Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-10, 13:08   #3571
bubus87
Przyczajenie

Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

Dziewczynki błagam pomóżcie!tydzien tym dostałąm od mamy sliczne butki Emu(z cala pewnoscia orginalne)w kolorze chestnut...któregoś dnia pobiegam z moim chłopakiem na kebaba i stało się prawego buta delikatnie zachlapałam sosem czosnkowym...chciałam coś z tym zrobić wiec postanowiłam zgodnie z rad przetrzeć te miejsca mlekiem z soda i pozostawić do wyschnięcia i niestey caly prawy bud pociemnial w miejsach w ktorcyh go przecirałam i powstały plamy dużo ciemniejsze od kolorku buta co robić????Pomóżcie!
bubus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:29   #3572
blueania
Zakorzenienie

Dziewczyny w jakich stacjonarnych sklepach mozna kupic Emu? Chodzi mi o Warszawe. Chcialabym koniecznie je kupic z mysla o nadchodzacej zimie,ale boje sie,ze zamawiajac przez internet nie trafie z rozmiarem albo na oryginal...
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:39   #3573
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubus87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki błagam pomóżcie!tydzien tym dostałąm od mamy sliczne butki Emu(z cala pewnoscia orginalne)w kolorze chestnut...któregoś dnia pobiegam z moim chłopakiem na kebaba i stało się prawego buta delikatnie zachlapałam sosem czosnkowym...chciałam coś z tym zrobić wiec postanowiłam zgodnie z rad przetrzeć te miejsca mlekiem z soda i pozostawić do wyschnięcia i niestey caly prawy bud pociemnial w miejsach w ktorcyh go przecirałam i powstały plamy dużo ciemniejsze od kolorku buta co robić????Pomóżcie!
\
Włóż je do pralki. Plamy z sosu zniknęły,ale but pociemniał? Bo ja,gdy w zimie śmigałam w Emu po domu,zachlapałam je olejem z frytek, no i nic nie pomogło. Pranie w pralce,czyszczenie jakimiś preparatami też nie. Plamy jak były tak są niestety. Dobrze,że z tyłu buta, no i małe są.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:42   #3574
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakich stacjonarnych sklepach mozna kupic Emu? Chodzi mi o Warszawe. Chcialabym koniecznie je kupic z mysla o nadchodzacej zimie,ale boje sie,ze zamawiajac przez internet nie trafie z rozmiarem albo na oryginal...
w HEAVY DUTY albo w takich typu j.fashion - nie wiem czy w Wawie je też macie. To takie sklepy z drogimi damskimi ciuszkami i butami a'la doda, najcześciej ceny tam są wyższe o jakieś 200% niż normanie tych samych rzeczy gdzie indziej no ale Emu mają w cenach normalnych
Stary 2010-10-10, 14:47   #3575
vespertine_
Zadomowienie

kiedy zaczynacie chodzic w Emu?

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:53   #3576
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Pokaż wiadomość
kiedy zaczynacie chodzic w Emu?
ja już chodzę, ale nie codziennie

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 15:30   #3577
kidlerkomania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bubus87 Pokaż wiadomość
wsadź je do pralki na program wełna
kidlerkomania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 15:56   #3578
maracuy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maracuy Pokaż wiadomość
Ten koc specjalnie wrzuciłaś, czy akurat też był do prania ?
a jak robicie z wirowaniem ? Bo intensywnie myśle nad wrzuceniem Emutków do pralki. Nie dość że mają zacieki od soli, to jeszcze mają brudne plamy
ponawiam
maracuy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 16:07   #3579
lukrecja222
Zakorzenienie

ja właśnie wyprałam swoje... Ustawiłam na pranie bielizny, 30 stopni. (30min), bo opcja na wełne u mnie pierze przez ponad godzine. Dolałam troszkę płynu do wełny. Futerko trochę oblazło wierzch butów. Wypchałam gazetami podsawiłam (ale nie pod grzejnikiem) no i się suszą Zobaczymy jak wyschną
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 16:44   #3580
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Czy ma któraś z was Emu z HD? Dobre są jakościowe? Wyżej przeczytałam, że w HD są oryginalne, ale chciałabym wiedzieć, czy różnią się od tych z metką 'emu'.
Stary 2010-10-10, 17:20   #3581
bubus87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
\
Włóż je do pralki. Plamy z sosu zniknęły,ale but pociemniał? Bo ja,gdy w zimie śmigałam w Emu po domu,zachlapałam je olejem z frytek, no i nic nie pomogło. Pranie w pralce,czyszczenie jakimiś preparatami też nie. Plamy jak były tak są niestety. Dobrze,że z tyłu buta, no i małe są.
tak te plamki z sosu znikneły ale one byly naprawde małe za to te ktore powstaly zajmuja cala przednia czesc buta(

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kidlerkomania Pokaż wiadomość
wsadź je do pralki na program wełna
Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Dziękuje za rade czy ktos ma jeszcze jakies propozycje?
bubus87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 18:08   #3582
blueania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
w HEAVY DUTY albo w takich typu j.fashion - nie wiem czy w Wawie je też macie. To takie sklepy z drogimi damskimi ciuszkami i butami a'la doda, najcześciej ceny tam są wyższe o jakieś 200% niż normanie tych samych rzeczy gdzie indziej no ale Emu mają w cenach normalnych
Chyba nie mamy takiego sklepu
W HD dzis bylam,maja emu w cenie 399 zł,ale chyba wole juz kupic na allegro w tej samej cenie bodajze stingery.Podeszwa wydaje mi sie konkretniejsza.Myslicie,z e to oryginal?
http://allegro.pl/emu-australia-stin...268127335.html
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 18:40   #3583
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
W HD dzis bylam,maja emu w cenie 399 zł,ale chyba wole juz kupic na allegro w tej samej cenie bodajze stingery.Podeszwa wydaje mi sie konkretniejsza.Myslicie,z e to oryginal?
trochę za tanie jak na długie stingery...
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:36   #3584
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Czy ma któraś z was Emu z HD? Dobre są jakościowe? Wyżej przeczytałam, że w HD są oryginalne, ale chciałabym wiedzieć, czy różnią się od tych z metką 'emu'.
w HD są Emu "EMU" oryginalne nie ma czegos takiego jak podróba Emu z metką EMU. Podróby wyglądają podobnie ale nie mają logo EMU ani na butach ani na podeszwach

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
wg mnie tak.
Ten kolor jest najtańszy zawsze i mozliwa jest taka cena.
Nigdy zresztą nie widziałam ani nie słyszałam nawet o podróbkach Emu z logo EMU.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

PS: Słyszałyście o tym , że marka EMU i UGG jest tego samego producenta???
Myslalam, ze to konkurencja ale ostatnio odkryłam na stronie EMU Australia, ze oni sprzedają UGG'i ;D no.. chyba, że Ugg to jest ten rodzaj buta a nie tylko marka... hm?

Edytowane przez czarownica3006
Czas edycji: 2010-10-10 o 20:37
czarownica3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:52   #3585
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

czarownica3006, miałam na myśli to, że Emu w HD mają metkę "HD" a nie "Emu"
Jutro zajdę do galerii i zobaczę, może niedługo będę ich (mam andzieję) szczęśliwą posiadaczką
Stary 2010-10-10, 22:47   #3586
natasza2007
Raczkowanie

witam
zaintrygowałyscie mnie z tym praniem w pralce mam takie 4 letnie bronte hi strasznie upackane- bo spisane na straty- ostatnio pieliłam w nich ogródek latem . jutro kupie płyn do prania wełny i dam zdjęcia przed i po
pozdrawiam
natasza2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 22:58   #3587
Vicana
Przyczajenie

dzięki dziewczyny za ostateczne zmotywowanie mnie do wyprania ich.
właśnie je wrzuciłam do pralki - nie powiem, że bez strachu.
mam nadzieję że będą czyste i w dobrym stanie. jak już wyschną to Wam powiem, czy wszystko jest ok.
Vicana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 06:25   #3588
ilios
PIP.

GG do ilios

hej hej mam pytanko, widzialam, ze juz kilka razy wklejalyscie linki do aukcji tej sprzedajacej http://allegro.pl/buty-emu-avoca-aus...263542036.html, a ktoras z Was u niej kupowala?
spodobaly mi sie te buty ale ciagle sie waham
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 07:27   #3589
kidlerkomania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
hej hej mam pytanko, widzialam, ze juz kilka razy wklejalyscie linki do aukcji tej sprzedajacej http://allegro.pl/buty-emu-avoca-aus...263542036.html, a ktoras z Was u niej kupowala?
Ja kupiłam ostatnio u tej pani swoje pierwszze EMU niestety jeszcze nie doszły, przyjdą pod koniec tego tygodnia dopiero Czekam na nie z niecierpliwością, jak przyjdą to dam znać
Stary 2010-10-11, 10:41   #3590
natasza2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
ja kupiłam u niej stingery -wątek wyżej;
nie powiem bo miałam wątpliwości ale dziewczyny piszą że sprzedająca jest ok.
tymczasem skontaktował się ze mną inny kupujący u tej pani stingery. kupiła brązowe lo i po pierwszym spacerze ponoc po zaimpregowaniu na butach pojawiły się odbarwienia...
ja moje noszę ale wydają mi się chłodniejsze od moich bronte- te drugie smiało noszę bez skarpetek cały rok a w stingerach ostatnio rano miałam zimne palce...hm...
a co do prania to właśnie wyciągnełam buty z pralki- niepowiem bo wyglądają całkiem,całkiem...( pranie w pralce przetrwały i wyprałam je w perwolu "jak nowe" hehehehehe)
jak wyschną to wstawię fotki
Stary 2010-10-11, 14:07   #3591
gazelaa
Zadomowienie

Pisalam juz wczesniej ale niestety nie dostalam odpowiedzi jak chce kupic UGG a mam stope 26,5 to mam wziac 24,5 czy 25?
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:09   #3592
zuzass
Raczkowanie

wydaje mi się , że ktoś już chyba tutaj pisał, że podobno stingerów się nie impregnuje bo one tego po 1 nie potrzebują a po 2 robią się właśnie plamy
zuzass jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:18   #3593
buahhot
Marcelover ♥♥♥

czemu śmiesznie? pełno dziewczyn chodzi już w butach typu emu

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 14:20   #3594
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
czarownica3006, miałam na myśli to, że Emu w HD mają metkę "HD" a nie "Emu"
Jutro zajdę do galerii i zobaczę, może niedługo będę ich (mam andzieję) szczęśliwą posiadaczką
ja wiem tylko tyle od sprzedawcy, że te emu z metką HD są również ze skóry naturalnej, pięta lekko usztywaniana, ogólnie całkiem niezłe i dużo tańsze

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:22   #3595
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia40 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy jesienią wypada chodzić w EMU ? Ja już się nie mogę doczekać kiedy je założę bo są takie ciepłe a stopy już mi zaczynają marznąć tej jesieni. Z jednej strony uważam, że to jest tylko nasza sprawa w czym będziemy chodzić, ale z drugiej nie chciałabym wyglądać śmiesznie na ulicy.
Jezeli ci zimno w nogi to po co sie przejmujesz ze ktos na ciebie glupio ze w nich chodzisz to chyba twoja sprawa a nie ich
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 14:55   #3596
vespertine_
Zadomowienie

Ja tez widzialam kilka dziewczyn w skzole w EMU. Też bym chodzila ale jak dla mnie narazie za cieplo zdecydowanie i chyba bym sie ugotowala. Ale bardzo ładnie wyglada

będzie sam koń
Stary 2010-10-11, 15:06   #3597
natasza2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzass Pokaż wiadomość
wydaje mi się , że ktoś już chyba tutaj pisał, że podobno stingerów się nie impregnuje bo one tego po 1 nie potrzebują a po 2 robią się właśnie plamy
...kazdy typ skóry nalezy zaimpregnowac nie tylko po to aby zabezpieczyc ja przed przemakaniem ale rowniez po to aby było po prostu łatwiej ją wyczyścic i zaimpregnowana nie ma takiej tendencji do blaknięcia...
poza tym jeszcze mi sie na żadnych butkach nie zrobiły odbarwienia od impregnowania...
juz milknę i się nie wymądrzam
Stary 2010-10-11, 15:12   #3598
ilios
PIP.

GG do ilios

na emu nigdy nie jest za cieplo

mnie kusza te avoca, slodkie sa, jedyne co zastanawia to czy ta pani faktycznie ma orginaly w sklepach netowych polskich 100-150 zl wiecej niz ona za nie chce

na 99% wezme i tym razem chyba 2 rozmiary mniejsze niz nosze, ostatnie wzielam rozmiar mniejsze i noga mi lata teraz
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 15:38   #3599
vespertine_
Zadomowienie

Jak jutro bedzie chlodno to wloze moje bo juz nie moge sie doczekac!

będzie sam koń
Stary 2010-10-11, 16:14   #3600
kidlerkomania
Raczkowanie

Kurczę sama nie wiem.. Dużo wcześniej gdzieś w srodku wątku, dziewczyny pisały, że ta Forlesthanever (czy jakoś tak) ma oryginalne buty i dlatego zamówiłam (stingery wysokie w cenie 400zł !) Poza tym miała same pozytywne komentarze, a nie sądze, że nie ma osoby, która nie zauważyłaby różnicy w oryginałach i podróbkach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości