Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 11:28   #3961
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

a ja się Wam pochwale, że wczoraj jak sie kąpałam, leżałam w wannie, brzuszek wystawał nad powierzchnie wody jak taka wyspa i mała tak skakała, że aż było widać, normalnie brzuniek mi "wykopywała" w tych miejscach. Zawołałam TŻ i on tez to widział, smiesznie to wyglądało i słodko tak
a potem, tak po 10 min sie uspokoiła i chyba zasnęła

a tu wyczytałam

Cytat:
Dzidziuś 20 TC
Zaczynają rosnąć włosy, kości ucha wewnętrznego są już całkowicie wykształcone, a nosek nabiera odpowiednich proporcji. Rozwijają się wszystkie zmysły - zmysł równowagi, który sprawia, że dziecko wrażliwe jest na każdy Twój ruch. Maluszek zaczyna również odczuwać temperaturę otoczenia i odpowiednio na nią reagować, w sytuacjach gdy jest zbyt gorąco lub zimno. Zatem uważaj z gorącymi kąpielami, gdyż możesz zostać lekko pokopana od wewnątrz W tym tygodniu waży już ok. 230-280g i mierzy ok. 23cm całkowitej długości (14-16cm zwinięte w kłębek).
no i chyba małej było na początku w tej kąpieli za gorąco
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:33   #3962
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
A to moje szczerzące się dziecię, szczęka to te białe linie:
Normalnie padłam!Jakie szczęki Wybierając się na wiosne na poród zapakuj koniecznie dodatkową szczoteczkę dla Maleństwa

A co do uważania w ciąży to chyba każda z nas dobrze wie na co może sobie pozwolić.Ja miałam zagrożoną ciążę,długo się starałam,więc dmucham na zimne - nawet jeśli ktoś ma uznać,że przesadzam i panikuje niech tak myśli-mam to gdzieś!Najważniejsze jest Maleństwo i jego zdrowie.Teraz czuje się o niebo lepiej i robię rzeczy,których wcześniej nie robiłam.Jak tylko mnie coś zaboli to odpoczywam.Nie wsłuchuje się ciągle w swój organizm,nie szukam niepokojących objawów itd.

Mam do was pytanie,bo do lekarza wybieram się dopiero za dwa tygodnie.Od dwóch dni mam jakieś dziwne upławy i coś mnie piecze.Nie wiem co na to poradzić.Wiem,że infekcja jest groźna dla mnie i dziecka.Tym bardziej,że miesiąc temu leczyłam się z grzybicy i boje się,żeby nie wróciła.Co powinnam zrobić?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:44   #3963
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Coralady na pewno wrocila grzybica to normalne ja z nia walcze od 8tyg ciazy co mam globulki to 2-3 tyg spokoj i od nowa piecze pozniej zaczyna swedziec tzn. ze czas na wizyte bo nic nic domowego nie pomoze ...jak masz jakas masc np.pimafucin to smaruj sie a po globulki i tak bedziesz musiala pojsc bo jak sa uplawy to masc tylko lekko zlagodzi pieczenie ...wspolczuje tych dolegliwoscia wiadomo ze w ciazy najlepiej niech na to spojrzy lekarz.
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:52   #3964
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Normalnie padłam!Jakie szczęki Wybierając się na wiosne na poród zapakuj koniecznie dodatkową szczoteczkę dla Maleństwa

A co do uważania w ciąży to chyba każda z nas dobrze wie na co może sobie pozwolić.Ja miałam zagrożoną ciążę,długo się starałam,więc dmucham na zimne - nawet jeśli ktoś ma uznać,że przesadzam i panikuje niech tak myśli-mam to gdzieś!Najważniejsze jest Maleństwo i jego zdrowie.Teraz czuje się o niebo lepiej i robię rzeczy,których wcześniej nie robiłam.Jak tylko mnie coś zaboli to odpoczywam.Nie wsłuchuje się ciągle w swój organizm,nie szukam niepokojących objawów itd.

Mam do was pytanie,bo do lekarza wybieram się dopiero za dwa tygodnie.Od dwóch dni mam jakieś dziwne upławy i coś mnie piecze.Nie wiem co na to poradzić.Wiem,że infekcja jest groźna dla mnie i dziecka.Tym bardziej,że miesiąc temu leczyłam się z grzybicy i boje się,żeby nie wróciła.Co powinnam zrobić?
myślę, że grzybica jednak i powinnaś iść do lekarza wcześniej! współczuję, to strasznie stresujące i nieprzyjemne...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 11:58   #3965
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Wiesz co o ile pamietam to chyba na 20 lewelu bo net mi szwankuje i nie za bardzo moge teraz w to pograc i tak ze wizaz odczytuje to Cud!!!!

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Dzis 14 tydz. i 4 dzien a gdzie tu do 20 tyg. ;D....zazdroszcze dziewczynom ktore znaja juz plec My caly czas snujemy z Tż wizje kto tam w brzuszku siedzi ;D...troszke zmienie temat wczoraj wyglupialismy sie z Tż i mi taka "maline"na szyi zrobil ze prawie zawalu rano dostalam (((( normalnie go "udusze" jak z pracy wroci.Nie wiem co mu do glowy strzelilo.....czy Wasi tez miewaja takie pomysly?Bo moj zawsze szalal na moim punkcie ale odkad jestem w ciazy to po prostu jeszcze bardziej zbzikowal na moim punkcie.Ciagle powtarza ze w ciazy jestem jeszcze bardziej sliczna(przesadza)i ze odmienny stan mi sluzy ja z tego sie smieje bo nie widze u siebie zadnych zmian po za wieksza iloscia kga on ze to jeszcze bardziej mu sie podoba....Łoszalał ;D
mi to maline zrobić to wyczyn taką mam skóre ale jak ja do tżta się pssysam to wychodzą mega, ale ten okres mi już minął więc nie mamy problemu. A jak nie chcesz to faktycznie postrasz go że dziecko też będzie miało
Cytat:
Napisane przez Jadeit1 Pokaż wiadomość
Ja to tam lubie sobie czasem polezec i sie pomiziac ( nie mylic z sexem), ale odkad maz sie dowiedzial, ze mozemy szalec to co wieczor pyta czy pobaraszkujemy, a ja mam taki anty sex, ze masakra i ciagle mu odmawiam, a on taki biedny jak zbity pies odchodzi. Ofc do niczego nie zmusza, nie robi afer, ale no jak patzre na ta jego mine to normalnie plakac sie chce, bo jest zloty chlop z niego. No, ale co mam poradzic jak nie toleruje takich zblizen no
mi to nie można w tej chwili jak jestem w ciąży "a może się pokochamy" bo odrazu jestem na nie. W głowie robi się takie wielkie anty i brak ochoty na najbliższy czas. Zauważyłam że to musi być spontan i że inaczej do tych spraw podchodze
Cytat:
Nie wiecie co to moze byc od paru dni boli,piecze mnie lewa noga gdzies w okolicach uda-pachwiny nie raz ustac na niej nie moge toc szlauy mozna dostac!!!!....nawet wieczorem jak juz leze w lozku to mnie piecze i boli
może też dopadła Cię ta rwa kulszowa? Ja nadal odczuwal lekki ból w nodze. Okropieństwo takie coś
Cytat:

Zadzwoń do przychodni gdzie chodzisz do gin i położnej powiedz co i jak to powinna pozwolić Ci przyjść do lekarza

Co do mebli dzowniłam do Castoramy i powiedzieli że mają cosik więc wybierzemy się tam dzisiaj. Najgorsze jest to że potrzebuje dwie rogówki a one są najdroższe. A my nie chcemy wydać więcej niż 1000 to i tak dużo. Musimy zrobić tą kuchnie bo kuzynka się wycofała a ja już szału dostaje jak mam gotować na starym elektrycznym piecyku i zmywać w zlewie-misce zamontowanej w dziurze tym bardziej że mieszkać tam na stałe nie będziemy tylko jakoś do roku

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:02   #3966
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Coralady na pewno wrocila grzybica to normalne ja z nia walcze od 8tyg ciazy co mam globulki to 2-3 tyg spokoj i od nowa piecze pozniej zaczyna swedziec tzn. ze czas na wizyte bo nic nic domowego nie pomoze ...jak masz jakas masc np.pimafucin to smaruj sie a po globulki i tak bedziesz musiala pojsc bo jak sa uplawy to masc tylko lekko zlagodzi pieczenie ...wspolczuje tych dolegliwoscia wiadomo ze w ciazy najlepiej niech na to spojrzy lekarz.
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
myślę, że grzybica jednak i powinnaś iść do lekarza wcześniej! współczuję, to strasznie stresujące i nieprzyjemne...
Kurcze ja to zawsze mam pod górkę.Z poprzedniej nie mogłam sie wyleczyć(też w 8 tygodniu),a teraz cholerstwo prawdopodobnie znowu wróciłoNo nic...zadzwonię do swojego gina niech coś zaradzi.Wcześniejsza wizyta chyba nie wchodzi w rachube,bo u niego kolejkę,że hoho.Ja kolejne 3 wizyty (16,22,26 tydzień)jestem wciśnięta poza kolejką.A wiecie coś o maści Clotrimazolum?W zasadzie to maść do stosowania zewnętrznego,więc chyba nic nie poradzi
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:04   #3967
wikakika
Rozeznanie

Corallady, niestety prawdpodobnie wrocila grzybica, wiec musisz pojsc po kolejne globulki bo inaczej ci nie przejdzie.

blackrose jesli nie chcesz inwestowac w kuchnie, gotowe zestawy sa w Merloy Merlin, nawet za 600 zl mozna kupic zestawik. Popatrz na linka:
http://www.leroymerlin.pl/produkty/,...92387928407621

Ale nie widzialam ich na zywo, wiec nie wiem czy sa ladne.
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:17   #3968
neti23
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze ja to zawsze mam pod górkę.Z poprzedniej nie mogłam sie wyleczyć(też w 8 tygodniu),a teraz cholerstwo prawdopodobnie znowu wróciłoNo nic...zadzwonię do swojego gina niech coś zaradzi.Wcześniejsza wizyta chyba nie wchodzi w rachube,bo u niego kolejkę,że hoho.Ja kolejne 3 wizyty (16,22,26 tydzień)jestem wciśnięta poza kolejką.A wiecie coś o maści Clotrimazolum?W zasadzie to maść do stosowania zewnętrznego,więc chyba nic nie poradzi
Moja kumpela miała prawie od początku ciąży takie problemy, niestety żadne globulki jej nie pomagały, a ta maść właśnie pomogła, do tego chyba grosze kosztuje.
neti23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:17   #3969
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Corolady jak nie mozesz do gin.to idz do ogolnego lekarza powiedz mu co i jak ze do gin.nie mozesz sie dostac i powiedz jakie globulki przepisal Ci wczesniej gin.i on powinien Ci je przepisac ja bralam Pimafucin i nystatyne.Jak te uplawy sa zolte.pieniste,lub twarozkowe to te glob.na pewno pomoga a masc Clotrimazolum nie pomoze bo to tylko na zewnatrz po za tym jedni mowia ze wolno a drudzy ze nie wolno jej wczasie ciazy stosowac.Najlepiej wejdz na stronke i poczytaj.A i jeszcze jedno im dluzej bedziesz zwlekala tym uplawy beda wieksze i dluzsze leczenie i najlepiej niech sie Tż leczy bo to bardzo wazne moze smarowac "wacka"ta mascia bo u nich to przewaznie bezobjawowo nie tak jak u nas
Stary 2010-10-13, 12:19   #3970
blackrose4u
Wtajemniczenie

Tylko takie zestawy właśnie są w całości na długość a jak chce się do tego szafki dobrać czy pokombinować to dużo drożej wychodzi, ale poogladam na stronie Leroy bo nie brałam pod uwage że oni też coś będą mieć.

Co do Clotimazolum to jest do stosowania zew, używałam kiedyś pomagał ale tylko zewnętrznie łagodził podrażnienia skróy a tu trzeba od środka zwalczyć

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:28   #3971
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no wiesz trzymać ręce mocno w górze przez godzine to też pewnie męczące jest,
mi powieszenie firanki zajęło jakieś 3 min
i nawet bardzo rąk nie podnosiłam, bo weszłam na wyższy stół

Zreszta mi się wydaje, że każda z nas czuje na co może sobie pozwolić
Wg mnie w zdrowej ciązy praktycznie wszystko można robić, co do tej pory, poza dżwiganiem, ale to tylko moje zdanie.
No właśnie, bo ja to nawet rano jak wstaję to boję się przeciągnąć/wyciągnąć, bo strasnie mi się wtedy brzuch naciąga tak jakby mi skóry brakowało i wtedy boli jak np chcę po coś sięgnąć z wyższej półki. Ja też uważam, że ciąża to nie choroba tylko trzeba trochę się oszczędzać, no i przede wszystkim takie nasze prawo, że możemy sobie ponarzekać, powymyślać różne zachcianki, odpoczywać dłużej niż zwykle Korzystajmy, bo potem przy dzidzi tak łatwo nie będzie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:30   #3972
agaaga89
Zakorzenienie

ChiQuitA89 z zapartym tchem czytałam o Twoich dolegliwościach mam nadzieję, że wszystko wróci prędko do normy, ściskam kciuki! Ja zadzwoniłam do swojego gina z obawami i kazał mi dziś wziąć nospę a jutro w razie gdyby nie przeszło dać znać..

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a ja się Wam pochwale, że wczoraj jak sie kąpałam, leżałam w wannie, brzuszek wystawał nad powierzchnie wody jak taka wyspa i mała tak skakała, że aż było widać, normalnie brzuniek mi "wykopywała" w tych miejscach. Zawołałam TŻ i on tez to widział, smiesznie to wyglądało i słodko tak

a tu wyczytałam

Hmm... Ja wiem,że ciąża to nie choroba,ale sporo się naczytałam o gorących kąpielach w czasie ciąży. Nie boisz się?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:40   #3973
wikakika
Rozeznanie

No ja tez slyszalam ze ta masc Clotimazolum to tylko lagodzi objawy swedzenia na zewnatrz a od wewnatrz to juz chyba tylko globulki. Zapytaj w aptece moze maja cos bez recepty?
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:45   #3974
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Napisane przez prunelle

A to moje szczerzące się dziecię, szczęka to te białe linie:
wygląda jakby się uśmiechał/a

Cytat:
Napisane przez iizabelaa
A oto moje dzisiejsze zakupy.
fajne bodziaki

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Ja w przesądy też "staram się" nie wierzyć
Pewnie, że każdy ma swoje zdanie, ja nie zabraniam kategorycznie czegoś komuś, bo to nie moja sprawa. Z drugiej strony masz rację, znaczy Twój gin, jeśli trwa to kilka minut, ja niestety mam taka firankę w salonie, że nieraz to ją wieszam z godzinę jak mi coś nie wyjdzie, więc nawet się cieszę, że nie muszę tego robić
Mój tż też był zawsze chętny do prac domowych, a teraz to już w ogóle jak nie chcę, żeby coś zrobił, bo zrobie to sama to prawie się obraża, że nie daje mu się wykazać chyba
zazdroszczę wam dziewczyny mojego to trzeba wołami zaciągać do prac domowych a zanim ja się naproszę żeby coś zrobił to sama bym to zrobiła z 10 razy

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

Cytat:
Bo moj zawsze szalal na moim punkcie ale odkad jestem w ciazy to po prostu jeszcze bardziej zbzikowal na moim punkcie.Ciagle powtarza ze w ciazy jestem jeszcze bardziej sliczna(przesadza)i ze odmienny stan mi sluzy ja z tego sie smieje bo nie widze u siebie zadnych zmian po za wieksza iloscia kga on ze to jeszcze bardziej mu sie podoba....Łoszalał ;D
Ja ogólnie w ciąży jestem jakaś antydotykalska, mój się już przyzwyczaił po pierwszej, to nawet nie próbuje.
A swojemu powiedz, że dziecko będzie miało taką samą malinkę jak się urodzi, to się przestraszy
ja też jestem antydotykalska i mam nadzieje że tż jakoś to wytrzyma a co do wypowiedzi Moniki to mój też mi powtarza że ciąża mi służy i że w ciąży wyglądam super (chociaż mi się wydaje że wyglądam koszmarnie ) ostatnio mówi że jestem sexy mamuśka

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez niutka1

a tu wyczytałam

Hmm... Ja wiem,że ciąża to nie choroba,ale sporo się naczytałam o gorących kąpielach w czasie ciąży. Nie boisz się?
ja też od wielu osób słyszałam żeby absolutnie nie brać gorących kąpieli a nawet gorącego prysznica, nawet ostatnio w gazecie bodajże m jak mama ( nie jestem pewna czy na pewno w tej) o tym czytałam
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 12:47   #3975
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti23 Pokaż wiadomość
Moja kumpela miała prawie od początku ciąży takie problemy, niestety żadne globulki jej nie pomagały, a ta maść właśnie pomogła, do tego chyba grosze kosztuje.
Mi zawsze przed ciążą pomagał tylko clotrimazolum w globulkach i w maści do łagodzenia na zewnątrz, ale w 6tc jak byłam na wizycie lekarz mi przepisał inne globulki o tamtych nawet nie wspomniał, chociaż wiedział, że zawsze ich używam. Dał mi DAFNEGIN brałam je przez 6 dni i mi wszystko przeszło na razie mam spokój od tamtej pory. Tylko trzeba to skonsultować z lekarzem no i to jest na receptę.
Stary 2010-10-13, 12:49   #3976
Milena87
Raczkowanie

AGA ja też mam problem z bolącym podbrzuszem. Najbardziej boli mnie w nocy. Czuję twardy brzuch i taki bardzo tkliwy, nawet wtedy gdy tylko położe na niego dłoń. Po nospie troche przechodzi. Od tygodnia mam też okropną rwę kulszową i ledwo łażę wiec tak myśle że ten ból z pośladka i kręgosłupa promieniuje troche do brzucha i przez to tak boli wizytę mam dopiero 28.10 połówkowe ale jak ból sie będzie utrzymywał to chyba polecę szybciej.
Stary 2010-10-13, 12:51   #3977
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ChiQuitA89 z zapartym tchem czytałam o Twoich dolegliwościach mam nadzieję, że wszystko wróci prędko do normy, ściskam kciuki! Ja zadzwoniłam do swojego gina z obawami i kazał mi dziś wziąć nospę a jutro w razie gdyby nie przeszło dać znać..
No to leż kochana i wypoczywaj
Stary 2010-10-13, 12:58   #3978
agaaga89
Zakorzenienie

Ego oj dziś placek i nic mnie z łóżka nie ściągnie
Milena ja wzięłam nospę ze 2 h temu,ale narazie jakichś zmian nie odczuwam... Zaczekam jeszcze trochę na efekty u mnie dzidzi od samego jajeczka było zagnieżdżone już po lewej stronie, więc cały czas myślę, że to może po prostu aktywne rozciąganie macicy i stąd to twardnienie po lewej stronie akurat. Ja też połówkowe lada chwila, ale wolałam dryndnąć do gina i spytać się czy to normalny objaw

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:10   #3979
neti23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Mi zawsze przed ciążą pomagał tylko clotrimazolum w globulkach i w maści do łagodzenia na zewnątrz, ale w 6tc jak byłam na wizycie lekarz mi przepisał inne globulki o tamtych nawet nie wspomniał, chociaż wiedział, że zawsze ich używam. Dał mi DAFNEGIN brałam je przez 6 dni i mi wszystko przeszło na razie mam spokój od tamtej pory. Tylko trzeba to skonsultować z lekarzem no i to jest na receptę.
Pewnie, zawsze trzeba skonsultować z lekarzem.
Ja miałam przed ciążą tego typu problemy (niestety dość często), więc przerabiałam wszystko: i Dafnegin, Clotrimazolum, Nystatynę. Po jakimś czasie i oczywiście wcześniejszym zaleczeniu zaczęłam stosować do codziennej higieny intymnej Lactacyd i jak ręką odjął, problemy z infekcjami zniknęły. Ale ciąża - wiadomo, może być różnie, na razie (odpukać!) nie mam z tym kłopotu, ale jeszcze wszystko przede mną.
Stary 2010-10-13, 13:54   #3980
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Jutro idę do gin

A oto moje dzisiejsze zakupy.
iza to kciuki trzymamy
a body PIĘKNE uwielbiam takie kolorowe
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 13:57   #3981
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
<ciach>

ja też czytałam, że kąpiel nie może być za gorąca, więc właściwie kąpieli nie biorę, tylko prysznic, bo ostatnio jak zrobiłam sobie "nie za gorącą" to po prostu w niej zmarzłam, ja to tylko taką "parówę" lubię także muszę sobie niestety darować... ale jak jest poniżej 38st to teoretycznie nic nie powinno szkodzić, z tego co w książkach wyczytałam.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
wygląda jakby się uśmiechał/a

fajne bodziaki

zazdroszczę wam dziewczyny mojego to trzeba wołami zaciągać do prac domowych a zanim ja się naproszę żeby coś zrobił to sama bym to zrobiła z 10 razy

ja też jestem antydotykalska i mam nadzieje że tż jakoś to wytrzyma a co do wypowiedzi Moniki to mój też mi powtarza że ciąża mi służy i że w ciąży wyglądam super (chociaż mi się wydaje że wyglądam koszmarnie ) ostatnio mówi że jestem sexy mamuśka

ja też od wielu osób słyszałam żeby absolutnie nie brać gorących kąpieli a nawet gorącego prysznica, nawet ostatnio w gazecie bodajże m jak mama ( nie jestem pewna czy na pewno w tej) o tym czytałam
mnie też się wydaje że koszmarnie wyglądam, w spodnie sprzed ciąży już się nie mieszczę poza jednymi biodrówkami - wczoraj nawet założyłam takie zapinane powyżej bioder, taki fason że są szersze w biodrach i zwężane do dołu, ale tak mnie w brzuchu uciskało, że... musiałam rozpiąć i chodziłam z rozpiętymi i poluzowanym paskiem, na szczęście miałam bardzo długą tunikę do tego i wieczorem spodnie wylądowały na pawlaczu... ale mąż to się zachwyca, bo zawsze powtarzał, że mogłabym przytyć jeszcze... faceci...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:24   #3982
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Eirene1987,deneb3 pozwoliłam sobie zaprosić was do znajomych w farmeramie
superowo
Stary 2010-10-13, 14:48   #3983
neti23
Raczkowanie

No, ja chyba zaraz oszaleję.
Mój kolega właśnie zasunął, że ponoć czytał na necie, że kobieta w czasie porodu może przeżyć... orgazm... takich rzeczy jeszcze nie słyszałam!!!!
Czy może to któraś z dziewczyn mających za sobą poród, to potwierdzić ..... ???
Stary 2010-10-13, 14:48   #3984
Stysia71
Raczkowanie

Dziewczynki ja dziś wyjeżdżam w podróż poślubną do Egiptu, więc żegnam się z Wami na jakiś czas trzymajcie się cieplutko po powrocie się odezwę i postaram wszystko nadrobić pozdrawiam Was i Wasze Dzieciaczki Buziaczki
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 14:51   #3985
neti23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja dziś wyjeżdżam w podróż poślubną do Egiptu, więc żegnam się z Wami na jakiś czas trzymajcie się cieplutko po powrocie się odezwę i postaram wszystko nadrobić pozdrawiam Was i Wasze Dzieciaczki Buziaczki
To w takim razie życzę uroczych wrażeń
Ja też byłam w Egipcie w ramach podróży poślubnej, rejs po Nilu... super sprawa.
Stary 2010-10-13, 15:06   #3986
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
ooo fajnie udanego wypoczynku i wygrzania sie na słoneczku!!

my też bylismy w pazdzierniku w podrozy poslubnej w Egipcie
i polecam gorąco także rejs po Nilu!
Stary 2010-10-13, 15:06   #3987
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Miłej podróży i wracaj szczęśliwa
Stary 2010-10-13, 15:13   #3988
Montii
Zakorzenienie

hey
kurcze wpadłam w taki wir nauki że nie mam czasu zaglądać, a jak wejdę to nawet nie odpisuje bo wiem,że długo nie posiedzę...

dzisiaj jedziemy do tej hurtowni viki zobaczyć wózek i łóżeczka

co do mycia okien ja sie czuje ok i normalnie bym umyła, ale tż to robi, ogólnie on więcej pracuje w domu gotuje,sprząta itp itd

iza fajne bodziaki te w kwiatki mi się podobają

stysia udanego wyjazdu

neti no coz niektóre maja za ciasny stanik i maja orgazm ciało kobiety pełne niespodzianek, ale ze poród

prunelle ja wcześciej kąpałam się aż we wrzątku,całe ciało czerwone, duże pregi teraz tez tylko prysznic, bo woda ''akurat'' jest mi rownież za zimna.

aguś mam nadzieje,że przejdzie to twardnienie...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 15:58   #3989
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

A mnie caly czas ta noga boli rwie ,piecze moze to rzeczywiscie rwa?Jak mi to nie przejdzie to do lekarza pojde ale ogolnego bo do gin.dopeiero 22.10 a to boli okropnie

Stysia udanej podrozy,wypoczynku i ogolnie-zwiedzania

StysuSsss

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Wlasnie przeczytalam artykul o rwie kulszowej i mam prawie wszystkie objawy !!!!teraz juz wiem co jest przyczyna bolu napisali ze powinno spac sie na wznak tylko ze w ciazy powinno spac sie na boku a ja na dodatek spie na lewym bo inaczej nie zasne a akurat lewa noga mnie boli .....dziewczyny I ciaza bez zadnych dolegliwosci a teraz to po prostu wszystko sie mnie czepia ....wiec jak widac na moim przypadku niby cialo te same a calkowicie inna ciaza
Stary 2010-10-13, 16:11   #3990
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti23 Pokaż wiadomość
No, ja chyba zaraz oszaleję.
Mój kolega właśnie zasunął, że ponoć czytał na necie, że kobieta w czasie porodu może przeżyć... orgazm... takich rzeczy jeszcze nie słyszałam!!!!
Czy może to któraś z dziewczyn mających za sobą poród, to potwierdzić ..... ???
to wymóżdżył

Cytat:

Wlasnie przeczytalam artykul o rwie kulszowej i mam prawie wszystkie objawy !!!!teraz juz wiem co jest przyczyna bolu napisali ze powinno spac sie na wznak tylko ze w ciazy powinno spac sie na boku a ja na dodatek spie na lewym bo inaczej nie zasne a akurat lewa noga mnie boli .....dziewczyny I ciaza bez zadnych dolegliwosci a teraz to po prostu wszystko sie mnie czepia ....wiec jak widac na moim przypadku niby cialo te same a calkowicie inna ciaza
A ja kiedyś słyszałam, że nie wolno na lewym boku, ale już nie pamiętam dlaczego.

Sorki odwrotnie, na prawym nie bałdzo.

"Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków."

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2010-10-13 o 16:29
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości