|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
EVE
Siema ![]() My znowu z wirusówką. W weekend Ninka nam zaczęła pokasływać ale tylko jak spała. W niedzielę więc dałam jej profilaktycznie syropek wykrztuśny na kilka godzin przed snem i jakoś nockę przeżyła ładnie. Poza snem nie kaszlała. Dzisiaj Tż odbierał ją ze żłobka i Pani powiedziała, że Ninka nie chciała jeść, podczas leżakowania męczył ją kaszelek i przez to mało spała ale poza leżakowaniem nic ją nie męczyło. Wolałam więc nie czekać na rozwój wydarzeń i zadzwoniłam do naszej prywatnej pani doktoreczki i po 15 minutach już byliśmy w drodze. Okazało się, że to wirusówka, że organizm jest czyściutki. Nie dała antybiotyku tylko dwa syropki 3 razy dziennie i to takie, które mamy w domku Nigdy o takim nie słyszałam ale skoro ziołowy, bez sztuczności, to może go kupię mimo wszystko w razie W...![]() Na linii JA i TŻ - awaria Dzisiaj się pokłóciliśmy w drodze od doktoreczki i prawie 15 km od domu wysiadł z auta i szedł pieszo... Powiedział, ze mam sobie jechać więc pojechałam... gUpi gUpek myśli, że ja się prosić będę... Doszedł po 1,5 h więc całkiem dobry czas uwzględniając to, ze on tyłka bez auta nie rusza poza spacerami z Niną, których z resztą już nie pamiętam kiedy były ostatnie i o to między innymi była też nasza kłótnia...Cytat:
Oczywiście wypowiada to po swojemu "jeś" zamiast jest, czy "ma" zamiast masz.... Ninka dzisiaj była ważona i wazy tyle samo co 3 tygodnie temu - 12 kg więc z niej także solidny klocuszek
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2010-10-11 o 23:11 |
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Wspaniała wiadomość Gossik a dla Ciebie też wielki całus i gratki za świetne wyniki badań ![]() Cytat:
|
|
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2010-10-12 o 08:44 |
|
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa a jakie studia? ja za moje placie prawie 3 tys za semestr co wycodzi 6 za rok... ludzie z mojej grupy sobie radza, placa w ratach a i jak spoznia sie z zaplata to nic sie nie dzieje
sporbuj choc przeliczyc, moze w ratach dałabyś rade? a i przy dobrej sredniej mozesz miec stypendium zdrowia dla Ninki ![]() Bercia super ze z antkiem lepiej, a mama to faktycznie chyba za bardzo sie ucieszyła ze dziecko ma apetyt ![]() Anulka Ewa jeszcze raz Ci pogratuluję, a co. gratulacje ![]() piekne te Twoje testy
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2010-10-12 o 09:22 |
|
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Kruchutko tu ![]() Jak syneczek sie obudzi jemy obiadek i lecimy do kolezanki i kolegi czyli jej synka. U nas ciagle, słonecznie i ciepłoa jak oglądam dzien dobry tvn to w Pl juz ludzie tacy poubierani i w nocy juz mróz brrrrrrrr ide zjesc zupkę
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Ewcia - gratuluję z całego serca
zdrowo rośnie, pogłaskaj brzunio ode mnie Gosik - super wyniki, ciesze się bardzo
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve wybaczam brak nagrody
a jak się czujesz? Rozaliontka ale masz piękną córcię ![]() gosik a wyniki super anulka oooo a my się właśnie na "incepcję" wybieramy Eve 5 łazienek??????? ![]() ![]() marika piszesz że jakieś kłótnie były nie doczytałam![]() Bercia ucałuj młodego, dobrze że już mu lepiej cinka coś ostatnio dużo osób choruje na wirusówki ![]() a my z tż w sobotę poszaleliśmy ze znajomymi byliśmy na sushi i w bierhalle na pysznym piwkunie wierze wygrałam walkę z Orange oddali mi numer |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, bardzo Wam dziekuje za gratki
![]() |
|
|
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
na zdrowie Eve
fajnie ze znowu zaczynamy przezywać to co dwa lata temu...wyobrażacie sobie? to już dwa lata odkąd po kolei zachodziłysmy w ciąze
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to ????!!!!!!!!! Nie powiedziałaś Tz na co czekasz???
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziś musiałam iść do pracy uporządkować trochę papiery, bo oczywiście poszłam na zwolnienie zostawiając bałagan A za tydzień audyt...Mell, Seona, Marika, Bercia, Magducha, Esti, Kaalinaa, |
|
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu posucha
![]() Bercia jak Antoś się dzisiaj czuje? Gossik super wieści Eve jeszcze raz gratuluję!!! Ciniusiowa zdrówka dla Ninki za poprawę relacji z mężem. A co to za kierunek Ci się marzy
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to sprobuje wytrzymac do weekendu i wtedy sobie swieto zrobimy ![]() Cytat:
Mam wielkie, pelne cyce i psi wech kolorowych ![]() |
||
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ninka łapie teraz te wirusówki przez żłobek. Stamtąd to wszystko wychodzi. Pani doktor też nam powiedziała, że to są typowo przedszkolne wirusówki. Twardziele się na nie po kilku załapanych uodparniają więc zobaczymy Teraz w sumie nie jest źle. Po pierwszym dniu na tych syropkach jest znaczna poprawa. ninka wcale nie kaszlała, nawet w połdudnie w czasie snu. Tylko teraz wieczorkiem troszeczkę ale na noc nie daję jej syropku, żeby właśnie kaszel jej nie męczył, bo jeden z syropków jest wykrztuśny, to na noc nie powinno się dawać![]() A z rodziny ktoś już wie? A masz jakiś plan by to oznajmić Tż-towi, czy tylko tak po prostu czekasz, aby się upewnić np. u gina...? Dziewczynki dzisiaj nie miałam czasu więcej napisać, bo calusieńkie popołudnie byłam z Ninką mimo jej wirusówki na dworze, bo była śliczna pogoda w czasie dnia. Teraz już mróz Jutro mam dzień light, bo ojcowie mojego dziecka - czyt. ten prawdziwy i chrzestny zabierają Ninkę, a mamcia ma labę Oczywiście prześpię ten czas, bo kocham spanie więc nie liczcie na moją obecność![]() A gdzie dzisiaj się Ursulleczka podziewa...? Jak wiem, ze ona w ciąży, to jakoś mnie martwią takie nieobecności Prosze się meldować chociaż...![]() Jeszcze się pochwalę, ze dotarły do nas butki zamówione na allegro i jestem z nich bardzo zadowolona ----> TAKIE A dzisiaj zamówiłyśmy kombinezon na zimę TAKI. Specjalnie brałam jeden rozmiar większy kombinezonu aby się na dłuzej przydał - może zahaczymy w nim o początek przyszłej zimy, tym bardziej, ze mankieciki w spodniach i w kurtce się wywija ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2010-10-13 o 02:02 |
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Czasem czuję się jakbym nie była w ciąży tylko ten duży już całkiem brzuch i ruchy Kluszczynki mi o niej przypominają. A mimo to nie cieszę się nią tak jak pierwszą, nie zrozum mnie źle ja się cieszę, że jestem w ciąży ale jakoś ta sytuacja jest dla mnie teraz normalnością i przy małym dziecku nie mam czasu się nad sobą roztkliwiać. Czasem to nawet mam wrażenie, że jestem jak terminator bo robię wszystko to czego w poprzedniej ciąży nie tykałam, dźwigam Kalinę, sprzątam na kucaka wszystko i wszędzie, schylam się, chodzę po drabinie (czasem na budowie trzeba gdzieś wejść ) Eve ja to nie wytrzymałam i zaraz jak zobaczyłam dwie kreski zadzwoniłam i rozchisteryzowanym głosem zaczęłam wrzeszczeć do słuchawki do TŻ, zero romantyzmu
|
|
|
#1516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Podziwiam,podziwiam,podzi wiam ![]() Ja na pewno bym nie wytrzymała Jak zrobiłam test to od razu powiedziałam Tz ,ale on się domyślał bo widział że przez kilka dni targa mnie na ![]() i sam mi test kupił.Zobaczyłam 2 krechy na teście i popędziłam na dół do mamy ona jeszcze spała ja wpadłam z płaczem pokazuje jej test ,a ona zaspana mówi co to nie wiedziała co się dzieje takie larmo zrobiłam .
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2010-10-13 o 11:20 |
|
|
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
Ja też bym nie dała rady wytrzymać z takimi nowinami jak jak robi to Ewcia, więc równez podziwiam
My test robiliśmy razem ![]() Cinka - zdrówka dla Ninki
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Malutka, Eve, moje cycki nie urosły nawet o milimetr Za to teściowa ostatnio stwierdziła że to na pewno dziewczynka bo zrobiłam się taka PEŁNA Ciekawe że nikt inny tego nie zauważył A nie miałam wtedy na plusie jeszcze ani grama więc tym bardziej kobieta ma sokoli wzrok Teraz będę do końca słuchać jaka jestem tłusta...Kaalinaa, znaczy się chłopak Ja Cię rozumiem, też tą ciążę odczuwam inaczej. Mam wrażenie że wtedy bardziej myślałam o dziecku, wyobrażałam je sobie. A teraz patrzę na Aleksa a TO dziecko wydaje mi się zupełnie wirtualne A samopoczucie miałam gorsze ale tylko przez kilka tygodni więc...dalej nie wiem Ale skoro jestem już taka wielka jak twierdzi teściowa (52,5 kg to przecież krańcowa otyłość) to może chociaż ta dziewczynka Bercia, hihi, faktycznie romantyczką nie jesteś Ale ja nie lepsza
|
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Gosik - teściowa ma bujną wyobraźnie i tyle, jak sama kiedyś pisałaś do szczupłych ona nie należy, więc leczy kompleksy pewnie, a ty jej nie słuchaj
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
dobry!
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
EVA
GRATULUJĘ spokojnych 9 miesięcy i nieszalejących hormonów Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2010-10-14 o 08:50 |
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
---okropne wręcz!
Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2010-10-14 o 08:51 |
|
|
|
#1523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z rodziny wie Olek i pies mam nadzieje, ze uda mi sie nie wypaplac do weekendu i zrobic z tego swieto ![]() U gina sie nie upewnie bo tu nie ma gina ok. 8 tyg pojde do lekarza rodzinnego, ktory zrobi mi test ciazowy, pogratuluje, wysle papiery do szpitala i funduszu zdrowia i juz. Pozniej oczywiscie bede miala wizyty u lekarza i w szpitalu i badania krwi i takie tam, ale bez gina nad czym wcale nie placze bo za ginami nie przepadam.moge Ci tylko powiedziec, ze Ursull ma sie dobrze Cytat:
dobre...co do roztkliwiania sie i skupiania na ciazy, to ja mam nadzieje robic to teraz, bo w poprzedniej pracowalam jak glupia, na poczatku tez dosc fizycznie i tak mi to przelecialo, ze prawie nie zauwazylam ![]() Cytat:
a moze tesciowa jest jasnowidzaca bo pelna to dopiero bedziesz W poprzedniej ciazy tez cyce mi od razu wywalilo i bolaly jak cholera, teraz mniej bola, nie sa mega wielkie, ale sa wieksze ![]() Glowa mnie strasznie boli... dobry, dobry
|
|||
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Najpierw zapytam, potem będę czytac Wiecie skąd wziac zaświadczenie, ze jestem na urlopie wychowawczym (bezpłatnym) od pracodawcy czy w zusie, czy skąd??? ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cinka widziłam kozaczki i kombinezon, ładne, ale ja chyba ie kupiłabym butków uzywanych. z Ursullkiem wszystko w porzadku, Aaronek grzeczny w brzuszku ![]() Kalinkaa Własnie mysłalam sobie juz wiele razu, ze drugiej ciązy juz tak nie będę przeżywac jak pierwszej, ale i tak chcialabym byc znów w stanie błogoslawionym ![]() Bercia ale przy pierwszej czy drugiej ciazy była ta euforia? Chodzi mi o to jak pobieglas do mamy itd... gosikk zyczę ci tej córeczki, bo wyobrazam sobie jak jej pragniesz (jak ja ![]() Gabriella o kurcze, ale dziwne to "rozejscie" sie miesni! pierwszy raz cos takiego widzę. Dlaczego byłas zablokowana? Eve oby sie tylko Olek i pies nie wygadali do weekendu
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
ps. rozmawiałam z ginem "po porodzie" jakiś czas
mówił, że zdarza się raz na milion ale się zdarza! u umięśnionych brzuchów powinnam była ćwiczyć (a mnie się nie chciało) i niby "za jakiś czas" powinno się zejść tyle, że ja sobie zaszłam ... w drugą ciąże
Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2010-10-13 o 19:38 |
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
prosilam ich o dyskrecje ![]() Gabriella dziekuje co do brzucha, to podobnie jak Mell, pierwszy raz widze takie cos... cholera... no nie wyglada to "zdrowo". Zablokowali Cie za usuwanie zdjec ? ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- "TA" kolezanka ???
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() choć z pierwszej też wyczekiwanej barrrrrrrdzo się cieszyłam tzn.ryczałam jak szalona ku zdziwieniu Tz
|
|
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpierw tak chciala dziecko, teraz ryczy
|
|
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1530 |
|
Rozeznanie
|
Eve, gratulacje Gosikk, cieszę się, że wyniki w porządku, tak trzymać Bercia , ładna mamusia z ciebieEsti, cześć, dawno cię nie było. Cinka, my z tż mieliśmy też niedawno kryzys, ale wyjaśniliśmy sobie wszystko i na razie jest o.k. U nas to normalne, na zmianę raz jest dobrze a raz warczymy na siebie albo w ogóle się nie odzywamy ![]() Dla całej reszty całusek Napiszę pokrótce co u nas. Marcel zbój, energii ma za dwoje, jest kochany, ale też uparciuch z niego, jak czegoś chce- ryczy, jak mu zabraniam to robi mi bam (plaskacza w twarz), ciągnie za włosy i zaciska przy tym zęby. Póżniej przeprasza i robi cacy cacy, bo wie, że źle zrobił. Ma już wszystkie ząbki oprócz piątek, a podejrzewam, że one się też zaczynają wykluwać, bo wciąż się ślini. Mówi już coraz więcej, niektóre słowa już całkiem wyraźnie, np. pająk, gulaś(gulasz), peś(pies), noga, ocio(oko), pan Edek(sąsiad), mama daj, pić, but, ale wiele rzeczy nazywa też po swojemu np tuś (szczur), gugu (dziękuję), ploplo(proszę), dudacz(przydłużacz), itacz(zasilacz)-to dwie jego ulubione zabawki , inta(szynka) ep(chleb) eć (ser) i wiele innych słów, których nie umiem sobie w tej chwili przypomnieć. Jest bardzo zabawny, kiedy go pytam czy lubi babcię, dziadzia, ciocię, wujka- odpowiada tak, teś(też), kiedy dochodzę do pytania czy lubi mamę mówi "nie, mama be"- później pokazuje na siebie i mówi "nunu cacy" i głaszcze się po głowie . Jak na razie zdrówko mu dopisuje, nie licząc drobnego katarku.Tak na szybko dziewczynki, żałuję, że nie mogę być częściej z wami, ale teraz mam wciąż mnóstwo roboty |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

Nigdy o takim nie słyszałam ale skoro ziołowy, bez sztuczności, to może go kupię mimo wszystko w razie W...
Dzisiaj się pokłóciliśmy w drodze od doktoreczki i prawie 15 km od domu wysiadł z auta i szedł pieszo... Powiedział, ze mam sobie jechać więc pojechałam...

. Okazało sie że do mojej grupy chodzą 2 dziewczyny z mojej grupy licencjackiej (takie sierotki, ciche kujonki, ale zawsze coś). Jeżdżą ze mną autem, ale podróz przebiega w milczeniu, bo one się nic nie odzywają
.
Oczywiście wypowiada to po swojemu "jeś" zamiast jest, czy "ma" zamiast masz.... Ninka dzisiaj była ważona i wazy tyle samo co 3 tygodnie temu - 12 kg więc z niej także solidny klocuszek

SYNEK

za poprawę relacji z mężem. A co to za kierunek Ci się marzy 

, ładna mamusia z ciebie