Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 13:42   #1921
sanderinka
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh nawet nie czytam co napisane wybaczcie ale jestem tak zła że ledwo widzę monitor przez łzy... miałam dziś wizytę u tego starego capa - jak pisałam 2 tygodnie temu zauważył na usg jakiś płyn w komorze mózgu małej. OBIECAŁ że dziś zrobi kolejne usg żeby to sprawdzić i w razie "w" wyśle mnie na jakieś specjalistyczne badanie. i CO?! dziś stwierdził ze skoro za 2 tygodnie będą mnie kroić to on sie nie będzie wysilał a jeśli dziecku coś jest TO SIĘ OKAŻE PO PORODZIE!!!! i on umywa ręce. normalnie się poryczałam ze złości w gabinecie i wyjechałam do niego z ryjem bo po pierwsze w czasie całej ciąży miałam AŻ 2 razy morfologie i mocz , ani razu cytologii, obciążenia glukoza i żadnych innych badań - co chciałam np te tarczyce to musiałam sama płacić lub prosić rodzinnego. Po drugie on ma do mnie pretensje że sama mogłam pomyśleć o wykonaniu np tego obciążenia glukozą lub posiewu - nie chce mi robić bo skoro mnie tną to po co on będzie tracił czas . Wychodzi na to że sama muszę sobie zrobić płytki krwi i INR przed operacją bo na tego ch**a nie ma co liczyć! w ogóle już do niego nie mam zamiaru iść jutro umówiłam się prywatnie na usg do jakiejś pani doktor - jedyna która mogła od razu mnie przyjąć zresztą każdy lepszy niż ten c**l! Ledwo go uprosiłam o badanie na samolocie - faktycznie wielka fanaberia z mojej strony żeby w 36 tygodniu chcieć wiedzieć jak tam moja szyjka!!! jestem taka ściekła i boje się o maleństwo, brzuch mam przez to jak kamień dobrze że siostra po mnie przyszła bo bym chyba nie doszła do domu. siedzę u mamy i ryczę - zaczynam żałować że nie przypieprzyłam temu staremu debilowi krzesłem . nie wiem jak do jutra wytrzymam
co za konował !!!! dobrze ze pojdziesz jutro do normalnego lekarza bo pewnie i tamten na USG g**** widział i cie nastraszył wiec pewnie wsio ok...

ja juz mam dość moich.. okazalo sie ze ten "cudowny" gin do którego chodzę PRYWATNIE miał ciekawą przygodę.... kobieta miała jakieś komplikacje przy porodzie i zeby on coś z tym zrobił to kazał sobie zaplacic 800 zl... mąż kobiety nie miał przywiózł nie całą kwotę a dziecko zmarło masakra! juz teraz to tyle dobrze ze chodzę ciągle na NFZ bo mam dość tych lekarzu tu jest jeszcze jedna kobietka lekarz co ponoć cały poród jest Tobą jak do niej sie chodzilo i wogole bardzo pomocna... no zobacze bo zaczynam sie bać...

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Sereniti współczuję Dobrze, że jutro idziesz na to USG to się na pewno wszystko wyjaśni... Ale ten lekarz, albo raczej pseudo-lekarz bo lekarzem to on nie jest na pewno to jakiś imbecyl, kretyn do ostatniej potęgi jest!!!!

Dziewczyny, czy któraś z Was też tak ma, że dzidziuś się mało rusza? Bo ja coraz bardziej panikuję, a wizytę mam dopiero jutro I już sama nie wiem co robić - w necie znalazłam, że jak dzidziuś się nie rusza dłużej niż 12 godzin to jechać do szpitala, ale on trochę pobrykał jednak, ale coraz mniej Moja mama mówi, że mam się nie martwić, ale same wiecie jak to jest - my się zawsze martwimy na zapas... Kurczę sama już nie wiem

moja mała czasami cały dzień potrafi spać tylko rano troszkę i wieczorkiem przed spaniem i wlasnie ostatnio tylko tak bo na dniu to nie bardzo a jak juz to bardzo rzadko

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
sereniti przykro mi ze na takiego buraka trafiłaś dobrze ze jutro idziesz do normalnego lekarza, ale skoro on taki cieć to moze nawet zle na tym usg uwidział i tak naprawde wszystko jest ok nie martw sie na zapas

my wrocilismy od lekarza, mały miał usg głowki i jest wszystko ok, ostatnio tam byly jeszcze malenkie zmiany ale juz sie wchłoneły i jest ok
Michałek waży 2400g lekarz w szoku ze tak rośnie jak na drożdżach
przy mamusi dobrze to i Michałek rośnie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:43   #1922
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A ja mam mega ochotę na murzynka, ale upiekę chyba dopiero w sobotę na niedzielę jak pojadę do rodziców na obiad, bo sama całej nie zjem
Dasz radę

Cytat:
ehh nawet nie czytam co napisane wybaczcie ale jestem tak zła że ledwo widzę monitor przez łzy... miałam dziś wizytę u tego starego capa - jak pisałam 2 tygodnie temu zauważył na usg jakiś płyn w komorze mózgu małej. OBIECAŁ że dziś zrobi kolejne usg żeby to sprawdzić i w razie "w" wyśle mnie na jakieś specjalistyczne badanie. i CO?! dziś stwierdził ze skoro za 2 tygodnie będą mnie kroić to on sie nie będzie wysilał a jeśli dziecku coś jest TO SIĘ OKAŻE PO PORODZIE!!!! i on umywa ręce. normalnie się poryczałam ze złości w gabinecie i wyjechałam do niego z ryjem bo po pierwsze w czasie całej ciąży miałam AŻ 2 razy morfologie i mocz , ani razu cytologii, obciążenia glukoza i żadnych innych badań - co chciałam np te tarczyce to musiałam sama płacić lub prosić rodzinnego. Po drugie on ma do mnie pretensje że sama mogłam pomyśleć o wykonaniu np tego obciążenia glukozą lub posiewu - nie chce mi robić bo skoro mnie tną to po co on będzie tracił czas . Wychodzi na to że sama muszę sobie zrobić płytki krwi i INR przed operacją bo na tego ch**a nie ma co liczyć! w ogóle już do niego nie mam zamiaru iść jutro umówiłam się prywatnie na usg do jakiejś pani doktor - jedyna która mogła od razu mnie przyjąć zresztą każdy lepszy niż ten c**l! Ledwo go uprosiłam o badanie na samolocie - faktycznie wielka fanaberia z mojej strony żeby w 36 tygodniu chcieć wiedzieć jak tam moja szyjka!!! jestem taka ściekła i boje się o maleństwo, brzuch mam przez to jak kamień dobrze że siostra po mnie przyszła bo bym chyba nie doszła do domu. siedzę u mamy i ryczę - zaczynam żałować że nie przypieprzyłam temu staremu debilowi krzesłem . nie wiem jak do jutra wytrzymam
OMG, jeden lekarz gorszy od drugiego! a myslalam, ze tylko ja na takich pacanów trafiam
Po za tym skad zalozmy moglas wiedziec o innych badaniach ktore powinno sie zrobic a ktorych Ci nie zlecil nie kazdy szpera po necie i w oogole.. No normalnie noz mi sie w kieszeni otwiera jak czytam takie rzeczy!

Mam nadzieje, ze jutro sie wszystkiego dowiesz i bedziesz spokojna! Takze trzymam mocno kciuki za wizytę i za to zeby sie nic zlego nie dzialo z dzieckiem.

Beata_Batumi, ja nie mialam posiewu jeszcze. Wizyte mam w 38t.c. wiec moze dopiero wtedy kaze mi zrobic ten posiew i hbs. Poki co nie wiem, mam wyniki co robilam przedwczoraj i nie wiem czy czekac do tego 26 pazdziernika czy isc po prostu do internisty zeby zobaczyl jak tam mocz

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:49   #1923
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

jestem na chwile...

JAK TO ROBICIE ZE W JEDNYM POSCIE DAJECIE KILKA CYTATOW DO ODPOWIEDZI??????????????? ??????????????

to co pamietam :/

ehhh nie dobrze mi dzis, tabletki kazano mi wziasc mimo wymiotow bo zawsze cos tam zostanie niby, wciaz czuje wit c w sobie w gardle... to nei zgaga to tak jakbym miala plastrerek wit c na przelyku przymocowany...
lekarz kazal czekac do jutra, pojutrze... mam nadzieje ze sie ustatkuje...
moze to byc od lekow, witc i nietolerowania przez Grzesia lub smietany i takze nietolerancji... Boże jak ja bede miec dziecko nietolerujace posilkow jakis to sie chyba zalamie... tymbardziej ze tosiek nas rozpiescil i je wszystko poza seremzoltym, ktorego nawet powachac nie moze bo od razu ma ciagniecie... a cala reszta am am

ANECKA to i dobrze zrobilas w razie potrzeby zakupisz drugi ale jak mowisz ze to na komode to starczy na spokojnie
z kocykiem masz racje, ale wiem sama po sobie - nie ma to jak kocyk specjalnie dla bobasa...
moj dzis wlokl kolderke z pieskami do spania popoludniowego sam i spiewal aaaaa miau miau miau hehe smieszne dzieciaki i w sumie wszystko uwielbia co jego i ze zweirzatkami! jak ma posciel gladka od mamo... to jej nie lubi i jest tylko rezerwowa...musi cos miec na niej widac taki gust...
sama zaczelam sie zastanawiac nad tym kocykiem do wozka ale szkodami kasy bo mamy po Tosku tyle kolderek i kocykow ze starczy ehhh

DZIEWCZYNY w sklepie chciano mi dzis wmowic ze nie ma szerszych folii do lozeczka jak 120-50, a sa 120-90 nawet!! ehhhhh nie cierpie jak ktos mi mowi ze nie ma na calym rynku branzowym!!! a wiem ze sa!!!!!!!! ehh

Tosiu zdrowy na szczescie ! dostal tabletki uodparniajace na 20 dni - koszt 70 zl ;/ ale mam nadzieje ze mu pomoga

POWODZENIA na badaniach

MALLINKO jakmasz mozliwosc kupienie wyzszego ochranaicza bierz bez namyslu!! zawsze mozna na poczatku dac miedzy materac a szczebelki a po obnizeniu stopnia normalnie zamocowac! te nizsze po dluzszym czasie i praniach gdy maly zawija wciaz lapkami w nocy nie zdaja juz efektu na raczki np... bo one przechodza nad ochranaiczem i go sciagaja w dol a raczka laduje miedzy szczebelkami... jedyny plus to wciaz nawet te niskie chronia glowke ale starszaczki potrafia juz spokojnie sie bronic i obnizyc w razie w wiec najlepiej wyzszy

kolderka... pierwszym razem kupilam najwieksza w ramach oszczednosci, po czasie gdy dotalam mniejsza widze ze jest lepsza dla dz. do lozeczka, ale na krocej starczy, choc do 2,5 lat spokojnie! no i nie trzeb amniejszej zwijac zawijac w lozeczku... maluch tez bynajmniej moj latwiej nakrywa sie mniejsza...

ARTYSTKA ciesze sie oby tak dalej!!

BATUMI rbota widze wre, ponaglasz mnie kobito i ja dzis musze poprac pieluchy hehe
EWA KLUCZE ma fajniutkie i tanie rzeczy - osobiscie polecam, nie sa one markowe ale super sie sprawdzaja tak jak i PINOKIO

LUTIEN trzymaj sie kobitko... moze owocami nadrabiaj?

mnie brzuch doskwiera a Grzes sie tak przwraca ze boli mnie miejscowo, poki wiec moge ide sie polozyc... papatki
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:50   #1924
gimikis
Rozeznanie

Sereniti- kawał skurczybyka z niego!!!!! To jakiś totalny porabaniec. Trzymam za jutrzejszą wizytę i wierze że tym razem trafisz na odpowiedniego lekarza. Głowa do góry. Jesteśmy z Tobą

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:51   #1925
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
feretti ładna, tylko zastanawia mnie ten ochraniacz-jest taki wysoki- jak go się mocuje kiedy łóżeczko jest na najwyższym poziomie ?
wysokosc maksymalna 45 cm. jak to wyglada nie wiem, dowiem sie jak zmątuje czyli koło poniedziałku

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:51   #1926
kliwia
Zakorzenienie

pelnia czytajac posty, jesli chcesz odpwoiedziec na wiecej niz jeden, klikasz sobie przy takim poscie znaczek ktory znajduje sie miedzy znaczkiem'cytuj' a 'odpowiedz' to tzn wielocytat. i na koncu klikasz odpowiedz, i masz zalaczone wszytskie zaznaczone wczesniej posty
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:53   #1927
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Miała juz któraś z Was robione badania wymaz z szyjki macicy?

Dzisiaj wreszcie piorę rzeczy córeczki- pierwsza partia już prawie wyprana, poza tym trochę posprzątałam i teraz odpoczywam bo juz miałam skurcze od mopa... Dobrze, że dzisiaj nie muszę gotować obiadu bo zjemy wczorajszy. Czeka mnie "tylko" prasowanie dwóch firan...

Kupowałyscie może ubranka firmy Ewa Klucze? Jak materiał?

ja mialam, i mam ujemny.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:54   #1928
Martinixxx
Zadomowienie

Sereniti wiem co czujesz. podobna akcje przeszłam i jutro mam ciąg dalszy na wizycie. Nic tylko powiesić za jajca

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:55   #1929
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja zaraz ide po zamowiona firaneprzyjechala ostatnio babka tzta,sie spojrzala i zaczela marudzic ze czemu nie mamy porzadnej firany tylko prawie puste okno,a ja na to,ze ona miala tylko dwie w segmencie na to okno ale byly podarte i pozolkle wiec nie wzielam,bo jak mam taka lipe wieszac to wole w ogole nie wieszac- na razie nie mamy pieniazkow na nowa.Poszla ze mna do sklepu z firanami,wybralam sobie taka ladna z promocji(akurat na ostatnie metry sie zalapalam,bo byla dosc piekna,tania to szla jak woda) i mi dolozyla w koncu bedziemy mieszkac jak ludzie,jeszcze te meble dzisiaj moze beda do odbioru teraz jak babka mieszka u tej sasiadki na wsi(poki domu nie wykonczono jeszcze),to sie zrobila troche milsza i w ogole przyjezdza tu,zje obiad,ale nic nie przeklada nam,ani w koncu nic mi nie dogaduje oraz przywozi bulki,cos do jedzenia...tesciowa twierdzi,ze jak szalona babka jeszcze tam pomieszka,to troche spokornieje i doceni w koncu bliskich..Wredne jestesmy,ja wiem[COLOR="Silver"]
Artystka - heheh jakie tam wredne wredna to była babka TŻ-a,a wy po prostu teraz macie spokój i oby na jak najdłużej, swoją drogą ciekawa jestem, jak sąsiadka sobie radzi z babką, że ona spokorniała? No i jak fajnie, że już dobrze się czujesz w mieszkaniu, chcesz upiększać itp aż się sama usmiecham

sylwia01485 - ale miałaś sen normalnie petarda

Anecka - takie same butki ala EMU sa w Pepco po 30 zł, naprawdę fajne, podejdź, zobacz, może ci podpasują.

Cytat:
Sereniti - no jaka masakra ten lekarz to jakiś debil, a skąd ty masz wiedzieć jakie badania powinno się robić w ciąży? Gdyby nie internet i fora, to też niektóre z nas by nie wiedziały o co sie upominać. Nie dziwię Ci się, że się tak zdenerwowałaś, oby jutrzejsza wizyta rozwiała twoje obawy, pewnie dziewczyny mają race, skoro lekarz to taki konował, to pewnie USG nie potrafil właściwie odczytać.

Kootekk - ale Michałek pieknie waży superrrrrr gratuluję serdecznie i oby tak dalej ślicznie sie rozwijał.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:59   #1930
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

wrocilam od lekarza- po badaniu i ktg- ja jeszcze mam wytrzymac tydzien,10 dni wiec moze ktoras mnie wyprzedzi
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:00   #1931
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
my wrocilismy od lekarza, mały miał usg głowki i jest wszystko ok, ostatnio tam byly jeszcze malenkie zmiany ale juz sie wchłoneły i jest ok
o proszę... super

sereniti co za palant

pościel mamo-tato też będę ją kupować, tylko, że z flanelki

artystka - jak firanka zawiśnie na oknie to pochwal się, bo ja też chcę zmienić firankę w sypialni, ale jakoś nic mi w oko nie wpada

za bezproblemowe dzisiejsze wizyty

ale macie sny dobrze, że ja swoje pamiętam baaaardzo rzadko

sanderinka - a może ta sytuacja to jakieś ploty straszne

idę odgrzać sobie wczorajszą zupę

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:01   #1932
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja sie tak zastanawiam czy nie sciagnac z domu rodzicow mojego akwarium(stoi i kurzy sie puste na strychu)...miejsce w pokoju mam,mam idealny stolik a wlasciwie biureczko,ktore sie nada pod,a niedaleko stad jest swietny market zoologiczny,w ktorym maja duzy wybor ladnych odmian rybek..Mialabym nawilzone powietrze w tym mieszkaniu, bo tu sucho jak pieprz...Tylko zastanawiam sie jak to zorganizowac przy maluszku,by kuku tu nie zrobila jak zacznie raczkowac i sciagac wszystko
U mnie akwarium jest od lat 25 jak moja siostra byla mala, to akwa stalo zawsze na wysokiej szafce i nie ciagnelo ja do sciagania czegos z akwarium. Moje stoi na wysokiej komodzie i pewnie jak dziedz zacznie raczkowac, to kupie wieksze akwarium, bo bedziemy po przeprowadzce.
Tu moje
http://kotyperskie.eu/?page_id=230

Polazilam sobie po sklepach, bo szukam koszuli do szpitala ale kupilam fajny kubek do kawy i zakupki na dzisiejszy objad- lasagnie z dyni

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:07   #1933
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wrocilam od lekarza- po badaniu i ktg- ja jeszcze mam wytrzymac tydzien,10 dni wiec moze ktoras mnie wyprzedzi
Ooo.. ale ten czas leci
Ciekawe kiedy ja bede miec ktg, kazda to ma?

pelnia, no wlasnie ciekawe jak to jest z ta nietolerancja u dzieci, czy ma sie to z jedzenia maminego, czy np nie jadlam orzechow w ciazy a dziecko ich nie bedzie tolerowac?

Dobrze, ze masz wszystko po pierwszym dziecku Zawsze to mniej wydatkow A co do kocyka to ja mam rozowy w łosie mega cieply choc bardzo cienki, ale pamietam ze czesto pod nim spalam w zimie zamiast pod koldra

KarolinaB, za daleko mam do Pepco, ale dzieki

De, ale super akwarium, zawsze mi sie takie marzylo

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:09   #1934
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
też się własnie zarejestrowałam-dzięki

a czy któraś z Was kupiła może taką pościel?

http://allegro.pl/mamo-tato-5-cz-pos...263684178.html

bardzo mi się podobaja wzory

a własnie przyszedł TŻ i powiedział że teść da na wózek i to całą kwotę-z nosidełkiem jestem przeszczęśliwa

a "bernardyna" mają moi rodzice-nigdy nie był w domu, a mają go od małego, nawet jak był odrobaczany i szczepiony, i wszystko z nim w porządku zimą mama mu zrobiła posłanie w budzie i zasłonkę z koca a w największe mrozy spał w garażu. a z jedzeniem też się rozkręcił... i pochłania duuuużo
ciekawe ile będzie pochłaniał jak się rozkręci

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:10   #1935
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Irsin poka brzusio obniżył się? i jak wrażenia po ktg-długo trwa to badanie?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:12   #1936
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Irsin, ja sie nie ścigam
a chcialm Cie spytac czy aplikujesz sobie tego wiesiołka jak położna radziła? czy mówiła jaki konkretnie to ma być preparat, jakiś specjalny czy taki do połykania? ja jem oeparol ale nie wiem czy aplikowany "odgórnie" to w ogóle działa na szyjkę, hmm
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:12   #1937
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny, dzisiaj idziemy podglądać Marysię! Trzymajcie kciuki.

W trakcie mojego pobytu w szpitalu mąż na pewno będzie przy mnie. Nie ma mowy o żadnym pępkowym. Może potem, ale to zależy od siły przekonywania kolegów męża, bo on generalnie nie lubi wszelkiego rodzaju libacji. To ja bardziej pisałabym się na taką imprezę.
W ogóle w pierwszym miesiącu to ja przewiduję tylko takie kameralne spotkania - przyjaciółka z mężem, jakieś zaprzyjaźnione pary - ale pojedynczo.

Wczorajsze zakupy udały się, tzn. kupiłam wszystko - buty na zimę (takie a la bryczesy), ogrodniczki dla małej, sweter dla męża (to już będzie prezent gwiazdkowy) i torcik Daim w Ikei. A jak się zmęczyłąm.... Cały czas pachwina mnie boli.

Witaj!

Ja kupuję 62.

Nie zazdroszczę opieki nad pieskiem, ale zazdroszczę samego pieska. Zróbcie co w Waszej mocy by był szczęśliwy. Ja wierzę, że każde zwierzę domowe jest w jakiś dziwny sposób "przyporządkowane" do właściciela. Wszystkie moje zwierzaki pojawiły się u mnie w dziwnych okolicznościach, jakby ktoś z góry się postarał, że trafiły akurat do mnie.
sama opieka póki co aż tak uciążliwa nie jest, poza tym, że trzęsiemy sie nad nim, żeby mu nic nie było i obawiamy momentu kiedy będzie musiał w domu zostać sam. tylko rozbrajające jest jak można bezmyślnie podejść do tematu. ale fakt, mały jest słoldki, pakuje mi sie na kolana jak chce pospać, albo jak stoję w kuchni to kładzie się między nogamizresztą ja kocham wszelakie futra od zawsze. Tylko szkoda mi go, że nie dostał odrobaczenia na czas, że szczepionka też nie w tym momencie, że za wcześnie zabrany od mamy. Niepotrzebne mu to wszystko jest

Stary 2010-10-14, 14:13   #1938
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
o proszę... super

sereniti co za palant

pościel mamo-tato też będę ją kupować, tylko, że z flanelki

artystka - jak firanka zawiśnie na oknie to pochwal się, bo ja też chcę zmienić firankę w sypialni, ale jakoś nic mi w oko nie wpada

za bezproblemowe dzisiejsze wizyty

ale macie sny dobrze, że ja swoje pamiętam baaaardzo rzadko

sanderinka - a może ta sytuacja to jakieś ploty straszne

idę odgrzać sobie wczorajszą zupę
tez tak myslalam ale pare osób juz mi to mówilo i sie zastanawiam... bo potem gin odszedl ze szpitala i pracuje 50 km dalej

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U mnie akwarium jest od lat 25 jak moja siostra byla mala, to akwa stalo zawsze na wysokiej szafce i nie ciagnelo ja do sciagania czegos z akwarium. Moje stoi na wysokiej komodzie i pewnie jak dziedz zacznie raczkowac, to kupie wieksze akwarium, bo bedziemy po przeprowadzce.
Tu moje
http://kotyperskie.eu/?page_id=230

Polazilam sobie po sklepach, bo szukam koszuli do szpitala ale kupilam fajny kubek do kawy i zakupki na dzisiejszy objad- lasagnie z dyni

aleee fajneeeeeee i pewnie sporo roboty zeby umyć ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-10-14, 14:15   #1939
Gustawek
Rozeznanie

Ishka - spóźnione ale szczere: gratulacje cudownego synka
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:19   #1940
De28
Wtajemniczenie

Anecka, skorka fajna, mam podobna, tylko bardziej zolta.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
A ja właśnie nie mam takich myśli (co mnie dziwi). Bardziej myślę o tym, żeby już urodzić, a z resztą dam sobie radę
Tez tak mialam do czasu az nie wyladowalam w szpitalu i zobaczylam jak bardzo stresujace to jest.Czyt. wykonczona po kilkunastu godzinach kobieta i placzace co chwila dziecko Boje sie ze psychicznie mnie to na poczatku wykonczy.No ale na szczescie nie wszystkie dzieci takie sa.

Cytat:
ehh nawet nie czytam co napisane wybaczcie ale jestem tak zła że ledwo widzę monitor przez łzy... miałam dziś wizytę u tego starego capa - jak pisałam 2 tygodnie temu zauważył na usg jakiś płyn w komorze mózgu małej. OBIECAŁ że dziś zrobi kolejne usg żeby to sprawdzić i w razie "w" wyśle mnie na jakieś specjalistyczne badanie. i CO?! dziś stwierdził ze skoro za 2 tygodnie będą mnie kroić to on sie nie będzie wysilał a jeśli dziecku coś jest TO SIĘ OKAŻE PO PORODZIE!!!
Cytat:
Sereniti współczuję Dobrze, że jutro idziesz na to USG to się na pewno wszystko wyjaśni... Ale ten lekarz, albo raczej pseudo-lekarz bo lekarzem to on nie jest na pewno to jakiś imbecyl, kretyn do ostatniej potęgi jest!!!!

Dziewczyny, czy któraś z Was też tak ma, że dzidziuś się mało rusza? Bo ja coraz bardziej panikuję, a wizytę mam dopiero jutro I już sama nie wiem co robić - w necie znalazłam, że jak dzidziuś się nie rusza dłużej niż 12 godzin to jechać do szpitala, ale on trochę pobrykał jednak, ale coraz mniej Moja mama mówi, że mam się nie martwić, ale same wiecie jak to jest - my się zawsze martwimy na zapas... Kurczę sama już nie wiem
Ja bym tego idiote od razu zmienila

Daniel

Christian
Stary 2010-10-14, 14:20   #1941
rptrbj1978
Rozeznanie

teraz musi byc dziewczynka
Moja kolezanka rozmawiajac zdruga miała wyciagniety kalendarz i machinalnie wpisala pod data moj poród i zarysowała serduszkami a pozniej faktycznie tego dnia urodziła

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-14 o 14:22
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:24   #1942
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
aleee fajneeeeeee i pewnie sporo roboty zeby umyć ??
Wcale Akwa urzadzilam 4 lata temu po przeprowadzce i tak stoi od tego czasu Raz w ytygodniu przetre szyby od wewnatrz,spuszcze 30 % wody, (wezem ogrodowym do wannynalewam takze wezem, podlaczam zlaczke do kranu), dodaje nawoz i tyle opieki. Od czasu do czasu rybcie dostana mrozone robaczki. Swiatlo mam podlaczone do zegara i samo sie wlacza.Filtr to kubelek, czysci sie go raz na dwa miesiace.

W szpitalu mialam ktg 3 razy na dzien. Teraz bede miala 2 x w tygodniu.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-14, 14:29   #1943
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale Akwa urzadzilam 4 lata temu po przeprowadzce i tak stoi od tego czasu Raz w ytygodniu przetre szyby od wewnatrz,spuszcze 30 % wody, (wezem ogrodowym do wannynalewam takze wezem, podlaczam zlaczke do kranu), dodaje nawoz i tyle opieki. Od czasu do czasu rybcie dostana mrozone robaczki. Swiatlo mam podlaczone do zegara i samo sie wlacza.Filtr to kubelek, czysci sie go raz na dwa miesiace.

looooooooooo a ja myslalam .. no nic w kazdym razie ze roboty duzo wiecej

ma ktoś na zbyciu mandarynke ?? :pro si: przynajmniej kawałeczek

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

a to KTG to robią po terminie czy co bo nie wiem

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-10-14, 14:37   #1944
anankee
Rozeznanie

ja po wizycie... szyjka się skraca lekarz się pyta czy mam skurcze, ja nic nie czułam mam przyjść za tydzień na kontrolę i zacząć brać cordafen 3 razy dziennie po jednej tabletce.... bierze któraś?

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:41   #1945
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
matko co za baran!Złóż na niego pisemną skargę!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Pelnia współczuję Ci tego kaszlu ja kaszlę tylko trochę a i tak jest to uciążliwe.
nocki -ja dziś przespałam dziś prawie całą noc od niepamiętam kiedy
powodzenia u lekarza

ale my z moją teściową też nie mieszkamy bo chyba bym zwariowała ona mądruje się też na odległość i ja nie mogę zrozumieć tego, że ona uważa, że jej starszy syn robi wszystko najlepiej na świecie i młodzy powinien robić dokładnie tak samo. A temu starszemu na początku roku urodziło się właśnie dziecko i oni mieli kołyskę, drogi wózek i wogóle wszystko najlepsze i markowe -no to sobie nie wyobraża, że my możemy mieć inaczej

trzymam kciuki za wizytę

ale ona sama swoim zachowaniem i tym usilnym namawianiem zniechęca mnie do wielu rzeczy a czasem jak mam jej już całkiem dosyć to specjalnie robię an odwrót bo rozmowa z nią nie ma sensu bo do niej nie docierają żadne argumenty bo przecież dwoje dzieci już wychowała i jest starsza (najczęstszy argument) to i wie lepiej

no logicznego związku to ja też nie widzę też uważam, że lepiej troszkę chłodniej niż za ciepło - ale nie potrafię wytłumaczyć tego komuś kto w zimę w domu ma z 30 stopni -to jak taki ktoś znajdzie się w normalnej temp. to marznie i u nas jej wiecznie zimno !

De nie zazdroszczę Ci tej całej Twojej rodzinki ale teraz już będziesz miała swoją własną i taką mała istotkę dla której będziesz całym światem ale pewnie żal pozostanie bo ta Twoja matka to żadna matka szczerze mówiąc

może to i byłby jakiś pomysł -ale biorąc pod uwagę sytuację z przeszłości to wolę nic od nich nie brać.
Tż wymyślił, że jak się na nią jednak zdecydujemy to jak ona będzie do nas przyjeżdżać (robi to tylko wtedy jak tż po nią pojedzie a potem ją odwiezie)to będziemy kołyskę chować

Tż też się złości bo całe życie jest porównywany do starszego idealnego brata - obiecałam sobie, że jeśli kiedyś będziemy mieć drugą dzidzie to nigdy nie będę jej porównywać do pierwszego dziecka bo przecież każde dziecko jest inne i chce robić wszystko po swojemu

Apoolonia -fajnie ta skóra wygląda

EdziaO - bernardyny są fajne -ale tych przeżyć to Ci nie zazdroszczę i nie rozumiem jak można komuś taki "prezent" zrobić - przecież to żywa istota a nie zabawka

Joanna za wizytę

ja już nawet zrezygnowałam z tłumaczenia bo stwierdziłam, że to nie ma sensu. a tą temp. co napisałaś to chyba będziemy mieć w domu ale wg niej to za mało

wiecie ja i tak zrobię po sw0jemu. Coraz bardziej przekonuję się, że łóżeczko wystarczy. Dobra już o tym nie myślę
ja uważam, że każdy powinien kupować SOBIE takie zwierze jakim jest w stanie się zaopiekować. natomiast absolutnie nie uważam takich zwierzęcych niespodzianek.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:

może po prostu ma gorszy dzień, do tego coraz mniej miejsca. ale jeśli masz się niepokoić to zawsze możesz podjechać na KTG.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
sereniti przykro mi ze na takiego buraka trafiłaś dobrze ze jutro idziesz do normalnego lekarza, ale skoro on taki cieć to moze nawet zle na tym usg uwidział i tak naprawde wszystko jest ok nie martw sie na zapas

brawo dla Michałka

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ta stronka co podawałyscie to wystarczy sie tylko zarejestrować żeby te paczuszki dostać???

Kootekk to super że maluszek Twój Ukochany tak ładnie rosnie i przybiera na wadze Teraz będzie już z dnia na dzień coraz lepiej...
chyba tak bo nic innego tam nie znalazłam. więc tylko trzeba chyba czekać.

Stary 2010-10-14, 14:41   #1946
kliwia
Zakorzenienie

kurde a ja dzis znowu mam skurcze. chwilowe i krotkie, ale sa ech.

a Ktg to sie chyba robi dosc czesto przed terminem porodu/ czy sie myle?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:47   #1947
De28
Wtajemniczenie

ktg robi sie takze w przypadku takim jak moj- czyli, ze jeszcze za wczesnie na porod i jezeli ktg pokaze skurcze to szybko trzeba podac preparaty, ktore te skurcze powstrzymaja.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-14, 14:48   #1948
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kurde a ja dzis znowu mam skurcze. chwilowe i krotkie, ale sa ech.

a Ktg to sie chyba robi dosc czesto przed terminem porodu/ czy sie myle?
chyba zleży od lekarza. U mnie np można pojechać na izbę i powiedzieć, że brzuch boli, twardnieje to może i zrobią KTG. Ale tak kontrolnie przy wizycie nie badają. Dopiero po terminie.

Stary 2010-10-14, 14:48   #1949
margaryt
Rozeznanie

Dzień dobry, ciezko Was nadrobić!
Moje L4 zaczęło się od fatalnego przeziębienia, ostatnio Pelnia doradziła co brać, ale to się tak długo wlecze.
Brała z Was któraś syrop dla ciężarnych Prenalen? Dziś kupiłam bo się strasznie męczę z katarem i kaszlem
De odpoczywaj, dobrze że w domu.
Ishka gratulacje

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
niooooooooo żałuję kurczaczki bo wszystkie bluzki juz pod pachami zniszczone i mialam nadzieje ze te 3 szt mi wystarcza do konca ciazy i pozniej po domu... a tak bede miec tylko jedna na wyjscie... :/ zas w sklepach ciazowych to juz duuuzo duuuzo kosztuja...
Pelnia kupiłam ostatni bluzkę w podobnym stylu co Ty. Najważniejsze że dobra jakościowo, polecam http://allegro.pl/sliczna-bluzka-pod...255344278.html
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:50   #1950
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja po wizycie... szyjka się skraca lekarz się pyta czy mam skurcze, ja nic nie czułam mam przyjść za tydzień na kontrolę i zacząć brać cordafen 3 razy dziennie po jednej tabletce.... bierze któraś?
współczuję, trzymaj się!

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:

koty muszą mieć radochę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości