|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Dziewczyny, tym razem ja muszę się Wam wyżalić.
![]() Właśnie się wk......m, miałam telefon od właścicieli mieszkania. I okazuje się, że za zeszły miesiąc brakuje 300 zł. I teraz nie wiem, czy mój mąż wpłacił, czy nie doszły? Już raz zrobił taki numer, miał wpłacić i nie wpłacił tylko przegrał na grach. Nie mam też kwitów za zeszły miesiąc, bo rzekomo powiedział iż zostawił u rodziców i zapomniał wziąć. Zawsze się tak wykręca, jak coś nabroi. Kurcze jak nie rybki to akwarium. Poszedł na noc do roboty, więc nie mam jak się spytać. Jak rano go dorwę to nie wiem co zrobię . Znowu idiotkę ze mnie zrobił. I jak wyjdzie, że nie zapłacił to, to, jak moja babcia mówi chyba klejnoty mu urwę w delikatnym brzmieniu!!!!!!!!!! Nie wiem co mam myśleć na ten temat. Powiedzcie mi co z tymi facetami jest nie tak. A ja mam przy okazji nieprzespaną noc i lepiej dla niego będzie, jak przywiezie te kwity i mi je pokaże, wtedy mu uwierzę, bo w tej kwestii nie mam już do niego zaufania.---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- weraa11 moim zdaniem nie powinnaś się przejmować tym, zazwyczaj w późniejszym czasie tak jest, że usg jest niemiarodajne w podawaniu wieku ciąży, tak zauważyłam u siebie i pewnie dziewczyny też takie maja spostrzeżenia. no ale to moje zdanie
|
|
|
|
#3662 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U ciebie to początek by był czy koniec 22 tyg.? U mnie moja córeczka (poza brzuszkiem, który idzie w miarę zgodnie z tp) też wychodzi mniejsza o ok. 1 tydzień (3-7dni) ale to podobno zupełnie normalne. Dwóch lekarzy już tak mi mówiło i nie ma się czym przejmować tak jak niektóre dzieci rodzą się z wagą 2800g i 50cm a inne 4600g i 60cm
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Wera do 2 tyg rozbieżności moga byc i nic sie nie dzieje... moja Kruszynka jest mniejsza o 6 dni(niż wynika to z OM) a cykle mam co 28 dni jak w zegarku co do minuty prawie
a co do karuzeli to slyszalam opinie ze Tiny love sa robione po konsultacjach z psychologami dzieciecymi i do nich dostosowane Kamilek mial Tiny love zoo, teraz kupe tej firmy ale jakas inna
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-10-12 o 22:09 |
|
|
|
#3664 |
|
Raczkowanie
|
co do wózków ja z mężem zdecydowaliśmy się na bugaboo..
wiele się naczytałam i naoglądałam o wózkach i to najlepsze rozwiązanie..funkcjonalno ści i wagi wózka jakie znalazłam.. jednynie co na "nie" to wygląd..ale żaden z "nowoczesnych" wózków mi się nie podoba.. jakbym mieszkala tam gdzie są niedziurawe chodnki i ulice oraz poza terenem górzystym to pewnie wybrala bym bajerancką dla oka inglesinę classic.. ale dla mnie ważne jest by można było jeździć po śniegach, górach, piasku itp. więc muszę wybrać rozsądnie bugaboo bo do tego on najlepiej się nada.. jeszcze tylko myślę jakie kolory..bo żaden mi się nie widzi.. w sumie najlepiej wypada z czarną ramą i jeans'owym wykończeniem.. aha wersja czterokołowa.. trzykołowa jest trudniejsza w użytkowaniu.. szczególnie w Polsce gdy są wysokie krawężniki i podjazdy na schodach dostosowane nie dla trzech ostatnio wam marudzilam ze chyba dostane inny kombinezonek niz chcialam.. i tak jest moj kolega co mial mi kupic z ebay'a kupil mi nówke troche innego fasonu..ale chyba jeszcze sliczniejszy.. linii "Baby K" (zdjecia zrobię kiedys tam to wystawię).. ale naprawde cudeńko.. puszysty, super wykonane i najcieplejszy z kombinezonkow jakie mam..jak ktos bedzie miec okazje to polecam.. ja mam ten czarny i jest rewelacja.. ladniejszy niz na stronie producentatylko ze zamiast 6funtow (tyle kosztowal na ebayu ten co chcialam) to dal 35.. i dal nam jako prezent.. a ja nie lubię takich dlugów wdzięcznosci..bo tak jakos glupio.. i juz wymyslilam ze go po remoncie zaprosimy do domu (bo i tak chce zobaczyc) to moze cos specjalnego ugotuje(mąż się tylko uśmial ).... wiec jak tylko wykoncze kuchnie to musze do was uderzyć na turbokorki z gotowania bo inaczej plukaniem zoladka si to skonczy a ja muszę pokazać sie z dobrej strony i by mężusiowi szczeka opadla a nie że sie ze mnie tu wysmiewa.. wrrry
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Dziś na 18stą wizyta u gina, troszkę się doczekać nie mogę a z drugiej strony troszkę nerwy, czy wszystko w porządku. Zawsze tak mam. Wczoraj z mężem cały wieczór świętowaliśmy Byliśmy na romantycznej kolacji, było cudnie, cudnie, cudnie. Rozmawiałyśmy o wózkach. Mi się baaaaardzo podobają Implast Boldery Ecoline, ale jak nam nikt nie "dołoży do interesu" to będzie trzeba pomyśleć o czymś tańszym, wówczas pomyślę może o Mikado Boston/Aston. Lilijka i jak z mężem? Zapłacił czy wykręcił numer? Jeśli nie zapłacił to baty mu za Twoją nieprzespaną noc! Ale mój mały wilk woła jeść, no niestety, trzeba się udać do kuchni marsz!
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mają projektor a to zwraca ich uwagę równiez. Poza tym pokazuje się mu rożne inne zarówiaste edukacyjne, także rozwój można bardziej stymulować---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Może zrobimy kiedyś instruktaż foto
|
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
HAVANA
mam imię dla dziewczynki Olivia, ale to przysługa dla babci, bo nie miała córki tylko 3 synów ja wolałam Lena nio ale jak widze szczęśliwą babcię to spoko a Olivia też siępodoba szkoda że dużo tych Olivek ja mam spacerówkę Greco po synku i chcę dokupić tylko fotelik i gondole, bo ze spacerówki byłam mega zadowolona ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- muron wysłąłam wiadomość 2 na priva napisz czy dostałaś bo mam wątpliwości że poszło może jak nie dojdzie to napiszę na forum o mojej cesarce w sumie nie mam nic do ukrycia napisz co chcesz wiedzieć ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- lilijka nio ja teżbym urwała klejnoty nie nawidzę krętactwa, ale dalej trzymam kciuki że to jakieś niedopatrzenie!!!!!
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!!! Dziś zaczynamy 22 tydzień!!!!(tj. ostatni tydzień 5 miesiaca...za tydzień zaczniemy 6
Właśnie przeglądałam sobie nasza liste i zauważyłam, że zdecydowana większość z nas zna juz płec swojego maluszka...nie dawno jeszcze takie pustki...tam były..nic po za imieniem i terminkiem porodu a teraz różowo- niebiesko. No ja jeszcze musze poczekac tydzień i 1 dzien do wizyty i wtedy MOŻE poznam płeć..narazie jeszcze to kopiące maleństwo w moim brzuszku jest dla mnie niespodzianka Ale nic dziwnego moja dzidzia jest najmłodsza na naszym forum![]() Juz patrze co tam od wczoraj naskrobałyście...
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
Cześc Dziewczyny...
Wczoraj był pierwszy dzień 21 tygodnia... Ja tez dziś idę na wizytę do mojego gina i też nie mogę się doczekac bo może wkońcu dowiem się czy chłopaczek czy dziewczynka. Mam dylemat czy zabierac moją córeczkę 7 letnia na usg? Bardzo chce się dowiedziec co bedzie miala z tym że u mojego lekarza jakośc usg jest raczej słaba. Za jakis czas chcemy z mężem wybrac sie na usg 3lub 4 d by dokładnie zobaczyc i miec pamiątkę. A tak na marginesie to w którym tygodniu najlepiej iśc na takie usg?? pozdrawiam Ania Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-10-13 o 09:56 |
|
|
|
#3672 |
|
Raczkowanie
|
muron dostałam i wysłałam odpowiedź
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- szizuho ja byłam z synkiem 5 letnim w 20 tygodniu na normalnym a i tak przeżywał, widział główkę, kręgosłup i w ogóle widziałam jak czuł się ważny że on też w tym uczestniczy, bo wiesz dla niego gadanie że w brzuszku ktoś jest to nic w porównaniu z tym jak zobaczył jak mówiłam to rozumiał, gadał do brzuch itd itp ale tak jakoś inaczej a jak zobaczył to z takim uczuciem miłości do brzucha gada że szok ja bym wzięła małą na Twoim miejscu
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
aaaa a na 4d byłam w 25 tygodniu i też synek był
i śmiać mi sie chciało bo już taki ważniak z niego i mówił on lekarzowi gdzie kręgosłup, główka itp itd albo na tym w 20 tygodniu lekarka powiedziała że na 99% dziewczynka a on do lekarza na 4 d" to może w końcu pan powie na 100% czy to dziewczynka" z taką powagą że nawet lekarz zaczął się śmiać
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
stetoskop apteka, średnio, na pewno sklepy ze sprzętem medycznym, sporo ich
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi jak to jest z idywidualnym tokiem nauczania??O co w tym chodzi??Ja dla świetego spokoju wzięłam sobie dziekanke na rok.Na poczatku ciazy miałam komplikacje i całe wakacje przelezałam dlatego z mezem uznalismy ze tak bedzie najlepiej. niewiadomo co jeszcze mnie czeka w tej ciazy(mam nadzieje ze juz nie bedzie komplikacji ale roznie to bywa), a to 3 rok i nie chcialabym go zawalic czy narobic sobie zaległości.Jednak z drugiej strony troche żaluje...szkoda mi tego roku a i ciężarne na studiach maja o wiele łatwiej..mogłabym to troszke wykorzystac no ale cóż ZDROWIE MALEŃSTWA NAJWAZNIEJSZE a wiec i mój spokoj i odpoczynek.
|
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja wczoraj skończyłam szyć narzutke na łóżeczko, ma mnóstwo niedociągnięć ale to moje pierwsze tego typu "dzieło" i mam nadzieje że w łóżeczku nie będzie tego widać
|
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko czemu w takim razieu mnie sie pokrywa??????
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
wooooooooooooow
|
|
#3680 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe
|
|
#3682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3683 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kaskup nic się nie martw, przeżyjemy to razem Ty masz małopłytkowość i cukrzycę a ja hashimoto i cukrzyce. Będzie dobrze. Na pocieszeni powiem ci że moja bratowa tez miała małopłytkowość i cukrzycę ciążową i jej synek ma już miesiąc .Cytat:
brawo ![]() Cytat:
Wera, może jednak za mało jesz?, ty jesteś taka chudziutka, a jeżeli jesz normalnie to może dzidzia jest młodsza niż to wynika z OM i do zapłodnienia doszło później. U mnie jest taka sytuacja, ze mała jest młodsza o tydzień czy 2 i to wyszło już w 1 USG . |
|||
|
|
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
agape
![]() super dzieło Tobie wyszło! SZACUNECZEK.. ![]() nieźle się napracowałaś ale wygląda nie gorzej niż te kołderki z USA.. |
|
|
|
#3685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widocz nie to kwestia indywidualna. A co do ruchów...od 18 tygodnia ciązy czułam delikatne ruchy ale bardzo słabiutko..pozniej troszke mocniejsze od 20 tygodnia.a takie mocniejsze wyczywalne nawet przez skore to jakos na poczatku października dokładnie 2.02. w sobote dostalismy z mezusiem kopniaczka...pierwszy kopniak dla tatusia Teraz czuje juz wyraźniej takie pukanie i przeważnie z prawej strony mojego brzucha i widze ze dzidzi ma swoje okreslone pory kopania mamusi ale mielismy z mezusiem frajde Uwielbiam to..mogłabym lezec caly dzien i wsłuchiwać sie w moja dzidzie.
|
|
#3686 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To samo chciałam napisać. Dla niemowlaka najlepsze są żywe kolory, czerwony, niebieski, żółty zielony, o intensywnym natężeniu, bo na takie maluch zwraca uwagę. Pastelowe kolory - zgadzam się z vilya - są śliczne, ale dla nas. A czytałam o tym nawet tu, na wizażu, w wątku polecamy/odradzamy.Cytat:
). Nie dość, że gruntowne porządki to jeszcze gotowanie z wielkim bębnem. Chyba będę kupować gotowce...lilijka3 - mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni. A jeśli faktycznie mąż nawalił, to żadnego spania po nocce, tylko harówka. Trzymaj się. Cytat:
Na połówkowym mi praktycznie każdy wymiar wskazywał na inny tydzień. Myślę, że to normalne. Cytat:
No widzisz, ja mam na połowę stycznia termin, a płci nadal nie znam. Do tyłka. A coś czuję, że jutro będzie badanie, a nie usg. A tak chciałabym już płeć znać. Mam kupione trochę ciuszków, bardziej jednak pod dziewczynkę, a wszyscy mi chłopca wróżą. Gdzie znalazłaś ten test? Jestem aż ciekawa, choć nie wierzę w takie rzeczy. ![]() Cytat:
Cytat:
A uszyłaś już jakieś pieluszki?
|
|||||||
|
|
|
#3687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a imiona masz juz???Jakie?---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje wszystkim
a pieluszke a raczej otulaczek już jeden uszyłam z flanelki i mam już gotowe wykroje na kolejne tylko chęci brakja też w przyszłym tygodniu zaczynam 6 miesiąc i jestem przerażpona bo oprócz kilku ciuszków nie mam jeszcze nic na święta ma być dodatkowa kaska więc chyba wtedy pojedziemy na zakupy dla małego![]() co do płci to pochwale się że jestem silna i nadal obstajemy przy tym że nie chcemy znać płci |
|
|
|
#3689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
, niestety tak jak się obawiałam nocy nie przespałam.Jak tylko mąż wrócił to od razu zadałam mu pytanie. Zarzeka się, że zapłacił wszystko i zaraz jedzie po te rachunki do swoich rodziców, bo tam je zostawił. Oczywiście musiałam skłamać, że muszę wysłać mailem potwierdzenia (zeskanowane rachunki). Wiecie co nie daje mi spokoju ta cała sprawa. Mam pełno obaw. Dzięki za wsparcie. agape śliczna ta narzuta ![]() szizuho cieszę się z nowego tygodnia ![]() Justine1988 ja też zaczynam tydzień 22 i zarazem ostatni z 5-go miesiąca, a tak teoretycznie to chyba powinnam dzisiaj zacząć 6 miesiąc no ale już bez większych wywodów na ten temat
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

. Znowu idiotkę ze mnie zrobił. I jak wyjdzie, że nie zapłacił to, to, jak moja babcia mówi chyba klejnoty mu urwę w delikatnym brzmieniu!!!!!!!!!! Nie wiem co mam myśleć na ten temat. Powiedzcie mi co z tymi facetami jest nie tak. A ja mam przy okazji nieprzespaną noc i lepiej dla niego będzie, jak przywiezie te kwity i mi je pokaże, wtedy mu uwierzę, bo w tej kwestii nie mam już do niego zaufania.

I śliczne imię Alan
Byliśmy na romantycznej kolacji, było cudnie, cudnie, cudnie. 

.
, glukoza na czczo 97 czyli ok, pozniej myśli ze znów bede 100 km od domu na imunoglobulinach.. wypiłam te nieszczesna glukoze.. po godzinie 214 norma do 140.. płytki licznone recznie 79tys czyli super..
widocz nie to kwestia indywidualna. A co do ruchów...od 18 tygodnia ciązy czułam delikatne ruchy ale bardzo słabiutko..pozniej troszke mocniejsze od 20 tygodnia.a takie mocniejsze wyczywalne nawet przez skore to jakos na poczatku października dokładnie 2.02. w sobote dostalismy z mezusiem kopniaczka...pierwszy kopniak dla tatusia
a pieluszke a raczej otulaczek już jeden uszyłam z flanelki i mam już gotowe wykroje na kolejne tylko chęci brak