Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 14:49   #2431
kinia656
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

hejaa

Link w którym napisane jest co dziecko powinno umieć w danym wieku jest super !

Rozstępy na cyckach jak są tak są...
Kreska na brzuchu też nadal jest;/ mam nadzieję że zniknie, nie chcę być taka naznaczona ;/
I pępek też się chyba do końca nie wciągnął, jest taki wypukły trochę, a miałam taki piękny ;(

Czy jak teraz mam nierówne piersi (w jednej mi się więcej mleka produkuje) to czy jak już kiedyś przstanę karmić to one się wyrównają ? Nigdy nie miałam aż takiej różnicy ;/ fakt, jedna była ciut większa ale tylko CIUT a teraz to prawie jak o rozmiar ;/

Co ja chciałam jeszcze napisać...
Dziękuję za pochwały dla Natanka

Cudne są wasze dzieci

Gratuluję 2 miesięcy (nie pamiętam do kogo to ;p)

Natanek też zaczyna cmokać rączkę ale myślałam że to dlatego że jest głodny :P
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:49   #2432
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

MOjemu Miśkowi udalo sie 3 razy przewrócić z brzucha na plecki, ale za to nadal jak go podnoszę to głowa mu leci do tyłu...
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:50   #2433
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
kurrrrdeee podczas pisania cos nacisnęłam na lapku i mi klawiatura nie działa! pisze na tej systemowej, klikam myszką w nieskończoność
tu też się musiałaś naklikać ...sialka sorki za ten śmiech ale wyobraziłam sobie jak to piszesz

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:51   #2434
anoxa
Zakorzenienie

dla mnie dady sa troche zbylt ceratowe juz bardziej mi sie podobaja te za rossmanna ale najlepsze sa pampersa chustki sa super te z lidla super mokre i wyciagaja sie z reguly pojedynczo mimo ze uwazam ze dada sa super ti te sa jeszcze lepsze
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:53   #2435
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

papi a jak tam twoje rozstępy? moje bledną od dołu Czy Wy też macie jeszcze krechę pośrodku??
Trochę bledną.. kupiłam sobie TO ....śmierdzi okrutnie i wstrętnie chłodzi ale chyba działa....na pewno niebo lepsze od Pharmacerisa, krechę mam nadal

Stary 2010-10-12, 14:56   #2436
anoxa
Zakorzenienie

linka Hubcio kilka razy przy podnoszeniu za raczki uniosl glowke za to przewrotu nie bylo ani razu
Stary 2010-10-12, 14:59   #2437
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Ale w jaki sposób masz na myśli? Piłując dzioba tak, że mi bębenki pękają, a sama ledwo może oddychać? Ja myślę, że ma problem z uspokojeniem, bo suszara jej pomaga.
dzidziuś a Aliska nie ma kolek czasem ???
Jak Adaś miał te swoje wieczorne kolki to właśnie tak płakał a teraz po kąpieli się kręci , wierci , odrywa od piersi...(odbijam go wiec to nie to ) jakby nie umiał sobie miejsca znalezc i średnio po godzinie walki (czasem uda się i w kilka minut ) udaje się zasnąć, ale jak wiesz nie na długo .....tłumacze to sobie przebodzcowaniem albo wyciszaniem
Moje dziecko śpi już 3 h a moje piersi nie przyzwyczajone do takiej dłuuuuuuugiej przerwy
edit: chyba bedzie się już budził...stęskniłam się

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-12 o 15:01
Stary 2010-10-12, 15:04   #2438
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
tu też się musiałaś naklikać ...sialka sorki za ten śmiech ale wyobraziłam sobie jak to piszesz
normalnie tak naparzałam po myszce, że sie kopciło z niej a ja toczyłam pianę z ust jakbym była wściekła
ale już się naprawiło

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 15:09   #2439
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
MOjemu Miśkowi udalo sie 3 razy przewrócić z brzucha na plecki, ale za to nadal jak go podnoszę to głowa mu leci do tyłu...
to tak jak Zoska
Stary 2010-10-12, 15:19   #2440
papeteria
Zakorzenienie

anoxa współczuje z powodu cioci :glasiu; to naprawde straszne jak szybko!
Dostałam wczoraj to nosidełko ale musze nad nim jeszcze popracować bo coś niepewnie się z nim czuję i mały jakoś tak wisi
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A i jeszcze mam pytanie czy któraś miała uczulenie na proszek u dziecka?? jak to wygląda? i gdzie głównie?? bo u nas buzia zsypana ale krostki inne niż do tej pory (skaza)
uczulenie to by nie tylko na buzi bylo chyba moj maly ma taką kaszkę jakby pojedyńczo na ciałku i główce, ale czytałam że to zatkane pory i że samo minie

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
przyszedl nam dzis muzyczny ogrodek myslalam ze bedzie fajniejszy. misio nie dosiega do zabawek i musialam przywiesic dodatkowe no i muzyczki tylko graja jak sie wcisnie guziczki wiec trzeba caly czas naciskac bo graja pare sekund
szkoda, ale jak juz bedzie umial sam naciskac na pewno sie przyda

Stary 2010-10-12, 15:49   #2441
anoxa
Zakorzenienie

papateria musisz sobie wszystkie te klamerki podregulowac
Stary 2010-10-12, 15:53   #2442
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aniaa fajnie, że napisałaś o tym muzyvcznym ogrodzie bo miałam kupowac ale chyba sobie daruję
ja tam nie chce zniechecac nikogo damian mnie oswiecil ze jak sie przelaczy inaczej to gra no ale i tak myslalam ze fajniejsze to bedzie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać piątku
nie dziwie sie. poplakalam sie jak czytalam twoj post o zosawieniu Gaby moze teraz juz przestanie lizac te lapki

Cytat:
My juz prawie całkowicie jedziemy na naturalnym mleku.
Czasem, raz na dwa dni dostanie jedna butelkę MM.
Po tych wszystkich naszych przejściach z rakiem miałam dużo mniej pokarmu. Mały czasem ssał i ssał i wiedziałam, ze nie był najedzony. Dostawała wówczas butelkę. Teraz nie nadążam zmieniać wkładki laktacyjne

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
no u nas identyko-dupkę razem z brzuszkiem aż!
u nas tak samo

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Widzę, że chyba Patrycji unormowała się przerwa nocna, jak zje o 20.30 to do 6:00 rano śpi i tak już 3 dzień z rzędu, może juz jej tak zostanie.
Sprawdziły się moje obawy, malutka zaraziła się od Martynki katarem i wstała rano zasmarkana, bidulka strasznie ją to męczy, nie wiem jak bym sobie poradziła bez FRIDY bo z gruszką bym się chyba zamęczyła.Bardzo łatwo mi się jej nosek oczyszcza,psikam jej Marimera do noska i ściągam, super schodzi.Kupiłam jej też Nasivin soft i zakrapiam rano i wieczorem po kropelce, lepiej jej się wtedy śpi.Ciekawe czy do piątku jej minie jak nie to nici ze szczepienia ale trudno.
Zjeździliśmy wczoraj z M całe Żary w poszukiwaniu butelki NUK first choice i nie ma nigdzie, zamówiłam w końcu na Allegro, mam nadzieję że jutro już przyjdzie bo ze zwykłej nie chce pić, przyzwyczaiła się do tamtej.

biedna mam nadzieje ze szybko jej przejdzie
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak z przewracaniem sie waszych dzieci tzn na boczek lub jak kolwiek? bo moj maly sie nie przewraca lezac na brzuchu nigdy sie jeszcze nie przewrocil na plecki lub na boczek i martwi mnie to troche
misiek przewraca sie czasem na lewy bok z pleckow no i z boku na brzuch. z brzucha na nic sie nie przewraca bo on na brzuchu dluzej niz 3 minuty nie polezy a i tak sie drze

Cytat:
ale z aventu? Bo ja widziałam tylko do mleka 1 i 2 - nigdzie nie było z 3 dziurkami.. i widziałam tylko 3 do kaszki ale ma jedną pociągłą dziurkę
tak z aventu. z trzema dziurkami sa

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ł

co do dzieciaczkow, misio przeslodki!!! jakbym miala 3 miesiace to bym sie zakochala

Cytat:

szkoda, ale jak juz bedzie umial sam naciskac na pewno sie przyda
no mam nadzieje bo jak narazie to lezy pod tym a patrzy sie na mnie albo na tate
ale dzis nawet w hustawce sie z pol godzinki pobawil szok normalnie. ale oczywiscie musialam mu przywiesic jego ulubuione zabawki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:00   #2443
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja malutka kiz gaworzy, ....
co to za wyraz ?
pochwal się fryzurką
Cytat:
normalnie tak naparzałam po myszce, że sie kopciło z niej a ja toczyłam pianę z ust jakbym była wściekła
ale już się naprawiło

Cytat:
papateria musisz sobie wszystkie te klamerki podregulowac

wiolek super
Cytat:
..Teraz nie nadążam zmieniać wkładki laktacyjne

jusdan super nocka i trzymam za zdrowko
Cytat:
dziewczyny a jak z przewracaniem sie waszych dzieci tzn na boczek lub jak kolwiek? bo moj maly sie nie przewraca lezac na brzuchu nigdy sie jeszcze nie przewrocil na plecki lub na boczek i martwi mnie to troche
mój sie przewraca od 4 tyg w obie strony i tez mnie to martwi
ale nie specjalnie lapie jeszcze zabawki....na każdego przyjdzie pora
lilka
dobrze ze wszystko ok a maly jest podobny do Ciebie poki co
moj tez lepiej podnosi glowke jak jest u mnie na klacie
itakasia współczuję
a ten krem to do cery problematycznej , troche grzeje

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-12 o 16:04
Stary 2010-10-12, 16:04   #2444
Siala_Bala
Zakorzenienie

HD - a ja wymyśliłam coś dla Twojej psinki.. są takie jakby klosze plastikowe... może by jej to na łapy zakładać? Pieski mają na szyję na przykład jak miały jakiś zabieg i żeby nie sięgały jęzorkiem do rany.. może i małe na nóżki są.

Znalazłam wreszcie!
http://animalia.pl/produkt,2853,163,...rynaryjny.html
o takie coś mi chodzi.. wiem że to jest na szyję ale może sa jakies takie podobne na nóżki?
Wyczytałam też, że częstą przyczyną takiego lizania łap są choroby skóry, grzybice, urazy, alergie.. byliście z nią u Weta? Może problemem nie jest pojawienie się dziecka i stres?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-10-12 o 16:28
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:05   #2445
Alguien
Zadomowienie

Hej

Wrocilismy wczoraj wieczorem, wiec zagladam dopiero dzis. Mielismy piekna pogode 20-25 stopni. Nie moge sie doczekac, jak Milena bedzie sie bawic ze swoim kuzynem - jest miedzy nimi 1,5 roku roznicy.

Zaraz postaram sie Was poczytac
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:10   #2446
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria ja też dady zakładałam tylko w domu, ale jak kilka razy przesikał i okupał i musiałam ubranka moczyć to sobie darowałam. Dobrze, że na spacer mu nie ubierałam A co do podobieństwa to niech mu tak zostanie he
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:14   #2447
anoxa
Zakorzenienie

pochwale sie ostatnimi fotami mojego synka jedna ze mna ze spacerku

Załącznik 3466395Załącznik 3466396Załącznik 3466397Załącznik 3466398Załącznik 3466399Załącznik 3466400
Stary 2010-10-12, 16:18   #2448
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

anoxa super w tej czapie, no i cała mamusia
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 16:28   #2449
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Chyba zamowie fryzjera do domu.
Ja tak zrobiłam

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Trochę bledną.. kupiłam sobie TO ....śmierdzi okrutnie i wstrętnie chłodzi ale chyba działa....na pewno niebo lepsze od Pharmacerisa, krechę mam nadal
Ile toto kosztuje?
Moje bledną, ale nie wiem czy to za sprawą pharmacerisa czy same z siebie

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

iga nie przewraca sie jeszcze na boczek ani jakkolwiek
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:02   #2450
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
boski jest no i cala ty
Stary 2010-10-12, 17:07   #2451
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki kochany misiaczek maluszek ale czy mi się wydaje? czy wam sie niebawem wózek tez skończy?? jak masz? śliczny taki niebieściutki. Nie wiem czy dobrze pamietam ale czy to nie bolder?

Jaszczka a jak twój wózek? dużo jeszcze "miejsca"?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:10   #2452
wiolek1
Zadomowienie

anoxa pytałaś o ekspres i specjalnie sprawdziłam jak byłam na spacerze u dziadków bo oni mają ale jednak nie senseo a saeco i są bardzo zadowoleni ale dali za niego 3 lata temu "zaledwie" 1700 zł bo to od razu z młynkiem jest
zdjęcia super i Hubcio jest do ciebie bardzo podobny zazdroszczę ale mam nadzieję, że aleks z czasem też się do mnie upodobni

aleks czasem się przekręci z brzuszka na plecy ale już żeby jakąś grzechotkę trzymał to nie ma szans a nawet nie potrafi jej złapać

a ja lubie pieluszki DADA i nie widzę kompletnie zadnej różnicy między nimi a pampers active ( oczywiście chodzi mi o dada 3 bo 2 są inne)
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 17:27   #2453
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Igusia trzyma grzechotkę już dawno, ale nie wie, że ją ma To zdjęcie sprzed 3 tygodni
Stary 2010-10-12, 17:27   #2454
jaszczka
Zadomowienie

Anoxa - super masz dzidziolka!! a na tej drugiej fotce to wygląda bardzo jak mój Patryk i rzeczywiście podobny do ciebie, że szok! do mnie Patryk wogóle nie jest podobny... gdyby nie to, że ze mnie wyszedł to bym nie powiedziała, że mój

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Jaszczka a jak twój wózek? dużo jeszcze "miejsca"?
od przyjazdu do Polski jeżdżę spacerówką
Stary 2010-10-12, 17:31   #2455
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

wiolek dla Igi jeszcze są dobre dady od 3 do 6 kilo, nie miałam tych większych, ale jak piszesz, że lepsze to spróbuję.
Stary 2010-10-12, 17:46   #2456
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Igusia trzyma grzechotkę już dawno, ale nie wie, że ją ma To zdjęcie sprzed 3 tygodni

Cytat:
wiolek dla Igi jeszcze są dobre dady od 3 do 6 kilo, nie miałam tych większych, ale jak piszesz, że lepsze to spróbuję.
sa duzo lepsze niz te mniejsze
Stary 2010-10-12, 17:51   #2457
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

My po szczepieniu, mała to dzielna babka
Pogadałam z moja pediatra i powiedziała bym powoli dawała jej soczek jabłkowy rozrobiony z woda, jabłuszko, zupkę jarzynowa i kaszkę....ona nie ma problemów z brzuszkiem, kupkami itd. wiec nie powinna mieć problemów dziś zjadła już mleko z miarka kaszki, wyssała wszystko...zmieniłam jej tez smoczek wiec ładnie szło

anuszka, anoxa - śliczne zdjęcia
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:08   #2458
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

karolcia faktycznie nie robisz błędów

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

My idziemy się zaraz kąpać Iga teraz gada z babcią
Stary 2010-10-12, 18:10   #2459
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
karolcia faktycznie nie robisz błędów

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

My idziemy się zaraz kąpać Iga teraz gada z babcią
Bo czytam co piszę i piszę wolniej a pazurki skrócę w sobotę bo idę na odnowę a mała mi tu gada jak najęta Dziękuję, że zauważyłaś
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 18:11   #2460
pilotka f16
Rozeznanie

Czesc Kobietki
pare dni nie zagladalam a tu taka produkcja

HD powiem Ci, że bardzo się cieszę że podjeliscie decyzję o zabraniu psinki!

Chciałam się tylko pochwalić, że mogę sobie już pogadać z moim dzieckiem. Zaczepia mnie głosem, śmieje się. Najbardziej lubi "aguuu" - wtedy śmieje się w głos
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości