Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 11:44   #751
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Patrzcie to...te ceny...
UŻYWANY chyba zwariowali
NOWY

chyba kogoś poniosło...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:45   #752
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
PATRZCIE

Co prawda szukam dwuczęściówki, ale...Chyba okazyjna cena, nie?

Śliczny Ja właśnie parę dni temu kupiłam spodnie z tej serii...na sanki
A cena b.dobra...ja szukam jednoczęściowego, ale myślę raczej o używanym żeby cena była niska...no i 86
Stary 2010-10-11, 11:47   #753
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
A pętołka(dziwny wyraz) nie dasz rady zrobić?
znalazłam jakieś klipsy w szufladzie, więc problem się rozwiązał tym razem

Cytat:
Patrzcie to...te ceny...
UŻYWANY chyba zwariowali
NOWY
te kombinezony są w promocji w Coccodrillo - nie wiem po ile, ale były z metką z procentem jak ostatnio byłam, więc moze warto iść do sklepu, o na żywo zobaczyć

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:51   #754
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
...jak ubieracie teraz dzieci na spacer?

ja narazie grube rajstopki, ocieplane gatki, body z krotkim, gruby sweter i gruba polarowa bluzo-kurtka, czapka oczywiscie i cieple butki za kostke, wczoraj zalozylam jej tez rekawiczki takie cienkie bo miala zimne raczki , oczywiscie koc woze w wozku
planuje na zime wlasnie w kombinezonie albo spiwor kupic do wozka
Przeważnie body z dł.r., rajstopki, ogrodniczki, czapka, bawełniana chusteczka pod szyjkę, jeansowa lekko ocieplana kurtka, buty do kostki. Na razie bez koca, śpiworka, jak jest zimno, to cienkie rękaiczki

Cytat:
Patrzcie jaki boski

Idziemy na spacer, ale mi się nie chce Do klubu zajrzę po.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:52   #755
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny Ja właśnie parę dni temu kupiłam spodnie z tej serii...na sanki
A cena b.dobra...ja szukam jednoczęściowego, ale myślę raczej o używanym żeby cena była niska...no i 86

A powiedz ciepłe toto?

No ja patrzyłam w piątek na rozmiarówkę w Wójciku i 80 na Zośke spokojnie wystarczy, jest bardzo podobna do rozmiarówki Coccodrillo.

Poważnie się nad nim zastanawiam

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:56   #756
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
znalazłam jakieś klipsy w szufladzie, więc problem się rozwiązał tym razem

te kombinezony są w promocji w Coccodrillo - nie wiem po ile, ale były z metką z procentem jak ostatnio byłam, więc moze warto iść do sklepu, o na żywo zobaczyć
lubię jak się problemy same rozwiązują

ooo super że mówisz...przejdę się sprawdzić

Cytat:
A powiedz ciepłe toto?

No ja patrzyłam w piątek na rozmiarówkę w Wójciku i 80 na Zośke spokojnie wystarczy, jest bardzo podobna do rozmiarówki Coccodrillo.

No właśnie dopiero dzisiaj zapłaciłam więc jeszcze nie mam...(na all kupiłam)...pokazywałam Wam zdjęcie
jak przyjdą zdam relację
Stary 2010-10-11, 12:15   #757
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedz ciepłe toto?

poważnie ? jak patrzę na wymiary na aukcjach to spodnie w Wójciku są sporo dłuższe od Coccodrillo w tym samym rozmiarze

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Svi, mogę Cię pomęczyć jeszcze o te Bakugany

które są lepsze - pojedyncze, w zestawach, takie 7w1

znalazłam jeszcze takie coś
http://allegro.pl/oficjalna-arena-et...251582822.html
http://allegro.pl/bb-bakugan-puszka-...251644933.html

http://allegro.pl/bakugan-maxus-heli...262790474.html

chciałam wydać ok 100-150 zł

przed ostatecznym zakupem zadzwonie jeszcze zapytać czy już nie ma takich, ale jakies typy muszę mieć

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

i czym się różni ten
http://allegro.pl/bakugan-maxus-drag...257990833.html

od tego
http://allegro.pl/bakugan-7in1-maxus...266015927.html

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-11, 12:27   #758
angy
Zakorzenienie

Cytat:
poważnie ? jak patrzę na wymiary na aukcjach to spodnie w Wójciku są sporo dłuższe od Coccodrillo w tym samym rozmiarze

Porównałam teraz dwa jednoczęściowe z obu firm i wyszły nieznaczne różnice

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-11, 12:31   #759
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Porównałam teraz dwa jednoczęściowe z obu firm i wyszły nieznaczne różnice
w dwuczęściowych w rozmiarze 86 Coccodrillo jest ok 26 cm w spodniach od kroku, a u Wójcika jest ok 30-32 to dość sporo jak dla mnie - jeden rozmiar

może w dwuczęściowych jest inaczej

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-11, 12:38   #760
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
w dwuczęściowych w rozmiarze 86 Coccodrillo jest ok 26 cm w spodniach od kroku, a u Wójcika jest ok 30-32 to dość sporo jak dla mnie - jeden rozmiar

tyle że nogawki mogą być różnej długości bo krok moze być niżej lub wyżej...najlepiej chyba na całości cm patrzeć
Stary 2010-10-11, 12:40   #761
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Masz rację, sprawdziłam dokładniej, wychodzi na to, że 80 z coccodrillo to 74 z Wójcika.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-11, 12:44   #762
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
tyle że nogawki mogą być różnej długości bo krok moze być niżej lub wyżej...najlepiej chyba na całości cm patrzeć
niby tak, ale jak od kroku ma 32 cm to mój Tomek się w nich utopi, bo ma od kroku ok 26 mierzone do podłogi mniej więcej , a 6 cm na buciki to za dużo moim zdaniem
tym bardziej, ze normalne spodenki dobre na niego takie ocieplane mają 23 cm od kroku, więc te 26 myślę, ze będą w sam raz

ale to nie ważne - chodzi i mi rozbieżność w długości nogawek w obu firmach - moim zdaniem jest spora

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Masz rację, sprawdziłam dokładniej, wychodzi na to, że 80 z coccodrillo to 74 z Wójcika.
tylko teraz pytanie czy tylko w długości nogawek czy w szerokości są różnice
i jak tu kupić kombinezon przez net

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-11, 12:58   #763
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zaraz sie wykoncze.........moje dziecko jeszcze nie spizwykle o tej porze juz po drzemce byla

dzieki za odpowiedzi

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:20   #764
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No teraz sobie coś przypominam

I szczebelki

Super , oby tak dalej

A jakiej firmy?

Starość nie radość

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Kasiulka , co u Ciebie i Adasia?

Takie:
http://allegro.pl/80-86-yorker-rajst...250088783.html

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Zu kiedyś przez przypadek wyciągnęła...zdziwiła się na maksa...i niestety zapamiętała...na szczęście w nocy jak się budzi to o tym nawet nie pomyśli...dopiero by było jakbym rano znalazła ją śpiącą w kuchni pod stołem
......................... ...
Dlatego ja mam lozeczko z szczebelkami na sztywno!

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:

Z zakatarzonym dzieckiem trzeba chodzić na spacery
Chłodne powietrze obkurcza naczynia krwionośne i błonę śluzową w nosku, a więc malec łatwiej oddycha. Jeśli dziecko nie ma gorączki, a na dworze jest ładnie, wychodź na spacery nawet na dwie, trzy godziny dziennie.

Żródło

Moja dok zawsze mówi że póki nie ma gorączki to spacery są wskazane...
Zgadzam sie!

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Pamiętam o czym piszesz, ale nie mam zapisanego tego arykułu, masz może? Chociaż Kuba na razie tylko płacze, jak coś jest nie po Jego myśli. Nie bije, nie rzuca się (na razie )
Eeh.
A moje szczescie mimo ze nie gada to rekoczyny, rzucanie sie, rzucanie zabawkami juz stosuje.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

no wiec bylismy wczoraj na tych golych cyckach 3d
bo tak powinien sie ten film nazywac

mariola ja tez wlasnie chcialam zobaczyc Salt - glownie ze wzgledu na tych wlasnie aktorow razem

ide ogarnac chate i siebie
i jade po malego
Tez widzialam "to" czego bardzo zaluje.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Cześć

Zdrówka

czekoladko, Kuba też przesikiwał pampersy, a pielucha wcale nie była pełna, kupiłam Mu na all Pampers Active Fit (dzięki Sweet ) i teraz już się to nie zdarza.

, mam nadzieję, że będzie lepiej

, nocka dobra, Kubuś trochę budził się, jak my jeszcze nie spaliśmy, a potem nie. Ale nadal ma stan podgorączkowy i marudka sobie, moja Bida

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Dziewczynki, pomożecie mi?
Kubuś na początku miał ponad 38 stopni gorączki, dałam Mu panadol w syropku i spadła do 37,3. Dawałam Mu co 4 godziny odpowiednią dawkę i temperatura oscylowała wokół 37 stopni. Ostatnią dawkę dostał przy kolacji, w nocy mierzyłam Mu przez sen temperaturę i wciąż miał ok. 37 stopni. Nie budziłam Go, dopiero rano dałam Mu znów panadol. Powinnam była Go obudzić i dać syrop? Czy jak ma teraz te 37 stopni, to dawać dalej lek przeciwgorączkowy?
Nie dawac. Temp sie zbija jak przekroczy 38 stopni.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:38   #765
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Svi, mogę Cię pomęczyć jeszcze o te Bakugany

które są lepsze - pojedyncze, w zestawach, takie 7w1

znalazłam jeszcze takie coś
http://allegro.pl/oficjalna-arena-et...251582822.html

http://allegro.pl/bakugan-maxus-heli...262790474.html

chciałam wydać ok 100-150 zł

przed ostatecznym zakupem zadzwonie jeszcze zapytać czy już nie ma takich, ale jakies typy muszę mieć

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

i czym się różni ten
http://allegro.pl/bakugan-maxus-drag...257990833.html

od tego
http://allegro.pl/bakugan-7in1-maxus...266015927.html
wiesz co ja w sumie nie przerabialam tak doglebnie bakuganow bo moj Eryk ich nie zbiera, ma kilka sztuk i to wszystko
moze Bartek Unholy zbiera?

mi sie podobaja te okragle puszki i te ostatnie zestawy co sie przeorazaja a jednego wielkiego

a te dwa ostatnie czym sie roznia? skoro taka roznica w cenie to pewnie jeden to oryginal a drugi podroba

w Smyku np mozesz kupic jednego bakugana za 40zl a na manhatanie podrobe za 10

wiec to tez warto wziac pod uwage czy sa oryginalne
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:39   #766
magi77
Wtajemniczenie

Już poróciliśmy Nawet ciepło było
Wiecie co Maciuś odwalił przed wyjściem Poszłam umyć zęby, Maciuś siedział na podłodze w kuchni i pił, wracam za chwilę, a Maciulek stoi na krześle i zegar na mikrofali ustawia

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:44   #767
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no i zasnela wreszcie uffff

Miramejku a jaki masz rozmiar tych active fit?? i sa dostepne w sklepach? czy tylko na all?zdazylam juz przeczytac same dobre opinie o nich i tam mysle zeby kupic paczke i na noc tylko zakladac bo drozsze sa od zwyklych pampersow

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-11, 13:45   #768
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Jesli idzie o zbijanie temp ja powyzej 38 zbijam. Podaje leki przeciwgoraczkowe dopoki nie zobacze ze temp sama utrzymuje sie ponizej 38.
W wyjatkowych sytuacjach (np. zeby) podaje czopki przeciwbolowo, nawet kiedy temp podwyzszonej nie ma. Ale naprawde w wyjatkowych.

My ostatni weekend mielismy ciezki. I przeziebienie i zeby jednoczesnie.
Najciekawsze jest to, ze moje dziecko ma 4 jedynki i od paru dni 1 czworke. A myslalam ze zeby rosna pokolei.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:52   #769
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku a jaki masz rozmiar tych active fit?? i sa dostepne w sklepach? czy tylko na all?zdazylam juz przeczytac same dobre opinie o nich i tam mysle zeby kupic paczke i na noc tylko zakladac bo drozsze sa od zwyklych pampersow
Ja Miramejek...ale...jeśli to TE to ja w sklepach widziałam To takie majtki prawie
Stary 2010-10-11, 14:02   #770
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co ja w sumie nie przerabialam tak doglebnie bakuganow bo moj Eryk ich nie zbiera, ma kilka sztuk i to wszystko
moze Bartek Unholy zbiera?

mi sie podobaja te okragle puszki i te ostatnie zestawy co sie przeorazaja a jednego wielkiego

a te dwa ostatnie czym sie roznia? skoro taka roznica w cenie to pewnie jeden to oryginal a drugi podroba

w Smyku np mozesz kupic jednego bakugana za 40zl a na manhatanie podrobe za 10

wiec to tez warto wziac pod uwage czy sa oryginalne
nawet Bakugany podrabiają
też myślałam,żeby kupić zestaw, bo jeden to tak biednie by było, a kilka osobnych to mogą jakieś niekompatybilne być albo cóś

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Wiecie co Maciuś odwalił przed wyjściem Poszłam umyć zęby, Maciuś siedział na podłodze w kuchni i pił, wracam za chwilę, a Maciulek stoi na krześle i zegar na mikrofali ustawia

mój też lubi mikrofale - mamy na ostatniej szafce z brzegu, więc Tomek spokojnie dosięga a nie mam gdzie przestawić

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Ja Miramejek...ale...jeśli to TE to ja w sklepach widziałam To takie majtki prawie
my mamy takie, ale na co dzień nie polecam, bo się dość ciężko nakładają i zdejmują
jak chce się posmarować czymś pupę to przy zakładaniu duża część się zetrze, a pozostała część zostanie na przewijaku

przy zdejmowaniu pieluchy można zgubić kupę, bo tak ciężko je zdjąć, ze zazwyczaj wywracają się na drugą stronę

my używamy na wyjściach/wyjazdach, kiedy trzeba szybko na stojąco zmienić pieluszkę np. w toalecie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-11, 14:06   #771
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nawet Bakugany podrabiają
też myślałam,żeby kupić zestaw, bo jeden to tak biednie by było, a kilka osobnych to mogą jakieś niekompatybilne być albo cóś
tak zestaw jest najlepszym rozwiazaniem
a chlopiec ile ma lat?

i koniecznie dowiedz sie czy juz takich nie ma
Stary 2010-10-11, 14:08   #772
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
nie inne o takie
http://allegro.pl/pampers-niemieckie...255192210.html

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-11, 14:09   #773
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
tak zestaw jest najlepszym rozwiazaniem
a chlopiec ile ma lat?

i koniecznie dowiedz sie czy juz takich nie ma
8 lat
koniecznie...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-11, 14:15   #774
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
8 lat
koniecznie...
a to juz pewnie umie skladac te stwory
Stary 2010-10-11, 14:29   #775
gorgulek
Zakorzenienie

Nie wyrabiam się z czytaniem he he he a już nie ma mowy o cytowaniu. Zaraz mała wstanie, trzeba jakiś obiad robić. Dziś chyba będzie na szybko naleśnik bo nie mam ochoty na nic więcej.

Miramej jak Kubasek teraz?
Czekam na wieści po wizycie lekarza. O której będzie?

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:32   #776
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

gor wyslalas?
Stary 2010-10-11, 14:47   #777
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w areozolu, nie wiem czy występuje w kroplach.

38,5

Może ycofaj pomidory i jajka. Jak zniknie, to wprowdzaj po jednym produkcie
Tak, wiem, że o aerozol chodzi, tak jakoś napisałam krople

Już doczytałam

Tak robię - od wczoraj

Cytat:
Zapytaj zapytaj, jestem bardzo ciekawa
Wiem że nie spał w krótkim rękawku, ale teraz biega...ja przy gorączce i tak zawsze długi rękaw zakładam, bo teraz jest zimno mimo wszystko
(...)
Mną ostatnio telepało, ale tylko "od wewnątrz"...trzęsłam się, ale widać nie było...i zimno mi strasznie było....boję się że dzieci mogą mieć tak samo, a przecież nie powiedzą...
Pocieszam się tym że jeszcze z pół roku i chociaż coś może Nam powiedzą

CBŚ działa
Zapytam, ale ciężko strasznie się umówić

Kubuś chyba jeszcze nie

Cytat:
Miramej a gdzie Kuba ma te krostki? Na buźce też z tego co pamiętam, tak?
Bo Zośka ma głównie na pleckach i może 3 na ramionach. Tylko, że u niej to trwa już z miesiąc Na początku to zbagatelizowałam (wtedy to była taka drobna kaszka), a z czasem pojawiły się te większe, szorstkie i czerwone.

Też obstawiam jakiś pokarm, tylko co (pomidory zaczęła jesc od niedawna dopiero...).
Najwięcej na buzi, trochę pod brodą i jedną poniżej karku. To takie placki są, suche, czerwone, a na nich drobne krostki teraz się zrobiły. Kuba i jajka i pomidory je od dawna, ale może ostatnio jadł za często?

Cytat:
A właśnie już dawno miałam Wam pisać...może to troszkę OT ale co tam...
Kiedyś Wam pisałam że przyjaciólki synek ma 3 tygodnie biegunkę...no i dok kazała odstawić mleko, że niby za dużo mlecznych pokarmów przyjmuje...teraz wszystko sojowe wcina i jest poprawa
No właśnie, może za dużo, i pomidory i jajka są alergizujące.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
to coś chyba źle zakodowałam...zobaczysz, on sobie w końcu wszystko wyreguluje, tylko to wymaga czasu
(...)
Co do krostek to powiem Wam, ze Martynce też znowu obudziła się ta jej alergia...od roku szukam i nadal nie wiem z czego to
Mam nadzieję

A jak u Martynki ta alergia wygląda? Ja się zastanawiam, czy zimno nie ma na to wpływu, bo ja co roku mam problemy ze skórą o tej porze

Cytat:
jak ubieracie teraz dzieci na spacer?
Body b. rękawów, cienka bluzka z długim (jeśli jest poniżej 10 stopni i wieje to jeszcze cienki bezrękawnik), kurtka jesienna, chustka pod szyję, czapka, mam też cienkie rękawiczki i zakładam, jak Kubie marzną ręce, rajstopy, skarpetki, spodnie, krótkie buty. W pogotowiu jest koc. U nas jest już dość zimno, a do tego wieje

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Witajcie
Miramej, ciesze sie, ze nocka nie byla taka najgorsza.
Ja podobnie jak dziewczyny, nie podaje niczego ponizej 38 stopni. Ubieram w zaleznosci od temperatury otoczenia, ale nie przegrzewam.
Ja w ogole z tych "antylekowych", nie lecze kataru (tylko sol, woda morska itp) itp.

Cytat:
napisalam tak jak i Ty
juz wczesniejsza Twoja wypowiedz byla niegrzeczna jak napisalas do ktorejs z dziewczyn czy jej dziecko ma zazwyczaj 37 bo Twoje ma 36,6
ale nieistotne
lubisz ironizowac
Nie uważam, że napisałaś tak, jak ja.

Tego nie skomentuję, bo nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.

Masz jakieś przykłady na moje ironizowanie?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 15:03   #778
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Takie:
http://allegro.pl/80-86-yorker-rajst...250088783.html
(...)
Eeh.
A moje szczescie mimo ze nie gada to rekoczyny, rzucanie sie, rzucanie zabawkami juz stosuje.
(...)
Nie dawac. Temp sie zbija jak przekroczy 38 stopni.
Ja miałam z Yorkera rajstopy, ale bez ABS i nie byłam zadowolona

Kuba zabawkami też rzuca

Już wiem

Cytat:
Hehe

Cytat:
My mamy 4, są akurat na Kubę. Ja właśnie zakładam tylko na noc

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Jesli idzie o zbijanie temp ja powyzej 38 zbijam. Podaje leki przeciwgoraczkowe dopoki nie zobacze ze temp sama utrzymuje sie ponizej 38.
W wyjatkowych sytuacjach (np. zeby) podaje czopki przeciwbolowo, nawet kiedy temp podwyzszonej nie ma. Ale naprawde w wyjatkowych.

My ostatni weekend mielismy ciezki. I przeziebienie i zeby jednoczesnie.
Najciekawsze jest to, ze moje dziecko ma 4 jedynki i od paru dni 1 czworke. A myslalam ze zeby rosna pokolei.
Ja też 2 czy 3 razy dałam Kubie panadol przeciwbólowo

, u nas też 2 atrakcje

Cytat:
To nie te

Cytat:
To te

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miramej jak Kubasek teraz?
Czekam na wieści po wizycie lekarza. O której będzie?
Teraz śpi, ogólnie bardzo marudzi i popłakuje, ale chyba bardziej od zębów, bo rączki ciągle w buzi
Nie mogę się dodzwonić

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-11, 15:13   #779
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
gor wyslalas?

Cytat:
Najwięcej na buzi, trochę pod brodą i jedną poniżej karku. To takie placki są, suche, czerwone, a na nich drobne krostki teraz się zrobiły. Kuba i jajka i pomidory je od dawna, ale może ostatnio jadł za często?
Ciekawe od czego to

Cytat:
Teraz śpi, ogólnie bardzo marudzi i popłakuje, ale chyba bardziej od zębów, bo rączki ciągle w buzi
Nie mogę się dodzwonić
Biedulek Mały
Mam nadzieję, że dodzwonisz się.

Zuzka też marudzi okropnie. Nigdy taka nie była. Do tego "nauczyła" się wyginać w łuk, lamentować i machać przy tym rękoma
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 15:30   #780
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ciekawe od czego to

Biedulek Mały
Mam nadzieję, że dodzwonisz się.

Zuzka też marudzi okropnie. Nigdy taka nie była. Do tego "nauczyła" się wyginać w łuk, lamentować i machać przy tym rękoma
Może od tych pomidorów i jajek , zobaczymy, czy będzie schodzić. Nieładnie to wygląda

, dzisiaj na wizytę już nie liczę, może jutro , żeby mi się udało dodzwonić , bo dzwonię od 11.

Kuba już dawno umie wyginać się w łuk, phi
Myślisz, że Synowa moja też od ząbków w nieprzysiadalnym nastroju?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Dodzwoniłam się, a raczej lekarz oddzwonił , wizyta jutro ok. 17.

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości