|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
ycnan dowiedz sie jak z ta cena i czy na pewno chodzi o mirene. Nie mozliwe zeby w gdansku bylo tak drogo, a gdzie indziej nawet nie polowa ceny. tym bardziej, ze tu w Niemczech mirena plus zalozenie to koszt 350 euro, a wiec ponad 1400 zl zuziczka wspolczuje warunkow w szpitalach. ale mialas przejscia...jeju... to ja mam jak na urlopie w hotelu ![]() Moja mama jest dzielną kobietą, bo trafiła do mnie ![]() Humorek też mi się poprawił jak ich tylko zobaczyłam, czyli mamę i moje dzieci. Pascalek przespał dzielnie cały spacerek. Pogodę mamy cudną, aż trudno uwierzyć, że to październik. Zamieszczam fotki wszystkich moich dzieci, sztuk 3 - pierwsze zdjęcie razem
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
|
|
|
|
|
#1323 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak bedzie to dalej wygladac, ale tez zamierzam tez przejsc na butle. Moja mama karmila nas (mnie i brata) 3 miesiace a pozniej przeszła na butle. I dostawialismy zwykle krowie mleko na pol z woda i jakos chorzy nie wyroslismy.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zapomnialas dorzucic ciagle wymieniania wykladek latkacyjnych, budzenia sie w zalanej mlekiem poscieli i przede wszytskim niemoznosci dzielenia tego obowiazku z partnerem (ja mam zakaz podawania dziecku - nawet swojego- mleka w butli). Kasienka ja bym olala na Twoim miejscu tego indyka i marchewke, bo jak swego czasu pisalam, jesli dziecko ma miec kolki to bedzie je miec nawet jesli bedziesz jadła same suchary. Ja zjadłam wczoraj placki z cukini, papryki, 2 zabkow czosnku smazonych na oleju i mlodej nic nie bylo... a mi odbijało sie do 23ciej. Wiec dla mnie to mit ktory warto by bylo w koncu obalic... wiadomo alergie alergiami, ale na kolki dieta matki na pewno nie ma wplywu...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-12 o 19:30 |
||||||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
waniliaaniaa nie sluchaj takich opowiesci o wrastaniu w plod = to byly spirale naszych babc
![]() a mirena nie daje 100% zabezpieczenia. jeszcze takiego srodka nie wymyslono/ mirena zabezpiecza tak samo jak pigulki. mozna miec tego pecha i byc tym 0,1% ktorym zdarzylo sie zajsc niestety... a z mirena ciaza przebiega prawidlowo, wyciaga sie po porodzie. mam kolezanke co rodzila z mirena
|
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
tak wlasnie
cosik mi sie pokreciloDzieciaczki cudne poratuje ktoras ta suszarka??? rece mi odpadaja bo ilez mozna nosic prawie 4 kilo caly dzien
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
ja tez poprosze suszarke casta-bu@wp.pl
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1328 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zależało mi aby podnóżek był regulowany, na aukcji pokazane jakby był, a nie jest zastanawiam sie wic nad zwrotem krzesełka nikt z rodziny nie zapłacił, bo nikt nie wiedział o zakupie.. po prostu ktoś wpłacił im na konto a przypisali to mnie gamonieCytat:
aa i dołączam również do fanklubu Twojego męża ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ja poproszę dźwięk suszarki chociaż wątpię czy zadziała taki z kompa, bo prysznic i odkurzacz nie działają. a suszarka ta prawdziwa czyni cuda poshlady@wp.pl
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-10-12 o 19:45 |
||||
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie miała Mireny tylko coś innego na literkę "m" Ale możliwe, żeby za założenie tego aż tyle pieniędzy brali? O tyle więcej niż za założenie miedzianej wkładki?Super, że dzieci mogły was odwiedzić. Widać, jak Cię to uszczęśliwiło ![]() kasienka1701, masz 100% rację Ja już mężowi zapowiedziałam, że, sorry, ale następne dziecko może liczyć na max 3 miesiące karmienia cyckiem. Choć nie wiem, czy i tyle wytrzymam. Szanowny mąż tylko głupie uśmieszki puszczał, aż miałam mu ochotę kopa z tyłek zasadzić ![]() Powinno się tak każdemu mądremu tatusiowi przystawić dziecko do cycka i niech by tak possało chwilkę Poczuliby jak to wspaniałe uczucie ![]() Na pocieszenie, wyczytałam, że skóra na piersiach się po zakończeniu karmienia kurczy i podobno aż tak strasznych zwisów nie ma ...ale rozstępów to już mi nikt nie zlikwiduje A przyjrzałam się ostatnio i te paskudztwa zaczynają się już w połowie drogi od góry do brodawki... ekhm.. przepraszam... BRODAWY, bo to brązowe coś, co teraz mam w niczym nie przypomina tej małej ślicznej brodaweczki, jaką miałam przed ciążą ![]() naked21, na Borysa to nagranie działa, ale musi być włączone naprawdę głośno.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-10-12 o 19:49 |
|
|
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
ja za to nie mogę narzekać na piersi
rozstępy mnie omijają jak narazie szerokim łukiem i zamiast zwisów mam dorodne piłeczki a jak najdzie pokarm to normalnie jak silikony sutki fakt, są większe i się wydłużyły jak w takiej głupiej kiedyś reklamie ![]() zmykam karmić i na serial ![]() dobranoc mamutki
|
#1331 |
|
BAN stały
|
Nie uważam siebie za mądrość i nieomylność chodzącą, ale nigdy nauka nie przychodziła mi z trudnością, a raczej- nie ucząc się jechałam na 4 i 5...
Od 2 m-ca życia byłam na sztucznym mleku. Tak samo moja siostra:P i jakoś nawet inteligentna jest
|
|
|
|
#1332 |
|
Raczkowanie
|
a propos karmiacych mezów moj jak kupował laktetor to na swoich sutkach próbował w sklepie czy ma dobre ssanie
babki ze sklepu normalnie wyly ze smiechu..
|
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
jejku ja ja sie ciesze, ze trafilam na ten watek. I ze moge sobie z Wami popsioczyc na ten jeden z "cudow" jakim obdarzyla nas matka natura tzn karmienie piersia...
![]() moja dziecko wsiada mi na nerwa , wyobrazcie sobie, ze młoda upodobala sobie lewa piers, i zaczynam podawac jej prawa to cyrki odstawia, albo udaje, ze nie moze brodawki chwycic ( ja lewo ona prawo, ja w gore ona w dol) albo je zachłannie za chwile sie krztusi i w ryk! ledwo przystawie do lewej to zassysa i zapada cisza... ![]() jeszcze zeby bylo to odwrotnie, ale akurat prawa piers zawsze mialam ciutke wieksza, jak teraz nie bedzie z niej jadła to zanim ja w ogole od karmienia naturalnego odstawie, to dorobie sie mega dysproporcji... szlag mnie zaraz trafi
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-12 o 20:24 |
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różni się tylko ce3na samych wkładek. Mirena kosztuje w zależności od apteki 650-850 zł. Do tego założenie w gabinecie u gina. Moje dzieciątko juz śpi nakarmione cyckiem (20ml) i butelką (40 ml). O północy kolejne karmienie i odciąganie. Więc kładę sie spać. Życzę wszystkim spokojnej nocy, bez płaczu dziecka
|
|
|
|
|
#1335 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to nigdy nic się nie stało ![]() Cytat:
![]() Co do szczepień to sama nie wiem jak ją zaszczepić, mam jeszcze troszkę czasu. Dostaliśmy receptę na wit. K i D oraz na nystatynę bo mała ma pleśniawki na języku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja naprawdęlubię karmić
![]() Cytat:
w 100% to jedynie abstynencja ![]() Cytat:
Ale jutro idziemy do pediatry to zapytam
|
||
|
|
|
#1337 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Serio, nie znoszę ich, wolałam mieć dziecko niż używać Cytat:
Próbowałam się na tym nie skupiać, ale nie da rady ![]() Cytat:
ja podaję czasem 3-4 butle sztucznego i nic złego mi się z laktacją nie dzieje Cytat:
Ale mi też nie. Nic nie poradzę, że tak do odczuwam. Nie ma dla mnie bardziej anty-erotycznej rzeczy niż karmienie dziecka, ale na hormony i odczuwanie ich działania nie mam wpływu ... Dlaczego? W końcu ktoś zajął się porządnie moją raną. Lekarz kazał przemywać 2 razy dziennie wodą utlenioną i przepisał maść. Jeśli nadal będzie podkrwawiać po 10 dniach to się zgłosić do niego. No i tabletki też dostałam Szkoda, że działają dopiero po 7 dniach Zaczynam brać od jutra.Zarejestrowałam Asię na szczepienia, będzie to już prawie 8 tydzień, ale wcześniej nie dało rady niestety ...
|
|
#1338 | |||
|
Zadomowienie
|
naked21,no to tylko pozazdrościć naturalnego silikonu w piersiach
![]() Cytat:
, moj starszy brat przez 3miesiące (był dokarmiany sztucznym mlekiem i odechciało mu się wysilać przy cycku ), a młodszy jakieś pół roku. I też jakoś nie zauważam różnic w rozwoju intelektualnym naszej trójki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby tak dalej![]() ![]() Moje dziecię chyba się wycwaniło i na noc się najada na maxa z dwóch piersi W trakcie dnia, ssie tylko z jednej piersi około 10minut, ale po kąpaniu wieczorkiem już nie. Też ssie po 10minut, tylko, że najpierw z jednej piersi wysysa, a potem zaczyna się wiercić, wypuszcza sutka i drze się o jeszcze. Jak daję tą samą pierś (bo jak nacisnę to coś leci) to znowu się rzuca i krzyczy, a jak podam drugą, to zasysa z zapałem przez kolejne 10minut ...Cwaniaczek z miodkiem w uszach
|
|||
|
|
|
#1339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moni- dziekuje za numer Ycnan- a to masz malego Szelmę Cwaniak jak nic Moj narazie ssie ciagle z jednej piersi (rzadko z dwoch) ale wydluzyl czas do 15-20min (a cycki ostatnio to az mi puchna, tak mi podkrecil ilosc)Naked- zazdroszcze braku rozstepow na mleczarniach. Ja niestety mam ich w cholere, za to cycuchy tez jedrne i brodawki w porzadeczku Maz moj to jest w pozytywnym szoku ciagle! ![]() Dziecko mi spi, nawet nie marudzilo po kapaniu przy kladzeniu do lozeczka. Wiec lece spac choc troche przed kolejnym karmieniem. Dobranoc Mamusie i Male Ssaczki |
|
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś na miły wieczór
![]() http://www.youtube.com/watch?v=UgWHIguqnGg
|
#1341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj zrobiłam zdjęcie mojej małej księżniczce w niebieskiej sukienusi. Strasznie słodko wyglądała moim zdaniem. Czy wy też codziennie robicie pranie? Ja nie zrobiłam przez 2 dni i brakło mi ciuszków... a wczoraj wieczorem mała osrała tż-ta Powiem wam, że jak jej ta lekarka zaglądnęła do pampersa to wiele ryzykowała, tym bardziej, że młoda strzeliła kupę dosłownie w 30s po badaniu i oczywiście musiałam ją przebierać w gabinecie bo darłą się wniebogłosy
|
|
#1342 |
|
BAN stały
|
Klari jak tak dalej pójdzie, to będziemy roić wizażową zrzutę na pampersy dla Was
![]() Oczywiście Mała wygląda bosko w sukienusi gabi miałam Tobie pisać, że Kinia superowa a trądzikiem się nie martw, przejdzie. Dziwię się tylko, bom czytała, że z tym się nic nie robi, że samo schodzi ale się nie wymądrzam, bo tylko w necie czytałam. Myślałam, że Pabluś ma na buźce, a to potówy były...Dla mnie karmienie piersią było cudownym przyżyciem, najwspanialszym Moje Maleństwo z zaciśniętymi piąchami- walczące o parę kropele mleka... jak ja Go kocham![]() bordowa Ty gówniaro :P:P:P sorry- musiałam sobie ulżyć jak ja bym chciała mieć tą dychę mniej i tak ułożone życie jak teraz...echhZuzolku no problemos, całusek dla Olusia ycnan mówisz, że serio nie widać różnicy ? No pomyśl, na pewno brachole za Tobą nadążają?![]() co do różnic jedzenia i opróżniania piersi, to w nocy jest inne mleko, inna konsystencja i widocznie Mały czuje, że to solidniejsze i chce się porządnie nafutrować na noc
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-10-12 o 23:07 |
|
|
|
#1343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słodka kobietka, to i słodko wygląda ![]() A pranie robię raz na tydzień chyba. Opanowałam technikę zapinania pieluszek na tyle, że ubranka raczej nie mokną ...Choć zdarza się, że zaspana mamuśka w nocy, po ciemku jakoś krzywo zarzuci pampersa i potem wszystko trzeba zmieniać A podczas przebierania raz mi się zdarzyło, że mały siknął jakoś sobie pod pachę A! I w niedzielę u teściowej, spłynęło po pieluszce flanelowej, którą podłożyłam na fotelu ...przy okazji odkryłam, że teściowa ma krzywy fotel, bo byłam pewna, że jest zupełnie płaski A dziś Borysowi, zaraz po wypuszczeniu cycka, poleciało z buźki mnuuustwo mleka i wszystko błyskawicznie spłynęło... na plecki I musiałam go rozbierać do golaska, żeby wymyć ![]() bordowa, ja byłam przekonana, ze Ty masz jakieś 27-28 lat, nie wiem czemu. a Ty taka młoda... ![]() NIKaP-n, przyznam, że czasem mam wątpliwości co do ich inteligencji...
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-10-12 o 23:13 |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do prania raz w tygodniu to nie ma szans... teraz wiem, że muszę prać co max. 2 dni. A synuś zdolny. O chłopcach wiedziałam, że różne potrafią cuda zrobić z sikaniem, ale że dziewczynki też umieją to nie miałam pojęcia ![]() NIKaP-n zużycie pampków to raczej mamy w normie mniej więcej 8-12 zależy od dnia i sytuacji.
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie jak podajeciu maluszkom leki? Wczoraj po wizycie u pediatry dostaliśmy wit. KiD oraz Dicoflor - zamierzam to w ściągniętym mleku rozpuścić, ale mam pytanie - ktoś pisał, że stosował nystatyne na pleśniawki - jak to robiłyście? Wiem, że to trzeba rozpuścić, ale jak ja mam jej buzię w środku przemywać jak ona dzioba nie otwiera
|
#1346 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
szybko zeszło
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa- faktycznie przesłodko w sukienusi i jak ładnie z tatusiem wygląda
ja mojemu z trudem podaje nawet kropelki, więc leków na łyżeczce sobie nie wyobrażam ![]() jutro i nas czeka wizyta u pediatry myslała, że to normalne, ale lepiej skonsultować. Mój mały ciągle trzyma zaciśnięte piąstki. Od tego ma widzę przykurcz kciuków i palców wskazujących jak prostuje na chwilę dłonie to te paluszki się nie prostują a wskazujące to aż się krzywe zrobiły od tego zaciskania. Próbowałam mu masować, ale musiałabym je wyprostowac na siłę..Bordowa- też bym chciała mieć 20 lat
|
#1348 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak słodko Twoja córcia patrzy na Tżta Cytat:
![]() Ja się cieszę, że już mam rodzinkę założoną (prawie, bo ślubu brak) tylko nie wiem gdzie ja teraz pracę dostanę ze średnim wykształceniem, a iść do pracy muszę od przyszłego roku. Cytat:
![]() Dziś zaczynam brać tabletki, ciekawe jak to się uda z moją niesystematycznością ![]() Mpik Zapomniałam Ci powiedzieć, że masz cudowny avatar
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-13 o 09:34 |
|||
|
|
|
#1349 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a plantex do ukończenia miesiąca piłam ja, a potem Pat - raz dziennie pomogło ale w smaku jest ochydne Cytat:
![]() Cytat:
a co do zmian wkładek itd to masz zupełną rację ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do mojego męża to bez przesady bo tu jakiś aniołek wyszedł on ma 3 znaczące zalety 1. zawsze stoi po mojej stronie w walce ja kontra świat czy ja kontra teściowa, nawet jak się ze mną nie zgadza to powie to jak będziemy sami ale tak dzielnie mnie broni ![]() 2. sprząta gotuje (nie pierze nie prasuje ) a reszta tak![]() 3. uwielbia zajmować się synem w ogóle kocha dzieci i jak się widujemy z dzieciatymi znajomymi to ląduje na podłodze i się bawi z nimi olewając dorosłe towarzycho no taki duży dzieciak;D i za te 3 zalety ma u mnie ogromny plus.. ale czasem tak potrafi w****.... że mam ochote go udusić wiec przystopować prosze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-10-13 o 09:43 |
||||||||||
|
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

- pierwsze zdjęcie razem 

Nie wiem jak bedzie to dalej wygladac, ale tez zamierzam tez przejsc na butle. Moja mama karmila nas (mnie i brata) 3 miesiace a pozniej przeszła na butle. I dostawialismy zwykle krowie mleko na pol z woda i jakos chorzy nie wyroslismy.
zapomnialas dorzucic ciagle wymieniania wykladek latkacyjnych, budzenia sie w zalanej mlekiem poscieli i przede wszytskim niemoznosci dzielenia tego obowiazku z partnerem (ja mam zakaz podawania dziecku - nawet swojego- mleka w butli). Kasienka ja bym olala na Twoim miejscu tego indyka i marchewke, bo jak swego czasu pisalam, jesli dziecko ma miec kolki to bedzie je miec nawet jesli bedziesz jadła same suchary. Ja zjadłam wczoraj placki z cukini, papryki, 2 zabkow czosnku smazonych na oleju i mlodej nic nie bylo... a mi odbijało sie do 23ciej. Wiec dla mnie to mit ktory warto by bylo w koncu obalic... wiadomo alergie alergiami, ale na kolki dieta matki na pewno nie ma wplywu...

bo ilez mozna nosic prawie 4 kilo caly dzien

zależało mi aby podnóżek był regulowany, na aukcji pokazane jakby był, a nie jest 
chociaż wątpię czy zadziała taki z kompa, bo prysznic i odkurzacz nie działają. a suszarka ta prawdziwa czyni cuda 

a wczoraj wieczorem mała osrała tż-ta ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)