Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 12:52   #4081
emila28101987
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

a ja mam już na plusie 7 kg
startowałam z 44,5 a teraz już 51,5.. jak tak dale pójdzie to nie będe chodzić tylko się toczyć trzeba skończyć ze słodyczami
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:54   #4082
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Ja też myślałam nad Różą czy Kaliną ale to było kiedyś... Mam teraz hiszpańskie nazwisko i dobrać jakieś imię to jest cud, tak żeby w Polsce i Hiszpanii się dobrze sprawowało. Ja się na tę Liwię zgodziłam, bo w sumie ładne, ale jak będzie znowu taki boom, to chyba zrezygnuję....
Tez mam podobny dylemat, bo musimy ime pogodzic z 3 krajami, z ktorymi jestesmy zwiazani Na razie mamy imie dla chlopca, ale na razie nie pisze, bo jak sie okaze ze bedzie dziewczynka to mamy problem
Ale imie to jest bardzo neutralne i kazdy z dziadkow lub angielskich obywateli nie bedzie mial problemu z jego wymowieniem

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
ja właśnie dzis ide do gina, bo od 4 dni źle sie czuję. Całe podbrzusze mi twardnieje i to najczęściej w nocy właśnie kiedy odpczywam i tak boli że nawet ręką dotknąć brzucholka nie mogę.Niedawno zaczęłam odczuwać pierwsze ruchy i czytałam że macica może tak reagować o sie troche stawiać ale to trwa stanowczo za długo i jest zbyt bolesne. Mam nadzieje ze z dzidzią wszystko ok. Jestem juz po jednym poronieniu i sobie nie wyobrażam żeby cos sie mogło stać

A co do imion to jesteśmy z tż na etapie właśnie Liwii (Oliwek jest za dużo) a Liwia brzmi tak dostojnie i Anastazji, a dla chłopca podoba nam sie imię bardzo oryginalne i pewnie niektóre dziewczyny mnie skrytykują że udziwnione ale podoba nam sie Colin brzmi ładnie, jest oryginalne i w zdrobnieniu Colinek też może być A że nie mamy nazwiska w stylu Nowak czy Kowalski wiec nie brzmiał by razem z tym jakoś śmiesznie i wsystko nam tak do siebie pasuje
Nie martw sie na zapas tylko szoruj do lekarza i duzo odpoczywaj
Imie Colin, tylko pisane troszke inaczej, my rowniez bralismy pod uwage ale TZowi sie odwidzialo

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja z zachodniej Angli...,rodzisz tak jak ja tutaj czy moze do polski wracasz???
A jaki region chociaz?
Tak, rodze tutaj

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Dzięki laseczki, ja z jednej strony cieszę się takim brzuszkiem, ale z drugiej te rozstępy... nic nie pomaga, robią się ciągle nowe

Anessa witaj ponownie cieszę się że wszystko wychodzi już na prostą, i oby ta tendencja się utrzymała, bo nerwy nie służą maleństwu.

Piszecie o wadze, ja teraz w porównaniu do wagi sprzed ciąży mam na plusie jakieś 300g, ale do 4 miesiąca chudłam, z 64 nawet na 61kg. Także nadrabiam, i wstyd się przyznać, ale słodyczami... Mięsa nadal nie ruszę... szkoda, bo miałabym ochotę.Najgorzej, że przyplątała się anemia wcinam żelazo w tabletkach i dodatkowo do picia. Dobrze, że zaparć nie mam, bo na początku ciąży właśnie z żelaza miałam...
Tez narazie schudlam 2 kg co mnie po prostu zdumiewa ale to i lepiej, bo ja to taka konkretna kobitka jestem, wiec im mniej przybedzie mnie w ciazy tym lepiei i dla mnie i dla bimbka

Cytat:
DZIEWCZYNY ,wlasnie dostalam list ze szpitala na usg.za 2 tyg.poznam plec dzidzi hihihih
A ktory to juz tydzien? 18? Fajnie
Ale ja tez zobacze niunia, w poniedzialek

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:02   #4083
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Znam dużo by opowiadać, syn kuzynki od strony męża.
Haha!Czyli nie masz zbyt miłych skojarzeń Tak tylko pytam,bo nie wiem czy sugerowac się tym,że imię odzwierciedla charakter jego właściciela,no ale z dwóch Oskarów jakich znam to jeden jest łobuziak,a drugi straszny cwaniak,więc pytam czy wy też macie takie skojarzenia z Oskarem

Coś mi sie wydaje,ze Oskar został na zawsze skreslony z listy potencjalnych imion dla syna
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-14 o 13:05
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:06   #4084
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
bo nie wiem czy sugerowac się tym,że imię odzwierciedla charakter jego właściciela,
Odzwierciedla, ja swojej dałam Kaśka i w sumie nie znam ani jednej spokojnej Kaśki, łącznie z moją - gaduły jakich mało, wiercipięty, wszędzie ich pełno.

Kolega ma młodszą od mojej o 4 lata, też dała Kasia, mówi zobaczymy co będzie. Potem stwierdził - miałaś rację

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:16   #4085
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja też nie wiem co tam się skrywa w moim brzuszku...czekam z niecierpliwością i odliczam dni do USG
Ja tez jeszcze nie znam plci ale wszyscy mi mowia ze to bedzie chlopak bo urody mi dodaje ciaza a ja ......dziewczynke CHCE !!!!!! ....no ale jak to sie mowi nie wazne kto tam siedzi w brzuszku grunt zeby zdrowe bylo ....moje polowkowe dopiero 20.11 czyli przypadnie rowny 20tydz. nie ma sie co spieszyc trzeba sie cieszyc z tego stanu bo pozniej jak dzidzia przyjdzie na swiat to nie bedzie czasu na pisanie na wizazu hehe
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:20   #4086
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

To witam w klubieJa też prawie w 14 tygodniu,a czasem chodzę,siadam i zachowuje się jakbym była w 6 miesiącu
ja już tak w 11tc wyglądałam potem zeszły trochę wzdęcia, a teraz znowu urósł boję się, że do przyszłej soboty mi za bardzo urośnie i się nie zmieszczę w sukienkę ślubną

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
choineczka jak się cytuje tak aby w 1 poście były wszystkie cytaty i odpowiedzi? bo coś mi rozbiło na parę
nie umiem
po prawej stronie, na dole każdego postu masz taką ikonkę i to jest wielocytowanie, zaznaczasz i czytasz dalej, a na końcu klikasz w "odpowiedz" fioletowe
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:20   #4087
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki!

Tak dawno tu sie nie udzielalam, ze pewnie juz zadna mnie nie kojarzy, no ale mialam inne problemy na glowie - Bogu dzieki nic z dzidzia. Teraz juz na prosta wychodzi wszystko i wszyscy o ktorych sie martwilam i moge czesciej do was zagladac

Ja wlasnie 13 tydzien rozpoczelam dzis a w poniedzialek jedziemy z TZem na usg bimbka
W pracy juz wiedza, szefowa przeszczesliwa i podekscytowana, na dodatek podwyzke niewielka dostalam, wiec zyc nie umierac

Poranne mulenia przeszly juz tydzien temu za to przyplatalo sie zapalenie pecherza i niestety musze lykac antybiotyk, no ale podobno bezpieczny w ciazy
Zaraz lece kupic jakies sweterki do pracy bo juz mi brzucholek troche wywala i wszystkie do gory podjezdzaja, co nie jest zbyt ciekawym zjawiskiem a mi jest na dodatek zimno

Milego dnia wszystkim zycze i do pozniej!
To super masz szefową ja też miałam dostać awans i podwyzke ale jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży to ucichło.... ehhh....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:24   #4088
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie jest 4letnia Julcia i to najbardziej szalone dziecko jakie znam w życiu nie widziałam aż tak energicznego dziecka, ale to może jedynie zbieg okoliczności co do imienia
to mnie nie strasz bo ten znajomy właśnie powiedział że to łubuzy są a ja się zakochałam w tym imieniu
Cytat:
startowałam z 44,5 a teraz już 51,5.. jak tak dale pójdzie to nie będe chodzić tylko się toczyć trzeba skończyć ze słodyczami
ale ja startowałaś z takiej małej wagi to dlatego tyle przytyłaś, organizm musi nadrobić
Cytat:
Odzwierciedla, ja swojej dałam Kaśka i w sumie nie znam ani jednej spokojnej Kaśki, łącznie z moją - gaduły jakich mało, wiercipięty, wszędzie ich pełno.

Kolega ma młodszą od mojej o 4 lata, też dała Kasia, mówi zobaczymy co będzie. Potem stwierdził - miałaś rację
gałuła może i owszem jak się rozkręce ale tak to jestem domator - leniuch że ciężko mnie wyciągnąć gdzieś a ja Kasia jestem

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:28   #4089
trzyrazyi
Zadomowienie

DO ANESSA

Dokladniej to West yorkshire..mowi ci to cos?????ja w sobote rowne 18 tyg.ja mam na za 2 tyg.usg wlasnie liscik dostalam koniec pazdziernika juz sie doczekac nie moge:lo ve:
Powodzenia w poniedzialek...daj znac jak wszystko poszlo.......problem jes ze w liscie pisze ze mam wypic 0,5 litra wody godzine przed usg i nie siusiac dopiero po usg ...ja nie wiem jak dam radeheeheheh pozdrawiam
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:28   #4090
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Piszecie o imieniu Liwia. Też o nim myślałam bo bardzo mi się podoba Koleżanka mnie zniechęciła, powiedziała że dzieciaki będą potem wołać Liwka-dziwka...i już mi się odechciało

Lopezka, a z jakiej wagi startowałaś? Bo jeśli miałaś niedowagę a zjechałaś 9 kg to faktycznie niefajnie. Ale jeśli nie to dziecko i tak ma z czego czerpać. Lekarz nic na to nie mówi? Ja tam bym się cieszyła, masz szansę do końca ciąży wyrównać do 0 i nic nie przytyjesz, sama radocha Choć czytałam i o przypadku kiedy dziewczyna przez 6 miesięcy chudła a potem przez 3 ostatnie nadrobiła i przytyła 30 kilo...Więc na razie się nie martw

Iizabelaa, gratuluję wspaniałych wieści

Black_Angel, spory już brzusio

Agaaga, moje twardnienia, czyli skurcze Braxtona mieściły się w normie i nie przekraczały 10 na dobę a po jakimś czasie przeszły. Donosiłam bez problemów do końca Ważne żeby nie były zbyt częste i długie bo mogą powodować skracanie szyjki.

Marsylia, no i pięknie

Milena, trzymam kciuki za wizytę

Trzyrazyi, super

Emila, a ile masz wzrostu bo waga wyjściowa niziutka, fajna Też kilka lat temu tyle miałam, ech...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:30   #4091
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Moje Drogie Chudzinki cos w tym musi byc ze w I c brzuszek pojawia sie pozniej bo ja dopiero w 5 m-cu cos tam mialam a teraz juz w 13 tyg mam taki jak wtedy w 5 wiec nie ma sie co stresowac bo mnie w I c w 6m-cu tak wywalilo ze w zadne ciuchy sie nie zmiescilam a do konca ciacy to zrobil sie brzuch tak wielki ze stop nie widzialam i ubrac sie nie moglam ogolnie to wszedzie bylam chuda tylko brzuchol jak wielki baloooooooooon !!!!Wiec cieszcie sie poki mozecie bo pozniej w nic nie wejdziecie
Stary 2010-10-14, 13:34   #4092
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:

W zasadzie ja tez wszystkie Kaśki które znam to kobiety z charakterem i wszędzie ich pełno.Ale jak pisze blackrose ona tez Kasia i to spokojna raczej,więc trzeba to podzielić przez dwa

A co do odczuć odnośnie płci- ja na poczatku byłam przekonana,że na 99% będzie chłopak,teraz już nie jestem tego taka pewna-choć moje intuicja podpowiada mi,że będzie synek.Czy przeczucia się sprawdzą okaże się-mam nadzieję,że może uda się już za 2 tygodnie(będzie 16 tydzień).Poza tym mam zachcianki szczególnie na śledzie w śmietanieNo i wcinam ciągle jajka,więc się śmieje,że chłopak będzie jak nic!

ego-ego nic sie nie martw w suknie się zmieścisz bez problemu,ale się nie objadaj za dużo!Ja w ostatni weekend balowałam na weselu kuzynki i tak sie napchałam,że cała noc i ranek kolka nie chciała dać mi żyć!W ciązy to chyba trzeba często i w małych ilościach,a nie naraz duże ilości.Ale wiecie jak jest...tyle pyszności było,aż żal nie spróbować...No i dostałam za swoje,choć dobzre wiedziałam,że tak to się skończy

Fiodor Dostojewski
Stary 2010-10-14, 13:38   #4093
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
to mnie nie strasz bo ten znajomy właśnie powiedział że to łubuzy są a ja się zakochałam w tym imieniu

ale ja startowałaś z takiej małej wagi to dlatego tyle przytyłaś, organizm musi nadrobić

gałuła może i owszem jak się rozkręce ale tak to jestem domator - leniuch że ciężko mnie wyciągnąć gdzieś a ja Kasia jestem
Hehe może z wiekiem się uspokoi
a jaka byłaś jako dziecko??

Co do Julci mieliśmy w przedszkolu w grupie Julcię, małą Julcię, jak to wszyscy mówili, matko w życiu nie widziałam tak spokojnego dziecka.

A co do przezwisk, to normalnie jak bym widziała Kabaret Moralnego Niepokoju, oni też szukali imienia akurat dla chłopca i jednemu non stop się żadne nie podobało, bo wymyślał przezwiska

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:46   #4094
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
To super masz szefową ja też miałam dostać awans i podwyzke ale jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży to ucichło.... ehhh....
chamstwo naprawdę ale nie ma się co dziwić w naszej rzeczywistości niestety

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:49   #4095
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do przezwisk, to normalnie jak bym widziała Kabaret Moralnego Niepokoju, oni też szukali imienia akurat dla chłopca i jednemu non stop się żadne nie podobało, bo wymyślał przezwiska
Kojarzę ten skecz!Edek z fabryki kredek...No mi się niektóre imiona tak własnie kojarzą i nic na to nie poradzęGorzej jest jak mi się z konkretną osobą kojarzy i pomimo,że imię mi się podoba to za cholere nie wchodzi w grę

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-14 o 13:50
Stary 2010-10-14, 13:50   #4096
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe może z wiekiem się uspokoi
a jaka byłaś jako dziecko??

Co do Julci mieliśmy w przedszkolu w grupie Julcię, małą Julcię, jak to wszyscy mówili, matko w życiu nie widziałam tak spokojnego dziecka.

jako maluszek non stop płakałam podobno, a potem nie odstępowałam mamy na krok ale zawsze spokojna i z tego co pamiętam od siebie to też - do tej pory huczne imprezy to nie dla mnie, ale jak pisała coralady że kasie charakter swój mają to i ja mam

oczekujemy
Stary 2010-10-14, 13:58   #4097
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Dziewczynki wczoraj zachcialo mi sie krokietow no i zanim je zrobilam to .....mi sie odechcialo heh to chyba przez to ze farszu sie objadlam i pozniej juz glodna nie bylam hihi.....dzis mi po glowie spaghetti chodzi wiec cos tam wymysle i mam nadzieje ze przynajmniej je zjem bo zazwyczaj jest tak ze napaler sie na cos a pozniej mi sie odechciwa podziobie troche i mam dosc ....wszystko jem "oczami" a jem duzo mniej niz przed ciaza ale brzucho rosnie teraz sie wzdecia znowu zaczely choc staram sie owoce wcinac i nie przesadzac ze slodyczami co dziwne bo przed to je pochlanialam a teraz musze miec naprawde ochote na cos slodkiego ....narazie spadam bo musze zaczac sprzatac bo z miasta wrocilam no i obiadzik zrobic o i buraczki zaprawic bo tz-owi i synusiowi sie zachcialo
Stary 2010-10-14, 14:01   #4098
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
choineczka jak się cytuje tak aby w 1 poście były wszystkie cytaty i odpowiedzi? bo coś mi rozbiło na parę
nie umiem
Masz ikonke cytuj, a zaraz obok wielocytuj, klikasz przy kazdym poscie na ktory chcesz odpisac, a potem odpowiedz

Cytat:
Dziweczyny kiedy zaczynacie kupowac wozeczki i lozeczka...bo ubranka niektore juz skladuja...ja czekam na poznanie plci a jak z wami jest?????
Ja juz kupuje, bo mam wybrane i nie ma nad czym sie zastanwiac, bo mi wykupia Jesli chodzi o plec to i tak na jednym dziecku nie poprzestaniemy, wiec raczej beda to uniwersalne kolorki.

Cytat:
Piłam całą ciążę, a młoda urodziła się bieluteńka jak śnieg, nawet żółtaczki poporodowej nie miała.

Znam dużo by opowiadać, syn kuzynki od strony męża.
No chyba bardziej zalezy od predyspozycji rodzicow. Jesli oboje maja sniada cere to dziecko bankowo bedzie ciemne.

Tez znam Oscara i hmm. Do pewnego momentu byl super, a potem diabel wcielony i teraz ma na bakier z prawem.
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:04   #4099
blackrose4u
Wtajemniczenie

może głupie porównanie (nie bijcie) ale znam psa oskara i łobuz na całego, same głupoty mu w głowie a już swój wiek ma

oczekujemy
Stary 2010-10-14, 14:06   #4100
iwa00
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. W końcu postanowiłam napisać, czytam wszystko rególarnie no ale jakoś pisać to mi się nie chciało
No więc z tego co pamiętam to o karmieniu piersią było:
mój synek od urodzenia był karmiony butlą bo miałam mało pokarmu, piersią to go tylko dokarmiałam. wisiał mi na cycu godz a później i tak wypijał jeszcze butle mleka także strasznie mnie to frustrowało i przyznam, że jakoś tak specjalnie to nie zależało mi na karmieniu piersią i po 3 tyg całkowicie przeszliśmy na butle. mały ma się super, chorował może z 2 razy jest duży jak na swój wiek, także jest ok.

ja to nospe biorę często bo co chwilę mam jakieś kłócia ciągnięcia bóle w pachwinach i plecach, brzuch to mi chyba nie twardnieje albo nie umiem rozpoznać no ale jak się kładę i dotykam to miękki jest
no i biorę magnez 2 razy dziennie

a co do elektrycznej niani to jak najbardziej polecam u nas niezastąpiony sprzęt.
my mamy domek 2 pokojowy parterowy no ale jak mały szedł spać po południu to ja mogłam włączyc nianie i iść na podwórko coś porobić albo po prostu posiedzieć na słoneczku

wizytę mam w środę juz się nie mogę doczekać choć trochę się stresuję bo idę pierwszy raz do nowego lekarza, mam nadzieję, że będzie lepszy niż ten poprzedni
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:25   #4101
niutka1
Wtajemniczenie

elektroniczna nianię polecam, przyda sie nie tylko w odmu, ale tez np na wyjazdach, będziecie mogli spokojnie przed np. domkiem sobie ze znajomymi grillować, a dzidzia będzie spać... itd...

tylko z tymi nianiami to trzeba chyba uważac, ja miałam bodajze philipsa ( kupiłam uzywaną) i była do niczego, bardzo szybko mi sie popsuła, traciła zasięg itd... no ale może dlatego, że uzywana, potem kupiłam nowe krótkofalówki z funkcja niani i tez do niczego, trzeszczą i mnie tylko denerwują, a jak dzidzia jest odwrócona i nie ma buźki tuz przy krótkowafówce, to nic nie słychac jak płacze, teraz musze znowu kupic jakąs nowa nianię i juz sama nie wiem jaką
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:26   #4102
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Moje psy wabią się Doda i Halny
U mojego chrześniaka jest owczarek malutki i dzieciaki nazwały ją Doda

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczynki a ja mam pytanie do was zaczęłam sobie przeglądać listy wyprawek i tak się zastanawiam czy będziecie kupowały nianię elektroniczną z monitorem ruchu? bo my nianię to na 100% chcemy bo mamy pokój na dole a kuchnia na górze więc jak dziecko zostanie na dole to zawsze będę słyszeć ale ten monitor ruchu jedni polecają inni uważają że to zbędne co myślicie może któraś już to miała przy poprzednim dziecku?
Moja koleżanka ma anioła stróża pod materacyk w łóżeczku i powiedziała, że to super sprawa, bo wykrywa oddech maluszka, ale to jest droga sprawa ok 600zł.

Cytat:
DZIEWCZYNY ,wlasnie dostalam list ze szpitala na usg.za 2 tyg.poznam plec dzidzi hihihih
No to super będziemy czekać na wiadomości

Cytat:
U
Podczyduje Was regularnie, ale byłam raczej bierną forumowiczką w pisaniu.. Dzisiaj jestem drugi dzień na zwolnieniu i już nie mam co zrobić z czasem, więc myśle że będe bardziej aktywna..
Zapraszamy do aktywności

Cytat:
Strasznie chudziutka jesteś i byłaś, kurcze 44kg toż to połowa mnie

Cytat:
A
ego-ego nic sie nie martw w suknie się zmieścisz bez problemu,ale się nie objadaj za dużo!Ja w ostatni weekend balowałam na weselu kuzynki i tak sie napchałam,że cała noc i ranek kolka nie chciała dać mi żyć!W ciązy to chyba trzeba często i w małych ilościach,a nie naraz duże ilości.Ale wiecie jak jest...tyle pyszności było,aż żal nie spróbować...No i dostałam za swoje,choć dobzre wiedziałam,że tak to się skończy
No mam nadzieję. Jem często ale w małych ilościach, ciągle coś bym gryzła, ze słodyczami nie przesadzam za bardzo, bo wiem jak to się u mnie kończy nawet bez ciąży
A co do wesela, to pewnie trzeba korzystać póki możemy, bo przy karmieniu piersią będziemy sobie wszystkiego odmawiać

Cytat:
Kojarzę ten skecz!Edek z fabryki kredek...No mi się niektóre imiona tak własnie kojarzą i nic na to nie poradzęGorzej jest jak mi się z konkretną osobą kojarzy i pomimo,że imię mi się podoba to za cholere nie wchodzi w grę
Na mnie wołają Edek z fabryki kredek, albo Edwarda, a ja przecież tak ładnie się nazywam Edytka
Stary 2010-10-14, 14:30   #4103
emila28101987
Rozeznanie

gosikk_s właśnie ja niziutka jestem (157cm) więc u mnie widać ten przyrost wagi co innego jak ktoś wysoki to tak nie widać..
no ale trudno po trzeba będzie zrzucić

właśnie myśle co by tu na obiadek, może jakaś rybka
Stary 2010-10-14, 14:48   #4104
Montii
Zakorzenienie

jezu dziewczyny was też tak ciągnie do słodkiego?
jestem po sytym obiedzie, zjadłam więcej niż mój facet, on najedzony a ja...zjadłam 2 czekolady ! na myśl o słodkim mam aż pianę w ustach ja po prostu MUSZĘ coś zjeść, teraz pije obrzydliwie słodkie kakao ... jeny ale będę gruba

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:59   #4105
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Agaaga, moje twardnienia, czyli skurcze Braxtona mieściły się w normie i nie przekraczały 10 na dobę a po jakimś czasie przeszły. Donosiłam bez problemów do końca Ważne żeby nie były zbyt częste i długie bo mogą powodować skracanie szyjki.
dzisiaj jestem cały dzień bez nospy i jakoś nie przeszkadza mi tak bardzo to podkłuwanie Zacznę też liczyć ile razy dziennie odzywają się takie "ataki" i przy wizycie u gina mu o tym powiem. Dziękuję za inf

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:03   #4106
diatoma
Zadomowienie

Z Dodą było fajnie, bo to jest bernardynka, duża i biało ruda, z czarnymi piegami na nosie, i ma wielkie opadnięte oczy, imie jak znalazł jak się nią patrzy. A Halny jest młody ma dopiero pół roku i jest jak Halny zdemolował już całą działkę rodzicom i też jest duży bo to owczarek podhalański, cały biały jak snieg Ja nie uznaję małych psów podobnie jak moi rodzice. śliczne są te psiaczki.

Montii ja niby słodyczy dużo nie jem ale tż stwierdził że się cofam w rozwoju, bo pije albo kubuś play albo soczki w kartoniku ze słomką:/ a to przecież cholernie słodkie!!! wczoraj jak colę u teściów zobaczyłam to z 3 szklanki, a potem mi niedobrze było. i czekolade tez całą po śniadaniu wrąbałam, mam wyrzuty sumienia bo jestem dietetykiem. ale uważam że zachowuję rozsądek...tak sobie tłumaczę.

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2010-10-14 o 15:07
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:10   #4107
megi2015
Zadomowienie

MONTI wracając do tego sklepu w Tarnowskich Górach to najpierw zastanawialiśmy się nad łóżeczkiem. Stwierdziliśmy że na początku chcemy jednak mieć dziecko w swoim pokoju. W grę wchodzi tylko łóżeczko 60 X 120 cm. I zastanawialiśmy się nad turystycznym - bo zawsze można nim przejechać do drugiego pokoju np. w ciągu dnia. I facet nam kompletnie odradził to turystyczne (ja też nie byłam za tym łóżeczkiem, ale mąż chciał zobaczyć). Także powiedział że łóżeczko to jest przede wszystkim mało stabilne, ma tylko 2 poziomy regulacji wysokości - (w przypadku łóżeczek drewnianych są one na 3 poziomy). Poza tym w tych turystycznych dziecko od małego się uczy że o nic się nie obije bo wszędzie jest siatka, ale to u malucha kształtuje taki nawyk że potem nie jest ostrożny np przy nauce wstawania, chodzenia. Wadą też jest to że wzrok dziecka od urodzenia jest w takim łóżeczku w zasadzie trochę popsuty - bo dziecko cały czas patrzy przez siatkę.
Także takie coś odpada.
Co do wózka to wybierzemy chyba tako warrior - jest już nowa kolekcja na 2011 rok. Wydaje się solidny - podobno ma najdłuższą gondolę bo 80 cm, poza tym jest 3 w 1, a co będę dużo pisać przypadł nam do gustu
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:20   #4108
emila28101987
Rozeznanie

Dziewczyny, jak myślicie jaki jest najlepszy materac do łóżeczka? Najwięcej jest tych gryka-pianka-kokos, ale wypatrzyłam sobie już łóżeczko a w zestawie jest już materac gryka-pianka grubość 7cm. I nie wiem czy taki będzie dobry..
Stary 2010-10-14, 15:22   #4109
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
jezu dziewczyny was też tak ciągnie do słodkiego?
jestem po sytym obiedzie, zjadłam więcej niż mój facet, on najedzony a ja...zjadłam 2 czekolady ! na myśl o słodkim mam aż pianę w ustach ja po prostu MUSZĘ coś zjeść, teraz pije obrzydliwie słodkie kakao ... jeny ale będę gruba
Ja to wpierniczam ile wlezie słodkiego, ostatnio mnie naszło na lody truskawkowe, to zjadłam pół litra na raz
Stary 2010-10-14, 15:24   #4110
iwa00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
elektroniczna nianię polecam, przyda sie nie tylko w odmu, ale tez np na wyjazdach, będziecie mogli spokojnie przed np. domkiem sobie ze znajomymi grillować, a dzidzia będzie spać... itd...

tylko z tymi nianiami to trzeba chyba uważac, ja miałam bodajze philipsa ( kupiłam uzywaną) i była do niczego, bardzo szybko mi sie popsuła, traciła zasięg itd... no ale może dlatego, że uzywana, potem kupiłam nowe krótkofalówki z funkcja niani i tez do niczego, trzeszczą i mnie tylko denerwują, a jak dzidzia jest odwrócona i nie ma buźki tuz przy krótkowafówce, to nic nie słychac jak płacze, teraz musze znowu kupic jakąs nowa nianię i juz sama nie wiem jaką
ja mam nianię fisher-price i jest super. nie musi leżeć blisko dziecka bo super ściąga i ma duży zasięg
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości