|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
Każdy ma gorsze okresy i to prawda, że jesteśmy teraz (jako rodzice) odstawieni na boczny tor, jeżeli chodzi o nasze potrzeby Teraz jest okres wyłącznie dawania, nie ma co liczyć np. na wdzięczność, bo dzieci po prostu tego jeszcze nie rozumieją . Też czasem trudno mi sie z tym pogodzić. Ale jak usiądę spokojnie i pomyślę, to mi lepiej![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż ja pracuję i wychodze z domu codziennie. Chodzi o to, że męczy mnie takie ciągłe planowanie wszystkiego, głupie wyjście na aerobik jest problemem jeżli małż musi np. iśc na zebranie spółdzielni ![]() I szczerze podziwiam wszystkie z Was, które spędzają z dziećmi same całe dnie. Ja bym zwariowała. Nie mam tyle cierpliwości, jakkolwiek strasznie to nie brzmi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kombinezon fajny, tylko dla mnie za jasny Ale doczytałam uzasadnienie![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
10 widocznych
a teraz wylookałam 2dolne czwórki-czubeczki na wierzchu.Nie sprawdzałam palcem czy czuć bo by mnie jeszcze ugryzła ![]() Czeko, z wami pije teraz. Popołudniu spodziewam się znajomej.Takiej kobietki co mogłaby być moją mamą.Kiedyś "chwilę" pracowałyśmy razem i się bardzo polubiłyśmy.Utzrymujemy kontakt i spotykamy sie na plotkach czyli zapowiada sie mily dzien a ta kawka to masz na mysli z nami? [/QUOTE]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Texasik, mam nadziele, ze u Danielkato byl jednorazowy incydent i nocka byla spokojna. Maggi, oby dol gigant poszedl sobie precz! Cytat:
Duzo zdrowia Cytat:
I udanych zakupow!
|
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Górn e nam wyszły,jeszcze dolne przed nami![]() Wyciągłam mięsko na obiad,karkówkę bez kości-jakieś sugestie obiadowe?Pewnie gulasz,nie?
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-10-13 o 09:33 |
|
|
|
|
#966 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobiałki
Cytat:
Cytat:
, napisz, jak się dziś Danielek czuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Pocieszające jest to, że powiedział, że intensywność w skali od 1 do 10 na słabą 2 ![]() Cytat:
|
|
|
#967 |
|
Ola-Unhola
|
Dziękuję Wam za troskę
Antoś chyba troszkę lepiej, wprawdzie ściąga non stop opatrunek, ale chyba go juz tak nie boli, bo bardzo nie marudzi. Rano poprawiając po nocy bandaż widziałam, ze ta skóra spalona pękła, jest taka jakby dziurka w bąbelku ![]() Przejedziemy się dzisiaj do przychodni na oględziny. Miramej, oby Kubciowi szybko przeszło. Lekarz wydaje się fajny, mam nadzieję, ze jak porobi wszystkie badania, to jednak nie będzie nic poważnego i AZS okaże się chwilową alergią. A ktoś z Was jest alergikiem? Sorki jak nie doczytałam ![]() magi, a co to za dołki? Wygada się, moze troszkę złagodzisz złe samopoczucie. Dołki siooo ![]() skierko, zdrówka. Ja też dzisiaj jakaś połamana wstałam. rano jak zaprowadziłam Bartka na autobus telepałam się jak galareta. Musiałam troszkę jeszcze w łózku poleżeć, bo czuje jakby mnie stawy bolały. Rutinoscorbin już sobie wzięłam. Texasik, jak Danielek. Dzisiaj już wszystko ok? sylko, dobrze, że już lepiej się czujesz. Wstrętne choróbska teraz wszędzie i jak tu być zdrowym... anula, mogę coś doradzić? ![]() Ja bym poszła w styczniu. Na pewno będzie wszystko dobrze Wiem jak to jest nie miec wsparcia w Małżu, więc dodatkowo rozumiem Twoje rozterki... Mariolu, ale z Ciebie mróweczka. Sprzątanie pełną gębą ![]() ![]() angy, no niestety planowanie wszystkiego bywa męczące. Ja to doskonale wiem...Przy dwójce dzieci zaplanować zaprowadzanie do szkoły, odbieranie, zaprowadzanie na jedne zajęcia, potem drugie (np dzisiaj o 16-17 szachy, 17.30-18.30 tańce), zakupy, wizyty u lekarza... A ja dodatkowo bez prawka, Maż w pracy do min. 18... Trzeba strasznie kombinować.... Dzień Dobry Piję kawkę, kto się dołączy?
|
#968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie cos siedzi mi na oskrzelach![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide budzic malza, wypijemy kawke i jedziemy
|
|
#969 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Wrzuć do parowara, albo na patelni uduś dziada Z cebulką mmmmm ![]() Kasiu, jak tam w pracy?
|
|
#970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz ze w ten weekend w mohito jest -20% jak sie ma karte zniżkową z Avanti? Cytat:
mialam jeszcze pocytowac, ale mala płacze, bo do komputera chce.... |
||||
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka Cytat:
![]() Jakieś konkrety dla gotujących inaczej?
|
|
|
#972 |
|
BAN stały
|
Olu orientujesz sie co mozna brac karmiac cycem na bol gardla i ogolnie na przeziebienie? jakiis gripex pewnoie odpada?
|
|
|
|
#973 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz,że to nie głupi pomysł Cytat:
dla Antosia,dzielnie to znosi z rana jeszcze kasła.Prawda często trzeba dobrze się spinać,żeby wyrobić na wszystkich zakrętach![]() Cytat:
![]() aby Wercia się nie zaraziła.Tak właśnie zrobię ![]() Bartosz zjadł półtorej startego jabłka i uśpiłam go,ziewał i strasznie marudził nie dospał sobie czy jak? ![]() Kurcze,pękł mi palec koło paznokcia i boli jak nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-10-13 o 10:34 |
||||
|
|
|
#974 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
doczytałam dopiero w klubie ze Svi narazie znika. Mam nadzieje ze jej sie ułoży wszystko. Bede teskniła.
Wybieram sie dzisiaj do ZUSu, ach nie znoszą takich wizyt. przy okazji moze H&M zaliczę. Muszę Oli kupic jakies rekawiczki, bo tak marznie w rączki ze szok. Wasze dzieciaczki tez tak mają? ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- skierko cos dla ciebie https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,5646.html Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-10-13 o 10:53 |
|
|
|
#976 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
No może i to orzechy ![]() Smaże karkówkę w plastrach na patelni (posolona i lekko popieprzona lub delikat pomarancz.). Jak już sie porządnie obsmaży z każdej strony zalewam wodą i dusze. Potem dodaję cebulkę i znowu się dusi. Zagęszczam sosik mąką i mleczkiem lub nie , zależy. I tyle ![]() Pyyycha. Cytat:
Apap, tantum verde, rutinoscorbin i wit. C. Naturalne rzeczy na gardło (płukanie, miód itp) Macie buziaczki od marici. Dużo się u niej dzieje i jak się uspokoi to zajrzy
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
a własnie, marica ma chyba dzisiaj urodziny
STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ |
|
|
|
#978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja już nie chce smęcić znowu o tym samym, wczoraj jak wróciłam Zosia znowu miała plamki jak wcześniej , swędzi ją to, bo tak rozbrajająco pokazuje, żeby ją drapać... Dzisiaj jedziemy do dermatologa.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zamówiłam właśnie Zosi taki kombinezon. Porównując wymiary trochę się obawiam, że spodnie będą za długie, ale trudno, najwyżej odeślę, po prostu mówił do mnie, że mam go kupić
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak dziś Karolinka
![]() dziewczyny, czy któraś byłaby chętna na wspólne zakupy lakierów OPI - chce kupić zestaw miniatur w ciemnych kolorach, ale nie wszystkie kolory są mi potrzebne, więc jak któras chętna to pisać o takie http://www.victoriasbeauty.com/produ...010-SRBG2.html tu kolory http://www.scrangie.com/2010/09/opi-...ween-2010.html ja wstępnie bym chciała Unripened - pozostałe do wzięcia wychodziłoby po niecałe 15 zł za buteleczkę + koszty przesyłki do Was ok 5 zł
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-10-13 o 10:59 |
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
angy piękny komplecik!!!
spodnie faktycznie wyglądają na długie, ale może tylko tak wyglądają. |
|
|
|
#981 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mi ostatnio 3 palce tak popękały. U mnie to na pewno brak witamin. Diety itp. Boli strasznie dopiero mi się goi, a już dobre kilka dni minęło ...
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- p4w a co używasz co skórek? bo moje są beznadziejne... |
|
|
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No taką mam nadzieję ![]() Cytat:
Myślę intensywnie
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aktualnie nic nie używam, ale jak sobie przypomnę to zwykła oliwka i peeling cukrowy z oliwką z Sephory myśl, myśl
|
|
|
#985 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
i dla Marici Cytat:
|
|||
|
|
|
#986 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Sto lat raz jeszcze Cytat:
śliczy kombinezon Daj znać po wizycie, mam nadzieję, ze to nic poważnego i szybko przejdzie. Idę połozyć Antosia i obiad robić. Dzisiaj wszystko migiem...jak prawie zawsze ostatnio..kiedy ja się spieszyć przestanę ![]() Muszę namoczyć jeszcze schab z jelenia w maślance, będzie na jutro. A dzisiaj kalafiorowa i kurak
|
|
#987 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrówka Cytat:
Dzięki za wieści o marici Cytat:
Bartosz jak miał wysypkę po trzydniówce,miał przepisany Zyrtec w kropelkach U Was to pewnie coś innego i nie wiadomo z czego dobrze,ze idziecie do lekarza za wizytęKombinezon super Bartosz też w zieleni na zimę pięknie się będą komponować![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam dam ![]() Cytat:
Ale to brązik ![]() Ale i tak pasuje do zielonego ![]() p4w ja jednak rezygnuję. Za rzadko maluję paznokcie, a mam cały koszyk lakierów.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-10-13 o 11:48 |
||
|
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma sprawy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Ja już mówię do Małża, że Mała chce nami rządzić i ustawiać a ledwo od ziemi odrosła 
Teraz jest okres wyłącznie dawania, nie ma co liczyć np. na wdzięczność, bo dzieci po prostu tego jeszcze nie rozumieją 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)