|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#25682 |
|
Zakorzenienie
|
a moge w dwoch slowach dowiedziec sie o co chodzi
|
|
|
|
#25683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za wsparcie cierpliwie czekam na rezultaty. uzywam balsamu z joanny bs i odrobine pianki, dosłownie wielkosci mandarynki na całe włosy, bo jak dam za dużo, to są sztywne. Ale żelu włsnie nie próbowałam jeszcze. Nie bardzo wiem jak go używac. Kupiłam taki zwykły tani żel nazywa sie loczek- fajny skład- bez silikonow, nawilzacze, potem przepisze jak cos skład. I co dalej? Normalnie go wgniesc w wilgotne włosy jak pianke? w środe bede myc, to spróbuje z żelem. a wolno używac lakierów? pewnie nie bardzo.. ? bo alkohol etc. Ja psiknęłam na włosy troche lakieru i podplastyczniłam fale, duzo lepiej po tym wygladają, ale to chyba byłoby na krótką mete, na dalsza bedzie niszczyc? Jak prostowałam, używałam lakieru nawet pare razy dziennie i włosy były w dobrej formie. Cytat:
:brawo: brakuje tylko słowa skruchy ze strony autorki blogu. laudik- cały blog był żywcem kopiowany z wizazu, wszystkie artykuły autorka określała jako swoje. a w ogóle podziwiam, ze obcianałas sie na zero. Musiały Ci dac popalic te włoski co?
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-11 o 12:25 |
||
|
|
|
#25684 |
|
Zakorzenienie
|
wlosy mialam od zawsze strasznie niedobre
, jedynie na dlugosci 1-3 cm dawaly sie okielznac![]() tak wiec cale lata od mniej wiecej 14 roku zycia scinalam prawie do zera - z pzrerwa na zapuszczenie z 11 lat temu - tylko po to zeby sie pzrekonac ze nadal sa jakie byly ![]() teraz zapuszczam i daje im byc jakie sa ![]() a co do tego blogu to niezla afera jak sie domyslam. zaluje, ze sie nie zalapalam ![]() jak trafilyscie na tego bloga? czy moze autorka sie sama reklamowalana wizazu?
|
|
|
|
#25685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robię tak: na mokre nakładam odżywkę b/s, ugniatam rękami, potem ugniatam koszulką - w takie już odciśnięte wgniatam niewielką porcję żelu (Delia-polecam lakier i pianka to nie bardzo chyba że jakieś bez alkoholu.nie przejmuj się komentarzami - ja w szkole za to byłam posądzana o trwałą![]() a żelu to ja wyciska z tubki taki paseczek ok 2cm i wgniatam w jedną połowę włosów i analogicznie tyle samo wgniatam w drugą połowę
|
|
#25686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysia m nie przejmuj sie glupimi komentarzami z zazdrosci moga niektore wszystko napisac... fale/loki tak wygladaja bo to sa ich poczatki ucza sie jak wygladac tak jak dziecko uczy sie chodzic ... ja nie nakladam stylizatorow bo mi sa niepotrzebne moja odzywka bs robi mi za stylizator ..
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-10-11 o 12:36 |
|
|
|
|
#25687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakiekolwiek proby uczesania - efekt grzywy lwa. teraz nosze z duma ta swoja "trwala" i niby , ze mam do gdzies
|
|
|
|
|
#25688 | |
|
Zakorzenienie
|
laudik witamy z powrotem, gdzie sie podziewalas?
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
za uporLaudik co do bloga to Eloe wywachala, dziewczyna skopiowala nasze artykuly i tlumaczenia i sie troche nasze kreconowlose wkurzyly
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-11 o 12:48 |
|
|
|
|
#25689 |
|
Zakorzenienie
|
no , w tym,....realu ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- wlosy zapuszczalam
|
|
|
|
#25690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#25691 |
|
Zakorzenienie
|
no to gdzies zarejestrowalam, ze bylo drastyczne ciecie?
ale nie wylapalam co bylo powodem tej szokujacej decyzji. jak ja bym chciala miec juz twoja dluga "sprzed"
|
|
|
|
#25692 |
|
Raczkowanie
|
Witam równiez Rybiorka i Was Wszystkie;-))) Tak, zdjęcie z całą sylwetką jest PRZED problemami ;-) Też tęsknie za tamtymi włosami, dlatego postanowiłam coś z tym zrobić, bo znajomi z Pl przestali mnie rozpoznawać;-((( Muszę zmyć ten silikon, tylko ja tutaj nie mam sody oczyszczającej..Może być zwykła sól ?? Cukier ciemny? ocet jabłkowy?? ( połączyć z szamponem którego używałam dotychczas i myć przez 30 min?). Potem idę po garniera doux avocado ( ale kupić tylko odżywkę? bez szamponu?? no i potrzebje jeszcze jakąś odżywkę b/s...) Pewnie spędze w sklepie godziny, lepiej męża nie ciągnę ze sobą;-(( Dziękuję za rady ! Bardzo mi się podobają twoje włosy, istny barabek. Mam takie pytanie do Ciebie z ciekawości, a miałaś może kiedyś włosy długie ?? Pozdrawiam
|
|
|
|
#25693 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja postanowilam sie oczyscic jakis rok temu to uzylam troche proszku do pieczenia
![]() serio, choc brzmi nieprawdopodobnie, no i co najwazniejsze - spelnil zadanie
|
|
|
|
#25694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę, ze wszystkie przechodziłyscie podobne etapy. etap 1- zrozumienie- jezu jestem kręconowłosa etap2- szaleństwo- oznacza to kupowanie kosmetykow w ogromnych ilosciach i poswiecanie włosom wiecje uwagi niz czmeukolwiek innemu etap3- zwatpienie- do ..upy nic sie z tym nie da zrobic etap4-pogodzenie sie losem- no turdno, jest jak jest, próbowac dalej etap5- ee, w sumei to sa całkiem ładne etap 6- ja ich kiedys nie lubiłam? ![]() Osobiscie zajmuje stopien 2 ![]() Cytat:
Cytat:
dziekuję Ci bardzoucza się uczą, ale widze że w tych samych miejscahc maja zawsze te same tendencje. np z tyły głowy zawsze mi sie robi taka jedna fala, jakby sztorm zwiał wszystko na bok, a jedno najprostsze pasmo z lewej strony zawsze wyglada podobnie, z lewej konce włosów układaja się na zewnatrz a z prawej pod spód.. :/ a stylizacje kazdy musi jak widac dostosowac do swoich potrzeb, nie ma całkiem uniwersalnej metody. ja wypróbuje na razie żel, a potem bede dlaje kombinowac. Cytat:
|
|
#25695 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem na 5 etapie.
pzreczuwam ze osiagne 6 stopien jak osiagne dlugosc , ktora zamierzam osiagnac
|
|
|
|
#25696 |
|
Zakorzenienie
|
tak to obecnie wyglada
|
|
|
|
#25697 |
|
Raczkowanie
|
proszek do pieczenia ? MAM !!! Sprobuję i napiszę ;-)))) Dziękuję za radę !
|
|
|
|
#25698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sie nie przestrasz jak ci sie wszystko na maxa spieni na glowie |
|
|
|
|
#25699 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, nie wyglądają szopiasto
spodziewałam się mega buszu na głowie, a Ty masz tu ładnie to uporządkowane, kazdy włos na swoim miejscu w szeregu. długosc juz do ramion, niezle Ci idzie.natomiast mocno rozjaśniasz, masz utrudnioną sytuację. --- widze, ze wiekszosc kręconowłosych ma wycieniowane włosy. Ja mam cięte na prosto od linijki. Może jakbym wycieniowała chociaz końcówki, to by się lepiej układały? a ten proszek to do czego????--aa.. do oczyszczenia, lepsze niz aspiryna?
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-11 o 13:56 |
|
|
|
#25700 |
|
Zakorzenienie
|
ha!
no, bo staram sie o nie dbac tak jak tego potrzebuja,, do tego sa bardzo mocno scieniowanie wiec efekt jest wlasnie jaki jest. i dopiero teraz zaczelam o nich myslec dobzre
|
|
|
|
#25701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#25702 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Baby hair to u mnie pod dostatkiem nawet bez Waxu, a szczególnie nad czołem. Ja mam nadzieję, że Wax pomoże na moje połamańce. Moje się kurczą o połowę długości, a 5 cm to mają włosy pod spodem, nie wiem, czemu się bardziej kręcą niż cała reszta ![]() Cytat:
|
|
#25703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), wlosy zregenerowalam i teraz zapuszczam sobie znow, dobrze mi idzie tyle ze przy wlasciwej pielegnacji wloski mi sie w ostatnim miesiacu bardziej skrecily i g..uzik widac ze urosly, w sensie podobno widac (to do dziewczyn bo bic mnie chca jak pisze ze nie widac i na okulary sie skladac ze ja niby slepa i nie widzea z tym usuwaniem silikonow to nie przesadzaj, wystarczy szampon z sls ale sprawdz zeby nie mial silikonow i pq i normlane 5 minutowe mycie polaczone z masazem skalpu, szukaj szamponow prostych skladowo, napewno we Francji sa sklepy ze zdrowa zywnoscia, zajrzyj tam, znajdziesz i zdrowe kosmetyki ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
|
#25704 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Coś tam przeczytałeś na temat naszej pielęgnacji, ale tylko jednym okiem chyba Zapraszam do dokładniejszej lektury pigułki i FAQ Cytat:
Laudik, miło Cię znów widzieć Dziewczyny i chłopaki Skusiłam się na nową suszarkę z dyfuzorem i jestem bardzo zadowolona po pierwszym próbie. W moim przypadku największy pożytek będzie taki, że loki, które "wytworzyłam" po myciu, będą mogły zostać szybko utrwalone. Suszenie naturalne trwa u mnie bardzo długo i loki się często rozprostowują pod własnym ciężarem, zanim doschną do końca. Co prawda dzisiaj też się już rozprostowały, ale wczoraj były naprawdę świetne Aha, dla wszystkich dziewczyn, które mają włosowy kryzys, wklejam dla porównania zdjęcie włosów z czasów silikonów i drogeryjnej "pielęgnacji". Myślę, że porównanie mówi samo za siebie, że naprawdę warto walczyć
|
||||||
|
|
|
#25705 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek dziekuje
|
|
|
|
#25706 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Problem w tym, że moje włosy są baaardzo kręcone, takie spiralki grubości ołówka.Cytat:
Po obejrzeniu Twoich zdjęć nabieram motywacji do walki z moimi włosami.
|
|
#25707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#25708 |
|
Raczkowanie
|
No i klops! Zebrałam się w sobie i dzwonię do tej w miarę sprawdzonej fryzjerki a tu się okazuje, że już tam nie pracuje
Dziewczyny, czy jest sens się brać samodzielnie za swoje włosy, jak nie mam pojęcia o cięciu? Czy skoro po 4 miesiącach nie podcinania końcówki są dalej w dobrym stanie to im dać spokój? A może... macie fryzjerskie znajomości na Śląsku? ![]() Za to wypróbowałam lnianego gluta i już wiem czemu się tak nazywa.. Na początku się bałam, że będzie mokra włoszka ale jak wyschło to efekt bardzo zadowalający
|
#25709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obejrze dokladnie ten filmik, zadna z dziewczyn nie szarpie wlosow podczas mycia, przyjrzyj sie ostatniej Afroamerykance a jesli koniecznie chcesz silikony to kup odzywki z nimi a nie szampony, jak bedziesz miec szampon z silikonami to nie oczyscisz wlosa i generalnie to moglabys w ogole nie myc widzialam wiele filmikow z naprawde niesamowitymi wlosami i jesli wlosy byly super mocno skrecone to zawsze w uzyciu jest szczotka taka plaska prostokatna (jesli nie mozna rozczesac palcami) ale wlosy obowiazkowo czesane z odzywka trzymana min. 15 minut
|
|
#25710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

:brawo: brakuje tylko słowa skruchy ze strony autorki blogu.
, jedynie na dlugosci 1-3 cm dawaly sie okielznac
lakier i pianka to nie bardzo chyba że jakieś bez alkoholu.

dziekuję Ci bardzo