|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
Ja normalnie chodzę na spacery z wielkim psem, gotuję, odkurzam, tylko ciężkie zakupy daję mężowi, no i łazienek nie myję ze względu na chemię. A tak to raczej normalnie wszystko. Jak czuję, że coś tam kolnie to odpoczywam po prostu i jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie mały fika koziołki, ale coś mąż jest gruboskórny i nie może poczuć ręką. Leci nam 21 tydzień. W przyszłym tygodniu chyba będę mieć usg połówkowe. Mam nadzieję, że lekarz na 100% potwierdzi synusia, bo już się przyzwyczailiśmy i nadaliśmy mu imię i tak się do niego zwracamy No i mam nadzieję, że zdrowo sobie rośnie. Lecę na badania krwi i siuśków. Miłego dnia
|
||||
|
|
|
#3932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba się skuszę na tę farmeramę. |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lecę na zajęcia, miłego dzionka! |
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki!!!!Musze wam opowiedziec co mi sie snilo...hahahah ze bylam na usg..i widze nasze malenstwo raczki mozki glowke wszystko poza jednym hahahahah....dziecko nogi rozkracza....a ty co NIC!!!!
![]() ![]() Doslownie pustka....ani pipolki ani siurka pustka...szok :O:Ohehehehe ....sluchajcie takie to pukanie w brzuchu jakby ktos baki puszczal to te pierwsze ruchy tak?????A wiecie ile na kopniaki sie czeka??????![]() ![]() ![]() ..buzi ole---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ...chyba usg nie bardzio sie podobalo malenstwu ..... hihihih
|
|
|
|
|
#3935 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ciuszki ![]() Cytat:
zębolki superanckie
|
|||
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, trochę nie wpadnę w temat,ale.. od paru dni się zastanawiam czy nie zgłosić się do gina... mam napięty, twardy brzuch/macicę głównie po lewej stronie, niezależnie czy to rano czy wieczorem czy latam po mieście cały dzień czy leżę w domu, a najgorzej kiedy włącza się do tego kłucie (też głównie właśnie po lewej stronie). Podobne do tego kiedy rozciągała mi się na samym początku macica, więc staram się nie panikować,ale... Jak to było/jest u Was?
Może któraś z babeczek z większym stażem mnie uspokoi
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2010-10-13 o 08:47 |
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,kobietki!
![]() ![]() Niestety nie mam jeszcze internetu i pisze od przyjaciółki ![]() u mnie Wszystko dobrze,przeżyłam lot,a teraz próbuije się zaklimatyzować w Polsce. Tęsknie za Tż,ale mam nadzieję,że czas szybko minie! ![]() Dzidzia w niedziele zrobiła mi sajgon w brzuchu i byłam przeszczęśliwa. Od poniedziałku jest troszkę spokojniejsza,ale przecież może miec słabszy dzień :P Umówiłam się na USG 4 D,niestety dopiero na 29.10,więc musz e jeszcze poczekać Dam Wam oczywiście znać i mam nadzieję,że już niedługo będę pisać z domu. Dbajcie o siebie,całuski dla maluszków Paaa!
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Też gram w wolnych farmerów
Daleko już jesteś?---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Ja ma dziś 18 t 1 d i nie czuję jeszcze ruchów, tylko kilka razy takie pulsowanie jakby w brzuchu, nie wiem czy to dzidziuś??
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
ja już od 7 w pracy, znowu jestem przeziębiona ![]() katar, bolące gardło i wogóle, a nie dawno wyleczyłam się z jednego przeziębienia, nigdy tyle nie chorowałam ![]() Dzisiaj mam wizyte u gin, więc się zapytam czy mogę coś wziąść na to przeziębienie. I zobaczę maleństwo moje Cytat:
ostatnio myłam okno i powiesiłam firankę, całe szczęscie nie mieszkam z mama, która by za mną latała ![]() a tż dużo pracuje więc mam spokój
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
zakupy śliczne ![]() mi wczoraj udało się kupić pościel do łóżeczka /wózka z wypełnieniem za 10 zł . i odbiór osobisty ![]() oraz z czego jestem bardzo zadowolona przewijak na łóżeczko również tylko 10 zł i odbiór osobisty ![]() więc kolejne rzeczy mi przybyły . dziś zaczynam 14tc |
|
|
|
#3941 | |||
|
Wtajemniczenie
|
śliczne
do ślubu też tak odliczałam te 150dni ![]() Cytat:
super że wszystko jest w porządku, będzie mały gryzoń ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny nie orientujecie się czy w Castoramie albo Obi dostane meble kuchenne? Słyszałam że mają już takie gotowe arażacje nawet nie drogo. Potrzebuje mebli kuchennych ale tanio i na już |
|||
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
tez tak myślę ![]() zapytam dzisaj gin, czy już coś tam widzi ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
moja siotra ostatnio kupiłam meble w BRW, tam maja takie gotowe zestawy, ale trzeba wziąść taki zestaw jak propoują, nie mozna sobie welkości i liczby szafek wybierać itp http://brw.com.pl/pl/kolekcja/11-Kuchnia/126-Nika+180 http://brw.com.pl/pl/kolekcja/11-Kuchnia/53-Nika+250
|
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do robienie różnych rzeczy, to robię sama. Małżonek i tak cały dzień w pracy, ale ja do góry nie mam dużo, bo mam 177cm
|
||
|
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja z mama teżnie mieszkam, ale ona mi mówi różne rzeczy co wolno w ciąży a co nie, wiadomo, że trochę się czasy zmieniły, moja mama nawet wielkie michy z praniem nosiła wieszać (dzięki temu mam "ładne" znamiona na prawym boku) ale firanek nigdy nie wieszała i ja też nie zamierzam, wolę nie ryzykować. Ja też robię wszystko, piorę, sprzątam, gotuję i jeszcze pracuje, a mam koleżankę, ktorej mąż to jest taki biedny, że mój to dziękował, że nie jestem taką zołzą, bo on to musi wszystko na zawołanie robić a ona tylko leży
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zdrowej nie ma zdnych przeciwskażań do podnoszenia rąk, oczywiscie jeśli trwa to kilka minut a nie godzin i on nie wie skąd to przekonanie, że zdrowa kobieta nie może firanki powiesić ![]() co do przesądów to w nie nie wierzę ![]() natomiast jesli chodzi ogólnie o prace domowe to my z mężem zawsze się nimi dzieliliśmy, bo oboje pracujemy zawodowo, chociaż jakby to podsumować to i tak wychodzi, że tż robi więcej rzeczy w domu, bo on uważa, że jest silniejszy i powinien mieć więcej obowiązków ![]() a teraz jak jestem w ciązy to by chciał jeszcze więcej robić ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
u nas w rodzinie, w listopadzie urodzi sie jedna dziewczynka a w styczniu druga (siostrzenice mojego tż), więc się nie zmarnują inaczej bym nie kupowała
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo małż wychodzi rano a wraca wieczorami wiec nie doczekałabym sie na jego pomoc---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
terminy już zaklepane: marzec, kwiecien i maj ale będzie szał |
||
|
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że każdy ma swoje zdanie, ja nie zabraniam kategorycznie czegoś komuś, bo to nie moja sprawa. Z drugiej strony masz rację, znaczy Twój gin, jeśli trwa to kilka minut, ja niestety mam taka firankę w salonie, że nieraz to ją wieszam z godzinę jak mi coś nie wyjdzie, więc nawet się cieszę, że nie muszę tego robić ![]() Mój tż też był zawsze chętny do prac domowych, a teraz to już w ogóle jak nie chcę, żeby coś zrobił, bo zrobie to sama to prawie się obraża, że nie daje mu się wykazać chyba ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co o ile pamietam to chyba na 20 lewelu bo net mi szwankuje i nie za bardzo moge teraz w to pograc i tak ze wizaz odczytuje to Cud!!!!---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Dzis 14 tydz. i 4 dzien a gdzie tu do 20 tyg. ;D....zazdroszcze dziewczynom ktore znaja juz plec My caly czas snujemy z Tż wizje kto tam w brzuszku siedzi ;D...troszke zmienie temat wczoraj wyglupialismy sie z Tż i mi taka "maline"na szyi zrobil ze prawie zawalu rano dostalam (((( normalnie go "udusze" jak z pracy wroci.Nie wiem co mu do glowy strzelilo.....czy Wasi tez miewaja takie pomysly?Bo moj zawsze szalal na moim punkcie ale odkad jestem w ciazy to po prostu jeszcze bardziej zbzikowal na moim punkcie.Ciagle powtarza ze w ciazy jestem jeszcze bardziej sliczna(przesadza)i ze odmienny stan mi sluzy ja z tego sie smieje bo nie widze u siebie zadnych zmian po za wieksza iloscia kg a on ze to jeszcze bardziej mu sie podoba....Łoszalał ;D
Edytowane przez monika267 Czas edycji: 2010-10-13 o 10:44 |
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swojemu powiedz, że dziecko będzie miało taką samą malinkę jak się urodzi, to się przestraszy
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz antydotykalska to ja tez jestem wiec on nie nalega ale wczoraj jakos mnie ochota naszla na przytulanie
.....a z ta malinka to mu powiem tak jak napisalas na pewno wiecej tego nie zrobi ;D bo sie wystraszy heh
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On jakoś zgłupiał, bo ciągle sie boi, żeby mi nic nie zrobić A ja właśnie chciałabym się nieraz powygłupiać jak dawniej![]() A co do robót- to ja wczoraj malowałam pokój.Dobrze się czuje, więc nie widzę przeciwskazań.
|
|
#3956 |
|
Raczkowanie
|
Ja to tam lubie sobie czasem polezec i sie pomiziac ( nie mylic z sexem), ale odkad maz sie dowiedzial, ze mozemy szalec to co wieczor pyta czy pobaraszkujemy, a ja mam taki anty sex, ze masakra i ciagle mu odmawiam, a on taki biedny jak zbity pies odchodzi. Ofc do niczego nie zmusza, nie robi afer, ale no jak patzre na ta jego mine to normalnie plakac sie chce, bo jest zloty chlop z niego. No, ale co mam poradzic jak nie toleruje takich zblizen no
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi powieszenie firanki zajęło jakieś 3 min i nawet bardzo rąk nie podnosiłam, bo weszłam na wyższy stół ![]() Zreszta mi się wydaje, że każda z nas czuje na co może sobie pozwolić Wg mnie w zdrowej ciązy praktycznie wszystko można robić, co do tej pory, poza dżwiganiem, ale to tylko moje zdanie.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-13 o 11:09 |
|
|
|
|
#3958 |
|
Konto usunięte
|
Uważajcie Dziewczynki z tymi firankami, oknami, sprzątaniami i zakupami. Ja staram się oszczędzać, nie wykonuję ciężkich prac, jednak bardzo dużo poruszam się po mieście, mam bardzo napięty grafik. Do tej pory czułam się dobrze, nic nie bolało, trochę tylko podziębiona byłam. Aż tu przedwczoraj w sklepie brzuch zaczął mnie pobolewać tak, jak boli przed okresem. Nie miałam siły, myślałam, że to dlatego, że długo wybierałam w sklepie te malutkie ubranka i tym się zmęczyłam
Jednak wieczorem już w łóżku zaczął mnie boleć brzuch, bolała głowa, nie mogłam spać. Rano gdy wstałam było tak dalej, brzuch nie bolał już "okresowo" ale jakby po dwóch stronach, tak jakby bolały mnie jajniki. Myślałam, że samo przejdzie, bo ból nie był jakiś bardzo ostry. Mimo to zadzwoniłam do przychodni chcąc spytać, czy nie mogę przyjść wcześniej na wizytę do mojej lekarki (termin wyznaczony miałam na 22.10). Odmówiono mi, mówiąc, że jej nie ma. Gdy moja mama usłyszała, jaka jest sytuacja wpakowała mnie w samochód i zawiozła do pierwszego lepszego prywatnego gina którego adres podała jej telefoniczna informacja medyczna. Okazało się, że mam skurcze(15tc...). Dzidziusiowi serduszko biło w normie na szczęście, ale ja dostałam leki i mam absolutny nakaz leżenia plackiem przez najbliższe dni i docelowo zmniejszenia obrotów. Lekarka złapała się za głowę, gdy dowiedziała się, że z moimi problemami hormonalnymi nie miałam jeszcze zrobionych ani jednych badań krwi i przepisanego od samego początku ciąży progesteronu. Natychmiast zrobiła jedno i drugie, kazała jechać za dwa dni na USG i jeśli do piątku objawy nie miną, fruwam do szpitala. Dlatego apeluję, traktujcie siebie bardzo, ale to BARDZO ostrożnie i łaskawie!!! |
|
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiecie co to moze byc od paru dni boli,piecze mnie lewa noga gdzies w okolicach uda-pachwiny nie raz ustac na niej nie moge toc szlauy mozna dostac!!!!
....nawet wieczorem jak juz leze w lozku to mnie piecze i boli
|
|
|
|
#3960 |
|
Raczkowanie
|
I juz mamy drugi przyklad na to, ze czasem wydaje nam sie, ze a juz jestem na tyle wysoko w ciazy, ze nic mi nie bedzie, a tu pach nagle takie akcje. Ja to jestem taka, ze nie panikuje, ale jednak staram sie dmuchac na zimne. Na wszystko tzreba zwracac uwage gina i nie wazne, ze nam wydaje sie, ze skoro sam nic nie mowi tz, ze jest ok, albo same przeciez najlepiej wiemy co nam wolny i czy to objawy czegos czy nie
Niczego nie mozna ignorowac, bo tu chodzi o nasze maluchy, wiec widzimisie i hasla mnie to nie dotyczy schowac do szuflady.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

ale przy tym tempie tycia, to ja nie wiem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)