|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
laseczki.. pisząc kiedyś tam o pieluchach wielorazowych ktoras dala linka do rajstopek z powiekszonym tyleczkiem na pieluche wielorazowa (ktora podobno jest wieksza od jednorazowki)..
znalazlam te gatki u sprzedacy na alle.. i to duzo taniej.. szkoda tylko ze najmniejszy rozmiar tych gatek to 80.. i szkoda ze dla dziewczynek są ładniejsze niz dla chlopców ale i tak wzielam na probę 2 pary ..będą na za rok najwyzej.. ogolnie ten sprzedawca ma fajne slodkie smieszne gatki dla dzieciaczków ![]() http://allegro.pl/super-gacie-smiesz...260903254.html Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2010-10-13 o 11:04 |
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
AAAa co do prezentow pod choinke..dobrze ze przypomnialas..może u nas tez beda juz prezenty dzidizusiowe..bardzo bym chciala..aczkolwiek watpie..bo rodzina tzta uwaza ze dziecku kupuje sie cokolwiek jak juz sie urodzi...
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-10-13 o 11:07 |
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jem zawsze to na co mam ochote...na pewno jem duzo wiecej niz przed ciaza, bo czuje, ze po prostu potrzebuje. Podobno doszlo pozno do zaplodnienia...ale wg USG to doszlo wtedy kiedy w sumie juz bym powinna miec okres...wiec to malo realne, tym bardziej ze nie kojarze zebysmy wtedy sie ze soba kochali...
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
czytała któraś "Język niemowląt" Hogg?? mam w pdfie ale czytanie na kompie mnie nie kręci
a na allegro sa po 15 zł więc się opłaca bo cena rynkowa to 35zł
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Imiona-mamy kilka wersji i tak naprawdę będziemy wiedzieć jak dowiemy się płci dziecka : chłopiec: Michał, Kacper, Jakub( zawsze chciałam mieć Kubusia, ale tyle ich teraz jest), dziewczynka: Agata, Alicja, Magdalena (Lenka) . I powiem szczerze, że dla dziewczynki ciężko mi znaleźć imię.A Ty już masz wybrane?? |
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokoju przede wszystkim...
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Już go wywaliłam na autobus. Aż się boję. Z drugiej strony skoro powiedział, że zapłacił to chyba mu uwierzę, bo inaczej to by nie pojechał po te rachunki. Zobaczymy, jak będę miała dowody w ręce. Jeżeli mówi prawdę, to go po prostu przeproszę.
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
Mi stetoskop maz w jakims medycznym sklepie kupil, nie wiem za ile dokladnie, a teraz go nie ma wiec nie spytam, ale sa tez na allegro albo ebayu pewno.
Maz mowi, ze wazne zeby byl lekarski, a nie dla pielegniarek , ja sie nie znam, ale milo posluchac serduszka, choc ja chyba czesciej slysze jak jej sie odbija (albo to wody sa) niz serce |
|
|
|
#3701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muron...dziekuje za info ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
#3702 |
|
Raczkowanie
|
Moja OM była 22 maja z tym że u mnie bywało różnie z długością cyklu bo 3 miesiące tj w lutym miałam wyciągana wkładkę Mirenę (a jak miałam wkładkę to miesiączki nie miałam wcale przez 3 lata). Pierwsza wersja była na 28 lutego teraz jest o tydzień wcześniej na 22 lutego a jedyna szansa na zajście w ciąże byla ostatniego maja lub 1 czerwca. Dziś poproszę na usg lekarza by dokładnie podał wiek dziecka po wymiarach.
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja 26 tydzień i + 12 kg na plusie ale jak mówisz, że z jedzeniem ok, to myślę, ze do zapłodnienia doszło później. Niekoniecznie musiałaś kochać się wtedy z TŻ, może kochałas się wcześniej a jajeczko dopiero później zeszło. Wiesz już jaka płeć? Bo jeżeli by było jak piszę to powinnaś mieć dziewczynkę.
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3705 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() a to , że nie znasz jeszcze płci dziecka traktuj jako niespodzianke...to pewna tajemnica i jest to moim zdaniem na swoj sposob fascynujace...jak sie dowiesz to juz nie bedzie tej magii domyslania sie i przeczuwania a to jest fajne---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
#3706 |
|
Raczkowanie
|
a ja dziewczyny mam takiego lenia, ze wstyd
umiem szyć jestem po szkole, wyszywać też itd itp i nic mi się nie chce, zero weny twórczej, maszyny w domu stoją co do paznokci to też robię, miałam swoją firmę 2 lata temu ale zamknęłam i wyjechałam do szwecji zawodów mam mnóstwo, ale kurcze weny i ochoty brak!!!!!!!!!!!! a ja zawsze byłam pracoholikiem!!!!!!! nawet w 1 ciąży pracowałam po 12, 14 godzin a teraz??????????????????!! !!!!!!!!!!!!!! nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#3707 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to żucze mężulkowi w końca" zasmakowania" tego cudownego uczucia.---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Dobra nadrobiłam i odpisałam wiekszosci....3 godz z wami siedze i oderwac sie nie moge...mykam ..pranie powiesic posprzatac i obiadej szykowac...dzis nalesniki ale na pikantnie
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-10-13 o 11:52 |
|||
|
|
|
#3708 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny, oglądam CNN, nadają na żywo relacje z akcji ratowania górników z Chile
wyciągnęli już 7 aż się mi łezka zakręciła w oku nareszcie jakaś pozytywna wiadomość.Pisałyście tutaj o zabawkach dla niemowlaka. Najlepsze wzory dla malucha to kontrasty czarno białe, ( potem czerwono żółte). Maluszki do 3 miesiąca życia nie rozróżniają kolorów, widzą bardzo słabo (ich wzrok ma zaledwie 4 proc. ostrości wzroku dorosłego)dlatego najbardziej lubią proste wzory czarno- białe, które mama może sama narysować i zawiesić przy łóżeczku. Na początku nie zainteresuje go karuzelka, ani grzechotka, bo nie będzie wiedział, do czego służy. Wystarczy biały karton a na nim narysować linie bądź kwadraty. Wtedy dziecku wydaje się, że te linie się ruszają i ma z tego frajdę. Po 3 miesiącach można dawać dziecku grzechotki w intensywnych barwach.
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko jak na nauczycielkę to kojarzą mi się one z konkretnymi osobami, z resztą te moje też (tylko nie odbierz tego źle, bo to takie zboczenie zawodowe), ja myślałam jeszcze o Karolu, ale po tym co miałam w grupie przedszkolnym (w wieku 4 lat z winy rodziców nie mówił i był w pieluszce) jakoś zwątpiłam , no ale może na nowo uwierzę A co do męża, to dzidzia zawsze wybiera pory kopania kiedy on jest w pracy lub śpi. ![]() Czy ty też masz tak, że jak Cię mocniej kopnie, a ty leżysz to aż podskakujesz?? bo mi się czasem takie niespodzianki zdarzają.
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
te z góry- sliczne ale drogie...
http://www.mjakmama.pl/index.php?m=s...d_nadsekcja=11
|
|
#3711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
że będzie się męża słuchał![]() mój ostatnio całował brzuszek i dostał od synka po zębach ![]()
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. O Karolu też myśleliśmy, ale nie pasuje ponoć do Wodnka. I dalej nie mamy imienia ha ha
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym, żeby nie do końca, bo mąż ma większość pracy na noc i jak sobie pomyślę, że sama będę z małą marudą w nocy to aż ciarki po plecach mi chodzą. ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale mam nadzieję, że jednak trafi mi się spokojne dziecko
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny weszłam sobie ostatnio na forum mam listopadowo-grudniowych i ściągnęłam sobie tam listę rzeczy dla niemowlaka z małymi opisami doświadczonej mamy
Może komuś się przydadzą ![]() no i coś wkleić się nie chcą:/ ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
teściowa zastanawiała się czy on wogóle oddycha, bo cały czas spał i tylko jak miał mokro albo na karmienie się budził
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-13 o 12:06 |
|
|
|
|
#3717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczynki
Witam nowe Mamusie Ja juz wśród żywych niecierpie być chora ! Widze że temat kg. ja jestem 25 tc i mam 7 kg + zobaczymy co dalej... w 1-ciazy nie uwazałam na to co jem i przytyłam 18 kg ,w 2-ciazy uważałam i też 18+ więc chyba nie ma reguły ... karuzele ,otulaczki śliczne... już nie mogę sie doczekać dzidziolki ... |
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- [1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22641801]Cześć Dziewczynki Witam nowe Mamusie Ja juz wśród żywych niecierpie być chora ! Widze że temat kg. ja jestem 25 tc i mam 7 kg + zobaczymy co dalej... w 1-ciazy nie uwazałam na to co jem i przytyłam 18 kg ,w 2-ciazy uważałam i też 18+ więc chyba nie ma reguły ... karuzele ,otulaczki śliczne... już nie mogę sie doczekać dzidziolki ...[/QUOTE] Witamy, witamy wśród zdrowych ![]() Nie ma reguły na to ile się przytyje, to jest sprawa indywidualna ![]() Można jedynie zapobiec jakiemuś przegięciu w przybieraniu na wadze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

widocz nie to kwestia indywidualna. A co do ruchów...od 18 tygodnia ciązy czułam delikatne ruchy ale bardzo słabiutko..pozniej troszke mocniejsze od 20 tygodnia.a takie mocniejsze wyczywalne nawet przez skore to jakos na poczatku października dokładnie 2.02. w sobote dostalismy z mezusiem kopniaczka...pierwszy kopniak dla tatusia
trzeba opłacić uczelnię TŻa, miał też dostać podwyżkę w pracy a tu ani widu ani słychu na razie... A tak chciałabym już coś zacząć kupować bo potem jak się zaczną zakupy to nie damy rady...
a na allegro sa po 15 zł więc się opłaca bo cena rynkowa to 35zł
a imiona masz juz???Jakie?
. Znowu idiotkę ze mnie zrobił. I jak wyjdzie, że nie zapłacił to, to, jak moja babcia mówi chyba klejnoty mu urwę w delikatnym brzmieniu!!!!!!!!!! Nie wiem co mam myśleć na ten temat. Powiedzcie mi co z tymi facetami jest nie tak. A ja mam przy okazji nieprzespaną noc i lepiej dla niego będzie, jak przywiezie te kwity i mi je pokaże, wtedy mu uwierzę, bo w tej kwestii nie mam już do niego zaufania.

, ja sie nie znam, ale milo posluchac serduszka, choc ja chyba czesciej slysze jak jej sie odbija (albo to wody sa) niz serce

A uszyłaś już jakieś pieluszki?
a pieluszke a raczej otulaczek już jeden uszyłam z flanelki i mam już gotowe wykroje na kolejne tylko chęci brak