|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
U mnie też etap ogarniania się trwa W przyszłym tygodniu fryzjer, za dwa tygodnie kosmetyczka (zapuszczam brwi, żeby w końcu nadać im ładny kształt, co jest okropne, bo mam straszne odrosty ) No i dieta dieta dietaCytat:
A ślub to tylko rodzeństwo, rodzice i chrzestni Wczoraj obliczałam i wyszło mi 54 osoby. Moja siostra też woli bella ![]() Nawet wolę nie myśleć ile wydam kasy. Dodam, że nie robię wielkich prezentów (takie "lepsze" to dla Igi i tż) Ale nawet jak dla każdego po 50 zł to i tak sporo wyjdzie... |
||
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
misiulka wspolczuje
moze kolejny skok ???dzidzia moze faktycznie skok ? vette ![]() karolcia ślicznie ![]() ania, karolcia, anuszka dzięki entertete daje juz probiotyk o nazwie lacidofil (bez serwatki jest )a wczesniej lacidobaby w saszetkach ale anuszka u nas chodzimy na wigilie do moich rodziców wiec tylko dajemy w tym gronie + 3 mojego mlodszego rodzenstwa + chrzesniaki tzta |
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no i zapomniałam dodać, że Świętujemy Dziś Dwa Miesiące!!
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
W tym roku Marek będzie pierwszy raz na wigilii, zawsze przychodził już po kolacji, ciekawe jak to będzie. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Aa no i w lidlu już są mikołaje czekoladowe ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- papi a jak tam twoje rozstępy? moje bledną od dołu Czy Wy też macie jeszcze krechę pośrodku??
|
|
|
|
|
#2374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Vette z tego to Alisa nie umie chyba nic.
Cytat:
![]() Alisa zasypia między 19 a 20 najdalej. O ile nie ma histerii . My na początku kąpaliśmy o 18, ale budziła się po max 4h, więc nawet nie zdąrzyliśmy się położyć, a ona już była na nogach. Dlatego chcieliśmy kąpiel przesunąć na później... I to chyba nie był dobry pomysł. Będziemy próbować do skutku. Coś w końcu zadziała.Ale w jaki sposób masz na myśli? Piłując dzioba tak, że mi bębenki pękają, a sama ledwo może oddychać? Ja myślę, że ma problem z uspokojeniem, bo suszara jej pomaga. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Moja Mama zawsze jak pamiętam używała waty. Nie mam pojęcia jak to robiła, że jej nie przeciekała i się nie przyklejała... Cytat:
dla Igusi z okazji 2 miesięcy.Moje rozstępy bez zmian. Ale w nosie to mam. Kreska bez zmian również. Moja psiapsióła rodziła w lutym, a ma ją do dziś. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Moja Mama zawsze jak pamiętam używała waty. Nie mam pojęcia jak to robiła, że jej nie przeciekała i się nie przyklejała... Cytat:
dla Igusi z okazji 2 miesięcy.Moje rozstępy bez zmian. Ale w nosie to mam. Kreska bez zmian również. Moja psiapsióła rodziła w lutym, a ma ją do dziś.
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() My odkąd TZ stracił mamę zawsze jesteśmy u moich rodziców ![]() W DDTVN mówi o krzesełkach do karmienia
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-12 o 10:31 |
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
dzidziadziumdzia może rzeczywiście skoki mają nasze córcie
![]() karolcia228 śliczna Niunia z Nastki Papi oby z Adasiem było już tylko lepiej ![]() Cytat:
co do krechy to ja jeszcze mam ale już coraz mniejsza i bledsza
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zlecane jest zaczynac od kleiku ale nie mialam w domu, dostalam te kaszke od Szajajaby i dodalam tylko 1 miarke na 160ml mleka. mały wsunął aż milo zero reakcji negatywnych, spal jak susel od 20.30 do 7.40 czyli jak zwykle ![]() a ostatnio kilka dni budził sie raz lub nawet 2 ![]() dziś dodam 2 miarki ![]() kurrrrdeee podczas pisania cos nacisnęłam na lapku i mi klawiatura nie działa! pisze na tej systemowej, klikam myszką w nieskończoność
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to chyba nagroda za te początkowe jazdy sebka ![]() a jaki to kleik ma byc? |
|
|
|
|
#2379 |
|
Rozeznanie
|
siala czy ten kleik czy też kaszka ma wydłużyc spanie w nocy??? bo mój się ostatnio budzi o 3 a juz spał do 5.
i czym się różni kleik od kaszki? dajesz zwykłym smokiem czy z jakąś większą dziurką? dziś chyba coś bym zakupiła w markecie... |
|
|
|
#2380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulejszyn To nie jest dobry pomysl zeby robic zdjecia z lampa takiemu malemu dziecku ;/ |
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem wam ze moj maly jak wczesniej spal do 7 bez karmienia teraz tak kolo 4 sie budzi czasem 5 i mam wrazenie ze jest bardziej wyglodnialy siala a ile dokladnie Sebus mial w dniu jak dodalas mu kachy do mleka? anuszka sto lat dla Igusi ![]() wogole to czesc mamuski nas nie ma bo maz jeszcze do niedzieli jest i poprostu nie mam czasu na kompa od wczoraj mam kiepski nastroj bo zmarla moja ciocia siostra mojego taty tydzien temu dowiedziala sie ze ma raka pluc a wczoraj zmarla miala jakiegos raka szybko rozwijajacego sie bo w lipcu jeszcze jej robili przeswietlenie pluc i bylo wszystko dobrze pluca byly czyste w czwartek pogrzeb poza tym to kupilismy kila fajnych pierdulek w ikei i jestem zadowolona bo dodaly uroku naszemu domkowi postaram sie was chociaz pobierznie nadrobic ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- aaa mam pytanie czy ktoras z was ma senseo ekspres do kawy??? jesli tak to czy sie sprawdza??? bo chcemy kupic ale sie jeszcze zastanawiam Załącznik 3465964Załącznik 3465965Załącznik 3465966
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-10-12 o 11:32 |
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może u którejś sytuacja jest podobna albo macie jakieś wytłumaczenie. Alisa jak leży na płaskim, to główki nie uniesie za wysoko. Tzn. główka to jeszcze, ale rączek do tego nie używa. A jak ją sobie na kolanach położę to spokojnie ją unosi. O co biega?
|
#2383 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoxa No pokaz te kleiki
![]() Tez będziesz malemu dawac? A siali Sebek dziś kończy 3 miesiące a zaczela dawać od wczorajA gdzie bylas w ikei? we wrocku?? Ja tez chcialam pojechac ale jakos nie mozemy się zmobilizować... |
|
|
|
#2384 |
|
Rozeznanie
|
A i jeszcze mam pytanie czy któraś miała uczulenie na proszek u dziecka?? jak to wygląda? i gdzie głównie?? bo u nas buzia zsypana ale krostki inne niż do tej pory (skaza)
|
|
|
|
#2385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=anuszka1401;2262035 9]Aha, no i zapomniałam dodać, że Świętujemy Dziś Dwa Miesiące!! /QUOTE] Cytat:
![]() przyszedl nam dzis muzyczny ogrodek myslalam ze bedzie fajniejszy. misio nie dosiega do zabawek i musialam przywiesic dodatkowe no i muzyczki tylko graja jak sie wcisnie guziczki wiec trzeba caly czas naciskac bo graja pare sekund ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
anoxa przykro mi z powodu cioci. strasznie szybko
|
|||
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
sliczna jest i jaka duza rewelacja no i mam nadzieje ze przy dobudowce tez bede miala okno przy zlewie
Cytat:
|
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie tych lkeików i kaszek. To chyba trzeba smoka z większa dziurką. Tylko jak powiedziec w sklepie jaka mi chodzi ;d
|
|
|
|
#2388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardziej się boję, że teraz mogłaby mieć problemy z tą delikatną skórką po umyciu w kranówie. Cytat:
Wodę gotuję w takim dużym garnku. Ja się czasem zastanawiam czy nie robić zapasów na później... Jakby się pokarm skończył albo coś... W zamrażalniku można podobno przechowywać do 6 miesięcy. Tak w ogóle to dzień dobry. Ja dzisiaj jestem w szoku po nocce. Mała zasnęła przed 21 a obudziła się na jedzenie o 3, zjadła i zasnęła po kilku minutach i potem spałyśmy do 8. Teraz oczywiście faza na cycusia i oczywiście chce zasnąć a nie potrafi ![]() Ale leży obok mnie i chyba pracuje nad jakąś kupką. Zamówiłam wczoraj ten bujaczek. Ciekawe kiedy przyjdzie, bo jak ostatnio zamawiałam od tego sprzedawcy to miałam przesyłkę w domu po niecałych 24 godzinach. I przyznam się, że myślałam, że moje dziecko nie będzie potrzebowało bujaczka, że to taki kaprys rodziców, ale zmieniłam zdanie, bo Jagoda jest tak ciekawa wszystkiego, że w bujaczku łatwiej będzie mi cokolwiek zrobić, bo będę mogła Ją zabrać do kuchni czy gdziekolwiek i robić coś a nie trzymać Ją non stop na rękach. Oby Jagódka polubiła leżaczek-bujaczek.
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie daje bo sie boje conajmniej z 2 tyg poczekam tak mysle a wiek Sebusia juz sprawdzilam ![]() a w ikei bylismy w berlinie blizej mamy bo jakies 100km
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś kupię kaszkę bebilon
vette - może i nie, ale nie używam tego notorycznie.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
nie było mnie trochę Zabieram się za czytanie Cytat:
|
|
|
|
|
#2392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dałam tylko 1 miarkę więc nie było bardzo gęste - przeszło przez zwykły smoczek co mam do mleka - z aventu rozm 2. Jak dziś dodam 2 miarki to nie wiem czy przelezie.. jeśli nie to mam smoczki rozmiaru 1 i w nich powiększę dziurkę sama szpilką rozgrzaną.. smoczki jedynki mam 3, więc 1 mogę zepsuć, jeden musi mi się udać a trzeci ma zostać do herbatki bo mały jak pije herbatę z dwójki to się dławi ![]() Ale widziałam smoczki z aventu rozm 3 - i są oznaczone jako do kaszek ![]() Cytat:
Czyli 11.10.2010 a Seba urodził się 12.07.2010 - dziś zaczyna 4 miesiąc życia ![]() Data ur. jest na pierwszej stronie na naszej liście a i w podpisie mam suwaczek wczoraj zaczęliśmy 14tydzień ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Podchodzisz do lady i najzwyczajniej w świecie mówisz... smoczek do butelki takiej a srakiej - do kaszek - RAZ! albo dwa jeśli chcesz więcej xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#2393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec wychodzi ze twój starszy heheh no ja kaszkę dziś kupie ale myślę nad jabłuszkiem ale nie wiem
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam siły przeczytać tych kilkanaście stron... Sorry
Mam nadzieję, że nic bardzo ważnego mnie nie omineło Siala - widziałam link do adopcji. Współczuję ... W piątek zawieźliśmy naszą Gabę na Mazury do moich rodziców. Cały czas lizała łapy. Nie radziła sobie z nową sytuacją w domu. Postanowiliśmy, że zaopiekują się nią moi rodzice. Ma wielki ogród do swojej dyspozycji, niedaleko łąki i park... kochających rodziców i radosnego 5latka, który ją uwielbia. Wyjechaliśmy w niedzielę. Całą drogę jechaliśmy w ciszy... W domu oboje się popłakaliśmy. Były długie rozmowy, kiepsko przespana noc, mailowanie przez kolejny dzień (bo M w pracy). Czujemy się jakbyśmy oddali dziecko do adopcji. Wiem, że będzie jej tam dobrze ale... Ona jest nam bardziej potrzebna niż my jej W piątek jedziemy po nią Zostanie z nami na zawsze... coś wymyślimy z tymi łapami Załącznik 3466008 |
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas kaszka tylko przez 3 chce leciec ale musze kupic te trojprzeplywowe bo chcemy sprobowac mu jeszcze bardziej zagescic |
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
hd- nio widocznie rozstanie pokazuje kim dla nas jest pies
ale patrz ty tęsknisz tak za psem a jak ludzie porzucają dzieci, dla mnie to nie do pojęcia![]() Siala - ja kupiłam o średnim przepływie zobaczymy jak będzie szlo
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-12 o 12:03 |
|
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U mnie dzisiaj zimno i mgła od rana vette, kinia śliczne dzieciaczki. Vette Jana to cały tatuś . Mój Szymek jak się urodził to był cały do mnie podobny, a teraz zaczynam już wątpić. Jak będzie cały tata to się wkurzę bo po nim ma sisiola to chociaż z wyglądu niech do mnie będzie podobny![]() jaszcza kuchnia mega wypas , lodówka jak moja szafa na ubrania![]() dzidzia Szymek też jakoś leniwie głowę podnosi jak leży na brzuszku, za to jak na klatę go dam to macha we wszystkie strony. Co do rączek to mymla non stop i chyba dlatego mu się głowy nie chce dźwigać jak leży bo wcina łapki zamiast podnosić. Jeżeli chodzi o śmiech to nauczył się ostatnio piszczeć , a najbardziej się śmieje do zebry na ścianie, chyba się zakochał.A kreskę na brzuchu też jeszcze mam, ale widzę, że już coraz bledsza. Wczoraj byłam u mojej gin i wszystko ok,zrobiła mi usg dopochwowe, dostałam tablety Cerazette i skierowanie na krew. A i oczywiście jak poszłam do niej to mi znowu krew pociekła A Szymek dzisiaj pobił rekord w spaniu od 23 do 6 |
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
witam
anuszka gratuluje decyzji o slubie i ze wreszcie Marek sam podjal temat, wiem, ze czekalas na to a z prezentami to jak u nas. my kupujemy tylko dla dzieci z rodziny - czyli 8 oraz dla rodzicow i sobie. razem 14![]() jaszczka kuchnia wprost fantastyczna, pieknie to wymyslilas ![]() anoxa ciesz sie mezem ![]() papi musze oblookac ten krem
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia- nie wyobrażam sobie...
Po powrocie do domu nie byliśmy w stanie nic robić. Wszystko nam ją przypominało. Wstałam w nocy karmić małego i uważałam aby Gaby nie zdeptać... M rano obudził się aby z nią wyjśc na spacer, zadzwonił dzwonek a ja juz chciałam ją uspokoić, podczas kolacji oboje zostawilismy na talerzach mae kawałeczki jedzenia dla niej... i sto innych sytuacji, które nam pokazały, że nie poradzimy sobe z tą sytuacją. Do tego jak sobie wyobraziliśmy, ze siedzi i na nas czeka... Masakra. Rodzice starali się ją zająć. Na spoacerach była zadowolona ale w domu cały czas podchodziła do drzwi,siedziała smutna, nie chciała się bawić itd... Czeka na nas... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

U mnie też etap ogarniania się trwa 
Wczoraj obliczałam i wyszło mi 54 osoby. 
moze kolejny skok ???

. My na początku kąpaliśmy o 18, ale budziła się po max 4h, więc nawet nie zdąrzyliśmy się położyć, a ona już była na nogach. Dlatego chcieliśmy kąpiel przesunąć na później... I to chyba nie był dobry pomysł. Będziemy próbować do skutku. Coś w końcu zadziała.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W nocy pobudka "tylko" co 2 h na jedzenie