|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() Lekarz nam powiedział ze po roku szczepić jak będę robić to szczepienie na 12-13 miesięcy to od razu na meningo i tam chyba jest te z przypominająca z pneumo muszę się przejść do przychodni i dopytać ogólnie szczepię na te najważniejsze zalecane, już prawie wszędzie w krajach uni sa obowiązkowe a u nas nie bo państwo musiałoby zapłacić jeszcze się zastanawiam nad tym kleszczowym zapaleniem mózgu ale to zdaje się jest po ukończeniu roku |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie jest z tą na meningo że jak większe dziecko to jest jedna dawka a jak mniejsze to 2?No oczywiście znowu kupę kasy trzeba szykować na szczepionki ![]() mój do przedszkola przed ukończeniem 5 lat nie pójdzie ale starszy może coś ze szkoły przynieść a mały przez te oskrzela jest trochę narażony bardziej a z tą ospą to tez właśnie sama nie wiem też słyszałam że lepiej dziecko jak przejdzie póki małe sama tak miałam i ten starszy też miał kilka latek |
|
|
|
|
#3154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja robię 10 rzeczy na raz
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis rozmawialam z pediatra ze nie jestesmy zdecydowani na pneumo i powiedziala mi ze spokojnie mozemy sie zastanowic i zrobic szczepienie pozniej, wtedy jest jedna dawka... i moze i tak zrobimy.
Spac mi sie odechcialo, tz juz chrapie, maluch nadal na boczku az w szoku jestem pozniej ja przekrece na plecki bo lezy buzia blisko podusi i nie chce zeby mi sie na buziaczka przekrecila we snie.
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja moja Julke zaczelam sadzac na nocniczek wiem kiedy zaczyna robic kupke i jak tylko robi sie powazna to ja pedze po nocniczek i ja sadzam i mowie eeeee eeeee i ona robi kupke nie zawsze uda mi sie trafic bo na spacerze robi w majty czasem a probujemy juz od 6 dni dziewczyny kiedys pisalyscie o kaszce orkiszowej wiecie moze gdzie moge taka kupic ?? bo u nas w sklepie tylko maka orkiszowa jest z ktorej pieke chlebek ale kaszki nie moge nigdzie znalesc i mam jeszcze jedno pytanie czy jak jest 8 stopni to powinnam juz zakladac kombinezon ?? ja smigam w zimowym plaszczu bo ja zmarzluch jestem ale nie chce jej przyzwyczajac do przegzewania i nie wiem czy juz zakladac kombinezon czy jeszcze nie ? narazie przykrywam ja tylko spiworkiem i ma na sobie 2 warstwy ubrania plus kurteczka
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie dzisaj przyechał TZ bo jutro ma jakieś sprawy do załatwienia w Wawie Plus wymiana opon w moim "optartym" samochodzie.
A mnie głowa boli i mam mdłości. A wieci co on mi powiedział? "W następnego wcześniaka to już nie uwierzę! "
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byla ubrana w grubsza kurtke pod ktora miala polar i body na dlugi , ocieplane kozaczki na nozkach , rajstopki i spodnie tez takie grubsze, czapa rekawiczki i przykryta kocem. Kupilam dzis kombinezon ale jeszcze mi sie wydaje za gruby by ja w niego ubierac. Poza tym smiesznie w nim wyglada bo jak kosmonauta, jeszcze za duzy jest ale lepiej kupic za duzy niz za maly ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- pop dobreeeeeeeeeeee
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie pochwale moim kozuszkiem i kombinezonem maluszka, podoba mi sie bo z bucikami odrazu a z rekawow mozna zrobic rekawiczki.
|
|
#3160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hałwę uwieeelbiam ![]() Witam U nas jak zwykle dużo się dzieje. Jesteśmy po chrzcinach i uffff cieszę się, że tą imprezę mamy już za sobą. Lenka trochę marudziła ale w kościele grzeczna jak aniołek. Następna impreza komunia ![]() Mamy już wyniki rezonansu magnetycznego. Nic nie znaleźli ![]() Do pracy wciąż chodzę(dzisiaj się nawet spóźniłam bo zaspałam ) ale nie mogę narzekać. W pracy myślę tylko o tym co robię tu i teraz a o dziecku myślę dopiero jak zbliża się godzina mojego wyjścia. Przypomoinam sobie, że tęsknię za tą moją malutką gadzinką i lecę czym prędzej do domu niejednokrotnie zapominając o zakupach(dziś zapomniałam kupić pieczywo)![]() No i chwalę się, że moja Lenusia od dziś mówi mama ja do nie "Lenusia powiedz mama " a ona " mama, mama, mama"Dziewczyny, które kupiły krzesełko to w kółka kolorowe polecane tutaj pytanie mam. NAm wczoraj dopiero doszło chociaż zapłaciłam za kuriera słoną kasę(czekaliśmy 8 dni roboczych!) i wkładka dla maluchów miała być gratis a okazało się, że jej nie ma. Zadzwoniłam do sprzedawcy a ten do mnie z tekstem, że nie ma tych wkładek bo producent nawalił i mogę mu wystawić za to negatywa jest na to przygotowany co za idiota!! Powiedziałam, że negatyw mnie nie satysfakcjonuje. Pytam więc, czy wy dostałyście te krzesełka z wkładkami dla dzieciaczka???? Ferrou gratulacje wygranej. Nareszcie docenili Twój talent ![]() Dzieciaczki są prześwietne i do wycałowania ale ten czas zapiernicza![]() My na weekend z tż planujemy duże ubraniowe zakupy i wieczór tylko dla siebie. Wciaz jestesmy zabiegani i zapracowani teraz juz oboje, jest dom dziecko i praca i brak czasu na NAS. Zostawiamy Lene mamie na noc i jedziemy do kina potem na kolacje i do domu ![]() ![]()
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe moja tez sie tak ze mna bawila mama, mama mama i wygladalo to niesamowicie swiadomie choc nie bylo to ciagle chodzilam za teztem i mowilam " nopowiedz ze jestes zazdrosny, przeciez wiem ze tak"
|
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
kilka fot z chrzcin
|
#3163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kleszczowe ja zaszczepie zaczne teraz w zime bo to szczepienie trzeba zacząć jak jest zimno sa chyba trzy dawki , ja mieszkam koło lasu u mnie sa kleszcze i lekarz powiedział zeby szczepić ale nie wiem czy przed 2 rokiem życia bym sie zdecydowała . lekarka mi też powiedziała zeby po 2 czyli Szymka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie mieć rodzeństwo - mówi Ci to jedynaczka
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
jejku jak już późno idę spać bo jutro znowu do pracy się spóźnię
dobranoc
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
aixa - piekna mała nowa chrześcijanka .
Darussiaa - bardzo ładny kombinezon . ja narazie mam takie cieniutki i w niego ubieram albo w kurtke mam taka fajna z nexta przejściowa
|
#3166 | |||
|
Rozeznanie
|
Uspilam dziecie, zjadlam "obiad", wiec jestem w koncu do dyspozycji forum;
Na poczatek- Basiulec dzis mi lepiej jadl, a ja pracowalam nad moja psychika i spokojem (zennn) , i jakos sie udalo;niestety widze u niej coraz wyrazniej te krosteczki. I mam pytanie, czy ktoras sie orientuje, po jakim czasie od odstawienia alergenu schodzi wysypka? Bo odstawilam kilka podejrzanych (manna, choc to chyba nie, jablko, dynia), ale wprowadzilam juz inne, bo i tak nie schodzi ta wysypeczka. Dziekuje wszystkim milym istotkom za slowa uznania dla urody mej corenki; minka komplemenciki sle dla Amelki, no ona me te wloski tez niczego sobie Cytat:
(znana mi nawet, ale slownictwo szydelkowe), a juz tlumacze z francuskiego i jeszcze ostatnio znalazlam po niemiecku a tegoz jezyka ni w zab... Ale rzeczy tam sa po prostu PRZEPIEKNE, moze sie wiec wysile na jakies zrozumienie; Cytat:
Co do slodkosci mam to samo. Ja wprawdzie chuda jestem, ZA chuda, ale akurat slodkosci na mnie najlepiej nie wplywaja. Wrecz wydaje mi sie, ze moj zoladek ich nie akceptuje, nie bede pisala po czym o tym domniemam. A po prostu to dla mnie jak narkotyk, nie moge sie powstrzymac ![]() Cytat:
![]() U mojej to nie od slinki, bo wlasciwie niewiele sie slini, juz wczesniej duzo wiecej bylo; szyjke ma sucha, dekolt, a glownie tam wysypka, buzke czasem wilgotna, wiadomo, przezuwa wszystko, ale nie bardzo |
|||
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio teściowa kupiła chałwę w kremie do smarowania ja ją jem łyżką ![]() Super że z Małą jest wszystko w porządku i jest zdrowa Sto lat dla Lenki Szybko zaczęła mówić mama ![]() Ja dzisiaj do swojego chyba z 30min mówiłam "mama" a on się cieszył jak głupi do sera ![]() Co do tego fotelika, to na niezłego trafiłaś sprzedawcę Ja mam ten sam model, tylko inne obicie i na tej aukcji gdzie kupowałam nie było tej wkładki gratis, ale u innego sprzedawcy widziałam... Wiesz, ja na Twoim miejscu napisałabym do allegro co w takiej sytuacji robić, niech kurcze dbają o poziom.. no bo ten sprzedawca to jakiś idiota, zazwyczaj wszyscy przepraszają, gifty wysyłają, bronią się przed negatywem, a tutaj koleś od razu z nim wyjeżdża. dziwny jakiś... Na weekend też z Tż coś planujemy, w sobotę mamy rocznicę ślubu ... ale ten czas szybko leci... Pewnie jakieś kino, kolacja... Mieliśmy gdzieś wyjechać, jednak jakoś obeszło się to po kościach... mam nadzieję, że bedzie miło i przyjemnie, bo chciałabym ten dzień miło wspominać.Drcron, Kubę ubieram tak: body z długim rękawem, sweterek, rajtuzki, spodnie, do tego cieplejsza kurtka, czapa, rękawiczki jak nie zapomnę. Do tego kocyk i te przykrycie na nóżki co było w zestawie z wózkiem. Darusia, bardzo fajny kombinezon. Kożuszek tez ładny choć nie w moim stylu i dziwnie bym się w nim czuła
|
|
#3168 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A sytacja nie do pozazdroszczenia, ale jak pisaly dziewczyny, to sie zmieni. Niejedna mamusia pracujaca i kochana jest. I tez jak ktoras dziewczyna pisala, wazna jest jakosc czasu z maluchem spedzanego, a nie ilosc. Cytat:
![]() No to ja za pozwoleniem wstepnie go lekko "poklepuje" ![]() , aby zostawic mlodziezy doze wolnosci ![]() A swoja droga, co za czasy, zeby trzeba bylo sie o chlopow starac... A Ty teraz nie idziesz do pracy? Juz niedlugo nam sie tutaj wszystkie babeczki powykruszaja... Cytat:
A definicja niezla; Ta kielbasiana tez (libra) I odpowiedz TZta tez niczego sobie (ferrou), i z uzupelnieniem Pop, mozna ja przyjac ![]() Cytat:
Cytat:
A moze wlasnie tacy tam potrzebni, zeby troche ludzkich uczuc wprowadzac... Cytat:
Wiesz, wielu sposobow probowalam, zeby skolonic go do przemyslen i refleksji...Nie pomoglo. Cytat:
A to co piszesz, to mnie wyglada na nic innego jak na egzeme typowa; Sama miewam czesto, wiec troche znam temat, taki placuszek moze byc, suchy, aczerwieniony, pogrubiony, pomarszczony, albo krosteczki w okregu, potem moze sie to zaogniac, jatrzyc. Swedzi. jak to egzema, to moze byc bez przyczyny. Stres (u doroslych), atopia, zimno... A moze byc tez reakcja alergiczna. Moja Basia chyba raz mial od kotow, nie masz jakiegos siersciucha w domu? Trzeba nawilzac porzadnie |
|||||||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
i kupilam za grosze, jakis sklepik maly w biedronce kobitka sobie otworzyla z takimi rzeczami dla dzieciaczkow i w sumie zaplacilam za to i za spodnie bo jej kupowalam 70 zl.
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- ferrou w moim stylu do konca tez nie jest ale zima na to az tak nie patrze,ja jestem straszny zmarzluch i musze miec cos w czym bedzie mi cieplo a sie okazja napatoczyla, a buty mam w jasnym kolorze wiec powinno jakos to w miare wygladac.( chyba;p) ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Moja z racji posiadania swoich 3 BRÓDEK ma okropne krostki, ale nic nie daje smarowanie bopod szyja ciagle mokro, ona sie nawet nie slini tylko jej cieknie z buzi ciurkiem, sliniakow na dzien chyba z 20 zuzywam wieczorem wszystkie piore i od rana jazda od nowa.
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczna panienka
Cytat:
hmm.. byc może do pomnażania bo te wirusy muszą mieć jakąś pożywkę.. tylko czemu taką a nie inną. To jednak nie zmienia faktu że najwidoczniej daje to rezultaty i przede wszystkim pomaga innym dzieciom. Mozna się tutaj jedynie spierać czy to etyczne czy nie... podobny temat to in vitro, czy pobieranie komórek macierzystych no ale to już tematy rzeka ![]() też chyba już idę spać
|
|
#3171 | |||||
|
Rozeznanie
|
Buuuuuuuuuuuuuu..., no chyba nie zostalam znowu sama na forum? Co ja poradze, ze nie daje rady pisac za dnia???
darusia, aixa, ale Wam fajnie z tym MAMA; moja cos na ksztalt BABA powiadala. Musze przekazac babci A, no i fajne panienki macie. Aixa- slicznie malutka wygladala. Szczegolnie smok mnie ujmuje, takie fajne bobo, moja nie akceptuje...Cytat:
A co malutkiemu jest? bo chyba mi gdzies umknelo, albo nie pamietam; Alergia? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pop a jak tz, chcial by drugie? To moze dodatkowy szantaz, ze jak szybciej nie odstawi fajek, to sie zestarzejesz za bardzo na drugie ![]() Cytat:
A ja tam jak jestem w Polsce na wsi, zima, to ubieram sie we wszystko jedno co, byle cieple bylo. No ale tylko sarny mnie widza i zajace... ![]() A kozuszek fajny. U mnie w domu rodzinnym taki w tym stylu jest, po mojej mamie, ale na mnie za maly niestety ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- A ja dzis zrobilam kompot z jablek i pigw, takich wielkich. Pyszny wyszedl. A teraz ide lulku; pa pa |
|||||
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Córcia ja zwykle śliczna, i w tym futerku superaśnie wygląda
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez Pop popieram twojego tza!!!
Zamiast pieprzyc glupoty bierz sie do roboty i juz !!!! Niech Oliwka ma rodzenstwo!!!!! Mala wstala o 6 nakarmilam ja i poszla lulu a ja juz usnac nie moge... DRCRON zapomnialam Ci napisac ze jak bylam we wtorek u ginka w poczekalnii byla kobieta TAK STRASZNIE DO CIEBIE PODOBNA ze mialam jej zdjecie zrobic ale stwierdzilam ze wiochy robic nie bede!
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek wczoraj pierwszy raz sam usiadł, ale to tak bez łapania się czegoś rękami, po prostu przekręcił się na poczek podciągnął na rękach, i podwinął nóżki, żeby latwiej było do skrzynki z zabawkami sięgać. A głupia matka z okrzykami zachwytu wleciala, i teraz pewnie będzie się bał usiąść
![]() Ide się szykować, bo dzisiaj mam u eryka w szkole pasowanie na pierwszoklasistę, no i dzień nauczyciela, to i z kwiatkami małego muszę puścić do szkoły, a muszę ubrać moją sforę, i przygotować
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jezu ja nie wyspana,do 24 siedziałam nad tymi papierami,bo oczywiście zerkałam jeszcze na top model i teraz marze,żeby pójsc spac
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
P0P ja też mam, ale zauważam, że u tego elektrycznego i u tż też mózgu nie odnotowuję :P
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
libra ja Cię podziwiam,naprawdę.Kupic słodycze(ulubione!!!)i schowac?kobieto toż Ty silną wolę musisz miec jak cholera.U mnie w życiu by to nie przeszło,ja wczoraj zjadłam 2 paczki jeżyków i batona i zjadłabym więcej,ale już nic nie miałam.I jem tak codziennie te słodycze-ubóstwiam je i oprzec się nie mogę.
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakkolwiek to brzmi
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to czekoladoholiczka pewnie kiedyś od nadmiaru umrę,ale słodko tak kipnąc w fotelu z czekoladą w pysku
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Aixa - cieszę się że wszystko z Lenką OK.
. Lenka to śliczna dziewczynka i na tym zdjęciu na kolanach "chyba" taty to wydaje sie taka duża.Cytat:
Potem pomyślałam bieda dziewczyna. A na koniec pomyślałam o swoim i o innych facetach i tak mi wyszło że w sumie to w przypadku tego gatunku to faktycznie trudno dopatrzyć się mózgu![]() ![]() Cigi - ja to już jetem za stara na to pierwsze wieć o drugim to nie myślę. Co prawda jakby było to by było. Tylko nie wiem jak TZ by sobie radę dał z dwójką
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

co mnie nie zabije to mnie wzmocni

co za idiota!! Powiedziałam, że negatyw mnie nie satysfakcjonuje. Pytam więc, czy wy dostałyście te krzesełka z wkładkami dla dzieciaczka???? 
, i jakos sie udalo;
Ja mam ten sam model, tylko inne obicie i na tej aukcji gdzie kupowałam nie było tej wkładki gratis, ale u innego sprzedawcy widziałam... Wiesz, ja na Twoim miejscu napisałabym do allegro co w takiej sytuacji robić, niech kurcze dbają o poziom.. no bo ten sprzedawca to jakiś idiota, zazwyczaj wszyscy przepraszają, gifty wysyłają, bronią się przed negatywem, a tutaj koleś od razu z nim wyjeżdża.
Pewnie jakieś kino, kolacja... Mieliśmy gdzieś wyjechać, jednak jakoś obeszło się to po kościach... mam nadzieję, że bedzie miło i przyjemnie, bo chciałabym ten dzień miło wspominać.