|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
papi
pisalas ze nie masz milosci do krecenia balsamow. ja sie na tym nie znam ![]() Linka ale slodki chichrak anuszka twoj wpis na temat kiepskiej nocy z Iga poza domem natchnal mnie do pierwszego wyjazdu z Zosia, bylismy na weekend u rodzicow. na szczescie Zosia spala tak samo jak w domu
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Marta ja jak byłam w ciąży to w dniu kiedy miałam dostać okres to dostałam właśnie jednodniowy
![]() A herbatkę podaję od 1 miesiąca koperkową (na kolki chociaż już ich nie ma) i jakaś uspokajająca ponoć ale na opakowaniu jest napisane żeby jako uspokajającej tego nie podawać Gdybym nie dawała herbatek to bym musiała co godzinę cyca wyciągać.. Kurcze no w nocy ładnie co 3 godzinki je a w dzień co 2 godziny by jadł ![]() Ale dzisiaj się umówię do pediatry (na jutro chyba) i się zapytam czy mam uczyć w dzień przetrzymywać go do 3 godz do karmienia czy co ja mam robić bo to jest męczące... Dodaję kilka fotek mojego skarba ! Hahaaa uchwyciłam uśmiech |
|
|
|
#2283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak mam malutka nadzieję że się nie zarazi ![]() Dziewczyny te co pisały o tym że po tak krótkim czasie miały krótkie krwawienia jak na @ to powiem Wam że może to już być faktycznie @, czytałam na ten temat w necie jak sama po 4 tyg. od porodu dostałam @ . Niektóre kobiety dostają bardzo szybko okres, nawet jeśli karmią regularnie piersią, ja przy pierwszym dziecku dostałam po 2 miesiącach i potem juz normalnie regularnie co miesiąc, z tym że właśnie ta pierwsza była taka skąpa, 2-3 dni.Teraz jako że nie karmię piersią dostałam po niecałych 4 tyg od porodu ale za to strasznie obficie no i teraz już mam 3 @. Troszkę , tak minimalnie mi się rozregulował cykl bo zawsze miałam co 28 dni a teraz co 25-26. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() Linka ja też dziś nagrałam jak mała tak głośno sie śmiała, drugi raz jej się to przydarzyło
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-10-11 o 12:31 |
||
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam zawsze 25-28 wiec spoko![]() knia - ślicznie ![]() Anastazja jest straszna gaduła i tez bardzo głośno się śmieje, ale robi już to tak często, ze już nie reaguje...chyba ze coś nowego zaczyna mówić...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-11 o 12:34 |
|
|
|
|
#2285 | ||
|
Zadomowienie
|
Kawka time
![]() Cytat:
. W koncu tyle sie mowi o tym, ze cialo kobiety sie bardzo zmienia, ze biodra staja sie szersze ... sama jestem ciekawa jak to bedzie.Ale szczerze nie bede plakac jak nie wroce do tych 87, wole superjedrne 90/95 ![]() Cytat:
![]() A to moja dziewczynka dzisiaj
|
||
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze cudownie
dodam ze zaburza mu to sen szczegolnie ten nocny....jest jeszcze opcja ze jezeli to nie wzdecia to tak po prostu ma i z tego wyrosnie tylko by odwracac jego uwage w tym czasie bla bla bla...nic czas sie udac do neurologa własnie sie karmimy i pruknal wiec mam nadzieje ze to "tylko' wzdecia no ale sprawdzic musze...pewnie sobie pomyslicie ze latam co chwile do lekarza ale musze to sprawdzic...chyba od pediatry musze wziasc skierowanie do neurologa ale jeszcze zanim sie tam zjawie mam zrobic badanie moczu i usg nerek a to dopiero 28.10 wiec nie wiem co robic czy isc juz teraz czy po tym usg ale chyba jeszcze w tym tyg pojde bo na wizyte do neurologa pewnie tez poczekam a i mały czesto ulewa choc ladnie przybiera i juz refluks sobie tez wszywam...aaaa oszaleje chyba !!!! Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-11 o 12:45 |
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
vette
slicznosci Jana ![]() papi ja ciebie rozumiem, jak mnie cos niepokoi to tez konsultuje z lekarzem
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Papi a byłaś u tego lekarza prywatnie??? Kurcze ale wydaje mi się, że to wzmożone napięcie nie powinno zakłucać snu może jednak to nie to
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź wreszcie do tego lekarza i będziesz miała nerwy z głowy. Tak jak mówiłam- Alisa też się dużo pręży. Nawet przy cycku nie puszczając bąków ani kupki. A przy tym ciągnie mnie za brodawkę łobuziak mały! Vette Jana chyba do Taty bardziej podobna co?
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje gdyby nie wy to bym chyba ześwirowała teraz sie bawimy a on wciąż się preży ale pryka przy tym więc to chyba wzdęcia...misiulka chyba masz racje ze wnm raczej nie zaburzało by mu snu
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() heh zebys wiedziala caaaaly tatus po mnie ma tylko niebieskie oczy
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu spójrz:
jedna z dziewczyn wypowiada się w tej kwestii bardzo mądrze http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic...83fc27c8579259
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic muszę wierzyć że to niedojrzały układ pokarmowy, ale lekarzy też jeszcze obskoczę by wykluczyć inne pieroństwa Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-11 o 13:28 |
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Alisie też zdarzało się to po nocach, ale teraz już przeszło (albo ja tak mocno śpię, że nie słyszę, ale ona leży 40cm ode mnie, więc chyba nie ma takiej opcji). Co prawda jest młodsza, ale mnie się zdaje, że przeszło jej szybciej, bo nie ograniczałam diety. Jem prawie wszystko i dzięki temu organizm szybciej się przystosował do trudnych zadań.
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
U nas wszystko ok, ja dalej na diecie, no dobra, w niedzielę zjadłam kostkę czekolady Iga śpi cudownie calutkie noce, budzi się już o 7 rano czyli przesypia 12 godzin Rano jest za to taka głodna, że w okamgnieniu wysysa 120ml, ale w dzień rzadko zjada po 90.Marek był na weekend w domu, całą sobotę się kłóciliśmy, tzn. ja miałam jakieś wonty do niego, a wieczorem już sama nie wiedziałam o co mi chodziło W sobotę pierwszy raz ubrałam Idze "prawdziwego" pampersa i powiem jedno- nigdy więcej dada Myślałam, że są ok, ale w tym porównaniu wypadają dla mnie tak jak podpaski bella przy alwaysach ![]() Wczoraj rozmawialiśmy o ślubie Marek sam z siebie zaczął, ja już dawno przestałam o tym mówić. Powiedział, że trzeba zacząć planować ślub, zapytałam go czy kościelny, powiedział, że tak. Zrobimy malutkie wesele na 50 osób. Strasznie się cieszę ![]() karolcia kochana moja, na pewno masz dysortografię,już dawno to zauważyłam, robisz identyczne błędy jak moja siostra i nawet ich nie zauważasz hexa ja tam Cię pamiętam ![]() papi mam nadzieję, że Adasiowi się poprawi aniu biedna, współczuję tego karmienia. Iga czasem tez odstawia cyrki i wypluwa, dławi się, krzyczy, ale to po kąpaniu jak nie marzy o niczym innym jak tylko zamknąć oczka i spać spać spać Rzadko udaje mi się jej wcisnąć 30 przed snem.itakasia super, że Zosia dobrze spała poza domem, zazdroszczę, bo ja teraz boję się gdziekolwiek wyjechać z Igusią. vette, ola, kinia, niezawsze śliczne dzieciaczki |
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Rozkoszne dzieciątka dziewczyny
. Kurcze, ale byłoby fajnie zebrać się większą grupą i zrobić takie zbiorowe foto maluchom .
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Matko Franek ma dzisiaj jakiś kiepski dzień, albo ja mam coraz mniej cierpliwości. Trochę jestem podłamana. Karmiłam go dzis piersią o 6 i 9. Po godzinie i 15 minutach od drugiego karmienia zaczął płakac, ale myślałam, że jest śpiący. Położyłam go do łóżeczka a tu coraz większa histeria. Pomyślałam, że dam mu troszkę wody, chociaż tego nie robie. Wypił 60 ml i dalej ryk. Wyciągnęłam butle i zjadl 150 ml! Ja już nie wiem o co chodzi. A jadł rano z piersi bardzo intensywnie 20 minut. Po spacerze to samo, histeria jak cholera, piersi nie chciał złapac więc znowu dałam mu z butli moje mleko. Chciała bym go karmić piersią chociaż te 4 razy dziennie ale te histerie mnie przerażają. Potem nie może sie długo uspokoić i nawet jak juz je to łka i czasem się zanosi.
Dziewczyny co Wy robicie, że tak duzo pokarmu ściągacie? Muszę teraz zbierać, bo mały zaczyna coraz częściej jeść 150 lub 140! |
|
|
|
#2298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ulewaniem się też nie martw, moja sporo ulewa i to obojętnie czy jej się odbije czy nie, potrafi mieć mega ulewanie nawet przed kolejnym karmieniem,podchodze do tego na luzie bo wiem że małe dzieci tak miewają, bynajmniej moje oby dwie tak miały
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj ściągnęłam 70 z obu, a dzisiaj... nic. Koniec cycuszków. |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Patrycja właśnie obudziła się na karmienie, spała od 12:00, zje i pewnie znów zaśnie do 17:00-18:00,a wieczorkiem urządzi sobie przed kąpielą pogaduchy
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-10-11 o 14:57 |
|
|
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jusdan chyba tak bede musiał zrobić. Dziekuje za rady. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-10-11 o 15:03 |
||
|
|
|
#2303 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie zacytowalo mi wszytstkiego nie wiem co mialam komu napisac
![]() Cytat:
![]() tez sie wlasnie zastanawialam co z nia Cytat:
nie bardzo juz jest czym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba zadne z naszych forumowych dzieci nie bylo tyle razy u pediary co miniek badania krwi usg bioderek glowki brzuszka jaderka neurolog, szpital ech...Cytat:
Cytat:
ale tak sobie tez kiedys myslalam ze mogly bysmy zrobic jakies spotkanko gdzies posrodku jak juz maluchy troche podrosna ![]() ja sie wietrze z miskiem na balkonie. bylismy dzis w lidlu i obkupilam sie w pysznosci bo jest tydzien meksykanski. i na obiad byly tortille a moje dziecko sie przeprowadzilo do fotelika. je tylko w foteliku w dzien spanie tez raczej tylko w foteliku na balkonie |
||||||
|
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
kinia656, vette jakie śliczne te wasze dzieciaczki
Cytat:
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam dziś na twarz.
Jest coraz gorzej z moją kondycją. Byłam z Małą ponad godzinę na balkonie, siedziałam na stołeczku i tylko woziłam Ją w wózeczku w przód i w tył i jestem zmęczona ![]() Teraz Jagoda leży na macie a ja na szybko piję zbożową kawkę, bo już jest trochę głodna. Woda na kąpanie już się studzi, w pokoju się nagrzewa.
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze powinnas zrobic badania? |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od początku kąpię Jagodę w gotowanej wodzie, bo taka prosto z kranu jest tu tragiczna...
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
mała spala na dworzu 4h a bez jedzenia 5,5h
![]() anuszka - może i tak ale już się kontroluje![]() upiekłam drożdżówki z serem
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa biedaku może Ty masz anemię?? Idź zbadać krew, martwię się
![]() Iga już śpi. Byłam dziś z nią u mojej przyjaciółki, spała tam jak aniołek, ale do domu jechałyśmy na syrenie, bo głodna była jak wilk, a ja jej wzięłam tylko herbatkę. marta trzymam kciuki, żebyś miała siłę i się nie poddała, ja tej siły i cierpliwości nie miałam Ale tu cisza, pewnie trwają kąpiele
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za kobieta, wpadła się pochwalić, smaka narobić i sama sobie zajada ![]() Czekam właśnie aż moje dzieciątko łaskawie się obudzi, zjadła o 15:00 i do tej pory śpi, w między czasie na śpiąco ją ubrałam, byliśmy w mieście na spacerku i wróciliśmy a ona nawet nie wie że gdziekolwiek była.Cały dzień dziś przespała no może z godzinną przerwą na gadanie.Teraz też pewnie po kąpieli nie będzie chciała spać tylko gadać. Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-10-11 o 19:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

koperkową (na kolki chociaż już ich nie ma) i jakaś uspokajająca ponoć 

ale i tak mam malutka nadzieję że się nie zarazi 
. W koncu tyle sie mowi o tym, ze cialo kobiety sie bardzo zmienia, ze biodra staja sie szersze ... sama jestem ciekawa jak to bedzie.
własnie sie karmimy i pruknal wiec mam nadzieje ze to "tylko' wzdecia no ale sprawdzic musze...pewnie sobie pomyslicie ze latam co chwile do lekarza ale musze to sprawdzic...chyba od pediatry musze wziasc skierowanie do neurologa ale jeszcze zanim sie tam zjawie mam zrobic badanie moczu i usg nerek a to dopiero 28.10 wiec nie wiem co robic czy isc juz teraz czy po tym usg ale chyba jeszcze w tym tyg pojde bo na wizyte do neurologa pewnie tez poczekam 

chyba zadne z naszych forumowych dzieci nie bylo tyle razy u pediary co miniek