Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 21:32   #4021
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
iza to kciuki trzymamy
a body PIĘKNE uwielbiam takie kolorowe

ja też lubię żywe kolory

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
mniejsza? ;-)

ja jestem w 20 tyg i mam na plusie ok 7 kg i jakoś się nie martwię, mój powiedział ,że poszło z 5 kg w cycki
dzisaj ważył mnie gin,
i narazie przytyłam 200g

Cytat:
czyżby Idalia?

powiedział, że na razie usg wskazuje, że będzie dziewczynka,
ale bardzo był ostrożny to mówiąc

teraz pozostaje mi czekac na 3 listopada, na usg 3d
Stary 2010-10-13, 22:08   #4022
Montii
Zakorzenienie

przed ciążą mi mówili że jestem za chuda a teraz ze mam pucałki
niech sie zdecydują

to ciche gratulacje

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 22:14   #4023
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
niech sie zdecydują

to ciche gratulacje

to dlatego teraz przytyłaś,
chude osoby przeważnie w ciąży tyją więcej,

a ja przez rok przed ciążą przytyłam prawie 10kg
także ja i tak czuję się za gruba,
nie wiem jak to będzie dalej,

żałuje, ze nie stratuję od niższej wagi
Stary 2010-10-13, 22:20   #4024
megi2015
Zadomowienie

MONTI pisałaś że byłaś w hurtowni Viki i klapa. My też chcieliśmy tam dziś jechać, ale jednak się nie wybraliśmy.
Pojechaliśmy ale do Tarnowskich Gór do sklepu Mama i ja. I mogę z czystym sumieniem polecić. Sklepik może nie za duży, ale super zaopatrzony we wszystkie rzeczy niezbędne dla maluszka.
Powiem wam że obsługa też extra. Facet doradził nam wózek, łóżeczko i powiem wam że nie będziemy szukać w innych sklepach. Jesteśmy zdecydowani na ten sklep. W styczniu pojedziemy i już konkretnie wszystko zamówimy.
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 22:26   #4025
Lopezka
Raczkowanie

Cytat:
niech sie zdecydują

to ciche gratulacje
Mnie dokuczają, że jak będzie brzuch to będę wyglądać "jak dziecko z Etiopii "...
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 22:56   #4026
diatoma
Zadomowienie

Lopezka ja jutro zaczynam 16 tydzień i jak na razie nie przytyłam nic, tzn jutro będę w przychodni na badaniach krwi to się zważę na takiej lepszej wadze.
brzucha tez nie mam, aczkolwiek jak stoję to wyczuwam taką kulkę, ale nie wiem czy to dzidzia , takie okrągłe coś, albo sobie wkręcam bo oczywiście codziennie czekam na brzuszek, chociaż troszeczkę...każdy mówi żeby się cieszyć z tego i ze ww 1 ciąży to około 5 miesiąca dopiero się spodziewać należy. najwyżej muszę poczekać

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2010-10-13 o 22:57
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 23:18   #4027
Lopezka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Lopezka ja jutro zaczynam 16 tydzień i jak na razie nie przytyłam nic, tzn jutro będę w przychodni na badaniach krwi to się zważę na takiej lepszej wadze.
brzucha tez nie mam, aczkolwiek jak stoję to wyczuwam taką kulkę, ale nie wiem czy to dzidzia , takie okrągłe coś, albo sobie wkręcam bo oczywiście codziennie czekam na brzuszek, chociaż troszeczkę...każdy mówi żeby się cieszyć z tego i ze ww 1 ciąży to około 5 miesiąca dopiero się spodziewać należy. najwyżej muszę poczekać
No ja, tak jak pisałam, schudłam 9kg. Wyniki mam dobre, bo ja co chwilę jestem badana. (ciąża zagrożona, prowadzona od samiutkiego początku), dobrze, że dziecię rozwija się prawidłowo...

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

A z tego co wiem to ta "kulka", jeśli trochę twarda, to właśnie jest zamierzony efekt. Bo jak bardzo twarda to mogą szykować się powikłania...
Stary 2010-10-13, 23:21   #4028
diatoma
Zadomowienie

mnie się ostatnio położna wygadała że nie sądziła że z mojej ciązy coś będzie, bo niestety się nie zapowiadało najlepiej, ciągle biorę duphaston, od początku szopki były, dopiero się uspokoiło około 10tygodnia.
no ja schudłam 4kg ale jeszcze mi kg brakuje żeby dobić do wyjściowej wagi. także bilans na zeero mi wychodzi jak na skończone 15 tygodni.
niby jem wszystko i jak wchodze na wage to sobie myśle ale mi zaraz pokaze a tu znowu to samo. no ale nic, może dzidzia wciąga to co jem
kulka jest wyczywalna, ale az twarda to nie a Ty masz juz takie cos?

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2010-10-13 o 23:22
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 23:29   #4029
Lopezka
Raczkowanie

Ja nie mam kulki tylko twardszy "dolny" brzuszek, ale nic a nic nie wystaje! Czasem ktoś myli, jak mam wzdęcia ;p Ja już nie biorę hormonów,ale moje ostatnie pół roku to jest dłuuuga historia... mnie na początku września zrobił się twardy brzuch, a po godzinie pojawiły się bóle, musiałam leżeć cały miesiąc faszerowana lekami. Dopiero w zeszłym tygodniu gin przyznała , że jest ok.
Stary 2010-10-13, 23:45   #4030
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
rewelacyjne gdzie kupiłaś, pisaj szybciutko

aż tak źle? Mieliśmy tam jechać ale coś nam nie wyszło.

Dziewczyny boję się czy coś z nerką nie mam. W nocy budzi mnie ból z prawej strony, jak się wysikam jest lżejszy i ustaje, a teraz to już nawet teraz mnie boli jak chodze, bo myślałąm cały czas że uciskam ten bok i dlatego
Ja tez tak mialam przez jakis czas i az sie zwijalam z bolu, nawet dojscie do lazienki graniczylo z bolem, a jak sie wysikalam to jak reka odjal. Pozniej wyczailam, zeby czesciej robic siku, bo moze cos tam uciska i w sumie samo przeszlo. Przestraszylam sie, bo kiedys mialam piasek w nerkach i to byl bol nie do opisania, ale od tamtej pory cisza.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
będzie, będzie. teraz jest malutki a uroczy
ja np. juz mam problem z założeniem/zasznurowaniem adidasów a to dopiero połowa, to co będzie dalej???
bardzo mnie cos boli jak sie schylam do założenia skarpetek, musze sie juz wysługiwac kims, kto akurat jest pod ręką
Ja jak mam zalozyc skarpetki to nogi rozkladam jak kaczka i jedna reka, bo inaczej brzuch mnie cisnie

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
ja np. juz mam problem z założeniem/zasznurowaniem adidasów a to dopiero połowa, to co będzie dalej???
bardzo mnie cos boli jak sie schylam do założenia skarpetek, musze sie juz wysługiwac kims, kto akurat jest pod ręką

Przepraszam,że zapytam, ale w którym tygodniu ma się taki brzuszek, bo mnie jego brak strasznie stresuje...[/QUOTE]

Jesli jestes pod stala kontrola lekarza i on nic nie mowi tz, ze nie masz powodu zeby sie martwic. Spojrz na zdjecia dziewczyn i porownaj. Jedne maja juz pokazne brzuszki, a inne jakby sie co najwyzej najadly, ale z czasem na pewno wszystkie brzuchy beda wygladaly niemal tak samo

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gin

Z moim maleństwem wszystko w porządku, serduszko bije,
miałam usg przez brzuch,
maleństwo wygląda już jak człowieczek,
ma 12,7 cm, waży ok 220 gram
jest piękne

leżało sobie główka w dół

i lekarz zasugerował płeć, choć powiedział, że to trochę wcześnie (17tc) i dopiero za 3 tyg. powie na pewno,
ja nie chce się nakręcać ale nie mogę wytrzymać z radości

aha
macica kończy mi się 2-3 cm przed pępkiem
No kochana rozumiem, ze jestes oszolomiona i mega szczesliwa, ale niestety jest wieksze prawdopodobienstwo, ze z dziewczynki wyjdzie chlopak, wiec oczywiscie zycze z calego serca upragnionej corci, ale, zeby pozniej nie bylo podwojnego rozczarowania

Edytowane przez Jadeit1
Czas edycji: 2010-10-14 o 10:27
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 00:20   #4031
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
ja też lubię żywe kolory

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

dzisaj ważył mnie gin,
i narazie przytyłam 200g

powiedział, że na razie usg wskazuje, że będzie dziewczynka,
ale bardzo był ostrożny to mówiąc

teraz pozostaje mi czekac na 3 listopada, na usg 3d
ściskam kciuki za powtórkę dobrych wiadomości !!! i gratuluję zdrowego maluszka

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej
Agaaga, dobrze że zadzwoniłaś do gina A na pewno czujesz ciągłe napięcie macicy? Bo stawianie macicy może się oczywiście zdarzać ale powinno chwilę trzymać i puszczać. A skoro piszesz że czujesz cały czas to dziwne Ja w pierwszej ciąży miewałam twardnienia już przed 20 tygodniem ale były właśnie takie chwilowe.
Tzn. mam chorobliwą manię sprawdzania teraz czy mam twardy brzuch czy nie, i w ciągu dnia dziś było pół na pół wzięłam tylko jedną nospę ok.12 i nie czułam potrzeby już brać później, w końcu nie będę brać na byle kłucia. I co z Twoimi twardnieniami? Czy to okazało się być jakimś niepokojącym zwiastunem? Za 1,5 tyg. i tak mam wizytę i jeżeli będę dawała radę z nospą to doczekam

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 06:52   #4032
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Ja jestem w prawie 18 tyg.i tylko troszeczke widac a 3 kilo do przodu dopiro zarejestrowalam jakies 2 dni temu czy jakos tak...a mojej znajomej brzuszek wyskoczyl dopiero przed 6 miesiacem takze nie ma reguly...kazda ciaza jest inna

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

A o co chodzi z tym twardym bruchem????Ja nigdy nospy nie bralam od poczatku ciazy.....moze ktos wytlumaczyc.....

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Kurde a u mnie znowu przed 6.00 aja wstalam bo mnie niedobrze bylo i musilam cos zjesc heheheeh..a pamietam jak na poczatku pisalam ze 16 tydz.a ja nic nie przytylam no to teraz za to jak tak dalej pociagne to nie dosc ze zmeczenie da znac o sobie to kilogramkow przybiore hihihihih
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 06:54   #4033
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro idę do gin

A oto moje dzisiejsze zakupy.
No ładnie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

Ja już po usg, wszystko w porządku i zgodnie z normą w dodatku inna lekarka była (nie tamten facet okropny) i wszystko mi pokazała i wyjaśniła, więc sobie obejrzałam, kolanko, udo, rączkę i piękne zębulce (no ja wiem że zawiązki, ale wkleję Wam zdjęcie to zobaczycie, jak to wygląda), małe ma 6,4 mm, NT 1,4 więc wszystko dobrze.

A to moje szczerzące się dziecię, szczęka to te białe linie:
Super maluch. My byliśmy w poniedziałek. Mój malec zignorował nas sobie, nie chciał się przekrecić do badania, był do nas cały czas z fajsu, może myślał, że tak mu najładniej 30 minut usg dopochwowego - już ledwo wytrzymałam wszystko mnie cholernie bolało, no ale nic, dostałam przykaz na godziny spacer, zeby porozmawiac z malym i doprowadzić go do porządku
Mąż przeprowadził poważną rozmowę no i się udało, od razu leżał pięknie. Jednak tatuś to ma autorytet, a jak durna matka prosiła to mi rączką pomachał
kość nosowa jest, przezierność 1,3, przepływ czegoś przez coś w normie. Mały ma 6,2 cm i podejrzanego siusiaka między nóźkami
ale to tylko taki pierwszy pomysł bo to był dopiero 12t4dz.
Zobaczymy za miesiąc czy siusiak się potwierdzi.
Mały zaczął się zbliżać do terminu z okresu i teraz wychodzi na 21.04 zobaczymy jak będzie dalej się pokazywał. Ja myślę, że z długości cyklu to właśnie jest ten termin.

Potem poszłam oddać krew na tego Pappa, wyniki pewnie za jakiś tydzień. Ale już te badania mnie uspokoiły, i gdyby nie to, że moja gin każdemu mówi, że lepiej zrobić bo to zwiększa wiarygodność do 90% to bym ich nie robiła.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no a ja mam tak że najpierw mam ochotę cały dzień potem obiecuję tżtowi a jak przyjdzie co do czego to mi się nie chce albo mnie boli i w ogóle przyjemności nie ma tż to rozumie ale na pewno jest mu smutno w końcu to facet
Haha ja też tak mam w ogóle najlepszą formę mam rano

A co do płci to chyba najgorsze jest wiedzieć na tym etapie nie pewnym. Bo człowiek, się zżywam z tą myślą, i nawet nie jest to kwestia rozczarowania jakby się potem okazało że to dziewczynka, ale takiej świadomości że mały przecież miał siusiaka, i ja zaczełam tak go odczuwać i traktować Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:19   #4034
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
MONTI pisałaś że byłaś w hurtowni Viki i klapa. My też chcieliśmy tam dziś jechać, ale jednak się nie wybraliśmy.
Pojechaliśmy ale do Tarnowskich Gór do sklepu Mama i ja. I mogę z czystym sumieniem polecić. Sklepik może nie za duży, ale super zaopatrzony we wszystkie rzeczy niezbędne dla maluszka.
Powiem wam że obsługa też extra. Facet doradził nam wózek, łóżeczko i powiem wam że nie będziemy szukać w innych sklepach. Jesteśmy zdecydowani na ten sklep. W styczniu pojedziemy i już konkretnie wszystko zamówimy.
byłam tam fakt obsługa fajna,. ale wózków nie mieli takich jakie mi się podobają..tzn przyjechałam z kartką i 4 modele i żadnego nie było, ale chyba wybiore sie tam jeszcze raz bo i tak mam blisko i wiecej rzeczy jakos niz w viki.. i nikt nachalnie nas nie zaczepial tylko pod koniec doradzil jaki wozek wybraliscie?

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Mnie dokuczają, że jak będzie brzuch to będę wyglądać "jak dziecko z Etiopii "...
o to mi juz nie bo mam brzuszek w tluszczyku pupe wiekszą i ogolnie jestem wieksza taka nażarta etopia

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
No ładnie

A co do płci to chyba najgorsze jest wiedzieć na tym etapie nie pewnym. Bo człowiek, się zżywam z tą myślą, i nawet nie jest to kwestia rozczarowania jakby się potem okazało że to dziewczynka, ale takiej świadomości że mały przecież miał siusiaka, i ja zaczełam tak go odczuwać i traktować Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi
a ja nie wiem czemu , od pewnego czasu traktuje mego osobnika jako mezczyznę a nie mam preferencji co do płci, tak po prostu tam jest on ubrany na niebiesko haha

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:22   #4035
trzyrazyi
Zadomowienie

Ile w Polsce usg 3d kosztuje orientujecie sie????Chcialam porownac ceny
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:37   #4036
neti23
Raczkowanie

Cytat:
byłam w tej hurtowni viki w zabrzu i porażka
czemu porażka ?
wysokie ceny ?
aaaa już doczytałam

Przepraszam,że zapytam, ale w którym tygodniu ma się taki brzuszek, bo mnie jego brak strasznie stresuje...[/QUOTE]

Spokojnie, ja też nie mam dużego, nie ma co się denerwować na zapas.

Edytowane przez neti23
Czas edycji: 2010-10-14 o 07:44
neti23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:12   #4037
Ahtaga
Wtajemniczenie

a ja w 16 tyg. mam 3 kilo do przodu. Co miesiąc przybywało mi równo po 3 kg. Zaczynalam od wagi 45,5 a teraz jest 48,5 Brzuszek jak się przyjrzeć to jest zauważalny. Jak to moja mama powiedziala bardziej "rozlewa" mi się na boki. Nie jest bardzo wystający.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:45   #4038
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

Dziewczyny boję się czy coś z nerką nie mam. W nocy budzi mnie ból z prawej strony, jak się wysikam jest lżejszy i ustaje, a teraz to już nawet teraz mnie boli jak chodze, bo myślałąm cały czas że uciskam ten bok i dlatego

Ja w pierwszej ciąży też miałam problemy z nerka i okazało się że mała uciskała mi na przewód moczowy i zrobił sie zastój moczu w nerce i niestety nic z tym się nie dało zrobić

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:09   #4039
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A na kiedy masz usg???Jakies podejrzenia masz co do plci?????

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cos cudownego z mezulkiem na usg ...ja caly czas powtarzam byleby zdrwiutkie bylo i mnie wszystko jedno........ale maz sie przekomarza ze mna ze chlopiec ja ze dziewczynka a dodatkowo naogladam sie takich pieknych ubranek jakie kupujecie i tez bym wtedy chcial wiedziec co zeby moc kupowac i kupowac...kupowac...... heheheeh
USG mam 20.10. "Czuje" się na dziewczynkę ale sie okaże co lekarz powie bo ja to sie moge czuć
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:16   #4040
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
<ciach>
rozumiem, chociaż płci mi nawet jeszcze nikt nie sugerował, ale ja się tak jakoś nastawiłam na chłopaczka, że jakbym usłyszała, że dziewczynka, tobym nie rozumiała, co do mnie ten lekarz w ogóle gada chociaż tak naprawdę to chcę tylko, żeby było zdrowe i tyle.

iizabelaa, to już duże dzieciątko, życzę w takim razie, żeby się potwierdziły pierwsze wiadomości nt. płci

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:37   #4041
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
mniejsza? ;-)

ja jestem w 20 tyg i mam na plusie ok 7 kg i jakoś się nie martwię, mój powiedział ,że poszło z 5 kg w cycki
Ja jestem w 19 tyg i jak narazie jest 3 kg na plusik ciekawe ile do konca mi przybędzie.....mój malż zawsze obstawiał że duzo dużo przytyje a tu coś się nie sprawdza

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Ja jestem w prawie 18 tyg.i tylko troszeczke widac a 3 kilo do przodu dopiro zarejestrowalam jakies 2 dni temu czy jakos tak...a mojej znajomej brzuszek wyskoczyl dopiero przed 6 miesiacem takze nie ma reguly...kazda ciaza jest inna

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

A o co chodzi z tym twardym bruchem????Ja nigdy nospy nie bralam od poczatku ciazy.....moze ktos wytlumaczyc.....

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Kurde a u mnie znowu przed 6.00 aja wstalam bo mnie niedobrze bylo i musilam cos zjesc heheheeh..a pamietam jak na poczatku pisalam ze 16 tydz.a ja nic nie przytylam no to teraz za to jak tak dalej pociagne to nie dosc ze zmeczenie da znac o sobie to kilogramkow przybiore hihihihih
U mnie do 17 tygodnia nic nie było widać, zero brzuszka, ale teraz jest już czym się pochwalić.
Ja dziś punkt 2 nad ranem musialam wstać i odwiedzić lodówke mały brząć zgłodniał
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:47   #4042
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dziewczyny śliczne macie brzuszki

witam nową mamusię , odrazu przypominam że do mnie dane do listy

Słyszałam że Julie są to straszne łobuziary tak mi znajomy powiedział którego dziecko chodzi do przedszkola. Myślicie że imie tu może mieć do tego?

A co mojego bólu z boku to chodzenie częściej siku pomaga w ulżeniu bólu ale ide jak nawet mi się nie chce a boli. Jak nie przejdzie przez weekend to w poniedziałek wybiore się do ogólnego lekarza bo wizyte u gin mam za 1,5 tyg

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:34   #4043
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

ChiQitA, dobrze że jest ok Czyli szpital już nieaktualny?
Cytat:
niech sie zdecydują

to ciche gratulacje
Mam jeszcze bóle, ale lekkie, dowiem się dziś o wyniki badań krwi i jak wszystko będzie dobrze to wybacz szpitalu, jeszcze nie teraz Dziękuję

Montii, ja też mam 7 na plusie. Ze 3kg to piersi napewno, urosły z 75C do 85D. Mój TŻ jest w niebie, nie mogę się od niego odpędzić! Bez przerwy mówi jaka to jestem piękna, jak seksowna, jak uwielbia moje nowe ciało.... a w zasadzie tylko biust jest większy, brzuszek bardziej pękaty, a pośladki bardziej kształtne, twardsze. Ręce, nogi, twarz, bez zmian. I niech mi ktoś teraz powie, że faceci wolą patyczaki Wiem, że moje przytycie to kwestia hormonalna, jem dużo zdrowiej niż przed ciążą. Mniej, częściej, mnóstwo warzyw, soków warzywnych, staram się, żeby w mojej diecie było wszystko, produkty z pełnego ziarna, białko, nabiał... tyle, że w rozsądnych ilościach. Od słodyczy mnie odrzuca, nawet słodkich owoców nie mogę jeść. Podobnie jest z piciem słodkich napojów. Więc się nie przejmuję, jak hormony się uspokoją po połogu to z pomocą diety, ruchu (przede wszystkim bieganiem za Brzdącem) powoli się wszystko unormuje Zdrowie najważniejsze!

A właśnie, zdradzę Wam fajny trik. Moja mama przez całą ciążę z moją siostrą piła prawie codziennie sok marchwiowy, taką ot Karotkę czy innego Kubusia. I moja siostra jest teraz posiadaczką brzoswiniowo gładkiej skóry. Ma piękny koloryt, taki złoty, jej skóra jest super miękka i gładka, w ogóle nie ma problemów z oparzeniami słonecznymi, od razu opala się na mahoń, ma 16 lat i buzię jak dzidziuś! Po za tym jako jedyna u mnie w domu, nie ma wady wzroku :P Także też się soczkuję. POLECAM!

Edytowane przez 201608151056
Czas edycji: 2010-10-14 o 10:47 Powód: Przypomiało mi się...
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:35   #4044
Jadeit1
Raczkowanie

Black miala dzis taka jakby powtorke, bo obudzilam sie o 4 rano z takim bolem tylko nie wiedzialam czy to jajnik i promieniuje do nerki czy na odwrot, poszlam siku, ale nie pomoglo i tak sie musilama chwile w lozku pomeczyc, ale w koncu przeszlo. Masowalam sobie oba miejsca i zelzalo, a potem zasnelam. Kurcze w ogole im bardzoej zaawansowana ciaza tym wiecej dolegliwosci sie pojawia normalnie szok.
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:37   #4045
goniaa85
Przyczajenie

[QUOTE=prunelle;22657599]rozumiem, chociaż płci mi nawet jeszcze nikt nie sugerował, ale ja się tak jakoś nastawiłam na chłopaczka, że jakbym usłyszała, że dziewczynka, tobym nie rozumiała, co do mnie ten lekarz w ogóle gada chociaż tak naprawdę to chcę tylko, żeby było zdrowe i tyle.

prunelle ja miałam tak samo, też nastawiłam się na chłopczyka. tydzień temu byłam u gin w 16 tyg i powiedział że to dziewczynka byłam w lekkim szoku, nawet troche rozczarowana... tym bardziej że mówił to ze sporym przekonaniem. Teraz przyzwyczajam się że ten bejbik jest płci żeńskiej, ale jeszcze będę chciała się upenić jak pójdę na badanie w listopadzie. Może tej mojej córci wyrośnie jakiś siusiak Oczywiście jeśli dziewczynka to też fajnie, najważniejsze że zdrowa, ale tak się nastawiłam na tego chłopczyka.
goniaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 10:53   #4046
Lopezka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jadeit1 Pokaż wiadomość
Black miala dzis taka jakby powtorke, bo obudzilam sie o 4 rano z takim bolem tylko nie wiedzialam czy to jajnik i promieniuje do nerki czy na odwrot, poszlam siku, ale nie pomoglo i tak sie musilama chwile w lozku pomeczyc, ale w koncu przeszlo. Masowalam sobie oba miejsca i zelzalo, a potem zasnelam. Kurcze w ogole im bardzoej zaawansowana ciaza tym wiecej dolegliwosci sie pojawia normalnie szok.
To są podobno bóle z ucisku. Ale u mnie było odwrotnie. Pierwszy trymestr to był koszmar, bo mam baardzo małą miednicę i macica uciskała na wszystko chyba.
Bardziej z lewej strony..jajnik, stawy krzyżowo- biodrowe (nad pośladkami), nerwy-drętwiała mi noga od pachwiny do kolana. Nawet mnie do szpitala położyli, ale każdy rozkładał ręce..>) Dopiero jak dziecko wyszło z miednicy to jest trochę spokoju, ale pojawiły się uciski na pęcherz.:p

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Ile w Polsce usg 3d kosztuje orientujecie sie????Chcialam porownac ceny
U nas cena to 120-=150zł
Stary 2010-10-14, 11:01   #4047
Castia
Wtajemniczenie

[QUOTE=goniaa85;22659095]
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

prunelle ja miałam tak samo, też nastawiłam się na chłopczyka. tydzień temu byłam u gin w 16 tyg i powiedział że to dziewczynka byłam w lekkim szoku, nawet troche rozczarowana... tym bardziej że mówił to ze sporym przekonaniem. Teraz przyzwyczajam się że ten bejbik jest płci żeńskiej, ale jeszcze będę chciała się upenić jak pójdę na badanie w listopadzie. Może tej mojej córci wyrośnie jakiś siusiak Oczywiście jeśli dziewczynka to też fajnie, najważniejsze że zdrowa, ale tak się nastawiłam na tego chłopczyka.
miałam tak samo mowilismy do brzucha Filip 4 miesiace a tu okazało się że jest Filipinka nie powiem ze bylam na poczatku zszokowana troszke i Tz tez no ale teraz jest nasza Niunia tylko biedna bezimienna bo nie mozemy sie nadal dogadac
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:06   #4048
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Hej brzuchatki!

Tak dawno tu sie nie udzielalam, ze pewnie juz zadna mnie nie kojarzy, no ale mialam inne problemy na glowie - Bogu dzieki nic z dzidzia. Teraz juz na prosta wychodzi wszystko i wszyscy o ktorych sie martwilam i moge czesciej do was zagladac

Ja wlasnie 13 tydzien rozpoczelam dzis a w poniedzialek jedziemy z TZem na usg bimbka
W pracy juz wiedza, szefowa przeszczesliwa i podekscytowana, na dodatek podwyzke niewielka dostalam, wiec zyc nie umierac

Poranne mulenia przeszly juz tydzien temu za to przyplatalo sie zapalenie pecherza i niestety musze lykac antybiotyk, no ale podobno bezpieczny w ciazy
Zaraz lece kupic jakies sweterki do pracy bo juz mi brzucholek troche wywala i wszystkie do gory podjezdzaja, co nie jest zbyt ciekawym zjawiskiem a mi jest na dodatek zimno

Milego dnia wszystkim zycze i do pozniej!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:14   #4049
goniaa85
Przyczajenie

Castia, nasza córcia póki co Natalia, chociaż nie jestem do końca przekonana i cały czas zastanwiamy się nad imieniem. Ale swoją drogą dziwna sprawa u mnie z tą dziewczynką. Niby mówi się że przy współżyciu podczas owulacji większe prawdopodobieństwo chłopca. My właśnie tak zrobiliśmy, a tu siup dziewczynka, no ale może jeszcze nie wszystko się tam temu bejbikowi wykształciło w tym 16 tygodniu. Zobaczymy. Póki co różowych ubranek jeszcze nie kupuje zaczne po połówkowym.
goniaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:15   #4050
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jadeit1 Pokaż wiadomość
no ja spać nie mogę na tym bolącym boku, muszę na lewym. Mama mówi że może faktycznie coś mi przewód zatyka albo mały uciska albo piasek stwierdziłam że jak do jutra nie przejdzie do dzwonie do gine bo ogólny może nie pomóc jak w ciąży jestem
Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki!

Tak dawno tu sie nie udzielalam, ze pewnie juz zadna mnie nie kojarzy, no ale mialam inne problemy na glowie - Bogu dzieki nic z dzidzia. Teraz juz na prosta wychodzi wszystko i wszyscy o ktorych sie martwilam i moge czesciej do was zagladac

Ja wlasnie 13 tydzien rozpoczelam dzis a w poniedzialek jedziemy z TZem na usg bimbka
W pracy juz wiedza, szefowa przeszczesliwa i podekscytowana, na dodatek podwyzke niewielka dostalam, wiec zyc nie umierac

Poranne mulenia przeszly juz tydzien temu za to przyplatalo sie zapalenie pecherza i niestety musze lykac antybiotyk, no ale podobno bezpieczny w ciazy
Zaraz lece kupic jakies sweterki do pracy bo juz mi brzucholek troche wywala i wszystkie do gory podjezdzaja, co nie jest zbyt ciekawym zjawiskiem a mi jest na dodatek zimno

Milego dnia wszystkim zycze i do pozniej!
witaj spowrotem no i zapraszamy częściej

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości