Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 08:49   #961
angy
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Boziu jakie to męczące.
Wiem, że była chora i idą zęby ale ile można słuchać tych jęków i marudzenia
Ja też mam prawo do gorszego dnia i złego humoru ale jak? Na razie to tylko Zuzia ma do tego prawo Ja już mówię do Małża, że Mała chce nami rządzić i ustawiać a ledwo od ziemi odrosła
Czasem już z tej złości i bezsilności śmieję się bo co mi pozostało.

Przecież nasze dzieciaczki już takie duże, rozumieją też dużo a można mówić i 100 razy i nie słucha. Ale dziś marudzę. Idę przygotować rzeczy do kąpieli. Mija prawie godzina a ja w ogóle nie odpoczęłam.

A nie daj Boże podniosę głos to od razu usta w podkówkę i bek jakbym nie wiadomo co Jej robiła. Dajcie mi dziewczyny trochę Waszej cierpliwości bo ja mam swojej co raz mniej i nie wiem na ile mi wystarczy.
Idę już, nie będę "stękać"

Każdy ma gorsze okresy i to prawda, że jesteśmy teraz (jako rodzice) odstawieni na boczny tor, jeżeli chodzi o nasze potrzeby Teraz jest okres wyłącznie dawania, nie ma co liczyć np. na wdzięczność, bo dzieci po prostu tego jeszcze nie rozumieją . Też czasem trudno mi sie z tym pogodzić. Ale jak usiądę spokojnie i pomyślę, to mi lepiej

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej, ja na chwilkę.
Martwiłyście się o mnie, wiec się odzywam

Mieliśmy dzisiaj mały wypadek podczas mojego pobytu w plusie, w sprawach telefonu.

...
Szkoda Antosia, na pewno go boli... Oby sie szybko zagoiło

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

Oj tez mam wlasnie takie gorsze dni. czuje sie więźniem we własnym domu. Maż w pracy od rana do wieczora a ja całe dnie z Oliwką. Jak chce gdzies wyjsc czy pojechac to musze prosic dziadków zeby się nią zajeli, ale głupio mi tak czesto prosic, pomimo, ze chetnie z nią zostają. A mąż jak był "wolny" tak jest, bo jezdzi do pracy i w sumie w jego życiu takich gigantycznych zmian nie ma, a u mnie wszytsko sie zmieniło. Ja nigdy nie umiałam tak w domu wysiedzieć. Owszem to jest mój wybór ze jestem na wychowawczym, sama chciałam spedzac czas z córką, ale czasem potrzebuje wytchnienia... to tez sie wyzaliłam
Wiem o czym mówisz
Chociaż ja pracuję i wychodze z domu codziennie. Chodzi o to, że męczy mnie takie ciągłe planowanie wszystkiego, głupie wyjście na aerobik jest problemem jeżli małż musi np. iśc na zebranie spółdzielni
I szczerze podziwiam wszystkie z Was, które spędzają z dziećmi same całe dnie. Ja bym zwariowała. Nie mam tyle cierpliwości, jakkolwiek strasznie to nie brzmi.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jestem , ale nadrobię później

Lekarz przyjechał troszkę wcześniej, ale siedział półtorej godziny
Kubuś ma infekcję, gardło mocno czerwone, w płucach czysto, ale w oskrzelach coś lekko słychać. Zapisał Nurofen przeciwzapalnie, wapno, Tantum Verde i Clemastinum. On też zdiagnozował te plamki u Kuby jako AZS, spowodowane najprawdopodobniej alergią pokarmową. Oglądał wyniki badań krwi ze stycznia (robiliśmy jak Kubuś miał bakterie w moczu) i mówił, że w rozmazie pewne nieprawidowe wartości mogły być spowodowane właśnie zaczynającą się alergią, to małe przybieranie też mogło być przez to. Powiedział, że jak się wyleczymy, to po 2 tygodniach przyjmie nas na oddział, żeby porobić badania. Kazał też zrobić badanie kału na krew utajoną, bo to też może dać jakiś obraz w sprawie tej alergii.

Dziękujemy wszystkim Ciociom za kciuki i ciepłe myśli
Kurde AZS to nieciekawa historia, mam nadzieję, że jednak wstępne diagnozy okaza się nietrafione

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
chcialam was zapytac co sadzicie o spodnicy jeansowej na szelkach? bo widzialam dzisiaj fajna w Mohito i chyba musze ja przymierzyc-malz mowi ze powinnam czesciej chodzic w spodniczkach albo leginsach bo kocha moje nogi
To zależy, niektóre wyglądają zbyt szkolniacko
A kombinezon fajny, tylko dla mnie za jasny Ale doczytałam uzasadnienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Jeżeli myślę tylko o sobie to chcę, chociaż praca jest ciężka i stresująca momentami bardzo ale już chciałabym wrócić, głównie dlatego ze we wrześniu jeszcze ciężej będzie mi się wyrwać z domu i odnaleźć w firmie...
No a potem patrzę na małą i robi mi się żal, że mnie przy niej nie będzie...
Główny problem polega chyba na tym, ze nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy, zaskoczyli mnie po prostu...
Anula ja uważam, że nasze dzieci sa już na tyle duże, że nie jest im potrzebna nasza ciągła obecność. I na pewno nie zrobisz jej krzywdy, jeżeli zdecydujesz się iść do pracy.

Cytat:

a Werka robi "ty ty" tej rzeczy o ktora sie uderzy i dosc szybko sie uspokaja

Zosia tak samo

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Wpadłam się tylko przywitać, nie mam weny, nie mam ochoty na nic... Mam dzisiaj doła giganta
A co się dzieje?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 08:56   #962
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:

Wpadłam się tylko przywitać, nie mam weny, nie mam ochoty na nic... Mam dzisiaj doła giganta

Unholy biedny Antoś Oby paluszek szybko przestał boleć i zagoił się

Miramej widzę, że trafiliście na fajnego lekarza Będę zaciskać żeby to nie była alergia i było wszystko w porzadku.

Miłęgo dnia
magico się stało?Czy chodzi o Maciusiowe spanie,a raczej nie spanie?

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:05   #963
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

A ile ząbków już macie?
10 widocznych
a teraz wylookałam 2dolne czwórki-czubeczki na wierzchu.Nie sprawdzałam palcem czy czuć bo by mnie jeszcze ugryzła

Czeko, z wami pije teraz.

Popołudniu spodziewam się znajomej.Takiej kobietki co mogłaby być moją mamą.Kiedyś "chwilę" pracowałyśmy razem i się bardzo polubiłyśmy.Utzrymujemy kontakt i spotykamy sie na plotkach

czyli zapowiada sie mily dzien a ta kawka to masz na mysli z nami?[/QUOTE]
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:10   #964
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry
Texasik, mam nadziele, ze u Danielkato byl jednorazowy incydent i nocka byla spokojna.

Maggi, oby dol gigant poszedl sobie precz!

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja z kawka z bolacym gardlem i katarem... maz chyba przywlokl po tym wyjezdzie i pewnie stad u Amelki katar i teraz u mnie
Biedna
Duzo zdrowia
Cytat:

a chyba musze isc do lekarza bo dzis sie gorzej czuje i doszedl mi kasze
Zdrowiej szybko
I udanych zakupow!
Stary 2010-10-13, 09:32   #965
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
10 widocznych
a teraz wylookałam 2dolne czwórki-czubeczki na wierzchu.Nie sprawdzałam palcem czy czuć bo by mnie jeszcze ugryzła

Popołudniu spodziewam się znajomej.Takiej kobietki co mogłaby być moją mamą.Kiedyś "chwilę" pracowałyśmy razem i się bardzo polubiłyśmy.Utzrymujemy kontakt i spotykamy sie na plotkach

czyli zapowiada sie mily dzien a ta kawka to masz na mysli z nami?
Czwórki,to te grubsze ząbkina pewno Laurkę boląBartosz właśnie przy tych czwórkach tak niespokojnie mi spał,budził się,popłakiwałGórn e nam wyszły,jeszcze dolne przed nami

Wyciągłam mięsko na obiad,karkówkę bez kości-jakieś sugestie obiadowe?Pewnie gulasz,nie?

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-10-13 o 09:33
Stary 2010-10-13, 09:47   #966
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Kobiałki

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Miramejku fajny lekarz się wam trafił widać że nie odwalił wizyty tylko porządnie zbadał Kubusia. Będziemy trzymać kciuki z Amelką żeby to nie była alergia

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Alez sie dzisiaj przestraszylam.

Wrocilam z pracy , patrze a Danius siedzi u tza na kolanach taki bladziutki ,tylko oczka mial zaczerwienione od placzu . Tz mowil , ze od paru godzin jest taki placzacy i marudny .Wzielam Go i przytulilam a on zwymiotowal ale tak bardzo mocno . Cos mu pewnie na zoladku zostalo, albo cos sie przyplatalo . Mam nadzieje , ze nie . Spie dzisiaj z nim w pokoju w razie czego .
, napisz, jak się dziś Danielek czuje

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, trzymam kciuki. Oby to nie byla alergia

Cytat:
Bartoszek ładnie przespał nockękoło trzeciej coś troszkę się wiercił i popłakiwał,ale dałam mu smoka i szybko zasnąłChciałaby m go oduczyć już od smoczka,używamy go tylko do zasypiania i czasem właśnie w nocy
(...)
Miramej jak Wasz nocka?
Ja też bym już chciała Kubę oduczyć, ale chyba na razie nie mam siły

, dziękuję, Kubuś pokasływał, ale się nie budził, spał ładnie od 20. do 7.10

Cytat:
Witam sie i ja z kawka z bolacym gardlem i katarem... maz chyba przywlokl po tym wyjezdzie i pewnie stad u Amelki katar i teraz u mnie
Sio choróbsko!

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Właśnie szwagierka dzwoniła,że jej trzylatek dostał w nocy gorączkę,a od tygodnia był na antybiotyku na bakterie w gardle które wyszły z posiewu, po południu jest umówiona do lekarkiChoróbska
Naprawdę, chorobowy ten czas

Cytat:
a chyba musze isc do lekarza bo dzis sie gorzej czuje i doszedl mi kaszel
Idź, idź, u nas najprawdopodobniej Kuba zaraził się od Małża, tzn. najpierw sam się przeziębił, potem podleczył, a potem złapał od Małża.

Cytat:

(...)
Miramej widzę, że trafiliście na fajnego lekarza Będę zaciskać żeby to nie była alergia i było wszystko w porzadku.
, znów kiepska noc?

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
I szczerze podziwiam wszystkie z Was, które spędzają z dziećmi same całe dnie. Ja bym zwariowała. Nie mam tyle cierpliwości, jakkolwiek strasznie to nie brzmi.

Kurde AZS to nieciekawa historia, mam nadzieję, że jednak wstępne diagnozy okaza się nietrafione

Pocieszające jest to, że powiedział, że intensywność w skali od 1 do 10 na słabą 2

Cytat:
Wyciągłam mięsko na obiad,karkówkę bez kości-jakieś sugestie obiadowe?Pewnie gulasz,nie?
Wrzuć do parowara, nie narobisz się

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:55   #967
UnholyOne
Ola-Unhola

Dziękuję Wam za troskę
Antoś chyba troszkę lepiej, wprawdzie ściąga non stop opatrunek, ale chyba go juz tak nie boli, bo bardzo nie marudzi.
Rano poprawiając po nocy bandaż widziałam, ze ta skóra spalona pękła, jest taka jakby dziurka w bąbelku
Przejedziemy się dzisiaj do przychodni na oględziny.

Miramej, oby Kubciowi szybko przeszło.
Lekarz wydaje się fajny, mam nadzieję, ze jak porobi wszystkie badania, to jednak nie będzie nic poważnego i AZS okaże się chwilową alergią.
A ktoś z Was jest alergikiem? Sorki jak nie doczytałam

magi, a co to za dołki?
Wygada się, moze troszkę złagodzisz złe samopoczucie.
Dołki siooo

skierko
, zdrówka.
Ja też dzisiaj jakaś połamana wstałam. rano jak zaprowadziłam Bartka na autobus telepałam się jak galareta. Musiałam troszkę jeszcze w łózku poleżeć, bo czuje jakby mnie stawy bolały.
Rutinoscorbin już sobie wzięłam.

Texasik
, jak Danielek. Dzisiaj już wszystko ok?

sylko, dobrze, że już lepiej się czujesz. Wstrętne choróbska teraz wszędzie i jak tu być zdrowym...

anula, mogę coś doradzić?
Ja bym poszła w styczniu. Na pewno będzie wszystko dobrze
Wiem jak to jest nie miec wsparcia w Małżu, więc dodatkowo rozumiem Twoje rozterki...

Mariolu
, ale z Ciebie mróweczka. Sprzątanie pełną gębą

angy, no niestety planowanie wszystkiego bywa męczące.
Ja to doskonale wiem...Przy dwójce dzieci zaplanować zaprowadzanie do szkoły, odbieranie, zaprowadzanie na jedne zajęcia, potem drugie (np dzisiaj o 16-17 szachy, 17.30-18.30 tańce), zakupy, wizyty u lekarza...
A ja dodatkowo bez prawka, Maż w pracy do min. 18...
Trzeba strasznie kombinować....

Dzień Dobry
Piję kawkę, kto się dołączy?
Stary 2010-10-13, 09:58   #968
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
O to niefajnieoby to nic poważnego nie było
Ja jeszcze kaszlę,ale już lepiej się czuję

wlasnie myslalam ze mi przejdzie ten katar ale cos nie chcei pewnie cos siedzi mi na oskrzelach

Cytat:

To zależy, niektóre wyglądają zbyt szkolniacko
A kombinezon fajny, tylko dla mnie za jasny Ale doczytałam uzasadnienie

wlasnie te s wysokim stanem tez kojarza mi sie z uczennica, ale ta widzialam ze jest normalna tylko mini

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

aaaa w takim razie milej pogaduchy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Zdrowiej szybko
I udanych zakupow!

Cytat:

Idź, idź, u nas najprawdopodobniej Kuba zaraził się od Małża, tzn. najpierw sam się przeziębił, potem podleczył, a potem złapał od Małża.

nawet nie strasz bo Werka juz zdrowa , a od niej zalapalam katar zeby teraz ona odemnie nie zlapala znowu bo bedzie bledne kolo

ide budzic malza, wypijemy kawke i jedziemy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:59   #969
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Czwórki,to te grubsze ząbkina pewno Laurkę boląBartosz właśnie przy tych czwórkach tak niespokojnie mi spał,budził się,popłakiwałGórn e nam wyszły,jeszcze dolne przed nami

Wrzuć do parowara, albo na patelni uduś dziada Z cebulką mmmmm

Kasiu, jak tam w pracy?
Stary 2010-10-13, 10:13   #970
Wojtusia
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:

Kuba też mało śpi w dzień, ale liczę na poprawę , a w nocy ile godzin Oli śpi?
W nocy spi ładnie gdzies od 21 do 7 rano (ale z łóżka zwlekamy się o 8), budzi sie raz, góra dwa, ale to na chwilke, jak smoczek zgubi czy coś i spi dalej.

Cytat:
mama narobila pierogow ruskich wiec sie nazarlamale zamierzam to spalic hehe

mala dzisiaj przytrzasnela paluszki drzwiami ale byl placzbidulka moja same wypadki ostatnio ma
oj, szkoda paluszków, nie spuchły? ja przedwczoraj nalepiłam z mamą 130 sztuk pierogów

Cytat:
chcialam was zapytac co sadzicie o spodnicy jeansowej na szelkach? bo widzialam dzisiaj fajna w Mohito i chyba musze ja przymierzyc-malz mowi ze powinnam czesciej chodzic w spodniczkach albo leginsach bo kocha moje nogi
ty masz cudne nogi, tez bym takie chciała.

A wiesz ze w ten weekend w mohito jest -20% jak sie ma karte zniżkową z Avanti?

Cytat:
Ciesz się, Kochana, że chociaż masz kogo poprosić , mój Małż teraz pracuje od poniedziałku do soboty od 8-ej do 18-ej, naprawdę rzadko udaje mi się samej wyjść. Ale wiem, że z czasem będzie łatwiej i lepiej
ciesze sie i doceniam, ze z nią zostają, ale nie chce ich tak wykorzystywać czesto

mialam jeszcze pocytowac, ale mala płacze, bo do komputera chce....
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:15   #971
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam za troskę
Antoś chyba troszkę lepiej, wprawdzie ściąga non stop opatrunek, ale chyba go juz tak nie boli, bo bardzo nie marudzi.
Rano poprawiając po nocy bandaż widziałam, ze ta skóra spalona pękła, jest taka jakby dziurka w bąbelku

Miramej, oby Kubciowi szybko przeszło.
Lekarz wydaje się fajny, mam nadzieję, ze jak porobi wszystkie badania, to jednak nie będzie nic poważnego i AZS okaże się chwilową alergią.
A ktoś z Was jest alergikiem? Sorki jak nie doczytałam
(...)
Ja też dzisiaj jakaś połamana wstałam. rano jak zaprowadziłam Bartka na autobus telepałam się jak galareta. Musiałam troszkę jeszcze w łózku poleżeć, bo czuje jakby mnie stawy bolały.
(...)
Ja to doskonale wiem...Przy dwójce dzieci zaplanować zaprowadzanie do szkoły, odbieranie, zaprowadzanie na jedne zajęcia, potem drugie (np dzisiaj o 16-17 szachy, 17.30-18.30 tańce), zakupy, wizyty u lekarza...

Dzień Dobry
Piję kawkę, kto się dołączy?
Buziaki dla Maluszka Kukiełki

, nie, żadne z nas nie jest alergikiem, ja ostatnio jadłam dużo orzechów laskowych i lekarz podejrzewa, że one mogą być winowajcą

Zdrówka

Cytat:
nawet nie strasz bo Werka juz zdrowa , a od niej zalapalam katar zeby teraz ona odemnie nie zlapala znowu bo bedzie bledne kolo
Informuję tylko

Cytat:
Jakieś konkrety dla gotujących inaczej?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:20   #972
skierka1981
BAN stały

Olu orientujesz sie co mozna brac karmiac cycem na bol gardla i ogolnie na przeziebienie? jakiis gripex pewnoie odpada?
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:35   #973
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też bym już chciała Kubę oduczyć, ale chyba na razie nie mam siły

, dziękuję, Kubuś pokasływał, ale się nie budził, spał ładnie od 20. do 7.10

Wrzuć do parowara, nie narobisz się
Co o tym myślę,to stale stwierdzam a jeszcze chwilkę,a jeszcze trochę i tak schodzi

dobrze,że chociaż w nocy śpi

Wiesz,że to nie głupi pomysł

Cytat:
Dziękuję Wam za troskę

sylko, dobrze, że już lepiej się czujesz. Wstrętne choróbska teraz wszędzie i jak tu być zdrowym...

?
dla Antosia,dzielnie to znosichoć boleć musi z pewnością

tak mi już lepiej,cieszyłabym się bardziej gdyby Bartoś już nie kaszlałz rana jeszcze kasła.

Prawdaczęsto trzeba dobrze się spinać,żeby wyrobić na wszystkich zakrętach

Cytat:
wlasnie myslalam ze mi przejdzie ten katar ale cos nie chcei pewnie cos siedzi mi na oskrzelach

Oj,to wizyta u lekarza nie unikniona
aby Wercia się nie zaraziła.

Cytat:
Tak właśnie zrobięnawet będzie zdrowiej

Bartosz zjadł półtorej startego jabłka i uśpiłam go,ziewał i strasznie marudziłnie dospał sobie czy jak?
Kurcze,pękł mi palec koło paznokcia i boli jak nie wiemcały czas się urażam

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Olu orientujesz sie co mozna brac karmiac cycem na bol gardla i ogolnie na przeziebienie? jakiis gripex pewnoie odpada?
Ja się leczę rutinoscorbinem,gorącym mlekiem z masłem i ząbkiem czosnku

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-10-13 o 10:34
Stary 2010-10-13, 10:42   #974
skierka1981
BAN stały

Cytat:
to i ja wezme, mleko odpada. czosnku nie lubie ale po spacerze jak ju znigdzie do ludzi ni ebede wychodzic zrobie sobie kanapke z cebulka
Stary 2010-10-13, 10:51   #975
Wojtusia
Zakorzenienie

doczytałam dopiero w klubie ze Svi narazie znika. Mam nadzieje ze jej sie ułoży wszystko. Bede teskniła.

Wybieram sie dzisiaj do ZUSu, ach nie znoszą takich wizyt.
przy okazji moze H&M zaliczę. Muszę Oli kupic jakies rekawiczki, bo tak marznie w rączki ze szok. Wasze dzieciaczki tez tak mają?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

skierko cos dla ciebie

https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5646.html

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-10-13 o 10:53
Stary 2010-10-13, 10:53   #976
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dzien dobry

W nocy spi ładnie gdzies od 21 do 7 rano (ale z łóżka zwlekamy się o 8), budzi sie raz, góra dwa, ale to na chwilke, jak smoczek zgubi czy coś i spi dalej.

oj, szkoda paluszków, nie spuchły? ja przedwczoraj nalepiłam z mamą 130 sztuk pierogów

ty masz cudne nogi, tez bym takie chciała.

A wiesz ze w ten weekend w mohito jest -20% jak sie ma karte zniżkową z Avanti?

ciesze sie i doceniam, ze z nią zostają, ale nie chce ich tak wykorzystywać czesto

mialam jeszcze pocytowac, ale mala płacze, bo do komputera chce....
Idzie w ślady Mamusi z kompem

Cytat:
Buziaki dla Maluszka Kukiełki

, nie, żadne z nas nie jest alergikiem, ja ostatnio jadłam dużo orzechów laskowych i lekarz podejrzewa, że one mogą być winowajcą

Zdrówka

Informuję tylko

No może i to orzechy

Smaże karkówkę w plastrach na patelni (posolona i lekko popieprzona lub delikat pomarancz.). Jak już sie porządnie obsmaży z każdej strony zalewam wodą i dusze. Potem dodaję cebulkę i znowu się dusi. Zagęszczam sosik mąką i mleczkiem lub nie , zależy. I tyle
Pyyycha.

Cytat:
Gripexy, fervexy, aspiryny odpadają.

Apap, tantum verde, rutinoscorbin i wit. C.
Naturalne rzeczy na gardło (płukanie, miód itp)

Macie buziaczki od marici.
Dużo się u niej dzieje i jak się uspokoi to zajrzy
Stary 2010-10-13, 10:55   #977
Wojtusia
Zakorzenienie

a własnie, marica ma chyba dzisiaj urodziny
STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ
Stary 2010-10-13, 10:56   #978
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Pocieszające jest to, że powiedział, że intensywność w skali od 1 do 10 na słabą 2
No to jest pocieszające, fakt

A ja już nie chce smęcić znowu o tym samym, wczoraj jak wróciłam Zosia znowu miała plamki jak wcześniej, swędzi ją to, bo tak rozbrajająco pokazuje, żeby ją drapać... Dzisiaj jedziemy do dermatologa.

Cytat:

angy, no niestety planowanie wszystkiego bywa męczące.

Cytat:

wlasnie te s wysokim stanem tez kojarza mi sie z uczennica, ale ta widzialam ze jest normalna tylko mini
No i co z tego

Cytat:

Zamówiłam właśnie Zosi taki kombinezon.
Porównując wymiary trochę się obawiam, że spodnie będą za długie, ale trudno, najwyżej odeślę, po prostu mówił do mnie, że mam go kupić

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-13, 10:57   #979
p4w
Zakorzenienie

ciekawe jak dziś Karolinka

dziewczyny, czy któraś byłaby chętna na wspólne zakupy lakierów OPI - chce kupić zestaw miniatur w ciemnych kolorach, ale nie wszystkie kolory są mi potrzebne, więc jak któras chętna to pisać

o takie
http://www.victoriasbeauty.com/produ...010-SRBG2.html
tu kolory
http://www.scrangie.com/2010/09/opi-...ween-2010.html

ja wstępnie bym chciała Unripened - pozostałe do wzięcia

wychodziłoby po niecałe 15 zł za buteleczkę + koszty przesyłki do Was ok 5 zł

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-10-13 o 10:59
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:58   #980
Wojtusia
Zakorzenienie

angy piękny komplecik!!!
spodnie faktycznie wyglądają na długie, ale może tylko tak wyglądają.
Stary 2010-10-13, 10:58   #981
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

dla Antosia,dzielnie to znosichoć boleć musi z pewnością

tak mi już lepiej,cieszyłabym się bardziej gdyby Bartoś już nie kaszlałz rana jeszcze kasła.

Prawdaczęsto trzeba dobrze się spinać,żeby wyrobić na wszystkich zakrętach

Oj,to wizyta u lekarza nie unikniona
aby Wercia się nie zaraziła.

Tak właśnie zrobięnawet będzie zdrowiej

Bartosz zjadł półtorej startego jabłka i uśpiłam go,ziewał i strasznie marudziłnie dospał sobie czy jak?
Kurcze,pękł mi palec koło paznokcia i boli jak nie wiemcały czas się urażam

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Mi ostatnio 3 palce tak popękały. U mnie to na pewno brak witamin. Diety itp.
Boli strasznie dopiero mi się goi, a już dobre kilka dni minęło ...
Stary 2010-10-13, 11:02   #982
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

dziewczyny, czy któraś byłaby chętna na wspólne zakupy lakierów OPI - chce kupić zestaw miniatur w ciemnych kolorach, ale nie wszystkie kolory są mi potrzebne, więc jak któras chętna to pisać

o takie
tu kolory

dla mnie troche za ciemne, bym baaardzo gotycko wyglądała, bo blade dłonie mam

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

p4w a co używasz co skórek? bo moje są beznadziejne...
Stary 2010-10-13, 11:04   #983
angy
Zakorzenienie

Cytat:
angy piękny komplecik!!!
spodnie faktycznie wyglądają na długie, ale może tylko tak wyglądają.

No taką mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

o takie
tu kolory

Ten bordo piękny
Myślę intensywnie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-13, 11:07   #984
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie troche za ciemne, bym baaardzo gotycko wyglądała, bo blade dłonie mam

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

p4w a co używasz co skórek? bo moje są beznadziejne...
no bo ma być gotycko
aktualnie nic nie używam, ale jak sobie przypomnę to zwykła oliwka i peeling cukrowy z oliwką z Sephory

Cytat:

No taką mam nadzieję

Ten bordo piękny
Myślę intensywnie
myśl, myśl

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-13, 11:14   #985
skierka1981
BAN stały

Cytat:
doczytałam dopiero w klubie ze Svi narazie znika. Mam nadzieje ze jej sie ułoży wszystko. Bede teskniła.

Wybieram sie dzisiaj do ZUSu, ach nie znoszą takich wizyt.
przy okazji moze H&M zaliczę. Muszę Oli kupic jakies rekawiczki, bo tak marznie w rączki ze szok. Wasze dzieciaczki tez tak mają?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

skierko cos dla ciebie

https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5646.html

Cytat:
Idzie w ślady Mamusi z kompem

No może i to orzechy

Smaże karkówkę w plastrach na patelni (posolona i lekko popieprzona lub delikat pomarancz.). Jak już sie porządnie obsmaży z każdej strony zalewam wodą i dusze. Potem dodaję cebulkę i znowu się dusi. Zagęszczam sosik mąką i mleczkiem lub nie , zależy. I tyle
Pyyycha.

Gripexy, fervexy, aspiryny odpadają.

Apap, tantum verde, rutinoscorbin i wit. C.
Naturalne rzeczy na gardło (płukanie, miód itp)

i dla Marici

Cytat:

A ja już nie chce smęcić znowu o tym samym, wczoraj jak wróciłam Zosia znowu miała plamki jak wcześniej, swędzi ją to, bo tak rozbrajająco pokazuje, żeby ją drapać... Dzisiaj jedziemy do dermatologa.

No i co z tego

Porównując wymiary trochę się obawiam, że spodnie będą za długie, ale trudno, najwyżej odeślę, po prostu mówił do mnie, że mam go kupić
piękny
Stary 2010-10-13, 11:23   #986
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
a własnie, marica ma chyba dzisiaj urodziny
STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ
No ma ma

Sto lat raz jeszcze

Cytat:

No i co z tego

śliczy kombinezon

Daj znać po wizycie, mam nadzieję, ze to nic poważnego i szybko przejdzie.

Idę połozyć Antosia i obiad robić. Dzisiaj wszystko migiem...jak prawie zawsze ostatnio..kiedy ja się spieszyć przestanę

Muszę namoczyć jeszcze schab z jelenia w maślance, będzie na jutro. A dzisiaj kalafiorowa i kurak
Stary 2010-10-13, 11:25   #987
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
to i ja wezme, mleko odpada. czosnku nie lubie ale po spacerze jak ju znigdzie do ludzi ni ebede wychodzic zrobie sobie kanapke z cebulka
Ja za czosnkiem,też nie przepadam-ale się przeprosiłam
Zdrówka

Cytat:
Pyyycha.

Robię podobnie

Dzięki za wieści o marici

Cytat:

Bartosz jak miał wysypkę po trzydniówce,miał przepisany Zyrtec w kropelkachpomagał(z resztą dalej lekarz kazał podawać przy katarze)
U Was to pewnie coś innego i nie wiadomo z czegodobrze,ze idziecie do lekarza za wizytęDaj znać po wszystkim

Kombinezon superpodoba mi się
Bartosz też w zieleni na zimępięknie się będą komponować

Cytat:

Mi ostatnio 3 palce tak popękały. U mnie to na pewno brak witamin. Diety itp.
Boli strasznie dopiero mi się goi, a już dobre kilka dni minęło ...
Ja niby biorę Feminatal przy tym karmieniu,ale kto tam wie...

Stary 2010-10-13, 11:46   #988
angy
Zakorzenienie

Cytat:

piękny

Cytat:
śliczy kombinezon

Daj znać po wizycie, mam nadzieję, ze to nic poważnego i szybko przejdzie.

Dam dam

Cytat:

Bartosz jak miał wysypkę po trzydniówce,miał przepisany Zyrtec w kropelkachpomagał(z resztą dalej lekarz kazał podawać przy katarze)
U Was to pewnie coś innego i nie wiadomo z czegodobrze,ze idziecie do lekarza za wizytęDaj znać po wszystkim

Kombinezon superpodoba mi się
Bartosz też w zieleni na zimępięknie się będą komponować

Ale to brązik
Ale i tak pasuje do zielonego

p4w ja jednak rezygnuję. Za rzadko maluję paznokcie, a mam cały koszyk lakierów.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-10-13 o 11:48
Stary 2010-10-13, 11:48   #989
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Hej, ja na chwilkę.
Martwiłyście się o mnie, wiec się odzywam

Mieliśmy dzisiaj mały wypadek podczas mojego pobytu w plusie, w sprawach telefonu.

Antoś został z Babcią w samochodzie i siedząc na jej kolanach bawił się pokrętłami, wycieraczkami itp.
Wziął do reki również zapalniczkę samochodową i przypalił sobie nią paluszek. Mama usłyszała tylko syk, mówiła, że paluszek zapłoną lekko ...
Przyleciałam od razu, jak Mama tylko zadzwoniła po mnie (byłam w plusie). Biedactwo moje tak płakało, skóra w tym miejscu taka spalona, brązowa się zrobiła. Pojechałyśmy do Damiana (Centr. med), opatrzyli oparzenie (maść przeciwbólowa i przeciwbakt.) i jutro muszę na kontrole pojechac. Mam też dawać Panadol w syropie.
Mam nadzieję, że nie będzie śladu niedługo i szybko się zagoi. Tak mi go szkoda, popłakuje z bólu i próbuje ściągnąć opatrunek. Już mu taśmą brązową bandaż przewiązałam, żeby nie ściągał kukiełki.

Mama ma do siebie pretensje, ona, która tak zawsze pilnuje dzieci, chodzi za nimi krok w krok. Ale przecież wiadomo, że chwila nieuwagi wystarczy, dodatkowo, gdy nie ma jeszcze świadomości np takiej zapalniczki w samochodzie. Mamie do głowy by nie przyszło, że takie coś może się wydarzyć. Nikt jej nie używa, wkłada czasami tylko ładowarkę to tego "gniazdka", a tak to się o niej nie pamięta...

Oj biedny ten mój Tosiek
Idę położyć Bidulka lulu starszego też.
O rany!
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:50   #990
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

p4w ja jednak rezygnuję. Za rzadko maluję paznokcie, a mam cały koszyk lakierów.
nie ma sprawy

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości