|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
nalesnikami tez nie, musi miec mieso dlugo pracuje i szkoda mi go, ze bedzie glodny. Juz powinien byc w domu a jeszcze nie wraca wrr---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- ja chodze prywatnie do gina, ale niestety okres oczekiwania i tak jest dlugi. Zreszta bylam tydzien temu na konsultacji szybkiej, jak dowiedzialam sie o ciazy i kazala mi przyjsc za 3 tygodnie, zeby cokolwiek mogla zobaczyc i w sumie nie wiem, czy w panstwowych czeka sie dluzej czy tyle samo.
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2010-10-13 o 19:33 |
|
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko niby jeden raz prywatnie, a będę chciała częściej :P to myślę, czy np nie wybrać się później prywatnie, jak będzie dziecko większe trochę. nie wiem sama................. z kasą niby nie jest najgorzej, ale w tym m-cu mamy dużo wydatków, bo ciągle się urządzamy jeszcze
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
JanuszAgnieszka heh skąd ja to znam, u mnie też ciężko w tej kwestii. Zupy to raczej w przedbiegach odpadają ale ja na mięso patrzeć nie mogę. Nawet po wędlinę do sklepu nie mogę wejść. Więc już od jakiegoś czasu męczę go, że jak chce to niech sam sobie gotuje. Teraz ma żonę wegetariankę i albo je to co mu zrobię albo...
Już kotlety sam sobie robi Nie ma lekko A z tym mięsem to nie, że takie widzi mi się moje ale serio tak mi się podnosi do gardła...nie chce pisać bo wiadomo co się dzieje.
|
#2704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze tak sobie siedzę przed tym komputerkiem a moi mężczyźni śpią sobie smacznie, w dodatku w moim łóżku.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-10-13 o 19:46 |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem prawie w 13 i w sobotę będę miała 3raz robione USG Dziewczyny moja pazerność została ukarana TAK MI NIEDOBRZE!!! Zjadłam średni półmisek sushi Fuj...
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-13 o 19:44 |
|
|
|
|
#2708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak naprawde apetyt mam mniejszy niz przed ciaza, schudlam 2 kg, zobaczymy co bedzie dalej. Mdlosci na szczescie nie mam wiec nie zwracam tego, czego i tak malo dostarczylam zoladkowi.---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- z tego co czytalam nie powinno sie jesc sushi w ciazy...
|
|
#2709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam MOŻNA JEŚĆ SUSHI AKTUALIZUJE Ryby nie sa nosicielami toxoplazmozy!!! Nawet surowe . Surowe mieso moze byc zakazone toxo, ale nie surowa ryba. ŻYCIE WETERYNARYJNE 2002, 77 (10) Maria Kowalska Toxoplasma gondii jest pierwotniakiem. Podobnie jak Cryptosporidium spp., Isospora spp. i Sarcocystis spp. należy do kokcydiów (Coccidia). Złożony cykl rozwojowy T. gondii opisano w 1970 r. (1). Umożliwiło to poznanie przebiegu inwazji zarówno u żywiciela ostatecznego (rodzina kotowatych), jak i żywicieli pośrednich (inne gatunki ssaków, zwłaszcza gryzonie, a ponadto ludzie oraz ptaki), a także źródeł i sposobów szerzenia się choroby (2).
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-13 o 19:50 |
|
|
|
|
#2710 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też miałam prawie 0 objawów i mam nadzieje, że jest dobrze.teraz częściej mnie rano mdli. Cytat:
Cytat:
![]() czlowiek w pogonii za kasą ciągnie prawie 2 etaty ( ja tak mam) no i co? kasa jest i owszem, całkiem spora, ale nerwy mam na wykończeniu. dzisiaj opieprzyłam mojego pracownika... słusznie, ale mogłam tak nie skoczyc na niego, cóż zrobić, nerwy mi siadają. ale mam zamair dokończyć projekt i od początku listopada, spadam na l4, musze odpocząć! Cytat:
Cytat:
![]() !!!!Cytat:
tak piszecie, że podobnie jak eweska nie nadążam, a mam tylko 24h przerwy . ide nadrabiać.
|
|||||||||
|
|
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
POZWOLĘ SOBIE WKLEIĆ BO TEN TEMAT MNIE DOGŁĘBNIE ZACIEKAWIŁ ;-)
Lista rzeczy niewskazanych i zakazanych w ciąży Lista rzeczy niewskazanych i zakazanych w ciąży, czyli lista rzeczy szkodzących mamie i maluszkowi. Alkohol – regularne picie nawet jednej lampki wina zwiększa trzykrotnie ryzyko poronienia a pięciokrotnie niebezpieczeństwo wystąpienia wad rozwojowych płodu. Papierosy – ciężarna, która pali codziennie urodzi dziecko ważące o ok. 120 g mniej niż wtedy gdyby nie paliła. Nikotyna powoduje zwężenie naczyń krwionośnych, także tych w łożysku, przez co maluchy gorzej są zaopatrywane w niezbędne im substancje. Mocna kawa i herbata – wypijanie do 7 filiżanek kawy dziennie zwiększa o 80% ryzyko urodzenia martwego dziecka, przy 8 - ryzyko wzrasta o 300%!! Miłośniczki tych napojów powinny zadowolić się filiżanką słabej kawy lub herbaty dziennie. Najlepiej jednak kupić kawę bezkofeinową i herbatki owocowe (nie ziołowe!). Zioła – niektóre mogą działać poronnie, inne wywołują biegunkę, wymioty, kołatanie serca. Nie należy ich używać bez konsultacji z lekarzem; Nie jedz: Surowego lub niedogotowanego surowego mięsa – może on być źródłem zakażenia toksoplazmozą. ]Serów pleśniowych miękkich typu camembert lub feta– spotyka się w nich bakterie z rodzaju listeria. Surowych owoców morza i ryb (sushi, ostrygi) – bywaja zakażone groźnymi bakteriami lub pasożytami. Surowych jaj, niepasteryzowanego mleka – bywają zakażone salmonellą. Dużych ilości wątroby – zawiera witaminę A, której nadmiar może być szkodliwy dla rozwijającego się organizmu dziecka. Owoców i warzyw z uszkodzona skórką, produktów nieświeżych oraz takich, na których można dostrzec pleśń. Produkty takie mogą zawierać szkodliwe substancje. Inne: ]Nie używaj detergentów[ o ostrych zapachach i produkowanych na bazie amoniaku oraz chloru. Gdy musisz ich użyć załóż gumowe rękawice. Malowanie ścian zostaw przyszłemu tacie. Farby mogą zawierać rtęć i ołów, których opary są dla ciebie i maluszka bardzo niebezpieczne. Również nie przebywaj w świeżo pomalowanym pomieszczeniu. Trzymaj się z dala od kuchenki mikrofalowej ]Nie okrywaj się kocem elektrycznym.Pole elektryczne, które on wytwarza, stanowi zagrożenie dla dziecka. Może również nadmiernie rozgrzać Twoje ciało. =U kosmetyczki nie wolno korzystać z żadnych zabiegów z użyciem prądów galwanicznych ani okładów rozgrzewających Unikaj silnych depilatorów, preparatów wybielających przebarwienia, intensywnie działających kremów – z kwasami owocowymi, retinolem; Zrezygnuj z szamponów przeciwłupieżowych; Unikaj długich gorących kąpieli; Zrezygnuj z solarium i sauny jeśli chodzi o sport to odpuść sobie intensywny jogging, jazdę konną, jazdę na rowerze i motorze, jazdę na nartach i rolkach, gry zespołowe (np. koszykówka), nurkowanie DOPISUJE ŚLEDZI TEŻ NIE, WĘDZONYCH NIE I NIEKTÓRYCH JOGURTÓW NIE BO TO ZNALAZŁAM Podsumowując suchy chlebek i woda ;-) A tak na serio wszystko szkodzi ;-)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-13 o 20:08 |
|
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie
"Nie jedz: Surowych owoców morza i ryb (sushi, ostrygi) – bywaja zakażone groźnymi bakteriami lub pasożytami."
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
o akurat szamponow przeciwlupiezowych uzywam, mysle ze bez przesady w nieduzych ilosciach nie powinny zaszkodzic...
|
#2714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje sushi było świeżutkie znam dostawców ;-) i toxo to nie w rybie Jak zjesz zielonego łososia to i tak będzie żle ;-)
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam
Lekarz po prostu jest niesamowity! Przemiły!! Nic sie nie krępowałam. Chciał zrobić usg przez brzuch ale nic nie było widać i wziął mnie na dowcipne. Włożył magiczną różdżkę i powiedział "oto dzidzius i jak mu serduszko szybko bije" Ja chyba umre do tego czasu!!! No ale tak umawia wszystkie pacjentki. Coś tam dzidziusia pomierzył, jajniki mi pooglądał, w sumie normalnego badania ginekologicznego mi nie robił. Na nastepnej wizycie ma mi zalożyć karte ciąży, wtedy zrobi wszystkie badania i da zdjecie. Dał tez skierowania na badania. Nawet z tego wszystkiego nie zapytałam który to tydzien Aha powiedział ze mam tyłozgięcie macicy ale, ze to ponoć normalne i nie ma co panikować. Co powiecie na ten temat?? Dziewczyny ja nie wiem czy wytrzymam do 10.11 ![]() Ale biło serduszko jaaaaaa Dziękuje moje kochane za kciuki
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
Ale ja własnie po to wkleiłam aby uświadomić że na tej liście są te rzeczy, które jemy, używamy i wszystko jest ok ;-)
|
#2717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tymi farbami, zapachami olejnych itd,to chyba jak się 5 min przebywa w takim pomieszczeniu to nic sie nie stanie dzidzi co? Bo ja miałam pecha ostatnio i jak byłam w kolejce na poczcie to coś tam lakierowali obok i śmierdziało strasznie lakierem do drewna i stałam tam z 10 min. W jaki sposób to jest szkodliwe? Ale chyba nie w tak małej ilości? ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
W którym tygodniu jesteś? A tyłozgięciem to sie nie martw, dużo kobiet go ma, więc spokojnie. Taki Twój typ urody
|
||
|
|
|
#2718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz niepotrzebne były stresy.Tyłozgięcie to taki "urok" kobiety W sumie nic się nie powinno z tym dziać ale tak jak w moim przypadku (też mam tyłozgięcie) doprowadziło do problemów z oddawaniem moczu bo macica się wolno prostowała i uciskała na pęcherz. Jednak po tygodniu samo przeszło bo zaczęła się prostować. Nic się nie bój, podobno tyłozgięcie ma bardzo duży procent kobiet.
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamuski
yo ja szybko skrobnę co u mnie, wisyta u lekarza minęła bez badania ginekologicznego i bez usg. będę je mieć dopiero 03 listopda, karty ciąży nie dostała, jedynie luteine pod język i skierowanie na badanie. wizyte u lekarza mam 9, oczywiściwe usg będzie robił inny lekarz. więc mam wrażenie, że jestem daleko daleko z tyłu z tym wszystkim. namawiają mnie tez ludzie na genetyczne, z tego co wiem należy je zrobić równo w 11 tygodniu ciąży, ale terminowo wyjdzie w tym d=samym czasie co moje zaplanowane. dzisiaj mnie mdli, ale na maxa, na śledzie nie umiem patrzeć, w pracy myślałam, że nie wyrobię z żołądkiem, sie trochę czuję jak po 2-dniowej bibie ostro zakrapianej. co do tyłozgięcia-ja usłyszałam, że to taka uroda i z reguły w niczym nie przeszkadza. i coś jeszcze miałam pisać, ale już zapomniałam, hehe |
|
|
|
#2722 | |
|
Rozeznanie
|
spice1985 zaduszę cię ;-)
Ja nie po to to wklejałam żeby straszyć Tylko żeby coś uzmysłowić, zeby nie popadać w paranoje ;-) Zobacz stwierdzenie u ludzi może wystąpić zespół downa-może nie musi, może wystąpić reakcja na farbe-moze nie musi Zawsze jest jakiś odsetek i tak na prawde dzieciak może dostać uczulenia na marchewkę Wszystko z głową A farbą się nie przejmuj na bank ci nic nie będzie ;-) ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Wiem ,ze tam pisze ze to doustna ale śmiało możesz wiem coś o tym ;-) gin w szpitalu mi to powiedział kiedyś dopochwowa była baaardzo droga
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
Aliczka super! Bardzo się cieszę,że widziałaś i słyszałaś serduszko
Cudne uczucie,prawda? Fajnie, że na takiego miłego lekarza trafiłaś. a co do tyłozgięcie to też je mam, ale szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy wiążą się z tym jakieś problemy. Póki co nie przejmuję się tym Dziewczyny pisały,że dużo kobiet to ma i w ciązy to nie przeszkadza ![]() Buziaki dla Ciebie i Fasolki |
|
|
|
#2724 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Jak ja bym chciała być już po tym usg a ono dopiero we wtorek. Właśnie wróciłam z synkiem z treningu umarzłam nie źle 1,5 godziny na dworze brrr a później jeszcze na nogach do domku. |
||
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
jakos nie wpadłam, że można dopochwowo, nie powiem, żeby było jakies straszne to trzymanie jej pod językiem, ale jest taka niesmaczna
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam tylozgiecie i gin mi powiedzial, ze powinno sie wyprostowc jak bede w ciazy
|
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Soryyyy Ciąża na rozum pada
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() Ale skrobiecie... Dawno nic nie pisałam ale podczytuje w każdej wolnej chwili choć mi ich brak ![]() Chciałabym ogłosić ze byłąm w pon na usg z maluszkiem wszystko ok 25.4mm długości (strasznie sie skulił, pani doktor chciała go troszkę "wyprostować" ale się zaparł uparciuch) serduszko pięknie bije 184uderzenia na minute, pani dr powiedziała, że to w normie ale boję się że troche za szybko fotki wkleję pózniej...Buziaki i dobrej nocki
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2010-10-13 o 22:54 |
|
|
|
#2729 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomocy! Jestem zalamana....dostalam wczoraj swoje wyniki i test na ureaplasme wyszedl pozytywny ;( tak sie boje ze to moze zabic moje malentwo! Miala to ktoras z Was? wiecie jakie to ma konsekwencje dla dzidziusia?Czytalam niby na necie pare artykulow ale roznie pisza, a wle sie nie nakrecac i nie demerwowac. Jesli cos wiecie prosze napiszcie. Mam wynik >(lub rowny) 10^4
|
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
Słonce ja za godzinę moje odbieram też się denerwuję jak wrócę poszperam w necie co to może u ciebie znaczyć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

zawsze może wyskoczyć po chińską
nalesnikami tez nie, musi miec mieso 

Często przychodzą Panie na depilacje bikini albo na całkowite wydepilowanie właśnie przed wizytą u ginekologa. Jak to mówią "to nie te czasy gdzie baby futrem świeciły przed oczami ginekologów" 
Hehe co Wy na to? Ja rozumiem jekieś częsciowe ale żeby taką golizną mu walić? 

!!!!

fotki wkleję pózniej...
i dobrej nocki