Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 22:03   #2491
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

i ciag dalszy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:04   #2492
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Patryk poszedł spać po godzinie histerii i bez kąpieli dziś przeszedł sam siebie i od 7.30 rano do 20 spał tylko: 2x po pół godziny, raz 15 minut i raz 20 minut... no i tak przed 19 zaczął popłakiwać, dałam mu cyca, zasnął i zaraz się obudził i dalej popłakiwał, potem coraz mocniej, a jak tylko przestawał płakać to mu się oczka zamykały... był przemęczony ale udało mi się na 4 razy "wcisnąć" mu jeszcze cycucha, wydoił do dna i padł na amen

co do wprowadzania jedzenia to słyszałam, że jak dzidzia na cycu to jeszcze później się daje, tak 5-6 miesiąc? niech mnie ktoś sprostuje jeśli to nieprawda
ja może wprowadzę jakiś kleik czy kaszkę tak po 4 miesiącu, ale z zupkami i soczkami chcę poczekać conajmniej do grudnia (mały będzie miał 5 miesięcy) jak pojadę znowu do Polski, bo będę miała warzywa od rodziców z ogrodu z uprawy ekologicznej i będę mogła sobie sama ugotować, przetrzeć czy sok wycisnąć
zresztą Patryk i tak świetnie rośnie i przybiera na moim mleku, więc chyba na razie nic więcej mu nie potrzeba na dzień dzisiejszy w wieku 3 miesięcy ma 65/66cm wzrostu i waży 7100g, czyli od urodzenia urósł 13/14cm i praktycznie podwoił swoją wagę

jak to fajnie wiedzieć, że on teraz będzie spał do rana!! z tej okazji lecę po lampkę czerwonego pije któraś ze mną?
Stary 2010-10-12, 22:04   #2493
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Dziś patrzyłam w markecie to chyba nie ma nigdzie jedzenia od 3 miesiąca, a przynajmniej żaden producent tak nie napisze, bo są oficjalne schematy żywieniowe i piszą pod to, a w praktyce to dużo mam daje wcześniej. I kupiłam po 4, choć mamy skończone 3, i chyba dokupię soczki i spróbuję.
bo nie ma nic po 3 mc zycia wszystko jest po 4

aniaa tutaj znalazlam jeszcze cos takiego moze tez wam sie sprawdzi http://www.nestle.pl/dziecko/

i tam po 4 mc zycia jest kaszka nestle sinlac i to jest typowo dla dzieci z problemami z bialkiem poczytaj moze sie sprawdzi nestle sinlac sie nazywa
Załącznik 3467211
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:10   #2494
anoxa
Zakorzenienie

jaszczka ja chetnie sie napije za przespana noc

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

bajka super zakupy a niunia fryzurke ma rewelacyjna i te piekne oczka a ty swoja fryzurka mogla bys sie pochwalic :P
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:16   #2495
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

pochwale sie wam moimi ciuchlandowymi zakupkami i oczywiscie moja mini wersja wkurzonego chopina
ale sie obkupilas. a fryzurka superowa. miskowi jak zle po kapaniu czapke zaloze to z tylu stoja wlosy no ale u was to przebija wszystko sliczna jest

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

aniaa tutaj znalazlam jeszcze cos takiego moze tez wam sie sprawdzi http://www.nestle.pl/dziecko/

i tam po 4 mc zycia jest kaszka nestle sinlac i to jest typowo dla dzieci z problemami z bialkiem poczytaj moze sie sprawdzi nestle sinlac sie nazywa
Załącznik 3467211
dzieki
poczytam ale tak naprawde to chcialabym zeby mogl jesc te normalne kaszki a nie caly czas produkty "jedzeniopodobne" (co za wyraz )
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:17   #2496
itakasia
Zakorzenienie

linka
ponarzekalam i dzis popoludniu Zoska przytrzymala glowke
anoxa
sinlac szczegolnie polecamy dla chudych dzieci, wiem, bo pasłam nim moje dziewczyny
Stary 2010-10-12, 22:25   #2497
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jaszczka ja chetnie sie napije za przespana noc

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

bajka super zakupy a niunia fryzurke ma rewelacyjna i te piekne oczka a ty swoja fryzurka mogla bys sie pochwalic :P
no dobra...

z tym ze niewyprostowane.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:33   #2498
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
moja kuchnia
wow!!! zdradź jeśli możesz oczywiście ile maniany ona pochłonęła jest rewelacyjna a że ja już planuję meblowanie mojego domku, to ciekawa jestem ile będzie mnie kosztowała kuchnia na takim poziomie...
szacuję za meble ok 10kpln a razem ze sprzętami ok. 18kpln? zgadłam?

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Podchodzisz do lady i najzwyczajniej w świecie mówisz... smoczek do butelki takiej a srakiej - do kaszek - RAZ! albo dwa jeśli chcesz więcej xD
ale się ubawiłam!!!

Cytat:
co do wprowadzania jedzenia to słyszałam, że jak dzidzia na cycu to jeszcze później się daje, tak 5-6 miesiąc? niech mnie ktoś sprostuje jeśli to nieprawda
no właśnie... mialam już jakiś czas temu to napisać, bo dziwi mnie że tak szybko zagęszczacie mleczka i podajecie inne potrawy, soczki itp...
Z tego co wiem to dziecko na mm po 5msc powinno dostawać coś ponad mleko a dziecko na piersi po 6msc, bo pokarm matki do tego czasu jest w zupełności wystarczający.
Ja zamierzam się tego trzymać, jedynie jako że teraz sezon grzewczy to zamierzam podać do picia wodę przegotowaną i raz lub dwa razy na tydzień rumianek.

Mały byl grzeczniutki dziś. Odkrył że może walić rączką w grzechotki wiszące na leżaczku. kupiliśmy mu karuzelkę tiny love i jest rewelacyjna!

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-10-12 o 22:35
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:45   #2499
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra...

super i ladnie refleksy widac
Stary 2010-10-12, 22:51   #2500
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
wow!!! zdradź jeśli możesz oczywiście ile maniany ona pochłonęła jest rewelacyjna a że ja już planuję meblowanie mojego domku, to ciekawa jestem ile będzie mnie kosztowała kuchnia na takim poziomie...
szacuję za meble ok 10kpln a razem ze sprzętami ok. 18kpln? zgadłam?

ale się ubawiłam!!!

no właśnie... mialam już jakiś czas temu to napisać, bo dziwi mnie że tak szybko zagęszczacie mleczka i podajecie inne potrawy, soczki itp...
Z tego co wiem to dziecko na mm po 5msc powinno dostawać coś ponad mleko a dziecko na piersi po 6msc, bo pokarm matki do tego czasu jest w zupełności wystarczający.
Ja zamierzam się tego trzymać, jedynie jako że teraz sezon grzewczy to zamierzam podać do picia wodę przegotowaną i raz lub dwa razy na tydzień rumianek.

Mały byl grzeczniutki dziś. Odkrył że może walić rączką w grzechotki wiszące na leżaczku. kupiliśmy mu karuzelkę tiny love i jest rewelacyjna!
no to potwierdziłaś to co ja słyszałam jeszcze mamy czas z wprowadzaniem nowości

a kuchnia? ech... fortuna tam wpadła... cenę zgadłaś, ale to samego sprzętu - sama tylko lodówka i zamrażarka kosztowała ponad 6 tys... a meble są na wypasie, wszystko domykane, szuflady mają udźwig do 50kg, można się na nich wieszać (brałam z myślą o małych dzieciach włażących wszędzie), dożywotnia gwarancja... całość wyniosła mnie ok 50tys plus podłoga: kafle 160zł/m2 x 16,5 metra + robocizna - już nawet nie chce mi się liczyć żeby się nie zdołować...
EDIT:
musiałam poprawić cenę kuchni bo mąż mnie sprostował ja mam dobrą pamięć, ale cholernie krótką

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-10-12 o 23:14
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 22:56   #2501
farminka
Wtajemniczenie

ola na modyfikowanym po 4 miesiącu,a na piersi po 6.Niektóre dzieciaczki tu już 4 pokończyły.Ja zaczęłam zagęszczać z polecenia pediatry jeszcze sporo przed 4 miesiącem i to każdy posiłek,bo małej mleko nie wystarczało.Na przesypianie nocy to bynajmniej nie wpłynęło (to dla tych,które mają na to nadzieję ).
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 23:32   #2502
jaszczka
Zadomowienie

hej hej Belunia, widzę cię na pasku!!! dawno się nie odzywałaś, pisz co tam u was?
Stary 2010-10-12, 23:35   #2503
ola_k11
Zadomowienie

jaszczka nie będę miała takiej kuchni liczę na meble i sprzęt musi mi wystarczyć 20kpln a poza tym oczywiście płytki

farminko dzięki za sprostowanie

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

ja zmykam spać ! dobranoc
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 23:41   #2504
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
anoxa jak długo od złożenia wniosku na dowód trzeba czekać na jego odbiór?
ja czekałam raz 3 tygodnie a raz miesiąc

Ja się zagęszczać nie boję, jak nie spróbuję to się nie dowiem
Tyle histerii przeżyłam to i jedną więcej też bym dała radę
Mamy 50% szans na powodzenie "akcji" więc ryzyk-fizyk.
Mały wsunął 160ml mleka i dwie miarki kaszki aż furczało.. skończył i co? W płacz bo chciał jeszcze! Ale, że za dnia zjada 120 mleka a tylko na noc mu robimy 160 to nie dawałam więcej bo by mu chyba uszami wypłynęło 2 minuty po odbiciu i położeniu do wyra spał jak borsuk
Jutro dodam 3 miarki i będzie wsuwał jak na opakowaniu podano

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 23:43   #2505
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
jaszczka nie będę miała takiej kuchni liczę na meble i sprzęt musi mi wystarczyć 20kpln a poza tym oczywiście płytki

farminko dzięki za sprostowanie

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

ja zmykam spać ! dobranoc
no ja też liczyłam, że w 20 się zamknę... ale wyszło inaczej
Stary 2010-10-13, 00:44   #2506
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

...

Ona jest nam bardziej potrzebna niż my jej

W piątek jedziemy po nią
Zostanie z nami na zawsze... coś wymyślimy z tymi łapami
Załącznik 3466008
Jestes wielka

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a co do krzyczenia pokaże wam jak mój mały krzyka
sorki za jakość ale to było kręcone aparatem i bardziej mi chodziło o dźwięk
http://www.youtube.com/watch?v=RraUJxUlI4A
slodko, a Ty masz bardzo mily glos

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja akurat (a wlasciwie Zoska) lubimy pampersy
my tak samo

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Chciałam się tylko pochwalić, że mogę sobie już pogadać z moim dzieckiem. Zaczepia mnie głosem, śmieje się. Najbardziej lubi "aguuu" - wtedy śmieje się w głos
Cieszy taki coraz wiekszy kontakt z dzieckiem, prawda?!

Cytat:
Zgadzam sie rowniez, zreszta pisalam juz o tym wczesniej Jesli nie ma potrzeby, to po co zageszczac mleko - tylko tuczy sie sztucznie dziecko. A co do wprowadzania nowych potraw, to wlasnie czytalam juz jak to sie mamy niektore spiesza, a potem sie dziwia, ze ich dzieci maja alergie lub reakcje uczuleniowe

aniaa mam te sama zabawke i tez nie jestem z niej do konca zadowolona, wlasnie przez to, ze raczkami nie da rady dziecko chwycic tych zawieszek i przyciskow

jaszczka kuchnia cuuuudo
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 01:50   #2507
olakola
Zadomowienie

co do jedzenia - wprowadziliśmy zupkę marchewkową,
nie planowałam przed 4tym miesiącem, ale tak wyszło - po szczepieniu było ok, ale nocki mieliśmy zarwane, Kuba miał okropne gazy, prężył się i płakał, wytrzymałam tydzień i powiedziałam do męża, że damy zupkę i może pomoże, no i pomogło - możemy spać. Szczepiłam Hexa i rotawirusy, no i chyba te rotawirusy bo to doustne tak wpłynęły na brzuszek.
Dzielę mały słoiczek marchewkowej na 3 dni, nie chodzi o to, żeby się najadł, tylko żeby ta marchewka mu regulowała trawienie.
A apetyt to on ma nieziemski ostatnio, już cyc na niego mówię, bo zaczął piszczeć z radości jak widzi cyca.

