Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 17:49   #3121
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Ja po porodzie nie mialam ochoty, z resztą nawet jakbym miała to i tak nie mogłam. No i wtedy już mój tż chodził taki... niedodziałany żal mi go było. Ale oczywiście nic na siłe ale ma szczęście ze trafił na mnie a nie na Pop bo chyba by świra dostał no i tylko "Basia Rączkowska" by mu została... albo i nie tylko...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:50   #3122
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

moja plakala od jakichs 3 godzin, raz ja raz michal ja nosilismy i nic....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:53   #3123
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nic nowego nie dostala do jedzenia ani do picia...zobaczymy co bedzie jak sie obudzi.

anakazar ja to cie podziwiam:P jak sie tak chce hehehe

mnie tam wcale nie ciagnie zbyt specjalnie, jakos od ciazy tak mam, myslalam ze po ciazy to sie zmieni ale jednak nie;/
az mi szkoda tezeta czasami jak slyszy nie nie nie
darusia przedwczoraj moja malutka też nic nowego nie dostała do jedzenia

hehe mi właśnie po porodzie się jeszcze bardziej uaktywniło-a myślałam,że już bardziej nie może
a Pop mi proponowała wode zamiast...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:00   #3124
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kupilam malej 3 pary rajstopej w biedronce, z kotem na tylu, zyrafką i kwiatuszkiem.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

hehe mi właśnie po porodzie się jeszcze bardziej uaktywniło-a myślałam,że już bardziej nie może
hehehehe

nie to mnie to sie zdecydowanie nie chce;p
A.Camus
Stary 2010-10-13, 18:02   #3125
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

A Twój tż też z tych "niewyżytych"? czy Go zamęczasz?

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Odnoszę wrazenie, że my tu tylko we 3 plotkujemy... gdzie reszta??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-13, 18:03   #3126
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam malej 3 pary rajstopej w biedronce, z kotem na tylu, zyrafką i kwiatuszkiem.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

hehehehe

nie to mnie to sie zdecydowanie nie chce;p
grunt,że Twój tż Cię rozumie i nie naciska
Zresztą wszystko przed Tobą.Jeszcze może Ci się jeszcze zachce,że hej

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-13, 18:03   #3127
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Nie wiem dlaczego ale czuję, że za chwile Pop nam się tu udzieli zgadłam??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-13, 18:08   #3128
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A Twój tż też z tych "niewyżytych"? czy Go zamęczasz?

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Odnoszę wrazenie, że my tu tylko we 3 plotkujemy... gdzie reszta??
Na szczęście temperamentami się dobraliśmy

gdzie reszta?na pasku siedzą!

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Nie wiem dlaczego ale czuję, że za chwile Pop nam się tu udzieli zgadłam??
Taa albo jeszcze doczytuje jak ją okrutnie obgadałyśmy albo już tam smaruje do nas rzeczy straszne

Stary 2010-10-13, 18:15   #3129
P0P70
Zakorzenienie

Ten 13-ty m nie wykończy. Parkowałam i optarłam bok samochodu o garaż. . Mam czujniki z przodu z tyłu, kamerę a i tak samochód optarty. Będę musiała gdzieś go oddac do lakiernika.
A w domu kot oczywiście narobił na dywan.

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
tez sie poryczalam. ale chyba jest racja w tym co napisalas o ojcach...

chyba dam to do przeczytania mojemu TZ, bo on nie rozumie czemu ja tak rozpaczam, przeciez chcialam do pracy wracac.... no i znowu rycze
A tak niedawno śmiałaś się z innych ryczących i mówiłaś że to ciebie nie rusza. A teraz widzę że rusza

Cytat:
WYJAŚNIENIE--

PÓŁ NA PÓŁ - WCZEŚNIEJ NP 3 RAZY W TYGODNIU A TERAZ RAZ NA TYDZIEN ALBO DWA JAK JUZ.

PÓŁ NA PÓŁ CZYLI żżżżżadziejjjjjjjjjjjjjjj jjjjjj, bo cos tam jest czyli nie jest tak ze zero sexu:P ale nie jest tak jak kiedys....
A to, to jest ta abstynencja. Raz ,dwa razy w tygodniu to jest już abstynencja. Pięknie.
Anakazar ty jako ta najbardziej napalona to ile razy wtygodniu. Chyba codziennie po parę razy

Cytat:
oj Ty, Ty... tż ma z Tobą dobrze choć mój chyba też nie narzeka i tak sobie pomyślałam co by to było jakbym tak go przetrzymała jak np Pop chyba by mnie zgwałcił
Mój też już parę razy się zabierał za to. Nawet wymyślił że mnie upije albo mi coś poda. Ale wie że jakym tak potem się ockneła to on miały przerąbane. No i przecież nie musi tak kombinować wystarczy że rzuci palenie

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-13 o 18:26
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:23   #3130
ASIULEK_23
Zakorzenienie

[QUOTE=P0P70;22648697]Ten 13-ty m nie wykończy. Parkowałam i optarłam bok samochodu o garaż. . Mam czujniki z przodu z tyłu, kamerę a i tak samochód optarty. Będę musiała gdzieś go oddac do lakiernika.

