Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 09:00   #2521
alutka78
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nio myślę ze pomorze przecież agravka karmi a odstawiła nabiał
Musze porozmawiac z Agravka.
Stary 2010-10-13, 09:08   #2522
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

czesc dziewczyny u mnie nocka bez zmian ale czekam cierpliwie na ten dzień dzis juz nawet kupa poszła ale mały się znów pręży...
bajka
śliczna niunia, super fryzurka i fajne zakupy
wiolek nie wiem czy pisałam najwyżej się powtórzę...super filmik
vette to wiolek jest z Rzeszowa ??? myślałam że gdzieś ze śląska
dzidzia no to chyba nie ma innej opcji jak przemeczenie, nadmiar wrazen etc....takiej dziecince niewiele trzeba...my tez mamy problem z wyciszeniem po kapieli ale z dnia na dzien jest co raz lepiej...a jak tam wczoraj, przesunelas kapiel jak planowalas ???
anoxa no ślicznie
alutka współczuje a parówy jadłam na potęgę...
entertete moja siostra miała uczulenie na jelp, współczuje
anuszka ten eveline cos kolo 15 zł no i jest go 200ml nie 75 jak pharacerisa
a co kombinujesz???
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a ja lubie pieluszki DADA i nie widzę kompletnie zadnej różnicy między nimi a pampers active ( oczywiście chodzi mi o dada 3 bo 2 są inne)
ile ich jest i po ile ??? 2 dla mnie byly tragiczne wiec jesli sie oplaci to kupie te 3

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:08   #2523
entertete
Rozeznanie

Co do wprowadzania jedzenia, można wg schematów a można na intuicję. Ja mam zamiar podać gdzieś po połowie 3.

Gdybym sugerowała się różnymi zaleceniami, to musiałbym nie używać smoczka (zgryz), nie dawać herbatki (próchnica), nie używać bujaczka (kręgosłup i ograniczenie ruchowe) i każdego dnia płakała i wyrzucała sobie, że jestem złą matką, bo od 2 miesiąca karmię butelką. A ja jestem matką środka - złotego - tak bym siebie określiła. Brzmi to może zaczepnie,ale tak nie jest po prostu tak uważam

Dada 3 o niebo lepsze o 2. Od pampkow różnią się mało elastycznymi gumkami, tym, że nie są naperfumowane (nie cierpię tego, a akurat te, co używałamz pampers były, może są jeszcze inne bez tego żelu???), dady jeszcze są ciut sztywniejsze i mają wkład grubszy taki. Teraz używam pampków, potem pewnie dada, bo juz zakupiłam paczkę żeby sprawdzić.

papeteria właśnie zrobiłam krochmal, po drzemce myjemy buzię, koc do prania w płatkach odstawiony i zobaczymy czy to to.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-10-13 o 09:17
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:16   #2524
hd2005
Zakorzenienie

Alutka - współczuję ...
Masło - masło produkuje się z mleka ) Swoją drogą sprawdź czy masz na pewno MASŁO. Jest wiele produktów, które wyglądają jak masło i nazwa sugeruje, że to masło np. Śmietankowe ale nie są masłem. Masło powinno zawierać ponad 80 % tłuszczu.
Parówki - nie chce opisywać dokładnie procesu produkcji więc w wielkim skrócie: składają się z wielu resztek... i zawieraja niewiele mięsa, za to sporo chemii. Raz na jakiś czas - OK ale odradzam w normalnej diecie.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Wzbogacanie diety - hmmmmm... chyba z tym poczekam. Planowałam coś dodać ok. 4 miesiąca ale może poczekamy do 5...
Wszystko zależy od malucha

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:26   #2525
vette
Zadomowienie

Dzis znowu w nocy latalam z laktatorem i efekty sa
W ciagu dnia mala je czesciej to i zachomikowac mniej mozna ...

o dzieki Ci dzidzia za ten pomysl
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
jaszczka to zaszalałaś Ja gdybym miała te 50 tys, to kupiłabym lepszy samochód .
A ja kupilabym dzialke

od czegos trzeba zaczac w koncu ..
ale kuchnia mi sie podoba baaaardzo, uwielbiam polerowane meble kuchenne

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
vette to wiolek jest z Rzeszowa ??? myślałam że gdzieś ze śląska
chyba wiekszosc mamus ze slaska,tylko my takie dwie bidne z podkarpacia

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Byliśmy z Gabą u weterynarza. Stwierdził, że może to stawy... Gdy opowiedzieliśmy o historii znajomych powiedział "to możliwe" ...
coz za pomocny wet

koplabym go w zad
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:32   #2526
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
co do jedzenia - wprowadziliśmy zupkę marchewkową,
nie planowałam przed 4tym miesiącem, ale tak wyszło - po szczepieniu było ok, ale nocki mieliśmy zarwane, Kuba miał okropne gazy, prężył się i płakał, wytrzymałam tydzień i powiedziałam do męża, że damy zupkę i może pomoże, no i pomogło - możemy spać. Szczepiłam Hexa i rotawirusy, no i chyba te rotawirusy bo to doustne tak wpłynęły na brzuszek.
Dzielę mały słoiczek marchewkowej na 3 dni, nie chodzi o to, żeby się najadł, tylko żeby ta marchewka mu regulowała trawienie.
A apetyt to on ma nieziemski ostatnio, już cyc na niego mówię, bo zaczął piszczeć z radości jak widzi cyca.
Z tego co mi wiadomo to po otwarciu taki słoiczek może być przechowywany w lodówce max 48h, więc 2 dni.
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Co do wprowadzania jedzenia, można wg schematów a można na intuicję. Ja mam zamiar podać gdzieś po połowie 3.

Gdybym sugerowała się różnymi zaleceniami, to musiałbym nie używać smoczka (zgryz), nie dawać herbatki (próchnica), nie używać bujaczka (kręgosłup i ograniczenie ruchowe) i każdego dnia płakała i wyrzucała sobie, że jestem złą matką, bo od 2 miesiąca karmię butelką. A ja jestem matką środka - złotego - tak bym siebie określiła. Brzmi to może zaczepnie,ale tak nie jest po prostu tak uważam
klask i:
Nie zawsze się trzeba trzymać sztywno schematów.
Ja na przykład się kieruję jakąś tam moją intuicją, obserwacją dziecka i doświadczeniem jakie nabyły mamy majówkowe. Znam ich historie i wiem czego się mogę spodziewać.. głupi przykład gdzie sama bym na to nie wpadła.. jak dziecko reaguje alergicznie na dany słoiczek to może nie być uczulone na to warzywko/owoc a jedynie na sztuczną witaminę C i to samo warzywko ale innego producenta-bez tej witaminy będzie dla dziecka okej i super.
Mały od dawna mi nocki przesypiał.. chyba pierwszy na wątku a ostatnio zaczął się wybudzać mimo, że na noc dostawał większą dawkę mleka niż w ciągu dnia.. i nie uważam, że go utuczę dodając kaszkę do jednego posiłku skoro to jest posiłek nocny i ma mu wystarczyć na te 8 czy 10 godzin, które śpi
Cytat:
Parówki - nie chce opisywać dokładnie procesu produkcji więc w wielkim skrócie: składają się z wielu resztek... i zawieraja niewiele mięsa, za to sporo chemii. Raz na jakiś czas - OK ale odradzam w normalnej diecie.
Ja tam kocham parówki te zmielone krowie cycki, rogi, łańcuchy oglądałam ostatnio jak wybrać dobre parówki i się okazało, że sama sobie kupowałam zawsze te super bo ja nie lubiłam takich miękkich i galaretowatych parów.. moje musiały być sztywne, jędrne i sprężyste No i po obejrzeniu tego programu spojrzałam na etykietkę moich parów... mięso nie jest oddzielane mechanicznie od kości i jest go ponad 80%, reszta to te chemikalia co z kilograma mięsa robi 6 kilo szynki ale to samo jest w niemal każdych wędlinach i kiełbasach, których ja nie jem

Moja dieta zabrania mi parów
Poszło już 5,7kg

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:36   #2527
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

siala -
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:37   #2528
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
od czegos trzeba zaczac w koncu ..
ale kuchnia mi sie podoba baaaardzo, uwielbiam polerowane meble kuchenne
Trza je uwielbiać polerować i wycierać... już widzę małe dziecko co to się wiesza na szufladzie mającej 50kg udźwig i łapkami odbija ślady na każdej jednej szafce do jakiej dostanie
Mnie by szlag jaśnisty ognisty, pierun siarczysty trafił bo jak teraz na swojej lodówce widzę choćby małą "mazkę" to pędzę ze spryskiwaczowym Clinem i ręcznikiem papierowym i wycieram, podcieram, poleruję, wejcuję..

Kuchnia ładna ale jak dla mnie to żeby sobie popatrzeć a nie coś tam robić

Stary 2010-10-13, 09:41   #2529
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Pytacie co kombinuję...
Na razie to stwierdzam, że jestem rozchwiana emocjonalnie
Postanowiłam, że jednak wrócę do karmienia naturalnego... jak się uda. Poruszył mnie wczoraj wpis niezawsze, że jej wygoda jest nieważna, że najbardziej liczy się dziecko. Rozpłakałam się czytając to i rozpoczęłam walkę o mleczko. Wydawało mi się, że w piersiach już pusto, bo praktycznie od tygodnia nie karmiłam. Wypiłam karmi. Zaczęłam ściągać. Z obu piersi w pół godziny ściągnęłam 20ml. Po 3 godzinach 40. W nocy nastawiłam budzik na 3 i ściągnęłam kolejne 40. Rano już 100 Zaraz znowu będę ściągać. I dokonałam takiego oto zakupu:

http://allegro.pl/laktator-elektrycz...256546571.html

Tylko nie śmiejcie się ze mnie, bo i tak mi wstyd.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 09:49   #2530
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Pytacie co kombinuję...
Postanowiłam, że jednak wrócę do karmienia naturalnego... jak się uda. Poruszył mnie wczoraj wpis niezawsze, że jej wygoda jest nieważna, że najbardziej liczy się dziecko. Rozpłakałam się czytając to i rozpoczęłam walkę o mleczko. Wydawało mi się, że w piersiach już pusto, bo praktycznie od tygodnia nie karmiłam. Wypiłam karmi. Zaczęłam ściągać. Z obu piersi w pół godziny ściągnęłam 20ml. Po 3 godzinach 40. W nocy nastawiłam budzik na 3 i ściągnęłam kolejne 40. Rano już 100 Zaraz znowu będę ściągać. I dokonałam takiego oto zakupu:

Jak tylko napisałaś, że coś kombinujesz to wiedziałam, że chodzi o karmienie. Normalnie to czułam, że nie dasz za wygraną!
Stary 2010-10-13, 09:57   #2531
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Pytacie co kombinuję...

Ja uważam, że jak ktoś czuje taka potrzebę niech walczy, trzymam kciuki by się powiodło za determinację

Stary 2010-10-13, 09:59   #2532
papeteria
Zakorzenienie

anuszka super...na pewno sie uda ...medela jest rewelacyjna ....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:08   #2533
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

dzieki dziewczyny
Stary 2010-10-13, 10:11   #2534
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Jestem pewna, że lizanie to efekt stresu związany z nową sytuacją.
To prawda!!! Mój poprzedni psiak jak poszłam na studia i do pracy i nie bylo mnie cale dnie, to też czuł się samotny i lizał łapy. Wylizał sierść a śliną wprowadzał bakterie i pojawiały mu się krosty ropne... Dbajcie o Gabę a wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
I tu się zgadzam. Jednakże nie rozumiem po co dokarmiać, zagęszczać itd. skoro mleczko w pełni wystarcza i dzieciątko przybiera na wadze i ładnie rośnie.
Akurat tu się zgadzam z Alugien, że dla mnie to jest takie troszkę sztuczne tuczenie.

Cytat:
Pytacie co kombinuję...
Postanowiłam, że jednak wrócę do karmienia naturalnego... jak się uda.
Brawo
Gratuluję siły woli!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:22   #2535
vette
Zadomowienie

Cytat:

Ja tam kocham parówki te zmielone krowie cycki, rogi, łańcuchy oglądałam ostatnio jak wybrać dobre parówki i się okazało, że sama sobie kupowałam zawsze te super bo ja nie lubiłam takich miękkich i galaretowatych parów..
Tez ogladalam TEN program

parowy sa fajne, tylko czasami

Cytat:
Pytacie co kombinuję...
Na razie to stwierdzam, że jestem rozchwiana emocjonalnie .
Moge sie podpiac?

Anuszek kochany trzymam kciuki za bitwe o cycki!

Cytat:
Mnie by szlag jaśnisty ognisty, pierun siarczysty trafił bo jak teraz na swojej lodówce widzę choćby małą "mazkę" to pędzę ze spryskiwaczowym Clinem i ręcznikiem papierowym i wycieram, podcieram, poleruję, wejcuję..
Dla mnie to nie problem.Kuchnie czesto sie pucuje wiec jestem przyzwyczajona a dwa... kilka kropek mnie nie irytuje

pedantem jest moj m. ja jestem tylko estetka
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:26   #2536
karolcia228
Zakorzenienie

ola - mojej Anastazji 1 łyżeczka kaszki pomogła zrobić lepsze kupki i nie meczy się tak jej robiąc, nie są takie rzadkie, więcej niż 1 miarkę nie będę dawać ona i tak ładnie przybiera, po za tym je 4 posiłki dziennie

Stary 2010-10-13, 10:27   #2537
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
I tu się zgadzam. Jednakże nie rozumiem po co dokarmiać, zagęszczać itd. skoro mleczko w pełni wystarcza i dzieciątko przybiera na wadze i ładnie rośnie.
Akurat tu się zgadzam z Alugien, że dla mnie to jest takie troszkę sztuczne tuczenie.
Też tak myślę Jeżeli będę karmić naturalnie to wprowadzę coś nowego dopiero po 5 miesiącu
Stary 2010-10-13, 10:37   #2538
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
linka
ponarzekalam i dzis popoludniu Zoska przytrzymala glowke
anoxa
sinlac szczegolnie polecamy dla chudych dzieci, wiem, bo pasłam nim moje dziewczyny
super bravo dla Zosi a z tym ze dla chudych dzieci to sie zgadza tam jest rowniez o tym napisane

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no dobra...

z tym ze niewyprostowane.
super kolorek fryzurka tez polecam suszyc na szczotke plus przeprostowanie koncowek beda sie dobrze ukladaly i nie bedzie sie z tylu robilo tzw gniazdo

Cytat:

my mamy Saeco i jest rewelacyjna, daliśmy niecałe 1300 na promocji "bez vatu", świetnie spienia mleko, ma młynek; jedynie nie można sypać zmielonej kawy
no a kawa - marzenie jak z kawiarni
(a taką samą mamy w pracy już prawie 2 lata, 30 osób, praktycznie każdy pije kawę i działa )
my chcemy cos troszke tanszego a senseo jest duzo tansze i pilam z niego kawke super jest do zapatzania uzywasz tych tzw padsow sa rozne rodzaje kaw i chyba sie skusimy

Cytat:
Ja na przykład się kieruję jakąś tam moją intuicją, obserwacją dziecka i doświadczeniem jakie nabyły mamy majówkowe. Znam ich historie i wiem czego się mogę spodziewać.. głupi przykład gdzie sama bym na to nie wpadła.. jak dziecko reaguje alergicznie na dany słoiczek to może nie być uczulone na to warzywko/owoc a jedynie na sztuczną witaminę C i to samo warzywko ale innego producenta-bez tej witaminy będzie dla dziecka okej i super.
Mały od dawna mi nocki przesypiał.. chyba pierwszy na wątku a ostatnio zaczął się wybudzać mimo, że na noc dostawał większą dawkę mleka niż w ciągu dnia.. i nie uważam, że go utuczę dodając kaszkę do jednego posiłku skoro to jest posiłek nocny i ma mu wystarczyć na te 8 czy 10 godzin, które śpi

Ja tam kocham parówki te zmielone krowie cycki, rogi, łańcuchy oglądałam ostatnio jak wybrać dobre parówki i się okazało, że sama sobie kupowałam zawsze te super bo ja nie lubiłam takich miękkich i galaretowatych parów.. moje musiały być sztywne, jędrne i sprężyste No i po obejrzeniu tego programu spojrzałam na etykietkę moich parów... mięso nie jest oddzielane mechanicznie od kości i jest go ponad 80%, reszta to te chemikalia co z kilograma mięsa robi 6 kilo szynki ale to samo jest w niemal każdych wędlinach i kiełbasach, których ja nie jem

Moja dieta zabrania mi parów
Poszło już 5,7kg
no i slusznie mysle ze matka wie najlepiej co jest dobre dla jego dziecka a co nie poza tym masz racje ja tez sie czasem martwie jak maly spi po 10godzin bez karmienia czy to nei za dlugo

z kuchnia da sie przezyc ja tez mam wysoki polysk i przezylam inwazje siostrzenic to nie tak do konca ze od kazdego dotn\kniecia slady zostaja jedynie od brudnych lapek np tlustych moze to zalezy od jakosci mebli moje niby sa dobrej jakosci

ola_k tak myslalam ze kuchnia jaszczki duzoooo wiecej kosztowala wszystko zalezy od jakosci materialu itd my za swoja a mamy mikroskopijna placilismy (tzn powinnismy bo z racji ze moj kuzyn jest wlascicielem sklepu odliczyl mi swoja marze i zaplacilam 1400zl mniej) tak wiec kosztowala ona 5800zl a jest naprawde mala oczywiscie bez osprzetu i bez montazu wiec ceny sa porazajace '

wogole to nie pislalam wam ze w ikei kupilismy relingi na sciany do kochni i jakies rozne pojemniczki i super to wyglada jakos przytulniej sie zrobilo w tej kuchni

Cytat:
Pytacie co kombinuję...

super ze ci sie udalo bo mi niestety nei a pi.pko wczoraj sprzedalam swoj laktator medela mini electric za 170zl i mialam do niego 6 butelek do oprzechowywania mleka i nowke lejek bo stary zjadl mi pies i dokupilam nowy

my bedziemy pozniej jechac do mojego taty bo w nocy przyjechal na pogrzeb moj maz go z pociagu odbieral a jeszcze nie widzial sie z Hubciem i wydzwania kiedy bedziemy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:49   #2539
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie!
co do kawy-kawiarek-polecam bialetti mukka edycja limitowana krowa
kawa rewelacja illy szczegolnie polecam--bezkofeinowa tez jest wiec mozna smialo pic....
vette--jak wlosy na molek??, ja bylam u fryzjera w sobote
jaszczka--chodzac na spacery nad jeziorem mialam nadzieje, ze Cie spotkam a tu lipa eh łobuze Ty!!
aa moje dziewcze 2 mce wczoraj skonczylo--szok--szał!!!

Edytowane przez Xawmeli
Czas edycji: 2010-10-13 o 10:52
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 10:51   #2540
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Sądzę, że go nie utuczę jak zjada jeden zagęszczony posiłek a kolejny zwykły dopiero po 10 godzinach.
Cytat:
Dla mnie to nie problem.Kuchnie czesto sie pucuje wiec jestem przyzwyczajona a dwa... kilka kropek mnie nie irytuje

pedantem jest moj m. ja jestem tylko estetka
hihihi to M będzie pucował a Ty podziwiać
Na taki układ to i ja bym się zgodziła

Stary 2010-10-13, 10:56   #2541
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mamuśki
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny u mnie nocka bez zmian ale czekam cierpliwie na ten dzień dzis juz nawet kupa poszła ale mały się znów pręży...
Asiu u mnie tak samo
anuszka1401 Trzymam kciuki - dasz radę
anoxa gdzie kupiłaś końcówi do medeli bo ja też chcę - jeśli na all to możesz podać mi link.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:00   #2542
karolcia228
Zakorzenienie

siala - mi się podobają takie kuchnie, ale utrzymacie połysku mnie przeraza, ale muszę w końcu wymienić meble i wyposażenie

No ja myślę ze nie utuczysz go, ja mojej daje max 5 posiłków kupy robi z 6 nawet i tak jest pulpecikiem, taki ma organizm, ale zaglądałam w książeczkę TZ i ona ma taka sama wagę, wzrost, obwód główki i klatki jak TZ a on teraz jak na moknie to wazy 64kg
A expres mam dolce gusto

Stary 2010-10-13, 11:01   #2543
anoxa
Zakorzenienie

misiulka http://allegro.pl/medela-lejek-stand...226368792.html prosze jest oryginalny i wszystko super sprawne
Stary 2010-10-13, 11:04   #2544
itakasia
Zakorzenienie

witam
papi
zrobilam zakupy na BU, teraz czekam
anoxa
dzieki, a Zoska wiecej nie chciala powtorzyc osiagniecia, nawet tatusiowi sie nie pochwalila
anuszka
szczerze mi zaimponowalas trzymam kciuki
vette
pokaz wloski

wczoraj zawiozlam Marysie na tance i przez 1.5h szalalam na zakupach, wiecej z karta w tym miesiacu nie wychodze z domu

jesli chodzi o kawe to moi rodzice maja taki ekspres, kawa pyyszna

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-10-13 o 11:05
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:07   #2545
anoxa
Zakorzenienie

karolcia dobre z tym moknieciem podoba mi sie dolce gusto ale patrze przyszlosciowo i padsy do senseo sa sporo tansze niz do dulce a jaki masz kolor"?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

itakasia co to te BU?
a Zosia sie chwalic widocznie nie lubi pochwal sie co kupilas?
Stary 2010-10-13, 11:08   #2546
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
misiulka http://allegro.pl/medela-lejek-stand...226368792.html prosze jest oryginalny i wszystko super sprawne
dziękuję

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:08   #2547
wiolek1
Zadomowienie

enterente no nie bardzo na tym zdjęciu widać ale może spróbuj ubrać w ubranko prane w tym jelpie i będziesz wiedzieć bo ja jak jeszcze nie wiedziałam, że to skaza tez myslałam, że może proszek ale mały zawsze miał ładne plecki więc jakby to był proszek to całe ciałko by było w krostkach

bajka super włoski, śliczne ubvanka i Blanka cudowna a jaka fryzurka

Alguien ohhh dziękuje a nigdy nie lubiłam swojego nagranego głosu ale zauważyłam, że teraz zmienił mi sie jego ton jak mówię do synka

Cytat:
my mamy Saeco i jest rewelacyjna, daliśmy niecałe 1300 na promocji "bez vatu", świetnie spienia mleko, ma młynek; jedynie nie można sypać zmielonej kawy
no a kawa - marzenie jak z kawiarni
(a taką samą mamy w pracy już prawie 2 lata, 30 osób, praktycznie każdy pije kawę i działa )
no moje dziadki też bardzo zadowolone ale powiem ci, że ostatnio musieli dać do naprawy bo w kawie był maleńki kawałek metalu i połamało te nożyki mielące i teraz przy każdej paczce kawy dziadek z magnesem siedzi i sprawdza czy nic nie ma

Cytat:
wiolek zieciunio jaki pogadany podoba mi sie chlopak!
wiolek szykuj sie, odwiedzimy Was w tym Rzesszowie
do rzeszowa to ja mam 30 km ale da się zrobić

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Tzn nie nie wykonalne - myslisz, ze odstawienie nabialu pomoze? I nadal bede mogla karmic piersia? Obys miala racje.
mi nie pomogło ale dalej karmię

jeśli chodzi o masło to ja uzwam Delme jedyna w której składzie nie ma serwatki i czegoś tam
pewnie to tłumaczy jej strasznie niską cenę
a poza tym jadłam dżemy, jabłka, ziemniaki, marchewke i duszonego kurczaka
i TYLE
aaa i mace jeszcze jadłam

wiem, że agravka jadła sery kozie u mnie niestety uczulały i dermatolog mi powiedziała, że te kozie i tak samo sojowe tak samo bardzo uczulają jak zwykłe mleko więc absolutnie nie !!!
a swoją drogą to u mnie i tak wszystko dalej uczulało
i teraz ty piszesz, że jeżeli dieta nie pomoże to będziesz musiała przejść na mm
a mi dieta nie pomogła kompletnie ale dermatolog nie kazała przejść na mm i kazała wprowadzać inne produkty i mam dawać 3 kropelki fenistilu a smaruję maścią robioną apteki jedną z euceryna a drugą jakąś witaminową
ale mój mały to ma tą skórkę atopową dosłownie skorupa na rączkach i nóżkach a
krostki na buźce takie dziwne a na ciele jakby pojedyńcze czerwone drobne ale ciało to bardziej jest atopowe
a zdjęcie buźki wstawie ci ( byłszczy się od maści )

aaa i teraz sobie przypomniałam, że któraś pytała ( chyba vette) czy po wprowadzaniu produktów jest ok
no to pisze, że nie jest ale na diecie też nie było ok
chyba jeszcze będę próbowała do alergologa bo w sumie nie zadowala mnie zostawienie przez dermatologa sprawy tak, że mały ma kropelki brać ja mam sobie jesć a jego będzie dalej wysypywać
chociaż mleczko mi się poprawiło bardzo

papi może ci się tak skojarzyło bo pisałam kiedyś, że moja babcia mieszka w tychach i mój ojciec z tamtąd pochodził

a za pieluszki 64 sztuki zapłaciłam ostatnio 27 zł ale to chyba w promocji były a normalnie 29 zł więc i tak w porównaniu do pampersów bardzo mało ale wiadomo każdemu co innego pasuje

siala brawo

anuszka ale się cieszę gratulacje i wieeelkie kciuki ale na pewnio ci się uda skoro się uparłaś
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:09   #2548
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
karolcia dobre z tym moknieciem podoba mi sie dolce gusto ale patrze przyszlosciowo i padsy do senseo sa sporo tansze niz do dulce a jaki masz kolor"?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

itakasia co to te BU?
a Zosia sie chwalic widocznie nie lubi pochwal sie co kupilas?
Czarny, powiem ci ze w marketach typu real, kupuje się pudelku za 15 zl masz 8 kaw z mlekiem ( 8 kapsułek kawy i 8 mleka ) wychodzi 2 zl za kawę a w restauracji 8zł wiec nie jest tak źle, ale rozumiem

wiolek
- biedulek z tymi plamkami, moja to ma Chrostki od śliny na brodzie

A i mała znów śpi w łóżeczku , pokwękała ale zasnęła

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-13 o 11:17
Stary 2010-10-13, 11:19   #2549
anoxa
Zakorzenienie

wiolek koniecznie idz do alergologa biedny ale mocno jest wysypany slodki maluszek

karolcia ja patrzalam tez na allegro i za 10szt do senseo np cafe latte albo capuchino czy tez inne smaki kosztuja 8zl wiec taniej a np 100szt tchibo mild (uwielbiam ja) kosztuje 40zl wiec sie oplaca
Stary 2010-10-13, 11:23   #2550
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a zdjęcie buźki wstawie ci ( byłszczy się od maści )
Boziu, biedaczek.
Jagoda miała trochę mniej czerwone ale bardzo podobne.
Pomogła maść- cortineff. Wprawdzie pisze, że to maść do oczu ale pediatra zaleciła i pomogło. Jeszcze przez kilka dni będę podawała fenistil ale już tylko po 2 kropelki.
Moja pediatra zaleciła fenistil stosować tak:
1 dzień- 2 x 2 kropelki
2 dzień- 2 x 3 kropelki
3 dzień- 2 x 4 kropelki przez kilka dnia aż będzie widać efekty
i później jak już będzie minimalnie tych krostek to 2 x 2 kropelki przez kilka dni i odstawić.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
wiolek koniecznie idz do alergologa biedny ale mocno jest wysypany slodki maluszek
Alergolog pewnie powie o diecie, o mleku itp. bo testy alergiczne dopiero po 2 roku życia można zrobić z tego co wiem...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości