|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
ja też lubię żywe kolory ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
i narazie przytyłam 200g ![]() powiedział, że na razie usg wskazuje, że będzie dziewczynka, ale bardzo był ostrożny to mówiąc teraz pozostaje mi czekac na 3 listopada, na usg 3d
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
przed ciążą mi mówili że jestem za chuda a teraz ze mam pucałki
niech sie zdecydują to ciche gratulacje
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dlatego teraz przytyłaś, chude osoby przeważnie w ciąży tyją więcej, a ja przez rok przed ciążą przytyłam prawie 10kg ![]() także ja i tak czuję się za gruba, nie wiem jak to będzie dalej, żałuje, ze nie stratuję od niższej wagi
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
MONTI pisałaś że byłaś w hurtowni Viki i klapa. My też chcieliśmy tam dziś jechać, ale jednak się nie wybraliśmy.
Pojechaliśmy ale do Tarnowskich Gór do sklepu Mama i ja. I mogę z czystym sumieniem polecić. Sklepik może nie za duży, ale super zaopatrzony we wszystkie rzeczy niezbędne dla maluszka. Powiem wam że obsługa też extra. Facet doradził nam wózek, łóżeczko i powiem wam że nie będziemy szukać w innych sklepach. Jesteśmy zdecydowani na ten sklep. W styczniu pojedziemy i już konkretnie wszystko zamówimy. |
|
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Lopezka ja jutro zaczynam 16 tydzień i jak na razie nie przytyłam nic, tzn jutro będę w przychodni na badaniach krwi to się zważę na takiej lepszej wadze.
brzucha tez nie mam, aczkolwiek jak stoję to wyczuwam taką kulkę, ale nie wiem czy to dzidzia , takie okrągłe coś, albo sobie wkręcam bo oczywiście codziennie czekam na brzuszek, chociaż troszeczkę...każdy mówi żeby się cieszyć z tego i ze ww 1 ciąży to około 5 miesiąca dopiero się spodziewać należy. najwyżej muszę poczekać
Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2010-10-13 o 22:57 |
|
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- A z tego co wiem to ta "kulka", jeśli trochę twarda, to właśnie jest zamierzony efekt. Bo jak bardzo twarda to mogą szykować się powikłania...
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
mnie się ostatnio położna wygadała że nie sądziła że z mojej ciązy coś będzie, bo niestety się nie zapowiadało najlepiej, ciągle biorę duphaston, od początku szopki były, dopiero się uspokoiło około 10tygodnia.
no ja schudłam 4kg ale jeszcze mi kg brakuje żeby dobić do wyjściowej wagi. także bilans na zeero mi wychodzi jak na skończone 15 tygodni. niby jem wszystko i jak wchodze na wage to sobie myśle ale mi zaraz pokaze a tu znowu to samo. no ale nic, może dzidzia wciąga to co jem ![]() kulka jest wyczywalna, ale az twarda to nie a Ty masz juz takie cos?
Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2010-10-13 o 23:22 |
|
|
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mam kulki tylko twardszy "dolny" brzuszek, ale nic a nic nie wystaje! Czasem ktoś myli, jak mam wzdęcia ;p Ja już nie biorę hormonów,ale moje ostatnie pół roku to jest dłuuuga historia... mnie na początku września zrobił się twardy brzuch, a po godzinie pojawiły się bóle, musiałam leżeć cały miesiąc faszerowana lekami.
Dopiero w zeszłym tygodniu gin przyznała , że jest ok.
|
|
|
|
#4030 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam,że zapytam, ale w którym tygodniu ma się taki brzuszek, bo mnie jego brak strasznie stresuje... Jesli jestes pod stala kontrola lekarza i on nic nie mowi tz, ze nie masz powodu zeby sie martwic. Spojrz na zdjecia dziewczyn i porownaj. Jedne maja juz pokazne brzuszki, a inne jakby sie co najwyzej najadly, ale z czasem na pewno wszystkie brzuchy beda wygladaly niemal tak samo ![]() Cytat:
Edytowane przez Jadeit1 Czas edycji: 2010-10-14 o 10:27 |
||||
|
|
|
#4031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
wzięłam tylko jedną nospę ok.12 i nie czułam potrzeby już brać później, w końcu nie będę brać na byle kłucia. I co z Twoimi twardnieniami? Czy to okazało się być jakimś niepokojącym zwiastunem? Za 1,5 tyg. i tak mam wizytę i jeżeli będę dawała radę z nospą to doczekam
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- A o co chodzi z tym twardym bruchem????Ja nigdy nospy nie bralam od poczatku ciazy.....moze ktos wytlumaczyc..... ![]() ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Kurde a u mnie znowu przed 6.00 aja wstalam bo mnie niedobrze bylo i musilam cos zjesc heheheeh..a pamietam jak na poczatku pisalam ze 16 tydz.a ja nic nie przytylam no to teraz za to jak tak dalej pociagne to nie dosc ze zmeczenie da znac o sobie to kilogramkow przybiore hihihihih |
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No ładnie
Cytat:
Mąż przeprowadził poważną rozmowę no i się udało, od razu leżał pięknie. Jednak tatuś to ma autorytet, a jak durna matka prosiła to mi rączką pomachał kość nosowa jest, przezierność 1,3, przepływ czegoś przez coś w normie. Mały ma 6,2 cm i podejrzanego siusiaka między nóźkami ale to tylko taki pierwszy pomysł bo to był dopiero 12t4dz. Zobaczymy za miesiąc czy siusiak się potwierdzi. Mały zaczął się zbliżać do terminu z okresu i teraz wychodzi na 21.04 zobaczymy jak będzie dalej się pokazywał. Ja myślę, że z długości cyklu to właśnie jest ten termin. Potem poszłam oddać krew na tego Pappa, wyniki pewnie za jakiś tydzień. Ale już te badania mnie uspokoiły, i gdyby nie to, że moja gin każdemu mówi, że lepiej zrobić bo to zwiększa wiarygodność do 90% to bym ich nie robiła. Cytat:
w ogóle najlepszą formę mam ranoA co do płci to chyba najgorsze jest wiedzieć na tym etapie nie pewnym. Bo człowiek, się zżywam z tą myślą, i nawet nie jest to kwestia rozczarowania jakby się potem okazało że to dziewczynka, ale takiej świadomości że mały przecież miał siusiaka, i ja zaczełam tak go odczuwać i traktować
|
||
|
|
|
#4034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo mam brzuszek w tluszczyku pupe wiekszą i ogolnie jestem wieksza taka nażarta etopia ![]() Cytat:
a nie mam preferencji co do płci, tak po prostu tam jest on ubrany na niebiesko haha
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
Ile w Polsce usg 3d kosztuje orientujecie sie????Chcialam porownac ceny
|
|
|
|
#4036 |
|
Raczkowanie
|
czemu porażka ?
wysokie ceny ? aaaa już doczytałam Przepraszam,że zapytam, ale w którym tygodniu ma się taki brzuszek, bo mnie jego brak strasznie stresuje... Spokojnie, ja też nie mam dużego, nie ma co się denerwować na zapas. Edytowane przez neti23 Czas edycji: 2010-10-14 o 07:44 |
|
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja w 16 tyg. mam 3 kilo do przodu. Co miesiąc przybywało mi równo po 3 kg. Zaczynalam od wagi 45,5 a teraz jest 48,5
Brzuszek jak się przyjrzeć to jest zauważalny. Jak to moja mama powiedziala bardziej "rozlewa" mi się na boki. Nie jest bardzo wystający.
|
#4038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży też miałam problemy z nerka i okazało się że mała uciskała mi na przewód moczowy i zrobił sie zastój moczu w nerce i niestety nic z tym się nie dało zrobić
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż tak naprawdę to chcę tylko, żeby było zdrowe i tyle.iizabelaa, to już duże dzieciątko, życzę w takim razie, żeby się potwierdziły pierwsze wiadomości nt. płci
|
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile do konca mi przybędzie..... mój malż zawsze obstawiał że duzo dużo przytyje a tu coś się nie sprawdza---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() Ja dziś punkt 2 nad ranem musialam wstać i odwiedzić lodówke
|
||
|
|
|
#4042 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny śliczne macie brzuszki
witam nową mamusię ![]() Słyszałam że Julie są to straszne łobuziary tak mi znajomy powiedział którego dziecko chodzi do przedszkola. Myślicie że imie tu może mieć do tego? A co mojego bólu z boku to chodzenie częściej siku pomaga w ulżeniu bólu ale ide jak nawet mi się nie chce a boli. Jak nie przejdzie przez weekend to w poniedziałek wybiore się do ogólnego lekarza bo wizyte u gin mam za 1,5 tyg |
|
|
|
#4043 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękuję Montii, ja też mam 7 na plusie. Ze 3kg to piersi napewno, urosły z 75C do 85D. Mój TŻ jest w niebie, nie mogę się od niego odpędzić! Bez przerwy mówi jaka to jestem piękna, jak seksowna, jak uwielbia moje nowe ciało.... a w zasadzie tylko biust jest większy, brzuszek bardziej pękaty, a pośladki bardziej kształtne, twardsze. Ręce, nogi, twarz, bez zmian. I niech mi ktoś teraz powie, że faceci wolą patyczaki ![]() Wiem, że moje przytycie to kwestia hormonalna, jem dużo zdrowiej niż przed ciążą. Mniej, częściej, mnóstwo warzyw, soków warzywnych, staram się, żeby w mojej diecie było wszystko, produkty z pełnego ziarna, białko, nabiał... tyle, że w rozsądnych ilościach. Od słodyczy mnie odrzuca, nawet słodkich owoców nie mogę jeść. Podobnie jest z piciem słodkich napojów. Więc się nie przejmuję, jak hormony się uspokoją po połogu to z pomocą diety, ruchu (przede wszystkim bieganiem za Brzdącem ) powoli się wszystko unormuje Zdrowie najważniejsze!A właśnie, zdradzę Wam fajny trik. Moja mama przez całą ciążę z moją siostrą piła prawie codziennie sok marchwiowy, taką ot Karotkę czy innego Kubusia. I moja siostra jest teraz posiadaczką brzoswiniowo gładkiej skóry. Ma piękny koloryt, taki złoty, jej skóra jest super miękka i gładka, w ogóle nie ma problemów z oparzeniami słonecznymi, od razu opala się na mahoń, ma 16 lat i buzię jak dzidziuś! Po za tym jako jedyna u mnie w domu, nie ma wady wzroku :P Także też się soczkuję. POLECAM!
Edytowane przez 201608151056 Czas edycji: 2010-10-14 o 10:47 Powód: Przypomiało mi się... |
|
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
Black miala dzis taka jakby powtorke, bo obudzilam sie o 4 rano z takim bolem tylko nie wiedzialam czy to jajnik i promieniuje do nerki czy na odwrot, poszlam siku, ale nie pomoglo i tak sie musilama chwile w lozku pomeczyc, ale w koncu przeszlo. Masowalam sobie oba miejsca i zelzalo, a potem zasnelam. Kurcze w ogole im bardzoej zaawansowana ciaza tym wiecej dolegliwosci sie pojawia normalnie szok.
|
|
|
|
#4045 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=prunelle;22657599]rozumiem, chociaż płci mi nawet jeszcze nikt nie sugerował, ale ja się tak jakoś nastawiłam na chłopaczka, że jakbym usłyszała, że dziewczynka, tobym nie rozumiała, co do mnie ten lekarz w ogóle gada
chociaż tak naprawdę to chcę tylko, żeby było zdrowe i tyle.prunelle ja miałam tak samo, też nastawiłam się na chłopczyka. tydzień temu byłam u gin w 16 tyg i powiedział że to dziewczynka Oczywiście jeśli dziewczynka to też fajnie, najważniejsze że zdrowa, ale tak się nastawiłam na tego chłopczyka.
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardziej z lewej strony..jajnik, stawy krzyżowo- biodrowe (nad pośladkami), nerwy-drętwiała mi noga od pachwiny do kolana. Nawet mnie do szpitala położyli, ale każdy rozkładał ręce..>) Dopiero jak dziecko wyszło z miednicy to jest trochę spokoju, ale pojawiły się uciski na pęcherz.:p ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4047 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=goniaa85;22659095]
Cytat:
mowilismy do brzucha Filip 4 miesiace a tu okazało się że jest Filipinka nie powiem ze bylam na poczatku zszokowana troszke i Tz tez no ale teraz jest nasza Niunia
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej brzuchatki!
![]() Tak dawno tu sie nie udzielalam, ze pewnie juz zadna mnie nie kojarzy, no ale mialam inne problemy na glowie - Bogu dzieki nic z dzidzia ![]() Ja wlasnie 13 tydzien rozpoczelam dzis a w poniedzialek jedziemy z TZem na usg bimbka W pracy juz wiedza, szefowa przeszczesliwa i podekscytowana, na dodatek podwyzke niewielka dostalam, wiec zyc nie umierac ![]() Poranne mulenia przeszly juz tydzien temu za to przyplatalo sie zapalenie pecherza i niestety musze lykac antybiotyk, no ale podobno bezpieczny w ciazy ![]() Zaraz lece kupic jakies sweterki do pracy bo juz mi brzucholek troche wywala i wszystkie do gory podjezdzaja, co nie jest zbyt ciekawym zjawiskiem a mi jest na dodatek zimno Milego dnia wszystkim zycze i do pozniej!
|
#4049 |
|
Przyczajenie
|
Castia, nasza córcia póki co Natalia, chociaż nie jestem do końca przekonana i cały czas zastanwiamy się nad imieniem. Ale swoją drogą dziwna sprawa u mnie z tą dziewczynką. Niby mówi się że przy współżyciu podczas owulacji większe prawdopodobieństwo chłopca. My właśnie tak zrobiliśmy, a tu siup dziewczynka, no ale może jeszcze nie wszystko się tam temu bejbikowi wykształciło w tym 16 tygodniu. Zobaczymy. Póki co różowych ubranek jeszcze nie kupuje
zaczne po połówkowym.
|
|
|
|
#4050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stwierdziłam że jak do jutra nie przejdzie do dzwonie do gine bo ogólny może nie pomóc jak w ciąży jestemCytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

Mnie dokuczają, że jak będzie brzuch to będę wyglądać "jak dziecko z Etiopii "...

Dopiero w zeszłym tygodniu gin przyznała , że jest ok.

Ja w pierwszej ciąży miewałam twardnienia już przed 20 tygodniem ale były właśnie takie chwilowe. 

chociaż tak naprawdę to chcę tylko, żeby było zdrowe i tyle.
mój malż zawsze obstawiał że duzo dużo przytyje a tu coś się nie sprawdza