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
aaa mam pytanie czy ktoras z was ma senseo ekspres do kawy??? jesli tak to czy sie sprawdza??? bo chcemy kupic ale sie jeszcze zastanawiam
my mamy Saeco i jest rewelacyjna, daliśmy niecałe 1300 na promocji "bez vatu", świetnie spienia mleko, ma młynek; jedynie nie można sypać zmielonej kawy
no a kawa - marzenie jak z kawiarni
(a taką samą mamy w pracy już prawie 2 lata, 30 osób, praktycznie każdy pije kawę i działa )
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 03:38   #2508
vette
Zadomowienie

Jestem nienormalna, polubilam nocne karmienia

hd zrobilabym dokladnie tak samo

wiolek zieciunio jaki pogadany podoba mi sie chlopak!
wiolek szykuj sie, odwiedzimy Was w tym Rzesszowie
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A frytki... mniam. Zastanawiam się czy mogłabym zjeść takie robione w piekarniku bez dodatku żadnego tłuszczu? Bo też mam smaka...
Ja juz jadlam frytki tej jesieni w ogole moj jadlospis jest juz calkiem normalny

Cytat:
Patryk poszedł spać po godzinie histerii i bez kąpieli dziś przeszedł sam siebie i od 7.30 rano do 20 spał tylko: 2x po pół godziny, raz 15 minut i raz 20 minut... no i tak przed 19 zaczął popłakiwać,
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Najpierw je, potem kąpiel, potem już niestety próba wyciszenia na cycuszku i dupa. 5 minut szuszara w drugim końcu pokoju i jest spokój. I nie wiem co ją tak z równowagi wyprowadza- kąpiel? Bo przed nią jest wszystko względnie ok. I podczas kąpieli też ok.
Widze nie jestem sama z histeriami wieczornymi.
Ale u nas to na bank nadmiar wrazen,mala strasznie jest pod tym wzgledem wrazliwa.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 07:11   #2509
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
ja czekałam raz 3 tygodnie a raz miesiąc

Ja się zagęszczać nie boję, jak nie spróbuję to się nie dowiem
Tyle histerii przeżyłam to i jedną więcej też bym dała radę
Mamy 50% szans na powodzenie "akcji" więc ryzyk-fizyk.
Mały wsunął 160ml mleka i dwie miarki kaszki aż furczało.. skończył i co? W płacz bo chciał jeszcze! Ale, że za dnia zjada 120 mleka a tylko na noc mu robimy 160 to nie dawałam więcej bo by mu chyba uszami wypłynęło 2 minuty po odbiciu i położeniu do wyra spał jak borsuk
Jutro dodam 3 miarki i będzie wsuwał jak na opakowaniu podano
Mała tez zjadla 2 miarki, kupka juz innej konsystencji, i jak sie skończyło była nie zadowolona i tez szybko usnęła, zresztą ona wogóle szybko zasypia, ale wtedy to może trwało to z 2minutki
Dziś spala do 7 tylko o 2 zmieniłam jej pieluszkę bo słyszałam kupę i była duża

Anastazja ma dziś 14 tygodni
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-13 o 07:14
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 07:45   #2510
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
i love you kobieto
super ze Nastka dobrze zniosla szczepienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

I jeszcze mam pytanie jaką herbatke podajecie?
bosze, dałam po południu z kopru, daję czasem, zwykle wcześniej i nic. Ale dziś jakoś dużo wypił i co to się działo brzuch bolał jak nie wiem i przez to sę nie zdrzemnął i podkurzył jeszcze bardziej.
Ja kupiłam trzy- rumiankową hippa, z kopru włoskiego bobovity i uspokajającą hippa Po wszystkich Iga czuła się ok.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No, ale przy kolkach dziecko się pręży prawda? A ona po prostu piłuje mordkę. Najpierw je, potem kąpiel, potem już niestety próba wyciszenia na cycuszku i dupa. 5 minut szuszara w drugim końcu pokoju i jest spokój. I nie wiem co ją tak z równowagi wyprowadza- kąpiel? Bo przed nią jest wszystko względnie ok. I podczas kąpieli też ok.
Podejrzewam, że jest po prostu zmęczona-całym dniem i chce tylko spać Igusia też tak robi czasem, nawet nie chce jeść tylko wścieka się, wtedy staram się ją przytulić, daję smoka i zasypia mój aniołek
Cytat:

anuszka gratuluje dwoch miesiecy!
dziekujemy
anoxa wspolczuje z powodu cioci wiem co przezywasz, bo moj wujek zmarl na raka pluc, niestety tez bardzo szybko to sie rozwinelo. a do tego moj brat zmarl na bialaczke miesiac przed wujkiem...

Boże, to straszne Współczuję

pochwale sie wam moimi ciuchlandowymi zakupkami i oczywiscie moja mini wersja wkurzonego chopina
Super zakupy A Blanka cudna
Cytat:

Załącznik 3467211
Widziałam to w biedronie

Cytat:
no dobra...

ładnie! Ja też niedługo farbuję i troszkę podetnę, ale ja mam prawie do pasa

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Dziś spala do 7 tylko o 2 zmieniłam jej pieluszkę bo słyszałam kupę i była duża

Anastazja ma dziś 14 tygodni
matko, a niedawno pisałaś mi, że wody Ci odchodzą, jak ten czas leci!
Buziaczek dla Nastki

Iga pospała do 6.30, zjadła 120 i dalej śpi

Niedługo powiem Wam co kombinuję, ale zobaczę najpierw jaki będzie tego efekt

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

jaszczka to zaszalałaś Ja gdybym miała te 50 tys, to kupiłabym lepszy samochód

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

A co do samochodów- wczoraj była u nas moja siostra, która mieszka w Gdansku. Ukradli im samochód spod bloku
A jeszcze, żeby było śmieszniej, to nie był ich samochód, bo oddali swój do naprawy i szwagier pozyczył od swojego kuzyna, żeby dojeżdżać do pracy- WV WAN.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 07:47   #2511
alutka78
Rozeznanie

Czesc dziewczyny!!!
Moja Dagusia ma skaze bialkowa. Mam odstawic mleko i jego przetwory. Sprawdzac czy w spozywanych produktach nie ma mleka, acha i calkowicie odstawic parowki, w parowkach jest wszystko, nawet mleko w proszku.Za 2 tyg mam sie stawic do lekarza, a jesli wysypka nasililaby sie wczesniej to dzwonic. Kapac tylko w krochmalu i natluszczac tylko oliwka. Podawac fenistil w kropelkach. zobaczymy efekty za dwa tygodnie. Jesli dieta nie da efektu to bedziemy musialy przejsc na mm, czego za nic w swiecie nie chce. Wczoraj to nawet mialam dola i dzis tez troche.
w koncu trafilam na dobrego lekarza. Wczesniej przepisywali mi masci do smarowania, jeden kazal odstawic nabial na tydzien, a sie okazuje, ze przeciwciala ulatniaja sie od 2 do 3 tygodni. Paranoja. A mala sie meczy, bo strzsznie ja to swedzi. Jeden mowil nawet, ze to od smoczka. No prosze Was nkrostki na powiekach?

Dziewczyny karmiace piersia dzieciaczki skazowe, czym zastepujecie nabial w swojej diecie i czym smarujecie chleb? Kupilam maslo, ale na etykiecie jest napisane, ze jest tam tluszcz, a mleka nie ma. Przeciez z mleka robi sie maslo, chyba...

Cytat:
i ciag dalszy
Swietne.
Cytat:

ja może wprowadzę jakiś kleik czy kaszkę tak po 4 miesiącu, ale z zupkami i soczkami chcę poczekać conajmniej do grudnia (mały będzie miał 5 miesięcy) jak pojadę znowu do Polski, bo będę miała warzywa od rodziców z ogrodu z uprawy ekologicznej i będę mogła sobie sama ugotować, przetrzeć czy sok wycisnąć
zresztą Patryk i tak świetnie rośnie i przybiera na moim mleku, więc chyba na razie nic więcej mu nie potrzeba na dzień dzisiejszy w wieku 3 miesięcy ma 65/66cm wzrostu i waży 7100g, czyli od urodzenia urósł 13/14cm i praktycznie podwoił swoją wagę

jak to fajnie wiedzieć, że on teraz będzie spał do rana!! z tej okazji lecę po lampkę czerwonego pije któraś ze mną?
Tak, jesli dzidzia jest na cycu to po 6 miesiacu sie wprowadza inne jedzenie. A lampke wina bym wypila, czemu nie.
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
co do jedzenia - wprowadziliśmy zupkę marchewkową,
nie planowałam przed 4tym miesiącem, ale tak wyszło - po szczepieniu było ok, ale nocki mieliśmy zarwane, Kuba miał okropne gazy, prężył się i płakał, wytrzymałam tydzień i powiedziałam do męża, że damy zupkę i może pomoże, no i pomogło - możemy spać. Szczepiłam Hexa i rotawirusy, no i chyba te rotawirusy bo to doustne tak wpłynęły na brzuszek.
Dzielę mały słoiczek marchewkowej na 3 dni, nie chodzi o to, żeby się najadł, tylko żeby ta marchewka mu regulowała trawienie.
A apetyt to on ma nieziemski ostatnio, już cyc na niego mówię, bo zaczął piszczeć z radości jak widzi cyca.

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

my mamy Saeco i jest rewelacyjna, daliśmy niecałe 1300 na promocji "bez vatu", świetnie spienia mleko, ma młynek; jedynie nie można sypać zmielonej kawy
no a kawa - marzenie jak z kawiarni
(a taką samą mamy w pracy już prawie 2 lata, 30 osób, praktycznie każdy pije kawę i działa )
Ja szczepilam Dagusie tez na Rotawirusy i Hexe, dokladnie w czwartek. W poniedzialek zaczely sie gazy, a wczoraj rzadkie kupki. Cisnela tak mocno a tu w pampersie prawie sama woda i troche sluzu. Dzis jeszcze kupki nie bylo. Rozmawialam wczoraj z pediatra i ponoc tak jest.
Stary 2010-10-13, 08:11   #2512
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

alutka biedna Dagusia mam nadzieję, że poprawi się jak zmienisz dietę, trzymam kciuki
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:14   #2513
karolcia228
Zakorzenienie

alutka - współczuje, bo to nie przyjemne dla ciebie jak i dla Dagusi, ale nie nie wykonalne, więc dacie radę

anuszka
- a no widzisz jak szybko leci...a Nastka gada od rana a co ty kombinujesz??

Stary 2010-10-13, 08:38   #2514
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
alutka - współczuje, bo to nie przyjemne dla ciebie jak i dla Dagusi, ale nie nie wykonalne, więc dacie radę

anuszka
- a no widzisz jak szybko leci...a Nastka gada od rana a co ty kombinujesz??
Tzn nie nie wykonalne - myslisz, ze odstawienie nabialu pomoze? I nadal bede mogla karmic piersia? Obys miala racje.
Stary 2010-10-13, 08:46   #2515
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry
ech... zostawić Was na pół dnia i już 4 strony do czytania...

Cytat:
HD - a ja wymyśliłam coś dla Twojej psinki.. są takie jakby klosze plastikowe... może by jej to na łapy zakładać? Pieski mają na szyję na przykład jak miały jakiś zabieg i żeby nie sięgały jęzorkiem do rany.. może i małe na nóżki są.

Znalazłam wreszcie!
http://animalia.pl/produkt,2853,163,...rynaryjny.html
o takie coś mi chodzi.. wiem że to jest na szyję ale może sa jakies takie podobne na nóżki?
Wyczytałam też, że częstą przyczyną takiego lizania łap są choroby skóry, grzybice, urazy, alergie.. byliście z nią u Weta? Może problemem nie jest pojawienie się dziecka i stres?
Dzięki Siala
Jestem pewna, że lizanie to efekt stresu związany z nową sytuacją. Przeanalizowalismy wszystkie możliwe historie.
Dziecko dla psa jest najniżej w hierarchii stada, bo jest małe i bezbronne. Gaba nie rozumie dlaczego takie małe coś, co powinno byc na końcu kolejki jest przez nas wywyższane, noszone na rękach, i lezy z nami w łóżku itd.

Czytałam, że pies może reagować w sposób:
- poddańczy
- przywódczy

W przypadku Gaby to reakcja poddańcza. Chce pokazać, że się zgadza, że jest grzeczna itd. A lizanie łap uspakaja psy. Jest to naturalny odruch.

Pisałam Wam kiedyś, że nasi znajomi mieli dokładnie taka samą sytuację. Suczka znaleziona w lesie, po przejściach, pojawiło sie dziecko i zaczęła do krwi lizać łapy. Odwiedzili wielu lekarzy i skończyło sie na sterydach. Synek ma 3 lata a pies do tej pory czasem liże łapy

Byliśmy z Gabą u weterynarza. Stwierdził, że może to stawy... Gdy opowiedzieliśmy o historii znajomych powiedział "to możliwe" ...

Jeśli Gaba będzie lizała do krwi to na 100% zastosujemy bandażowanie łapek lub ten kołnierz. Chociaż do czasu zaleczenia ran.

Na razie, na szczęście nie ma ran. Doszła do etapu łysych placów na łapkach. U rodziców się nie liże ale jest smutna. Chodzi od drzwi do drzwi i na nas czeka.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
ale słodziak

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:48   #2516
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Tzn nie nie wykonalne - myslisz, ze odstawienie nabialu pomoze? I nadal bede mogla karmic piersia? Obys miala racje.
Nio myślę ze pomorze przecież agravka karmi a odstawiła nabiał

Stary 2010-10-13, 08:48   #2517
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
My po szczepieniu, mała to dzielna babka
Pogadałam z moja pediatra i powiedziała bym powoli dawała jej soczek jabłkowy rozrobiony z woda, jabłuszko, zupkę jarzynowa i kaszkę....ona nie ma problemów z brzuszkiem, kupkami itd. wiec nie powinna mieć problemów dziś zjadła już mleko z miarka kaszki, wyssała wszystko...zmieniłam jej tez smoczek wiec ładnie szło
super, że szczepionka poszła gładko.
My też niedługo pomyślimy o wzbogaceniu diety

Stary 2010-10-13, 08:51   #2518
Linka24
Wtajemniczenie

Wiolek ślicznie!!!!

BAjka a ta moja synowa po prostu boossska!

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-10-13 o 08:55
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:52   #2519
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
fajnie ze juz marchewke wcina. a jak mu dajesz? chodzi mi czy siedzi jakos czy na rekach?

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

aniaa mam te sama zabawke i tez nie jestem z niej do konca zadowolona, wlasnie przez to, ze raczkami nie da rady dziecko chwycic tych zawieszek i przyciskow
no pocieszam sie ze to potem moze bedzie fajne jak juz chociaz zacznie siedziec.

Cytat:
no ja też liczyłam, że w 20 się zamknę... ale wyszło inaczej
lo matko to niezle cie wyniosla ta kuchnia
Stary 2010-10-13, 09:00   #2520
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
:d:d:d

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:

wow! jaka ona jest do Ciebie podobna

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Bajka - sliczna fryzurka. Bardzo ładnie wyglądasz

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-10-13 o 09:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości