Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 11:25   #2551
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

bajka
ladna fryzurka i wogole masz ladne wloski
wiolek
slodko sobie gada
anoxa
to sklep int . dopiero zaczynam ta przygode, zobaczymy co z tego wyjdzie. a kupilam torbe, sukienke, bluzke, kosmetyki ostatnio jak bylismy w weekend to maz dostal garnitur, dzieci kozaki a ja nic. wiec teraz sobie odbilam. ale jeszcze chcialabym taka kurtke
Stary 2010-10-13, 11:32   #2552
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wiolek koniecznie idz do alergologa biedny ale mocno jest wysypany slodki maluszek

karolcia ja patrzalam tez na allegro i za 10szt do senseo np cafe latte albo capuchino czy tez inne smaki kosztuja 8zl wiec taniej a np 100szt tchibo mild (uwielbiam ja) kosztuje 40zl wiec sie oplaca
To faktycznie a ile expres kosztuje? Ja właśnie pije latte macchiato
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:39   #2553
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
super ze ci sie udalo bo mi niestety nei a pi.pko wczoraj sprzedalam swoj laktator medela mini electric za 170zl i mialam do niego 6 butelek do oprzechowywania mleka i nowke lejek bo stary zjadl mi pies i dokupilam nowy
Jeszcze mi się nic nie udało Ale wierzę, że się uda Trza było gadać
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
anuszka1401 Trzymam kciuki - dasz radę
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
anuszka
szczerze mi zaimponowalas trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
anuszka ale się cieszę gratulacje i wieeelkie kciuki ale na pewnio ci się uda skoro się uparłaś

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Parówki - nie chce opisywać dokładnie procesu produkcji więc w wielkim skrócie: składają się z wielu resztek... i zawieraja niewiele mięsa, za to sporo chemii. Raz na jakiś czas - OK ale odradzam w normalnej diecie.
Ja uwielbiam parówy, wiem z czego są robione, ale to mnie nie rusza BERLINKI są mniam i parówy z lidla, maja ponad 80% mięska Tak samo lubię paprykarz z oczami i flakunami
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:45   #2554
Linka24
Wtajemniczenie

Anuszka!!!klas ki:
Ukłon!!!!

Ale mam pytanie czy myślisz ze Igunia znów zechce ssać pierś?
Czy chcesz jej podawać w butelce?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:48   #2555
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
enterente no nie bardzo na tym zdjęciu widać ale może spróbuj ubrać w ubranko prane w tym jelpie i będziesz wiedzieć bo ja jak jeszcze nie wiedziałam, że to skaza tez myslałam, że może proszek ale mały zawsze miał ładne plecki więc jakby to był proszek to całe ciałko by było w krostkach

bajka super włoski, śliczne ubvanka i Blanka cudowna a jaka fryzurka

Alguien ohhh dziękuje a nigdy nie lubiłam swojego nagranego głosu ale zauważyłam, że teraz zmienił mi sie jego ton jak mówię do synka

no moje dziadki też bardzo zadowolone ale powiem ci, że ostatnio musieli dać do naprawy bo w kawie był maleńki kawałek metalu i połamało te nożyki mielące i teraz przy każdej paczce kawy dziadek z magnesem siedzi i sprawdza czy nic nie ma

do rzeszowa to ja mam 30 km ale da się zrobić

mi nie pomogło ale dalej karmię

jeśli chodzi o masło to ja uzwam Delme jedyna w której składzie nie ma serwatki i czegoś tam
pewnie to tłumaczy jej strasznie niską cenę
a poza tym jadłam dżemy, jabłka, ziemniaki, marchewke i duszonego kurczaka
i TYLE
aaa i mace jeszcze jadłam

wiem, że agravka jadła sery kozie u mnie niestety uczulały i dermatolog mi powiedziała, że te kozie i tak samo sojowe tak samo bardzo uczulają jak zwykłe mleko więc absolutnie nie !!!
a swoją drogą to u mnie i tak wszystko dalej uczulało
i teraz ty piszesz, że jeżeli dieta nie pomoże to będziesz musiała przejść na mm
a mi dieta nie pomogła kompletnie ale dermatolog nie kazała przejść na mm i kazała wprowadzać inne produkty i mam dawać 3 kropelki fenistilu a smaruję maścią robioną apteki jedną z euceryna a drugą jakąś witaminową
ale mój mały to ma tą skórkę atopową dosłownie skorupa na rączkach i nóżkach a
krostki na buźce takie dziwne a na ciele jakby pojedyńcze czerwone drobne ale ciało to bardziej jest atopowe
a zdjęcie buźki wstawie ci ( byłszczy się od maści )

aaa i teraz sobie przypomniałam, że któraś pytała ( chyba vette) czy po wprowadzaniu produktów jest ok
no to pisze, że nie jest ale na diecie też nie było ok
chyba jeszcze będę próbowała do alergologa bo w sumie nie zadowala mnie zostawienie przez dermatologa sprawy tak, że mały ma kropelki brać ja mam sobie jesć a jego będzie dalej wysypywać
chociaż mleczko mi się poprawiło bardzo

papi może ci się tak skojarzyło bo pisałam kiedyś, że moja babcia mieszka w tychach i mój ojciec z tamtąd pochodził

a za pieluszki 64 sztuki zapłaciłam ostatnio 27 zł ale to chyba w promocji były a normalnie 29 zł więc i tak w porównaniu do pampersów bardzo mało ale wiadomo każdemu co innego pasuje

siala brawo

anuszka ale się cieszę gratulacje i wieeelkie kciuki ale na pewnio ci się uda skoro się uparłaś
O matko a co to mace?
Rozumiem, ze nadal karmisz piersia, ale nie szkoda Ci dzidzi przeciez ja to swedzi? Pediatra nie kazal Ci odstawic piersi i podawac mleko mm ?
Moja Dagusia tez ma podona buzie, moze troszke mniej. Biedactwo.
Stary 2010-10-13, 11:57   #2556
anoxa
Zakorzenienie

anuszka jesli juz jest 100ml to bardzo duzy sukces ja max sciagalam 60ml

itakasia bardzo fajna ta kurteczka! a w sumie to taki pol plaszczyk

karolcia w okolicach 250zl a w niemczek okolo 60 euro wiec cenowo tez jest tanszy

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

lazurka pewnie tak ale mysle ze moze udzielic cenniejszych rad niz pediatra lub dermatolog w koncu to alergologa specjalizacja wiec cos na ten temat wiecej wie napewno nie zaszkodzi a moze pomoc ja przyznaje ze bym sie poddala na wiolka miejscu i przeszla na mleko mm z tego wzgledu ze dziecko sie bardzo meczy i poczynajac od brzuszka konczywszy na wysypce jest to swedzace mialam w przedszkolu w irlandi chlopca ktory mial skaze i czasem przychodzil podrapany od glowy az po stopy wiec musi to mega swedziec ale on juz mial poltora roku i mogl sie drapac a mama mu dalej kilka razy dziennie podawala mleko zwykle a nia bezglutenowe bo byl nauczony i sie darl jak nie dostal wiec mu ulegala choc ja mysle ze bardziej mu szkodzila niz pomagala
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:01   #2557
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Witam mamusie
alutka dobrze, że w końcu trafiłaś na dobrego lekarza, nasze krostki same zniknęły, a były podobne do tych co ma synuś wiolek. Ale skaza to nie była z pewnością bo już ich nie ma, a ja codziennie jem płatki z mlekiem i nic nowego nie wychodzi
bajka śliczną masz fryzurkę, ale niestety Blanka pobija cię w 100%
vette no właśnie ty byłaś u fryzjera, pokazuj co tam masz na głowie
anuszka ja również trzymam kciuki za walkę z cycochami. Na pewno Ci się uda. A dzidzia to ekspert od laktacji więc jak się dostosujesz do jej rad to na 100% efekt murowany
A co do parów to ja niekiedy mam ochotę, ale tylko Berlinki wcinam, bo po innych to mi się odbija fujaśnie
Tak matka tu pisze na kompie, a dziecku się ulało na mój narożnik bleee.
Dziewczyny, których dzieci miały ciemieniuchę, pomóżcie!!! Ja już 2 razy smarowałam mu głowę oliwką i wyczesywałam, a on dalej się łuszczy na głowie. Nie są to już takie żółte łuski, ale skóra dalej taka sucha i do skrobania.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:03   #2558
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
wiolek koniecznie idz do alergologa biedny ale mocno jest wysypany slodki maluszek

karolcia ja patrzalam tez na allegro i za 10szt do senseo np cafe latte albo capuchino czy tez inne smaki kosztuja 8zl wiec taniej a np 100szt tchibo mild (uwielbiam ja) kosztuje 40zl wiec sie oplaca
no właśnie może jutro spróbuje się wbić w kolejke bo u nas w miasteczku dopiero na grudzień będa zapisy i to nie wiadomo na kiedy mam dzwonić po niedzieli a w rzeszowie w jednej przychodni nie prowadzą już zapisów do końca roku a u drugiej pierwszy termin na 4 lipca

prywatnie to nawet nie wiem do kogo miałabym jechać bo nie uśmiecha mi się wydawać pieniądze jak kolejny lekarz G się będzie znać :/

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Boziu, biedaczek.
Jagoda miała trochę mniej czerwone ale bardzo podobne.
Pomogła maść- cortineff. Wprawdzie pisze, że to maść do oczu ale pediatra zaleciła i pomogło. Jeszcze przez kilka dni będę podawała fenistil ale już tylko po 2 kropelki.
Moja pediatra zaleciła fenistil stosować tak:
1 dzień- 2 x 2 kropelki
2 dzień- 2 x 3 kropelki
3 dzień- 2 x 4 kropelki przez kilka dnia aż będzie widać efekty
i później jak już będzie minimalnie tych krostek to 2 x 2 kropelki przez kilka dni i odstawić.

Alergolog pewnie powie o diecie, o mleku itp. bo testy alergiczne dopiero po 2 roku życia można zrobić z tego co wiem...
no własnie o diecie która nie bardzo pomaga
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
O matko a co to mace?
Rozumiem, ze nadal karmisz piersia, ale nie szkoda Ci dzidzi przeciez ja to swedzi? Pediatra nie kazal Ci odstawic piersi i podawac mleko mm ?
Moja Dagusia tez ma podona buzie, moze troszke mniej. Biedactwo.
maca to takie coś z mąki np dobre są KUPIEC z otrębami czy tam żytnie
nie zauważyłam żeby aleksa swędziały te krostki a przynajmniej ich nie drapie
szkoda mi go ale na pewno nie przejdę na mm na samą myśl mi się płakać chce ale to podobno najgorsze co bym mogła zrobić
pediatra powiedziała tylko, że kiedyś i tak to białko trzeba będzoe wprowadzić
ale zauważyłam że odkąd skończyłam dietę znowu są troche problemy z pierdkami ;/ i ta skóra mimo, że ciągle była zła jeszcze się nasiliła
więc znowu będę trochę odrzucać ( np jajka które wprowadziłam bo oczywiście mleko i przetwory dalej nie tykam ) ale na pewno już nie tak ściśle jak wcześniej bo jak pisałam już wcześniej bardzo szczegółowo ta dieta odbiła się na jakości mleczka i mały bardzo mało mi przybierał
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:08   #2559
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

karolcia w okolicach 250zl a w niemczek okolo 60 euro wiec cenowo tez jest tanszy

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

l
No to faktycznie oki, szkoda ze wcześniej nie wiedziałam, no ale

Stary 2010-10-13, 12:15   #2560
wiolek1
Zadomowienie

Lilka u mojego też była (a raczej ciągle nawraca ) ciemieniucha i też białe suche - nigdy nie miał tej żółtej tłustej ale to też u nas związane jest ze skazą i żadne oliwki nie pomagały ani wyczesywanie. znika dopiero po robionej w aptece maści z chydrokortyzonem czy jakoś tak ale używam jej strasznie rzadko bo to steryd
ale pomaga faktycznie po 1 użyciu na 2 dzień już nie ma

anoxa no ja już wlaśnie zrezygnowałam trochę jakby z "przejmowania " się i tak mi każdy mówi że mały będzie mieć astme i to nieuniknione bo takie są skutki skazy
a na mm nie chce przejść
zresztą nie jest powiedziane, że na mm by problem się skończył, syn znajomych jadł właśnie ten nutri....coś tam i dalej miał objawy skazy i już chole.ra wie co z tym paskudztwem
no ale spróbuje jutro właśnie do tej alergolog bez kolejki pójść może mi coś mądrego powie
Stary 2010-10-13, 12:21   #2561
karolcia228
Zakorzenienie

wiolek - każde dziecko jest inne i nie można mierzyc wszystkich jedna miara, wiec spokojnie, myślę ze mu przejdzie ta skaza...mojej koleżanki miał skazę na początku i mu przeszła wiec spokojnie...

Stary 2010-10-13, 12:24   #2562
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Anuszka!!!klas ki:
Ukłon!!!!

Ale mam pytanie czy myślisz ze Igunia znów zechce ssać pierś?
Czy chcesz jej podawać w butelce?
Będę podawać w butelce.
Ona ssie, ale przez 5 minut i zasypia, bo to taki mały leniuszek.. Z butli nie ma problemu z piciem, dlatego kupiłam medele, bo z tym moim ręcznym badziewiem ściąganie zajmuje mi poł dnia i ręka boli

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

a co do macy to pyszna jest z ziołami prowansalskimi
Stary 2010-10-13, 12:25   #2563
entertete
Rozeznanie

ojej Wiolek, wyglada to nieładnie. Nie chcę, żebyś to odebrała jako nacisk,
ale proszę Cię nie mów, że przejscie na mm to najgorsze, co mogłabyś zrobić, bo to nie jest prawda, tylko propaganda. I absolutnie popieram karmienie piersią i kibicuję anuszce, ale dziewczyny naprawdę wybijcie sobie z głowy ten pogląd, że choćby się waliło i paliło to pierś, a mm to zbrodnia. Można podawać tysiące przykładów, ja i mój brat wychowani głównie na mleku krowim i zero alergii, mój małż tzw. mleko niebieskie i to samo.
No a mały ma.

Pomyślcie o mm jako o alternatywnym sposobie żywienia a nie skaraniu boskim, nie musicie na nie przechodzić, ale nie ulegajcie też przegięciu w drugą stronę.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:25   #2564
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

anuszka mój też ostatnio zrobił się leniwy jeżeli chodzi o ssanie cyca. Jak leci sporo to jeszcze ciągnie, ale jak już trzeba się wysilić to się denerwuje i nie chce jeść. Chyba też będę musiała do butli odciągać
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:26   #2565
wiolek1
Zadomowienie

lazurka dzięki może spróbuje tak z tym fenistilem bo te 3 kropelki codziennie nie widze żeby cokolwiek dawały

karolcia wiem ale poprostu już się podłamałam tym, że ja stosowałam dietę i starałam się pomóc a to nie dawało żadnych efektów ale teraz i tak mam już do tego większy dystans niż np 2 tygodnie temu
Stary 2010-10-13, 12:28   #2566
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
anuszka mój też ostatnio zrobił się leniwy jeżeli chodzi o ssanie cyca. Jak leci sporo to jeszcze ciągnie, ale jak już trzeba się wysilić to się denerwuje i nie chce jeść. Chyba też będę musiała do butli odciągać
Identycznie było u mnie, dlatego zrezygnowałam. A teraz medela i relaktacja
Stary 2010-10-13, 12:29   #2567
Xawmeli
Rozeznanie

wiolek na ciemieniuszke jest suuuuper produkt z svr ok 40zl iiiiii bardzo skuteczny.....
a tak wogole po kazdej kapieli to trzeba mocno wycierac glowke i w brewkach wtedy stymuluje sie skore i ciemieniuszka nie wyskakuje
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:29   #2568
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

wiolek jesteś dzielna, ja nie wiem czy bym tyle wytrzymała na takiej diecie!
Stary 2010-10-13, 12:30   #2569
anoxa
Zakorzenienie

tez lubie mace

wiolek mojej kuzynki dwojka dzieci miala skaze po niez miale wysypke mniejsza na mm i zadne z nich astmy nie ma wiec to nie jest nic oczywistego! ale warto powalczyc o zdrowie dziecka wiec pchaj sie do lekarzy drzwiami i oknami jak nei jeden to drugi moze cos wymysli

lilka my mielismy minimalna musisz codziennie ta oliwka smarowac tak naprawde mocno przed kapiela okolo godziny i przed kapiela masowac szczotka tak w kolko po kapieli tez troszke pomasuj z czasem przejdzie bo najpierw mielismy tj by minimalna ciemieniuche zoltawa a pozniej na czubku glowy takie wysuszone i tez oliwka pomogla cierpliwosci troszke
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:32   #2570
karolcia228
Zakorzenienie

entertete - mam podobne zdanie, jak kiedys pisalam ze podziwiam kobiety karmiace itd. Ale dzieci na butelce tez sa zdrowe i rosna nie maja problemow z trawieniem itd. mowia ze jak karmi się butelką ma sie kolki itd. a ja nie wiem co to kolka i nie chce wiedziec, Nastka je z apetytem wyniki ma dobre i rośnie jak na drożdżach, wiec jeśli nie ma się innego wyjścia nie powinno się męczyć dziecka, ja widziałam że pokarm zanika, nawet ściąganie laktatorem i przystawianie nie pomogło, a może mało się starałam...nie ważne...ale każda mama powinna wybrać co dla niej i jej dziecka najlepsze i żeby czuła się z tym dobrze, a jak dziecko je z apetytem i się uśmiecha to powinna być nagroda ze jest mu dobrze

Stary 2010-10-13, 12:36   #2571
wiolek1
Zadomowienie

anuszka a mi ta z ziołami nie podpasiła :P

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
ojej Wiolek, wyglada to nieładnie. Nie chcę, żebyś to odebrała jako nacisk,
ale proszę Cię nie mów, że przejscie na mm to najgorsze, co mogłabyś zrobić, bo to nie jest prawda, tylko propaganda. I absolutnie popieram karmienie piersią i kibicuję anuszce, ale dziewczyny naprawdę wybijcie sobie z głowy ten pogląd, że choćby się waliło i paliło to pierś, a mm to zbrodnia. Można podawać tysiące przykładów, ja i mój brat wychowani głównie na mleku krowim i zero alergii, mój małż tzw. mleko niebieskie i to samo.
No a mały ma.

Pomyślcie o mm jako o alternatywnym sposobie żywienia a nie skaraniu boskim, nie musicie na nie przechodzić, ale nie ulegajcie też przegięciu w drugą stronę.
wiem wiem
ale ja tak strasznie sama sobie wpoiłam, że chce karmić za wszelką cenę i tak samo z porodem na samą myśl, że mogłabym mieć cesarkę dostawałam zawału i co i skończło się cesarką co ja przeżywałam kolejny miesiąc i nie mogłam się z tym pogodzić i mimo, że te godziny przed cięciem miałam tragiczne - tracenie świadomości i ból taki, że cały szpital mnie słyszał to i tak jeżeli tylko będzie taka możliwość kolejne dziecko chciałabym dalej SN. i dumna jestem tylko z tego, że mimo w głowie już sobie myślałam zróbcie mi cesarkę to nie powiedziałam tego na głos i nie prosiłam o to ale gdy tak zadecydowano odczułam straszną ulgę ale mimo to chce dalej natoralnie rodzic
masochistka ze mne hahah

a z tym cycem to też mi tak lekarka wbiła ( neurolog ) bo jak jej mówiłam, że boję się że na butle mi każą to ona powiedziała, że na pewno nie i że to najgorsze bo jednak jakies tam przeciwciała dziecko z tym moim mlekiem dostaje i blebleble nie znam się ale, że to by było złe

no a pediatra i dermatolog nic sensownego nie wymyśliły więc faktycznie będę próbową cjeszcze do alegrologa
Stary 2010-10-13, 12:43   #2572
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka a mi ta z ziołami nie podpasiła :P
No widzisz, a ja jestem ziołomaniaczka

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
i dumna jestem tylko z tego, że mimo w głowie już sobie myślałam zróbcie mi cesarkę to nie powiedziałam tego na głos i nie prosiłam o to ale gdy tak zadecydowano odczułam straszną ulgę ale mimo to chce dalej natoralnie rodzic
Ja to samo. Z tą różnicą, że za drugim razem też bym wolała cc. Chyba, że nastepny poród byłby lżejszy niż to co przeszłam
Stary 2010-10-13, 13:06   #2573
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
wiolek na ciemieniuszke jest suuuuper produkt z svr ok 40zl iiiiii bardzo skuteczny.....
a tak wogole po kazdej kapieli to trzeba mocno wycierac glowke i w brewkach wtedy stymuluje sie skore i ciemieniuszka nie wyskakuje
tylko u mnie ta ciemieniuszka chyba może dalej wyskakiwac bo jest związana z ta nieszczęsną skazą ( tak powiedziała dermatolog ) teraz to nie jestem pewna nawet czy to dalej ciemieniucha czy poprostu sucha skóra na głowie tak jak na reszcie ciała bo właśnie ona nie jest taka " tłusta" ale jeśli będzie wracać to wypróbuje

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
wiolek jesteś dzielna, ja nie wiem czy bym tyle wytrzymała na takiej diecie!
za to od tamtego czwartku nadrobiłam tymi ciastami co pisałam, że 2 blachy zjadłam w 3 dni :P

wogóle to ja wariatka jestem hehe
bo mimo, że od początku od samego porodu czułam wielką miłośc do małego i nie miałam żadnej depresji czego się obawiałam ( ale ja zawsze się czegoś " obawiam" czy coś sobie wkręcam bo jestem panikara )
to dalej mam tak, że jak na niego patrze to się zastanawiam jak można kogoś tak bardzo kochać i płakac mi się chce np wczoraj jak się z nim bawiłam i się do mnie tak bardzo cieszył
i naprawdę za rok chce być już w kolejnej ciąży
a potem kolejnej i kolejnej
tylko jeszcze nie wiem z kim hahah
ogólnie mam duże problemy z tż i nic nie układa się tak jak powinno ale mały mi daje tyle szczęścia i tak strasznie go kocham, że ja głupia już myślę że chce dużo dzieci
szkoda tylko, że w pl żeby móc mieć za co wychować dzieci trzeba mieć dużo kasy
nasz cudowny system prorodzinny
Stary 2010-10-13, 13:35   #2574
entertete
Rozeznanie

wiolek

a może oliwa z oliwek na ciemieniuchę?? ja nie testowałam, ale
czasem te najprostsze sposoby są najepsze, jak np. u nas mąka ziemniaczana na odparzenia.

Co do porodu rozumiem, ja mam o tyle szczęście, że sn, choć bardziej myślę o tym, że to ciekawe odświadczenie życiowe było dla mnie, i już mogę powiedzieć, że rodziłam i wiem, co to znaczy (akurat pozytywnie wspominam). Jakby była cesarka to następną bym chciał sn, żeby wiedzieć jak to jest
Stary 2010-10-13, 13:35   #2575
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

lazurka pewnie tak ale mysle ze moze udzielic cenniejszych rad niz pediatra lub dermatolog w koncu to alergologa specjalizacja wiec cos na ten temat wiecej wie napewno nie zaszkodzi a moze pomoc ja przyznaje ze bym sie poddala na wiolka miejscu i przeszla na mleko mm z tego wzgledu ze dziecko sie bardzo meczy i poczynajac od brzuszka konczywszy na wysypce jest to swedzace mialam w przedszkolu w irlandi chlopca ktory mial skaze i czasem przychodzil podrapany od glowy az po stopy wiec musi to mega swedziec ale on juz mial poltora roku i mogl sie drapac a mama mu dalej kilka razy dziennie podawala mleko zwykle a nia bezglutenowe bo byl nauczony i sie darl jak nie dostal wiec mu ulegala choc ja mysle ze bardziej mu szkodzila niz pomagala
Ja nie miałam na myśli, że nie ma sensu iść do alergologa. Chciałam tylko napisać, że najprawdopodobniej nie będzie on mógł zrobić badań Małemu a tylko udzieli porady, a po to zawsze warto iść jeśli miałoby ulżyć Dzieciątku.

Cytat:
wogóle to ja wariatka jestem hehe
bo mimo, że od początku od samego porodu czułam wielką miłośc do małego i nie miałam żadnej depresji czego się obawiałam ( ale ja zawsze się czegoś " obawiam" czy coś sobie wkręcam bo jestem panikara )
to dalej mam tak, że jak na niego patrze to się zastanawiam jak można kogoś tak bardzo kochać i płakac mi się chce np wczoraj jak się z nim bawiłam i się do mnie tak bardzo cieszył
i naprawdę za rok chce być już w kolejnej ciąży
a potem kolejnej i kolejnej
tylko jeszcze nie wiem z kim hahah
ogólnie mam duże problemy z tż i nic nie układa się tak jak powinno ale mały mi daje tyle szczęścia i tak strasznie go kocham, że ja głupia już myślę że chce dużo dzieci
szkoda tylko, że w pl żeby móc mieć za co wychować dzieci trzeba mieć dużo kasy
nasz cudowny system prorodzinny
A ja nie mam tż-ta i też bym bardzo chciała... Jeszcze większa wariatka ze mnie...
Stary 2010-10-13, 13:45   #2576
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
anoxa gdzie kupiłaś końcówi do medeli bo ja też chcę - jeśli na all to możesz podać mi link.
Kochana w K-cach jest fajny sklepik z akcesoriami medeli , sama kupiłam tam butelki i zakrętki no i laktator ...KLIK i oni na all KLIK rzeczy na all sa nieco tańsze niż na ich stronce.Ja kupiłam na all i odebrałam osobiście.
sklepik jest niedaleko Wesołego miasteczka na tym osiedlu tysiąclecia po drugiej stronie

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

itakasia co to te BU?
biochemia urody
Cytat:
papi
zrobilam zakupy na BU, teraz czekam
na co się zdecydowałaś ?
wiolek biedny Aleks a z Tychami pewnie masz racje
anoxa to daj znac jak juz sobie kupisz ten ekspres bo cena przyzwoita i jezeli tylko da sie zrobic latte to ja taki chce na gwiazdke sobie zażądam o!
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja to samo. Z tą różnicą, że za drugim razem też bym wolała cc. Chyba, że nastepny poród byłby lżejszy niż to co przeszłam
ja bym wolała sn mimo że cholernie bolało ale tylko w dzień porodu a po cc nie umiałam dłuuugo dojść do siebie, ani się zasmiać, ani kaszleć , wstać ....no nic.....
anoxa też mam te relingi ale moja kuchnia jest do remontu
entertete by zeszło
siala za spadek wagi

też lubie mace i berlinki

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-13 o 13:44
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:48   #2577
vette
Zadomowienie

itakasia, Lilka, xaw Wczoraj bylam. Wrzuce foto do albumu wieczorem to ocenicie obiektywnie czy moze byc.Ofuczony malz stwierdzil, ze zrobilam to zlosliwie // i fryzura mnie na twarzy wyokraglila, co wg mnie nie jest do konca dobre. Ale co tam ,podobac mi sie podoba, a za pol roku znowu beda dlugie

xaw pokaz sie tez

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
hihihi to M będzie pucował a Ty podziwiać
Na taki układ to i ja bym się zgodziła
poki pracuje, ucze sie i opiekuje mala to mam fory

i na reke mi to bo nie cierpie sprzatac i gotowac

Cytat:
do rzeszowa to ja mam 30 km ale da się zrobić
a co mi sie z Rz uwidzialo

tak czy siak przyjade

Cytat:
kupilam torbe, sukienke, bluzke, kosmetyki ostatnio jak bylismy w weekend to maz dostal garnitur, dzieci kozaki a ja nic. wiec teraz sobie odbilam. ale jeszcze chcialabym taka kurtke
pokapoka wszystko

a gdzie ania22 dzis?

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-10-13 o 14:02
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:53   #2578
entertete
Rozeznanie

a jeszcze mi się przypomniało, macie kombinezony na zimę????

Ja mam taki na lekką zimę, sztruksik z podszewką cieplejszą, ale mi się widzi że to tak na temperaturę koło 0 i troszkę niżej tylko, a jednak bym chciała wychodzić na mróz chociaż na 15 -30 minut.

Są jakieś grubsze kombinezony, np z miśkiem czy czymś takim??? bo ja co macam w sklepie to mi się równie cienki wydaje.
Stary 2010-10-13, 13:58   #2579
vette
Zadomowienie

itakasia swietna ta kurtka

czesc Alguien i roztrzepaniec

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-10-13 o 14:03
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:59   #2580
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a jeszcze mi się przypomniało, macie kombinezony na zimę????

Ja mam taki na lekką zimę, sztruksik z podszewką cieplejszą, ale mi się widzi że to tak na temperaturę koło 0 i troszkę niżej tylko, a jednak bym chciała wychodzić na mróz chociaż na 15 -30 minut.

Są jakieś grubsze kombinezony, np z miśkiem czy czymś takim??? bo ja co macam w sklepie to mi się równie cienki wydaje.
Ja dostałam od znajomej taki z puchowym wypełnieniem.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości