|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
czesc
![]() u nas powrot nocek z placzem znowu zebykurde malej ostatnio co noc musze zmienic pizamke bo mokra od siuskow, pampers wcale nie taki pelny a pizamka mokra, nie wiem czemu przesikuje ![]() malz w pracy ale moze szybciej wroci to chce pojechac do CH na zakupy typowo zimowe-kurtki,kozaki i dla Werki tez
|
#662 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
umieram
![]() mam cholerna migrene ![]() ide umyc glowe i na poczte poki maly spi do pozniej
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
U nas nocka dobra, ale rano chlopcy nie dali mi sie wyspac, bo szaleli na calego ![]() Teraz sa na spacerze, obiad sie gotuje, wiec mam chwile dla siebie Unholy, Svi, trzymacje sie
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niedzielę na pocztę chyba, ze jedziesz do całodobowej, ale tam kolejki są kilometrowe ...
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co takie nudy w domu
brat sie wyprowadzil to teraz juz wogole cale dnie sama z Werka, chyba zwariuje![]() Svi wspolczuje migreny zreszta Unholy tobie tez
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobiałki
Martwię się, Kubuś przed położeniem na drzemkę miał 38,3 stopnia gorączki , dałam Mu Panadol w syropku i teraz śpi. Do tego zaczyna pokasływać . Wam życzę miłej niedzieli
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-10-10 o 15:26 |
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze mu przejdzie ta goraczka![]() dodalam 3 fotki z wesela do albumu
|
|
#668 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wow ale ruch
![]() ja mialam masakre, tak mnie leb bolal, ze zaczelam sie cala trzasc przed chwila udalo mi sie zdrzemnac chwile i troche przechodzi jutro juz naprawde dzwonie do lekarza ![]() Cytat:
![]() tak na calodobowa przewaznie jak jade sa tam o wiele mniejsze kolejki niz na zyklych pocztach - moze dlatego, ze przewaznie jest to pozny wieczor
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i żegnam
jestem mega zmęczona zaliczyłam dziś nowe zoo.Hektary.Cały dzień to mało.Całego i tak nie przeszliśmy i z powrotem wróciliśmy kolejką. Za to odwiedziliśmy słynną słoniarnie. Pogoda dziwna.Raz dzieciaki rozbierałyśmy, raz ubierałyśmy Obiad na dworze.Dotlenieni wszyscy na maxa L padła w aucie.Nie można było jej dobudzić przez 10min,a wybudzona długo nie mogła dojść do siebie ![]() Właśnie odłożyłam ją do łóżka i sama idę się położyc Miarmej, jak Kubuś?poprawa?pogorszenie ?bez zmian?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwszej dawce panadolu temperatura spadła, ale potem znów zaczęła rosnąć, ale nie aż do takiej jak na początku, dałam drugą dawkę i zobaczymy. Nie kaszlał już dużo, raz, może dwa razy. Teraz śpi. Mam nadzieję, że nie rozwinie Mu się to w nic dużego
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
To nawet nie o to chodzi...uwielbiam spędzac czas z Zu, ale mnie też chorubsko od tygodnia bierze, mięśnie mnie wszystkie bolą, a Mała jak na złość ciągle stoi nade mną i mówi "apa"...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- To ja się znowu przywitam i ucieknę U Nas dzisiaj fajny dzień...wstałyśmy wcześnie, później kościółek, spacerek, obiadek...pełen relaks...później miałyśmy jechać do Factory ale po drodze coś się autku stało i żeby nie ryzykować że staniemy i dalej nie pojedzie cofnęłyśmy się do domu więc był drugi spacerek...a później już powrót, kąpiel i spać...a ja zaraz z Mamą idę do kina muszę jeszcze włosy umyć więc zmykam szybko![]() Buziaki i miłego wieczoru
|
|
#672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Oj nie nie ja podziękuję na razie ![]() Udanego wieczoru ![]() Cytat:
Jak ładna pogoda to na spacerku zawsze kogoś się spotka i zagada a tak to grobowa cisza w domu ![]() Cytat:
zęby? Bidulek z Kubusia ![]() Zima za pasem, a Amela jeszcze kozaków nie ma uchodziłam się dzisiaj i nic nie kupiłam albo ja za wybredna jestem, albo nie wiem co ![]() Zapomniałam pochwalić moją gwiazdę ma taką układankę drewnianą gdzie trzeba dopasowywać obrazki ze zwierzętami i kiedyś jej tak podaję kolejno każde, a ona jak by to normalka była ułożyła całą nie wiem kiedy się tego nauczyła
|
|
#673 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tak to powodzenia ![]() Cytat:
po pismie bym nie pomyslała ze tak zle jest biedna ![]() Cytat:
Cytat:
moze pieluchy za małe sie zrobiły, cały czas te same macie? Cytat:
zadzwonisz? naprawde? który raz juz to czytam ![]() Cytat:
Cytat:
w czwartek miałam w planie zakupy to mi sie autko zepsuło (pisałam) w piatek przyjechał gosc, zresetował alarm i miałam zrobic te czwartkowe zakupy ujechałam moze 300m i na rondzie alarm sie uaktywnił i zgasło.... ![]() udało mi sie z ronda sturlac, za co dostała opr od małza ze autamatem tak niewolno robic, jak zjechałam na pobocze to sama zresetowałam alarm (podgladnełam jak sie to robi) i juz happy ze moge jechac odpalam a on znów gasnie, wiec musiałm wóz zaparkowac, kumpel po mnie przyjechał, wziełam auto małza (zrobiłam szybkie zakupy) i musiałam po małza do pracy jechac, a potem za nim cały czas az do mechanika , bo mu auto co parenascie sek gasło i z=alarm sie właczał a na co do kina idziesz?
|
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego wieczoru ![]() Cytat:
![]() dla Amelki Kuba też nie ma butów na zimę. Ani kombinezonu. Miałam zaplanowane, że jutro pojeździmy po sklepach, żeby poprzymierzać, ale oczywiste, że nic z tego. *** Nockę pewnie mam z głowy, będę co 5 minut sprawdzała, czy wszystko w porządku. Oby było ![]() Dobranoc
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-10-10 o 22:29 |
||
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku, spokojnej nocy i zdrówka
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
wysiadam-chorobsko mnie dopadlo, glowa boli, katar wiec ide sie polozyc
![]() Cytat:
moze kupie na probe 5 i zobacze jak bedzie ale wydaje mi sie ze gumki ma za luzne w udkach i dlatego przesikuje
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, zdrowia dla Krasnoludka
Megi, brawa dla Amelki ![]() U nas tez byla spokojna niedziela, fajnie bylo spedzic czas w trojke i zobaczyc jaki Antonio szczesliwy, kiedy moze sie z nami bawic.
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie, nie w ogóle, bo raz dziennie po kąpieli przenoszę ją z łazienki do pokoju, bo nie chcę żeby po płytkach z mokrymi stópkami chodziła. No i jak jedziemy autem to muszę ją podsadzić do fotelika. Resztę czynności musiała nauczyć się w szybkim tempie:wchodzenie i schodzenie ze schodów, wchodzenie na nasze łóżko-podstawiam jej pojemnik na pościel i po nim się wspina. Nawet z jej wyrka jej nie wyciągam, tylko wyjmuje szczebelki żeby sama wyszła. Na basenie też sama musi dojść do wody.I wszędzie tam gdzie ją nosiłam, żeby było szybciej teraz sama musi iść... Dopijam herbatke i zmykam się kąpać.Z samego rana mamy sesję ciążową.Pani ma termin "na dniach" i nie ma absolutnie żadnego zdjęcia z brzuchem, ani na komórce ani nigdzie. A po południu do ginka.... do factory taaaak? nie miałaś zamiaru wpaść?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-10-11 o 07:43 |
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio nie mam siły, bo przez tą chorobę mój jest taki marudny, ze wciąż się każe nosić, a ja już ledwo zipię... i to do mnie chce a nie do małża ![]() mam nadzieję, że w tym tygodniu będzie lepiej
|
|
|
#680 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
w koncu nie boli ufff Cytat:
![]() zaraz dzwonie
|
|
|
#681 | |||
|
Zakorzenienie
|
aaa w takim razie dobrze że @ przyszła
![]() Dziękuję za układankę![]() Cytat:
![]() Byłyśmy na "jedz, módl się, kochaj" I jak nocka Kubusia? Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() A to koło Ciebie? i tak muszę jechać jeszcze raz![]() ......................... ...... Dzień dobry ![]() Ja już po kawce, w pracy siedzę...ehhh zimno, brzydko ale za to wieczór fajny Zu została z Dziadkiem, a przed wyjściem Dziadek kazał trzymać tel na wierzchu gdyby się obudziła inie dał sobie rady z uspakajaniem...ale nie obudziła się ani razu jak weszłam to chyba wyczuła i się pokręciła, ale dałam wody i spała do ranaMiałam Wam mówić że w sobotę weszłam do Reserved i widziałam super butki dla dziewczynek...oto ONE Wydają się ciepłe...tylko troszkę te pompony denerwują bo długi sznurek i wiszą...może którejś Mamusi się spodobają Na stronce rozmiary są od 28, ale są mniejsze bo My przymierzałyśmy 22
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-11 o 08:54 |
|||
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Karola to dość blisko mnie.
Autem 3min. Więc następnym razem daj znać
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#684 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba pójdę do sąsiadki po książkę "jedz, módl się i kochaj", bo nie mam co czytać, a do empiku się szybko nie wybiorę...
film fajny?
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dłuuuuugi bez rewelacji ale fajny..taki lajcik na spokojny wieczór
|
|
#688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
czekoladko, Kuba też przesikiwał pampersy, a pielucha wcale nie była pełna, kupiłam Mu na all Pampers Active Fit (dzięki Sweet Cytat:
Cytat:
, mam nadzieję, że będzie lepiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Dziewczynki, pomożecie mi? ![]() Kubuś na początku miał ponad 38 stopni gorączki, dałam Mu panadol w syropku i spadła do 37,3. Dawałam Mu co 4 godziny odpowiednią dawkę i temperatura oscylowała wokół 37 stopni. Ostatnią dawkę dostał przy kolacji, w nocy mierzyłam Mu przez sen temperaturę i wciąż miał ok. 37 stopni. Nie budziłam Go, dopiero rano dałam Mu znów panadol. Powinnam była Go obudzić i dać syrop? Czy jak ma teraz te 37 stopni, to dawać dalej lek przeciwgorączkowy? Ubrałam Go lekko, w body z krótkim rękawkiem i rajstopy (i skarpety, bo podłoga zimna). A do spania przykryć? Teraz śpi, przykryłam Go kocykiem, ale od połowy, nie po samą szyję. Kaszel nie nasila się, ma katar. Położyłam Mu koło łóżeczka szmatkę skropioną Oil Olbasem. Chcę zamówić wizytę domową u pediatry, ale to będzie dopiero wieczorem. A tak w ogóle, to Kubie idzie kilka zębów na raz i widać, że Go męczą
|
|
|
#689 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Svi ciesze sie, ze milo spedzilas wieczor
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć babeczki,
wymęczonajestem po weselu i nie próbuję nawet nadrabiać... ![]() widziałam tylko że Krasnoludek coś zaczyna chorować- oby to nic poważnego...kaszelek ma więc może przeziębienie wrócić, trzymam mocno kciuki żeby szybciutko wyzdrowiał Wesele się udało, ślub w kościele piękny, chór śpiewał podczas mszy o było bardzo uroczyście Dzisiaj rano u nas tylko 1 stopień był a Martek podobnie jak Zu nie ma butów zimowych najgorsze jest to, ze nadal nie zdecydowałam się na żadne, pojedziemy chyba dziś Bartki poprzymierzać...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

znowu zeby

chyba, ze jedziesz do całodobowej, ale tam kolejki są kilometrowe ...

, dałam Mu Panadol w syropku i teraz śpi. Do tego zaczyna pokasływać 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

NIE LUBIĘ TROLLI
zęby? Bidulek z Kubusia
dla Amelki

MACIEJKA SYNEK KOCHANY