|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
![]() misio marudek spac mu sie chce ale nie moze zasnac i co chwile sie wybudza. teraz sie przytulil do miska moze zasnie
|
||
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Moja Martynka też nie lubi ciastek z serem
|
|
|
|
#2313 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzis zjadla 130, ale to chyba pierwszy raz a tak to do 100ml czasem mniej
Cytat:
![]() Cytat:
0 to, zeby wrocic do stanu zadowalajocego musialam znow najpierw pracowac 77 55 33 i tak 2 dni co 3h sciagalam (dzien i noc nie wazne co 3h zawsze) pozniej jak juz stwierdzilam, ze sciagam wystarczajaca ilosc mleka w zadowalajacym mnie czasie to przestalam sciagac systemem 77 55 33 tylko pol na pol sciagalam np.60ml z jednej piersi i 60ml z drugiej i co 3h to bylo(wiecej po prostu nie potrzebowalam) no i do momentu co poszlismy na impreze(mielismy wczesniej wrocic, ale bylo fajnie) i przez 6 h nie sciagalam mleka, jak wrocilam do domu po tym okresie stwierdzilam, ze sciagne podwojna dawke czyli po 100ml z obu piersi(3h po50ml wiec stwierdzilam, ze 6h to po 100ml bedzie) no i tak tez uczynilam, nastepnie znow za 6h sciagac zaczelam po 100ml i tak zostalo juz, wiec sciagam 4 razy dziennie. Moge tez wiecej sciagnac oczywicie juz pod koniec mniej leci i wolniej, ale jesli bym potrzebowala wiecej to po prostu dluzej sciagam i po jakims czasie piers wie, ze potrzebuje po 120ml a nie po 100ml. Masz medele, ktora jest swietna i nia naprawde mozna zdzialac cuda i odbudowac laktacje. Mi ostatnio zle ciagnela(slabiej niz zazwyczaj, ale ciagnela i tylko membrane wymienilam i dziala jak nowa-membrana nie byla dziurawa). W ogole dopiero wczoraj przeczytalam cala instrukcje i ksiazeczke o "dbaniu" o medele i tam bylo o pianie w lejku itp. Cytat:
![]() o matko to ile czajnikow robisz? Czy w garze? |
|||
|
|
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już chyba wiem co powoduje, że Alisa tak się drze wieczorami i spać nie może. Dla Niej to chyba za długi dzień i chciałaby kończyć go wcześniej. Tak więc od jutra spróbujemy kąpieli o 18-zanim będzie histeria.
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kawusię zrobię![]() Nastka, wykąpana, na karmiona i śpi sobie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze i jak często Majusia je? Ostatnio pisałaś prawda? Ale zapomniałam
. Pytam, bo trochę się zdziwiłam w weekend, jak Mała wciągnęła mojej mamie 140ml mojego mleka na raz i ciągnęłaby dalej, gdyby było, ale nie rozmroziła na czas. Jestem w szoku! Teraz na wieczór była histeria i wciągnęła ze złością około 100ml z piersi, ale po 40 minutach walki sama ze sobą i zasypianiem okazało się, że była nadal głodna i łyknęła jeszcze 70 z butli, które odciągnęłam. Padam po prostu. Moje dziecko chce wyrosnąć na słonia . A przecież jest młodsza od Twojej Niuńki...
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia, Vette, Anuszka sliczne dzieciaczki!
Marta tak jak Anuszka napisala to kwestia cierpliwosci i checi. Ja mialam okres, ze chcialam aby mi zanikl pokarm, chcialam miec wymowke do karmienia mm, bo nie mialam juz sily z tym laktatorem ciagle przy cycku siedziec ale sie nie poddalam, bo moja wygoda jest mniej wazna dla mnie niz moje dziecko. Tu zaznaczam, ze nie mam nic przeciwko mm kazdego wybor.
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
hi hi tak myslalam ze to napiszesz
![]() Cytat:
balam sie pisac z tym spotkaniem ze nie bedziecie chcialy. dobrze ze dzidzia pierwsza wspomniala
|
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
dzidza - moja Nastka jak była młodsza to zjadała co 3h max 180ml nawet, a teraz je miedzy 4-6h max 150ml...czasem mamy tylko 4 posiłki na dobę...max 5 i raczej się unormuje, widocznie tyle potrzebowała...
Natska dziś się przesuwała na kanapie, coś ala raczkowanie A i mierzyliśmy ją ma 68cm![]() niezawsze - ja poddałam sie pierwsza, ale szczerze, dla mnie karmienie piersią, nie było czymś nadzwyczajnym i ogólnie jakoś tak...po za tym może gdybym się pomęczyła jakość poszła do poradni, ale ja zrezygnowałam bo mi się nie chciało wiecznie z cycem...wole butelkę...jakoś dla mnie jest to o wiele łatwiejsze i wygodniejsze...wyrodna ze mnie matka...ale jak Nastka tak je to ja musiałabym być na cycu non stop Ale podziwiam mamy karmiąc, to naprawdę wielkie wyzwanie, wyrzeczenie i poświecenie, i możecie być z siebie dumne...ja z was jestem,
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-11 o 20:35 |
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2322 |
|
Rozeznanie
|
vette--Jane sadzasz-dlaczego........??
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ty lepiej napisz co u was. jak Nadinka? to dzis miala zabieg? czy cos pomieszalam |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
no i jeszcze minio
|
|
|
|
#2325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aa spotkanie mi sie podoba hehe...... ![]() misiek cudenko!!moja biedulka........ Edytowane przez Xawmeli Czas edycji: 2010-10-11 o 20:54 |
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny
![]() No tak ty to masz naprawdę... współczuje ci Aniu xaw - to napisz jaka decyzja
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze dzięki za rady
Zaniedbałam ściąganie w nocy, wiec musze do niego powrócić.
|
|
|
|
#2328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz a ja caly dzien myslalam o was bo myslalam ze to dzis ja to wiecznie cos wymysle ![]() no i co lekarz powiedzial? kwestia przyzwyczajenia ja sie ciesze jak uda sie ze minio zje bez problemu ostatnio udaje sie tylko w foteliku ewentalnie na moich kolanach jak sobie opre nogi o stolik i jego klade przodem do siebie. wtedy mam jedna reke wolna na machanie zabawkami ![]() aaa papi minio tez najbardziej lubi zabke ![]() a co do kupek to znam to bo misiek przez miesiac sie nam tak meczyl. potem przeszlo w sumie jak zaczal jesc nutramigen chyba. teraz sa i po 2 dziennie ale najchetniej i najlatwiej mu idzie na moich nogach tak jak go do karmienia biore przodem do mnie. mam nadzieje ze przejdzie Adaskowi szybko
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
hej wam
niedawno wrocilam od mamy wybawila mi dziecko, znalazlam w piwnicy moja grzechotke z dziecinstwa i Natankowi sie strasznie spodobala patrzyl sie na nia, wodzil wzrokiem, gadal z babcia usmiechal sie, a babcia w niebo wzieta. Ale dzis byl pierwszy raz jak Natanek zainteresowal sie zabawka. Ale dzisiaj jest strasznie marudny... bylam u mamy od 16.30 do prawie 21 a on w ogole nie spal, no moze z 30min tylko ;/ wrocilam do domu i tez juz plakuli.. nie wiem co mu dzisiaj jest... Co mam zrobic jesli on ciagle chce jesc? (albo przynajmniej tak mi sie wydaje) mam go przetrzymac do 3 godzin? Bo zazwyczaj to je co 2 godz mam to tak zostawic? Powiem szczerze ze troche mnie to nie zadowala bo co to jest 2 godz.. Pomozcie I stwierdzilam ze jednak do pediatry nie pojde bo jak zadzwonilam sie zarejestrowac (co dzieci zdrowych) to powiedziala ze skoro bylam juz na szczepieniu to Natanek byl wazony, mierzony, osluchany wiec nie mam po co przychodzic... I stwierdzilam ze pojde dopiero jak bedzie mnie cos naprawde niepokoiło albo jak nie bedzie szczepienia w danym miesiacu... Powiedzcie mi co mam zrobic z tym karmieniem? Bo wy bardziej doswiadczone.. |
|
|
|
#2331 |
|
Rozeznanie
|
hmmm, przyszłam powiedzić, że mi chyba spadł kilogram
Się cieszę. Dziś poskakałam znowu, ale mało, bo coś mnie zaczeło "kuć w żebrze", no ale idzie ku dobremu!?a siala to gdzie???? jeny ania Ty to masz z tym jedzeniem papeteria a debridat braliście??? ja polecam (choć sama nie wiem czy to on pomógł czy nutramigen, bo na krosty uporczywe dostaliśmy , w każdym razie jak były bóle brzuszka okropne, prężnie i ryk, tak od 6 tygodni mam aniołeczka), wiem że karmisz piersią więc nutramigen odpada raczej, ale może akurat ten debridat by coś dał.i Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-10-11 o 21:38 |
|
|
|
#2332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze jej duzo brakuje do siadu,jest pod katem jak w foteliku Ale on jest kochany Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Ja tez karmie co 2godziny. W ciagu dnia mamy tylko jedna dluzsza przerwe miedzy karmieniami i dwie w nocy, a tak to co dwie godzinki. |
||
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
ania - mój TZ właśnie karmi tak jak ty na kolanach lub w foteliku, ja tak nie lubię, no ale ...nie mam nic przeciwko jak on karmi ja się nie wtrącam
kinia - czasem nie da się przeciągnąć....bo chce częściej i co musisz dać...ja dziś próbowałam herbatka udało mi się do 3,5h a później była przerwa 5,5h wiec to rożnie bywa, naprawdę ale możesz powoli go przyzwyczajać do 3h, a moja dziś tez była marudna z rana, a jak się wyspała w wózku to był spokój
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widzę w tym nic złego. Alisa z rana ma np. taką fazę, że je 3 razy co godzinę. A potem w ciągu dnia mniej.
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzadzi nami od malego
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
kinia karmisz piersią? Franek je w dzień z piersi co 2 godziny a czasem nawet częściej. Raczej nie ma szans go przetrzymać bo po prostu bardzo płace i nie widzę sensu, żeby go męczyć. Dzis próbowałam go oszukać woda, ale na nic sie to zdało i nie będę tego powtarzać. Z czasem zaczniesz wprowadzać inne produkty i wtedy pewnie czas między karmieniami sie wydłuży. Mały je tyle ile potrzebuje, a co 2 godziny to wcale nie jest źle.
|
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
to mnie pocieszylyscie bo moja mama jest taka przewrazliwiona. Natanek kichnie a ona juz "ojej co mu jest" i chyba z tym karmieniem to od niej mi sie tak udzielilo i mam stresa ze cos jest nie tak
Wyciagnelam go z wozka, wsadzilam w fotelik i sobie macha wszystkim A jak mowie do niego to sie tak patrzy i tez jakby chcial cos powiedziec, czasem jest "aguu" albo takie "hee " haaa Natanek zaczyna mi gadulic !! ale caly czas nie spi ciekawe jak bedzie w nocy moze padnie jak mucha :PA moze on ma ADHD? od malego (ale zabrzmialo ) fika wszystkim co sie da raczkami, nozkami, glowka.. i ze jemu to sie nie nudzi albo nie meczy (?) ![]() marta tak karmie piersia. Tez mi sie wydaje ze jakbym poszla do pediatry to by powiedziala to co wy czyli ze co 2-3 godz to normalne.. czasem go przetrzymam i mi sie uda oszukac go wlasnie herbatka albo woda albo zagadam teraz tez ladnie prawie 3 godz go przetrzymalamA moze to moja wina bo zawsze jak zaplacze to mysle ze jest glodny i lece z cycem.. a moze on po prostu czasem chce sie tylko popatrzec... musze dluzej go przetrzymywac i dopiero dac jak naprawde bedzie niecierpliwy
Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-10-11 o 22:00 |
|
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
jestem ![]() mały troszkę daje popalić mamy końcówkę skoku i muszę mu poświęcać więcej uwagi w ciągu dnia, na nic nie starcza mi czasu... a do tego jeszcze mam gości, do czwartku zostają... urwanie d..py ![]() Kinia - mój Patryk ma 3 miesiące i w dalszym ciągu zdarzają mu się dni, że je co półtorej/dwie godziny.. na początku jadł co 2/3 godziny a z czasem te przerwy się same wydłużają ![]() Kochane - śliczne macie dzieciaczki!!
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie w nocy nadrobię to co przez dzień pisałyście
Postaram się jutro wrzucić trochę zdjęć, choć jutro znowu pewnie nas cały dzień w domu nie będzie... Swoją drogą dziewczyny robię akcję wyprzedażową swoich rzeczy na allegro... może ktoś byłby chętny... http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6242201 Zapraszam... Moja mała jeszcze sobie coś tam gada do siebie w łóżeczku, a ja jestem zmęczona jak mały miś... i chciałabym się już położyć Dobrej nocy dla wszystkich
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojego nie da sie zagadac, jak chce jeść to żadna zabawka, mina czy piosenka go nie zadowla
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Co za kobieta, wpadła się pochwalić, smaka narobić i sama sobie zajada 

klask i:

Zaniedbałam ściąganie w nocy, wiec musze do niego powrócić.
ja to wiecznie cos wymysle