Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 22:15   #2341
kinia656
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Lece go nakarmić i idziemy spać bo ładnie wytrzymał już 3 godz i się powoli dopomina o cyca Dzięki za odpowiedzi, teraz bynajmniej wiem że nie mam co się martwić

Dobranoc
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 22:42   #2342
vette
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

No i zaszalalam ! kupilam mate rainforest

i zbankrutowalam przy okazji

entertete gratki za kilokopnijcie mnie zebym sie wziela za siebie

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-10-11 o 22:47
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 22:51   #2343
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
hi hi tak myslalam ze to napiszesz

Cytat:
no i jeszcze minio
Przeuroczy! Zwlaszcza to ostatnie foto i ta bluza gapa...

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
niezawsze dzięki za rady Teraz wszystko zależny od mojej cierpliwości. Franek zjada coraz częściej 150 Zaniedbałam ściąganie w nocy, wiec musze do niego powrócić.
Ja sciagam o 6, 12, 18 i 24 teraz ale wlasnie najbardziej nie cierpialam nocnego sciagania o 3 w nocy, mialam wrazenie, ze spie kilkanascie minut i caly czas sciagam Datego zycze wytrwalosci!
Cytat:

kwestia przyzwyczajenia ja sie ciesze jak uda sie ze minio zje bez problemu ostatnio udaje sie tylko w foteliku ewentalnie na moich kolanach jak sobie opre nogi o stolik i jego klade przodem do siebie. wtedy mam jedna reke wolna na machanie zabawkami
no to niezle sie musisz nagimnastykowac

Kinia, tak jak dziewczyny pisza, 2h to norma, ciesz sie, ze nie wisi Ci non-stop

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 22:58   #2344
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią dajecie dzieciaczkom jakieś herbatki do picia?
ja nie. skoro dziecku na cycku nie jest to potrzebne. A nawet gdybym chciala to nie da rady bo maly nie umie ciagnac z butelki, nawet mojego mleka- probowalam bo gdyby ladnie wypil te pare lykow to kropelki bym mu w butelce dawala, ale zonk nie ciał
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 23:06   #2345
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a siala to gdzie????
jestem

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 23:10   #2346
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Czy Wy wszystkie odciągacie pokarm? Bo ja się przyznaję, że nie odciągam. No ale może nie mam takiej potrzeby...
ja też nei ściągam... a powinnam jak karmię piersią?po co?

Cytat:
Chcę Małej sprawić bujaczek. Jakie Wy macie??
ja mam taki jak agravka pisała ale kupilam używany tylko z osobistym odbiorem i sobie go sprawdzilam moja kolezanka ma Arti i tez jest super ! a o polowe tanszy

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja też nie dopajam i nie zamierzam. Dodatkowe jedzonko też chcę wprowadzić nieco później niż w 4 miesiącu. Jakoś mi do tego niespieszno.
ja tak samo z tym dopajaniem i karmieniem. czasem jak było upalnie latem to dawalam wody...

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Wiem że to może być męczące ale poświęć dzień lub dwa i karm go co godzinkę lub pół, czy chce czy nie dawaj mu pierś, nawet jeśli wypije z niej tylko 10 ml, przykładaj go do cycucha nawet jeśli śpi albo jak śpi to ściągaj laktatorem i pobudzaj piersi tym "dojeniem" co godzinkę wtedy zwiększy się produkcja mleczka, tylko musisz być konsekwentna i nie poddawac się!!!Po dwóch dniach zobaczysz rezultat.Możesz ściągać lub karmić go z obu naraz.Trzymam kciuki!!!
zgadzam sie!!! bo zadziala tylko częste przystawianie do piersi!

Cytat:
dobrze ze ja nie lubie z serem
ja też nie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
bo moja wygoda jest mniej wazna dla mnie niz moje dziecko. Tu zaznaczam, ze nie mam nic przeciwko mm kazdego wybor.
mam takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
Co mam zrobic jesli on ciagle chce jesc? (albo przynajmniej tak mi sie wydaje) mam go przetrzymac do 3 godzin? Bo zazwyczaj to je co 2 godz mam to tak zostawic? Powiem szczerze ze troche mnie to nie zadowala bo co to jest 2 godz..
Pomozcie
Powiedzcie mi co mam zrobic z tym karmieniem? Bo wy bardziej doswiadczone..
Kochana ja mialam podobnie (teraz się to trochę unormowało) i polożna środowiskowa powiedziała mi mniej więcej tak: a widzialaś szczeniaczki czy kotki czy inne ssaki jak cały czas są przy cycusiu? nosiłaś 9msc pod piersią to on tej piersi teraz chce! jest ssakiem i ma potrzebę ssania. dawaj mu wtedy kiedy chce a on sobie to sam wyreguluje. Ty też czasem podjadasz mimo głównych posilków więc i jemu się nei dziw a poza tym ten pokarm to nie tylko jedzenie ale i picie dla niego. Dodala jeszcze, żeby oczywiście nie pozwolić aby robił sobie smokaz cycka ale jeśli zjada i puszcza to dawać kiedy chce.

Powiem szczerze, że po tej wizycie zrozumiałam, że moje dziecko potrzebuje nie tylko jedzenia ale ssaniem zaspokaja wszystkie swoje potrzeby a w tym potrzebę bliskości ze mną i ja mu na to pozwalałam.
Zresztą co 2h to nie tak często. Mój mały czasem je co 1h, czasem co 2, czasem co 3 a nawet co 4h. Zależy jak ma ochotę i ile śpi.
Jeśli chcialby częściej to możesz mu podać wodę z odrobiną glukozy ale nie za dużo. Chociaż ja wolę podac pierś.

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-10-11 o 23:12
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 23:30   #2347
Siala_Bala
Zakorzenienie

Seba dostał dziś na noc 160ml mleka i jedną miarkę kaszki ryżowej japcowej
Jak ciumkał z butli to mu tak ładnie z noska pachniało tym jabłuszkiem bek też pachnący... ciekawe czy kupal też będzie równi wonny
Jutro dodam 2 miarki

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 23:30   #2348
jaszczka
Zadomowienie

Vette - masz ode mnie kopa!!
a matę Rainforest też kupiłam parę dni temu i jestem z niej baaaardzo zadowolona, a Patryczek jeszcxze bardziej

no dobra - Wiolek - specjalnie dla ciebie! moja kuchnia
acha - kolory wyszły nie takie jak powinny (mam nowy aparat i nie umiem go obsłużyć ), kolor jest śliwka węgierka vel oberżyna z kremem i beżem, brakuje jednego frontu z lewej strony okapu (już dowieźli i zamontowali, ale nie zrobiłam już potem zdjęcia), nie ma jeszcze górnych świateł i nie ma blatu od "baru", który będzie łączył kuchnię z salonem (na blat muszę poczekać, aż wymyślę obudowę do kominka, bo to wszystko musi się jakoś komponować)
jest bałagan jak cholera no i ta lipna tymczasowa firanka w oknie nie zwracaj proszę na to uwagi
Stary 2010-10-11, 23:41   #2349
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a
przepiekna!!!

Maciuś
Stary 2010-10-11, 23:44   #2350
wiolek1
Zadomowienie

wszystkie maluchy cudne chyba poważnie mamy "najładnieszy" wątek

Cytat:
Mama wysoka laska to i córcia musi być duża
Moja zaczyna nosić teraz ubranka na 68 cm
o matko a urodziła się 52 cm ?
to tylko mój aluś nie rośnie ?
urodził się 55 cm a ubranka na 62 wszystkie dalej dobre a jak sobie go mierzyłam wczoraj to miał 59 cm ale nie był to dokładny pomiar

papi niezawsze a wasze ile mają wzrostu ? ( pytam was bo daty porodu praktycznie te same i długości też bardzo podobne )

papi ja też łaziłam po lekarzach ( w sumie to dalej łażę ) i wolę, żeby ktoś mnie nazywał panikarą niż zaniedbać cokolwiek więc warto iść skontrolować jak coś niepokoi nawet dla swojego spokoju

niezawsze matko to aleks w porównaniu do majki pałaszuje jakby był przegłodzony jak mu daje butle to 160 zje ale podejrzewam, że jakby było więcej to by zjadł bo nawet po skończeniu tej butli czasem się drze i muszę go "zatkać" smoczkiem

a jak robilam w przychodni eksperyment ile wysysa z cycka czyli ważyłam przed jedzonkiem i po to wyszło 120 gr więc na pewno nie wysysa tyle ile z butli

wiecie co myślałam, że nie ma czegoś takiego jak złe mleko ale jestem tego przykładem, że jest
a raczej chude i tłuste mleczko
pierwsze półtora miesiąca aleks przybieral jak mały prosiaczek ( ja jadłam wszyyyyyystko zwłaszcza ciasta i czekolady ) i jadł bardzo ładnie co 3-4 godziny i bardzo szybko 8- 10 minut a potem w nocy jadł już tylko raz koło 3.
po czym przeszłam na tą ścisłą dietę i zaczęło się jedzenie co 2 - 1.5 h i trwało po 15- 20 minut w nocy to samo jedzenie o 23, 1, 3, 5, 7 no zwariowac można a wogóle nie przybierał. pokarm miałam bo nigdy nie było sytuacji żeby nie miał co zjeść z cycka ale żeby dodatkowo ściągnąć to się musiałam namęczyć.
teraz od czwartku nie mam diety.
i mleko zalewa mnie tak, że nie zdążam ściągać, już mam całą zamrażarkę w zapasie
do tego aleks przesypia pół nocy wczoraj jak zjadł o 18 zasną o 20 to obudził się na jedzonko o 1.30 pierwszy raz 7 godzin przerwy a potem jadł o 6
i dzisiaj też jadł super o 8.45 potem 12, 16.15, 20.10
więc na pewno musiała się zwiększyć "tłustość" mojego mleczka

więc dziewczyny na dobre mleczko polecam ciasta od piątku wciągnęłam sama 2 blachy jabłecznika ( nie żartuje i nie koloryzuje poważnie sama tyle zjadłam )

no i mam + 3 kg w stosunku do wagi z przed ciąży
a wróciłam do tej wagi ale moje cudowne jedzenie powoduje tycie
ale i polepszenie jakości mleczka hahaha

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-10-11 o 23:55
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 23:48   #2351
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

Linka ja też dziś nagrałam jak mała tak głośno sie śmiała, drugi raz jej się to przydarzyło
tak bym chciala uslyszec smiech mojej malenkiej... a ona tylko usmiechy wali non stop
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
A to moja dziewczynka dzisiaj
cuuudo male

Cytat:
Czekam właśnie aż moje dzieciątko łaskawie się obudzi, zjadła o 15:00 i do tej pory śpi, w między czasie na śpiąco ją ubrałam, byliśmy w mieście na spacerku i wróciliśmy a ona nawet nie wie że gdziekolwiek była.Cały dzień dziś przespała no może z godzinną przerwą na gadanie.Teraz też pewnie po kąpieli nie będzie chciała spać tylko gadać.
hehe moja tez dzis wyjatkowo dobrze spala w dzien-az 5 h gdzie zawsze jak pospi 3 h to jest max.

Cytat:
no i jeszcze minio
ja sie chyba zakochałam))

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Jak ciumkał z butli to mu tak ładnie z noska pachniało tym jabłuszkiem bek też pachnący... ciekawe czy kupal też będzie równi wonny
Jutro dodam 2 miarki
jak zwykle mnie rozwalasz) dzieki za chuste wlasnie wypralam,jutro bede testowac

Cytat:

acha - kolory wyszły nie takie jak powinny (mam nowy aparat i nie umiem go obsłużyć ), kolor jest śliwka węgierka vel oberżyna z kremem i beżem, brakuje jednego frontu z lewej strony okapu (już dowieźli i zamontowali, ale nie zrobiłam już potem zdjęcia), nie ma jeszcze górnych świateł i nie ma blatu od "baru", który będzie łączył kuchnię z salonem (na blat muszę poczekać, aż wymyślę obudowę do kominka, bo to wszystko musi się jakoś komponować)
jest bałagan jak cholera no i ta lipna tymczasowa firanka w oknie nie zwracaj proszę na to uwagi
śliczna, najbardziej podoba mi sie lodowka)))

nie pisalam Wam, ze ucze mala spac wlozeczku, bo jakos tak wyszlo, ze przysypialam przy kazdym nocnym karmieniu i mala spala z nami cale noce, ale zaczynalo byc ciasno i niewygodnie i od piatku spi w lozeczku i powiem Wam, ze nawet nie protestuje ide spac, dobranoc kochane moje!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 23:50   #2352
wiolek1
Zadomowienie

jaszczka o matko cuuuudna ( ale tą firankę faktycznie musisz zmienić )
kiedyś miałam manie kupowania i oglądania gazetek typu m jak mieszkanie
no to by się ta twoja kuchnia nadawała i te sprzęty tak ślicznie wyglądają
no naprawde nie wiedziałam, że lodówka może być piękna
kurde jakbym miała taką kochnie to chyba bym w niej spędzała cały czas - oczywiście nie koniecznie gotując
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 00:15   #2353
jaszczka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, kochane jesteście
Wiolek - firanka to tylko żeby zasłonić okno, bo jest od drogi i nie chcieliśmy żeby było widać co w środku jest jak jeszcze tam nikt nie mieszka
a lodówka to jest lodówka i zamrażarka - takie bliźniaki jednojajowe miła pani z salonu kuchniowego pokazała mi jak mała w środku jest moja wymarzona lodówa side-by-side i podpowiedziała, że niektóre firmy robią takie sprzęty, że można je postawić obok siebie, wyglądają jak olbrzymi side-by-side, a mam pełnowymiarową lodówę i taką samą wielką zamrażarę
Stary 2010-10-12, 00:34   #2354
niezawsze
Zakorzenienie

Wiolek Maja ma ponad 62 cm a ubranka 62 sie zmiesci, ale to tak na styk, 68 sa dobre, ale dopasowane bardzo, wiec zaraz bedzie 74 nosic, tzn juz takie bede jej kupowac, bo nie ma co mniejszych.
No i tak Maja je malutko w porownaniu do Alka, ale chyba chlopcy jedza wiecej?

Maciuś
Stary 2010-10-12, 02:02   #2355
vette
Zadomowienie

Cytat:
Vette - masz ode mnie kopa!! \
Dzieki.

Mialam nadzieje ze wstawisz fotki.
Kuchnia to nie moja domena ale doTwojej moglabym sie wprowadzic boskaaaaa

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
to aleks w porównaniu do majki pałaszuje jakby był przegłodzony jak mu daje butle to 160 zje ale podejrzewam, że jakby było więcej to by zjadł bo nawet po skończeniu tej butli czasem się drze i muszę go "zatkać" smoczkiem
Niezle z tym mlekiem przeszla mu juz wysypka?

Moja ostatnio zjadla 160 odciagnietego glodomor moj maly
Stary 2010-10-12, 07:03   #2356
niezawsze
Zakorzenienie

eh a tam pisalam o moim rutynowym sciaganiu i oo tym, ze o 3 nie lubilam sciagac i co? I moje dziecko stwierdzilo, ze zje o 1 i o 3, wiec musialam sciagac porcjw na 6 ;/ Zwykle je o 3 i o 6 bez 1h

A w ogole to chyba ma skok i wlasnie przed chwila sie awanturowala pierwszy raz takimi dziwnymi okrzykami, jakby wymusic nimi cos na mnie chciala

Maciuś
Stary 2010-10-12, 08:38   #2357
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro dodam 2 miarki
u nas tez beki byly pachnace po tej kaszce. kupki juz mniej

Cytat:
piekna az sie chce cos ugotowac

Cytat:
Dzięki dziewczyny, kochane jesteście
Wiolek - firanka to tylko żeby zasłonić okno, bo jest od drogi i nie chcieliśmy żeby było widać co w środku jest jak jeszcze tam nikt nie mieszka
a lodówka to jest lodówka i zamrażarka - takie bliźniaki jednojajowe miła pani z salonu kuchniowego pokazała mi jak mała w środku jest moja wymarzona lodówa side-by-side i podpowiedziała, że niektóre firmy robią takie sprzęty, że można je postawić obok siebie, wyglądają jak olbrzymi side-by-side, a mam pełnowymiarową lodówę i taką samą wielką zamrażarę
a wyglada jak jedna calosc. fajnie. mi sie marzy takie cos ale na naszych 38 m to se moge pomarzyc....

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

A w ogole to chyba ma skok i wlasnie przed chwila sie awanturowala pierwszy raz takimi dziwnymi okrzykami, jakby wymusic nimi cos na mnie chciala
my tez mamy takie krzyki od jakiegos czasu. lezy i sie drze. nie placze tylko okrzyki wydaje
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 08:43   #2358
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

aniaa22 Misio śliczny
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
ja nie. skoro dziecku na cycku nie jest to potrzebne. A nawet gdybym chciala to nie da rady bo maly nie umie ciagnac z butelki, nawet mojego mleka- probowalam bo gdyby ladnie wypil te pare lykow to kropelki bym mu w butelce dawala, ale zonk nie ciał
Ja też nie dopajam niczym tylko mleko z cyca i mam ten sam problem Lili nie chce jeść z butelki
jaszczka ale śliczna ta Twoja kuchnia - zazdroszczę!!!

Hej mamusie my dzisiaj bo okropnej nocce . Lilka wczoraj popołudniu spała od 15.30 do 18.30 potem wstała zjadła i pojechałyśmy do sklepu po pieczywo i odebrać marynarkę tż-ta. W drodze do domu była już marudna więc myślę szybko zaśnie. Wykąpałam ją i o 20.15 juz spała ale ............... o 21 już wstała i nie spała do 24.00. Potem pobudka o 2.00, 4.00, 5.30. nie spała do 6.30 jak usnęła to spała do 7.15 i już po spaniu

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:01   #2359
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam, u nas nocka oki
Co do wzrostu Nastki to pisałam ze ma 68cm, wiec nosimy ubrania 74cm np. dziś ma założone bodziaki ( na zdjęciu ) roz. 74 na 9 miesięcy
Dziś na 14 idziemy na 2 dawkę pneumokoków
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:11   #2360
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
moja kuchnia
O żesz w mordę...

Cytat:
my tez mamy takie krzyki od jakiegos czasu. lezy i sie drze. nie placze tylko okrzyki wydaje
Kurcze rozbrajacie mnie. Alisa tak krzyczy od 2 tygodni. Co kurna się dzieje??? Czy moje dziecko rozwija się za szybko? Ale główki na leżąco jeszcze całkiem nie podniesie. I swoich rączek też nie odkryła...
Slodkie zdjęcia . Ja nie umiem robić takich ładnych .
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Hej mamusie my dzisiaj bo okropnej nocce .
Witamy w klubie. Dziś była moja pierwsza w życiu nieprzespana noc z okazji braku snu i marudzenia mojego dziecka. Przespałyśmy do kupy między 20 a 6.30 ze 4h. Z czego 3 razem w łóżku, bo nie mogła się uspokoić. Czyżby skok?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:17   #2361
entertete
Rozeznanie

vette ja nie sądziłam, że coś mi pójdzie, bo nie karmię piersią.
Jem normalnie tylko prawie zero słodyczy - raczej tzw. naturalne słodycze, i sól ograniczam, no i ogólnie jem dosyć chude żarcie - roślinne, ale tak zawsze. No i skakankuję trochę.

jaszczka cudo, śliwka węgierka super.

siala, ania czyli jest nadzieja na pachnące beki (nutramigenem jak beknie
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:29   #2362
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczyny

Ale u mnie piękna pogoda- gdyby nie to, że przymrozek był rano, to normalnie lato!

Może pomyślicie, że jestem wariatka, ale już zaczęłam kupować prezenty na gwiazdkę Ale to tylko dlatego, że potrzebuję na to kupę kasy i za jedną wypłatę byłoby ciężko. U nas jest tak, że każdy kupuje każdemu, zawsze mamy się dogadać, żeby jedna osoba dostała jeden prezent, jakieś losy czy coś, ale niegdy nie wychodzi. A na wigilii u nas jest 20 osób, do tego mamy 2 chrześniaków, jeszcze dochodzą rodzice Marka więc masakra ogólnie. A jak jest u Was z prezentami??

jaszczka prześliczne mieszkanie
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:31   #2363
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

Hej mamusie my dzisiaj bo okropnej nocce . Lilka wczoraj popołudniu spała od 15.30 do 18.30 potem wstała zjadła i pojechałyśmy do sklepu po pieczywo i odebrać marynarkę tż-ta. W drodze do domu była już marudna więc myślę szybko zaśnie. Wykąpałam ją i o 20.15 juz spała ale ............... o 21 już wstała i nie spała do 24.00. Potem pobudka o 2.00, 4.00, 5.30. nie spała do 6.30 jak usnęła to spała do 7.15 i już po spaniu
wspolczuje nocki

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, u nas nocka oki
Co do wzrostu Nastki to pisałam ze ma 68cm, wiec nosimy ubrania 74cm np. dziś ma założone bodziaki ( na zdjęciu ) roz. 74 na 9 miesięcy
Dziś na 14 idziemy na 2 dawkę pneumokoków
sliczna

Cytat:

Kurcze rozbrajacie mnie. Alisa tak krzyczy od 2 tygodni. Co kurna się dzieje??? Czy moje dziecko rozwija się za szybko? Ale główki na leżąco jeszcze całkiem nie podniesie. I swoich rączek też nie odkryła...
Slodkie zdjęcia . Ja nie umiem robić takich ładnych .
zdjecia to w duzej mierze zasluga aparatu a poza tym ja jak wezme aparat to robie 100-150 zdjec i potem z tego wybieram te ladne

moze Aliske cos tam pobolewalo i dlatego

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

siala, ania czyli jest nadzieja na pachnące beki (nutramigenem jak beknie
apomysl sobie ze u mnie poza bekiem to po kazdym jedzeniu prawie mam rzyga wtedy dopiero nutra smierdzi
Stary 2010-10-12, 09:32   #2364
vette
Zadomowienie

I etap ogarniania sie wcielony w tamtym tygodniu bylam u kosmetyczki na paznokciach, dzis ide do fryzjera

Trzymac kciuki zeby ze mnie wariata nie zrobil.
Cytat:
Kurcze rozbrajacie mnie. Alisa tak krzyczy od 2 tygodni. Co kurna się dzieje??? Czy moje dziecko rozwija się za szybko? Ale główki na leżąco jeszcze całkiem nie podniesie. I swoich rączek też nie odkryła....
ale bedzie z niej gadula-madrala

Moja raczki odkryla i mymla je non stop a na okrzyki radosci pewnie jeszcze poczekamy,poki co zdarzy jej sie cos niesmialo poszeptac albo rusza ustami jakby chciala mnie nasladowac

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, u nas nocka oki
sliczna pannica

fajna rozpiska kazdego miesiaca:
http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm
Stary 2010-10-12, 09:33   #2365
aniaa22
Zakorzenienie

anuszka wiem cos o tych prezentach kupe kasy co roku trzeba wydac. i dlatego ciesze sie ze w tym roku zostajemy w domciu wiec zero prezentow (no tylko dla nas i minia)
Stary 2010-10-12, 09:34   #2366
papeteria
Zakorzenienie

Dziewczyny pocieszycielki moje
Nie chce zapeszać (tfu tfu) ale chyba mogę powiedzieć że dziś jest już troszkę lepiej W nocy pobudka "tylko" co 2 h na jedzenie ....czasem się tylko poprężył...teraz gada do karuzelki i pryka jak motorek nie prężąc się przy tym non stop ale jeszcze mu się zdarza tylko nie jest juz taki bordowy na twarzy edit: zrobił kupe ani nie wiem kiedy Teraz co pomogło(o ile to nie chwilowe oby nie ) ? czy odstawienie Kingi i nabiału czy bobotic , lacidofil...chyba stawiam na bobotic choc dzis jeszcze nie podałam to chyba jeszcze dziala dawka z wczoraj ...jak bedzie dalsza poprawa to sprobuje wrócic do nabiału, z wodą jeszcze się wstrzymam
misiulka
koniecznie sie pochwal fotkami
itakasia to pochwal sie zakupkami jak juz cos kupisz na BU ...ja chyba tez poczynie jakies zakupy... kusza mnie hydrolaty i jeszcze pare innych rzeczy ...w lodowce mam olej tamanu ale nie umiem sie przelamac by go stosowac bo smierdzi mi maggi ... musze przetestowac peeling wulkaniczny i spiruline (śmierdzi rybą )z ZSK bo dostałam jakis czas temu odsypke...
W ogóle tak dyskutujemy o cerach a sama od dwóch dni zaczynam miec twarz jak nastolatka wysyp jak za dawnych czasów mnie dopadł ...chyba zas bede musiala wrocic do tabsów....
Filtra z biodermy nie miałam ale miałam krem sebium akn
kinia super i te bodziaki super ciacho haha
vette śliczna córcia pączuś malusi
anuszka super z tym ślubem ja też miałam na 50 osób i dla mnie to wcale nie było małe wesele ale tym masz dużą rodzinę
sliczna niunia
Cytat:
Co prawda jest młodsza, ale mnie się zdaje, że przeszło jej szybciej, bo nie ograniczałam diety. Jem prawie wszystko i dzięki temu organizm szybciej się przystosował do trudnych zadań.
Kochana ja nie jadłam tylko typowo smażonego i fast foodów tak to wszystko nawet czekolade w mniejszych ilościach...dopiero od kilku dni zrobiłam ograniczenie na nabiał i czekoladę (którą i tak jadłam naprawdę w minimalnych ilościach ) żeby sprawdzić czy bedzie lepiej.....

