|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Dragonfly
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
tylko problem polega na tym,ze ja mam mala strasznie nisko i powinnam lezec znowu a to sie tak nie da,no musze to zalatwic...bo bez tego bedzie mi ciezko..tzta wyslac nie moge, bo on w pracy i sie zwolnic szybciej nie da,a tam szybko zamykaja...Apoolonia,ja nie mam jeszcze wanienki i przewijaka poki co i nie wiem kiedy kupie..Poczekam do poczatku listopada i tzta wysle do tesco lub biedronki jesli ja juz bede po porodzie..Wszystko na ostatnia chwile... lozeczka tez nie mam
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
czyli najnormalniej w świecie jestem przyzwyczajona do cen lumpkowych i dla mnie 15 zł za rzecz w lumpku to już musi być jakaś wypasiona
jeśli nie wygram obserwowanej aukcji to chyba będę musiała wybrać się do Pepco, w Textil markecie byłam i kaftaników malutkich nie widziałam ![]() Weronisia - śliczne zdjęcia ja tam jeszcze sięgam stóp, paznokcie też mogę sobie sama pomalować ![]() te chłopaki "nasze" to takie aniołki, mam nadzieję, że dziewuszki nie okażą się diabełkami ![]() apoolonia - wanianeka to był nasz pierwszy dzieciowy zakup ![]() ciekawe czy mój mężuś pomyśli o jakimś prezencie?? ale dla mnie to jakieś dziwne takie dawanie prezentów z okazji narodzin a Wy Tżtom też coś dajecie, czy to działa w jedną stronę??
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze już cisza na forum zapadła
![]() To i ja się żegnam bo już ledwo siedzę - dobranoc. |
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1505 |
|
Dragonfly
|
raczej to dziala w jedna strone
od mojego tzta na prezent nie licze bo on z tych niedomyslnych i chlodnych emocjonalnie jak ja sie urodzilam to moja mama dostala pierscionek z rubinami i ja jak doroslam to ten pierscionek odziedziczylam tak wiec tradycja dosc fajna
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem już zmęczona, więc uciekam.
Dobranoc!
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia mojemu nie wiem czy marzna łapki bo mu ubieram niedrapki plus kombinezon ma za długie rekawki to jest schowany a ogolnie to raczki ma na dole nie na gorze wiec nie ma opcji zeby mu raczki marzły
![]() dzasta ja tam mezowi zadnego prezentu nie kupuje bo w sumie jestem egoistka bo sorry ale to je w ciazy chodzilam, w szpitalu lezałam, hormony brałam i na dodatek cesarke przechodziłam to mi sie nalezy, a co!paulinko my kąpiemy w balneum ale w tej kapieli pielegnacyjnej, maly ma bardzo fajna skorke po tym ale jeszcze go oliwkuje dodatkowo a co do plotkary to jestem na bieżąco w sumie co 2 odcinek jest ciekawy, troche traci na pikanterii i niektore wątki sa tak oczywiste ze nudno patrzec ale jestem ciekawa co z ta juliett czy jak jej tam, co to kombinuje
|
|
|
|
#1509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może na końcówce mu dam popalić
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja się urodziłam to mama dostała komplet kryształowych kieliszków od taty . Śmiałam się że kupił je mamie po to aby miał w czym moje narodziny oblewać ![]() A ja jak urodziłam Kacperka dostałam kwiaty i wielkiego misia . |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
tak też myślałam, że to działa w jedną stronę
a może ja bym kiedyś tak mimo chodem zapytała czy szykuje jakiś prezent dla mnie to może by zakumał o co chodzi
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej mam te drobiazgi i duperele niż duże rzeczy typu wanienka, czy wózek![]() Cytat:
Weronisia, ale fajną jesteście rodzinką mam nadzieję, że uda mi się kiedyś mieć wiecej dzieci to musi byc fajne mieć taką wesołą gromadkę![]() powiedziałam meżowi o tym, że jedna z nowoupieczonych mam dostała prezent z okazji narodzin dziecka i mój mąż powiedział, że mam przestać czytać forum
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
No, poprysznicowałam się i jeszcze stukam z łóżka
![]() Ja mam zupełnie inne podejście do prezentów. Po pierwsze - nie traktuję ciąży ani konieczności urodzenia (czy to będzie sn czy cc) jako jakiegoś wyrzeczenia, czegoś, za co powinno mi się szczególnie dziękować. Po drugie - tak naprawdę już dostałam prezent od męża - to dziecko nim jest Nie wiem, czy mąż planuje mi coś kupić czy nie, nie oczekuję tego. Takie rzeczy nie mają dla mnie znaczenia ![]() Aliszcze, dzięki
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-12 o 21:20 |
|
|
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1516 |
|
Dragonfly
|
Aliszcze i Ci te tabletki pomogly?
Tak szczerze to moze za ciaze tez bym rzeczywiscie nie chciala tak prezentu,no bo tz i tak pracuje na nas,o co poprosze to mam i on sie stara,bierze nadgodziny itp Ja bym tylko chciala dostac kwiaty,bo na poczatku pare razy dostalam,ale nie zdarzylo sie potem bym tak dostala kwiata bez okazji to predzej pojdzie do sklepu i mi czekolade przyniesie,bo mu po drodze...
|
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
APOLONIA
http://vod.onet.pl/mamo-to-ja,mamo-t...0,odcinek.html PROSZE O KARUZELCE ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
fajowe te wasze dzieciaki super ze z piersia zalatwilas czasem trzeba negocjowac ![]() i jak sama widzisz nie chodzi tylk oo ksiazkowe pojenie maluszka... ehhh my mamy ![]() a Pascalek ma zoltaczke??? |
|
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupiłam sobie kojec do spania i karmienia:
http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood/kup.html dzisiaj pierwsza noc... zobaczymy jak się sprawdzi w łóżku, bo przy karmieniu się sprawdza... (karmiłam dzidzie kolezanki).
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
nikt nie widzial mej wypowiedzi o wizycie u gina - smutne
liczylam na oklaski dla grzesia
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Kurcze nie widzę nigdzie Twojego postu o wizycie :/
|
|
#1521 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eee no super zakup ![]() mi w nich nie odpowiada wypelnienie :/ ale zadowole sie zwyklym rogalem do karmienia brakowalo mi go przy pierwszym dziecku i tez dzis sobie kupilam u nadii przez allegro ![]() a czym karmilas dziecko kolezanki:?? ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() super prezencik od kuzynki ![]() na pilce cwiczysz?? tak patrze na umeblowanie i czuje ze za 5 mies. zniknie ten obrusik z pod tv hihi ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() super prezencik od kuzynki ![]() na pilce cwiczysz?? tak patrze na umeblowanie i czuje ze za 5 mies. zniknie ten obrusik z pod tv hihi ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
skore rozpieta lub plaszczyk tez odpiety i na to ponczo ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
tak w ogole zawsze mozna napisac do poradni laktacyjnej jakby ktoras miala problem zawsze odpisuja!!! ![]() super ze masz tak dobre samopoczucie a meble beda z czasem teraz maluszek ehhhh chcialabym byc tez juz na koncu a przede mna jeszcze od 5-9 tygodni ehhh
|
|||||
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
A mnie udało się dziś wygrać aukcję z leżaczkiem
o takimhttp://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...259402638.html wylicytowałam za 25 zł ale jestem zadowolona ![]() ![]()
|
|
|
|
#1523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
superrwszystko macie przygotowane ?????---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
teraz plac i czekaj az przyjdzie KRETENCJA SWOJA DROGA pislaam juz ci kiedys ale T. wylaczyl mi kompa a pozniej nie mialam sil by pisac na nowo... wiec teraz tylko wspomne ze przy zwrocie bodziakow wcale nie musisz byc stratna przesylki by otrzymac kaftaniki tylko napisac im meila lub dolaczyc do produktu kartki iz z winy pracownika nie otrtzymalas tych rzeczy ktore zakupilas, w zwiazku z czym zwracasz nie zamowiony towar i podjaesz nr konta na zwrot kosztow przesylki ja tak robie i zawsze skutkuje! |
||
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
pełnia właściwie wszystko jest dziś jeszcze kupiłam na all monitor oddechu z nianią i lampką w jednym z tt więc mamy wszystko - chyba że okaże się np że muszę mieć nakładki na sutki czy inne kosmetyki dla małej bo te uczulają to się dokupi. jutro biorę się za porządki bo po porodzie pewnie nie bede miec siły ani chęci
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
i tak i nie, bo owulacje rzeczywiście dostałam ( co u mnie jest rzadkością) ale niestety w ciążę nie udało mi się wtedy zajść. Na szczęście moja poprzednia ginekolog jest z tych, co jeśli jej się nie powiedzie leczenie to odsyła do innych specjalistów i poleciła mi klinikę, dzięki której jestem w ciąży
![]() Cytat:
ja też przymierzam się do kupna leżaczka-bujaczka![]() Pelnia, kurcze, padło mi na oczy, też przegapiłam Twój post o wizycie
|
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
Witam. dzis lece na wizyte do lekarza.
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pelnia dla grzesiarptrbj
|
|
|
|
|
#1528 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i takie grzeczne wydają się na zdjęciach.Kootekk - no twój Michałek to chyba marzenie każdej z nas, taki spokojniutki i "regularny" w swoim trybie zycia. Też bym sobie i każdej z nas życzyła takiego malego aniołka. A ja się codziennie ważę i widzę od 3 dni tendencję wzrostową ;/ wprawdzie to tak mniej więcej 200 - 300 g ale jednak zbliżam sie do okrągłej liczby od dziś zaczynam racjonalne odzywianie, no i musze zamienić kolacje typu zapiekanki z serem na coś lżejszego, bo chyba te wieczorne podgryzanie mnie tak urządza. Boję się, że po porodzie nie wejdę tak szybko w moje obcisłe dżiny bo mi biodra poszły o prawie 10 cm ;( masakra, a latać po ciąży dalej w ciążowych to mnie nie urządza. Chcę tak ładnie tracić na wadze jak Kootekk ![]() A w ogóle to dzień dobry. Dziewczyny, co dzisiaj na obiad u was? Bo mnie weny zabrakło i potrzebuje inspiracji.
|
||
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
karolina ja dzis gotuje ryz z warzywkami - warzywka yhm jeszcze nei wiem, na targu zobacze, na pewno papryka i fasolka szparagowa. moze peiczarki
Na maselku na goracej patelni podsmaze warzywka i gotowe ![]() Pietruszke i marchew do tego musze wkroic jeszcze na pewno Ja przymierzalam dzis plaszcz zimowy - W jednym sie zapne nawet wszytskie guziki. ale za 2 miesiace juz na pewno nie zapne No ale grunt ze zapne potem chociaz polowe. i sie ponczem zakryje Na przejscie do samochodu/taksowki czy cos wystarczy A w piatek ide w poszukiwaniu bluzki - potrzebuje zwykla bawelniana biala bluzke, ale dluzsza i z dlugim rekawem. Mam taka ale sie robi krotka Jeszcze po stanik do karmienia, ale ten sklep mi jest baaardzo nie po drodze i tylko autem tam sie mozna dostac.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-10-13 o 08:13 |
|
|
|
#1530 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Nie wiem czy zdążę Was nadrobić przed wyjściem, więc wpadam tylko się przywitać ![]() Kootekk, mam identyczny kombinezonik. Jest cuudny...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

tylko problem polega na tym,ze ja mam mala strasznie nisko i powinnam lezec znowu a to sie tak nie da,no musze to zalatwic...bo bez tego bedzie mi ciezko..tzta wyslac nie moge, bo on w pracy i sie zwolnic szybciej nie da,a tam szybko zamykaja...
lozeczka tez nie mam

z kotkiem na pupci i kolankach
jak ja sie urodzilam to moja mama dostala pierscionek z rubinami i ja jak doroslam to ten pierscionek odziedziczylam

to predzej pojdzie do sklepu i mi czekolade przyniesie,bo mu po drodze...
liczylam na oklaski dla grzesia 
ja też przymierzam się do kupna leżaczka-bujaczka
od dziś zaczynam racjonalne odzywianie, no i musze zamienić kolacje typu zapiekanki z serem na coś lżejszego, bo chyba te wieczorne podgryzanie mnie tak urządza.