Cytat:

chyba dam to do przeczytania mojemu TZ, bo on nie rozumie czemu ja tak rozpaczam, przeciez chcialam do pracy wracac.... no i znowu rycze
[/QUOTE\]

A tak niedawno śmiałaś się z innych ryczących i mówiłaś że to ciebie nie rusza. A teraz widzę że rusza

A to, to jest ta abstynencja. Raz ,dwa razy w tygodniu to jest już abstynencja. Pięknie.
Anakazar ty jako ta najbardziej napalona to ile razy wtygodniu. Chyba codziennie po parę razy

Mój też już parę razy się zabierał za to. Nawet wymyślił że mnie upije albo mi coś poda. Ale wie że jakym tak potem się ockneła to on miały przerąbane. No i przecież nie musi tak kombinować wystarczy że rzuci palenie
Hmmm... az tak kocha te faje?? fujjjj.....

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-13, 18:24   #3131
P0P70
Zakorzenienie

Te małolaty jak będziecie w moim (podeszłym) wieku to pogadamy (albo i nie pogadamy o ja wtedy to już w innm wymiarze będę lewitowała). Nieładnie tak się nabijać ze starszek kobiety.
A TZ zawsze może sobie iść do innej no i pozostaje mu jeszcze Maszeńka i Daszeńka (prawa i lewa).

Stary 2010-10-13, 18:26   #3132
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Pop- a dziś gdzies mowili, ze kobieta po 40-tce dopiero zaczyna kochac sex hmmm... może Cię niedługo ruszy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-13, 18:35   #3133
P0P70
Zakorzenienie

Ja to w szufladzie w bieliźnie trzymam takiego elektrycznego bez niepotrzebnego dodatku czyli mózgu.

Stary 2010-10-13, 18:36   #3134
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Te małolaty jak będziecie w moim (podeszłym) wieku to pogadamy (albo i nie pogadamy o ja wtedy to już w innm wymiarze będę lewitowała). Nieładnie tak się nabijać ze starszek kobiety.
A TZ zawsze może sobie iść do innej no i pozostaje mu jeszcze Maszeńka i Daszeńka (prawa i lewa).
mówisz,że w innym wymiarze
Cytat:
Pop- a dziś gdzies mowili, ze kobieta po 40-tce dopiero zaczyna kochac sex hmmm... może Cię niedługo ruszy
Asia to myśmy ten sam program oglądały

Stary 2010-10-13, 18:44   #3135
catro
Rozeznanie

yoonka - Tosia jak księżniczka jakaś wyszła

agnieszka09 - Zdjęcie w koszyku wymiata

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

no dobra, przyznawac sie o co chodzi- Ferrou dostala od Ciebie pedzelki, tyle wykumalam, a Ty co fajnego od niej masz?
Ola dostała spodenki i bluzeczkę (taką trochę hipisowską, bo z lekko rozszerzanymi rękawkami) a ja dostałam kolczyki i naszyjnik.
I o dziwo nie znamy się z Ferrou, a dziewczyna w gust trafiła idealnie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Catro przysłała mi z kilkadziesiąt różnych podkładów mineralnych, rózy, bronzerów, do tego pędzel do podkładów mineralnych
Zszokowała mnie ilością, bo myślałam że tego mniej będzie Nawet połowy jeszcze nie obejrzałam, tak tylko kilka wypróbowałam, bo tego jest cała masa codziennie coś nowego biorę i się maziam
i chciałam się jakoś odwdzięczyć to znalazłam coś fajnego dla niej i dla Oli Jeszcze nie napisała czy się podoba
No pewnie że się podoba, trafiłaś i kolorami i stylem Dziękuję bardzo za niespodziankę
Gratulacje za japoński konkurs

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Agnieszka - ja tam twoją małą ogladam regularnie na NK i FB.
Fajna jest , a wagi zazdroszcze .
No już któryś raz czytam, że wy się na nk podglądacie, a ja mam tylko madziwnię, młodą i właśnie agnieszkę09. Czy któraś z was ma większą ilość mamusiek, żebym mogła od niej zgapić kogo zaprosić?

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Zalaczam foteczki; Obiecana z kitkami, moja wiewiorka
I Maly Basiek Zdobywca, dorwala krzeslo;
Ale kitki skubana

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

wstawiam foteczki Amelki i uciekam, bo chyba znudziło jej się leżenie

1. we wspominanej kiedyś czapeczce
2. podczas robienia "rybki"
3. nawiązanie do Werci asiulki
4. wszystko co zakazane smakuje najlepiej
Ja poszłam za tutejszą modą i też kupiłam mojej tą czapeczkę - jak kiedyś zrobimy zlot, to będziemy się po tych czapeczkach poznawały

A córa miny strzela świetne

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Kochane jesteście, wszystkie, Cigi, Ferrou, AniaP, Pl_madzia, PoP, Darusiaaa, Libra, Asiulek

Nie mam innego wyjścia, muszę sobie dać radę. Ale nie jest mi łatwo, raczej po mężu oczekiwałabym wsparcia w postaci utrzymania rodziny. Niestety nigdy na to liczyć nie mogłam i to nie jest pierwszy raz, kiedy to ja muszę nas utrzymywać. Aż nie chcę sobie wyobrażać co by się stało, gdybym np. straciła swoją pracę, koszmar

Kiedyś powiedziałam o sobie" baba z jajami" bo coś w tym jest, to ja zrobiłam prawo jazdy, kupiłam samochód, to ja kupiłam nam mieszkanie, inaczej mieszkalibyśmy nadal w wynajmowanej kawalerce z toaletą na korytarzu i bez łazienki... Tylko kobieca naiwność kazała mi wierzyć, że to się kiedyś zmieni, że przyjdzie taki czas, kiedy spokojnie poświęcę się temu, co jest kobietom od wieków pisane, opieką nad dziećmi.

TZ całe życie się stara, zawsze mi pomaga, tylko jakoś szczęścia do dobrej pracy nie ma albo go po prostu przyzwyczaiłam, że jakby co, to ja dam sobie radę. Wiem, znajdzie pracę, na pewno, ale wkurza mnie to, że przez najbliższe m-ce to On, nie ja, będzie z małą w domu. Wiem, że sobie poradzi, a w razie czego może przecież zadzwonić po moją mamę - mieszka 15 minut spacerkiem od nas. Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, musi szukać pracy. Umówiliśmy się, że do wiosny znajdzie pracę na etat.
Dusiaka przykro mi że tak Wam się ułożyło - a z tym, co Cię najbardziej wkurza jak najbardziej Cię rozumiem, ale życzę, żeby z wszystkim co nowe czekała do 17ej (czy tam o której będziesz wracała)

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:48   #3136
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
ferrou dawaj ten opis na gadu,ja swojemu wysłałam takiego smsa;D odpisał,że jak będę już stara i brzydka to inaczej będę z nim gadała;D

aniap też fajny i w sumie podbny do tamtego bardzo-a bawią się tym Twoje dzieciaczki,no bardziej Szymek?

a ja ciągle głodna chodzę,jem i ciągle jem,nie wiem czy ja z jakim tasiemcem nie chodzę
była u mnie koleżanka co teraz prawko zdaje i 3 raz już oblała,a mówi,że to wszystko przez mega przystojnego instruktora hehe ale mówi,że ciężko jest.Ale co tam trzeba będzie to i za 15 razem,ale zdam
no i dobrze bo najważniejsze to optymistyczne podejście

Cytat:
bo baby mocniejsze sa od facetow i wielowatkowe. dasz rade kochana

no to jest tak, ze zmniejszasz dowolnie, ale nie mniej niz 1/2 czyli ja np wroce na 7/8 etatu i wtedy przez rok jestes bezpieczna o tyle, ze nie moga Cię zwolnic, ani zmienic Ci warunkow pracy - stanowiska, wynagrodzenia. no a do emerytury sie liczy normalnie. jak sie moze nie liczyc??

heh mam nadzieje, ze Tos tez bedzie kochac swoja nianie. A powiem mi, czy niania jest z temperamentu podobna do Ciebie, czy zupelne przeciwienstwo? ja sie zastanawiam jak dla dziecka lepiej.. czy taka spokojna niania jak ja, czy energiczna, zeby bylo wiadomo od razu jaka jest niania a jaka mama. chyba zagmatwalam...

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

oliwa z oliwek to tluszcz, wiec dodatkowo zatwardzi. lepiej dawaj duzo picia, sok z gruszek rozluznia no i jak ktos pisal probiotyki - ja dawalam Acidolac Baby jak byly takie problemy.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

ostatnio pisalam, ze tez mamy problemy ze snem malej w nocy. no i jakos sie to tak zbieglo z tym, ze kupilismy lozko do naszej sypialni i przenieslismy materac, no i teraz Tos spi w swoim pokoiku sama i my w swoim. i problemy sie skonczyly. czyzbysmy ja budzili w nocy??

zastanawiam sie tez czy nie przejsc juz na mleko nastepne. 6 miesiecy skonczy za 2 tygodnie. ono chyba bardziej sycace jest? kiedy Wy zmienialyscie mleczko?

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

hmm chyba mozna juz? skoro w sloiczkach po 5 miechu jest szynka i krolik i cielecina to chyba juz wszystko mozna? a wlasnie, mialam zapytac - dajecie miesne posilki codziennie, czy co drugi dzien? zdrowo tak jesc codziennie miecho?
ciekawe jak to z nianiami,znaczy jak lepiej-czy podobna czy nie?

właśnie też się zastanawiałam a pokojem,może już czas zmienic chyba zrobimy próbę

Cytat:
Ja po porodzie nie mialam ochoty, z resztą nawet jakbym miała to i tak nie mogłam. No i wtedy już mój tż chodził taki... niedodziałany żal mi go było. Ale oczywiście nic na siłe ale ma szczęście ze trafił na mnie a nie na Pop bo chyba by świra dostał no i tylko "Basia Rączkowska" by mu została... albo i nie tylko...
fajne określenie

Dusiaczka jak tam pierwsze rozstanie przeżyłaś?

Darusia no i jak Oliwka-dobrze już?

Anakazar skoro mówisz że to mięsko nawet zdrowsze to spróbuj po troszku

ja dzisiaj pierwszy raz dałam tran-kupiłam jednak o smaku cytrynowym bo w kilku aptekach bylam i nie bylo naturalnego ale ten tez jest dla niemowląt
narazie dałam pół małej łyżeczki mam nadzieję,że nic nie będzie
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 18:50   #3137
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Tż wraca z małą ze spaceru wiec mykam... kąpanko i lulu. Ja chyba też bo nie wiem co mnie dziś w nocy czeka...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-13, 18:54   #3138
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
tez oglądałam rozmowy w toku ta blondyna była śmieszna

a moje 3 koleżanki są teraz w ciąży prawie w jednym czasie,z tych co planowali jeszcze tylko tz brat został a tak to wszystkim się udało
Stary 2010-10-13, 18:59   #3139
dusiaka
Rozeznanie

Kobietki, pięknie dziękuję. Na Was jak zawsze mozna liczyć

Byłam dziś w pracy całe 3 godziny, z podróżą w korkach w jedną i drugą stronę nie było mnie w domu nieco ponad 4 godziny. W domku nic złego się nie stało. Owszem, podłogi nie umyte, pranie nie wstawione, ale dziecko przeżyłorozłąkę z mamusią. Wychodziłam gdy spała, zasnęła przy cycu. Spała krótko jak zwykle, 40 minut, resztę dnia się bawiła. Widać czekała znowu na spanie przy cycuciu. Z tym zasypianiem w dzień to będzie problem, chyba, ze TŻ będzie ją na rękach usypiał.

W pracy wiele zmian, nowych ludzi, nowe schematy organizacyjne, nowe cele i podziały ról, nowe dołki do przeskoczenia lub do wpadania. Norma. Ja się w tym bałaganie muszę odnaleźć i nie stracić zdrowego rozsądku.

Przeżyję, w razie czego pomarudzę Wam, żebyście mnie pocieszyły i będzie dobrze.

Madziwnia -Krzysztof dostał propozycję zmniejszenia etatu do 1/2, na co się nie zgodził, więc wręczyli mu wypowiedzenie. Chłopak przygotował się na taką ewentualność i złożył wniosek o urlop wychowawczy. W ten oto sposób z Olą w domu będzie tata, ja wracam za 2 tygodnie do pracy.

PoP - wcale nie chcę, tylko muszę/powinnam w te garniturki wskakiwać. Taki dress code. Piątki są za to dniem"bez krawata". Oczywiście ponad wszystko wolę free style domowy

Darusiaaa- ucałuj spłakaną Oliwkę od cioci.

Tylkooliwka - umówimy się na dłużej w przyszłym tygodniu, ok?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:41   #3140
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Kobietki, pięknie dziękuję. Na Was jak zawsze mozna liczyć

Byłam dziś w pracy całe 3 godziny, z podróżą w korkach w jedną i drugą stronę nie było mnie w domu nieco ponad 4 godziny. W domku nic złego się nie stało. Owszem, podłogi nie umyte, pranie nie wstawione, ale dziecko przeżyłorozłąkę z mamusią. Wychodziłam gdy spała, zasnęła przy cycu. Spała krótko jak zwykle, 40 minut, resztę dnia się bawiła. Widać czekała znowu na spanie przy cycuciu. Z tym zasypianiem w dzień to będzie problem, chyba, ze TŻ będzie ją na rękach usypiał.

W pracy wiele zmian, nowych ludzi, nowe schematy organizacyjne, nowe cele i podziały ról, nowe dołki do przeskoczenia lub do wpadania. Norma. Ja się w tym bałaganie muszę odnaleźć i nie stracić zdrowego rozsądku.

Przeżyję, w razie czego pomarudzę Wam, żebyście mnie pocieszyły i będzie dobrze.

Madziwnia -Krzysztof dostał propozycję zmniejszenia etatu do 1/2, na co się nie zgodził, więc wręczyli mu wypowiedzenie. Chłopak przygotował się na taką ewentualność i złożył wniosek o urlop wychowawczy. W ten oto sposób z Olą w domu będzie tata, ja wracam za 2 tygodnie do pracy.

PoP - wcale nie chcę, tylko muszę/powinnam w te garniturki wskakiwać. Taki dress code. Piątki są za to dniem"bez krawata". Oczywiście ponad wszystko wolę free style domowy

no pewnie,bardzo się cieszę

fajnie,że wszystko się udało,będzie dobrze
Stary 2010-10-13, 19:49   #3141
sidorcia
Rozeznanie

U mnie z Natalą to samo co u Asi i Madziwni, a od kilku dni wieczorem przed pójściem spać urządza takie płacze, i normalnie szarpaniny, że za chiny nie da się jej uśpic! próbóję, a ona wygina się na wszystkie strony, dałam jej paracetamol farmina w czopkach, może to jej pomogło, bo zasnęła, oczywiście tylko na rękach albo w wózku zasypia. w nocy ostatnio nie śpi aż tak źle, czasem zapłacze, a czasem poprostu budzi się co 10-30 min!!! ale powoli zaczyna w nocy być lepiej, śpi najpierw 4-6h, później już co 2h się budzi, a jak zje o 5-6 rano to śpi do 8! ale wtedy już czasem nie daję rady i biorę ją do nas, bo muszę regenerować siły na ciężki dzień. nie wiem dlaczego ona tak marudzi, chyba te zęby bo dałam jej palca do gryzienia, żeby zobaczyć, czy ma już te zębole, i myślałam, że odgryzie mi palca! - tak bolało. i dziąsełka ma sine w tym miejscu gdzie powinny wyjść ząbki. więc to chyba to... nie wiem jak ja wytrzymam. ona tylko na rękach by była, bo jak się ją połozy, to od razu się przekręca na brzuch, a ona jeszcze nie zbyt umie dobrze łapać zabawki jak leży na brzuchu, więc zaraz się złości...
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:15   #3142
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
U mnie z Natalą to samo co u Asi i Madziwni, a od kilku dni wieczorem przed pójściem spać urządza takie płacze, i normalnie szarpaniny, że za chiny nie da się jej uśpic! próbóję, a ona wygina się na wszystkie strony, dałam jej paracetamol farmina w czopkach, może to jej pomogło, bo zasnęła, oczywiście tylko na rękach albo w wózku zasypia. w nocy ostatnio nie śpi aż tak źle, czasem zapłacze, a czasem poprostu budzi się co 10-30 min!!! ale powoli zaczyna w nocy być lepiej, śpi najpierw 4-6h, później już co 2h się budzi, a jak zje o 5-6 rano to śpi do 8! ale wtedy już czasem nie daję rady i biorę ją do nas, bo muszę regenerować siły na ciężki dzień. nie wiem dlaczego ona tak marudzi, chyba te zęby bo dałam jej palca do gryzienia, żeby zobaczyć, czy ma już te zębole, i myślałam, że odgryzie mi palca! - tak bolało. i dziąsełka ma sine w tym miejscu gdzie powinny wyjść ząbki. więc to chyba to... nie wiem jak ja wytrzymam. ona tylko na rękach by była, bo jak się ją połozy, to od razu się przekręca na brzuch, a ona jeszcze nie zbyt umie dobrze łapać zabawki jak leży na brzuchu, więc zaraz się złości...
Sidorcia teraz musisz byc bardzo cierpliwa,Natalci prawdopodobnie wychodzą ząbki,a to boli nasze perełki i nic się nie zrobi.Nosic,tulic i byc cierpliwym przede wszystkim.Musimy pomóc naszym maluszkom jak tylko możemy.Każdą z nas to czeka-niestety i każda musi przez to przejsc.U mojej córci w buzi jeszcze goło i wesoło,więc pewnie niedługo i ja będę biadolic,ale cóż taki nasz los.Trzymaj się

A ja przesiedziałam cały dzień na forum i z pracą sie nie wyrobiłam i muszę siedziec cholera wie ile póki nie skończe.A moja pora spania się zbliża i spac mi się chcę.
Eeee znikam i nos w papiery

Stary 2010-10-13, 20:39   #3143
ania p
Zakorzenienie

[QUOTE=ASIULEK_23;22644085]
aniap- nie mogłam zrozumieć sensu Twojego odniesienia się do tematu "abstynencji". No i skumałam chyba się nie zrozumiałyśmy Mi chodziło o abstynencje w przytulaniu a Ty tu ze mnie alkoholiczkę zrobiłaś

[QUOTE]

No nie alkoholiczke od razu ale oczywiscie pomyslałam o alkoholu - głodnemu chleb na mysli

Cytat:
Ja też się zastanawiałam już nad tym, czy się nie przenieść. Bo może ja niepotrzebnie reaguje, może ona jakby się wybudziła to sama by usnęła??
Ale z drugiej strony boje się, że jak za szybko nie zareaguję to rozpłacze się na maksa i podanie smoczka, poszmeranie po główce itp nie pomogą już... sama nie wiem... chyba przez pierwsze noce w ogóle bym nie spała tylko co chwila koczowała pod drzwiami jej pokoju
Moja jak ją przeniosłam zaczeła lepiej spac a lepiej teraz niż potem bo później bedzie problem jak dziecko bedzie starsze

Cytat:
Darusia- moze to zbieg okoliczności, a coś jej dolega. Albo się żali, że bidule ukłuli. Ale jak jeszcze trochę to potrwa to może zadzwoń do lekarza... tym bardziej, że przecież Ona raczej z tych "niepłaczliwych".
napewno nie żali po takim czasie dzieci nie pamiętają szczepionki .
pewnie coś boli

Cytat:
Przed chwilą oglądałam zdjęcia małej świeżo po urodzeniu i potem jak miała 2,3 miesiące i tak mnie senstymentalnie naszło...te nasze dzieci tak migiem rosną,z dnia na dzień większe,inne i ja to bym nie chciała wcale,żeby ona mi rosła.Bo co ja zrobię bez tej mojej kochanej córeczki?i tak uwierzyc nie mogę,że była taka malutka jeszcze tak niedawno,że tak się zmieniła.
Ech trudne to macierzyństwo.Już niedługo nie będę mogła utulic tej malutkiej główeczki,nic nie będzie takie jak teraz,bo dziecko rośnie.Ja bym mogła z tej miłosci ja zacałowac,kocham ten jej piekny usmiech,malutkie stópki,to,że jest taka nieporadna i do wszystkiego potrzebuje swojej mamusi.
Ty laska oby Ci tak nie zostało

Cytat:
Ten 13-ty m nie wykończy. Parkowałam i optarłam bok samochodu o garaż. . Mam czujniki z przodu z tyłu, kamerę a i tak samochód optarty. Będę musiała gdzieś go oddac do lakiernika.
Szkoda takiego ładnego furaka

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja dzisiaj pierwszy raz dałam tran-kupiłam jednak o smaku cytrynowym bo w kilku aptekach bylam i nie bylo naturalnego ale ten tez jest dla niemowląt
narazie dałam pół małej łyżeczki mam nadzieję,że nic nie będzie
Napewno lepiej mu kupa pójdzie he he

Cytat:

U mojego męża też był dzień bez krawata można było przyjśc w ciemnych jeansach koszulce polo czy czymś takim . skończyło się po tym jak jeden koleś przylazł na zebranie zarządu w japonkach

Zimno cholera się robi szlag mnie trafia z tą pogodą nie cierpie tego . Dzis już mała nie wyła przy zasypianiu usneła w naszym łózku a potem ją przeniosłam ona chyba nas tam czuje i jest spokojniejsza , ale w dzień nie dała się nawet na chwile zostawić zaraz był kwik
Stary 2010-10-13, 20:47   #3144
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moze zle sie wyrazilam raz na dwa tygodnie

JAKA JA JESTEM TĘPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! BOŻE NOOO!!!!!!!!!!!!!!!! SKAD SIE BIORA TACY KRETYNI JAK JA???;/

Zagladam malej do pamka a tam az parzy!!!!!!!!!!!!!!! I to sie zrobilo w ciazgu 1,5 h boze jakas masakra.... pojechalam szybko do sklepu kupilam pampersy do apteki kupilam w sprayu nanozin i juz jest lepiej przynajmniej nie placze.....
chyba od tych babydream no ale tyle czasu bylo ok....
nie wazne....
ale az mialam lzy w oczach ze przeze mnie tak cierpiala.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

no i sie pochwale ze moja mala spi na boku!!!! usnela tak sama
i wiecie co? ja do niej dzisiaj ma ma a ona z takim wzrokiem wpatrzonym w moje usta aamaa ma, za chwile ja , potem ona hehehe
A.Camus
Stary 2010-10-13, 21:12   #3145
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny a od kiedy można dziecku podawac dziczyzne albo sarnine?bo to fajne,zdrowe mięcho,a ja mam cały czas dostęp do takiego-nie żadnego sklepowego i wiem,że niczego nieporządanego nie zawiera i tak się zastanawiam od kiedy można podac?
mysle że juz mozna bo skoro można cielęcinę a zdrowsze na pewno raz że chudsze a dwa ze karmione naturalnie a z kąd wiesz czy nic nie zawiera jesteś pewna czy badane?
Ja bardzo lubię takie mięso i też bym miała dostęp ale na 100% pewności n ie mam czy tam nic nie ma a włośnicy nie chcę sobie zafundować
Co do przytulania to mi się po porodzie tez coś odmieniło już mogłoby dla mnie nie istnieć i teraz drapię się po głowie bo niedługo tz wraca i bedę musiała się poświęcać dla dobra rodziny bo inaczej będzie majątek trwonił na dziwki tak powiedział więc już lepiej niech to zostanie w kasie rodzinnej na co inne się wyda a ja się jakoś poświęcę co mnie nie zabije to mnie wzmocni
A w carrefourze trafiłam na kilogramową hałwę za 10 zł turecka i kupiłam sobie 2 kilo to mój ulubiony przysmak będę rzygać a będę dalej jeść ale nie nie zjadłam tylko leży grzecznie w szafeczce z zakazanymi smakołykami i sobie czeka
A no i są pampki w promocji 111szt 4 za 84 tzn niby promocja bo wychodzi pampek po 75 gr to ja wiem czy to aż taka rewelacja ja nie kupowałam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:15   #3146
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uciekam....dobranoc.
A.Camus
Stary 2010-10-13, 21:24   #3147
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
moze zle sie wyrazilam raz na dwa tygodnie

JAKA JA JESTEM TĘPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! BOŻE NOOO!!!!!!!!!!!!!!!! SKAD SIE BIORA TACY KRETYNI JAK JA???;/
JA to bym Ci wytłumaczyła skąd się biorą no ale jak wy tak raz na dwa tygodnie to chyba lepiej ode mnie wiesz skąd

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Co do przytulania to mi się po porodzie tez coś odmieniło już mogłoby dla mnie nie istnieć i teraz drapię się po głowie bo niedługo tz wraca i bedę musiała się poświęcać dla dobra rodziny bo inaczej będzie majątek trwonił na dziwki tak powiedział więc już lepiej niech to zostanie w kasie rodzinnej na co inne się wyda a ja się jakoś poświęcę co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Prawdziwa matka Polka - gotowa do największych poświęceń dla dobra rodziny

Stary 2010-10-13, 21:42   #3148
libra777
Zakorzenienie

libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:48   #3149
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
nie nadążam odpisywac dobrze,że jeszcze czytac mi się udaje

zdjęcia świetne:Minka,Yoonka,Agni eszka,Cigi piękne dzieciątka

mam problem:mianowicie Daniel ma uczulenie z którym nie mogę sobie poradzic,podejrzenia-kaszkabobovity-odstawiona,kurczak-odstawiony ale na buzi nadal ma krotki i na jednym taki jakby liszaj?takie kółeczko nierówne troszke przebarwione i ja nie wiem czy to nawilżac czy co?narazie kremuję.Troszkę to blednie ale nie wiem czy skoro nie znika tak szybko tzn że nadal może mu coś podaje co go uczula?Zastanawiam się jeszcze nad bananem-kaszka bananowa nestele ijabłuszka z bananem podaję,poradźcie czy może wrócic tylko do mleka póki się nie wygoi i od nowa wprowadzac produkty czy poczekac aż zejdzie

Ferrou gratuluję podwójnej wygranej super

Dusiaka wszystko się ułoży na pewno będzie na początku ciężko w pracy i co pomyśli się o dziecku to łzy się cisną ale to minie a tż napewno sobie poradzi mam pewien pomysł ale powiem Ci jak się spotkamy czyli zaraz głowa do góry wszystko będzie dobrze

nie pamiętam już co chciałam komu odpisac bo kilka stron tylko czytam i za dużo informacji mi się w glowie nazbierało

też już zaczynam przeżywac 2 listopada-praca
ale ktoś tu napisał mądre zdanie które mi pomogło zrozumiec,że czy teraz czy później będzie tak samo ciężko się rozstac z naszym ukochanym szczęściem.więc niestety zostało mi się z tym pogodzic
jak Amelka miała jakie jakby liszaje na nóżkach to też niby od alergii było (tylko nikt nie potrafił stwierdzić na co) to pediatra przepisała nam recepte na maść witaminową robioną w aptece i pomogło. Nawet moja mama powinna mieć gdzies skład tego, to jak masz dostęp do jakiegoś fajnego lekarza to mogłabyś poprosić. Zapytam jutro mamę (jak będę pamiętać, bo ostatnio z tym słabo u mnie) czy ma gdzieś jeszcze tą kartke.
Nie wiem jak szybko powinno uczulenie znikać, ale jak jeszcze byliśmy w IRL i Amelka miała krostki, jak wyeliminowałam wszystko z diety to lekarz mi powiedział że to może nawet 2 tygodnie schodzić

Cytat:
ferrou dawaj ten opis na gadu,ja swojemu wysłałam takiego smsa;D odpisał,że jak będę już stara i brzydka to inaczej będę z nim gadała;D

aniap też fajny i w sumie podbny do tamtego bardzo-a bawią się tym Twoje dzieciaczki,no bardziej Szymek?

a ja ciągle głodna chodzę,jem i ciągle jem,nie wiem czy ja z jakim tasiemcem nie chodzę
była u mnie koleżanka co teraz prawko zdaje i 3 raz już oblała,a mówi,że to wszystko przez mega przystojnego instruktora hehe ale mówi,że ciężko jest.Ale co tam trzeba będzie to i za 15 razem,ale zdam
ja zdałam za pierwszym razem!! wg mnie ważne jest u kogo się uczysz, tzn jak ten ktos do tego podchodzi, mnie uczyl akurat koles, który lada chwila sam będzie egzaminatorem, więc miał obcykane wszystkie chwyty i nie dałam się wpuścić w maliny!! poszukaj dobrej szkoły! i nie jest wcale tak źle

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
haha

dałam na opis ten tekst, to mój mi odpisał:

Kobieta - złośliwa narośl wokół waginy i cycków

A teraz mnie męczy, że ta definicja tyczy się też jego

Cytat:
Darusia ja to chyba nie za bardzo pojmuję jak to jest z abstynencją na pół Tylko góra czy tylko dół? A może to tak tylko do połowy wchodzi.
Albo jest abstynencja albo jej nie ma!!! Tu nic na pół nie może być!!!
Pop ubóstwiam cię

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
No już któryś raz czytam, że wy się na nk podglądacie, a ja mam tylko madziwnię, młodą i właśnie agnieszkę09. Czy któraś z was ma większą ilość mamusiek, żebym mogła od niej zgapić kogo zaprosić?
catro PW

Cytat:

ja miałam szczepić na meningo, można już teraz. ja wstrzymałam się i zrobie jej po roczku, bo póki co dostała chyba wszystko co było możliwe, ale jak wy macie zalecenie to myślę, że nie ma co czekać
Stary 2010-10-13, 22:02   #3150
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
mysle że juz mozna bo skoro można cielęcinę a zdrowsze na pewno raz że chudsze a dwa ze karmione naturalnie a z kąd wiesz czy nic nie zawiera jesteś pewna czy badane?
Ja bardzo lubię takie mięso i też bym miała dostęp ale na 100% pewności n ie mam czy tam nic nie ma a włośnicy nie chcę sobie zafundować
A w carrefourze trafiłam na kilogramową hałwę za 10 zł turecka i kupiłam sobie 2 kilo to mój ulubiony przysmak będę rzygać a będę dalej jeść ale nie nie zjadłam tylko leży grzecznie w szafeczce z zakazanymi smakołykami i sobie czeka
A no i są pampki w promocji 111szt 4 za 84 tzn niby promocja bo wychodzi pampek po 75 gr to ja wiem czy to aż taka rewelacja ja nie kupowałam
na meningo szczepie Szymka dopiero teraz , meningokoki sa przenoszone drogą kropelkowa czesto wieć ważniejsze pneumo teraz są , meningo przed przedszkolem bym wg moich lekarzy

na ospe nie szczepiłam i szczepic nie będę szczepionka działa tylko kilka lat a co potem ? Wole żeby dziecko przeszło teraz a nie np jak ja w wieku 13 lat mój TZ miał w liceum i też się cholernie męczył .
Dwa że jakoś dziwnie z tym szczepieniem jest jak Szymek był mały była jedna dawka a teraz już robia dwie . oczywiście każda po 250 zeta .

przeczytajcie sobie to
http://www.dobreszczepionki.pl/
mnie zszokowało . dostałam linka od kolezanki ze stanów która wie od dawna ale że w Polszy o tym nie pisali to i nie chwaliła się wiedzą .
W tych szczepionkach na liście jest szczepienie obowiązkowe dla naszych dzieci ( odra , świnka , różyczka )

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości