|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
i ciag dalszy
|
|
|
|
#2492 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Patryk poszedł spać po godzinie histerii i bez kąpieli
dziś przeszedł sam siebie i od 7.30 rano do 20 spał tylko: 2x po pół godziny, raz 15 minut i raz 20 minut... no i tak przed 19 zaczął popłakiwać, dałam mu cyca, zasnął i zaraz się obudził i dalej popłakiwał, potem coraz mocniej, a jak tylko przestawał płakać to mu się oczka zamykały... był przemęczony ale udało mi się na 4 razy "wcisnąć" mu jeszcze cycucha, wydoił do dna i padł na amen ![]() co do wprowadzania jedzenia to słyszałam, że jak dzidzia na cycu to jeszcze później się daje, tak 5-6 miesiąc? niech mnie ktoś sprostuje jeśli to nieprawda ![]() ja może wprowadzę jakiś kleik czy kaszkę tak po 4 miesiącu, ale z zupkami i soczkami chcę poczekać conajmniej do grudnia (mały będzie miał 5 miesięcy) jak pojadę znowu do Polski, bo będę miała warzywa od rodziców z ogrodu z uprawy ekologicznej i będę mogła sobie sama ugotować, przetrzeć czy sok wycisnąć zresztą Patryk i tak świetnie rośnie i przybiera na moim mleku, więc chyba na razie nic więcej mu nie potrzeba na dzień dzisiejszy w wieku 3 miesięcy ma 65/66cm wzrostu i waży 7100g, czyli od urodzenia urósł 13/14cm i praktycznie podwoił swoją wagę ![]() jak to fajnie wiedzieć, że on teraz będzie spał do rana!! pije któraś ze mną?
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniaa tutaj znalazlam jeszcze cos takiego moze tez wam sie sprawdzi http://www.nestle.pl/dziecko/ i tam po 4 mc zycia jest kaszka nestle sinlac i to jest typowo dla dzieci z problemami z bialkiem poczytaj moze sie sprawdzi nestle sinlac sie nazywa Załącznik 3467211
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka ja chetnie sie napije za przespana noc
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- bajka super zakupy a niunia fryzurke ma rewelacyjna i te piekne oczka a ty swoja fryzurka mogla bys sie pochwalic :P
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczna jest Cytat:
poczytam ale tak naprawde to chcialabym zeby mogl jesc te normalne kaszki a nie caly czas produkty "jedzeniopodobne" (co za wyraz )
|
||
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
linka
ponarzekalam i dzis popoludniu Zoska przytrzymala glowke anoxa sinlac szczegolnie polecamy dla chudych dzieci, wiem, bo pasłam nim moje dziewczyny
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym ze niewyprostowane. |
|
|
|
|
#2498 | ||
|
Zadomowienie
|
wow!!! zdradź jeśli możesz oczywiście ile maniany ona pochłonęła
jest rewelacyjna a że ja już planuję meblowanie mojego domku, to ciekawa jestem ile będzie mnie kosztowała kuchnia na takim poziomie...szacuję za meble ok 10kpln a razem ze sprzętami ok. 18kpln? zgadłam? ![]() Cytat:
Cytat:
Z tego co wiem to dziecko na mm po 5msc powinno dostawać coś ponad mleko a dziecko na piersi po 6msc, bo pokarm matki do tego czasu jest w zupełności wystarczający. Ja zamierzam się tego trzymać, jedynie jako że teraz sezon grzewczy to zamierzam podać do picia wodę przegotowaną i raz lub dwa razy na tydzień rumianek. Mały byl grzeczniutki dziś. Odkrył że może walić rączką w grzechotki wiszące na leżaczku. kupiliśmy mu karuzelkę tiny love i jest rewelacyjna! Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-10-12 o 22:35 |
||
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kuchnia? ech... fortuna tam wpadła... cenę zgadłaś, ale to samego sprzętu - sama tylko lodówka i zamrażarka kosztowała ponad 6 tys... a meble są na wypasie, wszystko domykane, szuflady mają udźwig do 50kg, można się na nich wieszać (brałam z myślą o małych dzieciach włażących wszędzie), dożywotnia gwarancja... całość wyniosła mnie ok 50tys plus podłoga: kafle 160zł/m2 x 16,5 metra + robocizna - już nawet nie chce mi się liczyć żeby się nie zdołować...EDIT: musiałam poprawić cenę kuchni bo mąż mnie sprostował ja mam dobrą pamięć, ale cholernie krótką
It's nice to be important but it's more important to be nice Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-10-12 o 23:14 |
|
|
|
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
ola na modyfikowanym po 4 miesiącu,a na piersi po 6.Niektóre dzieciaczki tu już 4 pokończyły.Ja zaczęłam zagęszczać z polecenia pediatry jeszcze sporo przed 4 miesiącem i to każdy posiłek,bo małej mleko nie wystarczało.Na przesypianie nocy to bynajmniej nie wpłynęło (to dla tych,które mają na to nadzieję
).
|
|
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
hej hej Belunia, widzę cię na pasku!!! dawno się nie odzywałaś, pisz co tam u was?
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
jaszczka
nie będę miała takiej kuchni farminko dzięki za sprostowanie ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- ja zmykam spać ! dobranoc
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zagęszczać nie boję, jak nie spróbuję to się nie dowiem ![]() Tyle histerii przeżyłam to i jedną więcej też bym dała radę ![]() Mamy 50% szans na powodzenie "akcji" więc ryzyk-fizyk. Mały wsunął 160ml mleka i dwie miarki kaszki aż furczało.. skończył i co? W płacz bo chciał jeszcze! Ale, że za dnia zjada 120 mleka a tylko na noc mu robimy 160 to nie dawałam więcej bo by mu chyba uszami wypłynęło 2 minuty po odbiciu i położeniu do wyra spał jak borsuk ![]() Jutro dodam 3 miarki i będzie wsuwał jak na opakowaniu podano
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2506 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my tak samo ![]() Cytat:
Cieszy taki coraz wiekszy kontakt z dzieckiem, prawda?!Cytat:
Jesli nie ma potrzeby, to po co zageszczac mleko - tylko tuczy sie sztucznie dziecko. A co do wprowadzania nowych potraw, to wlasnie czytalam juz jak to sie mamy niektore spiesza, a potem sie dziwia, ze ich dzieci maja alergie lub reakcje uczulenioweaniaa mam te sama zabawke i tez nie jestem z niej do konca zadowolona, wlasnie przez to, ze raczkami nie da rady dziecko chwycic tych zawieszek i przyciskow jaszczka kuchnia cuuuudo |
||||
|
|
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
co do jedzenia - wprowadziliśmy zupkę marchewkową,
nie planowałam przed 4tym miesiącem, ale tak wyszło - po szczepieniu było ok, ale nocki mieliśmy zarwane, Kuba miał okropne gazy, prężył się i płakał, wytrzymałam tydzień i powiedziałam do męża, że damy zupkę i może pomoże, no i pomogło - możemy spać. Szczepiłam Hexa i rotawirusy, no i chyba te rotawirusy bo to doustne tak wpłynęły na brzuszek. Dzielę mały słoiczek marchewkowej na 3 dni, nie chodzi o to, żeby się najadł, tylko żeby ta marchewka mu regulowała trawienie. A apetyt to on ma nieziemski ostatnio, już cyc na niego mówię, bo zaczął piszczeć z radości jak widzi cyca. ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
no a kawa - marzenie jak z kawiarni(a taką samą mamy w pracy już prawie 2 lata, 30 osób, praktycznie każdy pije kawę i działa )
|
|
|
|
|
#2508 | |||
|
Zadomowienie
|
Jestem nienormalna, polubilam nocne karmienia
hd zrobilabym dokladnie tak samo ![]() wiolek zieciunio jaki pogadany wiolek szykuj sie, odwiedzimy Was w tym Rzesszowie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale u nas to na bank nadmiar wrazen,mala strasznie jest pod tym wzgledem wrazliwa. |
|||
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś spala do 7 tylko o 2 zmieniłam jej pieluszkę bo słyszałam kupę i była duża ![]() Anastazja ma dziś 14 tygodni
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-13 o 07:14 |
|
|
|
|
#2510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Igusia też tak robi czasem, nawet nie chce jeść tylko wścieka się, wtedy staram się ją przytulić, daję smoka i zasypia mój aniołek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ładnie! Ja też niedługo farbuję i troszkę podetnę, ale ja mam prawie do pasa ![]() Cytat:
Buziaczek dla Nastki ![]() Iga pospała do 6.30, zjadła 120 i dalej śpi ![]() Niedługo powiem Wam co kombinuję, ale zobaczę najpierw jaki będzie tego efekt ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- jaszczka to zaszalałaś Ja gdybym miała te 50 tys, to kupiłabym lepszy samochód ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- A co do samochodów- wczoraj była u nas moja siostra, która mieszka w Gdansku. Ukradli im samochód spod bloku ![]() A jeszcze, żeby było śmieszniej, to nie był ich samochód, bo oddali swój do naprawy i szwagier pozyczył od swojego kuzyna, żeby dojeżdżać do pracy- WV WAN. |
|||||
|
|
|
#2511 | ||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!!!
Moja Dagusia ma skaze bialkowa. Mam odstawic mleko i jego przetwory. Sprawdzac czy w spozywanych produktach nie ma mleka, acha i calkowicie odstawic parowki, w parowkach jest wszystko, nawet mleko w proszku.Za 2 tyg mam sie stawic do lekarza, a jesli wysypka nasililaby sie wczesniej to dzwonic. Kapac tylko w krochmalu i natluszczac tylko oliwka. Podawac fenistil w kropelkach. zobaczymy efekty za dwa tygodnie. Jesli dieta nie da efektu to bedziemy musialy przejsc na mm, czego za nic w swiecie nie chce. Wczoraj to nawet mialam dola i dzis tez troche. w koncu trafilam na dobrego lekarza. Wczesniej przepisywali mi masci do smarowania, jeden kazal odstawic nabial na tydzien, a sie okazuje, ze przeciwciala ulatniaja sie od 2 do 3 tygodni. Paranoja. A mala sie meczy, bo strzsznie ja to swedzi. Jeden mowil nawet, ze to od smoczka. No prosze Was nkrostki na powiekach? Dziewczyny karmiace piersia dzieciaczki skazowe, czym zastepujecie nabial w swojej diecie i czym smarujecie chleb? Kupilam maslo, ale na etykiecie jest napisane, ze jest tam tluszcz, a mleka nie ma. Przeciez z mleka robi sie maslo, chyba... Swietne. Cytat:
Cytat:
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
alutka biedna Dagusia
mam nadzieję, że poprawi się jak zmienisz dietę, trzymam kciuki
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
alutka - współczuje, bo to nie przyjemne dla ciebie jak i dla Dagusi, ale nie nie wykonalne, więc dacie radę
![]() anuszka - a no widzisz jak szybko leci...a Nastka gada od rana a co ty kombinujesz??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2514 |
|
Rozeznanie
|
Tzn nie nie wykonalne - myslisz, ze odstawienie nabialu pomoze? I nadal bede mogla karmic piersia? Obys miala racje.
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ech... zostawić Was na pół dnia i już 4 strony do czytania... Cytat:
Jestem pewna, że lizanie to efekt stresu związany z nową sytuacją. Przeanalizowalismy wszystkie możliwe historie. Dziecko dla psa jest najniżej w hierarchii stada, bo jest małe i bezbronne. Gaba nie rozumie dlaczego takie małe coś, co powinno byc na końcu kolejki jest przez nas wywyższane, noszone na rękach, i lezy z nami w łóżku itd. Czytałam, że pies może reagować w sposób: - poddańczy - przywódczy W przypadku Gaby to reakcja poddańcza. Chce pokazać, że się zgadza, że jest grzeczna itd. A lizanie łap uspakaja psy. Jest to naturalny odruch. Pisałam Wam kiedyś, że nasi znajomi mieli dokładnie taka samą sytuację. Suczka znaleziona w lesie, po przejściach, pojawiło sie dziecko i zaczęła do krwi lizać łapy. Odwiedzili wielu lekarzy i skończyło sie na sterydach. Synek ma 3 lata a pies do tej pory czasem liże łapy Byliśmy z Gabą u weterynarza. Stwierdził, że może to stawy... Gdy opowiedzieliśmy o historii znajomych powiedział "to możliwe" ... Jeśli Gaba będzie lizała do krwi to na 100% zastosujemy bandażowanie łapek lub ten kołnierz. Chociaż do czasu zaleczenia ran. Na razie, na szczęście nie ma ran. Doszła do etapu łysych placów na łapkach. U rodziców się nie liże ale jest smutna. Chodzi od drzwi do drzwi i na nas czeka.---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież agravka karmi a odstawiła nabiał
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też niedługo pomyślimy o wzbogaceniu diety
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiolek ślicznie!!!!
BAjka a ta moja synowa po prostu boossska!
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-10-13 o 08:55 |
|
|
|
#2519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lo matko to niezle cie wyniosla ta kuchnia |
||
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
:d:d:d
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Bajka - sliczna fryzurka. Bardzo ładnie wyglądasz
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-10-13 o 09:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

dziś przeszedł sam siebie i od 7.30 rano do 20 spał tylko: 2x po pół godziny, raz 15 minut i raz 20 minut... no i tak przed 19 zaczął popłakiwać, dałam mu cyca, zasnął i zaraz się obudził i dalej popłakiwał, potem coraz mocniej, a jak tylko przestawał płakać to mu się oczka zamykały... był przemęczony ale udało mi się na 4 razy "wcisnąć" mu jeszcze cycucha, wydoił do dna i padł na amen 

na dzień dzisiejszy w wieku 3 miesięcy ma 65/66cm wzrostu i waży 7100g, czyli od urodzenia urósł 13/14cm i praktycznie podwoił swoją wagę 

i ladnie refleksy widac

nie będę miała takiej kuchni ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wiem co przezywasz, bo moj wujek zmarl na raka pluc, niestety tez bardzo szybko to sie rozwinelo. a do tego moj brat zmarl na bialaczke miesiac przed wujkiem...