Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 08:39   #3181
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a probowalas surowe jablko starte na tarce ? u nas tez byl odwieczny problem z kupa potrafila nie robic nawet z 5-7 dni ale od kad podaje jej jabluszko co drugi dzien < zjada 3/4 jabluszka > i kupka pojawia sie codziennie o tej samej porze

a ja moja Julke zaczelam sadzac na nocniczek wiem kiedy zaczyna robic kupke i jak tylko robi sie powazna to ja pedze po nocniczek i ja sadzam i mowie eeeee eeeee i ona robi kupke nie zawsze uda mi sie trafic bo na spacerze robi w majty czasem a probujemy juz od 6 dni

dziewczyny kiedys pisalyscie o kaszce orkiszowej wiecie moze gdzie moge taka kupic ?? bo u nas w sklepie tylko maka orkiszowa jest z ktorej pieke chlebek ale kaszki nie moge nigdzie znalesc

i mam jeszcze jedno pytanie czy jak jest 8 stopni to powinnam juz zakladac kombinezon ?? ja smigam w zimowym plaszczu bo ja zmarzluch jestem ale nie chce jej przyzwyczajac do przegzewania i nie wiem czy juz zakladac kombinezon czy jeszcze nie ? narazie przykrywam ja tylko spiworkiem i ma na sobie 2 warstwy ubrania plus kurteczka
hehe moja mama podobno w ten sam sposób nauczyła mnie robić na nocnik, więc zanim skończyłam roczek to ciekałam już bez pieluchy a w ogóle jak miałam 8 miesięcy to sama chodziłam, może dlatego w tym wieku już mnie tak nogi bolą
drcron a robisz takie butki na sprzedaż, ja bym chciała zamówić, i kilka czapek, bo siostra też zamówienie złożyła. czapki to na allegro pewnie, a butki??

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
czego się nie zrobi dla uratowania domowego budżetu
hałwę uwieeelbiam

Witam
U nas jak zwykle dużo się dzieje. Jesteśmy po chrzcinach i uffff cieszę się, że tą imprezę mamy już za sobą. Lenka trochę marudziła ale w kościele grzeczna jak aniołek. Następna impreza komunia
Mamy już wyniki rezonansu magnetycznego. Nic nie znaleźli Lenusia zdrowa jak rydz. Przy okazji przebadali ją wzdłuż i wszerz i wyniki wszystkie ma dobre. Miała też usg brzuszka i kontrolę neurologiczną oraz okulistyczną. Na wypisie ze szpitala nic nie znaleźli. Teraz pozostaje spokojnie czekać aż jej te oczka przestaną latać. Bardzo się cieszę, że mamy to już za sobą. Następna kontrol po 1 roku życia
Do pracy wciąż chodzę(dzisiaj się nawet spóźniłam bo zaspałam) ale nie mogę narzekać. W pracy myślę tylko o tym co robię tu i teraz a o dziecku myślę dopiero jak zbliża się godzina mojego wyjścia. Przypomoinam sobie, że tęsknię za tą moją malutką gadzinką i lecę czym prędzej do domu niejednokrotnie zapominając o zakupach(dziś zapomniałam kupić pieczywo)
No i chwalę się, że moja Lenusia od dziś mówi mama na życzenie i każde zawołanie ja do nie "Lenusia powiedz mama " a ona " mama, mama, mama"
Dziewczyny, które kupiły krzesełko to w kółka kolorowe polecane tutaj pytanie mam. NAm wczoraj dopiero doszło chociaż zapłaciłam za kuriera słoną kasę(czekaliśmy 8 dni roboczych!) i wkładka dla maluchów miała być gratis a okazało się, że jej nie ma. Zadzwoniłam do sprzedawcy a ten do mnie z tekstem, że nie ma tych wkładek bo producent nawalił i mogę mu wystawić za to negatywa jest na to przygotowany co za idiota!! Powiedziałam, że negatyw mnie nie satysfakcjonuje. Pytam więc, czy wy dostałyście te krzesełka z wkładkami dla dzieciaczka????

Ferrou gratulacje wygranej. Nareszcie docenili Twój talent
Dzieciaczki są prześwietne i do wycałowania moja Lenka wczoraj skończyła 7 miesięcy ale ten czas zapiernicza

My na weekend z tż planujemy duże ubraniowe zakupy i wieczór tylko dla siebie. Wciaz jestesmy zabiegani i zapracowani teraz juz oboje, jest dom dziecko i praca i brak czasu na NAS. Zostawiamy Lene mamie na noc i jedziemy do kina potem na kolacje i do domu
super że z malutką wsio ok a wyglądała cudnie

megi lodoholiczka zazdroszcze niejedzenia w stresie, ja wtedy pochłaniam wszystko
Stary 2010-10-14, 08:46   #3182
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

cześć babolki ja znowu wpadam jak po ogień, nie czytałam 3 dni i mam zaległości, ale nie mam kiedy nadrobić dzisiaj i jutro mam wolne dzisiaj z okzaji DEN a jutro tak dla przedłużenia weekendu nam łaskawie dyr zrobił Dzisiaj Kubulek kończy 7 miesięcy jeju już jest taki duży z dnia na dzień musieliśmy wskoczyć w rozmiar 80!! wczoraj musiałam zakupić puchową leką kurteczkę, bo z jesiennej wyrósł, a na kombinezon chyba jeszcze za wcześnie Nadal zębów brak już mnie to zaczyna martwić, że jeszcze nawet jednego nie ma chyba tylko on pozostał bezzębny na naszym forum Poza tym moja siostra sprzedała wszystkie ubranka jakie miałam po Kubusiu w rozm 74 i zarobiłam na tym interesie 769 zł włąśnie na nią czekam bo idziemy wysłać masę paczek Także u małego wsio ok, zdrowy, szczęśliwy jada różnie, od deserków się wykręca, nie wiem co mu się poprzestawiał, nie chce żadnych owoców za to uwielbia kaszkę morelową no a u mnie i tż nie za dobrze....mamy pewnien problem i ja chyba już mam tego wszystkiego dość i nie wiem czy nie wniosę sprawy o rozwód....wiem, że to ostateczność, ale na prawdę mam już dość nie będę wam pisać o co kaman, ale wina 100% jego i on o tym wie, a ja chcę mieć święty spokój

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:51   #3183
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Najpierw się uśmiechnełam. Potem pomyślałam bieda dziewczyna. A na koniec pomyślałam o swoim i o innych facetach i tak mi wyszło że w sumie to w przypadku tego gatunku to faktycznie trudno dopatrzyć się mózgu
To ja wyjaśnię: mój tż jest mega uzdolniony - super rysuje, gra na kilku instrumentach, jest świetny we wszystkich dziedzinach z nauk ścisłych, w łóżku też nie znalazłam lepszego (a trochę poszukałam) , świetny żeglarz, narciarz itd., ale mózgu nie ma, jak nic - emocjonalny głaz. Denerwujący do perfekcji - to chyba jego największe uzdolnienie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:52   #3184
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja też bym nie dała rady wytrzymać. Dobrze, że jak mam stresa, to przestaje jeść. Nie dotyczy to lodów - jestem lodoholiczką jakkolwiek to brzmi
Z jedzeniem to mi się nie skojarzyło

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Wiesz mi to i tak się wszystko kojarzy z jednym
Tobie to się wcale nie dziwię - ty, ty .....Demonie Sexu

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-14 o 09:09
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:58   #3185
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć babolki ja znowu wpadam jak po ogień, nie czytałam 3 dni i mam zaległości, ale nie mam kiedy nadrobić dzisiaj i jutro mam wolne dzisiaj z okzaji DEN a jutro tak dla przedłużenia weekendu nam łaskawie dyr zrobił Dzisiaj Kubulek kończy 7 miesięcy jeju już jest taki duży z dnia na dzień musieliśmy wskoczyć w rozmiar 80!! wczoraj musiałam zakupić puchową leką kurteczkę, bo z jesiennej wyrósł, a na kombinezon chyba jeszcze za wcześnie Nadal zębów brak już mnie to zaczyna martwić, że jeszcze nawet jednego nie ma chyba tylko on pozostał bezzębny na naszym forum Poza tym moja siostra sprzedała wszystkie ubranka jakie miałam po Kubusiu w rozm 74 i zarobiłam na tym interesie 769 zł włąśnie na nią czekam bo idziemy wysłać masę paczek Także u małego wsio ok, zdrowy, szczęśliwy jada różnie, od deserków się wykręca, nie wiem co mu się poprzestawiał, nie chce żadnych owoców za to uwielbia kaszkę morelową no a u mnie i tż nie za dobrze....mamy pewnien problem i ja chyba już mam tego wszystkiego dość i nie wiem czy nie wniosę sprawy o rozwód....wiem, że to ostateczność, ale na prawdę mam już dość nie będę wam pisać o co kaman, ale wina 100% jego i on o tym wie, a ja chcę mieć święty spokój
Babobaku- u nas też bez zębów, a my też mamy skończone 7 miesięcy. A co do faceta... ja już nic nie dodam, ale... to zawsze ich wina.
Stary 2010-10-14, 09:00   #3186
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
"W następnego wcześniaka to już nie uwierzę!"
dobre
Cytat:
czego się nie zrobi dla uratowania domowego budżetu
hałwę uwieeelbiam

Dziewczyny, które kupiły krzesełko to w kółka kolorowe polecane tutaj, czy wy dostałyście te krzesełka z wkładkami dla dzieciaczka????

My na weekend z tż planujemy duże ubraniowe zakupy i wieczór tylko dla siebie. Wciaz jestesmy zabiegani i zapracowani teraz juz oboje, jest dom dziecko i praca i brak czasu na NAS. Zostawiamy Lene mamie na noc i jedziemy do kina potem na kolacje i do domu
no niestety ktos musi się poświęcić
super że wszystko u was dobrze
ja dostałam krzesełko z wkładką chociaz mi nie potrzebna
miłego weekendu
Cytat:
kilka fot z chrzcin
Ślicznie
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja kolezanka robiła meningo w 12-13 miesiącu a cztery chyba tyg póżniej dopiero to odra swinka różyczka . bo tak jej lekarka poleciła ale po roczku jest tego jedna dawka tylko z tego co pami,etam więc jesli chcesz wtedy to już bez różnicy kiedy zrobisz
Na kleszczowe ja zaszczepie zaczne teraz w zime bo to szczepienie trzeba zacząć jak jest zimno sa chyba trzy dawki , ja mieszkam koło lasu u mnie sa kleszcze i lekarz powiedział zeby szczepić ale nie wiem czy przed 2 rokiem życia bym sie zdecydowała . lekarka mi też powiedziała zeby po 2 czyli Szymka
ja aż tak blisko lasu nie mieszkam ale na bank będziemy później rowerami jeździć po lesie więc może poczekam też do 2 roku
,właściwie to lekarz mi tez mówił zeby te szczepienia z odstepem były chyba 6 tygodniowym
Cytat:

No właśnie cięzki wybór ale ja jednak tą szczepionke olałam a ty sama musisz zdecydowac zalecają tez ze wzgledu na powikłania jakie moga być po ospie - zap opon mózgowych i inne mało przyjemne choroby .
nie wiem musze się jeszcze zastanowić

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Ostatnio teściowa kupiła chałwę w kremie do smarowania ja ją jem łyżką
do smarowania? gdzie gdzie ja kupiła
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
No jak tam chcesz; A nie mozesz go w wozku przywiezc? Przeciez nic nie bedzie widzial, a jesli nawet to co?. Moze z reszta ginkiem zostanie...

No to ja za pozwoleniem wstepnie go lekko "poklepuje" ; Przystojniaczek; Ale tak lekko tylko, aby zostawic mlodziezy doze wolnosci ; A,... no i zobaczymy co z niego jeszcze wyrosnie, czy nie jakies fiu bzdziu w glowie, bo jak tutaj wszystkie wiemy, liczy sie nie tylko uroda, u chlopakow tez.
A swoja droga, co za czasy, zeby trzeba bylo sie o chlopow starac...

A Ty teraz nie idziesz do pracy? Juz niedlugo nam sie tutaj wszystkie babeczki powykruszaja...
no nie bardzo muszę tam samochodem dojechać
A małemu to różki rosna oj rosna pod tą mikołajową czapką
ja nie idę do pracy ani teraz ani później przynajmniej przez kilka lat nie zostawię z nikim Mika
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

No niezle, niezle. Materialistka. Dusze by zaprzedala; (No i zeby sie tyle nie widziec- bo chyba dlugo? i bez ochoty??)

