|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
... twierdzi że do niego będzie miał cierpliwość Co takiego Ci powiedział? :glaszcze: :tuli: nie martw się, nie spiesz ze ślubem - na to jeszcze nadejdzie czas ![]() Cytat:
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
i tak sądzę, co może zalecić
|
||
|
|
|
#3545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybym w ciąży nie była to napewno nie skorzystałabym z L4 ale co tam, teraz mi żadne powikłania nie są potrzebnea ten komis ma rzeczywiście fajną ofertę i chyba się tam wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- oglądaliśmy wczoraj z TŻ film na kompie i ODRADZAM wszystkim, czegoś tak chorego i poronionego to jeszcze nie widziałam Istota - Splice, w filmie gra Adrien Brody więc myślałam że warto a tymczasem... obrzydlistwo... w skrócie: naukowcy krzyżują dna człowieka i zwierząt i wychodzi istota podobna do człowieka ale bez włosów i z ogonem, para pokochała "dziecko" które bardzo szybko się rozwijało i jak już istota była dojrzała to najpierw Brody się z nią piep... a potem ona się przeistoczyła w faceta i zgwaciła kobiete a ta zaszła z istotą w ciąże... aż się dziwie że zobaczyłam to do końca... obrzydliwe to było
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Raczkowanie
|
Z tym torbielem to było tak, że lekarz mi powiedział, że skoro mnie nie boli to lepiej go nie ruszać. Jak się go wytnie to może powstać drugi jeszcze większy
![]() I po prostu stwierdziłam, że muszę z nim już żyć...Torbiel 3,4 cm dokładnie mam już chyba od 3 - 4 lat i nie sądzę żeby teraz po antybiotyku zniknął. Oby tylko się nie pogarszało ![]() Weraa pamiętaj, że ja jestem z Bydgoszczy i jakbyś chciała się wygadać czy wypłakać to służę ramieniem A tak w ogóle to zobaczysz, że miesiąc nie wytrzymacie bez siebie ![]() Na pewno się niedługo pogodzicie
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
A ja mam kolejna ciazowa dolegliwosc...;/ siedze dzis sobie na zajeciach i poczulam w ustach krew...czasem mi sie tak zdarzalo, ze przez sekunde takie cos czulam, ale nawet na to uwagi nie zwracalam, wiec sobie mysle, ze pewnie znowu tak mam...ale potem czuje dalej ta krew i to bardziej intensywnie...no to wyszlam do toalety....patrze w lustro...zrobilam tak ->
a tam cale zeby w krwi!!!!!!!! Normalnie prawie zemdlalam jak to zobaczylam.....Wyplukalam usta zimna woda, oczywiscie cala woda czerwona ktora wyplulam ;/ i patrze znowu w lustro...a tam doslownie nad kazdym zebem leciala mi z dziasla krew...masakra...10 min, siedzialam przy kranie i plukalam ta zimna woda az w koncu przestalo leciec...i potem bylo mi tak strasznie slabo...;/ obilo mi sie o uszy ze zdarzaja sie krwawienia z dziasel ale nie sadzilam ze az w takim stopniu...;/ Wiecie co moze byc tego przyczyna??Jutro ide do lekarza po zwolnienie, bo po pierwsze nie mam nastroju zeby siedziec na zajeciach a po drugie chce sobie zrobic badania krwi bo juz dawno nie mialam wiec musze miec skierowanie... Mam nadzieje ze mi dadza zwolnienie z zajec skoro jestem w ciazy... mam cos wymyslic czy byc szczera, ze po porstu chce byc w domu? Ja w ten weekend slyszalam ze jakas mama wyprobowala wszystkie proszki i na kazdy jej dziecko mialo alergie, dopiero Lovela sie sprawdzila, wiec sie nie martw bo to kazdego indywidualna sprawa ![]() Cytat:
Za to nie wiem co mam mowic o swoim...bo on juz sie niby wyszalal... A co mi powiedzial..? No np., to z tym slubem, ze wg niego to tylko zbedny papier i jest za tym zeby slubu nie brac. Woli kupic sobie samochod zamiast wyprawiac wesele. ON CHCE DJ'a i ma gdzies to czy ja sie zgadzam czy nie chyba ze sama zaplace. Fotograf i kamerzysta nie musza byc dobrzy w tym co robia...wazne ze bedzie tanio... Potem gadal ze on to w ogole nie musi zyc z kim, samemu tez mu bedzie dobrze. Jak chce to moge go zostawic-moze kiedys zateskni. Jak mu napisalam dzis o tej mojej krwi i ze mi slabo i ogolnie kiepsko sie czuje to mi po 4h dopiero odpisal... Nie no za***iscie sie mna przejmuje... Wiec ja juz mam dosc... Bez przesady...nie pozwole zeby mnie traktowal jak jakiegos smiecia, ktoremu moze wszystko mowic, nawet pod wplywem chwili... Bo wiem ze wiekszosc tych slow byla wypowiedziana tak bez sensu, ze on tak naprawde nie uwaza...ale niech w koncu zacznie brac odpowiedzialnosc za to co gada... Juz mi naprawde ciezko.,.. moglam go wtedy w grudniu mu nie ulegac i nie wracac do niego po rozstaniu...by nie bylo wtedy tego chorego zwiazku ani tego dziecka...
|
|
#3548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
NIGDY, powtarzam NIGDY nie widziałam bardziej poronionego filmu.
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedziemy musialy i tak koniecznie wybrac sie kiedys na spacer z wozkami wtedy bedziemy mialy duuuzo czasu zeby ponarzekac na TŻow...Dzis go zapytalam czy bedzie za mna tesknil podczas tej przerwy... to odpowiedzial: "Pewnie bede tesknil ale nie od razu"...facet ktory kocha chyba by tak nie napisal... ![]() Tez masz rozne przejscia...ale to co ostatnio zrobilas na pewno pozwolilo byc Ci juz na tej wygranej pozycji... Bo on wie ze moze Cie latwo stracic wiec sie bedzie teraz starac... A moj czuje sie jakby mial mnie juz na zawsze co by sie nie dzialo... A mam pytanie...znasz jakiegos gina co ma dobre USG?
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet nie wiedzialam ze taki film istnieje, ale z tego co mowicie to widze, ze nie mam co zalowac
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Werka powinien ugryźć się w język...albo zakleić buzię na jakiś czas :/
porażka z tymi facetami i ich ciętymi słówkami, nie martw się o nic...odpocznij od niego - a może on się ogarnie; w czwartek idę oglądać dostawę wózków :P jak będzie jakiś ładniejszy od tego co mają to wezmę chyba ten limonkowy
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swietny ten wozek Ja sie tylko zatanawiam czy te przednie kola nie beda jakos utrudniac jazde...wiec chyba bym wolala takie zwykle a nie takie "ruchome", ale to tylko takie moje pierwsze spostrzezenie jak ogladalam wozki w necie...a moze w praktyce wlasnie to jest dobre
|
|
#3554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie jest oczywiste, że on ma Wasz związek w d****! Ty się przejmujesz, a jemu i tak to zwisa. I tak będzie cały czas, bo nie sądzę, aby się coś zmieniło. Bo skoro jemu nie zależy, to nic z tego nie będzie. Musi dwoje chcieć. Wydaje mi się, że nie ma czego ratować ( bazując na tym, co tutaj napisałaś). To jest toksyczny związek...Sory za bezpośredniość, ale zasługujesz dziewczyno na szacunek i kogoś lepszego. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- a ja dzisiaj kupiłam dynię i jutro zamierzam zrobić zupę krem z niej to będzie mój debiut jeśli chodzi o tą zupkę trzymajcie kciuki
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-11 o 21:29 |
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się w całej rozciągłości. Jeżeli zdecydujesz się na rozstanie to nie zapomnij tylko o prawnym rozwiązaniu dotyczącym ojcostwa i przede wszystkim alimentów. Jeżeli mu nie zależy na Tobie i na dziecku to niech chociaż płaci - ty będziesz miała z czego żyć. |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem, ze to co pisze brzmi tak troche tragicznie, ale opisuje Wam tylko jego wady...gdzies tam w glebi czuje ze on nie jest ostatnio soba... nie wiem do konca gdzie jest dokladnie problem... dlatego mam nadzieje ze ta przerwa nam jakos pomoze dojsc do pewnych wnioskow....nawet gdybysmy mieli stwierdzic ze lepiej nam bez siebie...chociaz jest mi ciezko nawet takie zdanie pisac...
![]() Powiedzial mi ze za duzo do niego smsow wypisuje w ciagu dnia..ze on by wolal np.napisac 3 smsy na dzien zamiast 20... No to dzisiaj prawie w ogole sie do niego nie odzywam....i juz wiedze ze on wymieka bo tak jak mi odpisywal zawsze po 4-5 godzinach to teraz normalnie 10min. i juz jest sms od niego... Wiec ja wiem ze on jest mocny w gadce a w czynach to juz slabiej z nim...ale ok...sam tego chcial wiec teraz ma...
|
#3557 | |
|
BAN stały
|
wera no to teraz widzisz wyraźnie jak wygląda Twój związek... Dla mnie to związek toksyczny, taki w którym chcesz być bo nie widzisz innego wyjścia dla siebie, cały czas łudzisz się że będzie lepiej, a facet ma wszystko w d**** i to wykorzystuje.
Miałam w swoim życiu przed obecnym TŻem dwa poważne związki (po 2 i 3 lata), też słyszałam tyle przykrych słow i nie odchodziłam. W pierwszym zostawił mnie facet bo znalazł sobie kolejną, w drugim to w końcu ja podjęłam decyzję że nie chcę być w toksycznym związku. Związku w którym facetowi jest dobrze jak jest, bo ma kobietę ale tak naprawdę bez zobowiązań - ślubu i dzieci, nie chce nic więcej ponad to co jest, nie musi z nią mieszkać, bo mieszka blisko i może przychodzić kiedy zechce, a poza tym może robić co mu się podoba, zawsze wszystko co złe było moją winą... Byłam dziewczyną na dostawkę - jak mu się zachce. I powiedziałam dość. I jestem z siebie dumna i w koncu szczęśliwa. I też słyszałam, ze nie bedzie tesknił, bo przecież ma inne zajęcia to po co ma tęsknić. I okazywało się że to ja byłam tylko stroną kochającą. Wera, musisz być silna. Po tym co piszesz, chyba nie ma sensu ciągnąć nic dalej. Nawet niedojrzały lub przestraszony facet, ale taki który kocha, nie mówiłby swojej dziewczynie czegoś takiego. Bądź szczęsliwa dla siebie i dla dziecka. I żyj w spokoju, bez ciągłęgo denerwowania się co tym razem powie, pomyśli czy zrobi. Trzymam mocno kciuki. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Macie być rodzicami, macie być małżeństwem a nie parą zakochanych piszących do siebie trzy smski dziennie! Co to w ogóle za ograniczenie? Jeśli potrzebujesz czegoś - dzwonisz, jeśli jest Ci źle - dzwonisz. To po to on jest! Masz móc na nim polegać. Ja rozumiem gdybyś cały dzień pisała mu jakieś pierdoły czy wisiała na telefonie i nie mógłby nic zrobić czy pracować - wtedy trzeba porozmawiać o tym, ale jesteś w ciąży, potrzebujesz jego wsparcia i on powinien Ci je zapewnić! Jeśli on widzi że tyle piszesz, a nie widujecie się codziennie, to powinien zadzwonić, zapewnić że pamięta o Tobie i myśli o Was, żeby Cię uspokoić. Pewnie od razu byłoby lepiej i Tobie i jemu. Kurcze, dwie minuty rozmowy to naprawdę nie jest majątek w dzisiejszych czasach! Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-11 o 22:00 |
|
|
|
|
#3558 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do tego co powesz to nie wiem jakiego masz lekarza.. mi wciskal zwolnienie od pocztaku bo twierdził ze ja nie jestem zdrowa ciezarna kobieta.. ![]() a badania na Twoim miejscu zrobiłabym jak najszybciej dla świętego spokoju ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-10-11 o 22:03 |
||
|
|
|
#3559 |
|
Raczkowanie
|
Werka a może on po prostu nie potrafi inaczej okazywać uczuć... Ja myślę, że to nie jest tak, że mu w ogóle nie zależy. Przerosła go po prostu sytuacja... Dla mojego Tż wstrząsem były spakowane walizki. Wy skoro nie mieszkacie razem to jedynie chyba ta rozłąka może go otrzeźwić. Wyjaśnij jasno. Że skoro on jest taki to to będzie tylko TWoje dziecko, że skoro on tak podchodzi do ślubu to dasz mu SWoje nazwisko a on będzie tatusiem na weekendy
![]() Może to nim wstrząśnie. Powodzenia!!!
|
#3560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście tłumaczenia tłumaczenia i teraz będzie najważniejszy braciszek, który będzie ją bronił i nosił na baranach jak będzie większy konflikt złagodzony ![]() idziem z małżem kingsajza oglądać, dobrej nocki ciężarówecZKi |
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() takze badz silna, nie usprawiedliwiaj go.. dbaj o siebie i maleństwo bo teraz wy jestescie najwazniejsi ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
a spodobał mi sie..
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
Anka _bzz ja ta poduszke w stacjonarnym sklepie kupilam, bo ja w Polsce nie mieszkam, ale na allegro tez sa np :tutaj http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...252558042.html, mi sie bardziej sprawdza ta wypelniona mikrogranulatem niz polyestrem, no i moja mlodsza corka (srednia), ma uczulenie na polyester, wiec od tego czasu, unikam tego jak moge.
Wera mi sie krwawienie z dziasel tez zdarzylo, ale nie trwalo tak dlugo jak Twoje, i chyba nie w takiej ilosci, posmak mialam na poczatku ciazy, ale lecialam wtedy do dentysty, i okazalo sie, ze to zapalenie dziasel, dostalam nakaz czyszczenia zebow pasta meridol, plukanie plynem (tez meridol fuj), plus ona mi profilaktycznie wyczyscila zeby, no i nitki kazala uzywac zawsze wieczorem, teraz poki co chyba spokoj, paste zmienilam na elmex, bo ta meridol o mdlosci mnie przyprawiala, nitka czyszcze jak sobie przypomne , a plyn uzywam od czasu do czasu bezalkoholowy, i ekstra chroniacy przed zapaleniami, ale tez nie meridol, bo smak mi nie podchodzi.W grudniu kolejna wizyta (ostatnia mialam koniec czerwca), i az sie boje jak ciaza na zeby wplywa, tym bardziej, ze ja i wegetaria i uczulona na laktoze, wiec nabialu unikam, a wapna nie uzupelniam tabletkami, staram sie jedzeniem, ale nie wiem na ile mi to wychodzi. Co do naciecia, ja pierwszy raz bylam nacinana, drugi popekalam sama, jak widzialam, ze lekarka ze skalpelem sie zbliza, to ekstra szybko parlam, i po tym popekaniu czulam sie super, praktycznie zaraz po odlezeniu obowiazkowych 2 godzin, smignelam pod prysznic, moglam zajmowac sie mala, zadnych problemow z zawrotami glowy, zadnych boli, szycie trwalo krotko, mimo ze niby popekalam "nie fajnie), a po nacinaniu koszmar, jeszcze 6 tygodni po porodzie chodzilam jak kaczka i spuchlam tam strasznie, jakies nasiadowki i ziola tylko podraznily wszystko , wiec ja nacinac sie nie dam, i mam nadzieje na porod na stojaca, dziecko szybko schodzi w bol, sam porod trwal krotko i byl w sumie przyjemniejszy duzo jak leczenie zeba .Pierwszy taki nie byl, ale dzidzia wszystko wynagrodzila, tak czy tak warto bylo i powtorzylabym obydwa, zeby te swoje panny miec ..Ja termin z OM mam na 7.02. i tego sie trzymam
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Małż też trochę przybrał, więc chyba pójdą dwie do poszerzenia. ![]() Cytat:
U mnie w mieście (miasteczku raczej ) też jest taki sklepik. Ubranka z Anglii, w rewelacyjnym stanie. Opłaca się je kupować.Weraa - trzymam kciuki. Wypłakuj się na forum, rodzinie, ale nie jemu, bo tego nie docenia, a wręcz obwinia o obarczanie problemami. Bądź twarda, a jeśli faktycznie nie będzie Wam dane być razem to walcz o swoje prawa i alimenty jak pisały dziewczyny. |
||
|
|
|
#3564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do nacinania to ja z Amelka byłam nacięta bo wtedy to jakos głośno o tym nie było.. nacieli mnie jak juz prawie głowka wychodziła zebym nie pekła.. ale pierwsze słysze zeby sie mna nie zajmowac itp.. caly czas przy mnie były dwie położne.. po porodzie jakoś mi szwy nie przeszkadzały.. nie bolało jakos chyba z tego powodu bardziej.. ja jakoś tego zle nie wspominam i teraz zle tez nie jest.. ale moze ja sie nie znam..
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znikam, dobranoc babeczki ![]() Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-10-11 o 22:31 |
|
|
|
|
#3566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- a w razie gdybym jechała po nierównym to można je zablokować że jadą prosto;Mutsy niestety zdecydowałam się jedynie na używany ze względu na cenę bo nie powiem...wart jest swojej ceny jak widzę.---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
co do dzieci - macie rozbrajające i kochane ![]() a wózek to Mutsy 4Rider single spoke next (kolor Lemon Team) ![]() niestety do najtańszych nie należy chlip chlip
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
aleeeeeeee nerwowy poranek. Mąż dziś nagrodę odbiera, więc musiałam go do komendy odprawić, wszystko na szybkiego, o 5 prasowałam spodnie bo wieczorem dopiero pranie nastawiałam ha ha teraz jestem nieprzytomna, zaraz kawka z mlekiem i wielki kawał ciachaaa chociaż i tak postanowione, że pieniądze pójdą na zimowe opony (mąż nastraszył, że bez nich możemy w taką ciężką zimę na porodówkę nie dojechać )Ja jestem w 23 tygodniu i zaczynam myśleć o tym masażu krocza o którym tak tu dużo piszecie, zainteresowałam się tematem. Tylko ja mam aktualnie jakiś delikatny stan zapalny a ponoć w takim wypadku nic tam masować się nie powinno. Jak myślicie? W środę idę do swojego gina to się o to popytam. Co do nacinania krocza, to tu gdzie chcę rodzić jest w szpitalu wprowadzony Program Ochrony Krocza, z tego co się orientuję to starają się nie nacinać, chyba, że jest to absolutnie konieczne. Mój gin jest ordynatorem na tej porodówce, liczę na to, że będzie akurat przy porodzie, to mu może już na wizycie wspomnę, że wolałabym uniknąć tego nacięcia... Chcę dziś ugotować pożywną zupkę buraczkową na obiad, taką tyrochę na ostro. Dobrego dnia kobitki
|
|
#3568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedz bo w Mysłowicach większy, tez muszę tam się przejechać. W S-cu malutki, ale kupiłabym wszystko;-) Wczoraj miałam schizy, że Młoda nie kopie prawie w cale, dodam, że normalnie to rypie nogami, że aż strach. Ale cały dzien byłam w ruchu więc może dlatego;-) Dzis już brzuch faluje ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
poczytaj sobie tutaj: https://mamotoja.pl/?page=ciaza_i_po...ul&cmn_id=2898 ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- wczoraj byłam świadkiem jak pszczoły do takiego koloru leciały, uciekałyśmy i zasłaniałyśmy dziecko pieluchą:-(
|
|
|
#3569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje dla męża. ![]() Jeśli jest stan zapalny to masować nie można. A takiej porodówki to aż zazdroszczę... Miłego dnia. |
|
|
|
|
#3570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Anka tak właśnie myślałam z tym masowaniem, jak tylko wyleczę co trzeba, zabieram się za masaż. Wciągam rękawiczki i jadę z burakami!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

byla to dziewczynka...tylko miala smieszna glowe i (nie wiem skad) zielone oczy
urodzila sie jakos teraz, ale byla juz duza i normalnie mogla funkcjonowac...i od razu zaczela chodzic i mowic...troche bylam zdziwiona w tym snie
nie martw się, nie spiesz ze ślubem - na to jeszcze nadejdzie czas 

i dopisałam, że zobaczymy jaka praktyka będzie
gdybym w ciąży nie była to napewno nie skorzystałabym z L4 ale co tam, teraz mi żadne powikłania nie są potrzebne
mam cos wymyslic czy byc szczera, ze po porstu chce byc w domu? 

a spodobał mi sie..