|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Viki i jak ta pościel gatunkowo? zadowolona jesteś? mi zależy na ochraniaczu na szczebelki i falbance osłaniającej+komplet pościeli
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
|
|
#1893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do temperatury, to pytałam położnej i szukałam na necie informacji i wyszło, że najlepsza temperatura to 20-22 stopnie w dzień i 18-20 stopnie w nocy ![]() Trzymam I za wizytę 79 Marta (i inne dziewczyny, które dziś mają, a nie jestem tego świadoma) I też proszę o kciuki, bo też mam wizytę ![]() Ja chyba popadam w jakąś jesienną depresję Nie mam chęci nic robić, najchętniej bym leżała i spała. Mam ochotę gdzieś wyjść, ale nie dam rady już chodzić. Poza tym jedyne ciepłe buty, jakie mam to na obcasach W domu się nudzę okropnie - ciągle tylko sprzątam, wypakowuję graty itp. I tak już od miesiąca. Dobija mnie też to czekanie na poród. Czuję się jak wieloryb - nogi i dłonie mam mega opuchnięte, brzuch ogromny. No nic - kończę smęcić i zrobię sobie kąpiel z pianą PS. Czy brak apetytu powinien mnie niepokoić? |
||
|
|
|
#1894 |
|
Dragonfly
|
ja zaraz ide po zamowiona firane
przyjechala ostatnio babka tzta,sie spojrzala i zaczela marudzic ze czemu nie mamy porzadnej firany tylko prawie puste okno,a ja na to,ze ona miala tylko dwie w segmencie na to okno ale byly podarte i pozolkle wiec nie wzielam,bo jak mam taka lipe wieszac to wole w ogole nie wieszac- na razie nie mamy pieniazkow na nowa.Poszla ze mna do sklepu z firanami,wybralam sobie taka ladna z promocji(akurat na ostatnie metry sie zalapalam,bo byla dosc piekna,tania to szla jak woda) i mi dolozyla teraz jak babka mieszka u tej sasiadki na wsi(poki domu nie wykonczono jeszcze),to sie zrobila troche milsza i w ogole przyjezdza tu,zje obiad,ale nic nie przeklada nam,ani w koncu nic mi nie dogaduje oraz przywozi bulki,cos do jedzenia... tesciowa twierdzi,ze jak szalona babka jeszcze tam pomieszka,to troche spokornieje i doceni w koncu bliskich..Wredne jestesmy,ja wiem![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Lutien,cos slyszalam ze na jakis czas przed porodem spada apetyt i nawet sie troche chudnie,wiec chyba niedlugo nowa dzidzie bedziemy witac na watku
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty-dużo ich dziś
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Miała juz któraś z Was robione badania wymaz z szyjki macicy? Dzisiaj wreszcie piorę rzeczy córeczki- pierwsza partia już prawie wyprana, poza tym trochę posprzątałam i teraz odpoczywam bo juz miałam skurcze od mopa... Dobrze, że dzisiaj nie muszę gotować obiadu bo zjemy wczorajszy. Czeka mnie "tylko" prasowanie dwóch firan... Kupowałyscie może ubranka firmy Ewa Klucze? Jak materiał? |
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Z ty napinaniem to już schizuje od dawna. chyba taka moja uroda bo ktg nie wykazało żadnych skurczów. i to 4 dni pod rząd. to było w 29 tyg i póki co ciągnę
![]() Cytat:
http://www.feretti.pl/ricordo-ecru-prestige.html Fajna. Planuję taką na wiosnę jak juz młoda wyskoczy z gondoli lub spiworka. Dziś skończyłam 35 tydzień Zakupów ciąg dalszy. Dzis lecimy do ikei kupić sofę rozkładaną i fotel a we wtorek reszte dupereli: koszyczki, ramki itp ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- tak, dwa razy. |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
paulinka, joanna, marta, lutien- trzymam kciuki za Wasze wizyty
EdziaO - sytuacja z pieskiem jest trudna dla Was, ale fajnie ze docelowo macie podwórze, żeby piesek miał gdzie mieszkać. I w sumie, z tego, co piszą dziewczyny- jeszcze będzie zachwycony tym mieszkaniem w budzie.Ale postępowanie wuja jest poniżej krytyki. Co do snów o zdradzie, to mi się śniło, że nakryłam męża na seksie z facetem w naszym łóżku- gdzie mój tż był - że tak powiem- stroną aktywną - a ja w tym śnie byłam wcale nieporuszona tym faktem, nawet powiedziałam, żeby sobie nie przeszkadzali , tylko dokończyli ![]() Wprawdzie nie jesteśmy homofobami, ale jak rano opowiedziałam sen mężowi, to mu się prawie niedobrze zrobiło, a ja śmiałam się cały dzień. |
|
|
|
#1901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupilam jeszcze 10 pieluch tetrowych zwyklych i jedna tetre kolorową. Jeszcze kupie tam lezaczek, jest taki swietny z grubymi szelkami, pałąkiem za 80zl. Firma Adbor. Cytat:
Bylam dzis w hurtowni bo myslalam ze kupie kocyk, ale tam z mikrofibry nie maja bo babka mowi ze mikrofibra na zime nie a poza tym z tego materialu to sa najgorsze kocyki i oni ich nie prowadza, bo sa cienkie i zelepsze sa z Polaru badz jak mi pokazala kocyk za 100zl z jakiegos czegos takiego grubego ze byl taki miesisty.Pokazala mi jeszcze taki jakby spiwor na wzor nosidelka w srodku z takim misiem, cos kolo 100zl i powiedziala, ze to lepsze niz kocyki. Doszlam jednak do wniosk uze nie bede zadnego kocyka kupowac bo mam kocy duzo w domu wiec jakis upiore i juz WOW ![]() aha i bylam w BIEDRONCE rano bo mialy byc te buty ala EMU.. poszlam o godzinie 7.30 (biedrona od 7) i juz nie bylo, wiec sie pytam bo widze ze ludzi przeciez nie ma (klientow).. a tam dziewczyna no ze juz zeszly a ja mowie jak to??? pol godizny sklep otwarty nie ma aut, nie ma ludzi wiec jak? Poszlam do drugiej biedronki i to samo.. no moze i ok zaoszczedzilam 26zl heh, ale kupilam rajtki dla małej zielone i skarpetki dla siebie z mikrofibry
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-14 o 12:46 |
|||
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuśki
ja się chwale ze zaczeliśmy 30 tc ide was nadrobić
|
|
|
|
#1903 |
|
Dragonfly
|
ja wymarzylam sobie z duperelkow duzy szklany wazon na nowe mebelki,wloze do niego takie dlugie galazki i przyozdobie,pracowalam kiedys w kwiaciarni to bede miala niezla frajde z takiej roboty
ramki tez by sie przydaly..ale tesciowa chce nam paczke wyslac,podobno ladne zaslony,pajace polarkowe dla malej i moze spiworek tez bedzie![]() Dzis poczulam sie tu naprawde swojsko,jak w domu(jak babka tu byla,to czulam sie obco) i tyle rzeczy jeszcze trzeba tu zrobic,ale z czasem moze jak sie za to zabiore,to nie bede miala czasu na martwienie sie porodem tylko gdzies w biegu urodze no bo i tak urodzic trzeba,no w ciazy do konca zycia nie bede chodzic,a to tylko jeden dzien boli,a potem dochodzenie do siebie i po wszystkim..naprawde zamierzam jechac do szpitala na ostatnia chwile
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Sanderinka no w końcu, Wy zamykacie nasz peleton
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj potem znać co tam u Marysi
|
|
#1906 |
|
Raczkowanie
|
Sanderinka to jesteś zaraz za mną
Mi leci 30 tydzień i 5 dzień*
|
#1907 | |||
|
Zakorzenienie
|
no to zaczne od spania
mała bedzie spała w łóżeczku no i za wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
ja też taki mam plan ![]() Cytat:
no w koncu mała mi bardzo namietnie i z pasja wkłada rączki bądź nóżki w żebra i bok boliiiiiiiiii ![]() i czytałam opisy poródów to płakałam wogole sie jakaś taka dziwna zrobiłam |
|||
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1909 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nocki -ja dziś przespałam dziś prawie całą noc od niepamiętam kiedy powodzenia u lekarza Cytat:
i ja nie mogę zrozumieć tego, że ona uważa, że jej starszy syn robi wszystko najlepiej na świecie i młodzy powinien robić dokładnie tak samo. A temu starszemu na początku roku urodziło się właśnie dziecko i oni mieli kołyskę, drogi wózek i wogóle wszystko najlepsze i markowe -no to sobie nie wyobraża, że my możemy mieć inaczej trzymam kciuki za wizytę Cytat:
![]() Cytat:
też uważam, że lepiej troszkę chłodniej niż za ciepło - ale nie potrafię wytłumaczyć tego komuś kto w zimę w domu ma z 30 stopni -to jak taki ktoś znajdzie się w normalnej temp. to marznie i u nas jej wiecznie zimno !Cytat:
Cytat:
Tż wymyślił, że jak się na nią jednak zdecydujemy to jak ona będzie do nas przyjeżdżać (robi to tylko wtedy jak tż po nią pojedzie a potem ją odwiezie)to będziemy kołyskę chować ![]() Tż też się złości bo całe życie jest porównywany do starszego idealnego brata - obiecałam sobie, że jeśli kiedyś będziemy mieć drugą dzidzie to nigdy nie będę jej porównywać do pierwszego dziecka bo przecież każde dziecko jest inne i chce robić wszystko po swojemu Apoolonia -fajnie ta skóra wygląda EdziaO - bernardyny są fajne -ale tych przeżyć to Ci nie zazdroszczę i nie rozumiem jak można komuś taki "prezent" zrobić - przecież to żywa istota a nie zabawka Joanna za wizytę Cytat:
wiecie ja i tak zrobię po sw0jemu. Coraz bardziej przekonuję się, że łóżeczko wystarczy. Dobra już o tym nie myślę ![]() ![]()
|
|||||||
|
|
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
ehh nawet nie czytam co napisane wybaczcie ale jestem tak zła że ledwo widzę monitor przez łzy... miałam dziś wizytę u tego starego capa - jak pisałam 2 tygodnie temu zauważył na usg jakiś płyn w komorze mózgu małej. OBIECAŁ że dziś zrobi kolejne usg żeby to sprawdzić i w razie "w" wyśle mnie na jakieś specjalistyczne badanie. i CO?! dziś stwierdził ze skoro za 2 tygodnie będą mnie kroić to on sie nie będzie wysilał
, ani razu cytologii, obciążenia glukoza i żadnych innych badań - co chciałam np te tarczyce to musiałam sama płacić lub prosić rodzinnego. Po drugie on ma do mnie pretensje że sama mogłam pomyśleć o wykonaniu np tego obciążenia glukozą lub posiewu - nie chce mi robić bo skoro mnie tną to po co on będzie tracił czas . Wychodzi na to że sama muszę sobie zrobić płytki krwi i INR przed operacją bo na tego ch**a nie ma co liczyć! w ogóle już do niego nie mam zamiaru iść jutro umówiłam się prywatnie na usg do jakiejś pani doktor - jedyna która mogła od razu mnie przyjąć zresztą każdy lepszy niż ten c**l! Ledwo go uprosiłam o badanie na samolocie - faktycznie wielka fanaberia z mojej strony żeby w 36 tygodniu chcieć wiedzieć jak tam moja szyjka!!! jestem taka ściekła i boje się o maleństwo, brzuch mam przez to jak kamień . nie wiem jak do jutra wytrzymam |
|
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
odstepy długie zreszta nawet nie umiem tego nazwac jak sie zepnie brzuch to mi sie wydaje jakbym sie składała z samego brzucha.
Mam do tego jakies kłucia jak w jajniku. sama nie wiem.
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:13 |
|
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() :sli na: muszę odkopać mój przepis ![]() Sereniti ![]() :przytu l:![]() ![]() nie denerwuj się już
|
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
Sereniti współczuję
Dziewczyny, czy któraś z Was też tak ma, że dzidziuś się mało rusza? Bo ja coraz bardziej panikuję, a wizytę mam dopiero jutro I już sama nie wiem co robić - w necie znalazłam, że jak dzidziuś się nie rusza dłużej niż 12 godzin to jechać do szpitala, ale on trochę pobrykał jednak, ale coraz mniej Moja mama mówi, że mam się nie martwić, ale same wiecie jak to jest - my się zawsze martwimy na zapas... Kurczę sama już nie wiem
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
sereniti przykro mi ze na takiego buraka trafiłaś
my wrocilismy od lekarza, mały miał usg głowki i jest wszystko ok, ostatnio tam byly jeszcze malenkie zmiany ale juz sie wchłoneły i jest ok Michałek waży 2400g
|
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ta stronka co podawałyscie to wystarczy sie tylko zarejestrować żeby te paczuszki dostać???
Kootekk to super że maluszek Twój Ukochany tak ładnie rosnie i przybiera na wadze Teraz będzie już z dnia na dzień coraz lepiej... Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:31 |
|
|
|
#1917 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Sereniti to jakiś konował a nie lekarz !!! Skoro ma takie podejście to może faktycznie,że wszystko jest dobrze a on Cię tylko niepotrzebnie nastraszył -dobrze, że jutro idziesz gdzie indziej
Kootekk ![]() ![]() klask i:dla Michałka a ja też mam dobre wieści dzwoniłam do lekarza o wyniki i wyszły dobrze czyli to nie od wątroby kamień z serca normalnie
|
|
|
|
#1919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jezu, co za konował! Ja bym mu napisała opinię na necie, żeby inne dziewczyny do niego nie trafiły. Dobrze, że się umówiłaś do innego lekarza na jutro. Trzymam kciuki, żeby na usg było wszystko ok ![]() Cytat:
Jeśli byś nei czuła ruchów dłużej to zjedz słodkie i poczekaj. Jeśli się nadal nie będzie ruszać to dopiero należy jechać na pogotowie |
|||
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
sereniti plynem w mozgu sie nie przejmuj. Moja tez ma
I moja ginka bada to na dwoch wizytach wlasnie, plyn ciagle jest, po tej stronie mozgu na ktorej mała leży. ale jest go mniej niz miesiac temu ![]() Moja ginka mowi ze to normlane A reszte bez komentarza, tez bym sie wydarła. A jabym była z meżem to jeszcze by mu sądem pogroził. ![]() Zrób mu kaszane na mieście. nagłosnij sprawę - może sie ktos zainteresuje. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

Nie mam chęci nic robić, najchętniej bym leżała i spała. Mam ochotę gdzieś wyjść, ale nie dam rady już chodzić. Poza tym jedyne ciepłe buty, jakie mam to na obcasach
przyjechala ostatnio babka tzta,sie spojrzala i zaczela marudzic ze czemu nie mamy porzadnej firany tylko prawie puste okno,a ja na to,ze ona miala tylko dwie w segmencie na to okno ale byly podarte i pozolkle wiec nie wzielam,bo jak mam taka lipe wieszac to wole w ogole nie wieszac- na razie nie mamy pieniazkow na nowa.Poszla ze mna do sklepu z firanami,wybralam sobie taka ladna z promocji(akurat na ostatnie metry sie zalapalam,bo byla dosc piekna,tania to szla jak woda) i mi dolozyla

z jakiegos czegos takiego grubego ze byl taki miesisty.
?
19.08.2011
boliiiiiiiiii
tylko ze taki to z dobrej cukierni by stary nie byl

. nie wiem jak do jutra wytrzymam 

klask i:dla Michałka
I moja ginka bada to na dwoch wizytach wlasnie, plyn ciagle jest, po tej stronie mozgu na ktorej mała leży. ale jest go mniej niz miesiac temu