A co malutkiemu jest? bo chyba mi gdzies umknelo, albo nie pamietam; Alergia?
no z wszystkiego się staram korzyści wyciągnąć a nie widzielismy sie dwa miesiące tzn widzimy sie codziennie przez skype
no jakos mi po tym porodzie tak cos obrzydło
A mój Miko ma zwężenie oskrzeli prawdopodobnie na tle alergicznym czego nie mozna na 100% stwierdzić bo za mały na testy i ma czasem taki astmatyczny oddech jeśli wiesz co mam na mysli i dlatego te inhalacje
Cytat:
tak libra mięso robi mój tata,jest zawsze przebadane i jemy tak od lat.
a no jeśli tak to ja bym spokojnie podała
Cytat:
libra ja Cię podziwiam,naprawdę.Kupic słodycze(ulubione!!!)i schowac?kobieto toż Ty silną wolę musisz miec jak cholera.U mnie w życiu by to nie przeszło,ja wczoraj zjadłam 2 paczki jeżyków i batona i zjadłabym więcej,ale już nic nie miałam.I jem tak codziennie te słodycze-ubóstwiam je i oprzec się nie mogę.
ja zawzieta jestem jak diabli jak sobie cos postanowie to musi tak byc tylko czasem gorzej ze zmobilizowaniem się ale juz trzy tygodnie bez słodyczy wytrzymała to wytrzymam jeszcze chociaż też uwielbiam w samochodzie z kieszonki w drzwiach to mi się kiedyś (jeszcze przed dietką) papierki po maxi kingach wysypywały ubustwiam je na razie tęsknym okiem patrzę
Cytat:
Ja też bym nie dała rady wytrzymać. Dobrze, że jak mam stresa, to przestaje jeść. Nie dotyczy to lodów - jestem lodoholiczką jakkolwiek to brzmi
no różnie mogło zabrzmieć
Kombinezony niedrogie widziałam w pepco po 39 chyba tez z nóżkami i rękawiczkami dla dziewczynek rzeczy ful gorzej dla chłopców jakoś mniej.Ja na razie nie kupuję kombinezonu bo tż jakąś kurteczkę kupił w niemieckim KIKu (fajne i niedrogie rzeczy tam są)z korzuszkiem i rękawiczkami od razu najwyżej spodnie ocieplane na szelkach dokupię
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:08   #3187
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które kupiły krzesełko to w kółka kolorowe polecane tutaj pytanie mam. NAm wczoraj dopiero doszło chociaż zapłaciłam za kuriera słoną kasę(czekaliśmy 8 dni roboczych!) i wkładka dla maluchów miała być gratis a okazało się, że jej nie ma. Zadzwoniłam do sprzedawcy a ten do mnie z tekstem, że nie ma tych wkładek bo producent nawalił i mogę mu wystawić za to negatywa jest na to przygotowany co za idiota!! Powiedziałam, że negatyw mnie nie satysfakcjonuje. Pytam więc, czy wy dostałyście te krzesełka z wkładkami dla dzieciaczka????

Kurcze, u mnie to samo. Ja napisłam do goscia maila ze miała być wkładka a jej nie dostalam, a on mi odpisal, ze oczywiscie dośle ze da znać producentowi. No i juz troche czasu minęło i 2 dni temu napisałam przypomnienie na które nie dostalam odpowiedzi... i co teraz zrobić?/ Ja to krzesełko kupiłam wlasnie ze względu na tą wkladkę. A teraz wkladam tam wkladkę z fotelika X-landera. Kurde, musimy coś z tym zrobic ja kupowałam u "twoj-maluszek" a Ty?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:08   #3188
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
To ja wyjaśnię: mój tż jest mega uzdolniony - super rysuje, gra na kilku instrumentach, jest świetny we wszystkich dziedzinach z nauk ścisłych, w łóżku też nie znalazłam lepszego (a trochę poszukałam) , świetny żeglarz, narciarz itd., ale mózgu nie ma, jak nic - emocjonalny głaz. Denerwujący do perfekcji - to chyba jego największe uzdolnienie.
Megi nie można mieć wszystkiego. A tak naprawdę to jednak wiekszość facetów jest taka zimna emocjonalnie. JA to w tym ich trochę rozumiem bo ja tez jestem taka zimna. Trochę mi się zmieniło gdy pojawiła się Oliwka.

Cytat:
no a u mnie i tż nie za dobrze....mamy pewnien problem i ja chyba już mam tego wszystkiego dość i nie wiem czy nie wniosę sprawy o rozwód....wiem, że to ostateczność, ale na prawdę mam już dość nie będę wam pisać o co kaman, ale wina 100% jego i on o tym wie, a ja chcę mieć święty spokój
A ja chciałabym się dowiedzieć o co poszło. Ja to taka ciekawska jestem.
A tak na poważnie to poczekaj trochę. Mam znajomą która mając 2 małych dzieci odeszła od męża . Wszyscy jej odradzali aby tego nie robiła. Ja jej powiedziałam: A może powinniście się rozstać aby być razem. Odeszła od niego, wynajeła mieszkanie i przez około rok mieszkała sama z dziećmi. Potem znowu byli razem i są do dzisiaj. I teraz chyba sie lepiej rozumieją i są szczęśliwi. Czasami trzeba od siebie odpocząć. Ale to wszystko jest zależne od stopnia zranienia.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
zazdroszcze niejedzenia w stresie, ja wtedy pochłaniam wszystko
Ja mam identiko. JAk sie denerwuję to jem słodycze. I to widać po mnie. Bo ja taka nerwowa jestem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:15   #3189
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Baobabek dla Kubusia za 7 mc, i mamusi.
A rozwód to moim zdaniem ostateczność. Jak już jesteś na etapie że samo to że tz przebywa w tym samym pokoju co ty, to moim zdaniem jest ten moment, bo lepiej rodzice ze zdrowimy stosunkami międzyludzkimi, niż tacy co są ze sobą i się nienawidzą.
Ja w ciężkich momentach zawsze staralam sobie powspominać, za co go pokochalam, i najczęściej wychodzi na to że coś człowiek nabuzowany hormonami robi problem z niczego, i można rozmowa lub dużą ilością przytulania rozwiązać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:19   #3190
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny ja mam krzesełko od tego sprzedawcy dostałam z wkładką ,że tak zapytam po co wam ta wkładka?
http://allegro.pl/sliczne-krzeselko-...233207230.html

Drcron wydaje mi się że za wcześnie na kombinezon , bo co Ty zima wtedy ubierzesz jeśli teraz już kombinezon
Kaszkę orkiszową widziałam kiedys w tesco tam jest taka półka ze zdrową żywnością czy bio w każdym razie tam była i u nas też w takich delikatesach też na półce ze zdrową żywnością

A Miko coś mi się zaczyna buntować na kaszkę bobovity no chyba mnie trafi to juz wtedy nie wiem co mu będę dawać może tez zacznę gotować ta orkiszową czy jak.
A na jutro sobie zamówiłam cielęcinkę w sklepie i będe małemu zupkę gotować.
Stary 2010-10-14, 09:19   #3191
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja dostałam krzesełko z wkładką chociaz mi nie potrzebna
Chętnie odkupię

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-14, 09:24   #3192
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Chętnie odkupię
o odkupie! mi nie potrzebna to mogę oddać
przyślij mi adres to Ci ją wyślę , akurat dzisiaj na poczcie będę
Stary 2010-10-14, 09:24   #3193
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulaje dla Kubusia za 7 miesiąc
Ja też się zbieram,żeby po małej ubranka posprzedawac,bo mam ich full w tym dużo nowych nienoszonych,ale tż aparat zabrał i nie mam jak fot zrobic.Ale kasę niezła zarobiłaś.
Nie przejmuj się ząbkami-jeszcze czas jest.A moja też nie ma.

Cytat:
Z jedzeniem to mi się nie skojarzyło

Tobie to się wcale nie dziwię - ty, ty .....Demonie Sexu

Cytat:
Babobaku- u nas też bez zębów, a my też mamy skończone 7 miesięcy. A co do faceta... ja już nic nie dodam, ale... to zawsze ich wina.
No bo to zawsze faceta wina

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:25   #3194
libra777
Zakorzenienie

Dostałam wczoraj przesyłkę z tchibo spodnie świetne ale niestety troche luźnawe mimo że już zmieniłam rozmiar na mniejsze przy zamówieniu jak Pop napisała że mają zawyżona rozmiarówkę a i tak luźnawe muszę odesłać i mi wymienią na 40
Stary 2010-10-14, 09:27   #3195
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja mam krzesełko od tego sprzedawcy dostałam z wkładką ,że tak zapytam po co wam ta wkładka?
http://allegro.pl/sliczne-krzeselko-...233207230.html

Drcron wydaje mi się że za wcześnie na kombinezon , bo co Ty zima wtedy ubierzesz jeśli teraz już kombinezon
Kaszkę orkiszową widziałam kiedys w tesco tam jest taka półka ze zdrową żywnością czy bio w każdym razie tam była i u nas też w takich delikatesach też na półce ze zdrową żywnością

A Miko coś mi się zaczyna buntować na kaszkę bobovity no chyba mnie trafi to juz wtedy nie wiem co mu będę dawać może tez zacznę gotować ta orkiszową czy jak.
A na jutro sobie zamówiłam cielęcinkę w sklepie i będe małemu zupkę gotować.
Moja mała jeszcze nie siedzi stabilnie i ze względu na asymetrie "leci" na bok i tak samo w tym krzesełku a wkladka troche to minimalizuje

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-14, 09:28   #3196
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja mała jeszcze nie siedzi stabilnie i ze względu na asymetrie "leci" na bok i tak samo w tym krzesełku a wkladka troche to minimalizuje
Ta wkładka wygląda jak wkładka od fotelika do samochodu daj adres na priwa
Stary 2010-10-14, 09:28   #3197
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A rozwód to moim zdaniem ostateczność. Jak już jesteś na etapie że samo to że tz przebywa w tym samym pokoju co ty, to moim zdaniem jest ten moment, bo lepiej rodzice ze zdrowimy stosunkami międzyludzkimi, niż tacy co są ze sobą i się nienawidzą.
Ja w ciężkich momentach zawsze staralam sobie powspominać, za co go pokochalam, i najczęściej wychodzi na to że coś człowiek nabuzowany hormonami robi problem z niczego, i można rozmowa lub dużą ilością przytulania rozwiązać
Tak.Rozmowa przede wszystkim,ale i chęci ważne,bo bez "chcenia"nawet rozmowa niewiele da.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-14, 09:35   #3198
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja ciuszki wydawalam do domu dziecka i takim 2 biednym dziewczynom ale teraz juz nie wydaje i sprzedawac tez nie bede na razie, moze sie przydadza a co:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 09:47   #3199
libra777
Zakorzenienie

Ja swoje też porozdawałam trochę do Domu dziecka a trochę też dla takiej biednej dziewczyny

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Asiulek dawaj ten adres bo za chwilę wyjezdzam z domu
Stary 2010-10-14, 09:52   #3200
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja ciuszki wydawalam do domu dziecka i takim 2 biednym dziewczynom ale teraz juz nie wydaje i sprzedawac tez nie bede na razie, moze sie przydadza a co:P
Ja też większość zostawiłam, bo... mogą się przydać jeszcze.

A co facetów i godzenia. Wczoraj sobie leżałam i tak myślę, że mogę się do tż przytulić i pogodzić, ale po co? Co to da? Natępnego dnia będzie znów kłótnia o to samo. Pogodzimy się, ale nie zmienimy. Trzeba leczyć u nas przyczynę, a nie objawy. A tego ja nie potrafię zrobić. On chyba też.
Stary 2010-10-14, 10:11   #3201
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
gratki za 7 miesięcy

niezła kasę zarobiłas A sprzedawałaś rzeczy osobno, czy wszystko hurtem. bo ja mam tych rzeczy masę, teraz część siostrzeniec ma, ale siostra kiedyś mówiła że będzie mi zwracać te już na niego za małe (nie wiem po co) . niby w rodzinie coś tam ma się urodzić tylko nie wiem czy chłopak. A chciałabym sprzedac kilka rzeczy bo są fajne

a sprawa z TZ'tem.. nie wiem co napisac. Mam nadzieję że będzie tak jak chcecie

Cytat:

do smarowania? gdzie gdzie ja kupiła
A wiesz, że nie wiem... podpytam ją to napiszę
Stary 2010-10-14, 10:12   #3202
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja gdybym planowała jeszcze dziecko to bym zostawiała ubranka,gadżety,a tak to po co ma leżec i się kurzyc i miejsce zajmowac.

A te ubrania,których nie wystawię na sprzedaż :body,pajace,śpiochy,czy coś czego sama kupic bym nie chciała już poodawałam sąsiadce co w lutym ma rodzic chłopca.

Stary 2010-10-14, 10:16   #3203
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no a ja wlasnie powydawalam mimo ze jeszcze planujemy :P i tak wczoraj dalam kolejny worek i sobie pomyslalam, cholera przeciez ja pozniej znowu na to bede kasiure wydawac:P
i reszte juz zostawiam, kombinezon jeden zostawilam taki mniejszy i mam jeszcze worek jeden za maluch ciuszkow to juz zostawie.
A.Camus
Stary 2010-10-14, 10:21   #3204
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie lachoniki
Jak tak Was czyam to widzę że dużo z was ma ten sam problem nocny.
Moja Zosia niby zasypia sama i śp sama ale noce to jakiś poligon jest. Rzuca się w łóżeczku, stęka, jęczy, popłakuje, pluje smokiem a później go nie umie znaleźć. Efekt - niewyspana jestem totalnie. W ciągu dnia to wymaga odemnie stałego zainteresowania. Wieczorem jestem padnięta że zasypiam na siedząco rozmawiając z Tż.
Góra prasowania rośnie w siłę . Do tego trochę załatwiania przed kursem. Jedno zaświadczenie z UP a problemów 100. Rejestrowałam się 1 października a wczoraj jeszcze nie było mnie w systemie .
Wymarowałam wczoraj posta i mi go zżarło 2x. Nie pamiętam co komu pisałam.

Dzieci na zdjęciach wszystkie są cudne. Takie do schrupania.

Ferrou - Gratulacje

Dziewczyny szukające niani - polecam wybrać się do miejscowego/wych żłobka. Może ktoś idzie na emeryturę. Moja mama tak miała. Rodzice jednego z dzieci szukali niani dla młodszego rodzeństwa i zapytali kierowniczkę czy któraś z pań nie idzie na emeryturę i tak trafili do mojej mamy (była wtedy na ostatnim swoim urlopie). Woleli osobę starszą, doświadczoną i energiczną niż kogoś młodszego ze znajomością języków.

Darusia - dzisiaj to już za późno ale wydaje mi się że Oliwkę coś mogło boleć po szczepieniu. Ja po szczepieniu na żółtaczkę byłam tak obolała jakby mnie walec przejechał a temp. miałam 40 st. przez 2 dni.

Darusia - Ty kochana żadnej abstynencji nie masz . Abstynencja to z definicji kompletne "0" . Ale po wyjaśnieniu wiem o co chodzi

pl madzia - gratulacje dla syneczka za siadanie

dusiaka - ciekawe jak długo Tż będzie chciał być na wychowawczym. Czy on wie że ma na głowie nie tylko opiekę nad dzieckiem ale też normalne, codzienne obowiązki czyli sprzątanie, gotowanie, pranie, prasowanie i wiele innych ciekawych rzeczy, kóre wykonuje kobieta na wychowawczym. Chyba szybko znjadzie sobie pracę.

Pop - Twoje wypowiedzi są powalające

pl madzia - jeśli chodzi o mirenę to od tygodnia mam lekkie krwawienie w terminie @. Żadnych dolegliwości bólowych

Ja też chcę spotkanie z mamusiami forumowymi. Dlaczego mieszkam tak daleko i "samotnie" w sensie że żadna z Was nie mieszka w pobliżu.

Nie pamiętam co jeszcze komu odpowiadałam
Stary 2010-10-14, 10:27   #3205
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja sie nie odnosilam do slowa ABSTYNENCJA i nie uzylam slow ze mam abstynencje pol na pol tylko napisalam ze u nas jest pol na pol, a akurat sie zbieglo to z wczesniej napisanym slowem abstynencja i tak wyszlo

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

patrzylam sobie na all dzisiaj i maclaren quest byl, poszedl za 170 zl.
A.Camus
Stary 2010-10-14, 10:59   #3206
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Święta racja. Kiedyś prof. Lew Starowicz mówił że jak partnerzy się kłocą to powinni się pogodzić przed zachodem słońca bo następnego dnia problem jest coraz większy.

Cytat:
A co facetów i godzenia. Wczoraj sobie leżałam i tak myślę, że mogę się do tż przytulić i pogodzić, ale po co? Co to da? Natępnego dnia będzie znów kłótnia o to samo. Pogodzimy się, ale nie zmienimy. Trzeba leczyć u nas przyczynę, a nie objawy. A tego ja nie potrafię zrobić. On chyba też.
Czasem trzeba się przemóc i wyjaśnić sobie wszystko bo problem narasta i narasta a później drobiazg urasta do rangi tragedii. Potrzeba kompromisu i zdrowego podejścia do sprawy. A może jakaś mediacja u specjalisty ?

Cytat:
ja sie nie odnosilam do slowa ABSTYNENCJA i nie uzylam slow ze mam abstynencje pol na pol tylko napisalam ze u nas jest pol na pol, a akurat sie zbieglo to z wczesniej napisanym slowem abstynencja i tak wyszlo
No właśnie
Stary 2010-10-14, 11:03   #3207
Darusiaaaa
Zakorzenienie

megi jesli mialas ochote sie przytulic to czemu do cholery babo tego nie zrobilas?
Ktos musi sie przemoc prawda?
Moze jutro bedzie tak samo a moze lepiej a moze gorzej ale chwila przytulenia jesli mialas na to ochotw ani tobie ani tezetowi krzywdy by nie zrobila a moze wlasnie zaczelibyscie rozmawiac?
Kurcze no trzeba sie jakos dogadywac, jak nie dla siebie to dla malucha , oczywiscie nic na sile ale jesli go kochasz to moze warto co?
ktos musi byc madrzejszy a to zawsze na nas spada

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

wiecie ze jeszcze w zyciu nie robilam ciasta do pizzy? i wlasnie zaraz ide je robic
zrobie tezetowi jakas fajna pizze z napisem bedzie mial obiad:P a ja frajde;p
A.Camus
Stary 2010-10-14, 11:03   #3208
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
my także bez zębów i szybko chyba ich nie będzie nie martw się im później wyjdą, tym dłużej będą

Cytat:
Megi nie można mieć wszystkiego. A tak naprawdę to jednak wiekszość facetów jest taka zimna emocjonalnie. JA to w tym ich trochę rozumiem bo ja tez jestem taka zimna. Trochę mi się zmieniło gdy pojawiła się Oliwka.

A ja chciałabym się dowiedzieć o co poszło. Ja to taka ciekawska jestem.
A tak na poważnie to poczekaj trochę. Mam znajomą która mając 2 małych dzieci odeszła od męża . Wszyscy jej odradzali aby tego nie robiła. Ja jej powiedziałam: A może powinniście się rozstać aby być razem. Odeszła od niego, wynajeła mieszkanie i przez około rok mieszkała sama z dziećmi. Potem znowu byli razem i są do dzisiaj. I teraz chyba sie lepiej rozumieją i są szczęśliwi. Czasami trzeba od siebie odpocząć. Ale to wszystko jest zależne od stopnia zranienia.

Ja mam identiko. JAk sie denerwuję to jem słodycze. I to widać po mnie. Bo ja taka nerwowa jestem.
ja tez strasznie znerwicowana, widać to po obwodzie brzucha

Cytat:
Ja też większość zostawiłam, bo... mogą się przydać jeszcze.
ja tez zostawiam, bo na pewno się przydadzą, może nawet już niedługo
Stary 2010-10-14, 11:04   #3209
anakazar
Zakorzenienie

Jeju jak ja czytam,że wy walczycie z prasowaniem to aż mnie wszystko boli.Nikt i nic mnie nie jest w stanie zmusic do tej czynności.Ja nie prasuje ubrań i mimo tego wszyscy wyglądamy jak ludziejuż nauczyłam się kupowac ubrania,które albo nie wymagają prasowania albo mają gnietliwy materiał-taki co to mu nawet prasowanie nie pomoże,ja i ubrania wieszam jak najdokładniej,żeby potem tylko złożyc i bach do szafek.
U mnie jak już trzeba to tż prasuję,bo on znowu był przyzwyczajony do prasowania wszystkiego,ale wie,że jak sobie sam nie wyprasuje to nikt(ja)tego za niego nie zrobi.

Stary 2010-10-14, 11:05   #3210
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Święta racja. Kiedyś prof. Lew Starowicz mówił że jak partnerzy się kłocą to powinni się pogodzić przed zachodem słońca bo następnego dnia problem jest coraz większy.

Czasem trzeba się przemóc i wyjaśnić sobie wszystko bo problem narasta i narasta a później drobiazg urasta do rangi tragedii. Potrzeba kompromisu i zdrowego podejścia do sprawy. A może jakaś mediacja u specjalisty ?
Już raz mu powiedziałam, żeby wybierał: terapia albo rozwód. Wybrał terapię. A w ogóle śniło mi się, że byliśmy w separacji.

A kiedyś byłam u wróżki, która przepowiedziała, że: wyjdę za mąż, będę się dużo z mężem kłóciła, będziemy mieć synka, na którego punkcie zwariuję i mały będzie strasznie wygadany i że mam go na prawnika posłać, z mężem będę 4 lata, później separacja i rozwód. A później już tylko drugi mąż, drugi syn. A to wróżka jedna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości