|
|
#2401 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez ja pije Mniam ! Ale zawsze lubiłam Mdłosci u mnie to że cały czas mi jest niedobrze i umieram ze strachu czy nie będę musiałą leciec do toalety wymiotowac (Jestem w pracy ! Rozmawiam duzo z klientami Cytat:
Wspołczuje ! A pracujesz? Cytat:
Mam nadzieje, ze szybko to minie ! Aptetyt tez mam, czasem w nocy mnie budzi głód, w zyciu tak nie mialam. Jak przed ciąza mialam mega zaparcia tak teraz co dzień jestem w toalecie
|
|
#2403 |
|
Rozeznanie
|
Mam sukienkę z bon prix'u tragedia nigdy w życiu nic tam nie zamówię właśnie taką dzianinową szok po prostu/ponad 100za nią dałam i po jednym ubraniu jak ścierka wygląda mogę wam zdjęcie wkleić jak ją wyciągnę dramat po prostu ;-/
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
o proszę, I po zakupach, ale ludzie tam komentują ze jakosć dzianiny super, ale może faktycznie jeszcze nie była prana.
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba kupie ![]() mi wlasnie mezus przyniosl pol buleczki z miodkiem, bedzie dobrze kochana, minie ci ![]() |
|
|
|
|
#2406 |
|
Rozeznanie
|
W 1 ciąży dostałam od gina czopki na wymioty bo był taki dramat, ze bałam się z domu wyjść /podobno wymioty są przy dziewczynce i jest dziewucha tym razem już było lepiej-raz tylko nie wiedziałam, ze jestem w ciązy jeszcze i pojechałąm do TŻ'A mieliśmy zaplanowne kino, jakieś drinki, imprezkę a ja przyjechałam, wypiłam burna w butelce i.... całą noc jak kot wymiotowałam
U mnie to ogólnie było śmiesznie z energetykami Mieszkam tylko z córka wiec praca, przedszkole, zajęcia dodatkowe i inne bzdety i często wspomagałam się energetykami. Wypijałam 2/3dziennie trwało to około rok. I tu mój organizm wiedząc, ze jest Dzej Dzej zrobił tak, ze stwierdziłam, ze nie będę tego więcej piła to było około tydzień po zapłodnieniu Tak jak bym psychicznie na siłę się zbuntowała Nie chciało mi sie nawet łyka te napoje stały sie bezpłciowe Inaczej było z papierosami paliłam jeszcze 2 tyg jak sie dowiedziałam o ciazy a póżniej /wiem, ze mam silną wolę/ powiedziałam , ze koniec można przy mnie zapalić, mogę poczuc dym a nie chce mi sie to następna bezpłciowa rzecz /a wcześniej wypalałam paczkę dziennie/ ;-)
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
Bo kurcze szukam jakiś rzeczy, a wszytskie na allegro to rozmiar uniwersalny wiec na mnie za małe!! Jakaś sukienka by sie przydała. Podoba mi sie ta z Bonprixu. Eh tak to juz jest z wielorybami
|
|
#2408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak pracowałam w podstawówce z dziewczynami się napaliłyśmy na ubranka z bon prix 'u Efekt i przemyślenia : tragedia A bluzki te elastyczne za 70zł to to samo co japan style z wiskozy na allegro w cenie 24zł Wiem bo widziałam koleżanki bluzkę i aż porównywałyśmy z moim japan style
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram ! Tragedia jakość !!! 2 razy dawałam im szanse i zamawiałysmy razem z mamą - dość duże zamowienia. Dwa razy byłam w plecy i odsyłałam wszystko
|
#2410 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja dziś porządek będe robić porządki w ciuchach jutro wkleję na wymianki do nowego wątku wpadnicie, może coś tam znajdziecie bo i płaszczyki grzybki i inne a'la ciążowe też będą niestety moje piersi rosną w olbrzymim tempie ;-/ Większość ciuchów jest nowa/raz użyta-dostaje paczki z USA i stamtąd są ciuszki
A miałam napisać o tych moich zaparciach ;-/ ech boski temat, nic nie pomaga nie załatwiałam się od piatku ;-/////
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-12 o 11:14 |
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cmok ![]() Mmmmm pysznosci Taka to pożyje
|
|
#2412 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem tu pierwszy raz Przedstawię się: Anka lat 21 9,5 tc Zestresowana młoda przyszła mama.I od razu zapytam:P Dziewczyny macie takie pobolewania jednego czasem dwóch jajników? Zastnawiam się, czy to normalne a wizytę mam dopiero za tydzień. Czy Wy też martwicie sie o wzrost i rozwoj maluszka i najchętniej przypięłybyście się gdyby była taka mozliwosc na 24h/pod usg zeby wiedziec czy wszystko jest ok? Straszną hipochondryczką się stałam. |
|
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przepadam za przeslodzonymi rzeczamieeeejj gofry bede robic jutro dostalam od szwagierki gofrownice na urodziny mmmmmmmm tylko przepis na ciasto gofrowe musze znalesc : Cytat:
ja tez caly czas sie zastanawiam czy wszystko jest okej jak ostatnio pokazalam ginowi, gdzie mnie boli, mianowicie w okolicach jajnika to mowi, ze tu jest normalne troche wyzej tez mne boli mowi, ze to jelito grube i boli bo moze za dlugo siedzialam ![]() a ciagniecia, bole brzucha, uciski itp sa jak najbardzej normalne
|
||
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
mdłości to raczej poprzedzają ewentualne wymioty, czyli nie czujesz się "dobrze" na żołądku, no to ja tego nie mam tylko patrze na jedzenie i mi sie nie chce go jeść, nie żaby mnie na jego widok dżwigało czy coś. Nawet waga mi ciut spadła.
mówicie o sukienkach, ja sobie kupiłam targowa, ale super jest, jeszcze jakiś czas w niej spokojnie mogę chodzić, bo ma dłuższe rękawy i jest dość rozciągliwego materiału. Spodnie wzięłam od mamy, ona ma troche większy rozmiar niz mój, bluzki narazie mam więc ciuchami zajmę się nie wcześniej niż za jakieś 2-3 miesiące. AlicjaH mnie z reguły męczyły i zaparcia i wiatry, ale teraz zaparć zero za to wiatry okropne. dużo piję to może mi to pomaga. |
|
|
|
#2415 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie! Jestem troche spokojniejsza
Mialam problmy z zajsciem w ciąze i teraz trzęsę sie do przesady. POzdrawiam wszystkie przyszle mamusie ja mam termin na 22 maja poki co. Czy ktoras z Was ma podobny?Zazywacie duphaston lub cos podobnego? ja dwa razy dziennie i za 3 tyg mam go odstawic ale chyba bede sie bala to zrobic. Napisze jeszce ze jestem z Krakowa
|
|
|
|
#2417 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam już dosć tych zaparć przeciez tak nie moze być... Dziś jest 5dzień idę do apteki po czopki i niech mi babka da jakiś syrop bo świra dostanę ;-/
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki Ja termin mam 10.06Aga, ale Ci dobrze, z męzem pracowac !! Marzenia ścietej głowy.....
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy mi leci 8 tydzień, AlicjaH a pijesz może malślankę ? może to Ci pomoże w zestawie z kiszonym ogórkami
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczesniejszy mam na 30 kwietnia mam dwa, bo cykl mi sie przedluzyl i ten szybszy jest od ostatniej @ a ten pozniejszy od wieku dziecka
|
|
|
|
|
#2421 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę doczytać więcej w necie o tym, co piszesz odnośnie chusteczek. wiadomo, że nadmiar chemii nie jest zdrowy.to jutro mamy razem wizytę ale fajnie ! ![]() Cytat:
powiem Ci, że ja 2dni po spodziewanej miesiączce, czyli 5tydz ciąży poszłam do gina i miałam usg dopochwowe i było WIDAĆ pęcherzyk także u Ciebie, też może się uda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może dziewczynki będziemy miały, jak od mięska nas odrzuca ? ![]() Cytat:
Cytat:
pewnie, że się martwimy, ale staram się unikać jakiś artykułów, czy postów, w których ktoś opisuje coś złego z ciąży. trzeba myśleć pozytywnie ![]() ale naskrobałyście !! nie mogę się doczekać jutrzejszego USG orientuje się któraś, czy jak chodzę na NFZ, to dostanę pamiątkowe zdjęcie Fasolki po USG?
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
I maślanka i kiszone ogórki ja ostatnio bigos mlekiem zapijałam szkoda gadać dobra 15min i jestem napiszę co kupiłam bo brzuch to mam napięty, ze szok ;-/
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- z japan style jest dramat nie kupuj szkoda pieniędzy wiskoza tragedia ;-/
|
#2423 |
|
Przyczajenie
|
AlicjaH, na zaparcia polecam śliwki jesli lubisz i wlasnie maślanke
|
|
|
|
#2424 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do ciebie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moj lekarz powiedzial ze to normalne, tez tak mam
|
||||
|
|
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana mi pomaga na zaparcia poranny stres, związany z pójściem do pracy i myśl, że szef będzie ze mną. rekord to 4wypróżnienia przed pracą ![]() olej, otręby, śliwki, jabłka, syropy, leki i wiele, wiele innych środków próbowała
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy nie pracuję, nie zdążyłam przed ciążą
![]() the_sania kto wie, kto wie ![]() ja bym tam na dziewczynkę nie marudziła tż też ![]() Violisia a daj spokój...ja jak przechodzę koło działu mięsnego to nie wiem w która stronę biec...by wstydu nie narobić. Przestałam odwiedzać w sklepach ten dział. Ostatnio jak zjadłam kabanosa drobiowego to mi przez 2 dni na żołądku stał.
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
jak tak polecacie ta maslanke to zaraz wyprobuje
tylko naturalna bo mi tesciowka dzwoni, ze nie ma owocowych, eee moze jakos przelkne
|
|
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gratuluję Fasolki ![]() Cytat:
. I troszkę się denerwuję, czy na pewno wszystko będzie ok.![]() W pierwszej ciąży chodziłam do gina na nfz i dostawałam zdjęcia z usg |
||
|
|
|
#2429 |
|
Rozeznanie
|
juz jestem
zakupiłam czopki glicerynowe , lactulosum syrop na wypróżnienia i prenatal bo mi sie mój już kończy 100tabletek za 39zł ;-)
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
violisia, wlasnie czytałam
Artystka jestes z tym,i frutellami Ale wszystko jest dobre co prowadzi do celu ![]() ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

jeżeli to, że nie mozecie patrzec na niektóre potrawy, wywołuje u Was odruch wymiotny np kiełbasa, czujecie ssanie w żołądku, ale apetyt w miare jest to JA TEŻ MAM MDŁOŚCI 
Tez ja pije
Wspołczuje ! A pracujesz? 
Mam nadzieje, ze szybko to minie ! 

moze jakos przelkne