|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Nie mam dzisiaj w ogóle siły na pisanie, tak sie jakoś źle czuje ze cały dzien przeleżałam...
Boli mnie brzuszek lekko i chyba jajniki co jakis czas i w ogole tak mi dziwnie dzisiaj, spać sie chce cały czas wiec uciekam już na łóżeczko... Może jutro bedzie lepszy dzień.... |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
wrocilam z zakupów
łowy udane i dla mnie i dla michałka ![]() kupiłam płaszcz, łancuszek z zawieszka z damentem dla malego duzo ciuszkow bo biedny nie ma w czym chodzic ![]() apoolonia ja tez przy kazdej okazji dostaje bizuterie z diamentami, bo w sumie z tego najbardziej sie ciesze i tż o tym wie ![]() dzasta moj pierwszy pierscionek z diamentem tez sie balam nosic, tylko zakladalam na specialne okazje ![]() paulinka,marta owieczka sprawdza sie rewelacyjnie, zwlaszcza w nocy jak maly nie chce zasnac i kwiczy to wlanczam i chwila moment i spi ![]() pierscionkiem pochwale sie jutro, teraz ide spac bo maly wykompany to 3 godziny bedzie spac jak mops i musimy to z tż wykorzystac ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- de kobitko ah ci wspolczuje takie lezenie i czekanie na zbawienie, z jednej strony juz napewno chcesz urodzic i miec to wszystko z glowy a z drugiej str chcesz wytrzymac jak najdluzej dla dobra dziecka, wiem co to znaczy tak lezec i czekac z dna na dzien co ci lekarze odpowiedza, a wodami plodowymi sie nie martw, ja juz nie mialam wcale, ale to nie znaczy ze ich nie ma bo organizm produkuje codziennie 5l nowych zeby dziecko mialo sie dobrze |
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
De trzymaj się, po części wiem co czujesz szczególnie z tymi turkami. Nie to zebym była rasistka, ale jak ja ich widze całą chmarą z tymi wrzeszczacymi dzieciakami to słabo mi sie robi. Mam nadzieje, że nie trafie do szpitala wczesniej niż przed samym porodem.
Jak mnie denerwuje rodzinka krytykująca wybór imienia własnego dziecka. Fakt, słyszałam juz kilka "widzimisię" rodziców, czasami naprawde przesadzają ,ale to nadal ich wybór. jak ktos mnie sie pyta to odpowiadam tak, nie lub średnio My podjeliśmy juz decyzję, ale nikt z rodziny i znajomych jeszcze nie zna werdyktu Wczesniej oczywiście kazdy komentował nasz potencjalny wybór i w końcu przestałam w ogóle o tym mówić. Kwituje, że jeszcze nie wiemy. Teściowie mówia na małą Agatka (fatalnie mi sie kojarzy) kuzynka Marysia, moi po prostu malutka. I taki galimatias niech zostanie do porodu![]() Apropos prezentu męzulek chciał mi też kupic pierścionek, ale nie lubie byc obwieszona a juz praktycznie wszystko mi kupił. Powiedziałam, że bizuterii to nie i niech sie troche poglowi ![]() Mój nowy tv juz jedzie |
|
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
Masakrycznie. Rano z cieknącym nosem zmawianie kabiny prysznicowej i drzwi do łazienki. Popołudniu usg u gina
Szkoda że zaczynam zwolnienie od przeziębienia ![]() Nie mam już pomysłów co aplikować sobie. Robię inhalacje, do nosa sól morska, a na gardło tantum verde. Duuuuuuzo herbaty z sokiem i cytryną. |
|
|
|
#1295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a i tak wszystko zalezy od dziecka bo moj mial kolki nawet po gotowanych jarzynach i kurczaku dltego przestalam karmic
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Rozeznanie
|
a ja znow nie moge spac
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a ja jestem skołowana. Wrocilam z laboratorium i akurat byla moja znajoma. Powiedziala zebym najpierw ogólny mocz zrobiła a jak cos wyjdzie to posiew wiec Zrobilam ogólny do tego morfologie i wr. Zaplacilam 40zl masakra. Ekg 10zl pozniej ale baba sie pytala czy mi cos jest a ja ze raczej nie wiec ona ze po co mi ekg? Hmm no ale pojde zrobic.
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja też już na nogach cieszę się z kolejnego dnia bo już mam dosyć nocy :/Ehh śniadanie to ja mam cudne, zjadłam 3 oponki, które piekłam w niedziele wieczór , a do tego brzoskwinia i jabłko :P Dziś mnie czeka znów pranie dla małej :P myślałam, że to koniec ale kuzynka wczoraj przywiozła kolejny wór ubranek i do tego leżaczek śliczny, ma funkcje wibrujace i grające przyda się jak nic bo my mieszkamy na piętrze, ale obiady gotuje u rodziców na parterze bo my nie mamy jeszcze kuchenki , a zreszta lepiej mi gotowac dla wszystkich niz tylko dla nas
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
małgosiak25 mam identyczną piłkę w identycznym położeniu względem telewizora
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie się nie chce robić śniadania więc grzeję sobie krupniczek z wczoraj
|
||
|
|
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Dziś niby się wyspałam ale wstałam strasznie zmęczona, chyba Bartek szalał w nocy i mnie tak zmęczył ![]() Wczoraj pierwszy raz przeczytaliśmy bajkę na dobranoc-czyżby tak na niego podziałała... ![]() I mamy zamiar codziennie tak czytać Kootek a Michałek jaki rozmiar ubranek teraz nosi? i często go przebierasz w ciągu dnia? Cytat:
mój dostał tylko test i buciki dziecięce lepiej żeby tego nie przeczytał Małgosiak fajny ten leżaczek
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my na takiej cwiczymy w szkole ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja z rana nasikałam do kubeczka - mąż zaraz pojedzie do laboratorium oddać. Sporo mnie to kosztowało, bo mi się chciało już od 6,30 a mąż do labu na 9 z groszami się wybiera, więc nie chciałam żeby tak długo siuśki stały, nawet w lodówce. I jakoś dotrzymałam do ósmej ![]() Jestem po śniadanku, teraz trzeba pozmywać, poodkurzać, potem wstawić kolejne pranie i poprasować wczoraj uprane ciuszki małego. Mąż powiedział, żebym już nie odsyłała tych bodziaków, bo to nie ma sensu (na własny koszt miałabym wysłać). Zostawimy je, a kaftaniki dokupimy gdzieś indziej.
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie
![]() czy czop zawsze odchodzi ? ![]() ja tak czekam i szukam go, ale jeszcze nic nie widze.
|
|
|
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny
Dawno mnie tutaj nie było. Widzę, że Weronisia rozpakowana, ale czemu cesarka... tego już chyba nie zdołam nadrobić..czyżby Dzidź się znów przekręcił jak mu wygodnie było?? Nowa część także się pojawiła Ja zajęłam się sprawami uczelnianymi, ponieważ jestem już po pierwszym zjeździe(oczywiście nasłuchałam się, że mam mały brzuch no i o porodach, komplikacjach..nie musiaąłm o nic pytać, jak te dewoty zaczęły mi klepać same nad uszami ), ale na następny nie pojadę bo mam za miesiąc , zajmujemy się z mężem także przygotowaniami do narodzin, dokupujemy różne rzeczy, których brakuje, małe przemeblowanko..Ostatnio byłam na wizycie u swojego gina i nie robil mi usg, słuchał tętna, waże 57, 1 i kazał mi za miesiąc przyjść. A co do tygodni to powiedział, że są dobrze policzone, a z resztą u człowieka nie da się tak na 100 % wyliczyć dokładnie. Dostałam skierowanie na mocz i morfo, które dziś właśnie zrobiłam. No i od gina mam Clotrimazolum maść i globulki bo mam lekki stan zapalny podobno. Mierzyłam się w brzusiu pod pępasem i mam wreszcie 101 cm Czasem tu zajrze
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
A czemu by nie
Przynajmniej mnie rozgrzała bo strasznie zmarzłam odstawiając młodą do szkoły.... ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
Odzywam się, żeby nie było, że urodziłam
Lenistwo mnie ogarnęło i szał szydelkowania i stąd wole siadac do "druta" jak mój TŻ niż do kompa, choć kocyk dla Młodego poszedł w odstawkę, jest paskudny i nierówny, ale za to sprawdził sie jako materiał do ćwiczeń. W weekend przesiedzieliśmy cały w łóżku obiad na dwa dni był, więc rozkoszowaliśmy się tylko swoim towarzystwem, bo kto wie, kiedy będzie znów nam to dane. No i ja szydełkowałam, zrobiłam sobie balerinki na szydełku, takie do latania po domku pierwsza rzecz, która mi sie samodzielnie udała, ale miałam dobry "przepis".Teraz robię sobie rękawiczki bez palców. Zobaczymy, jak wyjdą, jak nie to spruję. Dziewczyny z wadą wzroku, ja mam tylko +0,5 i okulary do czytania, i po waszych badaniach zastanawiam się, czy nie podejśc i zapytać i zbadanie siatkówki, bo nie wiem?? ![]() De szczerze wspołczuję akcji w szpitalu, to fakt, tam sie nie odpoczywa, cały czas ktoś łazi, choc ja u nas miałam cicho w sensie, że matki z dziećmi leżały dalej za osobnymi drzwiami i nic nie bylo słychać, ale ostatnie badanie tętna płodu było o 24.00 a kolejne o 6 rano więc pobódki jak dla mnie za często. Kootekk juz sobie spaceruje z synkiem ale fajnieJa zastanawiam sie, czy mój TŻ wpadnie na pomysł, żeby mi choć jednego slonecznika - kwiata dać w prezencie z okazji narodzin nie jest sknerą, ale pewnie zwyczajnie na to nie wpadnie.Ja po porodzie też chciałabym schudnąć i nie jeść slodyczy, ale ja jestem masakfryczny słodkoholik, dla mnie dzień bez czekolady, to dzień stracony, muszę wciągnąć choć kawałeczek... no ale jak dziecko będzie to okupowało kolkami, to odstawię... tylko jak JA to przetrwam. W ogóle sorki laski, ale tak produkujecie, że przeczytałam tylko ostatnie 4 strony, więcej nie dam rady, zresztą jeszcze leżę w łóżku, choć głód mnie stąd powoli wygania. Aaaa Anecka - ja robiłam z polecenia gina ostatnio badania na te paciorkowce/gronkowce, badanie na HBs (na żółtaczkę chyba) KTG też miałam i to wszystko. Trzymajcie się dziewczyny wszystkie, będe częsciej zaglądać, bo rękawiczki prawie zrobiłam. No chyba... że wezmę się za szalik ![]() Pozdro |
|
|
|
#1308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, przyznam że nie wiem jak to jest z nadwzrocznością. Chyba każda wada w jakiś tam sposób zwiększa ryzyko wad siatkówki. Najlepiej lekarza zapytaj
Olajka
|
#1310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie miałam ekg ![]() hej kochane też miałam dzisiaj iść i do okulisty i na pobranie krwi i dupa. Zaspałam odsypiam chyba ten weekend na uczelni ![]() kotekk to super że się sprawdza też zainwestuję ![]() tak sobie myślę od rana... że ja sobie nie wyobrażam jak ja będę mieć takiego maluśkiego dzidzię w domuuu
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
anecka mocz na posiew i tak chyba bedziesz musiala zorbic. Bo sie robi pod koniec ciazy go
Ale to lekarz zleca Ja sie zastanawiam czy badanie na krzepliwisc krwi jest obowiazkowe? I ile moze kosztowac. Bo na cenniku w laboratirum nie widzialam. chyba ze pod inna nazwa bylo. a zapomnialam zapytac.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-10-12 o 09:23 |
|
|
|
#1312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A posiew moczu się robi wtedy, jak wyjdzie coś nie tak w zwykłym badaniu ( typu bakterie)
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heh co lekarz to inaczej...... |
|
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
od miesiąca próbuję kupić skórę na allegro
w końcu zalicytowałam wcześniej w 5 mailach pisałam wymiary i kolor po wpłacie wpisałam kolor w tytuł aukcji i w dodatkowym mailu w niedziele sprzedawca wysłał mi maila bym podała kolor skóry ------------------------------------ wczoraj w lumpku znalazłam dla siebie płaszcz czarny z kapturem do połowy uda ale pasuje teraz na mój brzuch a co ja zrobię w listopadzie albo w grudniu? nie wiem czy go kupić i liczyć na to że dużo nie przytyję albo będę do połowy nosić rozpięty ile ja mogę jeszcze przytyć? (zaczęłam 31tc) |
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki.
Ja już po sniadanku ale ide poleżec jeszcze bo zły nastrój jakos nie chce mnie opuscic... Nie wiem czemu mnie taki dołek jakis dziwny złapał... Na nic nie mam siły, nic mi sie nie chce i bez przerwy bym spała... A w dodatku duszno mi od rana ze ledwo oddycham... Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-12 o 09:28 |
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co się orientuję to przed planowaną cc każą zrobić badania na krzepliwość ale powinno chyba być obowiązkowe dla wszystkich bo przecież nigdy nie wiadomo jak się sprawy potoczą podczas porodu. pewnie bede musiała zrobic sobie prywatnie bo ten mój gin to nawet nie chce mi morfologii zlecac tylko każe się bujac po lekarzach internistach ehh
jadę do szpitala moze już dziś dowiem się kiedy rodzę!!! |
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, mnie Mama kupiła za dwie dychy w lumpku kurtkę (coś między bluzą a kurtką właściwie, ale cieplutkie, na misiu) - rozmiar 42
(przed ciążą miałam 36 ) Wisi mi na ramionach, ale przynajmniej z luzem zapina sie na brzuchu właśnie i myślę, że 9-miesięczny brzuch też pomieści. Nie jest to ani eleganckie ani ładne, ale biorąc pod uwagę, że wychodzę z domu średnio raz w tygodniu teraz, to uznałam, że nie warto więcej inwestować ![]() Sereniti, dadzą Ci termin konkretny? Bo ja słyszałam, że w szpitalu, gdzie być może będę cięta czekają na samoczynne rozpoczęcie akcji porodowej, nawet przy planowanych cc.
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-12 o 09:31 |
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
apolonia ten sprzedawca to taki jakiś zakręcony na maxa ;| co do przytycia to zależy indywidualnie, ja od 31 tc do teraz przytyłam jakieś 2 kg. Ale rośnie mi brzusiooooooo....
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-10-12 o 09:33 |
|
|
|
#1319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
badania moczu zawsze wychodziły mi dobre a w posiewie zawsze coś wychodziło mnie teraz czeka kolejne badanie na toksoplazmozę prawie 100zł!! |
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, nie wiem dokładnie o co chodzi, ale może być posiew z pochwy albo posiew moczu. To dwa różne badania.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

łowy udane i dla mnie i dla michałka 
dla malego duzo ciuszkow bo biedny nie ma w czym chodzic 

mój dostał tylko test i buciki dziecięce