Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 11:07   #1891
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Viki i jak ta pościel gatunkowo? zadowolona jesteś? mi zależy na ochraniaczu na szczebelki i falbance osłaniającej+komplet pościeli

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:11   #1892
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Viki i jak ta pościel gatunkowo? zadowolona jesteś? mi zależy na ochraniaczu na szczebelki i falbance osłaniającej+komplet pościeli
ja jestem zadowolna baardzo, dzis ja bede prala, zobaczymy czy nic sie z nia nie zrobi po praniu

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:14   #1893
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
zobaczycie, im blizej terminu tym strach większy- jak przeżyję poród i pobyt w szpitalu? Jak poradzę sobie z takim maleństwem? Czy nie zrobię mu krzywdy? Jak je ubierać? ITP ITD....
A ja właśnie nie mam takich myśli (co mnie dziwi). Bardziej myślę o tym, żeby już urodzić, a z resztą dam sobie radę

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie będą spać wasze maleństwa ? w łóżeczkach ?
bo wczoraj miałam długi wykład od mojej kochanej teściowej, że w łóżeczku to absolutnie nie nie nie !!! bo zima będzie i zmarznie dziecko i koniecznie musimy kupić kołyskę -tłumaczę jej, że chyba nie kupimy bo kosztuje ponad 300 zł i starczy na pół roku i wolimy monitor oddechu-chyba nie wie co to jest ale już jej nie tłumaczyłam tego -a ona dalej swoje (a na te 300 zł powiedziała, że to przecież żadne pieniądze! a dla nas to dużo ale ona nie ma o tym pojęcia)
a najbardziej to jej chodzi o to, że jej starszy synuś miał taką kołyskę a że on robi wszystko najlepiej na świecie to młodszy (czyli mój tż) ma robić tak samo - wszystko inne jest źle
Moja będzie spała w łóżeczku w swoim pokoju. Weź pod uwagę to, że starsze pokolenie uważa, że dziecko powinno mieć zawsze wysoką temperaturę. I niestety nie przetłumaczysz, że nie należy przegrzewać dzieci
Co do temperatury, to pytałam położnej i szukałam na necie informacji i wyszło, że najlepsza temperatura to 20-22 stopnie w dzień i 18-20 stopnie w nocy

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
idę dzisiaj na wizytę do GINA ! Proszę o kciukaski :roll eyes:
Trzymam I za wizytę 79 Marta (i inne dziewczyny, które dziś mają, a nie jestem tego świadoma) I też proszę o kciuki, bo też mam wizytę

Ja chyba popadam w jakąś jesienną depresję Nie mam chęci nic robić, najchętniej bym leżała i spała. Mam ochotę gdzieś wyjść, ale nie dam rady już chodzić. Poza tym jedyne ciepłe buty, jakie mam to na obcasach
W domu się nudzę okropnie - ciągle tylko sprzątam, wypakowuję graty itp. I tak już od miesiąca.
Dobija mnie też to czekanie na poród. Czuję się jak wieloryb - nogi i dłonie mam mega opuchnięte, brzuch ogromny.
No nic - kończę smęcić i zrobię sobie kąpiel z pianą

PS. Czy brak apetytu powinien mnie niepokoić?
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:16   #1894
Artystka23
Dragonfly

ja zaraz ide po zamowiona firaneprzyjechala ostatnio babka tzta,sie spojrzala i zaczela marudzic ze czemu nie mamy porzadnej firany tylko prawie puste okno,a ja na to,ze ona miala tylko dwie w segmencie na to okno ale byly podarte i pozolkle wiec nie wzielam,bo jak mam taka lipe wieszac to wole w ogole nie wieszac- na razie nie mamy pieniazkow na nowa.Poszla ze mna do sklepu z firanami,wybralam sobie taka ladna z promocji(akurat na ostatnie metry sie zalapalam,bo byla dosc piekna,tania to szla jak woda) i mi dolozyla w koncu bedziemy mieszkac jak ludzie,jeszcze te meble dzisiaj moze beda do odbioru teraz jak babka mieszka u tej sasiadki na wsi(poki domu nie wykonczono jeszcze),to sie zrobila troche milsza i w ogole przyjezdza tu,zje obiad,ale nic nie przeklada nam,ani w koncu nic mi nie dogaduje oraz przywozi bulki,cos do jedzenia...tesciowa twierdzi,ze jak szalona babka jeszcze tam pomieszka,to troche spokornieje i doceni w koncu bliskich..Wredne jestesmy,ja wiem

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Lutien,cos slyszalam ze na jakis czas przed porodem spada apetyt i nawet sie troche chudnie,wiec chyba niedlugo nowa dzidzie bedziemy witac na watku
Stary 2010-10-14, 11:17   #1895
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ja jestem zadowolna baardzo, dzis ja bede prala, zobaczymy czy nic sie z nia nie zrobi po praniu
to chyba od nich coś wybiorę-bardzo mi się podobają te wzory i nie mogę się zdecydować który najlepszy

Stary 2010-10-14, 11:18   #1896
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Lutien,cos slyszalam ze na jakis czas przed porodem spada apetyt i nawet sie troche chudnie,wiec chyba niedlugo nowa dzidzie bedziemy witac na watku
Obyś miała rację
(Katharine Hadley )

Stary 2010-10-14, 11:22   #1897
mallinka
Zadomowienie

za wszystkie dzisiejsze wizyty-dużo ich dziś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 11:36   #1898
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dzień dobry!

Miała juz któraś z Was robione badania wymaz z szyjki macicy?

Dzisiaj wreszcie piorę rzeczy córeczki- pierwsza partia już prawie wyprana, poza tym trochę posprzątałam i teraz odpoczywam bo juz miałam skurcze od mopa... Dobrze, że dzisiaj nie muszę gotować obiadu bo zjemy wczorajszy. Czeka mnie "tylko" prasowanie dwóch firan...

Kupowałyscie może ubranka firmy Ewa Klucze? Jak materiał?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:39   #1899
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a mnie nadal cos napina sie brzuch
Z ty napinaniem to już schizuje od dawna. chyba taka moja uroda bo ktg nie wykazało żadnych skurczów. i to 4 dni pod rząd. to było w 29 tyg i póki co ciągnę

Cytat:
Dzięki Kliwia
właśnie tak kojarzyłam że baby raj nie jest super gruba

i szukam dalej, ale juz zbliżam się do kwoty 200zł

a jaki wymiar kołderki najlepszy-chyba największy, np 100x135?
Jeśli komus sie przyda to polecam feretti. Jakość niesamowita. Komplet 5 częsciowy kosztuje 299 zł a z kolekcji 2009 sa tańsza choc równie dobre.ja mam tą

http://www.feretti.pl/ricordo-ecru-prestige.html

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
skóra na szybko

ciemne zdjęcie ale nie potrafię włączyć lampy
Fajna. Planuję taką na wiosnę jak juz młoda wyskoczy z gondoli lub spiworka.

Dziś skończyłam 35 tydzień Blisko, blizej coraz bliżej...

Zakupów ciąg dalszy. Dzis lecimy do ikei kupić sofę rozkładaną i fotel a we wtorek reszte dupereli: koszyczki, ramki itp

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

tak, dwa razy.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:42   #1900
sylwia01485
Zadomowienie

paulinka, joanna, marta, lutien- trzymam kciuki za Wasze wizyty

EdziaO - sytuacja z pieskiem jest trudna dla Was, ale fajnie ze docelowo macie podwórze, żeby piesek miał gdzie mieszkać. I w sumie, z tego, co piszą dziewczyny- jeszcze będzie zachwycony tym mieszkaniem w budzie.Ale postępowanie wuja jest poniżej krytyki.

Co do snów o zdradzie, to mi się śniło, że nakryłam męża na seksie z facetem w naszym łóżku- gdzie mój tż był - że tak powiem- stroną aktywną - a ja w tym śnie byłam wcale nieporuszona tym faktem, nawet powiedziałam, żeby sobie nie przeszkadzali , tylko dokończyli
Wprawdzie nie jesteśmy homofobami, ale jak rano opowiedziałam sen mężowi, to mu się prawie niedobrze zrobiło, a ja śmiałam się cały dzień.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:43   #1901
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejzytka Pokaż wiadomość
Hej, jestem nowa tutaj, ale termin porodu też mam na grudzień, a konkretniej na 20 i ma być synuś jak zdrówko u Was, bo u mnie tak sobie...szyjka mi się skraca i mam cukier podwyższony, dlatego muszę trzymać sie dietki...Pozdrawiam, wszystkie dziewczyny
Witaj

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
dobrze dobrze bo nawet poszlam do sklepu heh ekspedientke prosic o pomoc hehe i wyszlo jej to samo a miska jest miedzy c a d raptem o 0,5-1cm

a gdzie przewijac - sam zobaczysz za pierwszym i drugim razem gdzi e tobie i dziecku lepiej ja preferuje wyzsze mozliwosci czyli takie gdzie nie musze sie schylac, a wszystkie rzeczy mam w kartoniku do pielegnacji wiec nawet jesli gdzie indziej mi przypadlo to szybciutko sie przenosilam... miekki przew. ma to do siebie ze jest leciutki a jak nie potrzebny to zwija si ego i z glowy lub w gosci albo w podroz super...

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

nie cierpie tej hurt. na mickiewicza hehe ale ty masz tam blizej nie? mam miekki i uzywalam miekkiego ok 13 mies. takze w podrozy na stolach do piwa
A kupilam wlasnie przewijak w tj hurtowni taki jednak twardy na lozeczko. Zobaczymy jak to bedzie, bo w sumie jednak kupilam taki, poniewaz nie mam zamiaru sie schylac.. a ze jestem wysoka a TZ prawie 2 metry wiec.. dla wygody.

Kupilam jeszcze 10 pieluch tetrowych zwyklych i jedna tetre kolorową.

Jeszcze kupie tam lezaczek, jest taki swietny z grubymi szelkami, pałąkiem za 80zl. Firma Adbor.

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

[/COLOR]Anecka ten kocyk jest tak fajny ze jakbym miała wybierać to nawet nie wiem który kolor
Ja bym brala z kaczuszką

Bylam dzis w hurtowni bo myslalam ze kupie kocyk, ale tam z mikrofibry nie maja bo babka mowi ze mikrofibra na zime nie a poza tym z tego materialu to sa najgorsze kocyki i oni ich nie prowadza, bo sa cienkie i zelepsze sa z Polaru badz jak mi pokazala kocyk za 100zl z jakiegos czegos takiego grubego ze byl taki miesisty.

Pokazala mi jeszcze taki jakby spiwor na wzor nosidelka w srodku z takim misiem, cos kolo 100zl i powiedziala, ze to lepsze niz kocyki.

Doszlam jednak do wniosk uze nie bede zadnego kocyka kupowac bo mam kocy duzo w domu wiec jakis upiore i juz

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
skóra na szybko

ciemne zdjęcie ale nie potrafię włączyć lampy
WOW sama kiedys chcialam takie cos miec, ale ja to sie boje ze w takim wlosiu szybko roztocza beda

aha i bylam w BIEDRONCE rano bo mialy byc te buty ala EMU.. poszlam o godzinie 7.30 (biedrona od 7) i juz nie bylo, wiec sie pytam bo widze ze ludzi przeciez nie ma (klientow).. a tam dziewczyna no ze juz zeszly a ja mowie jak to??? pol godizny sklep otwarty nie ma aut, nie ma ludzi wiec jak? Poszlam do drugiej biedronki i to samo.. no moze i ok zaoszczedzilam 26zl heh, ale kupilam rajtki dla małej zielone i skarpetki dla siebie z mikrofibry

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-14 o 11:46
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 11:44   #1902
sanderinka
Zakorzenienie

czesc mamuśki

ja się chwale ze zaczeliśmy 30 tc

ide was nadrobić

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:54   #1903
Artystka23
Dragonfly

ja wymarzylam sobie z duperelkow duzy szklany wazon na nowe mebelki,wloze do niego takie dlugie galazki i przyozdobie,pracowalam kiedys w kwiaciarni to bede miala niezla frajde z takiej roboty ramki tez by sie przydaly..ale tesciowa chce nam paczke wyslac,podobno ladne zaslony,pajace polarkowe dla malej i moze spiworek tez bedzie

Dzis poczulam sie tu naprawde swojsko,jak w domu(jak babka tu byla,to czulam sie obco) i tyle rzeczy jeszcze trzeba tu zrobic,ale z czasem moze jak sie za to zabiore,to nie bede miala czasu na martwienie sie porodem tylko gdzies w biegu urodzeno bo i tak urodzic trzeba,no w ciazy do konca zycia nie bede chodzic,a to tylko jeden dzien boli,a potem dochodzenie do siebie i po wszystkim..naprawde zamierzam jechac do szpitala na ostatnia chwile
Stary 2010-10-14, 11:55   #1904
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Jeśli komus sie przyda to polecam feretti. Jakość niesamowita. Komplet 5 częsciowy kosztuje 299 zł a z kolekcji 2009 sa tańsza choc równie dobre.ja mam tą

http://www.feretti.pl/ricordo-ecru-prestige.html
feretti ładna, tylko zastanawia mnie ten ochraniacz-jest taki wysoki- jak go się mocuje kiedy łóżeczko jest na najwyższym poziomie ?

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc mamuśki

ja się chwale ze zaczeliśmy 30 tc

Sanderinka
no w końcu, Wy zamykacie nasz peleton

Stary 2010-10-14, 12:01   #1905
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny, dzisiaj idziemy podglądać Marysię! Trzymajcie kciuki.

W trakcie mojego pobytu w szpitalu mąż na pewno będzie przy mnie. Nie ma mowy o żadnym pępkowym. Może potem, ale to zależy od siły przekonywania kolegów męża, bo on generalnie nie lubi wszelkiego rodzaju libacji. To ja bardziej pisałabym się na taką imprezę.
W ogóle w pierwszym miesiącu to ja przewiduję tylko takie kameralne spotkania - przyjaciółka z mężem, jakieś zaprzyjaźnione pary - ale pojedynczo.
Pępkowe robi się jak odpadnie pępek czyli nawet dwa tygodnie po porodzie, ale niektórzy opijają przez dwa tygodnie

Daj potem znać co tam u Marysi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 12:02   #1906
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Sanderinka to jesteś zaraz za mną Mi leci 30 tydzień i 5 dzień*
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:04   #1907
sanderinka
Zakorzenienie

no to zaczne od spania mała bedzie spała w łóżeczku

no i za wizyty

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

Ale dzisiaj fajnie sobie pospałam Dobrze ze tel ustawiłam na 9 to zadzwonił bo spałabym jeszcze a za obiad sie musze brac niedługo. Wstałam do wc tylko o 5 jak tż wstawał wiec noc zaliczam do udanych... Oby więcej takich było co mało w to wierze...

Tak sie dziewczyny zastanawiam jakie te ciuszki wziasc dla maluszka na wyjscie ze szpitala... ??? Napiszcie co i ile dokładnie wy bierzecie to od razu zapisałabym sobie bo nie mam pojecia...
no ja tez dziś pospałam bo w sumie niedawno wstałam a usnełam kolo 3 wiec sukces

Cytat:
ja wymarzylam sobie z duperelkow duzy szklany wazon na nowe mebelki,wloze do niego takie dlugie galazki i przyozdobie,pracowalam kiedys w kwiaciarni to bede miala niezla frajde z takiej roboty ramki tez by sie przydaly..ale tesciowa chce nam paczke wyslac,podobno ladne zaslony,pajace polarkowe dla malej i moze spiworek tez bedzie

Dzis poczulam sie tu naprawde swojsko,jak w domu(jak babka tu byla,to czulam sie obco) i tyle rzeczy jeszcze trzeba tu zrobic,ale z czasem moze jak sie za to zabiore,to nie bede miala czasu na martwienie sie porodem tylko gdzies w biegu urodzeno bo i tak urodzic trzeba,no w ciazy do konca zycia nie bede chodzic,a to tylko jeden dzien boli,a potem dochodzenie do siebie i po wszystkim..naprawde zamierzam jechac do szpitala na ostatnia chwile

ja też taki mam plan

Cytat:
feretti ładna, tylko zastanawia mnie ten ochraniacz-jest taki wysoki- jak go się mocuje kiedy łóżeczko jest na najwyższym poziomie ?

Sanderinka no w końcu, Wy zamykacie nasz peleton

no w koncu

mała mi bardzo namietnie i z pasja wkłada rączki bądź nóżki w żebra i bok boliiiiiiiiii

i czytałam opisy poródów to płakałam wogole sie jakaś taka dziwna zrobiłam nie dość ze zapominalska gapa to jeszcze i płaczek

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:04   #1908
M25
Zadomowienie

Cytat:
od paru dni chodzi za mna mysl by upiec blache piernika,bo mam taka wielka ochote(ale nie pieklam jeszcze zadnych ciast),albo tort bezowy tylko ze taki to z dobrej cukierni by stary nie byl
A ja mam mega ochotę na murzynka, ale upiekę chyba dopiero w sobotę na niedzielę jak pojadę do rodziców na obiad, bo sama całej nie zjem
Stary 2010-10-14, 12:07   #1909
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
DYIEN DOBRY
w skrocie ty tam sluchaj tesciowej to na dobre nie wyjdziesz hehe tak polzartem
DZIEWCZYNY od rana jak tylko wstalam wymiotowalam z kaszlu, dusi mnie i dusi, leki powinnam juz wziac a jak je biore w okolice ust od razu lece do wc sam zapach mnie odraza!! a musze je brac bo si ezadusze tak chyrlam - z malym zaraz do lekarza smigam ehhhh ciezko :/ a w nocy ani razu nie wstawalam i wstalam z t. dopiero po 8 no ale ogladalam do polnocy film o grypie h5...
a jak wasze nocki?
Pelnia współczuję Ci tego kaszlu ja kaszlę tylko trochę a i tak jest to uciążliwe.
nocki -ja dziś przespałam dziś prawie całą noc od niepamiętam kiedy
powodzenia u lekarza

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ach te teściowe.... moja na szczęście jest ok, ale to pewnie dlatego, że z nią nie mieszkamy jej córka ma rocznego bobasa więc skupia się na nim, czasem się mądruje, ale nigdy nie przesadza....
moje dzidzi będzie spało w łóżeczku, co więcej w swoim pokoiku. A niby dlaczego miałoby zmarznąć? przecież będzie przykryte kołderką, kaloryfer będzie trochę podkręcony, ja mam zamiar utrzymywać w pokoiku temperaturę 20-21 stopni - myślę że wystarczy.
ja mam dziś wizytę u gina, ale pewnie nic konkretnego, samolot i pewnie dostanę skierowanie na mocz i morfo. no i wypisze mi zwolnienie bo mi się dzisiaj kończy
ale my z moją teściową też nie mieszkamy bo chyba bym zwariowała ona mądruje się też na odległość i ja nie mogę zrozumieć tego, że ona uważa, że jej starszy syn robi wszystko najlepiej na świecie i młodzy powinien robić dokładnie tak samo. A temu starszemu na początku roku urodziło się właśnie dziecko i oni mieli kołyskę, drogi wózek i wogóle wszystko najlepsze i markowe -no to sobie nie wyobraża, że my możemy mieć inaczej

trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Młodego planuje kłaść od razu do łóżeczka, żadnych kołysek, bo nas też nie stać na wydatek rzędu 300 zł a za pół roku kłaść i tak do łóżeczka, wydaje mi się, że dziecko nie zmarznie, przecież będzie przykryte i ubrane. Echhh teściowe i ich złote rady wysłuchac można, a czy chcesz skorzystać? Zależy od Ciebie, ja bym nie kupowała, możecie własnie zainwestować w monitor oddechu, na pewno spokojniejsza dzięki temu będziesz. Moim zdaniem dużo bardziej praktyczny zakup.
ale ona sama swoim zachowaniem i tym usilnym namawianiem zniechęca mnie do wielu rzeczy a czasem jak mam jej już całkiem dosyć to specjalnie robię an odwrót bo rozmowa z nią nie ma sensu bo do niej nie docierają żadne argumenty bo przecież dwoje dzieci już wychowała i jest starsza (najczęstszy argument) to i wie lepiej

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kularek a co ma lozeczko do marznieca to my tez do kolysek marszem bo marzniemy! Nie widze zwiazku
.....lepiej zeby dziecko ciut mialo chlodno niz przegrzane.
no logicznego związku to ja też nie widzę też uważam, że lepiej troszkę chłodniej niż za ciepło - ale nie potrafię wytłumaczyć tego komuś kto w zimę w domu ma z 30 stopni -to jak taki ktoś znajdzie się w normalnej temp. to marznie i u nas jej wiecznie zimno !

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja sie do swojej nie oddzywam i ona do mnie tez wiec mam spokoj. Mialam dosc telefonow, ktore zawsze konczyly sie klotnia, ze wszystko jest moja wina.
Tz na facebooku napisal, ze jestem w szpitalu i tylko napisali,ze mam na siebie uwazac. Nawet nie spytali, co mi jest i czy trzeba w czyms pomoc. Kit im w oko. Cala rodzina, wiec siostra, rodzice i dwoch braci wogole sie nie interesuja, trudno.
Co do tesciowych- moi zawsze musza palnac cos w stylu- za ich czasow nie bylo i dzieci sie wychowaly wiec to zbedny gadzet. brrr
De nie zazdroszczę Ci tej całej Twojej rodzinki ale teraz już będziesz miała swoją własną i taką mała istotkę dla której będziesz całym światem ale pewnie żal pozostanie bo ta Twoja matka to żadna matka szczerze mówiąc

Cytat:
....Kularek,jak tesciowa chce kolyske to niech wam kupi skoro taka madra,niektore dzieci tak szybko sie rozwijaja i zaczynaja siadac,ze raz dwa trzeba kupowac lozeczko
może to i byłby jakiś pomysł -ale biorąc pod uwagę sytuację z przeszłości to wolę nic od nich nie brać.
Tż wymyślił, że jak się na nią jednak zdecydujemy to jak ona będzie do nas przyjeżdżać (robi to tylko wtedy jak tż po nią pojedzie a potem ją odwiezie)to będziemy kołyskę chować

Tż też się złości bo całe życie jest porównywany do starszego idealnego brata - obiecałam sobie, że jeśli kiedyś będziemy mieć drugą dzidzie to nigdy nie będę jej porównywać do pierwszego dziecka bo przecież każde dziecko jest inne i chce robić wszystko po swojemu

Apoolonia -fajnie ta skóra wygląda

EdziaO - bernardyny są fajne -ale tych przeżyć to Ci nie zazdroszczę i nie rozumiem jak można komuś taki "prezent" zrobić - przecież to żywa istota a nie zabawka

Joanna za wizytę

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Moja będzie spała w łóżeczku w swoim pokoju. Weź pod uwagę to, że starsze pokolenie uważa, że dziecko powinno mieć zawsze wysoką temperaturę. I niestety nie przetłumaczysz, że nie należy przegrzewać dzieci
Co do temperatury, to pytałam położnej i szukałam na necie informacji i wyszło, że najlepsza temperatura to 20-22 stopnie w dzień i 18-20 stopnie w nocy
ja już nawet zrezygnowałam z tłumaczenia bo stwierdziłam, że to nie ma sensu. a tą temp. co napisałaś to chyba będziemy mieć w domu ale wg niej to za mało

wiecie ja i tak zrobię po sw0jemu. Coraz bardziej przekonuję się, że łóżeczko wystarczy. Dobra już o tym nie myślę
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:09   #1910
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a u mnie w brzuszku 102 cm waga 62,4 kg praiwie 13 kg na plusie.
De wspólczuje tez by mi sie chyba nie chciało gadac. Na szczescie masz oparcie w mezu.
Chudzina
Stary 2010-10-14, 12:12   #1911
sereniti
Zakorzenienie

ehh nawet nie czytam co napisane wybaczcie ale jestem tak zła że ledwo widzę monitor przez łzy... miałam dziś wizytę u tego starego capa - jak pisałam 2 tygodnie temu zauważył na usg jakiś płyn w komorze mózgu małej. OBIECAŁ że dziś zrobi kolejne usg żeby to sprawdzić i w razie "w" wyśle mnie na jakieś specjalistyczne badanie. i CO?! dziś stwierdził ze skoro za 2 tygodnie będą mnie kroić to on sie nie będzie wysilał a jeśli dziecku coś jest TO SIĘ OKAŻE PO PORODZIE!!!! i on umywa ręce. normalnie się poryczałam ze złości w gabinecie i wyjechałam do niego z ryjem bo po pierwsze w czasie całej ciąży miałam AŻ 2 razy morfologie i mocz , ani razu cytologii, obciążenia glukoza i żadnych innych badań - co chciałam np te tarczyce to musiałam sama płacić lub prosić rodzinnego. Po drugie on ma do mnie pretensje że sama mogłam pomyśleć o wykonaniu np tego obciążenia glukozą lub posiewu - nie chce mi robić bo skoro mnie tną to po co on będzie tracił czas . Wychodzi na to że sama muszę sobie zrobić płytki krwi i INR przed operacją bo na tego ch**a nie ma co liczyć! w ogóle już do niego nie mam zamiaru iść jutro umówiłam się prywatnie na usg do jakiejś pani doktor - jedyna która mogła od razu mnie przyjąć zresztą każdy lepszy niż ten c**l! Ledwo go uprosiłam o badanie na samolocie - faktycznie wielka fanaberia z mojej strony żeby w 36 tygodniu chcieć wiedzieć jak tam moja szyjka!!! jestem taka ściekła i boje się o maleństwo, brzuch mam przez to jak kamień dobrze że siostra po mnie przyszła bo bym chyba nie doszła do domu. siedzę u mamy i ryczę - zaczynam żałować że nie przypieprzyłam temu staremu debilowi krzesłem . nie wiem jak do jutra wytrzymam
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:12   #1912
rptrbj1978
Rozeznanie

odstepy długie zreszta nawet nie umiem tego nazwac jak sie zepnie brzuch to mi sie wydaje jakbym sie składała z samego brzucha.
Mam do tego jakies kłucia jak w jajniku. sama nie wiem.

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-14 o 12:13
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:18   #1913
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A ja mam mega ochotę na murzynka, ale upiekę chyba dopiero w sobotę na niedzielę jak pojadę do rodziców na obiad, bo sama całej nie zjem
murzynek :sli na: muszę odkopać mój przepis

Sereniti :przytu l::glasiu : dobrze że jutro idziesz do innego lekarza...a tego to bym gdzies zgłosiła do jakiejś izby lekarskiej czy czegoś takiego za takie prowadzenie ciąży.... nie denerwuj się już

Stary 2010-10-14, 12:19   #1914
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Sereniti współczuję Dobrze, że jutro idziesz na to USG to się na pewno wszystko wyjaśni... Ale ten lekarz, albo raczej pseudo-lekarz bo lekarzem to on nie jest na pewno to jakiś imbecyl, kretyn do ostatniej potęgi jest!!!!

Dziewczyny, czy któraś z Was też tak ma, że dzidziuś się mało rusza? Bo ja coraz bardziej panikuję, a wizytę mam dopiero jutro I już sama nie wiem co robić - w necie znalazłam, że jak dzidziuś się nie rusza dłużej niż 12 godzin to jechać do szpitala, ale on trochę pobrykał jednak, ale coraz mniej Moja mama mówi, że mam się nie martwić, ale same wiecie jak to jest - my się zawsze martwimy na zapas... Kurczę sama już nie wiem
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:21   #1915
kootekk
Zakorzenienie

sereniti przykro mi ze na takiego buraka trafiłaś dobrze ze jutro idziesz do normalnego lekarza, ale skoro on taki cieć to moze nawet zle na tym usg uwidział i tak naprawde wszystko jest ok nie martw sie na zapas

my wrocilismy od lekarza, mały miał usg głowki i jest wszystko ok, ostatnio tam byly jeszcze malenkie zmiany ale juz sie wchłoneły i jest ok
Michałek waży 2400g lekarz w szoku ze tak rośnie jak na drożdżach

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:27   #1916
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dziewczyny a ta stronka co podawałyscie to wystarczy sie tylko zarejestrować żeby te paczuszki dostać???

Kootekk to super że maluszek Twój Ukochany tak ładnie rosnie i przybiera na wadze Teraz będzie już z dnia na dzień coraz lepiej...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-14 o 12:31
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:27   #1917
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh nawet nie czytam co napisane wybaczcie ale jestem tak zła że ledwo widzę monitor przez łzy... miałam dziś wizytę u tego starego capa - jak pisałam 2 tygodnie temu zauważył na usg jakiś płyn w komorze mózgu małej. OBIECAŁ że dziś zrobi kolejne usg żeby to sprawdzić i w razie "w" wyśle mnie na jakieś specjalistyczne badanie. i CO?! dziś stwierdził ze skoro za 2 tygodnie będą mnie kroić to on sie nie będzie wysilał a jeśli dziecku coś jest TO SIĘ OKAŻE PO PORODZIE!!!! i on umywa ręce. normalnie się poryczałam ze złości w gabinecie i wyjechałam do niego z ryjem bo po pierwsze w czasie całej ciąży miałam AŻ 2 razy morfologie i mocz , ani razu cytologii, obciążenia glukoza i żadnych innych badań - co chciałam np te tarczyce to musiałam sama płacić lub prosić rodzinnego. Po drugie on ma do mnie pretensje że sama mogłam pomyśleć o wykonaniu np tego obciążenia glukozą lub posiewu - nie chce mi robić bo skoro mnie tną to po co on będzie tracił czas . Wychodzi na to że sama muszę sobie zrobić płytki krwi i INR przed operacją bo na tego ch**a nie ma co liczyć! w ogóle już do niego nie mam zamiaru iść jutro umówiłam się prywatnie na usg do jakiejś pani doktor - jedyna która mogła od razu mnie przyjąć zresztą każdy lepszy niż ten c**l! Ledwo go uprosiłam o badanie na samolocie - faktycznie wielka fanaberia z mojej strony żeby w 36 tygodniu chcieć wiedzieć jak tam moja szyjka!!! jestem taka ściekła i boje się o maleństwo, brzuch mam przez to jak kamień dobrze że siostra po mnie przyszła bo bym chyba nie doszła do domu. siedzę u mamy i ryczę - zaczynam żałować że nie przypieprzyłam temu staremu debilowi krzesłem . nie wiem jak do jutra wytrzymam
Wspolczuje,naprawde trafilas na jakiegos strasznego konowala to ze idziesz prywatnie to najlepsze co mozesz w tym momencie zrobic,po porodzie go zmienisz? taki to naprawde powinien raz a porzadnie oberwac krzeslem
Stary 2010-10-14, 12:33   #1918
kularek
Zadomowienie

Sereniti to jakiś konował a nie lekarz !!! Skoro ma takie podejście to może faktycznie,że wszystko jest dobrze a on Cię tylko niepotrzebnie nastraszył -dobrze, że jutro idziesz gdzie indziej

Kootekk klask i:dla Michałka

a ja też mam dobre wieści dzwoniłam do lekarza o wyniki i wyszły dobrze czyli to nie od wątroby -hym tylko, że mówię mu, że nadal boli (rano tak bolało, że oddychać głębiej nie mogłam) powiedział, że mam brać nospę a wizyta 25 października i nareszcie z usg a następna 2 listopad
kamień z serca normalnie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:38   #1919
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:

Kupowałyscie może ubranka firmy Ewa Klucze? Jak materiał?
Posiew miałam robiony. A o tych ciuszkach to pierwsze słyszę

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
I to ma być lekarz Jezu, co za konował! Ja bym mu napisała opinię na necie, żeby inne dziewczyny do niego nie trafiły. Dobrze, że się umówiłaś do innego lekarza na jutro. Trzymam kciuki, żeby na usg było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was też tak ma, że dzidziuś się mało rusza? Bo ja coraz bardziej panikuję, a wizytę mam dopiero jutro I już sama nie wiem co robić - w necie znalazłam, że jak dzidziuś się nie rusza dłużej niż 12 godzin to jechać do szpitala, ale on trochę pobrykał jednak, ale coraz mniej Moja mama mówi, że mam się nie martwić, ale same wiecie jak to jest - my się zawsze martwimy na zapas... Kurczę sama już nie wiem
Pomyśl, że dzidzia ma coraz mniej miejsca i po prostu nie wygodnie już tak brykać Jeśli rusza się, ale rzadko, to ok Jeśli byś nei czuła ruchów dłużej to zjedz słodkie i poczekaj. Jeśli się nadal nie będzie ruszać to dopiero należy jechać na pogotowie
(Katharine Hadley )

Stary 2010-10-14, 12:40   #1920
kliwia
Zakorzenienie

sereniti plynem w mozgu sie nie przejmuj. Moja tez ma I moja ginka bada to na dwoch wizytach wlasnie, plyn ciagle jest, po tej stronie mozgu na ktorej mała leży. ale jest go mniej niz miesiac temu
Moja ginka mowi ze to normlane
A reszte bez komentarza, tez bym sie wydarła. A jabym była z meżem to jeszcze by mu sądem pogroził.
Zrób mu kaszane na mieście. nagłosnij sprawę - może sie ktos zainteresuje.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości