|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
z trądzikiem nic się nie robi, ale pediatra twierdziła ,że to coś zapalnego i przepisała maść. Smarowałam ,ale bez zmian, więc odstawiłam maść, żeby małej nie faszerować. A pediatra to już dawno na emeryturze powinna być alergia chyba nie bylaby tylko na buzi bo pytala o proszek tak , alergia od proszku, tylko na policzkach Dziękujemy za komplement Nikuś ale ty przecież masz 20 a ja niedawno 18-stkę miałAM ![]() ![]() Klarissa kurcze a pediatra zaglądała jej do buzi i nic nie powiedziała ![]() Mpik to jest w ogóle wykonalne? A z tym sikaniem w trakcie to dizeci tak reaguja na zimno i zimne chusteczki ![]() klarissa malutka przesłodka a ja pranie robię raz w tygodniu jakoś Jeśli chodzi o rozmiary to Kinia body i kaftaniki nadal ma na 56, a śpiochy już 62, cały wór za małych ciuszków już wyniosłam no plus takie które kompletnie są niepraktyczne i stwierdziliśmy z tż ( po kilku próbach ubrania ) że dajemy sobie spokój ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A propos długości karmienia to ja byłam karmiona aż miesiąc nie chciałam cyca i ogólnie darłam się dniami i nocami i bez względu na pozycję a chyba głupia nie jestem ![]()
|
|
|
|
|
#1352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Cytat:
I rozśmieszyło mnie to, co napisali na ulotce- że lek działa tym lepiej im dłużej będzie pozostawał na języku zanim dziecko go połknie. Tylko jak skłonić takiego malucha, żeby tego natychmiast nie zlizywał i nie zjadał? ![]() Cytat:
Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-10-13 o 10:13 |
|||
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
ninaad dokładnie
A tetry też nam schodzą, na szczęście mam zapas 40 sztuk i mogę spokojnie co tydzień robić pranie ![]() i coraz mniej ciuszków prasuję
|
|
|
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
aaaaha no to ok,dzięki.Wiem,ze nie wolno tam zbyt długo dziecka trzymac,ja nawet nie lubie go tam na chwile dawac jak jedziemy cos załatwic ale cóż
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
ja do tej pory nic nie prasowałam
I póki co nie zamierzam, bo chyba nic innego bym nie robiła a tak- idę się zaraz wziąć za pieczenie chlebka .No a poważnie- jak ciuszki są z porządnej tkaniny i używam płynu do płukania to uważam, że są wystarczająco miękkie
|
|
|
|
#1356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Nikuś,dzięki za odpowiedź i komplementy dla Radulki ![]() Martucha-pomaga,pomaga,może nie tyle w nocy ale w dzień ciut lepiej i dłużej śpi wiec trza sie cieszyc z małych kroczków ![]() a dzis bylismy w mopsie załatwic becikowe i dostałam paczke pampersów i chusteczki !!!!!szoook normalnie,ze cos nam dają.raz w miesiącu mozna przyjsc po pampry-zawsze to cos ,no nie ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------
|
|
#1357 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nie bałaś się, że ta kapsułka mu wpadnie do buzi?
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
TIFIO no to czekamy na rozpakowanych Was
|
#1359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my jak złożyliśmy papiery do mopsu, to nam powiedzieli że na kasę czeka się miesiąc, no i potem przyszedł do domu pan i przyniósł pismo ze nam zgodnie z jakąś tam ustawą przyznali becikowe hahahaha to się zdziwiłam że to tak oficjalnie wygląda no i że kasa do końca października, no i mieliśmy kolejny ubaw bo to niby ma być pomoc dla rodzin, i jak ktoś nie ma kasy to sobie poczeka na ten tysiaczek... 2 miesiace ![]() Cytat:
ja na początu też sobie tego nei wyobrażałam a teraz już jest ok![]() nie boję się bo łepek urywam żeby nie wisiał no i trzymam kapsułkę w palcach, naciskam i to wkropuje się.. nigdy mi się nie wyślizgnęła ani nic..
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
co do prasowania to u mnie zakończyło się w ciąży
bo poprałam wszystkie ciuszki i wyprasowałam a teraz nie miałabym kiedy bo mały jest baaardzo absorbujący ale bdb bo nie mam czasu na głupoty hihi a co do karmienia to ja na początku czułam wbijane igły w sutki,tak bolało!!ale przezwyciężyliśmy to i teraz się cycki przyzwyczaiły i LUBIE KARMIĆ Radusia on tak spokojnie wtedy na mnie patrzy,albo spi słodko...mi się to podoba(bez erotycznych podtekstów kochane )dobra spadam bo pewnie już GŁODOMORRA moja kochana się budzi !!!!!!!!!!!!!!!!acha obejrzałam zdjęcia dzieciaczków-SŁODZIAKOWE mamy te nasze skraby i zdrówka wszystkim życzymy!!!!
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ile wy uzywacie chusteczek nawilzajacych do jednej kupy? bo ja chyba 10.... i kupuje je worami. Az sie zastanawiam jak ograniczac aby ich mnie zuwywac. My ubieramy jeszcze ciuszki 56 oraz 62 bo tych 1 wszych mamy malo. Piore co drugi dzien na duze zuzycie pieluszek tetrowych (nimi zaslaniam malego aby mnie nie obsikal). Na dzien starcza nam jedno ubranko bo malo kiedy musimy zmieniac, raczej sie nie posikuje. U mnie duzo kupionych ciuszkow sie nie sprawdzilo np body i inne przez glowe. Uzywam glownie kaftanikow, spiochy i pajace a reszta lezy
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-13 o 10:53 |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Rozeznanie
|
U nas pranie codziennie....
![]() ale ja naprawde mam malo ciuszkow dla Olka, nawet rozmiar 50 jest za duzy. Pasuja na niego 4 pajace i 2 body z krotkim rekawem plus 3 kaftaniki i tyle. W reszcie plywa. Plus jest taki, ze przejdziemy po kolei przez wszystkie ciuszki ![]() Plus schodzi nam milion tetr jak u Ciebie Ninaad. ![]() Cytat:
Witamine normalnie z kapsulki, choc wczoraj pediatra sie skrzywila na ten miks (Vit K+D) wg. niej dziecko nie potrzebuje vit K bo dostalo w szpitalu zastrzyk i ze to komercja jest. Polecila nam Vigantyl (czy jakos tak) takie male tabletki z vit D ktore sie rozpuszcza w wodzie i do dzióbka. U nas w domu od zawsze na plesniawki uzywa sie aftin, i wtedy na patyczek higieniczny troszke i na plesniawke- zawsze dziala. Dziewuszki, u nas sie chyba normuje powoli. Olek mniej ryczy, ladnie spi i wcina jak trzeba. Trzymamy sie w miare godzin, choc Maly czasem cos poprzestawia. Aha, co do spacerow, to my wychodzimy codziennie od kiedy Olek jest poza szpitalem. Dzieki spacerom udalo sie nam szybciej podleczyc katar, wiec wychodzcie z Maluchami dopoki nie jest bardzo paskudnie. Probowalam wczoraj sciagnac z piersi, z ktorej chwile wczesniej jadl Olo i sciagnelam moze 2ml Wyczyscil do dna. Moze bedzie teraz jeszcze szybciej tył?
|
|
|
|
|
#1363 | ||
|
Zadomowienie
|
naked21, trzymam kciuki za wizytę. Mam nadzieję, ze da się te paluszki rozprostować.
Cytat:
Cytat:
![]() Kurna, Borysek od tygodnia ma jakąś wysypkę na buźce Taką kaszkę. Zaczęło się na czole i rozeszło też na dół. Nawet na powiekach ma Nie wiem, czy to potówki, czy może uczulenie na coś. Choć nie jem nic nowego. W zasadzie to ostatnio chleb smarowany nożem, bo nie mam czasu nawet kanapek zrobić, o obiedzie nie wspominając...Nie wiem, czy czymś mu to smarować, czy nie. Myślałam, żeby mu zaaplikować krochmal na twarz, ale nie jestem pewna... |
||
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na 1 stronie dodałam kilka przydatnych linków do pytań jakie najczęściej tu padają, jak macie jeszcze coś ciekawego albo inaczej to widzicie to piszcie!
|
|
#1365 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas też masa ubranek okazała się do bani - np. nie dało się ich ubrać no i mam już cały worek odrzutów i będę mądrzejsza w tym co kupić. Nie wszystko co ładne nadaje się do założenia dziecku, teraz już to wiem. I też mam tak, że body i kaftaniki idą 56 a śpioszki i pajacyki 62. Moje dziecię jest długie, ale strasznie chude i większość body jest na nią jakieś 2x za szeroka... Cytat:
pod warunkiem, że uda mi się otworzyć małej paszczękę po jedzeniu ![]() Kurcze a ja wszystko prasuję. I to ja - co nienawidzę prasować i zaklinałam się, że w życiu prasowała nie będę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli nikt nie rozpuszcza w mleku?
|
|
#1366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo nie wiem czy np takie leki jak esputicon, sab simplex czy bobotic podawać tylko w razie potrzeby czy codziennie w ramach profilaktyki?I w ogóle jak to dawkować(niby na recepcie jest napisane,ale każdy inaczej mówi).... Pytam jak głupia,ale już sama nie wiem czy Gaba ma kolki czy zwykłe zaparcia,bo np widzę,że i w ciągu dnia się pręży,czerwona na buzi,jakby chciała coś zrobić,a nie może i pod wieczór jak się nazbiera to jest jazda kilka godzin,więc może powinnam codziennie jej podawać jakieś kropelki,herbatki:rolleye s: U mnie dziś robotnicy na dachu grasują i tak sie tłuką,że musiałam się z Małą przenieść piętro niżej do teściów,bo chyba cały dzień byłby z głowy jesli chodzi o spanie...Zaraz idziemy na spacerros,to może Młoda przytnie komara,bo na razie od rana nie spi
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety trzeba te dzieciaki męczyć...
|
|
|
#1368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
26 i pól na karku
![]() Cytat:
za to pod moimi skrzydłami rośnie typowy mamisynek ![]() Cytat:
![]() mój tez ma delikatna skórę na buźce i często ma krostki, zaczerwienienia. Pomogła zmiana kołdy z pierzynkowej na antyalergiczną, obcinanie pazurów i zakaz przytulania małego przez nieogolonego dziadka ale i tak mały ma szorstką, łuszczącą się buźkę
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
Zapomnialam Wam napisac Cioteczki, ze nam dzisiaj okragly miesiąc styknął
Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-10-13 o 11:47 |
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki..
czy ja się tu wam kiedys chwaliłam że znajdyję czas dla siebie w ciągu dnia??? zapomnijcie o tym ....już nie mam tego czasu.. Chłopaki chyba się zbuntowali i marudzą mi na zmianę...albo i czasem razem...zdarza im się razem nawet kupe uwalić.... na szczescie tez razem w południe śpia..ot chwila na gotowanie obiadu i zjedzenie śniadania ![]() Teraz Patrys buja sie w bujaczku..to moje wybawienie..bo inazej by ciągle na rączkach chcial byc.. Rozłżyłam bujaczek na maksium i położyłam w ten dołek małego jaśka i śpi prawie na płasko ![]() W foteliku tez w tą dziure mam podłożony mały kocyk bo młody buntuje się leżąć w pozycji embrionalnej ![]() Mój tez ma biały jezyczek ..musze kupic ten Aftin i zacząć przecierać buźke...najlepszym sposobem jest chyba ten patyczek do uszu... Co do karmienia piersią to juz kiedys pisałam, że jakos mnie to nie rozczula...zwłaszcza że młody teraz ciągle na cycku by wisiał..possie 10 minut..przyśnie mu się i za pół godziny znów głodny.. Cycki mam ciągle miękie ..no bo kiedy mają sie napełnić, jak non stop żre... Dokarmiem go raz dziennie butla..zeby mieć zas obiadek ugotować...i samej coś zjeść...No i Dominikiem tez się troche zająć..bo zaczyna byc zazdrosny.. Chusteczek do jednej kupki mi idzie 2 czasem 3...ale ja jak otwieram pieluszkę..przecieram czystym przodem pieluszki większe resztki kupki..później skłądam pampersa i podkładam pod dupcię i resztę przecieram chusteczką...no i zwijam pamka, zakłądam świeżego i wsio. ![]() Kropelki podaja ...na smoczku skraplam na cyca i mały połyka![]() zmykam obiad gotować...
|
|
#1372 |
|
Rozeznanie
|
Moja niunia w kąpieli![]() Dziewczyny RATUNKU!!! Powiedzcie co może być- Milenka bedzie miala za pare dni 2 miechy a stała się strasznie niedobra- PŁACZE i PŁACZE niezależnie od wszystkiego- nakarmiona, przebrana, czy to na pleckach, czy na brzuszku... Jak nie śpi to nie ma choć 15 min bez płaczu- ja juz nie daje rady... od 2 dni ciągle chce jesc i to w ciagu dni zeszliśmy z jedzenia co 3 godziny na co 2godz a czasem chce częściej... w nocy je co 21, 2.40, 4.40 ale juz od 6,50 to co 2.. Od 3 dni też robi Jedną kupe o 8.00 rano i jest taka dziwna, dośc gęsta ale nie wiem czy to zatwardzenie,, raczej nie bo wylewa jej się aż z pampersa jest taka duża,,,tylko troche gęsciejsza niż wcześniej..taka bardziej pomarańczowa .. daje jej te kropelki sab simplex co drugie karmienie, ale nie wiem czy to pomaga, czasem herbatke koperkowa, czasem rumiankowa czasem sama wode,, bo ona ciagle chce jesc...Pierdzi często. Usnąc sama nie uśnie, musze ją nosic...czasem tak placze histerycznie jakby chcia spac a nie potrafiła sama usnac dzis bylo tak dwa razy... dopiero usnela na rekach...łzy tak jej ciekną jakbym ją biła normalnie ... tak strasznie mi smutno ze rycze razem z nią....
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-10-13 o 12:14 |
|
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do Filusia to on ma jeszcze czas na przerwanie pępowinki z mamusią zwłaszcza, że nie może liczyć na tatę. -------------------------- Ja zrobiłam na allegro małe zakupy dla Natalki. Okazało się, że 2 ręczniczki kąpielowe to za mało - jeden był w praniu a drugi został posikany no i nie było w co malucha zatulić, bo wycieram ją w pieluchy. No i zdecydowałam się kupić 2gi kocyk polarkowy bo mam jeden a z jej sikaniem to boję się, że kocyk źle skończy. Dzisiaj w nocy dała radę dwóm rożkom a rano osikała ścianę Ja nie wiem jak ona to robi, zakrywam ją pieluszką tetrową po zdjęciu pampka a ona i tak daje radę ![]() No i kupiłam jej takie coś: http://allegro.pl/skarpetki-0-12-fro...271897308.html Teraz pewnie będą za duże, ale tak za 2-3 miesiące będzie miała uciechę.
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daje 3 razy dziennie po 4-5 kropelki. Wczesniej dawalam tak jak bolalo ale efekty byly marne. Mpik82- moj mial podobnie tylko ze robil jedna zielona kupe- dawalam mu przez trzy dni probiotyk BioGaia i pomoglo. 5 kropel na dzien. W aptece bez recepty.Moj wtedy kupy nie mogl zrobic i tak plakal.Dawalam wtedy tez kropelki sab simplex i nie wiem czy one tego nie powodowaly. Teraz daje espunisan i jest ok, robi kupe co karmienie. Moze to cos te krople sab simplex zatrzymuja..... bo mialam podobnie. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-13 o 12:23 |
|
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
witam was kobietki- dolaczam do was na dobre - juz rozpakowana
![]() byly stresy przed porodem teraz sa stresy po..... i tak dzis mija nam 2tyg odkad jestesmy ja, malenstwo i tata dzis mialam kryzysa w nocy- maly tak mi sie swymi dziaslami wtopil w cycka ze myslalam ze wyjde z siebie, az lzy polecialy.macie na to jakis sposob?albo inaczej-czy jest wogole zeby dzieciatko tak nie zaciskalo?bo wsysa sie dobrze ale jak scisnie to makabra |
|
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, czytam was ale jak mam coś odpisać, to mały zazwyczaj się budzi i nie ma czasu, wtedy
![]() Martucha - fajne podejście masz do karmienia Mpik - a może to skok rozwojowy, pierwszy jest w 5 tyg, a później 7-8tydzień z tego co czytałam. Przytulam cię mocno ![]() Kasieńka - ja kiedyś czytałam, że te kropelki wszystkie to nie działają tak doraźnie i my małemu podajemy taką małą dawkę profilaktycznie. A u nas ogólnie oki tylko chyba z kupkami coś nie halo. Sama nie wiem, Mały gazy ma normalnie, ale kupkę robi 1-2 dziennie( choć czasem w nocy to i trzy pod rząd potrafi zrobić) i widzę że czasem się męczy, pręży, a jak już zrobi to kupka jest normalna, więc nie wiem czy to po prostu układ trawienny niedokształcony czy coś innego. A może wina tego że dokarmiamy i reakcja na mleko ..... zapytam pediatrę jak pójdziemy. Martucha jeszcze pytanie do Ciebie - ten Plantex co piłaś i później dawałaś małemu na gazy i trawienie tak??? i pomagało z tego co pisałaś, tak?? bo ja daje małemu herbatkę z Humanny na brzuszek ale sama nie wiem czy działa. Klarissa -zdolna ta wasza córcia, umie mamę i tatę wykiwać i osiusiać co się da ślicznotka małaNaked - mam nadzieje że woreczki pomogą ![]() Zuzi - fajnie że Olek się "reguluje", a wit, K nam kazali odstawić jak zaczęliśmy dokarmiać. Weronisia - super masz dzieciaczki w ogóle wszystkie wasze bobaski są extra słodziutkie |
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1378 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
waniliaania a może po prostu po kupie idźcie pod wodę pod kran, obejdzie się wtedy bez chusteczek...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak dawałam mu na gazy i trawienie trochę pomagało.. ale po kolei u nas przygody z brzuchem wyglądały tak: po urodzeniu do 2 tyg młody dostawał co 10 godzin 2 kropelki esputiconu i nie było problemu bo wszytko musiało mu się uregulować, po 2 tygodniach dawaliśmy wg potrzeby czyli rzadko jak wprowadziliśmy wita k młody zaczął mieć coś w stylu kolek potrafił ryczeć cały dzień prężyć się i w ogóle, dawałam mu sab simplex, wcześniej plantex ja piłam potem on, strzelał po tym kupy ale denerwował się dalej, ogólnie było lepiej ale nie mogę powiedzieć jednoznacznie czy to plantex czy sab simplex pomógł a potem dawałam mu koperkową z hippa taką po miesiącu życia no i też niby było lepiej.. ale potem jeszcze mocniej zaczął się prężyć i ryczeć ale jak zrobiłam eksperyment i odstawiłam vita k problemy zniknęły jak podałam znowu to ponownie powróciły, więc odstawiałam.. jak byłam u pediatry i powiedziałam o witaminie to kazała odstawić powiedziała że jeśli dziecko nie ma kłopotów z brzuchem a coś innego powoduje te dolegliwości to nadmierne podawanie leków kropelek czy nawet koperkowej herbaty tylko go jeszcze bardziej rozwala w środku bo nie ma teoretycznie problemów a my tam każemy mu pracować, tzn w brzuszku ![]() no i że w niektóre witaminy są na bazie olejów jakiś tam nie pamiętam arachidowych czy jakiś takich nie jestem pewna i to może byc przyczyną gazów u dzieci czy problemów z brzuchem no i jak odstawiliśmy wszytko plantex, sab simplex, koperkową herbatę, i vita k wszytko minęło... ostatnio jednak przegięłam z marchewką tak jak pisałam już do mpik, no i wyczytałam że pozornie marchew może bardziej uczulić dziecko niż inne rzeczy, kupa była wtedy mocno pomarńczowa i miał ogromne kłopoty z jej zrobieniem, jak odsatwiłam Kubusie, a marchew jem sporadycznie już nie ma tego problemu... czasem jak zjem czekolade czy kakao młody też się bardzo pręży i UWAGA ZAPARCIE u dziecka tak małego to nie bobki, czy jedna kupa na kilka dni, a trudność z oddaniem gazów prężęnie się i płacz nawet jak kupa jest "musztardowa" - to już wiem po telefonie od pediatry, i tak: powiedziała żeby zrezygnować z czekolady w każdej postaci, i kaka, do tego jeść to co zawiera błonnik, no i spróbować raz dziennie jeść jogurt activia, a przy przystawianiu do piersi stykać się z młodym brzuszkiem żeby miał ucisk i ciepło, jak nie pomoże po kilku dniach przyjść to da coś na uregulowanie pracy jelit no i po 4 dniach nie było kłopotu z kupą, jest ona co 2 karmienie, i naprwdę się nie pręży itd, a bączki odchodzą i to takieeee śmierdzące że hej, przyznam się że i u mnie idzie łatwiej ![]() mam nadzieję że mój wywód nikogo niezanudził, ale pamiętajcie że każde dzieko jest inne to co opisałam podziałało na patryka, i większość jednak konsultowałam z pediatrą bo to super otwarta i pomocna babka... mam nadzieję że choć jednej z was coś z tego pomoże trzymam kciuki w walce z brzuszkami![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- p.s. dziś kończymy 10 tygodni
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-10-13 o 13:41 |
||||||
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do pupy pod kran po kupie- to bardzo dobre rozwiazanie, ale chyba narazie bym nie potrafila tego zrobic. Trzymac jedna reka a druga myc ;( jeszcze takich akrobacji nie potrafimy. Chociaz pewnie sprobuje jak zrobi
![]() Ogladam ubranka na chrzest i tak sie zastanawiam bo w listopadzie bedzie juz zimno- czy kupic ozdobny bet, czy lepiej spiworek. Ale znowu w czym lepiej trzymac, bo chyba w wozku sie nie trzyma dziecka tylko na rekach....? kurde sama nie wiem. Co znalazlam- moze sie komus przyda, bo moj dzis przyszedl a znalazlam o duzo tanszy http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...262165859.html chociaz on chyba jest bez bujaczka i krzeselka ;( Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-13 o 14:39 |
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
możesz rozpuścić w mleku
Dobra, idę karmić i ubierać małą- za godzinę mamy wizytę u pediatry (ważenie, mierzenie...) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

a trądzikiem się nie martw, przejdzie. Dziwię się tylko, bom czytała, że z tym się nic nie robi, że samo schodzi
ale się nie wymądrzam, bo tylko w necie czytałam. Myślałam, że Pabluś ma na buźce, a to potówy były...
z trądzikiem nic się nie robi, ale pediatra twierdziła ,że to coś zapalnego i przepisała maść. Smarowałam ,ale bez zmian, więc odstawiłam maść, żeby małej nie faszerować. A pediatra to już dawno na emeryturze powinna być
alergia chyba nie bylaby tylko na buzi 

.

Taką kaszkę. Zaczęło się na czole i rozeszło też na dół. Nawet na powiekach ma