|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
dla ZuCytat:
I z odpoczywaniem identycznie - strasznie Go to kłuje w oczy I też sobie powtarzam, ze to minie, tylko nie wiem kiedy ![]() A milion różnych rzeczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1052 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
|
|
|
|
#1053 |
|
Ola-Unhola
|
Dopiero zasiadłam.
Oglądam modelki i pisze do Was. Bylam dzisiaj kupić Bartkowi spodnie i koszule na jutro - ma ślubowanie. Oczywiście jak potrzeba to albo nic nie ma, albo brakuje rozmiaru... No i kupiłam spodnie w HM za 80 zł...takie ala skóra czarna i koszule w smyku za 35 zł...anula, jelen jest bardzo dobry, zapraszam pojutrze jak się wymoczy na pieczony schabik ![]() sylko, fajne zimowe zakupki czeko, mi się podoba 2, 5 i 6 Idź do HM, na alle podbijają ceny ![]() mayaha, gratki ząbka U nas pchają się trójki a dole ![]() To mowię dobranoc ![]() Aaa, wczoraj mieliśmy Rocznice (8 ), ale przypomniała mi o tym alarm w telefonie, choć nie do końca kumałam co to oznacza "Rocznica", zastanawiałam się co to za święto narodowe mamy...![]() Ale nie świętowaliśmy, wieczór jak co dzień. Buziaki
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mówię dobranoc
|
|
#1055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mąż zapomniał? ![]() Miramej spokojnej nocy |
|
|
|
|
#1056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mayaho, gratuluje zabka
![]() Cytat:
Moj maz juz dawno stwierdzil, ze woli pojsc do pracy, niz zostac z Antosiem caly dzien, co mu sie zdarza w weekendy, jak pracuje lub jestem po nocce. I ze jest bardziej zmeczony niz po 8 godzinach pracy. Nawet mu sie wymsknelo, ze nie wie, jak ja to robie, ze po nocy zostaje w domu z Antosiem i sie nim zajmuje . Staram sie jak moge, aby Antonio byl jak najmniej z niania, wiec jak nie mam nocy po nocy, to jest ze mna, ale jak czuje, ze mam dosyc i fiz nie wyrabiam, to wtedy sobie odpuszczam, a wiem, ze on uwielbia byc u niani. Cytat:
![]() Na dodatek gubi czapki i smoczki namietnie ![]() Cytat:
Ciesze sie, ze poszlo dobrze CZekam ze zniecierpliwieniem na poranna relacje Zmykam poczytac, wszyscy juz spia, a ja jakas niespiaca , chyba juz wypoczelam troche
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-10-13 o 23:18 |
|||
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bez zbędnego słodzenia (czego bardzo nie lubi Svi )powiem Ci, że mentalnie jesteś moją bratnią duszą![]() Czeko, Sylka-bardzo fajne zakupy. Karo czekamy ![]() Unholy ja tez wpraszam się na jelenia ![]() Dzień dobry Diagnoza: liszajec suchy. Można by rzec: uf. To cos bakteryjnego, niektóre dzieci sa bardziej podatne, może nawracać, ale to nic strasznego (czyli przeciwgrzybiczą maść od Pani Pediatry mogliśmy używać do usr...ej śmierci ). Zosia dostała robioną maść-wyczytałam w składnikach neomycynę, pamiętam, że używałam maść o podobnej nazwie na pępek jak Zosia była malutka, bo nie chciał odpaść. Ulżyło mi, że to nie alergia U Pana doktora Zosia zrobiła furorę, jak mantrę powtarzała wszystkie słówka, które zna i uśmiechała się od ucha do ucha -od razu dostała ksywkę "Śmieszek". Spytał w jakim jest wieku i stwierdził, że świetnie się rozwija, że bardzo wyraźnie wszystko wypowiada. Pewnie trochę kurtuazyjnie, bo za wizytę zapłaciliśmy 70 zł![]() Kombinezon zapłacony, teraz czekam na przesyłkę, już nie mogę się doczekać A wczoraj mierzyłam długość nogawek spodenek Zośki i wyszło na to, że wszystko powinno pasować
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-10-14 o 08:12 |
||
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Zosi i dobrze, ze to tylko liszajec
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zaraz zabieram się za nadrabianie ale chciałam powiedzieć że zapraszam do klubu
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
pędzę do klubu
|
|
|
|
#1063 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
o no i fajnie ze to "tylko" to Cytat:
lece ![]() Witam sie z kawka - i co z tego jak smaku malo co czuje...nocka ok, przynajmniej ze str Amelki. z noska jej juz nie leci. za to u mnie masakra... glowa boli, nos zapchany...mialam isc na pobranie krwi zeby te badania zrobic ale wstalysmy po 8 a taka pogoda beznadziejna ze stwierdzilam ze nigdzie dzis nie wychodze |
|||||
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, mimo ze nie świetowaliscie
|
|
|
|
#1065 |
|
BAN stały
|
Amelka teraz ostatnio zrobila sie bardzo calusna
buziaki rozdaje ito z zamknieta buzka a bawi sie sama dosc dlugo, no chyba ze cycus sie przypomni to przyjdzie lize mi dekold i mowi tylko mi mi... a wczoraj z mezem rozmawialismy o drugim dzidziusiu chyba tez coraz bardziej przekonuje sie do tego pomyslu
|
|
|
|
#1066 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obudził się? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
aaallle masz dobrze ![]() Cytat:
![]() Biedny Antoś...jak dzisiaj? boli go jeszcze? Zgadzam się
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W h&m mają cudne ciuszki, ale tak jak piszecie ceny wysokie niestety. Mąż mnie musi siłą wyciągać z tego sklepu, chociaż przeważnie tylko oglądam te ciuszki, bo bluzeczka zwykła cieniutka za 50 zł to wg mnie przesada. Bodziaki mają cudne też... ach... czasem coś sie znajdzie w rozsądnej cenie, jak te czapeczki na przykład. Trzeba trafić na przeceny chociaż mi sie to nigdy nie udało. (pisze tu o dziale dziecięcym, bo dla siebie na bluzke to wydałabym 50 zł, bo ja pochodze w niej dłuzej niż Oli )
|
|
|
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak, z cebulką
ze 2x się zdarzyło Nie robię za często bo muszę ścianę gazetą wykleić żeby tłuszcz nie opryskał wszystkiego Gotowaną z rosołku też jadła ze 2x Cytat:
typowo męskie heh Cytat:
![]() Mariolko to twój mąż ma cywilną odwagę.Mojemu tego brakuje Mi nie zależy żeby całował mnie po stopach, tylko żeby wprost przyznał. Krygując się w taki sposób jak to robi ja osobiście odbieram to jako znój z jego strony. Kiedyś po tygodniowym urlopie, też 7me poty z niego występowały jak goniłam go do obowiązków i jak wprost go zapytałam jak było to usłyszałam "a jakiej odpowiedzi się spodziewasz " i coś tam o pracy dodał, jakbym ja nie pracowała nigdy w życiuA z pracą to mój mąż się nie wysila, po 6h przed kompem więc rozumiecie Teraz jak będzie biadolił że na ślub jedzie, albo że ma sesje itp to wiecie co powiem sa sa sa że ja bym mogła pstrykać a on siedzieć w domu Lodówka się prosi o umycie i coś tam wcz wspomniał więc ja mu dziś że przecież był cały dzień przedwczoraj to czemu się nie zabrał, to mówi że miał ciężki dzień i że po co go prowokuje ![]() bo on wię do czego biję, no śmiech na sali...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuruj się... Nie mam pojęcia ile ważne jest skierowanie ![]() Cytat:
Bodziaki są np. po 19.90, nie uważam żeby to było dużo, bo sa super jakości. Cienkie bluzeczki po 50 zł... Ja za gruby sweterek płaciłam 50 zł, fajne sztruksowe spodenki za 30 zł, itd...I rzeczywiście na allegro ceny sa mooocno zawyżone.
|
|
#1070 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze,że to tylko liszajec ,ale lepiej że to nie alergiczne dla Zosi,mądra dziewczynka![]() Nasz do którego czasem jeździmy prywatnie bierze 80zł i wkurza mnie czasem,bo za kontrolną też tyle bierze .Inni za kontrolną nie biorą wcale,ten mógłby przynajmniej wziąć mniej.Ale jest naprawdę dobry i zna się na rzeczy,masę ludzi do niego jeździ z dziećmi Cytat:
Hehe,jak już będzie w takim wieku,że chciałabym aby trochę posprzątał,to pewnie sie mu odwidzi ![]() Cytat:
dla Amelki.Cytat:
Ale pospaliśmy do 8.30 Bartosz koło 4 coś marudkał,ale wzięliśmy go do nas na łóżko,przytulił się i jeszcze zasnął![]() Zdrówka wszystkim chorowitkom Miłego dzionka ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- W naszej przychodni miesiąc
|
||||
|
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obudził, ale nastrój nadal ma nieprzysiadalny ![]() *** Martwię się, bo Kubie się chyba pogorszyło Nie ma gorączki, ale katar Mu się nasilił i więcej kaszle. Momentami mam wrażenie, że się udusi. O dziwo noc przespał bez pobudek, mimo, że kaszlał ![]() Lekarz powiedział, że jak jutro rano nie będzie poprawy, albo będzie gorzej, to mam do niego zadzwonić i zrobi Kubie zdjęcie RTG, bo czasem zmian nie słychać, a widać je dopiero na zdjęciu. Eh
|
|
|
#1072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1073 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja od razu chciałam jednoczęściowy bo wydaje mi się praktyczniejszy...nigdzie śnieg nie wejdzie i na pewno nie przewieje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1074 |
|
BAN stały
|
kolejny zabek sie przebil
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też to słyszałam ![]() Cytat:
*** Kubuś pospał całe pół godziny , nawet kawy nie zdążyłam dopić
|
|
|
#1076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
...zachci ało się hurtowo laskowików![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego...uśmiechu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1077 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczysz jak będzie przez dzień,czasem lepiej sprawdzić. W naszym przypadku lekarz mówił,że Bartosz kaszle od kataru,bo to co nie wyjdzie noskiem spływa po tylniej stronie gardła i powoduje kaszel.A wierz mi,że z rana brzydko kaszle,tak słychać jakby mu się tam wszystko odrywało ale kaszle już tylko rano i osłuchowo był czysty.Jutro mam dzwonić. aby Krasnoludkowi nie było gorzejTo ja już wolę swoją wersję ![]() Cytat:
anula ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Miramej dla Ciebie również |
||
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
ekspres o prostu
ciekawe o której padnie ponownie ![]() Przyczepiło się do niego to przeziębienie, ciągnie się i ciągnie...oby szybciutko się wykurował Cytat:
![]() Wpadam przelotem z kawką, udało mi się mała wcześniej położyć bo ok 13 mamy jechać oglądać klub malucha Byłam już wczoraj w jednym, jeszcze dziś i jutro jedziemy do dwóch innych i zobaczymy Jak macie jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę to bardzo poproszę
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie zabawki i plac zabaw - chyba ogólnie jakie wrażenie robi na Tobie całość zapytaj o plan dnia, ilość dzieci na jedną panią, jak karmią, czy posiłki robią czy catering, nocniki, mycie ząbków
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

dla Zu
Myślę, że taki okres ma po prostu, powtarzam sobie, ze to minie 

Pani zaskoczyła mnie jednym pytaniem z którego wnioskuję że może coś innego się uda...ale nie będę zapeszać

.Wczoraj otworzył zębami i wysypał trochę pudru na podłogę,poszedł do kuchni,przyniósł miotłę i zamiatał-co prawda po swojemu,ale zamiatał,ale się z mężem uśmialiśmy

trochę to przesadzone, ale czasem się tak czuję, mam wyrzuty sumienia i jestem zła na siebie, a to powoduje, ze jestem bardziej niecierpliwa i koło się zamyka... 
liszajec

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nie ma gorączki, ale katar Mu się nasilił i więcej kaszle. Momentami mam wrażenie, że się udusi. O dziwo noc przespał bez pobudek, mimo, że kaszlał