Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-10, 20:43   #1051
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Mnie lekarz na zwykłym badaniu powiedział, ze malutka leży główką w dół (nie wiem jak oni to sprawdzają ) a usg u innego lekarza tylko potwierdziło jego słowa...

Hehe ja pamiętam, że my na sali byłysmy we 4 i były 3 dziewczynki wszystkie maks. 3000g i jeden chłopaczek co miał prawie 4 kg i nam się wydawało, że tamten to taki kolos i wygląda jakby miał z miesiac
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:46   #1052
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

My oboje wyglądaliśmy po prostu jak dobrze odżywione noworodki A mówi się, że teraz się duże dzieci rodzą... A mnie się wydaje, ze mniejsze właśnie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:58   #1053
mimiskierka
Raczkowanie

a moja gin ogłąda wyniki wpisuje do mojej karty ciązy i w swojej jakieś notatki i wyniki mi oddaje, mam ich juz naprawdę sporo

napaliliśmy się obydwoje na wózek Roan marita tradycyjny klasyczny, we wtorek jedziemy obejrzeć, i zakup łózeczka już mam z głowy, bo kupiłam takie śliczne łóżeczko wraz z materacykiem, pościelą, przewijakiem i inne gratiski za 200 zł od mojej przyjaciółki, a że mała śpi od 5 m-ca z mamą w łózeczku to łóżeczko jak nowe i posciel tez nowa, bo od kogoś dostała i nie używała. Także chociaż tyle mam z głowy, no i ciuszki po małej mojej sisterki też mam z głowy
jak urodzę w grudniu to między małymi bąblami będzie różnicy raptem 9 miesięcy

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:14   #1054
apoolonia
Rozeznanie

Byłam dziś na zakupach
szukaliśmy pustaków na płot hahaha
a za to znalezlismy kafle tanie ładne dobrej jakości a szukaliśmy już 2 miesiące!

przy okazji wlazłam do H&M żadna czapka tak do końca mi się nie podoba
tzn jedna była ładna (już tu zakupiona przez jedną z nas) ale nie pasuje do ubrań małej
zostaje mi allegro
rajstopki też były ale oczywiście nie te kolory co chciałam

więc nie mam nic
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:19   #1055
kotek81
Zakorzenienie

mimiskierka - no to wam się udało z tym łóżeczkiem

ja za materacem pewnie się rozejrzę w przyszłym tygodniu jak mi tż wypłatę przyniesie

Dobra ja już spadam do spania - tż dziś o 3 w nocy oglądał kwalifikacje do F1 i wcale się przez niego nie wyspałam
Stary 2010-10-10, 21:25   #1056
margaryt
Rozeznanie

Hej, a mnie złapało jakies przeziębienie Co ja mogę brać na katar i gardło oprócz herbatek malinowych, mleka z miodem

De dużo zdrówka
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:39   #1057
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
noo dokładnie o to mi chodziło
to dzis wchodze w 37 tc

HEJ

taaa pozniej doczytalam kupilismy 3 paczki i papier toaletowy velvet wiec odbijemy sie w listopadzie, jutro tz wysylam po nastepne 3 paczki
jestem bardzo zadowolona z nich i nie sa tak twarde jak te zielone (pisze o 5 )

gratuluje tygodnia - to idziesz jak IRSIN

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość
A takich butków jeszcze właśnie nie mam. I ktoś tu demonstrował kolekcję skarpetuszków - też mi nie przyszło do głowy żeby się w to zaopatrzyć . Piękne puchaczki
hej Vika - witam, Cie - Was
czuje sie lepiej to moge nadrobic strate

co do skarpetek - proponuje tylko i wylacznie z wywijana gora!!!! inne beda na mur beton obciskac nozke zwlaszcza ze beda nakladane na cos...

mi takie butki przydaly si ena dwa tygodnie potem juz nie bylo sensu zaklada bo szybciej skarpety i cieplejsze hehe a potem i tak do pajaca i kombinezonu ehhh

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a co sadziecie o tych skarpetkach z grzechotka
jesli ma to byc po domu to TAK
jesli ma sluzyc zabawie od ok 2,5-3 mies. WZWYZ to TAK
jesli dz. nie raczkuje, nie siada to TAK
jesli bedzie miec je zalozone w momencie zabawy gdy nie spi! to TAK

cala reszta (np, chba ze o czyms zapomnialam ) to NIE NIE NIE !!!

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!
Witam w tę piekną niedzielę nastroje już widzę obiadowe, czekam na mężusia aż wróci i coś upichci. Ja tam super kucharka nie jestem, wolę piec ciasta i torty..Ponoć talent rodzinny A męzulek pracuje jako kucharz, więc role same sie podzieliły. Jak nie miał czasu to sama sobie robiłam, ale od czasu jak leżę to gotuje na bierząco, nawet w nocy po pracy zebym miała cojeść następnego dnia to mi pasuje hihi

Kupiliśmy nowy telewizorPrzyjedzie z pl we wtorek, przy okazji zabiora tez nawilżacz powietrza i łóżeczko dla malej. Reszta gadżetów przyjedzie za tydzień. Nie mogę sie doczekać. Od razu bedą wszystko rozkładać, popiorę ciuszki spakuję co trzeba i mogę czekaćna godzine zero

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

kupiłam 3 pary w rossmanie.takie słodkie były kotki, pszczółki i zajączki

GRATULUJEMY NOWEGO NABYTKU
nowa tv vieszy ale jak juz gadzety w domu bedziesz miec to i spokojniejsza bedziesz
super!
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 22:01   #1058
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
a moja gin ogłąda wyniki wpisuje do mojej karty ciązy i w swojej jakieś notatki i wyniki mi oddaje, mam ich juz naprawdę sporo

napaliliśmy się obydwoje na wózek Roan marita tradycyjny klasyczny, we wtorek jedziemy obejrzeć, i zakup łózeczka już mam z głowy, bo kupiłam takie śliczne łóżeczko wraz z materacykiem, pościelą, przewijakiem i inne gratiski za 200 zł od mojej przyjaciółki, a że mała śpi od 5 m-ca z mamą w łózeczku to łóżeczko jak nowe i posciel tez nowa, bo od kogoś dostała i nie używała. Także chociaż tyle mam z głowy, no i ciuszki po małej mojej sisterki też mam z głowy
jak urodzę w grudniu to między małymi bąblami będzie różnicy raptem 9 miesięcy
ISKIERKO to masz juz jedno dziecko tak???????? dobrze zrozumialam
jesli 9 mies. roznicy ojj to osobiscie wspolczuje ( poczesci ale tez i gratuluje nowego cudu!!) a wspolczuje poprostu ze swego wyopbrazenia... dwojka nie chodzacych, nie mowiacych etc... w tym sensie

MARTA SUPERRRRRRRRRRRR juz wiele za toba z podypl.

DE lez jak kaza!!!!!! to tylko dla zdrowia i zycia malenstwa - mysl bardziej o nim niz o sobie teraz - skoro lezenie zalecane to z milosci wytrzymasz
a kapiel hmmm no moze masz taki prog wytrzymalosci bolu ze nei dajesz rady z wenflonami sie umyc ( ja mialam raz 4 wenflony na raz ale sama sie mylam mim oze bolalo jak chol... )
jesli cie piecze wyjmij sama odkaz woda i z glowy 0- najwyzej nagadaja... ale po zmianach dyzuru nie pwonny nawet wiedziec ze to ty zdjeclas a nie pielegniarka
a jak nie to idz i powiedz ze cie piecze jak masz zgrubienei powinni zdjac!
NO i we wklutym wneflonie nie ma juz igly!!!!!! na zewnatrz masz motylka (najlepiej jak jest albo zabandazowany mniej boli wowczas albo porzadnie zaklejony wtedy sie nie rusza i bolu nie przynosi - w srodku zas - w zyle masz tylk cieniutka rureczke gumowa przezroczysta... cos jak maly kabeleczek"") przyjrzyj sie jak ci beda wyciagac, albo popros by ci okazali jak to wyglada
dbaj o samopoczucie kochana caluski

WERONIKA ciesze sie ogromnie ucakluj i utul od nas Pascalka
jak babcia daje sobie rade?? dzieci stesknione pewnie... a ze ferie maja to i czas na poznanie braciszka bedzie
swoja droga dajecie swoim pociechom prezencik od maluszka??

CO Z ISHA????????????????????

ANECKA czasem trzeba sie poswiecic w zwiazku anwet jak sie kogos nie lubi to i pojsc do nich :/ zawsze mozesz powiedziec ze cie zaczyna cos rwac i skrocic wizyte
a w realu jest ryz prerp...

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Byłam dziś na zakupach
szukaliśmy pustaków na płot hahaha
a za to znalezlismy kafle tanie ładne dobrej jakości a szukaliśmy już 2 miesiące!

przy okazji wlazłam do H&M żadna czapka tak do końca mi się nie podoba
tzn jedna była ładna (już tu zakupiona przez jedną z nas) ale nie pasuje do ubrań małej
zostaje mi allegro
rajstopki też były ale oczywiście nie te kolory co chciałam

więc nie mam nic
APOLLA znajdziesz w innym sklepie
sprobuj poszukac i zobacz czy ci odpowiadaja rajtuzki z GATTY
a czapek bynajmniej u nas - pelno jest w hurtowniach dzieciecych i na rynku... moze tam sprobuj...
2 mies. poszukiwan - warto sie wstrzymywac - super jest poznac kogos kto kupuje przemyslanie i zaplanowanie
Stary 2010-10-10, 22:01   #1059
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Czesć!

No proszę, przyjechałam z działki i nawet nie miałam dużo do nadrobienia.

De, zmroziła mnie Twoja historia. Cieszę się, że już wszystko OK. Poddaj się cierpliwie wszystkim badaniom, żeby mieć całkowitą pewność, że z mały jest zdrowy i bezpieczny w brzuszku.

Gratuluję udanych zakupów. Ja już chyba prawie wszystko mam. W sobotę kupiliśmy pampersy - małą paczkę i wanienkę (białą). Tak naprawdę to brakuje nam tylko wózka. Taki szczegół. W tym tygodniu zamówię kocyki a w przyszłym miesiącu kupimy kombinezon.

No i najbliższy tydzień będzie poświęcony na badania - krwi, usg i gin. Moja pani doktor też nie ma usg w gabinecie. Do tej pory miałam prywatnie 4 razy badanie usg. Jedno dodatkowo - sama chciałam. Teraz w czwartek (31 tydz 1 dzień) będzie piąte - nie mogę się doczekać. Jestem bardzo ciekawa jak małą leży i ile waży.

Lecę spać. Dobranoc.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 22:10   #1060
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Hej, a mnie złapało jakies przeziębienie Co ja mogę brać na katar i gardło oprócz herbatek malinowych, mleka z miodem

De dużo zdrówka
na katar :
- MARIMER najlepiej w sprayu dla ciebie, bo dla malenstwa w przyszlosci spray jest za mocny na poczatek!!!!!
- inhalacje z soli fizjologicznej
- EUPHORBIUM
na gardło
- Tantum Verde
- Chlorchinaldin

a na poduszke pare kropel olejku eukaliptusowo mietowego lub OLBAS
wszystko sprawdzone, przez lekarzy potwierdzone, bez recepty dostepne!
powodzenia - nie daj sie i lecz poki nie rpzechodzi ci na cos innego ja na szczescie czuej sie jakbym zaczela lapac chorobe + oslabienie potworne niestety ale tak to jest przy antybiotykach i dawce 1000 mg

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Czesć!

No proszę, przyjechałam z działki i nawet nie miałam dużo do nadrobienia.

De, zmroziła mnie Twoja historia. Cieszę się, że już wszystko OK. Poddaj się cierpliwie wszystkim badaniom, żeby mieć całkowitą pewność, że z mały jest zdrowy i bezpieczny w brzuszku.

Gratuluję udanych zakupów. Ja już chyba prawie wszystko mam. W sobotę kupiliśmy pampersy - małą paczkę i wanienkę (białą). Tak naprawdę to brakuje nam tylko wózka. Taki szczegół. W tym tygodniu zamówię kocyki a w przyszłym miesiącu kupimy kombinezon.

No i najbliższy tydzień będzie poświęcony na badania - krwi, usg i gin. Moja pani doktor też nie ma usg w gabinecie. Do tej pory miałam prywatnie 4 razy badanie usg. Jedno dodatkowo - sama chciałam. Teraz w czwartek (31 tydz 1 dzień) będzie piąte - nie mogę się doczekać. Jestem bardzo ciekawa jak małą leży i ile waży.

Lecę spać. Dobranoc.

ojjjjjjjjjjj ja tez jestem niesamowicie ciekawa wagi Grzesia
bo czuje ze poza moimi dolegliwosciami u niego wszystko gra i buczy

JOANNA kiedy masz usg?
mam nadzieje ze tym razem mi zrobi :/

jak tylko tylu rzeczy wam brakuje to pikus choc ja bym spac nie mogla heeh gdybym wiedzial ze kombinezonu jeszcze nie mamy hehehe

ja od jutra robie przekladanki jak mi t. pozwoli wiec trzymajcie za mnie kciuki prosze a wizyte mamy we wtorek

no i czy ktos mi powie czy po obciazeniu 75 mg 150 to dobry wynik???????????????????? ? po 2h
Stary 2010-10-10, 22:13   #1061
Patrycja_1708
Zadomowienie

Tż śpi a mnie jakoś w ogóle do spania dzisiaj nie ciągnie i tak sie zastanawiam czy kupować kombinezon?? Bo mam ten śpiworek co pokazywałam na zdjeciach i wydaje mi sie ze jak na spacerki które i tak w zimie będą krótkie to wydaje mi sie ze powinno to wystarczyc?? Jak myslicie??

Chociaż jak oglądam te kombinezonki na allegro to nie moge sie napatrzeć i kusi zeby kliknąc na kup teraz

I jaki w ogóle rozmiar będziecie kupowały kombinezonu???

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-10 o 22:22
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 22:16   #1062
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Tż śpi a mnie jakoś w ogóle do spania dzisiaj nie ciągnie i tak sie zastanawiam czy kupować kombinezon?? Bo mam ten śpiworek co pokazywałam na zdjeciach i wydaje mi sie ze jak na spacerki które i tak w zimie będą krótkie to wydaje mi sie ze powinno to wystarczyc?? Jak myslicie??

Chociaż jak oglądam te kombinezonki na allegro to nie moge sie napatrzeć i kusi zeby kliknąc na kup teraz
nie pamietam tego spiworka na ktorej stronie??
Stary 2010-10-10, 22:17   #1063
margaryt
Rozeznanie

pelnia1980 dziekuję za zestaw leków
Ja akurat jutro mam usg, dowiem sie ile waży Mała
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 22:23   #1064
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

chory chorego zrozumie hehehe zdrowiejcie! buźka

lece ukladac w kartoniku Grzesia poki tż w lazience
Stary 2010-10-10, 22:26   #1065
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
ISKIERKO to masz juz jedno dziecko tak???????? dobrze zrozumialam
jesli 9 mies. roznicy ojj to osobiscie wspolczuje ( poczesci ale tez i gratuluje nowego cudu!!) a wspolczuje poprostu ze swego wyopbrazenia... dwojka nie chodzacych, nie mowiacych etc... w tym sensie

nie kochana to mój pierwszy dzidziuś

9 miesięcy różnicy będzie między moją niunią (jęśli urodzę w grudniu) a córunią mojej siostrzyczki. Ale że mam z moją siostrą super kontakt mam nadzieję że małe też szybko się dogadają i będą jak sisterki dla siebie. Chociaż ja z moją siostrą stałyśmy się best friends tak od 8 lat, a wcześniej to darłyśmy koty że ho ho
Oj oj jakby to było moje drugie dziecko w tak krótkim odstepie czasu to ciężko by było...

odnośnie obciążenia glukozą
po 75 mg norma jest max. 140, ja miałam 143 i zostałam skierowana do poradni diabetologicznej.

Edytowane przez mimiskierka
Czas edycji: 2010-10-10 o 22:30
mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 22:30   #1066
Anecka
Zakorzenienie

Pełnia, nie widzialam ryżu w realu ale sprawdze dokładniej na którym dziale? Kiedys drożdży szukalam masakra.
Co do wyniku po 2h to max ma byc 140 ale co laboratorium to troche inny przedział. Ja jutro morfologie ide robic a pojutrze posiew i ekg bo na jutro mam tylko 20zl i nie mam kubka na mocz.

Od jutra w biedronce beda rajtuzy dla dzieci
Dobranoc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 23:17   #1067
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980;22597113
[B
WERONIKA[/B] ciesze sie ogromnie ucakluj i utul od nas Pascalka
jak babcia daje sobie rade?? dzieci stesknione pewnie... a ze ferie maja to i czas na poznanie braciszka bedzie
swoja droga dajecie swoim pociechom prezencik od maluszka??
Zaskoczyłaś mnie tym pytaniem . Może to i niezły pomysł. Ale moje dzieci są już duże i raczej im nie wmówię, że taki mały Pascalek, taki dzidziolek - ma dla nich prezent One już nie dadzą se wmówić takich historyjek
Myślę raczej, że dostaną prezent ode mnie - za to, że przez całą moją nieobecność w domu (jak dobrze pójdzie, to będzie to 10 dni) były grzeczne, samodzielne i pomagały w domu.

Babcia szczęśliwa, że przyjechała.
Mieszkam w Niemczech 11 lat, a ona tu była 2 razy na 3 dni. Teraz przyjechała na 2 tygodnie.
Dziś ugotowała obiad, więc wreszcie moja rodzinka sobie pojadła, bo cały tydzień lecieli na bułkach A potem babcia wzięła się za prasowanie, a było tego sporo, bo już od dawna byłam tylko leżąca, więc uzbierało się.

Po południu mój mąż i moja mama przyjechali do nas z wózkiem. Pielęgniarka pozwoliła nam na godzinny spacer na terenie kliniki.
To zdjęcia ze spacerku - Pascal jeszcze podłączony do monitorka i z sondą. Ale mam nadzieję, że jutro go odlączą i wypiszą do domku
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 23:28   #1068
ursull
Zakorzenienie

Weronisia trzymam kciuki za jutrzejsze,wasze wyjście. Ależ Pascalek malutki i słodziutki Bardzo jesteś do mamy podobna i urzekła mnie twoja,uśmiechnięta twarz. Super,że będziesz miała pomoc .

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 00:11   #1069
VictoriaK
Raczkowanie

Pelnia witam również dzięki za radę za skarpetkami, na pewno skorzystam.
Co do usg i ogólnej opieki to Wam niesamowicie zazdroszczę. Ja miałam 2Usg robione po 200e każde, jedno jedyne darmowe (taki standard tutejszy w 20tc) i jedno łącznie z badaniami prenatalnymi w Polsce (bo tutaj nawet o czymś takim nie słyszeli). Moje wizyty u lekarza są tak pomocne i obfitujące w informacje, że równie dobrze mogłoby ich nie być. Ograniczają się do ciśnienie, wagi i odmierzenia palpacyjnie wysokości macicy - na szczęście bezpłatne. Badanie krwi miałam raz - w 10tc, a na moją prośbę wykonali też test na toksoplazmozę, i byli w wielkim szoku po co mi to.
Weronisia masz bardzo ładny wózeczek - czyżby Bebecar? Oby Wam się szybko do domku udało dostać. Widać wszystko na dobrej drodze
Stary 2010-10-11, 06:12   #1070
kliwia
Zakorzenienie

Vikicullen a po Co ginka trzyma te wyniki u siebie? popros na nastpnej wizycie zeby Ci oddała.
Pamietaj ze na porodowke to chyba z karty ciazy nie wystarczą. Te osttanie wyniki to oryginaly musza byc wynikow. Tak samo wynik na grupe krwi musi byc oryginal. wpis do karty ciazy nie wystarczy

Weronisia ojojoj ale fajnie ze macie spaccer zaliczony, slodko. A do mamy jestes faktycznie bardzo podobna
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 07:10   #1071
rptrbj1978
Rozeznanie

hej u nas tez tak mowili ze jak akcja szybka czasem musza miec w ciagu kilku chwil z banku krwi i nie mysla wtedy czy aby krew dobra według pacjentki u nas trzeba miec potwierdzona w laboratorium krew grupe tzn.

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 08:21   #1072
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
nie kochana to mój pierwszy dzidziuś

9 miesięcy różnicy będzie między moją niunią (jęśli urodzę w grudniu) a córunią mojej siostrzyczki. Ale że mam z moją siostrą super kontakt mam nadzieję że małe też szybko się dogadają i będą jak sisterki dla siebie. Chociaż ja z moją siostrą stałyśmy się best friends tak od 8 lat, a wcześniej to darłyśmy koty że ho ho
Oj oj jakby to było moje drugie dziecko w tak krótkim odstepie czasu to ciężko by było...

odnośnie obciążenia glukozą
po 75 mg norma jest max. 140, ja miałam 143 i zostałam skierowana do poradni diabetologicznej.

DZIEN DOBRY
dzięki kochane za odpowiedz...

MIMI rozumiem teraz... hehe dzieki za wyjasnienie fajowo ze wspolnie bedziecie miec w tym samym roku dzieluszki
a co powiedzieli ci u diabetologa?

ANECKA chrupki paluszki ... na samym dole ryz pr. waska przegrodka
Stary 2010-10-11, 08:25   #1073
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, idzie ku lepszemu Wielkie kciuki za Was!

Kotek, spokojnie lekarz może sprawdzić w zwykłym badaniu położenie. Kwestia wprawy, nam na SR położna tez mówiła, gdzie nasze dzieci co mają. Wiedzą, jaka jest w dotyku głowa, jaka dupka, a jakie stopy Oczywiście łatwiej o pomyłkę w takim badaniu, niż podczas usg, ale myślę, że wiarygodność jest duża Mnie gin podał 3 tygodnie temu takie samo ułożenie synka, jak w sobotę ta położna

Patrycja, ja z kolei kupiłam tylko kombinezon. Pod to będę zakładać normalne ciuszki (body, śpiochy, skarpeteczki oraz bluzę), a na wierzch kocyk Dziecko ma mieć o jedną warstwę więcej niż my, czyli jak ja założę bluzkę, sweter i kurtkę, to małemu powinno wystarczyć body, bluza, kombinezon i koc, a jeszcze na tułowiu będzie miał śpiochy dodatkowo A rozmiar wzięłam 62/68, ale myślę, że to trzeba patrzeć na konkretne wymiary jakie podaje sprzedawca. Podane były wszystkie długości, zobaczyłam to sobie na miarce, przyłożyłam ciuszki, które będą musiały wejść pod spód i uznałam, że będzie OK. Następny rozmiar był 68/72 chyba, no to na 2-3 miesięczniaka już za wielki przecież. Zresztą inny człowiek, u którego kupowałam bluzę, powiedział, że te ubranka, pod które ma coś wejść (np. kombinezony właśnie) - są zawsze troszkę większe niż rozmiar na to wskazuje Wcześniej tu dziewczyny najczęściej radziły 68

Ja po śniadaniu, ale jeszcze w pidżamce i nie chce mi się jakoś przebierać
Kurczę, mam znowu od dwóch dni zaparcie, choć ogólnie bardzo rzadko mi się zdarza. Przez dwa dni nic, a dziś tylko troszkę poszło Może jeszcze w ciągu dnia się coś rozrusza, jak mleko zjem na drugie sniadanie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-11 o 08:27
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 08:25   #1074
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

DE u lalala mlodziutko twa mama wyglada
w szoku jestem ze macie tak fajowo w tym szpitalu! i jeszcze na spacerek was puszczaja... super
no i co jak co ale jak ty ladnei wygladasz kobito!!!!!!!!!!! jakbys juz doszla do siebei doslownie
a prezent czy to od mamy czy od dzidziusia na pewno bedzie super pomyslem! tu predzej chodzi o fakt, iz w momencie przyjscia do domku nowego czlonka pozostale dzieci czuja ze sie o nich pamietalo o poprzez drobiazg jakis zabawke czy cos innego, cos co przez jakis czas bedzie im przypominalo, ze pamietaliscie o nich a dodatkowo punkt psychologiczny ukryty jest w tym, iz towarzyszy radosc ogolna z przyniesieniem maluszka do domku a dzieciom udziela sie ona dodatkowo jak maja cos dla siebie wylacznie...
Stary 2010-10-11, 08:35   #1075
kotek81
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
no i czy ktos mi powie czy po obciazeniu 75 mg 150 to dobry wynik???????????????????? ? po 2h
powinno być maks 140
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Vikicullen a po Co ginka trzyma te wyniki u siebie? popros na nastpnej wizycie zeby Ci oddała.
Pamietaj ze na porodowke to chyba z karty ciazy nie wystarczą. Te osttanie wyniki to oryginaly musza byc wynikow. Tak samo wynik na grupe krwi musi byc oryginal. wpis do karty ciazy nie wystarczy
Mi tez lekarz zabiera wyniki - w poprzedniej ciąży mi oddawał???
A i przy pierwszym porodzie nie chcieli ode mnie grupy krwi - wystarczyło im to co było w karcie ciąży wpisane - ale w każdym szpitalu jest pewnie trochę inaczej....
Stary 2010-10-11, 08:38   #1076
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Od jutra w biedronce beda rajtuzy dla dzieci
kupiłam w żyrafki

a tak w ogóle to WITAM byłam na badaniach, Biedronka obok
Stary 2010-10-11, 08:39   #1077
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Cytat:

JOANNA kiedy masz usg?
mam nadzieje ze tym razem mi zrobi :/

jak tylko tylu rzeczy wam brakuje to pikus choc ja bym spac nie mogla heeh gdybym wiedzial ze kombinezonu jeszcze nie mamy hehehe

Już trzymam kciuki za wizytę, żeby jednak zrobił usg.
Ja mam usg dopiero w czwartek. Jutro jadę do laboratorium z siuśkami.

Nie mam pojęcia co do tego obciążenia. Ja w ogóle takiego badania jeszcze nie miałam. To znaczy owszem obciążenie 50 g ale 75 g nie. Czy to obowiązkowe???

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość

I jaki w ogóle rozmiar będziecie kupowały kombinezonu???
Ja kupuję 62. I tak wydaje mi się duży. Na metce jest napisane 2-4miesiąc, więc powinien wystarczyć do końca zimy.

TYLKO JAKA TA ZIMA BĘDZIE?? Ciągle się waham czy kupować buty jeszcze jesienne czy już zimowe??? Boję się tych prognoz, bo ja nienawidzę zimy.

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
pelnia1980 dziekuję za zestaw leków
Ja akurat jutro mam usg, dowiem sie ile waży Mała
Stary 2010-10-11, 08:40   #1078
kliwia
Zakorzenienie

joanna obciazenie glukoza zalzy od lekarza na jakie da skeirowanie.
Ja tez mialam 50. Gdyby wynik na 50 byl watpliwy to pewnie dostalabym na 75
Ale wszytsko ok.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 08:44   #1079
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

dzieki Kochane - buźka dla was...
cos wiec czuje ze i ja dostane skierowanie do diabetologa... ale moze i dobrze

Joanna nie 75 obc. nie jest obowiazkowe jesli obciazenie po 50 mg wyszlo ci prawidlowe ja mialam o wiele wiele za duze ale obzarlam sie dzien przed teraz slodyczy do ust nie tknelam od dwoch tygodni i mimo zena czczo mialam w normie 77 to po obc. wyszlo 150 wiec cos jednak sie dzieje... ale to tez z kolei moze byc wynik dzialania lekow...

lece do brzdaca buzka dla was i milego dnia pa
Stary 2010-10-11, 08:47   #1080
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Weronisia, cudne zdjęcia. Uwielbiam. Wyglądasz na szczęśliwą a i Pascalek się poprawia. Na bank w tym tygodniu wrócicie do domku.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Kurczę, mam znowu od dwóch dni zaparcie, choć ogólnie bardzo rzadko mi się zdarza. Przez dwa dni nic, a dziś tylko troszkę poszło Może jeszcze w ciągu dnia się coś rozrusza, jak mleko zjem na drugie sniadanie
Witaj w klubie. U mnie to normalka po fenoterolu i żelazie.
Mi pomaga śmietanka 30%. Do smaku dodaję sobie cukier waniliowy. Tylko muszę uważać, żeby nie przedawkować tego specyfiku.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Ja tez mialam 50. Gdyby wynik na 50 byl watpliwy to pewnie dostalabym na 75
Tak myślałam. Dzięki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości