|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
melabn po czekoladzie mam zamiar urodzic.
Nie mowie o calej tabliczce. ![]() Położna z SR polecila wlasnie krówki na skok cukru i sił podczas porodu. Tak samo biszkopty czy herbatniki. Nie mam zamairu g,łodowac Po wizycie ![]() Z dzidzia wszytsko ok. Obrocona jak czulam glowa w dol. Plyn w mozgu ciagle jest, bo ona znowu na tej samej stronie lezy, ale mniej niz poprzednio. Wage i wzrost dowiem sie za 3 tygodnie. Bedziemy tez sprawdzac wydolnosc lozyska i pepowiny. Lezala sobie z reka pod glowa jak na plazy ![]() myszka maj te przeplywy to wlasnie miedzy lozyskiem i pepoiwna wg mnie. nie denerwuj sie na zapas ino ![]() weronisia dziwne ze Pascala jako 'normalnego' noworodka traktuja a nie jako wczesniaka, z tym karmieniem. Jak zrobil takiego kupala to do jutra przytyje znowu.
|
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Anecka co za akcja z tirem?!?! nic Wam się nie stało?
De mam nadzieję że jakoś to wytrzymasz ![]() a swoją drogą to trochę mnie dziwi że kobiety które już urodziły leżą na jednej sali z tymi które potrzebują spokoju i ciszy...
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
RYPKA85- ja kupiłam chusteczki do pupy różowe sensitive ale nie polecam- otworzyłam i uzywam do hig intymnej ale moim zdaniem są za suche i trzeba je zmoczyć a nie po to się kupuje chusteczki żeby jeszcze się z nimi bawić...
|
|
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wazne, ktora godzina.Nie uspokaja dzieci i nawet o 23 wieczorem sa wrzaski i rozmowy na korytarzu.
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A myśle nad płynem do kąpieli z oliwką z tej serii Sensitive i szamponie dla dzieci
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
De też miałam problem z wenflonem mam bardzo cienkie nadgarstki jak u dziecka i choć wyjęli mi go już ponad miesiąc temu dalej mam krwiaka w tym miejscu
odebrałam dziś wyniki - morfologia ok tylko znów za dużo leukocytów choć ob w porządku widać taki mój urok bo dobrze się czuje w sensie że nie mam infekcji a co do tarczycy - tsh i ft4 w normie - ft4 nawet poniżej wartości referencyjnej i lekarz twierdzi że nie mam żadnych podstaw żeby się martwic że mam niedoczynność kretencja ja nie rozumiem Cię - wolisz zaryzykować swoimi oczami żeby spełnić marzenie o porodzie sn ? ja też wolałabym sama rodzic ale są sprawy na które nie mamy wpływu. ja mam już ponad -8 , bardzo źle widzę i nie wyobrażam sobie żeby było gorzej - ślepota to coś czego panicznie się boję i trudno niech mnie tną i robią co chcą, wierzę że dziecko będzie pod dobrą opieką podczas operacji i ja również - nie chce skazywać jej egoistycznie na posiadanie ślepej matki.
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Sereniti, zapewne nie zaryzykuję w końcu, za dużo mam zdrowego rozsądku...
Mam wątpliwości, bo okulista nie stwierdził nic definitywnie, tak żebym widziała, że on naprawdę uważa, że to konieczne. Powiedział, że siatkówka jest "lekko rozrzedzona" i jestem "na granicy bezpieczeństwa". I w ogóle nie miał jakiegoś takiego wielkiego przekonania wypisując to wskazanie do cc. Dlatego się zastanawiam, czy naprawdę są podstawy, czy on tylko bardziej chroni siebie... No ale raczej już się nie dowiem...
|
#1268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież tego badania w ciązy się nie robi---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
De trzymaj się dziewczyno .
Ja byłam w szpitalu tylko 3 dni a myślałam że zwariuję . Po welfronach mam wielkie siniaki. Cały czas jak miałam je założone to mnie bolały . Wyspałam się dopiero jak wróciłam do domu . Bo tam naprawdę się nie da. A to ponoć jest szpital i ma się odpocząć . Anecka co z tym tirem ?? Weronisia bądź dobrej myśli i zaciśnij zęby. Dla dobra małego . Mój mały też pił nieraz z godzinę . Jak wrócicie do domku to nikt nie będzie już cie pouczał ani zabraniał. A ja dzisiaj umieram poprostu. Zgaga mnie taka męczy że nie wiem co mam już robić . Mam dość herbaty gorzkiej i mleka. A o tym specjalnym mleczku z apteki nie wspomnę . Jak wy sobie z nią radzicie ?? |
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam jakoś weny do pisania ale w sprawie jedzenia w czasie karmienia dziecka piersią to się wypowiem
Ja jadłam wszystko - oczywiście część rzeczy jak cytrusy, truskawki czy czekolada z umiarem - i młoda nawet raz nie miała kolki czy jakiegoś większego bólu brzuszka - bez sensu jest się katować dietami od samego poczatku - trzeba jeść wszystko w rozsądnych ilościach i uważnie obserwować dziecko Nie wierzcie we wszystko co wyczytacie czy usłyszycie - wszystkie rady trzeba traktować "z przymrużeniem oka" |
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, kotek za podzielenie się doświadczeniem
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() żeby nie przywlekła się ta kreatura do Ciebie ![]() szkoda Twojego zdrowia i maleństwa...ach kotek to tż sie postarał... ja nie wiem czy mój w ogóle o czymś takim pomyśli ![]() Anecka tir? jeju mam nadzieję że sie nic nie stało nikomu ![]() Mila bardzo ładne imionka, i to zdecydowanie tylko Twoja i Twojego tżta decyzja de myszka zeby bylo wszystko dobrze Patrycja moja ma 2-3 razy dziennie czkawke przy czym zawsze kopie trochę
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potwierdzam ![]() I zaopatrzcie sie w kilka zgrzewek wody. Jak ja karmiłam małego to on ciągnął cyca a ja butelkę z wodą. Takie straszne pragnienie miałam. |
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Mila ja mam dzbanek brity, wiec produkcja wody ciągła ihihihih
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiedziałam ze ob się w ciąży nie robi - dlaczego? mnie lekarz kazał zrobić razem z powtórną morfologią bo miałam 14.00 leukocytów a norma to 10
w sumie teraz patrze że ob mam podwyższone bo norma do 10 a ja mam 11 ale skoro lekarz stwierdził ze jest ok...zresztą w czwartek mam gina zobaczymy co on na to wszystko kretencja mnie też na 100% okulista nie powiedział ze MUSZĘ mieć cc - też mam rozrzedzoną i trochę potarganą ale nie chciał ryzykować. zresztą się nie dziwię zdarza się przecież że osoby ze zdrowymi oczami pod wpływem parcia mają problemy z siatkówką - przykładem jest moja mama. nie miałaa zadnej wady ale teraz już siatkówkę w strzępach jak się okazało włąśnie po ostatnim porodzie tak więc lepiej dmuchac na zimne. oczy są tylko jedne
Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2010-10-11 o 20:29 |
|
|
|
#1277 |
|
Dragonfly
|
heh ja wlasnie wrocilam z SR i zaraz ide na dzieciowe zakupy do torby szpitalnej..na zajeciach wszyscy sie zdziwili ze bylam jedyna ciezarna,ktora dopiela na sobie kurtke
i pytali sie jak to zrobilam,to ja na to ze podobno brzuch mi opadl..A nasza polozna zaczela sie smiac i mowila,ze to za szybko,bo dopiero po 27 tyg opada.Po zajeciach badala tetna plodu detektorem i nie znalazla malej tam gdzie zawsze byla,az sie zdziwila polozna powiedziala,ze mala jest zbyt nisko choc do kanalu szyjki jeszcze sie nie wpasowala i mam odpoczywac(toc ja nic innego nie robie,ciagle sobie leze ) i trzy razy dziennie robic pozycje do allacha(robie nawet 5 razy od tygodnia jak mnie bole nerkowe lapia)..To co ja mam w koncu robic?przynajmniej juz wiem skad te bole jak na @
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
kotekk a owieczka z bijącym serduszkiem się sprawdza u Michałka?
|
|
|
|
#1279 |
|
Wtajemniczenie
|
też jestem ciekawa, bo kupiłam
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- nie ma norm OB dla kobiet w ciązy, w ciązy zawsze jest podwyższone- ciało może różnie traktować ciążę, organizm "ciut" głupieje. Dlatego to badanie jest po prostu zbędne
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
Przepraszam, ze nie pisałam ale nie miałam sił ostatnio. Cięzko was nadrobić ![]() U mnie po staremu, dalej mam straszne bóle pachwin i krocza, a co za tym idzie znienawidziłam noce bo przez ból wyspac się nie mogę ![]() Do tego po jednym z kremów na rozstępny zaczeła mi się łuszczyć skóra na piersiach i brzuchu ![]() Mam pytanko: czy mogę smarować piersi i brzuch Ziają Oliwkową co cery suchej i normalnej w takiej zielonej butelce??? Wizyte mamy za tydzień we wtorek to dowiem się ile mała waży i co i jak tam z nami ![]() W sobote z mężem byliśmy na spotkaniu z położną i nawet oglądaliśmy sale do porodów rodzinnych ( wypasiona) jakoś tak mniej się zaczełam bać porodem, a wręcz nie mogę się doczekac spotkania z nasza malutką ![]() Weronisiu - śliczny ten twój Pascal ![]() Kootek - cudny Michaś i widzę, że coraz ładnie przybiera na wadzę ![]() Ishka - trzymaj się dzielnie, mam nadzieje, że w końcu wyjaśnią ci w szpitalu co i jak ![]() De - zmroziło mnie to co cię spotkało, ale najważniejsze, że zaczyna ustępować. Trzymaj się dzielnie ![]() Dalej już nie pamiętam komu miałam jeszcze odpisać WYBACZCIE postaram się być bardziej na bieżąco
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka, kupiłaś te rajtki?
|
#1282 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3maj sie dzielnie!Cytat:
![]() Cytat:
Jestescie z mezem wysocy? jesli tak to ile mierzycie? bo my sie tez zastanawiamy jaka bedzie nasza bo my drągale ![]() Cytat:
Cytat:
Ty jetses matką dzieci i Ty wybierasz imię.. ehh Cytat:
Bylam tylko 24h w szpitalu w 20t.v. i myslalam ze sie przekrece.. wiec doskonale rozumiem Ciebie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ehh.. w ogole zle sie czuje dobranocMarta, nie kupilam, nie mialam kiedy isc do biedronki i zle sie czuje :/ a jakie byly najmniejsze rozmiary? bo by mi sie na 62 przydaly
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-11 o 20:13 |
|||||||||
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
od 68 ( zaczekają), duży wybór
|
#1284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niestety ja nie mogę bezkarnie objadać się słodyczami, bo tyję no i nie chcę też mieć zaparć po porodzie, moja mama (choć czekolady ani żadnych produktów na bazie kakao nie jadła po porodzie) miała przez 3 tygodnie takie zaparcia, że dostała bardzo bolesnych hemoroidów![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
malgosiak mozesz smarowac czym chcesz
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek
![]() Sereniti, zapewne masz rację... Jak już pisałam - pewnie rozsądek zwycięży ![]() No, idę spać, bo już mnie kość ogonowa od siedzenia przy lapku boli. Dobranoc!
|
#1287 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aliszcze ja tez 30 tdz i tez po usg.Julia waży 1560 i gin przewiduje że 15 grudnia osiągnie 3500 Też nie czuję mocnych ruchów bo łożysko na przedniej ściance, tylko czują ją po bokach i w górze brzucha. Cytat:
|
||
|
|
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak byłam w szpitalu leżała tam jedna dziewczyna . Gadka szmatka o wadze dzieci. I pytam ją w którym jest tygodniu i ile waży jej maleństwo . A ona mi na to że w 35 i mały ma już 3900 . To mi kopara opadła . Ona na to że poprzednie ciąże przenosiła o parę dni i dzieci miały około 5 kg. Masakra .
Anecka dobrze że tylko autko ucierpiało . Kootek pokarz proszę ten pierścioneczek Mąż pytał się co ma mi kupić jak się małe urodzą . Stwierdziłam że może mi kupić parę fajnych dziurkaczy do skrapków. Bo to mi się bardziej przyda niż kwiatek czy jakiś ciuszek ( zapewne nie trafiony ) . Uśmiał się nie samowice. On ode mnie dostał jak zaszłam w ciąże deskę windsurfingową . Tak mu obiecałam za jego cięęęęęęęęężkie starania
|
|
|
|
#1289 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to ciekawe warunki w tej kliniceCytat:
![]() Cytat:
a to czy będziemy jadły czy nie okaże się po porodzie ![]() Cytat:
![]() no właśnie ![]() Cytat:
![]() oo!!! i jak Ci minął dzień?
|
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
Kliwia dziękuję za odpowiedź ![]() Kurde, a nam przed chwilą chyba trafiło telewizor, który ledwo po slubie kupiliśmy taki 48". Coś świergało, migało i jak nie zajechało spalenizną musimy zawieść go do Krakowa na gwarancje :/ masakra ehh...Ja dziewczynki mykam spać, a raczej spróbuje ![]() Dobrej nocki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Nie mowie o calej tabliczce.
nie denerwuj sie na zapas ino 

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 
nie wazne, ktora godzina.Nie uspokaja dzieci i nawet o 23 wieczorem sa wrzaski i rozmowy na korytarzu.

? ja też wolałabym sama rodzic ale są sprawy na które nie mamy wpływu. ja mam już ponad -8 , bardzo źle widzę i nie wyobrażam sobie żeby było gorzej - ślepota to coś czego panicznie się boję i trudno niech mnie tną i robią co chcą, wierzę że dziecko będzie pod dobrą opieką podczas operacji i ja również - nie chce skazywać jej egoistycznie na posiadanie ślepej matki.

żeby nie przywlekła się ta kreatura do Ciebie 

nie mogła jej nawet przez dłuższy czas nóżek pomierzyć, bo mała fikała nimi
Potrzeba mi snu, ciszy i spokoju a tego tutaj nie zaznam. Wogole przestalo mi sie spieszyc do porodu.