|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
itakasiu--dyplomowany..??
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
papi
tak z brocostam ![]() anuszka, lilka ja tez jestem ostra Xaw tak
|
#2763 |
|
Rozeznanie
|
dostalam becikowe
![]() ale mam radoche
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
stawiasz kawe
![]() mianowany, na dypl przerwalam staz. zaczne jak wroce.
|
#2765 | |||
|
Zakorzenienie
|
wiolek
za alergologaniezawsze Adaś też wymachuje rękami i nogami non stop dzidzia sugerujesz ze powinnam pic tą herbatke ? entertete a jak tam buzia malego ? ja z kolei nie umiem nauczyc smoka ..wydałam na nie majątek bo myslałam ze moze mu kształtem nie pasują ale nie....chwycił tylko na chrzcie sama nie wiem jakim cudem i w szpitalu ale tam to juz z musu raczej jak sie zanosil plac zem ![]() Cytat:
caprica mówisz że się nie wysypiasz ? ![]() misiulka mój w kuchni też przebywa w foteliku i pranie "razem" wieszamy ale tez nie zawsze ma ochote...za to w dzien lubi łóżeczko i karuzelę a w huśtawce tylko usypia linka super rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
nigdy (poza szpitalem) nie zasnał sam na łóżku czy w łóżeczku
|
|||
|
|
|
#2766 |
|
Rozeznanie
|
aaaha rozumiem......
aaa ja.......chcac zarabiac krocie przenioslam sie ze szkoly do...banku ii od rana siedze tak--popoludniami w prywatnej szkole...
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
mamusie--masowalyscie oczko dzidziom swym--gdzie kanalik byl zamnkiety,zatkany....profesor dzis stwierdzil, ze nadiś za mala na zabieg--mam masowac...
jak to robilyscie?? ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- hm...mi sie otworzylo przed chwilka.......
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Xaw
ja tez wczesniej spedzalam popoludnia w prywatnej ale musialam zrezygnowac bo czulam ze za malo jestem w domu. i super ze mozesz tak pogodzic przyjemne z pozytecznym
|
#2770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
aaaa wlasnie
Czy wszystkie dzieciaki juz placza z lzami?
|
|
|
|
#2772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to powiedzialas--za malo bede w domu---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- moje dziecko wogole nie placze ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- jak dobra kobieto... |
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Wszystkiego najlepszego Paniom Nauczycielkom!! Glooria - cudowna kruszynka!! co do spania czy noszenia to ja uważam, że każdy robi jak uważa i nikomu nic do tego, o! malutek sobie śpimka, a za niedługo idziemy na wizytę do pielęgniarki środowiskowej na ważenie, mierzenie i ogólne oględziny z okazji 3 miesięcy dzwoniła ostatnio do mnie żeby się umówić i idziemy dziś na 2.45 ![]() ps. goście sobie pojechali więc będę miała więcej wolnego wreszcie!
|
#2774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 1 tygodniu zycia małym miał ropijące oczka. Masowałam - pomogło Masowałam przestrzeń między kącikiem oka a noskiem. Bardzo pomogło. Za pierwszym razem aż wypłynęła ropka... ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- mój tak ale musi sie porządnie rozpłakać
|
|
|
|
|
#2776 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ale długo musiałam Was nadrabiać... ufff.. Wczoraj odwiedziła nas chrzestna Jagódki a dziś pospałyśmy do 10:30 i stąd te zaległości. Cytat:
Uwielbiam spać z Nią kiedy na mnie dmucha tym swoim małym noseczkiem i stykamy się policzkami, albo gdy śpi na moim brzuchu i jest taka wtulona. Czasem się budzę i patrzę na ten mój Mały Wielki Cud i wiem wtedy, że Jagoda jest najlepszym co mi się w życiu przytrafiło. Cytat:
Cytat:
I też się nie zgadzam, że dziecko to czysta kartka. Owszem możemy je kształtować i zmieniać różnymi sposobami ale dziecko przychodząc na świat ma ze sobą pewien "ładunek". Nie wiemy konkretnie jaki. Wielu pedagogów i psychologów się nad tym zastanawiało. Napisali wiele książek, stworzyli wiele koncepcji ale żaden nie odkrył co na pewno jest w tym "ładunku". Mówię tutaj między innymi o sporze dotyczącym tego czy dziecko rodzi się z temperamentem czy też go nabywa. Płynie mleko płynie po polskiej dolinie... Ja tak sobie zawsze śpiewam jak czuję przypływ.Cytat:
![]() No ale ja niestety nie jestem czynna zawodowo a bardzo żałuję... Ale może kiedyś spełni się moje marzenie... ![]() Nie. Jagoda nie płacze łzami. Czasem Jej się robi mokre oko ale łez nie było. Nie ma też ropy w oczach. No czasem po nocy małego "śpioszka" w kąciku ale żeby Jej ropiało to niee.
|
|
#2777 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czy powinnam ciebie zapytać o to samo ? ![]() A czemu masz sab simplex jak ten wychodzi ponoc drozej ![]() ![]() zbieżność przypadkowa scoobs no właśnie taki przyklad mialam na myśli |
||
|
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
tak, jak placze tak na prawde, bo czasami placze tak na niby, to obsewruje czy reaguje, a jak nie reaguje to wtedy sie rozplacze ze poleca lzy, terrorysta maly
![]() przenioslam lozeczko malego do salonu i to byl zly pomysl, bo maly nawalil kupsko, przebralam go i mam wrazenie ze siedze obok niej, taki smrodek
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak inne ale moj gdzies tak od 6 tyg (ur w 42tc)
|
|
|
|
#2781 |
|
Rozeznanie
|
Itakasia, dziekuje za odp odnosnie trasnu, tez mam mollers, ale musi byc jakis inny.
Frania, to poszalejesz, ja z pierwszym dzieckiem zlozylam o becikowe i nie dostalam, teraz nawet nie probowalam. A z wlosami, to pewnie masz racje, ze powinny odrosnac, ale moje rosna strasznie powoli, nie wiem, czy byly gumiaste od rozjasniania, ale byly takie nie fajne. Zreszta nawet nie udalo mi sie dojsc do blondu, tylko wyszedl rudy i sie poddalam... Fryzkiem sie nie ma co chwalic, ale postaram sie wrzucic z jednej strony, gdzie nawet przejdzie. Ale to jak zaladuja mi sie zjdecia na kompa. Poszlam do lekarza i okazalo sie, ze Alex ma mala infekcje w gardle, dlatego biedny sie tak meczy, i nas przy okazji. |
|
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2783 |
|
Rozeznanie
|
Oj, tak Lazurku, ale ja mieszkam w UK, i tu jest inaczej
|
|
|
|
#2784 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=scoobs;22661458] Dziwczyny, ktoras pisala, ze dajecie dziecku tran norweski. Czy on jest specjalny dla takich maluszkow? Ja mam tran norweski, ale tam jest dozowanie podane dopiero od trzech lat, czy dajecie po prostu mniej, czy to cos innego. Jakbyscie mogly mi powiedziec, to bym byla wdzieczna, bo mamusia bedzie do mnie leciala, to by mi przywiozla. [QUOTE] Ja podaje tran norweski bo ja z Norwegii dawka dla niemowlakow to 2,5 ml ,napisane jest na opakowaniu. Cytat:
Jak ja lubilam skladac montowac bujaczki i karuzele malego Jaka karuzele kupilas?tak ,ostatnio mial takie lzy przy szczepieniu ![]() Cytat:
Uwazam tak samo!
|
|
|
#2785 | |
|
Wtajemniczenie
|
A to sorry, coś mnie zaćmiło
![]() Cytat:
Jednak na coś czasami się te moje studia przydają.. Mogę się pomądrzyć
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Tak płacze
![]() Lazurka - to że ładnie pachnie usłyszałam w programie u SUPER NIANI ![]() ITAKASKA - moje nauczycielki anielskiego były różne od lalek barbi po starsze panie, ale żadne niczego mnie nie nauczyły a szkoda...teraz myślę, że traktowały szkole jak miejsce przejściowe, i nie miały powołania...niestety żabka - przykład z dziś, przyjechali moi rodzice i tata wziął mała na ręce i chwile ponosił to się złościła bo miała ograniczone pole ruchu jak ja odłożył to się uspokoiła...co do przytulania, przytula się do nas czasami, ale nie przepada za tym...ja lubię się przytulać i mowie jak chcem być przytulona, nie boję się, że może być niezbyt wylewna, mi na dobre nie wychodziło to, że byłam uczuciowa...na czułe gesty będę okazywać jak będzie je bardziej rozumiała. A słyszałyście o takim eksperymencie: bliźniaki rozdzielono i wychowywano w 2 różnych rodzinach, niby ta sama matka, ojciec, a jedno założyło rodzinę, miało pracę itd. a drugie było przestępcą, uważam, że środowisko i sposób wychowania ma wpływ na to kim kiedyś będą nasze dzieci.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-14 o 15:24 |
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała przeciąga się jak Adaś mój ....przy tym tak słodko marszczy czółko i wykrzywia buzie uwielbiam to !!!anuszka no i gratulacje z powodu reaktywacji czy tam relaktacji ![]() itakasia myśle ze mozesz ![]() scoobs współczuję z powodu infekcji... |
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Między kuchnia a salonem na TVN
TERAZBędzie o pieluszkach wielorazowych |
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak gdzieś idziemy lub ktoś do nas przychodzi to jestem cała zestresowana bo wiem co się będzie działo....jak to zmienić ???
|
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chciałabyś używać?? Co myślicie o eko mamie??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

za alergologa
nie mam pojecia dlaczego. wcale nie moze zasnac. wierci sie kreci placze. nawet jak go na rece wezme zeby polulac to tak sie wierci ze malo go nie upuszcze. od wczoraj kazde zasypianie (wieczorne, nocne po jedzeniu i dzis pierwsza dzrzemka) jest z suszarka

dzwoniła ostatnio do mnie żeby się umówić i idziemy dziś na 2.45