|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
a ja mam już na plusie 7 kg
startowałam z 44,5 a teraz już 51,5.. jak tak dale pójdzie to nie będe chodzić tylko się toczyć trzeba skończyć ze słodyczami |
|
|
|
#4082 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie mamy imie dla chlopca, ale na razie nie pisze, bo jak sie okaze ze bedzie dziewczynka to mamy problem![]() Ale imie to jest bardzo neutralne i kazdy z dziadkow lub angielskich obywateli nie bedzie mial problemu z jego wymowieniem ![]() Cytat:
Imie Colin, tylko pisane troszke inaczej, my rowniez bralismy pod uwage ale TZowi sie odwidzialo ![]() Cytat:
Tak, rodze tutaj Cytat:
Cytat:
![]() Ale ja tez zobacze niunia, w poniedzialek
|
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha!Czyli nie masz zbyt miłych skojarzeń
Tak tylko pytam,bo nie wiem czy sugerowac się tym,że imię odzwierciedla charakter jego właściciela,no ale z dwóch Oskarów jakich znam to jeden jest łobuziak,a drugi straszny cwaniak,więc pytam czy wy też macie takie skojarzenia z Oskarem ![]() Coś mi sie wydaje,ze Oskar został na zawsze skreslony z listy potencjalnych imion dla syna
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-14 o 13:05 |
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolega ma młodszą od mojej o 4 lata, też dała Kasia, mówi zobaczymy co będzie. Potem stwierdził - miałaś rację
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
....no ale jak to sie mowi nie wazne kto tam siedzi w brzuszku grunt zeby zdrowe bylo ....moje polowkowe dopiero 20.11 czyli przypadnie rowny 20tydz. nie ma sie co spieszyc trzeba sie cieszyc z tego stanu bo pozniej jak dzidzia przyjdzie na swiat to nie bedzie czasu na pisanie na wizazu hehe |
|
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
boję się, że do przyszłej soboty mi za bardzo urośnie i się nie zmieszczę w sukienkę ślubną po prawej stronie, na dole każdego postu masz taką ikonkę i to jest wielocytowanie, zaznaczasz i czytasz dalej, a na końcu klikasz w "odpowiedz" fioletowe |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też miałam dostać awans i podwyzke ale jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży to ucichło.... |
|
|
|
|
#4088 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja się zakochałam w tym imieniu Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
DO ANESSA
Dokladniej to West yorkshire..mowi ci to cos?????ja w sobote rowne 18 tyg.ja mam na za 2 tyg.usg wlasnie liscik dostalam koniec pazdziernika juz sie doczekac nie moge Powodzenia w poniedzialek. |
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Piszecie o imieniu Liwia. Też o nim myślałam bo bardzo mi się podoba ![]() Lopezka, a z jakiej wagi startowałaś? Bo jeśli miałaś niedowagę a zjechałaś 9 kg to faktycznie niefajnie. Ale jeśli nie to dziecko i tak ma z czego czerpać. Lekarz nic na to nie mówi? Ja tam bym się cieszyła, masz szansę do końca ciąży wyrównać do 0 i nic nie przytyjesz, sama radocha Choć czytałam i o przypadku kiedy dziewczyna przez 6 miesięcy chudła a potem przez 3 ostatnie nadrobiła i przytyła 30 kilo...Więc na razie się nie martw ![]() Iizabelaa, gratuluję wspaniałych wieści Black_Angel, spory już brzusio Agaaga, moje twardnienia, czyli skurcze Braxtona mieściły się w normie i nie przekraczały 10 na dobę a po jakimś czasie przeszły. Donosiłam bez problemów do końca Marsylia, no i pięknie Milena, trzymam kciuki za wizytę Trzyrazyi, super Emila, a ile masz wzrostu bo waga wyjściowa niziutka, fajna |
|
|
|
#4091 |
|
Raczkowanie
|
Moje Drogie Chudzinki cos w tym musi byc ze w I c brzuszek pojawia sie pozniej bo ja dopiero w 5 m-cu cos tam mialam
a teraz juz w 13 tyg mam taki jak wtedy w 5 wiec nie ma sie co stresowac bo mnie w I c w 6m-cu tak wywalilo ze w zadne ciuchy sie nie zmiescilam a do konca ciacy to zrobil sie brzuch tak wielki ze stop nie widzialam i ubrac sie nie moglam ogolnie to wszedzie bylam chuda tylko brzuchol jak wielki baloooooooooon !!!!Wiec cieszcie sie poki mozecie bo pozniej w nic nie wejdziecie |
|
|
|
#4092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do odczuć odnośnie płci- ja na poczatku byłam przekonana,że na 99% będzie chłopak,teraz już nie jestem tego taka pewna-choć moje intuicja podpowiada mi,że będzie synek.Czy przeczucia się sprawdzą okaże się-mam nadzieję,że może uda się już za 2 tygodnie(będzie 16 tydzień).Poza tym mam zachcianki szczególnie na śledzie w śmietanie No i wcinam ciągle jajka,więc się śmieje,że chłopak będzie jak nic!ego-ego nic sie nie martw w suknie się zmieścisz bez problemu,ale się nie objadaj za dużo!Ja w ostatni weekend balowałam na weselu kuzynki i tak sie napchałam,że cała noc i ranek kolka nie chciała dać mi żyć!W ciązy to chyba trzeba często i w małych ilościach,a nie naraz duże ilości.Ale wiecie jak jest...tyle pyszności było,aż żal nie spróbować...No i dostałam za swoje,choć dobzre wiedziałam,że tak to się skończy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaka byłaś jako dziecko?? Co do Julci mieliśmy w przedszkolu w grupie Julcię, małą Julcię, jak to wszyscy mówili, matko w życiu nie widziałam tak spokojnego dziecka. A co do przezwisk, to normalnie jak bym widziała Kabaret Moralnego Niepokoju, oni też szukali imienia akurat dla chłopca i jednemu non stop się żadne nie podobało, bo wymyślał przezwiska
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
chamstwo naprawdę ale nie ma się co dziwić w naszej rzeczywistości niestety
|
#4095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorzej jest jak mi się z konkretną osobą kojarzy i pomimo,że imię mi się podoba to za cholere nie wchodzi w grę
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-14 o 13:50 |
|
|
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to i ja mam
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki wczoraj zachcialo mi sie krokietow no i zanim je zrobilam to .....mi sie odechcialo heh to chyba przez to ze farszu sie objadlam i pozniej juz glodna nie bylam hihi.....dzis mi po glowie spaghetti chodzi wiec cos tam wymysle
i mam nadzieje ze przynajmniej je zjem bo zazwyczaj jest tak ze napaler sie na cos a pozniej mi sie odechciwa podziobie troche i mam dosc ....wszystko jem "oczami" a jem duzo mniej niz przed ciaza ale brzucho rosnie teraz sie wzdecia znowu zaczely choc staram sie owoce wcinac i nie przesadzac ze slodyczami co dziwne bo przed to je pochlanialam a teraz musze miec naprawde ochote na cos slodkiego ....narazie spadam bo musze zaczac sprzatac bo z miasta wrocilam no i obiadzik zrobic o i buraczki zaprawic bo tz-owi i synusiowi sie zachcialo
|
|
|
|
#4098 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesli chodzi o plec to i tak na jednym dziecku nie poprzestaniemy, wiec raczej beda to uniwersalne kolorki.Cytat:
Tez znam Oscara i hmm. Do pewnego momentu byl super, a potem diabel wcielony i teraz ma na bakier z prawem. |
|||
|
|
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
może głupie porównanie (nie bijcie) ale znam psa oskara i łobuz na całego, same głupoty mu w głowie a już swój wiek ma
|
|
|
|
#4100 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. W końcu postanowiłam napisać, czytam wszystko rególarnie no ale jakoś pisać to mi się nie chciało
![]() No więc z tego co pamiętam to o karmieniu piersią było: mój synek od urodzenia był karmiony butlą bo miałam mało pokarmu, piersią to go tylko dokarmiałam. wisiał mi na cycu godz a później i tak wypijał jeszcze butle mleka także strasznie mnie to frustrowało i przyznam, że jakoś tak specjalnie to nie zależało mi na karmieniu piersią i po 3 tyg całkowicie przeszliśmy na butle. mały ma się super, chorował może z 2 razy jest duży jak na swój wiek, także jest ok. ja to nospe biorę często bo co chwilę mam jakieś kłócia ciągnięcia bóle w pachwinach i plecach, brzuch to mi chyba nie twardnieje albo nie umiem rozpoznać no ale jak się kładę i dotykam to miękki jestno i biorę magnez 2 razy dziennie a co do elektrycznej niani to jak najbardziej polecam u nas niezastąpiony sprzęt. my mamy domek 2 pokojowy parterowy no ale jak mały szedł spać po południu to ja mogłam włączyc nianie i iść na podwórko coś porobić albo po prostu posiedzieć na słoneczku ![]() wizytę mam w środę juz się nie mogę doczekać choć trochę się stresuję bo idę pierwszy raz do nowego lekarza, mam nadzieję, że będzie lepszy niż ten poprzedni
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
elektroniczna nianię polecam, przyda sie nie tylko w odmu, ale tez np na wyjazdach, będziecie mogli spokojnie przed np. domkiem sobie ze znajomymi grillować, a dzidzia będzie spać... itd...
tylko z tymi nianiami to trzeba chyba uważac, ja miałam bodajze philipsa ( kupiłam uzywaną) i była do niczego, bardzo szybko mi sie popsuła, traciła zasięg itd... no ale może dlatego, że uzywana, potem kupiłam nowe krótkofalówki z funkcja niani i tez do niczego, trzeszczą i mnie tylko denerwują, a jak dzidzia jest odwrócona i nie ma buźki tuz przy krótkowafówce, to nic nie słychac jak płacze, teraz musze znowu kupic jakąs nowa nianię i juz sama nie wiem jaką
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#4102 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
U mojego chrześniaka jest owczarek malutki i dzieciaki nazwały ją Doda
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wesela, to pewnie trzeba korzystać póki możemy, bo przy karmieniu piersią będziemy sobie wszystkiego odmawiać ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
gosikk_s właśnie ja niziutka jestem (157cm) więc u mnie widać ten przyrost wagi
co innego jak ktoś wysoki to tak nie widać..no ale trudno po trzeba będzie zrzucić ![]() właśnie myśle co by tu na obiadek, może jakaś rybka
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
jezu dziewczyny was też tak ciągnie do słodkiego?
jestem po sytym obiedzie, zjadłam więcej niż mój facet, on najedzony a ja...zjadłam 2 czekolady ! na myśl o słodkim mam aż pianę w ustach ![]()
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznę też liczyć ile razy dziennie odzywają się takie "ataki" i przy wizycie u gina mu o tym powiem. Dziękuję za inf
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
Z Dodą było fajnie, bo to jest bernardynka, duża i biało ruda, z czarnymi piegami na nosie, i ma wielkie opadnięte oczy, imie jak znalazł jak się nią patrzy. A Halny jest młody ma dopiero pół roku i jest jak Halny zdemolował już całą działkę rodzicom i też jest duży bo to owczarek podhalański, cały biały jak snieg
Ja nie uznaję małych psów podobnie jak moi rodzice. śliczne są te psiaczki.Montii ja niby słodyczy dużo nie jem ale tż stwierdził że się cofam w rozwoju, bo pije albo kubuś play albo soczki w kartoniku ze słomką:/ a to przecież cholernie słodkie!!! wczoraj jak colę u teściów zobaczyłam to z 3 szklanki, a potem mi niedobrze było. i czekolade tez całą po śniadaniu wrąbałam, mam wyrzuty sumienia bo jestem dietetykiem. ale uważam że zachowuję rozsądek...tak sobie tłumaczę. Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2010-10-14 o 15:07 |
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
MONTI wracając do tego sklepu w Tarnowskich Górach to najpierw zastanawialiśmy się nad łóżeczkiem. Stwierdziliśmy że na początku chcemy jednak mieć dziecko w swoim pokoju. W grę wchodzi tylko łóżeczko 60 X 120 cm. I zastanawialiśmy się nad turystycznym - bo zawsze można nim przejechać do drugiego pokoju np. w ciągu dnia. I facet nam kompletnie odradził
Także takie coś odpada. Co do wózka to wybierzemy chyba tako warrior - jest już nowa kolekcja na 2011 rok. Wydaje się solidny - podobno ma najdłuższą gondolę bo 80 cm, poza tym jest 3 w 1, a co będę dużo pisać przypadł nam do gustu |
|
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak myślicie jaki jest najlepszy materac do łóżeczka? Najwięcej jest tych gryka-pianka-kokos, ale wypatrzyłam sobie już łóżeczko a w zestawie jest już materac gryka-pianka grubość 7cm. I nie wiem czy taki będzie dobry..
|
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

trzeba skończyć ze słodyczami 

Ja się na tę Liwię zgodziłam, bo w sumie ładne, ale jak będzie znowu taki boom, to chyba zrezygnuję.... 

cieszę się że wszystko wychodzi już na prostą, i oby ta tendencja się utrzymała, bo nerwy nie służą maleństwu.
dużo by opowiadać, syn kuzynki od strony męża.

....no ale jak to sie mowi nie wazne kto tam siedzi w brzuszku grunt zeby zdrowe bylo 

no ale jak się kładę i dotykam to miękki jest