ania misio przystojniak
entertete jak nie bedzie lepiej to po proszę o ten debridat bo juz chyba niezawsze o nim mowila
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
W sobotę pierwszy raz ubrałam Idze "prawdziwego" pampersa i powiem jedno- nigdy więcej dada Myślałam, że są ok, ale w tym porównaniu wypadają dla mnie tak jak podpaski bella przy alwaysach
wole pampersy ale z podpasek bella niebieskie nie cierpie tej ceraty w alwaysach bo mam wrazenie jakbym miala caly czas mokro....
Cytat:
Już chyba wiem co powoduje, że Alisa tak się drze wieczorami i spać nie może. Dla Niej to chyba za długi dzień i chciałaby kończyć go wcześniej. Tak więc od jutra spróbujemy kąpieli o 18-zanim będzie histeria.
Kochana oby pomoglo , bo my najpierw kąpaliśmy małego po 17:00 nawet ale potem i tak miał problem z zaśnieciem byl płacz i zasypiał nawet o 22:00 ale wtedy i były kolki ....czasem się udało o 21:00 więc od jakiegoś czasu przesunelam kąpiel na 19:00 i widzę że jest lepiej...musi sie też wyciszyć , jest prężenie czasem suszarka , ale usypia średnio koło 20:00...może po prostu Aliska w ten sposób się wycisza ...
Cytat:

Czy Wy wszystkie odciągacie pokarm? Bo ja się przyznaję, że nie odciągam. No ale może nie mam takiej potrzeby...
odciągałam jak mały był w szpitalu , jak ja bylam w szpitalu i teraz musze zbierać zapasy bo szkola
jaszczka cudna kuchnia marzy mi sie remont kuchni ...kuchnie mam jeszcze po poprzednich lokatorach ...
wiolek nie wiem jak długi jest Adaś ale od kilku dni zakładam 68 ale wiesz ze co firma to inna rozmiarówka....Mój mały dłuuugo nosił 56 potem dosyć krótko 62 zdziwiłam sie bo kupilam bluze na wyrost a ubral ja dwa razy i juz mala a teraz mamy ubranka na 68cm...
a z tym mlekiem to chyba coś w tym jest....
linka ślicznie

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-12 o 09:40
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:39   #2367
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Moja raczki odkryla i mymla je non stop a na okrzyki radosci pewnie jeszcze poczekamy,poki co zdarzy jej sie cos niesmialo poszeptac albo rusza ustami jakby chciala mnie nasladowac
misio tez tak robil. bardzo lubi jak rozne dzwieki jezykiem i ustami wydaje i wtedy sie cieszy i jezykiem mili jakby tez tak chcial slodkie sa te bobasy. jeszcze tyle musza sie nauczyc

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

papi bardzo sie ciesze ze jest poprawa
Stary 2010-10-12, 09:43   #2368
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Dziękujemy

A prezenty to ja mam max 5 w tym dla TZ i córci
Zrobiłam juz pranko mała leży w bujaczku i gada

ania - nastka też lubi jak robię rożne minki i wydaje dźwięki

papeteria - dobrze ze już lepiej
anuszka - nie dziwię się że już zaczęłaś
jaszczka - kuchnia boska, ja tez marze o remoncie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-12 o 09:45
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:46   #2369
entertete
Rozeznanie

papeteria możesz tez spróbować dawać dicoflor30, saszetki do mleka się ropuszcza (jeśli odciągniesz, albo w wodzie po prostu), to są bakterie po prostu i one są raz, że przy ryzyku reakcji alergicznych (jesli podejrzewasz jakąs nietolerancję), ale i np nam pomogły na zatwardzenia, to wpływa korzystnie na układ pokarmowy, wiec może. To jest zupełnie bezpieczny specyfik, zalcony przez lekarkę.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 09:53   #2370
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro dodam 2 miarki
Siala a jaką kaszke dawalas? ta z bobowity japcową?Bo ja tez sie zastanawiam zeby czymś zagęścić.
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości