|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Asiulek mój Dyziek też stale miauczy więc znam ten ból. Czasem sobie myślałam że to chyba najbardziej nieszczęśliwe dziecko świata, ale może On po prostu taki jest?? Uwielbia się tulić i jak się w okół Niego skacze, gada do Niego, nosi Go - sam się nie zajmie sobą nawet przez 5 minut. Nieraz miałam ochotę wsadzić sobie do uszu stopery i nie słyszeć jego wycia ale nie dało rady. Dlatego cieszę się że wróciłam do pracy i słucham tego "tylko" 16-19:30
![]() ![]() (wyrodna matka )
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
bozesz pop ta Twoja definicja zwaliła mnie z nóg;D
no,ale co prawda to prawda...
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że u nas nie będzie problemu bo mała, tak jak Oliwka Pop-owa, tez idzie do wszystkich na a ręce. I jakoś tak bez rożnicy jej czy to ja czy ktoś inny. I jakoś nie widzę, żeby cieszyła się na mój widok
może przez to, że jestem z nią cale dnie i ma mnie dosyć :/ za to jak wraca tż to najpierw patrzy na niego przez chwile (tak z 5 sekund) jakby musiała sobie przeanalizować, co to za człek i wtedy zaczyna odfruwać...
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj uczyłam ją tańca towarzyskiego i umierała ze śmiechu-szczególnie przy obrotach![]() Mój tż to się smuci i pyta mnie co drugi dzień jak nakręcony czy mała go pozna i czy będzie wiedziała,ze tata to tata ja go "pocieszyłam"i mu powiedziałam,że niekoniecznie,bo u mnie za duża ilośc facetów się przewija
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mój Miko zaczął raczkowac już prawie cały czas raczkuje tylko jak chce pospieszyć to się czołga bo na razie mu lepiej ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Asiulek ona pewnie na zęby tak miauczy to trochę potrwa niestety |
||
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
ja z asia i mroweczką mogę sobie podac rękę,bo wczoraj wystawiłam na dwór mamy kożuszek i rano patrzę i byłam w szoku,bo po 1)był i nikt go nie ukradł,po 2)cały sztywny no i po 3)cały w pajęczynach...matka moja by mnie zabiła
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a czy to możliwe że mojemu synowi dalej idą zęby?? Ma już 4 jedynki i miauczy dalej i toczy hektolitry śliny ...
Dodatkowo mamy wieczny problem z kupą ... On rzadko robi i strasznie przy tym płacze i się pręży. POmaga tylko śliwka a przecież codziennie mu dawać nie będę ... Oliwa z oliwek dodawana do obiadku nie spełnia swej funkcji ... HELP
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze jej to przyjdzie??
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu , dzisiaj trochr placzu bylo ale juz jest ok mala lezy w lozeczku i sie bawi i cieszy
ja lece sprzatac.... libra ogarne pokoj i pisze diete
|
|
#3070 |
|
Rozeznanie
|
Kochane jesteście, wszystkie, Cigi, Ferrou, AniaP, Pl_madzia, PoP, Darusiaaa, Libra, Asiulek
Nie mam innego wyjścia, muszę sobie dać radę. Ale nie jest mi łatwo, raczej po mężu oczekiwałabym wsparcia w postaci utrzymania rodziny. Niestety nigdy na to liczyć nie mogłam i to nie jest pierwszy raz, kiedy to ja muszę nas utrzymywać. Aż nie chcę sobie wyobrażać co by się stało, gdybym np. straciła swoją pracę, koszmar Kiedyś powiedziałam o sobie" baba z jajami" bo coś w tym jest, to ja zrobiłam prawo jazdy, kupiłam samochód, to ja kupiłam nam mieszkanie, inaczej mieszkalibyśmy nadal w wynajmowanej kawalerce z toaletą na korytarzu i bez łazienki... Tylko kobieca naiwność kazała mi wierzyć, że to się kiedyś zmieni, że przyjdzie taki czas, kiedy spokojnie poświęcę się temu, co jest kobietom od wieków pisane, opieką nad dziećmi.TZ całe życie się stara, zawsze mi pomaga, tylko jakoś szczęścia do dobrej pracy nie ma albo go po prostu przyzwyczaiłam, że jakby co, to ja dam sobie radę. Wiem, znajdzie pracę, na pewno, ale wkurza mnie to, że przez najbliższe m-ce to On, nie ja, będzie z małą w domu. Wiem, że sobie poradzi, a w razie czego może przecież zadzwonić po moją mamę - mieszka 15 minut spacerkiem od nas. Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, musi szukać pracy. Umówiliśmy się, że do wiosny znajdzie pracę na etat. Darusiaaa- dziekuję za otuchę. Pewnie, że masz rację, finanowo jakoś to będzie. Będziemy mieć szczuplejszy budżet, wydamy nie więcej, niż będziemy mieć. Nie mam z tym problemu, nie muszę żyć w luksusie. Martwi mnie tylko to, że ja nie mogę w tej kwestii liczyć na męża. Asiulek -zazdroszczę Ci tej radości z powrotu do pracy. Ja do ludzi nie tęsknię, ja mam swoje Eldorado w moich małych 4ech ścianach. Pracuję w korporacji, ludzie ciągle się tu zmieniają, wielka "fabryka", praca dla idei, która zmienia się wraz z nastaniem rządów kolejnych prezesów. A w tym czasie, gdy ja bedę na kolejnych spotkaniach, z wymalowanymi paznokciami, w garniturze, ze skórzaną teczką, laptopem, w domku będzie rozwijał się mój mały cud. Tego czasu, tych emocji nikt i nic mi nie odda. Nie będę Wam tu dzis więcej smęcić - jadę właśnie do pracy na kilka godzin. Raz jeszcze dziękuję. Zawsze można na Was liczyć
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-13 o 10:34 |
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci,że jak tż pojedzie z Niną do swoich rodziców to jest ryk,płacz i nie da się wziąc na ręcę(co mnie niezmiernie cieszy) tylko u tż jest ok.U mojej mamy jak mała jest to może mnie nie byc,mogę zniknąc na cały dzień-to samo z moimi siostrami-na ich widok uśmiech od ucha do ucha.I to mnie cieszy,bo oprócz mnie i tżta jest mama,która może się nią zając,a my możemy pojechac na zakupy czy załatwic cokolwiek.Jak do mnie wpadnie babcia czy koleżanka,sąsiadka czy szef to na sam dzwięk głosu już jest ryk...choc też nie zawsze,ale na ręcę,żeby poszła to mowy nie ma
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
asiu moja mala tez idzie do wszystkich i mnie to cieszy bardzo , nie chce miec takiego mamusinego cyca , tylko do mamy i do mamy, przynajmniej jak wychodze to placzu nie ma i nie jest mi przykro:P
|
|
#3073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
#3074 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha i u nas to nie było spowodowane zębami, bo pediatra powiedziała, że do zębów jeszcze trochę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
III dni
sniadanie bulka 50 maslo 5 kefir 200 sniadanie II pieczywo wasa 2 szt dzem 40 obiad: filet rybny 100 ziemniak 200 kapusta kwaszona 100 z marchewka 50 warzywo 100 podwieczorek owoce 200 kolacja: chleb 50 maslo 5 wedlina 30 ogorek salata goracy kubek knoor kalowii 1020 Kolejne dni sniadanie: chleb 50 maslo 5 wedlina 40 sniadanie II piecz wasa 2 szt ser zolty 30 dzem 30 obiad mieso 100 marchew 100 fasolka 250 podwieczorek kisiel 1 szklanka albo lod big milk bez czekolady kolacja chleb 50 pasztet 20 wedlina 20 kalorii 1031 ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- moja w ogole sie nie lubi tulic, buziakow i tak dalej tez nie lubi.... ma to po mnie bo ja tez nie znosze.
|
|
#3076 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ja tykałam te cuda to mały spał A misiek jak misiek - też nie tańczy Pokazać mu to się boję, bo jak mu się obie spodobają? Poza tym chcę na allegro kupić, bo w tych sklepach to ceny z kosmosu mają...Cytat:
no właśnie - mogliby dać jakieś autko czy coś ![]() Aż normalnie korci mnie aby dać coś takiego do opisu na GG (znajomych to samych facetów mam :d ) tylko że mój TZ by chyba zszedł ![]() Cytat:
Cytat:
Moze twój TZ nie ma po prostu szczęscia do pracy - znam tez taka osobę A powiem Ci że tak czytając opis twojej pracy to zazdroszcze ![]() Cytat:
eee.. dziewczyny jeszcze na to przyjdzie czas. Przywiązanie do ludzi przychodzi z wiekiem, teraz są na etapie zę każde rączki są dobre (w większości przypadków) - dopiero pózniej bedzie tylko mama i mama i mama i zobaczycie, że bedziecie miały tego dość
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaczku pewnie ze dacie rade!!
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- ty jestes zaradna a tz nie bedzie wydawal na niepotrzebne rzeczy hehe
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niejedna ma jaja i to dużo większe niż facet. Gdyby nie te pomalowanie paznokcie i garnitur to wypisz wymaluj JA.
|
|
#3079 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja toleruje tylko bobovite nie chce mojego ani innych słoików hippa też nie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/chicco-quatro-quat...253816309.html też ma wszystkie te funkcje Cytat:
a kiedy będę nie mam pojęcia napewno 19go z Olką na szczepieniu a mam jakoś dość późno tego lekarza 16:30 czy jakoś tak i właśnie w arkadii go mam Cytat:
Bo przy Szymku ponad trzy stówy miesięcznie mi szły Cytat:
ew jakiś probiotyk kup taki jak sie daje przy antybiotyku - one są bez recepty a to bakterie kwasu mlekowego moga pomóc . Cytat:
ja właśnie chce żeby TZta dzieciaki traktowały wyjatkowo dla SZymka teraz już tata to Bóg . tata jeździ z nim autami , buduje z klocków itp . Bardzo mnie to cieszy czyt . mam chwile dla siebie
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
nie nadążam odpisywac dobrze,że jeszcze czytac mi się udaje
zdjęcia świetne:Minka,Yoonka,Agni eszka,Cigi piękne dzieciątka mam problem:mianowicie Daniel ma uczulenie z którym nie mogę sobie poradzic,podejrzenia-kaszkabobovity-odstawiona,kurczak-odstawiony ale na buzi nadal ma krotki i na jednym taki jakby liszaj?takie kółeczko nierówne troszke przebarwione i ja nie wiem czy to nawilżac czy co?narazie kremuję.Troszkę to blednie ale nie wiem czy skoro nie znika tak szybko tzn że nadal może mu coś podaje co go uczula?Zastanawiam się jeszcze nad bananem-kaszka bananowa nestele ijabłuszka z bananem podaję,poradźcie czy może wrócic tylko do mleka póki się nie wygoi i od nowa wprowadzac produkty czy poczekac aż zejdzie ![]() Ferrou gratuluję podwójnej wygranej superDusiaka wszystko się ułoży na pewno będzie na początku ciężko w pracy i co pomyśli się o dziecku to łzy się cisną ale to minie a tż napewno sobie poradzi mam pewien pomysł ale powiem Ci jak się spotkamy czyli zaraz głowa do góry wszystko będzie dobrze nie pamiętam już co chciałam komu odpisac bo kilka stron tylko czytam i za dużo informacji mi się w glowie nazbierało też już zaczynam przeżywac 2 listopada-praca ![]() ale ktoś tu napisał mądre zdanie które mi pomogło zrozumiec,że czy teraz czy później będzie tak samo ciężko się rozstac z naszym ukochanym szczęściem.więc niestety zostało mi się z tym pogodzic
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
ferrou dawaj ten opis na gadu,ja swojemu wysłałam takiego smsa;D odpisał,że jak będę już stara i brzydka to inaczej będę z nim gadała;D
aniap też fajny i w sumie podbny do tamtego bardzo-a bawią się tym Twoje dzieciaczki,no bardziej Szymek? a ja ciągle głodna chodzę,jem i ciągle jem,nie wiem czy ja z jakim tasiemcem nie chodzę ![]() była u mnie koleżanka co teraz prawko zdaje i 3 raz już oblała,a mówi,że to wszystko przez mega przystojnego instruktora hehe ale mówi,że ciężko jest.Ale co tam trzeba będzie to i za 15 razem,ale zdam
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
aniu akurat asi mala ma na recepte wiec taniej
apropo asia ile placisz na nutramigen?
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka Danielek już chyba za duży,żeby tylko mlekiem go karmic?tak mi się wydaje,że to za mało już będzie,ale niech ktoś z lepszą wiedzą się wypowie
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez piwko lubie ale teraz nie moge na diecie;/
co nie zmienia faktu ze w sobote przyszla zgrzesze bo juz jestesmy umowieni, przyjezdaja do nas znajomi z ktorymi ponad 3 lata sie nie widzielismy wiec bedzie wesolo. Kupilam malej kombinezon, czekam teraz az sie obudzi zeby przymierzyc jak bedzie dobry to zostaje a jak nie to moge oddac. A no i wczoraj bylam w lumpie i kupilam sobie piekny kozuch jasniutka skora za 20zl! Tz jak go zobaczyl w sklepie to sie tylko zapytal czy mierze czy od razu ma brac:P A jeszcze apropo mleka to nam idzie niecale 100zl miesiecznie dokladnie chyba 80.
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na mleko miesięcznie wydajemy 200-250zł w zależności gdzie kupimy. Jedna dziewczyna z wioski ma termin porodu na 9 listopada,a jej mąż 4 listopada jedzie sobie do pracy zagranicę nie jest to żadna biedna rodzina,jedna z lepiej sytuowanych,kasę raczej mają,więc chyba tak,żeby sobie dorobic,ale ja nie wiem zostawic swoją żonę na kilka dni przed porodem
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko u nas tesciowa troszkę przedłużyła pasy bo mi sie wydawały troszkę za krótkie , SZymek nie miał pola manewru jak się go tym przypieło . Ale on był zawsze duży . a i chyba wkompie coś mam z tym autem już szukam ten panel grający można yjąć i Szymek z tym łaził i się bawił potem tesciowa to przyczepiła do auta ( widać sznurki na focie ) bo sobie wymyślił że bedzie to wyciagał i tym rzucał . Tak więc uratowała przed zniszczeniem juz wstawiam to z tamtego roku ile by nie było i tak zawsze coś u mnie mleko to było sporo kasy bo zawsze ze 300zł szlo .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-10-13 o 13:13 |
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Rany jakie Twoje dzieciaczki są do siebie podobne
![]() ja myślę,że raczej każde dziecko lubi się takim jezdzikiem bawic i kupię Ninie.U nas dużo miejsca to w domu zimą będzie mogła śmigac.
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa no i Kiki wazy 9200!!!! klocek maly!
Zmierzyc sie dokladnie nie dala bo fajne segregatory obok byly wiec trzeba bylo do nich fajtac lapkami i nozkami ... A to na nowych puzzlach
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Musialam troszkę odczekać. Aż się poryczałam. Ale pamiętaj że matki pracujące dużo efektywniej spędzają z dzieckiem czas. I jak u mnie mama nie pracowała, ojciec zarobiony. Ale z nią nie mam wspólnych wspomnień, a z nim za to pełno. Wycieczki rowerowe w niedziele, uwielbialam je. A moja mama siedząca w domu nie miala na takie wyprawy chęci, tylko przyziemna codzienność zakupy, sprzątanie, gotowanie. A ojciec z córunią chciał spędzić jak najwięcej czasu.Więc jak będziesz taką"babą z jajami" jak mój tata, to tylko zazdrościć twoim pociechom
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia dzięki za dietkę, dzisiaj waga drgneła całe 100g
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

)

może przez to, że jestem z nią cale dnie i ma mnie dosyć :/ za to jak wraca tż to najpierw patrzy na niego przez chwile (tak z 5 sekund) jakby musiała sobie przeanalizować, co to za człek
i wtedy zaczyna odfruwać...

skok rozwojowy?? Nienawidzę ich w takim razie. Powiem Wam, że ona po prostu CAŁY CZAS, BEZ PRZERWY miauczy... 
super
nie jest to żadna biedna rodzina,jedna z lepiej sytuowanych,kasę raczej mają,więc chyba tak,żeby sobie dorobic,ale ja nie wiem zostawic swoją żonę na kilka dni przed porodem