|
|
#2731 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
listopadowa - super zdjęcia i wieści! Czyli mam wpisać na listę Zuzię czy jeszcze poczekać?
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Antje, ja niestety Ci nie pomoge bo nie mam pojęcia
Witam kobitki ![]() Ja wstałam i zadaje sobie odwieczne pytanie.... Co tu dzis gotowac???????? Może pierogi Miłego dnia
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
Antje, nie martw się dziewczyno na zapas
Myślę, że musisz jak najszybciej iść do lekarza, a on już będzie wiedział, co z tym robić. Powodzenia! Tak w ogóle witam mamuśki Ja już po śniadanku ( bułeczka ziarnista, szyneczka, pomidor ). Jutro rano zawożę TŻ na zabieg ( będzie w szpitalu maksymalnie 5 dni ). We wtorek mamy iść do księdza ustalić nowy termin ślubu ( myślę, że 30 października lub 6 listopada ). Milego dnia kobietki
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dzionka Kochane !!
Ja tez mam wiecznie problem co na obiad !!!!! Wczoraj przeszłam samą siebie w "Maczku" moj mąz patrzył i nie wierzył - zjadłam big maca, wieśmaca i cheesburgera Dzis ide do innego pana dr
|
#2735 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny odebrałam dziś moje wyniki badań miała może tak któraś? Bo sie strasznie zestresowałam
w morfologi krwi: inne/Eo, Baza, Mono/ 4% przy normie 6-2% to mam niskie Neutrofile 71% przy normie 40-70% to wysokie Mocz Nabłonki płaskie-nieliczne Leukocyty 5-10 przy normie 0-5 Bakterie-liczne Fosforany bezpostaciowe -liczne Jezu tak się stresuję a dopiero w piątek na 18do gina.. A i w moczu wykryto ERYTROCYTY I LEUKOCYTY
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-14 o 09:00 |
|
|
|
#2736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
masakra! Cały czas mi burczy ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Sądzę, że powinien spaść już śnieg.... http://www.youtube.com/watch?v=m017i...eature=related
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka a na wadze Cie przybyło ?? Ja sie jeszcze nie wazyłam bo sie boje
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki.
Wczoraj po wizycie już nie chciało mi się właczać kompa wieć chwale się dopiero dziś. Wg. ostatniej @ wczoraj był 8tc i 6d a wg. USG 8tc i 3d, więć tylko maleńka różnica jest ![]() Moje dzidzi rozwija sie prawidłowo, ma 18mm, widać było bijące serduszko i w ogóle to wyglądał jak miś, takie miał okrągłe ręce i nogi lekarz się śmiał z tego mojego określenia ale przyznał ze faktycznie wygląda jak miś Wspaniałe uczucie zobaczyć takie maleństwo, ruszało rączkami i nogami![]() Ale lekarz nie zrobił mi zdjęcia Brakło mu papieru, nie chciałam mu uwierzyć i musiał mi pokazać ten pusty rulonik w pojemniku, ale byłam zawiedziona, a mąż jeszcze bardziej. Ale i szczęśliwa bo zobaczyłam maleństwo na monitorze
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzcie mi czy moge brać Ecomer - olej z watroby rekina.
|
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() ja poki co schudlam 2 kg w ciazy, ale podobno czesto tak sie dzieje na poczatku.
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
kruczaa suupcio
Cieszymy sie razem z Tobą Aliczko, dlatego też nie staję JanuszAgnieszka a wymiotujesz, ze schudlas ??
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wymiotuje, chyba mam po prostu mniejszy apetyt i mniej jem.
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki!
Jak samopoczucie? U mnie nijak, chciałabym już być w domku na l4 bo męczy mnie siedzenie w robocie. Plecy strasznie bolą, pracuję też na komputerze całe 8h. Jeszcze się z ciążą nie ujawniłam. Mam zamiar to zrobić na koniec października po 2 badaniu- jak usłyszę pikawę bejbika. Póki co tylko się zamartwiam i wyczekuję wizyty. Nie wiem jak wyczekam do 26.10. |
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Antje, nie mam pojęcia co Ci poradzić, bo pierwszy raz słyszę tą nazwę przyznaję...Ale myślę że ten artykuł ktory wkleiła anulinka powinien trochę rozjaśnić.
A ja mam pyt: te bakterie są standardowo w badaniu moczu wykrywane??? Bo ja na nie skierowania nie dostałam, a Wy dziewczyny? Bo skąd można wiedzieć czy coś się ma jeżeli się tego nie zbada?? To jak to jest? W badaniu ogólnym moczu to wychodzi? |
|
|
|
#2745 |
|
Rozeznanie
|
Bakterie są na ogólnym na moczu jeśli dostałaś skierowanie na mocz to i zrobią te bakterie. Ty już swoje odebrałaś? Bo wczoraj też robiłaś
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mocz dopiero zaniosę jutro chyba i można po południu już odebrać wyniki A Twoje wyniki są ok, nie przejmuj się takimi małymi odchyłami, w końcu w ciąży jesteś Nie zawsze będzie wszystko idealnie w morfologii.
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Rozeznanie
|
Moje juz były wczoraj powiem Ci wiecej na kasę chorych były ;-) Bo płaci sie przy odbiorze ja chce płacić a tu że za darmo no to ok ;-)
mi na toxo nie robił jedynie odczyn VDRL- ujemny Powiem Ci że jestem miło zaskoczona glukozą bo jest super nizutka taka minimalna w ost ciąży była mega duża
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-14 o 10:47 |
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno zrozumieCytat:
![]() ja ostatnio zjadlam tortille i mialam wyrzuty sumienia ale szzczerze, wczorj mi cos odwalilo i pojechalam do miasta szukac moich "kratek tzw przysmak smakosza, smazone na tluszczu, jezzuu jaka mialam chec, uwierzcie mi, pol godziny jezdzilam po sklepach ale kupilam w koncu usmazylam pol miseczki i z tz zdzarlismy ![]() dzisiaj mnie brzusio od rana troche boolal, napiety jest, a cycki to mi wchyba ktoregos dnia w nocy odleca
|
||
|
|
|
#2749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to zaje....cie Ja zapłaciłam wczoraj 165 zł Te koszty mnie wykończa, w środę wizyta 120 zł...Mogłam sobie jakiś pakiet wykupić...---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Ale nie piję w ogóle kawy wiec nie besztam się za tą colę zwł że to pierwszy raz cola od kiedy jestem w ciaży.A te "kratki" to u mnie się nazywa "Przysmak Świętokrzyski"
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-10-14 o 10:50 |
||
|
|
|
#2750 |
|
Rozeznanie
|
OMG No to ładnie
Kurcze dlaczego on mi tego na toxo nie dał? hmmm Ja jutro płacę tylko 50zł /usg plus doppler ;-)/ A reszta na kasę ;-) Szczerze to jestem miło zaskoczona moim ginem dzwonie wczoraj i on że już za 2h mogę przyjść -ja że badań nie mam a on że jutro-nie bardzo mi pasowało bo dziś od 8-16 a nie mam z kim Zuli zostawić więc na piątek na 18 tak jak mi pasowało i to na kasę ;-) ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Kolejek nie ma a sprzęt ma super. Wszystkich umawia tylko u mnie na miasto 15tyś jest o 10 ginów którzy przyjmują na kasę /plus prywatnie jak ktoś chce/ wiec kolejek brak
|
#2751 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lekarz dokładnie powiedział, że jest przekonany w 90% . Cytat:
A zobaczyć pikające serducho - niezapomniana chwila Wczoraj dokładnie wg usg - 11tydz., 5 dzień Cytat:
). Aha - miałam łączone: usg przez brzuch i dowcipne. I powiem wam szczerze, że na dowcipnym było więcej widać - np. żołądek, nerki, naczynia śródpiersia górnego, pęcherz moczowyAsiak - na razie możesz wpisać córka - ale bez imienia, bo jeszcze musimy przedyskutować - choć Zuzia to ładne imię ![]() Cytat:
A zdjęcie pewnie jeszcze dostaniesz |
||||||
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
a coś czytam o tej ureaplazmie i niby to nie wychodzi w badaniu ogólnym moczu tylko w dodatkowym badaniu? Juz sama nie wiem.
Bo u mnie w laboratorium jest dodatkowe badanie "posiew moczu w kierunku grzybów" i kosztuje prawie 100... Robić, nie robić? Kurde Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-10-14 o 11:09 |
|
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja sie Wam wczoraj nie pochwaliłam jak po sniadaniu zaczęłam sprzątać wszystkie talarze i kubki ze stołu i poszłam myć i myje i myje i myje coś takie podłużne i płynem polałam i szoruje patrze a to PILOT do telewizora haha. Pół dnia go suszyłam a teraz troche kiepsko działa A na obiad chyba zrobie placki ziemniaczane z kurczakiem, pieczarkami, serem żółtym, papryczką i ogórkiem, takie a'la pizza
|
|
|
#2754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj zaserwuję gulasz. A od chęci będzie zależeć z czym.
Mam ochotę z plackami ziemniaczanymi. Ale kto te ziemniaki zetrze, jak TŻ znowu na badania pojechał. Jak mi ochota przejdzie to z ryżem będzie. Byłam 2 dni temu w hurtowni z bielizną i ciuchami i kupiłam sobie super cycnik za całe 8,90 zł. W końcu moja mleczarnia ma odpowiednie oparcie . Niestety chiński, ale patrząc na cenę i wykonanie jestem jak najbardziej na tak. Całe życie miałam takie typowe 75B, a teraz już 80C |
|
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A te bakterie są w rubryce osad w moczu wiec na bank też to będziesz miała robione ;-)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-14 o 11:18 |
|
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Ze skromności nie zaprzeczę
Hihi, moja mama rewelacyjnie gotuje i babcie tez dobre kucharki były, ktoś musiał przejąć pałeczkę
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba im mniej człowiek w necie czyta tym zdrowszy jest...Bo tak to można by całą listę badań laboratoryjnych porobić:P Liczę że wszystko ok Jeszcze czytałam że przy urealpasmie i chlamydii sa problemy z zajściem w ciąże. Co za cholerne choróbska. W ogóle teraz się tyle badan robi, a moja mama np mówiła mi że w 8 mscu dopiero do ginekologa poszła;] Nieźle co? Kiedyś to się niczym chyba nie przejmowali A teraz toksoplazmozy, cytomegalie, HPV i człowiek się tylko stresuje i szkodzi dziecku.
|
|
|
|
|
#2760 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc kobitki
![]() Cytat:
ale nie denerwuj sie, zanim nie pojdziesz do lekarza ![]() Cytat:
a dzis spagetti mmm moglabym dziennie to jesc![]() Cytat:
Cytat:
a ja wlasnie sobie policzylam ze chyba do lekarza sie wybiore 2 listopada, ale nie wiem czy nie wyjezdza gdzies z powodu 1 listopada, bo mialam byc za iesiac wiec wypada to wtorek a nie czwartek 4-go to znowu 2 dni wczesniej nie?![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Może pierogi 

Brakło mu papieru, nie chciałam mu uwierzyć i musiał mi pokazać ten pusty rulonik w pojemniku, ale byłam zawiedziona, a mąż jeszcze bardziej. Ale i szczęśliwa bo zobaczyłam maleństwo na monitorze