|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Mnie lekarz na zwykłym badaniu powiedział, ze malutka leży główką w dół (nie wiem jak oni to sprawdzają
Hehe ja pamiętam, że my na sali byłysmy we 4 i były 3 dziewczynki wszystkie maks. 3000g i jeden chłopaczek co miał prawie 4 kg i nam się wydawało, że tamten to taki kolos i wygląda jakby miał z miesiac |
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
My oboje wyglądaliśmy po prostu jak dobrze odżywione noworodki
A mówi się, że teraz się duże dzieci rodzą... A mnie się wydaje, ze mniejsze właśnie
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
a moja gin ogłąda wyniki wpisuje do mojej karty ciązy i w swojej jakieś notatki i wyniki mi oddaje, mam ich juz naprawdę sporo
![]() napaliliśmy się obydwoje na wózek Roan marita tradycyjny klasyczny, we wtorek jedziemy obejrzeć, i zakup łózeczka już mam z głowy, bo kupiłam takie śliczne łóżeczko wraz z materacykiem, pościelą, przewijakiem i inne gratiski za 200 zł od mojej przyjaciółki, a że mała śpi od 5 m-ca z mamą w łózeczku to łóżeczko jak nowe i posciel tez nowa, bo od kogoś dostała i nie używała. Także chociaż tyle mam z głowy, no i ciuszki po małej mojej sisterki też mam z głowy jak urodzę w grudniu to między małymi bąblami będzie różnicy raptem 9 miesięcy
|
#1054 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dziś na zakupach
szukaliśmy pustaków na płot hahaha a za to znalezlismy kafle przy okazji wlazłam do H&M żadna czapka tak do końca mi się nie podoba tzn jedna była ładna (już tu zakupiona przez jedną z nas) ale nie pasuje do ubrań małej zostaje mi allegro rajstopki też były ale oczywiście nie te kolory co chciałam więc nie mam nic
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
mimiskierka - no to wam się udało z tym łóżeczkiem
![]() ja za materacem pewnie się rozejrzę w przyszłym tygodniu jak mi tż wypłatę przyniesie ![]() Dobra ja już spadam do spania - tż dziś o 3 w nocy oglądał kwalifikacje do F1 i wcale się przez niego nie wyspałam |
|
|
|
#1056 |
|
Rozeznanie
|
Hej, a mnie złapało jakies przeziębienie
![]() De dużo zdrówka |
|
|
|
#1057 | ||
|
Zadomowienie
|
HEJ ![]() taaa pozniej doczytalam kupilismy 3 paczki i papier toaletowy velvet wiec odbijemy sie w listopadzie, jutro tz wysylam po nastepne 3 paczki jestem bardzo zadowolona z nich i nie sa tak twarde jak te zielone (pisze o 5 ) ![]() gratuluje tygodnia - to idziesz jak IRSIN ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() czuje sie lepiej to moge nadrobic strate co do skarpetek - proponuje tylko i wylacznie z wywijana gora!!!! inne beda na mur beton obciskac nozke zwlaszcza ze beda nakladane na cos...mi takie butki przydaly si ena dwa tygodnie potem juz nie bylo sensu zaklada bo szybciej skarpety i cieplejsze hehe a potem i tak do pajaca i kombinezonu ehhh ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- jesli ma to byc po domu to TAK jesli ma sluzyc zabawie od ok 2,5-3 mies. WZWYZ to TAK jesli dz. nie raczkuje, nie siada to TAK jesli bedzie miec je zalozone w momencie zabawy gdy nie spi! to TAK cala reszta (np, chba ze o czyms zapomnialam ) to NIE NIE NIE !!! ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
GRATULUJEMY NOWEGO NABYTKU ![]() nowa tv vieszy ale jak juz gadzety w domu bedziesz miec to i spokojniejsza bedziesz ![]() super! |
||
|
|
|
#1058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jesli 9 mies. roznicy ojj to osobiscie wspolczuje ( poczesci ale tez i gratuluje nowego cudu!!) a wspolczuje poprostu ze swego wyopbrazenia... dwojka nie chodzacych, nie mowiacych etc... w tym sensie ![]() MARTA SUPERRRRRRRRRRRR juz wiele za toba z podypl. ![]() DE lez jak kaza!!!!!! to tylko dla zdrowia i zycia malenstwa - mysl bardziej o nim niz o sobie teraz - skoro lezenie zalecane to z milosci wytrzymasz ![]() a kapiel hmmm no moze masz taki prog wytrzymalosci bolu ze nei dajesz rady z wenflonami sie umyc ( ja mialam raz 4 wenflony na raz ale sama sie mylam mim oze bolalo jak chol... ) jesli cie piecze wyjmij sama odkaz woda i z glowy 0- najwyzej nagadaja... ale po zmianach dyzuru nie pwonny nawet wiedziec ze to ty zdjeclas a nie pielegniarka a jak nie to idz i powiedz ze cie piecze jak masz zgrubienei powinni zdjac! NO i we wklutym wneflonie nie ma juz igly!!!!!! na zewnatrz masz motylka (najlepiej jak jest albo zabandazowany mniej boli wowczas albo porzadnie zaklejony wtedy sie nie rusza i bolu nie przynosi - w srodku zas - w zyle masz tylk cieniutka rureczke gumowa przezroczysta... cos jak maly kabeleczek"") przyjrzyj sie jak ci beda wyciagac, albo popros by ci okazali jak to wyglada ![]() dbaj o samopoczucie kochana caluskiWERONIKA ciesze sie ogromnie ucakluj i utul od nas Pascalka ![]() jak babcia daje sobie rade?? dzieci stesknione pewnie... a ze ferie maja to i czas na poznanie braciszka bedzie ![]() swoja droga dajecie swoim pociechom prezencik od maluszka?? ![]() CO Z ISHA???????????????????? ANECKA czasem trzeba sie poswiecic w zwiazku anwet jak sie kogos nie lubi to i pojsc do nich :/ zawsze mozesz powiedziec ze cie zaczyna cos rwac i skrocic wizyte ![]() a w realu jest ryz prerp... ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() sprobuj poszukac i zobacz czy ci odpowiadaja rajtuzki z GATTY a czapek bynajmniej u nas - pelno jest w hurtowniach dzieciecych i na rynku... moze tam sprobuj... 2 mies. poszukiwan - warto sie wstrzymywac - super jest poznac kogos kto kupuje przemyslanie i zaplanowanie
|
||
|
|
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
Czesć!
No proszę, przyjechałam z działki i nawet nie miałam dużo do nadrobienia. De, zmroziła mnie Twoja historia. Cieszę się, że już wszystko OK. Poddaj się cierpliwie wszystkim badaniom, żeby mieć całkowitą pewność, że z mały jest zdrowy i bezpieczny w brzuszku. Gratuluję udanych zakupów. W tym tygodniu zamówię kocyki a w przyszłym miesiącu kupimy kombinezon. No i najbliższy tydzień będzie poświęcony na badania - krwi, usg i gin. Moja pani doktor też nie ma usg w gabinecie. Do tej pory miałam prywatnie 4 razy badanie usg. Jedno dodatkowo - sama chciałam. Teraz w czwartek (31 tydz 1 dzień) będzie piąte - nie mogę się doczekać. Jestem bardzo ciekawa jak małą leży i ile waży. Lecę spać. Dobranoc. |
|
|
|
#1060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- MARIMER najlepiej w sprayu dla ciebie, bo dla malenstwa w przyszlosci spray jest za mocny na poczatek!!!!! - inhalacje z soli fizjologicznej - EUPHORBIUM na gardło - Tantum Verde - Chlorchinaldin a na poduszke pare kropel olejku eukaliptusowo mietowego lub OLBAS wszystko sprawdzone, przez lekarzy potwierdzone, bez recepty dostepne! powodzenia - nie daj sie i lecz poki nie rpzechodzi ci na cos innego ja na szczescie czuej sie jakbym zaczela lapac chorobe + oslabienie potworne niestety ale tak to jest przy antybiotykach i dawce 1000 mg ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
ojjjjjjjjjjj ja tez jestem niesamowicie ciekawa wagi Grzesia ![]() bo czuje ze poza moimi dolegliwosciami u niego wszystko gra i buczy ![]() JOANNA kiedy masz usg? mam nadzieje ze tym razem mi zrobi :/ jak tylko tylu rzeczy wam brakuje to pikus choc ja bym spac nie mogla heeh gdybym wiedzial ze kombinezonu jeszcze nie mamy hehehe ja od jutra robie przekladanki jak mi t. pozwoli wiec trzymajcie za mnie kciuki prosze a wizyte mamy we wtorek ![]() no i czy ktos mi powie czy po obciazeniu 75 mg 150 to dobry wynik???????????????????? ? po 2h
|
||
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Tż śpi a mnie jakoś w ogóle do spania dzisiaj nie ciągnie i tak sie zastanawiam czy kupować kombinezon?? Bo mam ten śpiworek co pokazywałam na zdjeciach i wydaje mi sie ze jak na spacerki które i tak w zimie będą krótkie to wydaje mi sie ze powinno to wystarczyc?? Jak myslicie??
Chociaż jak oglądam te kombinezonki na allegro to nie moge sie napatrzeć i kusi zeby kliknąc na kup teraz ![]() I jaki w ogóle rozmiar będziecie kupowały kombinezonu??? Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-10 o 22:22 |
|
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na ktorej stronie??
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Rozeznanie
|
pelnia1980 dziekuję za zestaw leków
Ja akurat jutro mam usg, dowiem sie ile waży Mała
|
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
chory chorego zrozumie hehehe zdrowiejcie! buźka
lece ukladac w kartoniku Grzesia poki tż w lazience
|
|
|
|
#1065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie kochana 9 miesięcy różnicy będzie między moją niunią (jęśli urodzę w grudniu) a córunią mojej siostrzyczki. Ale że mam z moją siostrą super kontakt mam nadzieję że małe też szybko się dogadają i będą jak sisterki dla siebie. Chociaż ja z moją siostrą stałyśmy się best friends tak od 8 lat, a wcześniej to darłyśmy koty że ho ho ![]() Oj oj jakby to było moje drugie dziecko w tak krótkim odstepie czasu to ciężko by było... ![]() odnośnie obciążenia glukozą po 75 mg norma jest max. 140, ja miałam 143 i zostałam skierowana do poradni diabetologicznej.
Edytowane przez mimiskierka Czas edycji: 2010-10-10 o 22:30 |
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Pełnia, nie widzialam ryżu w realu ale sprawdze dokładniej
na którym dziale? Kiedys drożdży szukalam masakra.Co do wyniku po 2h to max ma byc 140 ale co laboratorium to troche inny przedział. Ja jutro morfologie ide robic a pojutrze posiew i ekg bo na jutro mam tylko 20zl i nie mam kubka na mocz. Od jutra w biedronce beda rajtuzy dla dzieci Dobranoc
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One już nie dadzą se wmówić takich historyjek ![]() Myślę raczej, że dostaną prezent ode mnie - za to, że przez całą moją nieobecność w domu (jak dobrze pójdzie, to będzie to 10 dni) były grzeczne, samodzielne i pomagały w domu. ![]() Babcia szczęśliwa, że przyjechała. Mieszkam w Niemczech 11 lat, a ona tu była 2 razy na 3 dni. Teraz przyjechała na 2 tygodnie. Dziś ugotowała obiad, więc wreszcie moja rodzinka sobie pojadła, bo cały tydzień lecieli na bułkach A potem babcia wzięła się za prasowanie, a było tego sporo, bo już od dawna byłam tylko leżąca, więc uzbierało się.Po południu mój mąż i moja mama przyjechali do nas z wózkiem. Pielęgniarka pozwoliła nam na godzinny spacer na terenie kliniki. To zdjęcia ze spacerku - Pascal jeszcze podłączony do monitorka i z sondą. Ale mam nadzieję, że jutro go odlączą i wypiszą do domku
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia trzymam kciuki za jutrzejsze,wasze wyjście. Ależ Pascalek malutki i słodziutki
|
|
|
|
#1069 |
|
Raczkowanie
|
Pelnia witam również
dzięki za radę za skarpetkami, na pewno skorzystam.Co do usg i ogólnej opieki to Wam niesamowicie zazdroszczę. Ja miałam 2Usg robione po 200e każde, jedno jedyne darmowe (taki standard tutejszy w 20tc) i jedno łącznie z badaniami prenatalnymi w Polsce (bo tutaj nawet o czymś takim nie słyszeli). Moje wizyty u lekarza są tak pomocne i obfitujące w informacje, że równie dobrze mogłoby ich nie być. Ograniczają się do ciśnienie, wagi i odmierzenia palpacyjnie wysokości macicy - na szczęście bezpłatne. Badanie krwi miałam raz - w 10tc, a na moją prośbę wykonali też test na toksoplazmozę, i byli w wielkim szoku po co mi to. Weronisia masz bardzo ładny wózeczek - czyżby Bebecar? Oby Wam się szybko do domku udało dostać. Widać wszystko na dobrej drodze
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Vikicullen a po Co ginka trzyma te wyniki u siebie? popros na nastpnej wizycie zeby Ci oddała.
Pamietaj ze na porodowke to chyba z karty ciazy nie wystarczą. Te osttanie wyniki to oryginaly musza byc wynikow. Tak samo wynik na grupe krwi musi byc oryginal. wpis do karty ciazy nie wystarczy Weronisia ojojoj ale fajnie ze macie spaccer zaliczony, slodko. A do mamy jestes faktycznie bardzo podobna
|
|
|
|
#1071 |
|
Rozeznanie
|
hej u nas tez tak mowili ze jak akcja szybka czasem musza miec w ciagu kilku chwil z banku krwi i nie mysla wtedy czy aby krew dobra według pacjentki u nas trzeba miec potwierdzona w laboratorium krew grupe tzn.
|
#1072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DZIEN DOBRY ![]() dzięki kochane za odpowiedz... MIMI rozumiem teraz... hehe dzieki za wyjasnienie fajowo ze wspolnie bedziecie miec w tym samym roku dzieluszki ![]() a co powiedzieli ci u diabetologa? ANECKA chrupki paluszki ... na samym dole ryz pr. waska przegrodka
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, idzie ku lepszemu
![]() Kotek, spokojnie lekarz może sprawdzić w zwykłym badaniu położenie. Kwestia wprawy, nam na SR położna tez mówiła, gdzie nasze dzieci co mają. Wiedzą, jaka jest w dotyku głowa, jaka dupka, a jakie stopy Mnie gin podał 3 tygodnie temu takie samo ułożenie synka, jak w sobotę ta położna Patrycja, ja z kolei kupiłam tylko kombinezon. Pod to będę zakładać normalne ciuszki (body, śpiochy, skarpeteczki oraz bluzę), a na wierzch kocyk Ja po śniadaniu, ale jeszcze w pidżamce i nie chce mi się jakoś przebierać Kurczę, mam znowu od dwóch dni zaparcie, choć ogólnie bardzo rzadko mi się zdarza. Przez dwa dni nic, a dziś tylko troszkę poszło
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-11 o 08:27 |
|
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
DE u lalala mlodziutko twa mama wyglada
w szoku jestem ze macie tak fajowo w tym szpitalu! i jeszcze na spacerek was puszczaja... super no i co jak co ale jak ty ladnei wygladasz kobito!!!!!!!!!!! jakbys juz doszla do siebei doslownie a prezent czy to od mamy czy od dzidziusia na pewno bedzie super pomyslem! tu predzej chodzi o fakt, iz w momencie przyjscia do domku nowego czlonka pozostale dzieci czuja ze sie o nich pamietalo o poprzez drobiazg jakis zabawke czy cos innego, cos co przez jakis czas bedzie im przypominalo, ze pamietaliscie o nich a dodatkowo punkt psychologiczny ukryty jest w tym, iz towarzyszy radosc ogolna z przyniesieniem maluszka do domku a dzieciom udziela sie ona dodatkowo jak maja cos dla siebie wylacznie...
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
Cytat:
A i przy pierwszym porodzie nie chcieli ode mnie grupy krwi - wystarczyło im to co było w karcie ciąży wpisane - ale w każdym szpitalu jest pewnie trochę inaczej.... |
||
|
|
|
#1076 |
|
Wtajemniczenie
|
kupiłam w żyrafki
![]() a tak w ogóle to WITAM byłam na badaniach, Biedronka obok
|
#1077 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
Ja mam usg dopiero w czwartek. Jutro jadę do laboratorium z siuśkami. ![]() Nie mam pojęcia co do tego obciążenia. Ja w ogóle takiego badania jeszcze nie miałam. To znaczy owszem obciążenie 50 g ale 75 g nie. Cytat:
TYLKO JAKA TA ZIMA BĘDZIE?? Ciągle się waham czy kupować buty jeszcze jesienne czy już zimowe??? Boję się tych prognoz, bo ja nienawidzę zimy. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
joanna obciazenie glukoza zalzy od lekarza na jakie da skeirowanie.
Ja tez mialam 50. Gdyby wynik na 50 byl watpliwy to pewnie dostalabym na 75 Ale wszytsko ok.
|
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
dzieki Kochane - buźka dla was...
cos wiec czuje ze i ja dostane skierowanie do diabetologa... ale moze i dobrze ![]() Joanna nie 75 obc. nie jest obowiazkowe jesli obciazenie po 50 mg wyszlo ci prawidlowe ja mialam o wiele wiele za duze ale obzarlam sie dzien przed teraz slodyczy do ust nie tknelam od dwoch tygodni i mimo zena czczo mialam w normie 77 to po obc. wyszlo 150 wiec cos jednak sie dzieje... ale to tez z kolei moze byc wynik dzialania lekow... lece do brzdaca buzka dla was i milego dnia pa |
|
|
|
#1080 | ||
|
Raczkowanie
|
Weronisia, cudne zdjęcia.
Na bank w tym tygodniu wrócicie do domku. Cytat:
![]() Mi pomaga śmietanka 30%. Do smaku dodaję sobie cukier waniliowy. Tylko muszę uważać, żeby nie przedawkować tego specyfiku. ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

A mówi się, że teraz się duże dzieci rodzą... A mnie się wydaje, ze mniejsze właśnie 

. Piękne puchaczki 

ja na szczescie czuej sie jakbym zaczela lapac chorobe + oslabienie potworne niestety ale tak to jest przy antybiotykach i dawce 1000 mg