Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 18:09   #2491
andruszki
Raczkowanie

GG do andruszki
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Kasiu, a masz już brzuszek ciążowy skoro już 13 tydzień? Mi to się wydaje że jak będziemy miały brzuszki to ta ciąża jakoś mocniej do nas dotrze, przynajmniej do mnie,bo ja to niby wiem że jestem w ciąży,ale skoro namacalnych dowodów nie widzę, to czasem mi się zapomni Macie też tak?
dokładnie... ja dopiero 5tc juz bym chciała się z brzuchem bujać

co do powiedzenia szefowi/szefowej o ciąży to też mam koszmary - wiem, że się na mnie wkurzą. Pracuje w szkole. od września mam umowę na stale i będzie marudzenie, że juz we wrześniu 'machnęłam' dzidziusia niby się nie przejmuję czyimś gadaniem ale wiem, że jak usłyszę komentarze to miło mi nie będzie. Poza tym jak ja pójdę na zwolnienie to dyrka będzie zmuszona przyjąć kogoś nowego... ehh
andruszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:25   #2492
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sara1986 Pokaż wiadomość
dzis jest 35dc i ide do ginekologa. myslicie ze bedzie cos widac? mam nadzieje ze tak. owulacje mialam prawdopodobnie 22-09.
ja tak bylam, bylo za wczesnie, nic nie bylo widac
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny jestem tu nowa ale licze na miłe przyjęcie
róny miesiąc temu dowiedziałam się ze jestem w ciąży no i radości nie ma końca jestem w 11 tygodniu ciąży a termin porodu wyznaczony na 6 maja 2011

bardzo się ciesze mimo mojego młodego wieku (20 lat)
ale moja radość nie może nawet być porównana do radości mojego TŻta (30lat) no i już wszystko jasne

nie mam żadnych objawów i wcale nie tyję jem wszystko to c o wcześniej jadłam nawet troszkę więcej i nie mam żadnych objawów typu nudności wymioty itd...myślicie że to dobrze???
witaj z nami

kurcze ale nas mamusiek przybywa, super
a ja mam znowu ochote na dukaty kapitana ( rybki z pietruszka )
dobrze, ze na ryby a nie na jakies batony
Stary 2010-10-12, 18:29   #2493
MoniaK
Zakorzenienie

Witajcie
Codziennie tyle piszecie, że nie można nadążyć Witam wszystkie nowe mamusie, duuużo nas

Ile przytyłyście w pierwszym trymestrze? Czy są jakieś książkowe limity tycia?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:36   #2494
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Witajcie
Codziennie tyle piszecie, że nie można nadążyć Witam wszystkie nowe mamusie, duuużo nas

Ile przytyłyście w pierwszym trymestrze? Czy są jakieś książkowe limity tycia?
w jednej ksiazce jest napisane ze 2 kg
w drugiej ze 1 kg
ale niektore dziewczyny chudna na wskutek mdlosci

niektore jeszcze maja duzo do konca I trymestru, zadna z nas jeszcze go nie skonczyla
niektorym z nas zostal jeszcze ok tydzien
Stary 2010-10-12, 18:37   #2495
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
mnie mdli prawie cały czas, ale wymiotuję średnio co 2-3 dni...dostałam od gina syrop na receptę, jakby mdłości były bardzo dokuczliwe to mam go brać, póki co wzięłam tylko jeden raz.
Mięso jest feeeee
ja tez raz wziełam syrop ale niesety spałam po nim żywcem i nie mogłam.

Cytat:
A mi własnie mięso bardzo smakuje I ogólnie konkrety Przed ciążą aż tak nie miałam ochoty na mięsko,a teraz strasznie! Najlepiej na obiad ziemniaki, schabowy, sos pieczeniowy i surówka
oh ja nie moge nawet do masarmi wejść,bo bym wszystko na raz wyjadła hihi,miecho ,jak nigdy,przed ciążą to prawie wege byłam a teraz szok!!!!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
dziewczynki co was z jedzenia odrzuca najczesciej?

bo mnie slodycze wlasnie, przestalam slodzic kawe, herbate itp. a na widok ciastek, ciasta (oprocz jablecznika i drozdzowca) mi slabo

za to czesciej jem pomidory, jablka (kwasne), banany ... no i mieso
w sumie to tak mam odkad w ciaze zaszlam
ja jak zawsze palaszowałam wsio co slodkie i nabiałowe,tak teraz do słodyczy jestem wybredna,a nabiał jakoś mi nie leży.

Cytat:
Kasiu, a masz już brzuszek ciążowy skoro już 13 tydzień? Mi to się wydaje że jak będziemy miały brzuszki to ta ciąża jakoś mocniej do nas dotrze, przynajmniej do mnie,bo ja to niby wiem że jestem w ciąży,ale skoro namacalnych dowodów nie widzę, to czasem mi się zapomni Macie też tak?
ja kurcze tez się zapominam,12tc a gdyby nie mdłości,to bym nie wiedziala ,ze w ciązy jestem.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie "stare" i nowe mamuśki

Ale miałam wczoraj traumę. Mój TŻ stracił w pracy przytomność i obudził się dopiero w szpitalu. Wcześniej leczył się kardiologiczne, ale nie wiedzieliśmy, że jest jednak źle. Okazało się, że w czwartek musi mieć zabieg balonikowania ( udrażniania żył ). A w sobotę ślub...
Przepłakalam cały wieczór. Mam tylko nadzieję, że bejbik nie ucierpiał przez moje stresy.
Suma sumarum, musimy odłożyć ślub. Zdrowie jest ważniejsze. Dzisiaj odkręcaliśmy to, co zarezerwowane jest na sobotę. Na szczęście to miał być ślub na 18 osób, a nie na 120 i poszło w miarę gładko.
Będę żoną, ale pewnie dopiero 30 października, albo na początku listopada

Dzisiaj odebrałam sukienkę ślubną. Jest piękna i nawet jeśli brzuszek i biust urośnie przez ten czas nie będzie żadnego problemu. Zmieści się.

Dzisiaj już czuję się lepiej, ale wczoraj to miałam totalnie czarną dziurę...

Musiałam się Wam wygadać. Dzięki za wysłuchanie
anulinka wszystko bedzie dobrze,serduszko najważniejsze.zyczę Tż-towi zdrówka,a ty sie słoneczko nie stresuj

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ja .... co do jedzenia... nie mogę jeść mięsa szczególnie drobiu - kiedys mogłam jeść tylko drób, a teraz wole schabowe
najbardziej ubolewam nad tym, że nie mogę jeść camembert i wędzonego łososia !!!
możesz jeść możesz,nie bój nic,serek z mleczka pasteryzowanego,a łososiowi co niby brakuje??

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Jeszcze z takich ciekawostek naszego gabinetu kosmetycznego Często przychodzą Panie na depilacje bikini albo na całkowite wydepilowanie właśnie przed wizytą u ginekologa. Jak to mówią "to nie te czasy gdzie baby futrem świeciły przed oczami ginekologów" Hehe co Wy na to? Ja rozumiem jekieś częsciowe ale żeby taką golizną mu walić?
kurcze chyba bym sie łysa nie rozebrała hihi,ja tak jakoś pół na pół.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Już kiedyś wstawiałam, ale nie mogłam znaleźć postu, bo tyle naszkrobane tutaj
Wstawię raz jeszcze, myślę, że dziewczyny, które już widziały nie obrażą się, że śmiecę.
Sukienka jest krótka ( za kolano ).
Tak w ogóle, to dzięki dziewczyny za dobre słowo. Tym razem uda się. Dzięki.
sukienka cudna,zachciało mi sie kościelnego hihi,ale to raczej po porodzie,bo na cywilnym byłam w 5mies i jak sloniątko wyglądałam,no i sukienke zlotą miałam,a ta jest boska,
ślicznie w niej wyglądasz Anulinko!!!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a dziewczyny zastanawiam się nad taką podkładką dla ciężarnej do samochodu, bo mnie kurcze już pasy uciskają w brzuch, miała któraś coś takiego ??? (to kosmicznie drogie jest, ale może jaies używane znajdę, a może poproszę mame to mi coś takiego podobnego uszyje, tylko czy to zdaje egzamin) ???
no ja właśnie też sie zastanawiam ile to kosztuje i moze an allegro mozna znaleśc?też by mi sie pomalu przydało.hmm

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Będzie dobrze, Zuza to już duża dziewczynka
U mnie będą dwa maleństwa się darły, a ja będę sama, na początku po porodze będzie mąż ale nie za długo, później będę sobie radzić sama i jakoś dobrze to wszystko widzę, myślę że dam sobie radę
też sie zastanawiam jak ja sama dam z dwójką rade,ale jak dałam z jedną sama to i z dwójką dam.
trzeba być twardym a nie miękkim hihi.

u mnie mdłości w kratke, jeden dzień masakra w drugi troche lepiej,mam nadzieje ,ze juz przejdą wkoncu to 12tc.

jutro wyjezdzam do mamy z Julką na miesiąc,bo moj tz jedzie do pracy,a jeszcze w domciu nie jest tak jak powinno i w sumie Wszystkich Swiętych,no i do "swojego "lekarza jeszcze pójde.
Julke juz z przedszkola zabrałam,i dopiero za rok pójdzie.
za duzo mamy stresow teraz,w sumie to sie cieszę,ze jedziemy,nie bede sama siedziec przynajmniej,a i autem po roku znowu zaczęłam jezdzic,to zawsze moge sobie gdzies z mała pojechac.bedzie ok,wogóle jakos humorek mam ostatnio lepszy.
oby tak dalej.

witam wszystkie nowe mamusie,buziam cieplutko i błagam zwolnijcie z tym pisaniem bo nie nadązam,hihi
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:40   #2496
agniese79
Rozeznanie

Dziewczyny takie pytanko mam czy można w ciąży chodzić na basen. Czuję się dobrze, nie mam żadnych bólów, nie zamierzam tez się forsowac czy chodzić do sauny. No ale trochę się obawiam. Co myslicie?
Stary 2010-10-12, 18:43   #2497
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny, piszecie i piszecie!! nie mam jak was nadrabiac do poludnia, bo niestety w pracy urwanie glowy, tak sobie was czytam i sie zaczelam zastanawiac bo teraz mi sie troche przesunelo wszystko po ostatniej wizycie i jestem dopiero w 10t2d a nie 10t6d wiec na genetycznym USG bede 11t4d...czy to nie za malo? co myslicie*? nie bede miala szansy leciec do PL drugi raz potem , wiec to jedyny termin w jakim mam szanse na to USG.... a wy w ktorym tygodniu dokladnie macie*?
anulinka jeju przeczytalam twoj post i zamarlam normalnie, mam nadzieje ze z TZ tem wszystko w porzadku juz kochana* slubem sie nie przejmuj, kilka tygodni poslizgu nic nie zrobi zlego, odwolywanie tez niewazne, ludzie zrozumieja, najwazniejsi jestescie wy
agus ale ci fajnie ze masz ochote na rybki!! ja mam niestety na batony, chipsy, frytki jak nigdy!! masakraaaaaa!!
agniese79 mozna na basen, mnie lekarz zalecal basen! tylko trzeba dbac bardzo zeby grzybicy nie zlapac, ale plywanie w ciazy wskazane!

trzymajcie sie brzuchatki...

ja juz mam lekko wystajacy brzuszek, serio!! a to dopiero 10t2d! az sie wystraszylam, dzidzia ma dopiero 3,5 cm a ja normalnie mega chudzielec jestem a tu nagle brzuus wystaje troche, wam tez*??!?!?!

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Edytowane przez anula_81
Czas edycji: 2010-10-12 o 18:48
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:46   #2498
Siasiek
Zadomowienie

Witam się z wieczora ale jakoś wcześniej nie dałam rady nic napisać.
Ostatnio czuję się lepiej i wykorzystuję to np na sprzątanie, a dzisiaj pranie ręczne

Witam wszystkie nowe mamusie

Co do l4 w ciąży to ja powiedziałam od razu. Wiedziałam, że parę dni mam wizytę i w prost powiedziałam, że pracuje jeszcze tylko parę dni. No było małe zdziwko ale raczej tak na luzie bez żadnych zgrzytów. W sumie co komu do tego?!

AlicjaH też się zastanawiam jak to będzie z dwójką dzieci Mój mały będzie w maju miał prawie 4 i pół roku. Też teraz budzi mi się z płaczem w nocy i chce się przytulać, oduczam go tego ale jeszcze się zdarza.
Eweska ja właśnie małego tak uczyłam, że spał jak był ruch w domu, jak się odkurzało, przy radiu czy tv. A później potrafił zasnąć koło łóżka na podłodze w czasie zabawy Jak był śpiący to nic mu nie przeszkadzało (byle by pelke miał przy sobie ).

anulinka2009 współczuję tego stresu. Ale najważniejsze, że w porę zrobią zabieg i później wszystko będzie ok. A co do lodów z McDusia, ja lubię z kawałkami liona i polewą truskawkową ale strasznie zamulają...

Wczoraj zrobiłam na obiad zupę ogórkową ze swoich kiszonych ogórów. Nigdy w życiu nie lubiłam ogórkowej a wczoraj szok cały garnek pochłonęłam, tż zdążył się załapać na troszkę. Dzisiaj na śniadanie zostało mi ciutkę Czasem nie wiarygodne jest to co ciąża robi z kobietą

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:51   #2499
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytanko mam czy można w ciąży chodzić na basen. Czuję się dobrze, nie mam żadnych bólów, nie zamierzam tez się forsowac czy chodzić do sauny. No ale trochę się obawiam. Co myslicie?
ja chodze na basen 2 razy w tyogdniu
lub 3
zalezy jak sie czuje
lekarz powiedzial, ze moge chodzic jesli tylko dobrze sie czuje
nie ma przeciwskazan
poza tym w kazdej ksiazce o ciay jest napiane, ze plywanit eto najbardziej optymalny wysilek fizyczny w ciazy
wiec smialo!!!!
tylko wiadomo, powoli, rob przerwy
aha i mozesz liczyc sie z infekcjami pochwy itp

ja juz chodze 2 miesiac i nic mi nie jest
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, piszecie i piszecie!! nie mam jak was nadrabiac do poludnia, bo niestety w pracy urwanie glowy, tak sobie was czytam i sie zaczelam zastanawiac bo teraz mi sie troche przesunelo wszystko po ostatniej wizycie i jestem dopiero w 10t2d a nie 10t6d wiec na genetycznym USG bede 11t4d...czy to nie za malo? co myslicie*? nie bede miala szansy leciec do PL drugi raz potem , wiec to jedyny termin w jakim mam szanse na to USG.... a wy w ktorym tygodniu dokladnie macie*?
anulinka jeju przeczytalam twoj post i zamarlam normalnie, mam nadzieje ze z TZ tem wszystko w porzadku juz kochana* slubem sie nie przejmuj, kilka tygodni poslizgu nic nie zrobi zlego, odwolywanie tez niewazne, ludzie zrozumieja, najwazniejsi jestescie wy
agus ale ci fajnie ze masz ochote na rybki!! ja mam niestety na batony, chipsy, frytki jak nigdy!! masakraaaaaa!!
agniese79 mozna na basen, mnie lekarz zalecal basen! tylko trzeba dbac bardzo zeby grzybicy nie zlapac, ale plywanie w ciazy wskazane!

trzymajcie sie brzuchatki...

ja juz mam lekko wystajacy brzuszek, serio!! a to dopiero 10t2d! az sie wystraszylam, dzidzia ma dopiero 3,5 cm a ja normalnie mega chudzielec jestem a tu nagle brzuus wystaje troche, wam tez*??!?!?!
ojjj frytki teeeeezzzzzzzzz i chipsy czasami
ale wole rybki :P

KOCHANE
WYSLALAM ZAPROSZENIA DO KLUBU PRYWATNEGO, DO KTOREGO WSTEP MAMY TYLKO TE OSOBY, KTORE DOSTANA ZAPROSZENIE
BARDZO PROSZE O AKCEPTACJE I W RAZIE NIEKTORYCH PYTAN, KTORE NIE KONIECZNIE MOGZE PRZECZYTAC KAZDY, ZAPRASZAM

aha i jesli o kims zapomnialam, to przepraszam
prosze o przypomnienie
a do klubu zapraszam te, ktore czesto sie udzielaja
ahh, no i mam nadzieje, ze przeciekow w razie klotni nie bedzie

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2010-10-12 o 18:53
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:55   #2500
MoniaK
Zakorzenienie

Kurczę, tak czytam o tych Waszych zachciankach i aż się dziwię, że mnie na nic nie bierze. Jedak nie mówię chop, bo pewnie za jakiś czas wszystko mi się pozmienia
Co do tycia to mi idzie 9 tydzień ale chyba jeszcze nie przytyłam. Wiadomo że chciałoby się przytyć jak najmniej ale nie ma się co za bardzo przejmować, ważne aby dzidzia zdrowa rosła

Właśnie piję gorącą czekoladę marcepanową mniam
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:04   #2501
moria44
Wtajemniczenie

moniqac współczuję przeżyć ja też marzę o tym by być już na zwolnieniu i nie stresować siebie i dzidzi pracą.

antje_89
witam nową mamusię Ja też najchętniej zaglądałabym do maluszka co tydzień Pobolewanie jajników to norma więc nic się nie martw
Ja 3 x dziennie przyjmuję Utrogestan i będę go brać aż do 16 tyg.

spice1985
mam identyczne smaku żywieniowe

Eve1603
gratuluję II kreseczek. Lekturka jest niezła, to fakt

anulinka2009 jeju biedny Twój mężyk. Ale tak jak piszesz, zdrowie najważniejsze, ślub nie ucieknie

andziot gratuluję zdrowej, dużej dzidzi

vanes witamy kolejną majóweczkę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:08   #2502
AlicjaH
Rozeznanie

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

A wiec za tydzień bedzie 2trymestr ;-)
Czy przytyłam? tak..
po mnie normalnie widać brzulka bo całe podbrzusze mam takie duże ;-)
Stary 2010-10-12, 19:11   #2503
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

A wiec za tydzień bedzie 2trymestr ;-)
Czy przytyłam? tak..
po mnie normalnie widać brzulka bo całe podbrzusze mam takie duże ;-)
ja tak samo
ale to normalne, tak mowia
Stary 2010-10-12, 19:16   #2504
AlicjaH
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanie byłyście z tatusiami na USG? Ja mam wizytę na sobotę to będzie 13tydz myslicie, że na normalnym usg bedzie coś ciekawego widać? tzn że facet coś zobaczy ;-)
Stary 2010-10-12, 19:23   #2505
Siasiek
Zadomowienie

Myślę, że spokojnie możesz go zabrać ze sobą. Mój tż na usg też jakoś w 13 tyg. był zachwycony, taki dumny chodził później. A teraz w tej ciąży już zapoznał się z lekarzem mój mały to samo grabę sobie podali pogadali I już nie może się doczekać aż zobaczy swoje drugi bejbe

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:26   #2506
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie byłyście z tatusiami na USG? Ja mam wizytę na sobotę to będzie 13tydz myslicie, że na normalnym usg bedzie coś ciekawego widać? tzn że facet coś zobaczy ;-)
ja byłam z Tż-tem juz dwa razy,ostatnio w 9tc i juz słuchalismy serduszka,a dzidzia sie ruszała i było juz swietnie widac,wiec w 13tc to juz bedzie cud miód.

jestesmy w tym samym wieku ciążya na kiedy maz termin?

ja wlaśnie pochłonęłam miche kapusty z grochem,jak sobie z teściową o Świętach rozmawiałyśmy i o kapuście, i tak mnie wzięło,ze nie wytrzymałam,musiałyśmy zrobić,mniammmmmmm.

a i barszczyku z uszkami bym juz zjadła,tylko,ze potem juz tak nie bedzie smakowalo,ahh kocham Święta ,rozmarzyłam sie
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:30   #2507
Paaoollcciiaa
Raczkowanie

GG do Paaoollcciiaa

Hej dziewczyny

Trochę mnie nie było a tu tyle do nadrobienia Słuchajcie mam do was pytanie: Byłam dzisiaj na usg i lekarz przepisał mi duphaston bo zrobił mi się jakiś krwiak podobno bardzo malutki i po tym ma się wchłonąć ale z tego co wiem to jest to lek na podtrzymanie ciąży za 2 tyg.mam kolejną wizytę. Moja dzidzia ma już 4 cm i jest zdrowa Kurcze ja tez chciałabym iść już na zwolnienie ale planuje od listopada a wiem, że szef...
Paaoollcciiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:35   #2508
spice1985
Zadomowienie

moria44 to szkoda że nie mieszkamy blisko siebie bo byśmy sobie kotlety podrzucały Ale dzisiaj np stwierdziłam że będzie lżej i miałam zupę jarzynową, a na drugie rybkę, ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapusty Mniam, zjadłam wszystko co do ostatniego okruszka ziemniaka

Ja ogólnie przytyłam jakieś 1,5 kg ,a jestem w 10 tyg. Nie wiem czy to normalne, czy przez to że od kiedy jestem w ciąży to więcej jem i nic mi się nie chce tylko większość czasu siedzę...Niestety

anulinka2009 Straszne chwile przeżyłaś! Ale najważniejsze że się dobrze skończyło, teraz już wszystko będzie dobrze, moment krytyczny za Wami i za chwilę wszystko wróci do normy. Ślub nie zając nie ucieknie, a zdrowie najważniejsze. Buziak.

vanes- witaj! Co do objawów to nie każdy je ma. Ja mdłości dostałam jakoś na początku 6 tyg, a teraz jestem w 10 i powoli przechodzą na szczęście Rano tylko troszkę mdli i przed snem,ale to i tak bajka w porównaniu z tym co było właśnie na początku 6 tyg! Ale piersi bolą bardziej...

agniese79 Cześć Na basen można oczywiście tylko dbaj o sferę intymną żeby się jakaś infekcja nie przypałętała. I może lepiej wybierz basen ozonowany niż chlorowany. Lepszy zresztą na skórę, nie wysusza tak.

violisia ja też przed wizytą się doprowadzam do ładu Na całkiem goło też nie preferuję, bo bym się czuła jak 12 letnie dziewczę;]

mazianka81 widzę że na Bożonarodzeniowe jedzonko Cię wzięło Ja też uwielbiam Święta, a jak pomyślę o pierogach mojej Babci z suszonymi grzybami to aż mi ślinka leci... W ogóle uwielbiam klimat Świąt i nastrój przedświąteczny...Śnieg, światełka, kolędy (nawet teraz sobie czasem puszczam moje ulubione tj. "Merry christmas Everyone", " Z kopyta kuig rwie"- to mniej świąteczne " Jest taki dzień" itp...Mmmmmmmmm, nie mogę się doczekać Zwłaszcza że koło 24 grudnia będę w 20 tyg więc płeć chyba poznam

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2010-10-12 o 19:39
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:37   #2509
anula_81
Zakorzenienie

AlicjaH ja bylam z TZtem wczoraj 10t1d i jeszcze mialam waginalnie, ale pan doktor wszystko ladnie zaaranzowal ze nie bylo to w ogole niekomfortowe dla TZta, widac bylo pieknie, raczki dzidzia sie ruszala, sluchalismy serduszka, moj sie tak przejal, ze nie mogl uwierzyc. wez tz dla niego to bedzie cudowne przezycie, zobaczysz

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-10-12, 19:39   #2510
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
ja byłam z Tż-tem juz dwa razy,ostatnio w 9tc i juz słuchalismy serduszka,a dzidzia sie ruszała i było juz swietnie widac,wiec w 13tc to juz bedzie cud miód.

jestesmy w tym samym wieku ciążya na kiedy maz termin?

ja wlaśnie pochłonęłam miche kapusty z grochem,jak sobie z teściową o Świętach rozmawiałyśmy i o kapuście, i tak mnie wzięło,ze nie wytrzymałam,musiałyśmy zrobić,mniammmmmmm.

a i barszczyku z uszkami bym juz zjadła,tylko,ze potem juz tak nie bedzie smakowalo,ahh kocham Święta ,rozmarzyłam sie
termin mam na 4 maja ;-)
to w takim razie idę z tż'tem mam nadzieję że nie zemdleje on taki wrazliwy jest ;-)
Stary 2010-10-12, 19:40   #2511
Catia88
Rozeznanie

Ostatnio jak była na USG i mówiłam Tżtowi,że tak słodko było widać i słychac serduszko to mi zazdrościł i też sie właśnie zastanawiam kiedy gin. zrobi mi USG normalne przez brzuch żebym mogła Tżta zabrać Bardzo jestem ciekawa jego reakcji na zobaczenie Dzidzi

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:40   #2512
katarzynka00
Zakorzenienie

zaczęłam nadrabiać i się poddaje
nie mam mocy po dniu w pracy a i tak ulgowo byłam traktowana
Siedzenie w 1 pozycji, to jakaś masakra dla mojego brzuszka.Ciągnął jakoś i pobolewał

krucza-trzymam kciuki z całych sił za jutrzejszą wizytę.
aguś
ja jestem spod Poznania.

To tyle co zdążyłam nadrobić

Widziałam, że romawiałyście nt rzeczy, tak wiec w tej ciąży obiecałam sobie ładnie wyglądać i mieć ładne rzeczy
Pierwszą przechodziłam w "przechodzonych"spodn iach-zaliczyły conajmniej 3ciąże, a bluzki moje miałam aż 2 na zmiane.

Co prawda wiele przeleżałam, ale teraz nie muszę i chcę ładnie wyglądać, więc muszę się rozejrzeć za ciuszkami
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:43   #2513
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziot rodziłaś w 2009 i teraz w ciąży 2 jestes?? Podziwiam Cię!! Ja rodziłam w 2005 i szczerze ja nie wiem jak sobie poradzę bo z Zulą do teraz śpię a jak się obudzi w nocy to płacze. Będzie 6lat różnicy dokładnie /bez miesiąca/ ja nie wiem jak mi się to uda pogodzić...Przecież jak to małe będzie płakać to i ona będzie jak się obudzi. Ja wiem, że tż mi pomoże, ale on rano do pracy tzn na 9/10 jest programistą i musi być wypoczęty więc i tak on w jednym pokoju, ja z małym w drugim, a Zula w najbardziej od nas oddalonym, zeby nie było słychać płaczów małego. Boję sie też w dzień bo ona jest taka głośna że nie da mu pospać i koko-bongo będę miała...
czasem się zastanawiam, jak dam radę, ale dzidzia jest w stu procentach planowana, tak po prostu chcieliśmy, żeby była mała różnica wieku, jakby zocha miała 6 lat jak u ciebie to w ogóle bym się nie przejmowała, ale pewnie to zależy od dziecka. Zosia od noworodka była bardzo spokojnym dzieckiem, nie miała kolek, od 2 miesiąca życia przesypiała całą noc, zawsze chętnie jadła, nie marudziła, zęby prawie bezobjawowo, może dlatego zdecydowaliśmy się tak szybko na drugie. Między mną a moim bratem jest 3 lata różnicy i mama mówi że strasznie jej pomagałam mimo że miałam dopiero 3 latka, więc jestem dobrej mysli no a gorsze dni zawsze się zdażają i pewnie takowe też będą
Co do spania to zocha twardo śpi, ciężko ją obudzić (ma to po mężu) więc może nie będzie tak źle :P

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

czyli będziesz w 12 tyg ciąży czyli powinno być ładnie widać wszystko, więc się nie przejmuj, w ogóle też czasem sama dzidzia nie pozwala zmierzyć przezierności bo się tak poodwraca że nie widać i koniec

A co do lodów z McDusia, ja lubię z kawałkami liona i polewą truskawkową ale strasznie zamulają...

Wczoraj zrobiłam na obiad zupę ogórkową ze swoich kiszonych ogórów. Nigdy w życiu nie lubiłam ogórkowej a wczoraj szok cały garnek pochłonęłam, tż zdążył się załapać na troszkę. Dzisiaj na śniadanie zostało mi ciutkę Czasem nie wiarygodne jest to co ciąża robi z kobietą [/QUOTE]

też uwielbiam te z mcdonalda, no i na ogórkową mi poleciała, masakra.........

Cytat:
ja jeszcze w tej ciąży nie byłam z mężem, ale dlatego ze wizyty mam w gofdzinach pracy, ale w pierwszej ciąży to chodzilam zawsze z mężulkiem i nawet na te dowcipne też

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:46   #2514
anula_81
Zakorzenienie

Andziot jeju ale mi smaka zrobilas na ogorkowa noooooooo.........seriooo o zwariuje normalnie teraz!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-10-12, 19:47   #2515
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
termin mam na 4 maja ;-)
to w takim razie idę z tż'tem mam nadzieję że nie zemdleje on taki wrazliwy jest ;-)
Ala ja analizowałam z moim czy chce iść na te pierwsze, dowcipne usg ale stwierdził, że nie będzie się mógł skupić i bardziej go będzie interesował "sprzęt" w moim ciele niż to co na monitorze
A termin masz jeden dzień po mnie, anuli i Ewesce

katarzynka00 no to jest pewnie czytania na kilka godzin więc życzę wytrwałości

Paaoollcciiaa duphastonem się nie przejmuj. Na pewno dzidzi nie zaszkodzi a pomoże uporać się z krwiaczkiem. Oby się szybką wchłonął

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:48   #2516
Aliczka88
Zadomowienie

Ja moje Panie zjadłam sobie teraz sałatke owocową
Jutro do gina boje sie a jednoczesnie jestem mega podekscytowana!! Damy rade
Ja tez bym chciała chodzić na basen ale po pierwsze nie umiem pływać- nad czym ubolewam, a po drugie waże ze 140 kilo więc wstyd sie pokazać

OGÓRKOWA!!!!!!!!!!! AAAAAAA robie jutro!!!!!!!!!!!!!!!

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2010-10-12 o 19:50
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:48   #2517
katarzynka00
Zakorzenienie

Paaoollcciiaa ja też ten lek brałam na wchłonięcie się krwiaka, który powstał u mnie w wyniku odklejenia kosmówki

a co mi się tu podkreśla przepraszam

kobietki basenowe,jak dbac by nie złapać nic na basenie?
jest jakiś sposób? bo mi gin odradził właśnie na grzybice mimo że nie mam skłonności, i szlag trafi karnet córki na oswajanie z woda

Agus.... a zaproszenie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:53   #2518
AlicjaH
Rozeznanie

Wiesz, u mnie róznica pomiedzy mną a moimi siostrami jest 7 i 17lat ;-)
Tak sobie myslę,kurcze w mojej familii same baby się rodzą to jest aż dziwne/niemożliwe, kiedy byłam z Zulą w ciązy spotkałam znajomą rodziny i ona do mnie co tam bedzie, dziewczyna? a ja skąd pani wie? Bo u was tylko dziewczyny! i co śmieszniejsze mój ojciec 3córki, jego brat 3córki /ze strony ,mamy to juz szok and szał same baby 3kuzynów 15kuzynek ;-) ech jak ja bym chciała małego faceta ;-)

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ala ja analizowałam z moim czy chce iść na te pierwsze, dowcipne usg ale stwierdził, że nie będzie się mógł skupić i bardziej go będzie interesował "sprzęt" w moim ciele niż to co na monitorze
A termin masz jeden dzień po mnie, anuli i Ewesce
he he no ja też dowcipne będe miała ;-)
Kurcze mi się wydaje, ze ja wczesniej niż na 4polece, bo
czeka mnie CC więc umówione na tydzień wcześniej
Stary 2010-10-12, 19:56   #2519
spice1985
Zadomowienie

Ej, to od czego zależy kiedy robią przez brzuch usg? Bo moja szwagierka w USA była w 10 tyg i robili jej przez brzuch, było widać. Ja idę w 11 tyg (dokładnie 10t5d) i mam nadzieje na brzuszne

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 19:56   #2520
eweska
Moderatoreska

Alicja mnie pewnie też będzie czekało cc, ale do konca nie jestem pewna i gdyby tak to też wcześniej polecę.
W sumie to nawet sn tez mogę polecieć wcześniej jak to przy bliźniakach bywa niestety :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości