Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-10, 15:08   #691
chocacao
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Dawno się nie udzielałam, bo nie miałam dostępu do internetu.
I niestety teraz nie jestem w stanie nadrobić zaległości w postaci 23 stron

2 dni temu miałam zakładane separacje i przedstawiony plan leczenia. Jednak będę miała 2 aparaty - góra i dół + te okropne wyciągi.. Oba zakładane w czwartek, 14.10.
Wolałam samą górę, no ale jak trzeba to trzeba.
Strasznie denerwują mnie separacje, to uczcie jakbym miała jedzenie między zębami.. wrrr.. mam ochotę to wyjąć

14.10.10 - góra + dół metal
chocacao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 15:18   #692
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kanaig Pokaż wiadomość
Mam aparat 2,5 tygodnia i właściwie od samego początku końcówka drutu z jednej strony wystaje poza pierścień i rani mi policzek... co ja mam z trym zrobić, próbuję to wyginać ale pomaga na chwilę... miał ktoś tak?
też tak mam co jakiś czas, po wizycie jest ok a po jakimś czasie znów kłuje. orto twierdzi, że to znaczy że się przesuwa wszystko..
ja się nie czaję i jak mam daleko do wizyty to i tak do orto podbijam - dzwonię czy mogę wpaść zanim mi się na wylot przekłuje i bez problemu i bez płacenia idę. ktoś tu pisał, że idealnie przy zamku się nie da - kurczę, no nie wiem, mi podcina idealnie, tak że nic nie czuję potem

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 16:08   #693
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
kochana nie ucinad drutow bo one sie przesowaja popros orto zeby mi zawinela koncowke do srodka w petelke taka. wtedy jak drut sie przesowa nic nie haczy moja tak robi i sama w domu zaginam jak za slabo ona wygnie
Teraz właśnie na dole mam te 'pętelki' jak to nazwałaś. Z lewej strony git, od 6 tygodni zero otarć itp, a z prawej już po dwóch dniach się wygięło czy zagięło- w każdym razie podziurawiło mi polika... Może ja jestem jakaś anormalna .
A powiedz mi jak sama zaginasz- w sensie czym? Bo ja próbowałam go dogiąć i nie dałam rady...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 16:16   #694
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Widze, że już co niektóre dni odliczają Ja wędruje do orto w tym tyg na separacje, pewnie w pt albo w czw, a 21.10 będę już w aparacie
Podziel się wrażeniami i koniecznie wstaw zdjęcia "przed" Powodzenia

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 16:44   #695
malina19
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
jeste posiadaczka aparatu stalego, który zdejmne w najblizszym czasie
mam jednak pewien problem i tutaj mam pytanie do Was otoz na ostatniej wizycie która była tydzien temu ortodonka zalozyla mi jeszcze gumki sciagajace zeby wsyztko sie domknelo na cacy no i sie domknelo , w ten wtorek mam kolejna wizyte i mam z nia pewne obawy otoz:
ortodonka chce mi sciagnac aparat, zrobic wyciski i mam z tym drobny problem, gdyz bede do 2 tyg bez apartu zarowno stalego jak i retainera i boje sie ze zeby moga mi sie troche przesunac pokrzywic itd
druga opcja jaka zostala mi przedstawiona to taka ze zrobi mi wyciki pod retainera z zamkami ale..... ten retainer moze nie byc do konca dokladny bo to protetyk musi robiac mi go wyobrazic sobie i jakby odciac te zamki od wycisku i przez to nie bedzie dokladny
doradzcie mi co robic
a jak jest u Waszych orto, podobnie robia?? którą opcje preferują??
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 17:19   #696
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
też tak mam co jakiś czas, po wizycie jest ok a po jakimś czasie znów kłuje. orto twierdzi, że to znaczy że się przesuwa wszystko..
ja się nie czaję i jak mam daleko do wizyty to i tak do orto podbijam - dzwonię czy mogę wpaść zanim mi się na wylot przekłuje i bez problemu i bez płacenia idę. ktoś tu pisał, że idealnie przy zamku się nie da - kurczę, no nie wiem, mi podcina idealnie, tak że nic nie czuję potem
ja również, po lewej stronie na dole. na początku jest w porządku, a potem się wydłuża, chociaż teraz już zęby są proste i nie wiem skąd się bierze jego nadmiar. z pozostałych pierścieni ani troszeczkę nie wystaje.
Cytat:
Napisane przez girl-from-poland Pokaż wiadomość
a właśnie..coś się zmienia? wygląd ust itp? albo ze sie usta nie domykają czy cuś
ja po założeniu góry nie wiedziałam czy zamki mam zakrywać górną czy dolną wargą i w sumie trochę się nie domykały. i usta chyba trochę pełniejsze są:P

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
mam jednak pewien problem i tutaj mam pytanie do Was otoz na ostatniej wizycie która była tydzien temu ortodonka zalozyla mi jeszcze gumki sciagajace zeby wsyztko sie domknelo na cacy no i sie domknelo , w ten wtorek mam kolejna wizyte i mam z nia pewne obawy otoz:
ortodonka chce mi sciagnac aparat, zrobic wyciski i mam z tym drobny problem, gdyz bede do 2 tyg bez apartu zarowno stalego jak i retainera i boje sie ze zeby moga mi sie troche przesunac pokrzywic itd
druga opcja jaka zostala mi przedstawiona to taka ze zrobi mi wyciki pod retainera z zamkami ale..... ten retainer moze nie byc do konca dokladny bo to protetyk musi robiac mi go wyobrazic sobie i jakby odciac te zamki od wycisku i przez to nie bedzie dokladny
doradzcie mi co robic
coś tu jest nie tak. przez te 2tyg na pewno coś się poprzesuwa.czytałam gdzieś albo widziałam, że retainer dostajesz od razu po ściągnięciu, a wyciski robione są z aparatem.

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 17:25   #697
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
coś tu jest nie tak. przez te 2tyg na pewno coś się poprzesuwa.czytałam gdzieś albo widziałam, że retainer dostajesz od razu po ściągnięciu, a wyciski robione są z aparatem.
no wlasnie tez mi sie tak wydaje ze cos jest nie tak i mi sie to nie podoba troche
zwlaszcza ze tydzien temu zalozyla mi orto jeszcze gumke sciagajaca i fakt zeby nie sa mega stabilne
Stary 2010-10-10, 17:39   #698
Myysterious
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
doradzcie mi co robic
ja tam bym sie nie zgodziła na coś takiego.. miałam kiedyś aparat i retainer dostałam odrazu na wizycie na której zdjęto mi aparat
własnie na początku zęby mogą Ci się poprzestawiać..a te dwa tygodnie bez niczego to jednak zbyt dlugi czas ..

Końca nie widać

Edytowane przez Myysterious
Czas edycji: 2010-10-10 o 17:43
Myysterious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 17:40   #699
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidka Pokaż wiadomość
english, zmartwilas mnie tym co napisalas.. moze trzeba jeszcze odczekac swoje, w koncu cos musi sie dziac przez te planowe 2-2,5 roku, a odkrecanie zebow jest sprawa drugo(X-)rzędną?? a zdradzisz, jak orto ustosunkowala sie do Twojej 6, o ktorej wspominalas ostatnio?
Ja nie jestem na 100% zadowolona ale wiesz, u Ciebie nie musi byc podobnie. betty, np, jest.

Gore nosze dokladnie rok i 4 miesiace. Gdy mysle, ze aparat moze zostac sciagniety juz za 8 miesiecy, mam powazne watpliwosci co do tego, czy to wszystko zdazy sie ustawic. Jak dla mnie za wolno to wszystko idzie.

Co do 6 nie dowiedzialam sie za wiele. Zreszta moglam przewidziec, ze pani doktor nie bedzie chciala rozmawiac o mozliwych sposobach rozwiazania problemu przed wizyta u dentysty. Wiem tylko, ze ortodontycznie zamknac szpary sie nie da i w przypadku usuniecia zeba luka powinna byc uzupelniona. Tyle.

Z pozytywnych momentow - po wizycie spieszylam sie na pociag do Krakowa (wizyta w poradni stomatologicznej) i pani doktor, dowiedziawszy sie o tym, poprosila swoja wczesniejsza klientke poczekac a mnie zaprosila na krzeslo. Dzieki temu nie tylko nie spoznilam sie, ale tez mialam duzo czasu do odjazdu pociagu.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2010-10-10 o 17:41
yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 17:49   #700
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myysterious Pokaż wiadomość
ja tam bym sie nie zgodziła na coś takiego.. miałam kiedyś aparat i retainer dostałam odrazu na wizycie na której zdjęto mi aparat
własnie na początku zęby mogą Ci się poprzestawiać..a te dwa tygodnie bez niczego to jednak zbyt dlugi czas ..
no wlasnie dlatego mam dosc duze watpliowsci co do jego sciagniecia i pozostaniu bez retainera na taki okres czasu
a Ty mialas robione wyciski z zamkami pod retainer/p łytke retencyjna czy po sciagnieciu aparatu juz??
u mnie jest ten problem ze retainer nie jest wykonywany na miejscu

Edytowane przez malina19
Czas edycji: 2010-10-10 o 18:18
Stary 2010-10-10, 18:42   #701
b..
Przyczajenie

malina19 moim zdaniem Twoje wątpliwości są jak najbardziej uzasadnione. Zęby puszczone samopas przez dwa tygodnie mogę pomaszerować każdy w inną stronę. i cały czas z aparatem, i pieniądze zainwestowany w ładny uśmiech pójdą na marne.
Może warto by było skontaktować się z ortodontką wcześniej, przed wizytą i powiedzieć o swoich wątpliwościach? W końcu ona jest od tego by Ci pomóc i powinna się znać. A przede wszystkim- jeśli Twoje (i nasze) obawy są niesłuszne- uspokoić

Ja jestem aparatką od niecałych 6miesięcy, nie narzekam, widzę gigantyczną poprawę i cieszę, się, ze zdecydowałam się na kawałek życia za drutami
!!!Najtańsze książki w sieci!!!
-------
...
+
b.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 18:50   #702
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b.. Pokaż wiadomość
malina19 moim zdaniem Twoje wątpliwości są jak najbardziej uzasadnione. Zęby puszczone samopas przez dwa tygodnie mogę pomaszerować każdy w inną stronę. i cały czas z aparatem, i pieniądze zainwestowany w ładny uśmiech pójdą na marne.
Może warto by było skontaktować się z ortodontką wcześniej, przed wizytą i powiedzieć o swoich wątpliwościach? W końcu ona jest od tego by Ci pomóc i powinna się znać. A przede wszystkim- jeśli Twoje (i nasze) obawy są niesłuszne- uspokoić

Ja jestem aparatką od niecałych 6miesięcy, nie narzekam, widzę gigantyczną poprawę i cieszę, się, ze zdecydowałam się na kawałek życia za drutami
wiesz wizyte mam 12 pazdziernika i wlasnie do tego czasu mam sie zastanowic, podejrzewam ze napewno z nia na ten temat porozmawiam dosc powaznie i podejrzewam ze skonczy sie na wycisku z zamkami na zebach, bo fakt nie chcialabym zeby cokolwiek mi sie przesunelo,a obawiam sie ze u mnie mzoe to nastapic zwalszca na gorze, wkurzyla mnie bardzo tym ze, wycisk robiony z zamkami i robiony na jego podtsawie aparat/plytka retencyjna nie jest zbyt dokladnia
kurcze i tak zle i tak zle
Stary 2010-10-10, 18:53   #703
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nusia_15 Pokaż wiadomość
Jeszcze przed założeniem aparatu szalałam po internecie i szukałam róznych ciekawostek i informacji na temat tej cudownej blachy i znalazłam cos typu, i tu cytuję:
"czy aparat przyciąga pioruny?"
".. jak by tak podczas burzy stanąć na środku szczytu jakiejś góry i otworzyć usta.."

Haha! Jedną z anegdot jakie wymyślili moi znajomi z pracy - jak tylko założyłam aparat - było stwierdzenie typu: "Uważaj teraz podczas burzy na siebie... w sumie po co? Masz przecież osobisty piorunochron" Inne dość ambitne: "Nie zbliżaj się do lodówki, bo Cię magnes przyciągnie i się przykleisz" Ale to wszystko w formie przyjacielskich żartów... ogólnie wspierają mnie kochani

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 19:03   #704
Nusia_15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Haha! Jedną z anegdot jakie wymyślili moi znajomi z pracy - jak tylko założyłam aparat - było stwierdzenie typu: "Uważaj teraz podczas burzy na siebie... w sumie po co? Masz przecież osobisty piorunochron" Inne dość ambitne: "Nie zbliżaj się do lodówki, bo Cię magnes przyciągnie i się przykleisz" Ale to wszystko w formie przyjacielskich żartów... ogólnie wspierają mnie kochani
urocze są takie żarciki

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 19:07   #705
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
a właśnie..coś się zmienia? wygląd ust itp? albo ze sie usta nie domykają czy cuś
Co do wyglądu ust to... odkąd mam złomka, mój znajomy nazywa mnie polską Angeliną Joli mimo, że moje usta są naprawdę wąskie... ale aparacik jednak robi swoje I na początku miałam problem z domknięciem ust - mogę to zrobić, ale muszę włożyć w to pracę mięśni

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 19:15   #706
sonek
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a czy wy miałyście uczulenie na sztuczną biżuterię? Czytałam gdzieś na forum, że dziewczyny zakładały metalowe aparaty pomimo uczulenia ale w buzi nic złego się nie działo... Wiecie coś na ten temat?
ja mam spore uczulenie na nikiel, który na szczęście już coraz rzadziej występuje w sztucznej biżuterii. Bardzo się bałam, że aparat mnie uczuli, dlatego na tydzień przed założeniem aparatu (w porę sobie przypomniałam uprzedziłam orto o moich problemach uczuleniowych. Zapewniła mnie, że w aparacie nie powinno być niklu, ale ja zrozumiałam, że są i takie, które nikiel zawierają. Więc koniecznie uprzedź orto, ze masz uczulenie!

sonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 19:16   #707
201707171013
Konto usunięte

Mój kolega stwierdził, że przyniesie magnes do szkoły i zobaczymy, czy działa
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 19:19   #708
sonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
...Ponadto zrozumialam juz, ze moj usmiech nigdy nie bedzie tak szeroki, jak marze. Coraz czesciej zaluje, ze dalam sobie usunac zeby...
Jak to?

Stary 2010-10-10, 19:19   #709
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Co do wyglądu ust to... odkąd mam złomka, mój znajomy nazywa mnie polską Angeliną Joli mimo, że moje usta są naprawdę wąskie... ale aparacik jednak robi swoje I na początku miałam problem z domknięciem ust - mogę to zrobić, ale muszę włożyć w to pracę mięśni
aaaaaaa to sie nie moge doczekac wtorku przybywaj )))))
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 19:29   #710
sonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kanaig Pokaż wiadomość
Kurde... no właśnie, ale mój to już tak założony został. Cały policzek od wewnątrz mam poharatany.
Ja też tak mam- pierwszy raz po 9 miesiącach orto coś takiego zostawiła mi w buzi. Przez pierwszy tydzień nie mogłam wytrzymać, próbowałam wyginać, ale ostatecznie uległam i policzek się przyzwyczaił. Przy następnej wizycie zwrócę orto uwagę żeby lepiej drut przycinała. Jeśli mogę Ci doradzić, to za każdym razem jak orto będzie Ci grzebać w buzi i pytać czy nic nie rani to ułóż usta w "dziubek" jak to robią dzieciaki, gdy "dają buzi"

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
jenyyyyyyyy zamień sie hihhihihi ja we wtorek zakladam i gumki hyba wezme takie jak Ty
Ja polecam gumki w kolorze jasnoróżowym Miałam je przez 3 pierwsze miesiące. Sa śliczne. Można w nich jeść wszystko, bo nie odbarwiają się jak inne, a jedynie tracą nieco na intensywności koloru. Ze względu na miejsce pracy, zrezygnowałam z kolorowych gumek i od pół roku orto zakłada mi bezbarwne, które po tygodniu robią się żółte Poważnie zastanawiam się czy nie wrócić do różowych

Stary 2010-10-10, 19:33   #711
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonek Pokaż wiadomość
Ja polecam gumki w kolorze jasnoróżowym Miałam je przez 3 pierwsze miesiące. Sa śliczne. Można w nich jeść wszystko, bo nie odbarwiają się jak inne, a jedynie tracą nieco na intensywności koloru. Ze względu na miejsce pracy, zrezygnowałam z kolorowych gumek i od pół roku orto zakłada mi bezbarwne, które po tygodniu robią się żółte Poważnie zastanawiam się czy nie wrócić do różowych
ja przez wiekszosc zcasu noszenia apartu nosilam rozowe gumeczki fajnei wygladaja takszybko nie zolkna, tez mieniaja barwe ale nie az tak jak te biale, terazw sumei mam bial na gorez i na dole ale to jzu na ostateczne poprawki
powiem Wam ze czytalam dzisija wlasnie duzo opini na temat odciskow bez i z zamakami i wiedze ze ortodonci w 50% robia roznie, jedni z drudzy ez tylko ze czas oczekiwania na retencyjny jest znaczenie krotszy niz 2 tyg
Stary 2010-10-10, 19:34   #712
sonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak po założeniu aparatu kilka dni, jak się szeroko uśmiechałam, to warga zaczepiała mi się o aparat
A ja jak założyłam dolny łuk (7 miesięcy później niż górny) to nie mogłam nawet orto " do widzenia" powiedzieć Strasznie sepleniłam i jakoś usta mi się nie mogły domknąć. Strasznie to śmieszne było dla mnie, tym bardziej że prosto od orto poszłam do pracy - nieźle musiałam się nagimnastykować żeby coś powiedzieć tak, by inni mogli mnie zrozumieć

Stary 2010-10-10, 19:52   #713
karnaaa
Raczkowanie

Wink Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Co do tych żarcików, to kolega pytał się mnie ile mam pikseli
inny żart to trwa ciągle: dawaj zrób zdjęcie, albo nakręć lepiej
karnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:10   #714
Nusia_15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karnaaa Pokaż wiadomość
haha no dokładnie u mnie jest tak samo rozwala mnie to

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:18   #715
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Ponadto zrozumialam juz, ze moj usmiech nigdy nie bedzie tak szeroki, jak marze. Coraz czesciej zaluje, ze dalam sobie usunac zeby...
ojej czemu tak myslisz ze nie bedzie taki szeroki??
ja tez mialam wyrywane zeby
Stary 2010-10-10, 20:49   #716
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Teraz właśnie na dole mam te 'pętelki' jak to nazwałaś. Z lewej strony git, od 6 tygodni zero otarć itp, a z prawej już po dwóch dniach się wygięło czy zagięło- w każdym razie podziurawiło mi polika... Może ja jestem jakaś anormalna .
A powiedz mi jak sama zaginasz- w sensie czym? Bo ja próbowałam go dogiąć i nie dałam rady...
takimi "cazkami" do robienia bizuteri

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:51   #717
ksylwia
Zadomowienie

Witam, nie byłam zbyt aktywna przez ostatnich kilka miesiecy. Chciałam Wam się pochwalić, że zdjęłam górę, ale jakoś łyso. Retainer w przyszły piątek. Jakoś nie potrafię się cieszyć... lubiłam ten mój aparacik. Dziwna jestem
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:52   #718
karnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sonek Pokaż wiadomość
A ja jak założyłam dolny łuk (7 miesięcy później niż górny) to nie mogłam nawet orto " do widzenia" powiedzieć Strasznie sepleniłam i jakoś usta mi się nie mogły domknąć. Strasznie to śmieszne było dla mnie, tym bardziej że prosto od orto poszłam do pracy - nieźle musiałam się nagimnastykować żeby coś powiedzieć tak, by inni mogli mnie zrozumieć
ja strasznie sepleniłam jak mi bihelix'a założyli xdd
karnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:00   #719
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Witam, nie byłam zbyt aktywna przez ostatnich kilka miesiecy. Chciałam Wam się pochwalić, że zdjęłam górę, ale jakoś łyso. Retainer w przyszły piątek. Jakoś nie potrafię się cieszyć... lubiłam ten mój aparacik. Dziwna jestem
nie czemu, ja tez przypuszczam ze jak sciagne aparat tez bede sie dzwinie golo czula bez niego
widzez tego co napisalas ze nie mialas od razu retainera po sciagnieciu aparatu, hmmm a nie boisz sie ze cos Ci sie przestawi
Stary 2010-10-10, 21:39   #720
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karnaaa Pokaż wiadomość
Mi mówi żebym mu zrobiła zdjęcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości