Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XI - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 22:00   #4711
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XI

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Pasek jest już na śmietniku. Kompletnie mi się nie podoba. Sukienka a i owszem
hehe
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
bosiak fajna sukienka, ona taka dopasowana widzę jest. Podobają mi się tego typu kiecki, ale ja nie mogę w nich chodzić, bo mój wystający brzuch psuje efekt Trzeba mieć idealną figurkę do takiego fasonu.
Ojtam ojtam- moje sweterkowe też są dopasowane, zwłaszcza jak przytyłam a wcale mi nie głupio z moim wypchanym bębnem
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Myślę, że Bonarka to dobre miejsce, w sumie i tak mamy tam z rzyrafką uderzać w związku z weekendem zakupów z Avanti. Co do godziny to chyba lepiej 12 niż 11, nie wszyscy są rannymi ptaszkami, a szczególnie nie my dwie

miałam wstać o 6 żeby iśc na wykłady- gdzie tam, spałam do 11 w sumie przebudziłam się, ale wczoraj na wieczór dostałam okresu i tak trochę miałam wymówkę więc spałam dalej

to zależy co chcecie robić i za czym chodzić. Ja w sumei i tak na nic zbędnego nie mam pieniędzy więc mi obojętne. Jak będzie ładnie możemy gdzieś na mieście usiąść na kawce i pospacerować, a galerie ewentualnie na wieczór odłożyć jak jeszcze któraś będzie chętna
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Doszłam do wniosku, że najwyższa pora się ogarnąć, bo takie trwanie w zawieszeniu jest najgorsze. Podjęłam poważne decyzje, mam nadzieję, że nie będę żałowała. Z drugiej strony to moje życie, ja za siebie odpowiadam i ja ponoszę konsekwencje. Olśniło mnie na wczorajszym treningu.

Za tydzień wyjeżdżam..
Już nie mogę się doczekać. Och, jak tylko słyszę jego głos to mam dreszcze..

Nadal szukam fajnych butów i póki co nie znalazłam nic godnego uwagi.. W weekend mam w planach przedwyjazdowe zakupy, kupienie biletów, więc może tam coś ciekawego znajdę..
Znaczy wyprowadzasz się czy kolejne wakacje? Bo nie wiem z czego się ogarniasz
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pilnie potrzebuję pomocy z matematyką, czy któraś z was by mi pomogła?
Ja może nie jestem totalna noga, ale jedyne z czego teraz korzystam to odchylenie standardowe więc chyba się nie przydam a jaki to zakres materiału?

Szukam fitnessklubu. Niestety nic mi się nie podoba bardziej niż LadyFit do którego kiedyś chodziłam a on odpada ze względu na dojazd- 30 min + 15 dojścia do przystanku . Odwiedziłam dziś Fit By Step, byłoby to 10 min jazdy + to dojście głupie. Ale znów cenowo to tam miałam 3 razy w tyg za cenę tego co jest 2 razy tutaj. Kolejnym plusem "tu" jest OGROMNA sala do ćwiczeń typu step na czym mi w sumie najbardziej zależy. spróbuję pochodzić miesiąc, a jak mi się nie spodoba to wracam do Lady Fit. Jakoś przeboleję te dojazdy, bo atmosfera tam była niesamowicie przyjazna

wczoraj wypatrzyłam sobie butki, myślę, że i na zimę się nadadzą, bo sa ocieplane. Mam dość mierzenia oficerek z za małymi cholewkami i za wysokich botków to te: http://badura.pl/buty-badura-damskie...2b51797109fd96 tylko są całe czarne z czarnymi szwami. W sam raz też będą na lekkie wycieczki niskogórskie zamiast fitnessowych adidasów Jutro jeszcze raz wymierzę dokładnie oba (oczywiście standardowy problem z rozmiarem też jest, jednak skłaniam się ku 38) i kupię jak nie wymyślę nowej przeszkody
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 22:04   #4712
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dziewczyny jeżeli chodzi o spotkanie, to umówcie się nie oglądając na mnie. Najwyżej ja dołączę później, mam numer do Rzyrafki jeżeli nie zmieniła, więc się na pewno zgadamy. Ja się po prostu coraz bardziej obawiam, że nie uda mi się tego wszystkiego zgrać w czasie, jeszcze TŻ coś kombinuje. Ale cały czas podtrzymuję, że postaram się być.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Rzyrafko jakie są teraz ceny w Lady Fit? Nie zmieniły się w ciągu ostatnich 2 lat? Bo ja też myślę nad powrotem na fitness - mam zamiar zrobić to od razu jak znajdę lepszą pracę - i zastanawiam się gdzie się zapisać, żeby mnie nie zabiło ceną.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 22:42   #4713
rzyrafka
Zakorzenienie

hmm, chyba takie jak tutaj: http://www.ladyfit.com.pl/cennik.php przestałam chodzić rok temu jakos w wakacje więc dokładnie nie wiem.

wybrałam sobei 8 zajęć z tego na Krolewskiej http://www.fitbystep.pl/cennik/9 spróbuje chodzić przez miesiąc i zobaczę. Chociaż jednak wolałabym te 3x na tydzień na Dietla w tej samej cenie
Stary 2010-10-14, 06:54   #4714
isa666
Zakorzenienie

Ojezusie ledwo dziś wstałam, jakieś głupoty mi się śniły a w dodatku pokićkało mi się i myślałam, że jest już piątek Jakoś mi się wlecze ten tydzień niemiłosiernie.

Cytat:
Myślę, że Bonarka to dobre miejsce, w sumie i tak mamy tam z rzyrafką uderzać w związku z weekendem zakupów z Avanti. Co do godziny to chyba lepiej 12 niż 11, nie wszyscy są rannymi ptaszkami, a szczególnie nie my dwie
Czyli wstępnie ustalamy Bonarkę o 12.00? Mnie pasuje
W razie gdybym była wcześniej to się przejdę po sklepach i na Was poczekam śpioszki

Cytat:
Za tydzień wyjeżdżam..
Już nie mogę się doczekać. Och, jak tylko słyszę jego głos to mam dreszcze..

Cieszę się, że przynajmniej w serduchu wszystko u Ciebie w jak najlepszym porządku. Z resztą też sobie dasz radę

Cytat:
Dziewczyny, pilnie potrzebuję pomocy z matematyką, czy któraś z was by mi pomogła?
Oj, ja na pewno odpadam. Od liceum nie miałam do czynienia z matematyką.
Stary 2010-10-14, 10:00   #4715
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Znaczy wyprowadzasz się czy kolejne wakacje? Bo nie wiem z czego się ogarniasz
Zdecydowałam, że chcę się wyprowadzić w przyszłym roku, teraz niestety trzymają mnie tu studia i muszę odłożyć jeszcze trochę pieniędzy. No ale to dopiero wstępne planowanie, sporo wyjaśni się w najbliższym czasie.
Cytat:
Cieszę się, że przynajmniej w serduchu wszystko u Ciebie w jak najlepszym porządku. Z resztą też sobie dasz radę
Dzięki kochana
Mam nadzieję, że tak będzie, chociaż przyznam, że kosztuje mnie to teraz sporo nerwów.

Jejkuu, od ponad 2 tygodni jestem chora. Na początku miałam dość standardowe objawy (gorączka, ogólne rozbicie, katar, kaszel), po kilkudniowej kuracji wzmacniającej mi przeszło. Tak mi się wydawało, bo do teraz mam okropny kaszel i sama nie wiem co z tym zrobić. Muszę wydobrzeć do wyjazdu, bo nie chcę żeby kompletnie mnie rozłożyło.

Jadę dziś na poszukiwania butów, bo dostałam cynk, że koleżanka widziała podobne do tych które chcę w jednym z CH w mieście. Oby faktycznie były ładne..
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:30   #4716
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Fuksja, cieszę się, że u Ciebie już się polepszyło!

Isa, wypełniłam ankietę.

Jakoś kiepsko u mnie ze zużyciami, wszystko wolno schodzi, albo nie chce mi się używać. W ogóle to mam zjazd w weekend, cały tydzień czytałam książki, dziś skończyłam i muszę coś sklecić pracy mgr na seminarium bo mam wrażenie, że mnie babka ochrzani, ostatnio trochę się czepnęła, że niełatwo będzie napisać niektórym tą pracę i chodziło jej o mnie, więc mam trochę doła z tego powodu i zero motywacji do pisania. A dziś muszę napisać, bo jutro mam imieniny babci i trochę spraw do załatwienia(odbieram nowy dowód) i pewnie nie będę miała czasu. Ehhh jak mi się nie chce...
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:39   #4717
emememsik
po prostu Em :)

Dzięki dziewczyny za dobre chęci, zawaliłam tego kolosa. No trudno.

fuksja, mam ten sam problem. Jestem chora już trzeci tydzień i ten okropny kaszel w ogóle nie przechodzi, nie wiem co mam robić.
Stary 2010-10-14, 16:48   #4718
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
hmm, chyba takie jak tutaj: http://www.ladyfit.com.pl/cennik.php przestałam chodzić rok temu jakos w wakacje więc dokładnie nie wiem.

wybrałam sobei 8 zajęć z tego na Krolewskiej http://www.fitbystep.pl/cennik/9 spróbuje chodzić przez miesiąc i zobaczę. Chociaż jednak wolałabym te 3x na tydzień na Dietla w tej samej cenie
No to chyba ceny się nieco podniosły odkąd ja zrezygnowałam, ale i tak na tle krakowskich fitness klubów to niedrogo. Znalazłam jeszcze w podobnej cenie Studio 5 na Woli Duchackiej, może tam bym się zapisała, bo to zawsze blisko do domu i do TŻa to lepiej.

Po Lady Fit chodziłam dłuższy czas do Azika na Kurdwanowie, ale po remoncie zrobił się tam exclusiv i teraz najtańszy karnet kosztuje 160 zł miesięcznie przy podpisaniu umowy członkowskiej na min. 1 rok. A dla mnie takie zobowiązanie odpada, tym bardziej że pewnie częściej niż 2 razy w tygodniu się na fitness nie zbiorę, więc to się zbytnio nie opłaca.

Najbardziej to bym chciała, żeby mnie ktoś szybko zatrudnił i dał mi kartę Multi Sport.

Zamówiłam sobie dzisiaj podkład Pharmaceris F, jutro może skoczę go odebrać. Mam nadzieję, że będzie fajny. Musiałam kupic przed wyjazdem, żeby jako tako na zdjęciach wyglądać, bo mój TM przestał z niewiadomych przyczyn współpracować z moją cerą.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2010-10-14, 17:00   #4719
isa666
Zakorzenienie

luskap dzięki

em, na pewno poprawisz

Ja też ciągle przeziębiona jestem: zatoki zatkane, rano czasem boli mnie gardło i często mam takie uczucie w kościach jakbym miała reumatyzm. Np. dziś czuję, że prawa ręka mnie boli i na to pomaga tylko smarowanie maścią wygrzewającą.

Dostałam dzis bon z Orsaya na urodziny, muszę sobie coś chyba w związku z tym kupić
I muszę się rozejrzeć za nowym tuszem, bo mój Maybelline powoli zaczyna zasychać i grudki się robią.
Stary 2010-10-14, 18:17   #4720
kochanie
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
Aha. W takim razie póki co odpuszczę, bo znając życie wystarczająco nadszarpię mój budżet w Krk. Zwłaszcza, że myślę o wyrobieniu nowych okularów, co by wyciągnąć zwrot od pracodawcy
Jakbyś była jednak chętna, to pisz, nie będzie problemu Zwlaszcza, że mogłabym Wam do Krakowa wysłać to jedną paczką
Cytat:
Wracam do świata żywych.
Świetna wiadomość a gdzie wyjeżdżasz?
Cytat:
Ech, trochę za późno się zjawiłam... No i jestem trochę za daleko...
Cytat:

Dostałam dzis bon z Orsaya na urodziny, muszę sobie coś chyba w związku z tym kupić
Co trzeba zrobić, żeby dostać od nich kupon? (oprócz tego, że trzeba mieć urodziny)

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Zapomniałam
Rety, jak mnie ostatnio wysypało, koszmar jakiś Mam jeszcze całą zachomikowaną tubkę lysanela, więc liczę na to, że mi pomoże, ale na pewno nie szybko W ogóle nie wiem, dlaczego, bo nic w pielęgnacji nie zmieniłam
kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:18   #4721
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Co trzeba zrobić, żeby dostać od nich kupon? (oprócz tego, że trzeba mieć urodziny)
Trzeba mieć kartę Orsay. I zbierać punkty. Też dostałam taki kupon w tym roku, ale nie wykorzystałam, a moja karta od roku jest złamana w pół odkąd TŻ użył jej zamiast drapaczki w zimie.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2010-10-14, 18:30   #4722
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Fuksja, cieszę się, że u Ciebie już się polepszyło!
Ja też, bo strasznie mnie to już męczyło..

Cytat:
fuksja, mam ten sam problem. Jestem chora już trzeci tydzień i ten okropny kaszel w ogóle nie przechodzi, nie wiem co mam robić.
Ja brałam już jakieś leki normalne, syropy i inne cuda, nic nie pomogło.
Cytat:
Świetna wiadomość a gdzie wyjeżdżasz?
Na Pomorze, do TŻa - o matko, dziwnie tak znowu o kimś pisać..

Edytowane przez fuksjaa
Czas edycji: 2010-10-14 o 18:40
Stary 2010-10-14, 19:29   #4723
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowałam, że chcę się wyprowadzić w przyszłym roku, teraz niestety trzymają mnie tu studia i muszę odłożyć jeszcze trochę pieniędzy. No ale to dopiero wstępne planowanie, sporo wyjaśni się w najbliższym czasie.

Jadę dziś na poszukiwania butów, bo dostałam cynk, że koleżanka widziała podobne do tych które chcę w jednym z CH w mieście. Oby faktycznie były ładne..
Aha, fajnie, że masz konkretne plany Ja poza skończeniem studiów to na razie nie widze się dalej

A ja kupiłam te Badurki czarne, własnie sobei w nich siedzę i czekam czy mnie coś nie daj boże nie zacznie uwierać
Cytat:
Hmm, no to skoro po 3 tygodniahc nie przechodzi to chyba pora do lekarza
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
No to chyba ceny się nieco podniosły odkąd ja zrezygnowałam, ale i tak na tle krakowskich fitness klubów to niedrogo. Znalazłam jeszcze w podobnej cenie Studio 5 na Woli Duchackiej, może tam bym się zapisała, bo to zawsze blisko do domu i do TŻa to lepiej.

Po Lady Fit chodziłam dłuższy czas do Azika na Kurdwanowie, ale po remoncie zrobił się tam exclusiv i teraz najtańszy karnet kosztuje 160 zł miesięcznie przy podpisaniu umowy członkowskiej na min. 1 rok. A dla mnie takie zobowiązanie odpada, tym bardziej że pewnie częściej niż 2 razy w tygodniu się na fitness nie zbiorę, więc to się zbytnio nie opłaca.

Zamówiłam sobie dzisiaj podkład Pharmaceris F, jutro może skoczę go odebrać. Mam nadzieję, że będzie fajny. Musiałam kupic przed wyjazdem, żeby jako tako na zdjęciach wyglądać, bo mój TM przestał z niewiadomych przyczyn współpracować z moją cerą.
Może, ja hcyba za 8 płaciłam 80 zł?
W każdym razie wpisałam się dzisiaj na te zajęcia które chciałam, na wszystkie 8 były miejsca w Fit by step. zapłaciłam 108 + 10 zł kaucji za kartę. Już się nie mogę doczekać- zaczynam w poniedziałek stepem Prowadzi Przemek, trza o nogach pamiętać żeby ogolić
Najlepiej jest blisko coś znaleźć, żeby męczący dojazd nie odbierał przyjemności

Bo Loreale są do kitu Mam próbkę nowego MF z TS, przyznam, że kusi mnie i odcienie ma o dziwo jasne nawet dwa by mi mogły pasować
Cytat:
I muszę się rozejrzeć za nowym tuszem, bo mój Maybelline powoli zaczyna zasychać i grudki się robią.
A moja siostra dostała ze *********u 12 butelek 0,6 + 15 małych puszeczek Lipton Ice Tea malinowej
Mojej nagrody z JOYa nadal brak, chyba zadzwonię jutro tam

A tusz to chcę teleskopa złotego, bo teraz to już zostały mi tylko 3- volumetrix się kończy, falsies się kruszy a tel.explosion to za długa zabawa czasami i mf wydłużający którego trzeba dać ze 4 warstwy żeby cos było widać- też

Zużyłam żel do figieny intymnej- fajny ten nowy Lactacyd tylko brak pompki mnie wkurza i kupiłam Cleanica. I jeszcze w zeszłym tyg poszedł krem do rąk- zapomniałam uwzględnić w liczniku. tak więc już mam 9 zużytych w tym miesiącu i zaraz cos następnego pójdzie

Ja nie wiem czy wszystkei ksera obsługują jacyś półinteligenci w Krakowie? Ja lubię mieć wszystko pomniejszone 2x. Gdzie nie pójdę to albo im się nie chce z tym bawić albo nie są w stanie poskładać, żeby wyszło nie do góry nogami na drugiej stronie :/ wczoraj nikt mi nie chciał zrobić, dzisiaj w 1 punkcie mi się częściowo udało, poprawiałam w drugim i też koleś spieprzył, ale już mi się nie chciało trzeciego szukać, witki opadają
Stary 2010-10-14, 20:00   #4724
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzeba mieć kartę Orsay. I zbierać punkty. Też dostałam taki kupon w tym roku, ale nie wykorzystałam, a moja karta od roku jest złamana w pół odkąd TŻ użył jej zamiast drapaczki w zimie.
O, dzięki Tylko w sumie to ja tam zakupów nie robię Ale jakbym dostała kupon to bym go wykorzystała
Cytat:
Na Pomorze, do TŻa - o matko, dziwnie tak znowu o kimś pisać..
Fajnie, super To nie trzeba Ci życzyć udanego wyjazdu
Ja póki co mam TŻ blisko, bo tylko całą Warszawę Ale niedługo może się to zmieni na gorsze No ale na razie nie kraczę, jutro coś się wyjaśni...
Cytat:
Ja nie wiem czy wszystkei ksera obsługują jacyś półinteligenci w Krakowie? Ja lubię mieć wszystko pomniejszone 2x. Gdzie nie pójdę to albo im się nie chce z tym bawić albo nie są w stanie poskładać, żeby wyszło nie do góry nogami na drugiej stronie :/ wczoraj nikt mi nie chciał zrobić, dzisiaj w 1 punkcie mi się częściowo udało, poprawiałam w drugim i też koleś spieprzył, ale już mi się nie chciało trzeciego szukać, witki opadają
Ja zawsze chodziłam do samoobsługowych - taniej i zawsze tak jak chciałam aaale fajnie, że już nie muszę nic kserować
Stary 2010-10-14, 20:43   #4725
emememsik

kochanie, rzeczywiście szkoda, że nie pojawiłaś się wcześniej. No ale trudno.

rzyrafka, lekarz mi nie pomoże, jak zwykle. Muszę to przeczekać.
I też załapałam się do akcji Ice Tea.

fuksja, kiedy dokładnie jedziesz?
Stary 2010-10-14, 20:51   #4726
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
A moja siostra dostała ze *********u 12 butelek 0,6 + 15 małych puszeczek Lipton Ice Tea malinowej
Mojej nagrody z JOYa nadal brak, chyba zadzwonię jutro tam
ja też się ostatnio dostałam do kampanii - wprawdzie bede testować pieluszki (wiec raczej Mareczek potestuje), ale mam nadzieje, że jakas kolejna kampania szybko się przytrafi właśnie czekam na paczke - powinna byc do konca tygodnia...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 21:18   #4727
fuksjaa

Cytat:
Aha, fajnie, że masz konkretne plany Ja poza skończeniem studiów to na razie nie widze się dalej
Konkretne, ale póki co to tylko plany, do realizacji jeszcze droga daleeka.
Cytat:
Fajnie, super To nie trzeba Ci życzyć udanego wyjazdu
Ja póki co mam TŻ blisko, bo tylko całą Warszawę Ale niedługo może się to zmieni na gorsze No ale na razie nie kraczę, jutro coś się wyjaśni...
Ja już nie mogę się doczekać
Trzymam kciuki, żeby jednak nie zmieniło się na gorsze.
Cytat:
fuksja, kiedy dokładnie jedziesz?
W czwartek nad ranem.
Stary 2010-10-14, 21:18   #4728
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
kochanie, rzeczywiście szkoda, że nie pojawiłaś się wcześniej. No ale trudno.
No w pracy nie wchodzę na wizaż, a w domu rzadko mam siłę na internet
Ale jak chcesz coś wiedzieć, to pisz, może akurat jeszcze coś pamiętam
Stary 2010-10-15, 06:52   #4729
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
To ja jeszcze dodam, że oprócz tego często dają też kupony zniżkowe w Orsayu podczas zakupów. Ale nie wiem czy tylko osobom mającym karty czy po prostu mają taką akcję i dają wszystkim. Swoją drogą dawno nie byłam w Orsayu, ostatnio kupowałam ciuchy tylko w H&M, Re i Tesco.

Fatalnie się dziś czuję Całą noc tak mi coś po żołądku wierciło i bulgotało, że spać nie mogłam. Rano z kolei jak wstałam miałam taki rozdęty jakbym dopiero co pochłonęła ze 2 dania obiadowe Postaram się dziś zwolnić z pracy chwilę wcześniej i chyba zahaczę o lekarza.
Obawiam sie, że póki co moja obecność na jutrzejszym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania
Stary 2010-10-15, 13:56   #4730
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Nieźle.
Byłam tam kiedyś, jeszcze zanim się do Lady Fit zapisałam i wtedy to zupełnie na żaden ekskluziw nie wyglądali. Zresztą w ogóle mi się tam nie spodobało i ostatecznie nawet na zajęciach próbnych nie byłam.

Cytat:
Najbardziej to bym chciała, żeby mnie ktoś szybko zatrudnił i dał mi kartę Multi Sport.
Hehe, dobry plan! Sama mam tą kartę, ale u nas każą nam dopłacać 150zł na kwartał, co w przypadku mojego miasta opłaca się tylko wtedy, jeśli naprawdę ma się zamiar chodzić co najmniej 2-3 razy w tygodniu, bo karnety miesięczne na 8-12 zajęć albo open na siłownię są u nas po 50-60zł. No albo jeśli się chodzi na basen, bo tam można siedzieć praktycznie bez ograniczeń. Szkoda, że sama ciągle się zebrać nie mogę
Tylko nie wiem czy na okresie próbnym pozwoliliby Ci ja założyć. Zresztą zapisy i tak są co kwartał, więc nawet jeśli, to nie zawsze da się tak od razu.

Cytat:
Oo, daj znać, jak się spisuje. Ja muszę powiedzieć, że z mojego Vichy AeraTeint Pure jestem b. zadowolona (nosku dzięki za polecenie). Wspomagam go co prawda korektorem w słoiczku z Inglota, ale tylko na tych moich nieszczęsnych przebarwieniach i ewentualnych niespodziankach

Przy okazji - dziękuję też fuksji i Vibesce za polecenie sypańca MySecret. Faktycznie jest świetny i w dodatku śmiesznie tani. Wykańczam go właśnie, ale chyba znów kupię

Cytat:
Szukam fitnessklubu. Niestety nic mi się nie podoba bardziej niż LadyFit do którego kiedyś chodziłam a on odpada ze względu na dojazd- 30 min + 15 dojścia do przystanku . Odwiedziłam dziś Fit By Step, byłoby to 10 min jazdy + to dojście głupie. Ale znów cenowo to tam miałam 3 razy w tyg za cenę tego co jest 2 razy tutaj. Kolejnym plusem "tu" jest OGROMNA sala do ćwiczeń typu step na czym mi w sumie najbardziej zależy. spróbuję pochodzić miesiąc, a jak mi się nie spodoba to wracam do Lady Fit. Jakoś przeboleję te dojazdy, bo atmosfera tam była niesamowicie przyjazna
Ja też bardzo miło wspominam atomsferę w LadyFit. No i same zajęcia z p. Elą. Tutaj gdzie teraz chodzę, nie powiem, też jest bardzo miło, ale to już nie to. Tyle tylko, że tu mam fitness i siłownię w jednym miejscu, a w Lady Fit są same zajęcia.

Cytat:
Jakbyś była jednak chętna, to pisz, nie będzie problemu Zwlaszcza, że mogłabym Wam do Krakowa wysłać to jedną paczką
Dzięki, ale naprawdę teraz nie dam rady. Może następnym razem - dajcie znać jak coś.

Cytat:
A ja kupiłam te Badurki czarne, własnie sobei w nich siedzę i czekam czy mnie coś nie daj boże nie zacznie uwierać
Gratuluję zakupu!
Fajne te Badurki, wyglądały na wygodne, więc myślę, że powinnaś być zadowolona.

Cytat:
W każdym razie wpisałam się dzisiaj na te zajęcia które chciałam, na wszystkie 8 były miejsca w Fit by step. zapłaciłam 108 + 10 zł kaucji za kartę. Już się nie mogę doczekać- zaczynam w poniedziałek stepem Prowadzi Przemek, trza o nogach pamiętać żeby ogolić
Najlepiej jest blisko coś znaleźć, żeby męczący dojazd nie odbierał przyjemności
Nooo, w końcu! Fajny ten klub, przejrzałam sobie ofertę - ciekawe zajęcia mają
A na co jeszcze się zapisałaś?

Dziewczny, przepraszam, ale jednak nie przyjadę na ten weekend do Krk. Wypadły mi nieprzewidziane wydatki i mój budżet nie da rady wszystkiemu podołać. Postaram się wpaść w listopadzie, może nawet na ten weekend, co są targi, czyli 6-7, ale też jeszcze do końca nie wiem. Muszę się w pracy uśmiechnąć o wolne.
W sumie to i tak niewiadomo, co by z tego naszego spotkania wyszło, skoro tak naprawdę pewne to byłyśmy tylko my dwie, ja i rzyrafka. Może w listopadzie będzie lepiej.

Także em, ice, fuksja, isa (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam)- kurujcie się, bidulki

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2010-10-15 o 13:59
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 14:36   #4731
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Bo Loreale są do kitu Mam próbkę nowego MF z TS, przyznam, że kusi mnie i odcienie ma o dziwo jasne nawet dwa by mi mogły pasować
Ja lubiłam bardzo TM - używałam go od grubo ponad roku, ale ostatnio mi nie leży. Myślę, że to bardziej kwestia mojej skóry, coś się z nią niewątpliwie zmienia na niekorzyść. Miałam też kiedyś podkład Infallible i byłam bardzo zadowolona, ale to stare dzieje - teraz pewnie byłby dużo za ciężki.

Cytat:
O, dzięki Tylko w sumie to ja tam zakupów nie robię Ale jakbym dostała kupon to bym go wykorzystała
Też raczej rzadko mogę sobie coś tam wybrać, ale się zdarza. Gorzej że już trochę tych punktów miałam a podobno nie mogę ich przenieść na nową kartę bez pokazania starej, a odkąd znalazłam resztki starej to mi nie po drodze założyć nową. A zniżki za punkty są całkiem fajne, ale trzeba dużo punktów nazbierać.

Cytat:
Nieźle.
Byłam tam kiedyś, jeszcze zanim się do Lady Fit zapisałam i wtedy to zupełnie na żaden ekskluziw nie wyglądali. Zresztą w ogóle mi się tam nie spodobało i ostatecznie nawet na zajęciach próbnych nie byłam.
No przed remontem było tam strasznie, taka obskurna osiedlowa siłownia, ale była jedna fajna instruktorka, która prowadziła super zajęcia. Ja się tam zapisałam bo miałam 2-3 minuty na nogach od TŻa, więc było wygodnie bardzo. Za to po remoncie polityka firmy się wyraźnie zmieniła i szukają tylko bogatych klientów. Zresztą nie przypomina to już w żaden sposób starego Azika, nawet z zewnątrz.

Cytat:
Hehe, dobry plan! Sama mam tą kartę, ale u nas każą nam dopłacać 150zł na kwartał, co w przypadku mojego miasta opłaca się tylko wtedy, jeśli naprawdę ma się zamiar chodzić co najmniej 2-3 razy w tygodniu, bo karnety miesięczne na 8-12 zajęć albo open na siłownię są u nas po 50-60zł. No albo jeśli się chodzi na basen, bo tam można siedzieć praktycznie bez ograniczeń. Szkoda, że sama ciągle się zebrać nie mogę
Tylko nie wiem czy na okresie próbnym pozwoliliby Ci ja założyć. Zresztą zapisy i tak są co kwartał, więc nawet jeśli, to nie zawsze da się tak od razu.
No to faktycznie, u was ceny inne. U nas za to w większości dopłaca się więcej niż u was, większość znajomych dopłaca co miesiąc od 50 do 100 zł, ale na tle cen karnetów open w Krakowie to i tak nie jest dużo. Znam może 1 lub 2 osoby, które mają całkiem bez dopłat. Ja tak sobie tylko po cichu marzę o tym multi sporcie. Wiem, że długa droga przede mną żeby go dostać.

Cytat:
Napisane przez MagJa;22683684Oo, daj znać, jak się spisuje. Ja muszę powiedzieć, że z mojego Vichy AeraTeint Pure jestem b. zadowolona ([B
nosku[/B] dzięki za polecenie). Wspomagam go co prawda korektorem w słoiczku z Inglota, ale tylko na tych moich nieszczęsnych przebarwieniach i ewentualnych niespodziankach
Na pewno dam znać, mam nadzieję, że już dzisiaj będzie na mnie czekał, chociaż apteka nie potwierdziła mi zamówienia. Ten polecany przez Noska Vichy mnie bardzo kusi i jest na drugim miejscu na mojej liście do testowania, kupiłam teraz Pharmaceris ze względu na cenę.

Cytat:
Dziewczny, przepraszam, ale jednak nie przyjadę na ten weekend do Krk. Wypadły mi nieprzewidziane wydatki i mój budżet nie da rady wszystkiemu podołać. Postaram się wpaść w listopadzie, może nawet na ten weekend, co są targi, czyli 6-7, ale też jeszcze do końca nie wiem. Muszę się w pracy uśmiechnąć o wolne.
W sumie to i tak niewiadomo, co by z tego naszego spotkania wyszło, skoro tak naprawdę pewne to byłyśmy tylko my dwie, ja i rzyrafka. Może w listopadzie będzie lepiej.
W sumie to chyba dobrze, że przełożymy to spotkanie, jutro mi się zapowiada całkiem wariacki dzień. Nie dość że muszę się wybrać i zapakować, to muszę pomóc TŻowi z pracą żebyśmy mogli spokojne jechać, a dzisiaj idziemy oblewać obronę mojej przyjaciółki, więc głowy mogą jutro być ciężkie.
Mam nadzieję, że następnym razem jak przyjedziesz będzie lepiej z organizacją spotkania. W weekend z targami byłoby niegłupio, chociaż ja po zeszłym roku jestem do nich trochę zrażona.

Cytat:
Także em, ice, fuksja, isa (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam)- kurujcie się, bidulki
Ja już w zasadzie zdrowa ale dziękuję
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2010-10-15, 19:18   #4732
emememsik

MagJa, dobrze że przekładamy spotkanie, bo ja bym raczej jutro nie dotarła.
Stary 2010-10-15, 19:18   #4733
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze chodziłam do samoobsługowych - taniej i zawsze tak jak chciałam aaale fajnie, że już nie muszę nic kserować
Ja kojarzę 1 samoobsługowe, ale nigdy sama nei obsługiwałam więc nie wiem czy by się to drożej nie skończyło i tak
Cytat:
rzyrafka, lekarz mi nie pomoże, jak zwykle. Muszę to przeczekać.
I też załapałam się do akcji Ice Tea.
Ale jak przeczekać? Skoro sama już 3 tydzień sobie z tym nie radzisz. Przewlekły stan zapalny niezdiagnozowany i nie poprawnie leczony (skoro się nie poprawia) nie prowadzi do niczego dobrego... Radzę chociaż spróbować raz
Cytat:
Konkretne, ale póki co to tylko plany, do realizacji jeszcze droga daleeka.
No dla mnie ważniejsze, ż ekonkretne- stąd już tylko 1 krok do pierwszego kroku realizacji A takie mgliste coś jak u mnie to dopiero daleeeeko
Cytat:
Gratuluję zakupu!
Fajne te Badurki, wyglądały na wygodne, więc myślę, że powinnaś być zadowolona.

Nooo, w końcu! Fajny ten klub, przejrzałam sobie ofertę - ciekawe zajęcia mają
A na co jeszcze się zapisałaś?

Dziewczny, przepraszam, ale jednak nie przyjadę na ten weekend do Krk. Wypadły mi nieprzewidziane wydatki i mój budżet nie da rady wszystkiemu podołać.
Przetestowałam dziś, one takie jakieś siedmiomilowe- szybko mi sie w nich chodzi

step, step 1, step 2, HiLo, tbc, tbc burning, pilates kręgosłup i fit ball. Za późno się zorientowałam, że któreś 2 stepy są u jednego trenera, no ale może jednak czyms się różnią

Dosłownie "wypadły", buuu
Cytat:
Ja lubiłam bardzo TM - używałam go od grubo ponad roku, ale ostatnio mi nie leży. Myślę, że to bardziej kwestia mojej skóry, coś się z nią niewątpliwie zmienia na niekorzyść. Miałam też kiedyś podkład Infallible i byłam bardzo zadowolona, ale to stare dzieje - teraz pewnie byłby dużo za ciężki.

W weekend z targami byłoby niegłupio, chociaż ja po zeszłym roku jestem do nich trochę zrażona.
Na mnie i Loreale i Maybelliny (z wyjątkiem wycofanego i tak WonderFinish) świecą się w 15 minut po nałożeniu i przypudrowaniu

A co ci zrobili takiego?

poszlajałam się dziś trochę po Kaziu- są nowe FlosLeki do ciała w Naturze w promocji, nie ma nowych limitek essence i catrice. wyszłam z niczym. W SP kupiłam tacie krem zimowy z filtrem FlosLeku, poniuchałam nowy żel Fa Magic Moments czy jakośtam- z shea i passiflorą- ładny, kupię jak jeszcze kilka zapasów zużyję i są jakieś nowe deo Nivea z jaśminem i drugi z lotosem, ale też muszę zużyć ze 2 psikulce to wtedy kupię.

W tygodniu dostałam na pocieszenie 2 podwójne maseczki od Tołpy za "zainteresowanie programem ambasadorki zdrowego stylu" . Zużyłam jeszcze szampon Garniera mangoi tiare- nie kupię więcej, miałam wrażeni enie domytych włosów przy skórze głowy po nim. Na jego miejsce wpadł różowy Elseve bo nie mogłam znaleźć dużego Dove na objętość- to chyba jest podobnie jak z MagJowym Timotei do loków tylko że małym

Miałam wstać o 6 dziś- podniosłam się z łóżka po 11 i na dodatek dojechałam in time na zajęcia drugiej grupy chyba muszę pogonić rzyrafkota do działania
Stary 2010-10-15, 19:39   #4734
isa666
Zakorzenienie

No to dobrze chyba, że przekładamy nasz zlocik. Ja mam nadzieję, że do kolejnego terminu się wykuruję, bo koniec końców z pracy wcześniej nie dałam rady wyjść i do lekarza nie dotarłam Liczę, że przez weekend się podleczę trochę, pomaga mi wygrzewanie brzucha poduszką elektryczną.
Stary 2010-10-15, 19:51   #4735
fuksjaa

Cytat:
Przy okazji - dziękuję też fuksji i Vibesce za polecenie sypańca MySecret. Faktycznie jest świetny i w dodatku śmiesznie tani. Wykańczam go właśnie, ale chyba znów kupię
Cieszę się, że sprawdził się też u Ciebie.
Cytat:
Ja zużyłam już 2 opakowania, pewnie kupię kolejne bo jest świetny.
Dzięki.
W weekend planuję wykurować się jakimiś domowymi sposobami.
Cytat:
No dla mnie ważniejsze, ż ekonkretne- stąd już tylko 1 krok do pierwszego kroku realizacji A takie mgliste coś jak u mnie to dopiero daleeeeko
W zasadzie to masz rację. Skoro plany są to muszę przejść do realizacji.

Kupiłam sobie buty, wreeeszcie! Mam czarne, wysokie kozaki, na szczęście płaskie i minimalistyczne tak jak chciałam.
Nosiłam je dzisiaj i są bardzo wygodne.

Nie mogę się doczekać wyjazdu, wiem, jestem monotematyczna ale nic na to nie poradzę. Dobrze, że weekend mam zawalony gramatyką i historią języka angielskiego, bo pewnie bym zwariowała z nudów.

Dziś wreszcie zrobię sobie porządny wieczór spa, bo ostatni miałam chyba z 2 tygodnie temu.
Stary 2010-10-15, 20:19   #4736
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
A co ci zrobili takiego?
A bo po pierwsze nie dostałam tego wygranego bodajże zestawu (nie pamiętam jak to było do końca z tym zestawem co sie dostawało) kosmetyków, bo przyszłam późno i wszyscy myśleli już tylko o pójściu do domu, po drugie tłukłam się do tej Huty nieszczęsnej z marzeniem poznania słynnych lakierów OPI, a nie było żadnego koloru, który chodził mi wtedy po głowie, a potem z obu kupionych na targach byłam niezadowolona. Nie zapominajmy jeszcze o TŻecie, który koniecznie chciał jechać ze mną, a potem marudził.

Jakbym jeszcze miała płacić za wstęp to bym się całkiem zniechęciłam
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2010-10-15 o 20:24
Stary 2010-10-15, 22:05   #4737
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
A bo po pierwsze nie dostałam tego wygranego bodajże zestawu (nie pamiętam jak to było do końca z tym zestawem co sie dostawało) kosmetyków, bo przyszłam późno i wszyscy myśleli już tylko o pójściu do domu, po drugie tłukłam się do tej Huty nieszczęsnej z marzeniem poznania słynnych lakierów OPI, a nie było żadnego koloru, który chodził mi wtedy po głowie, a potem z obu kupionych na targach byłam niezadowolona. Nie zapominajmy jeszcze o TŻecie, który koniecznie chciał jechać ze mną, a potem marudził.

Jakbym jeszcze miała płacić za wstęp to bym się całkiem zniechęciłam
aha

ja pewnie i tak nie zdaze kasy uskladac- wlasnie sie zastanawiam czy isc na impreze z wlasna butelka wody
Stary 2010-10-15, 22:18   #4738
karolina1985
Zakorzenienie

A my miałyśmy dziś mini zlot w-wski
I kupiłam sobie śliczny, malutki zestawik w TBSie
W ogóle tyyle miniatur i zestawów jest teraz TBSie, że aż oczopląsu można dostać. A ekspedientki chyba niedługo będą siedzieć na pudłach

Bossy fajna sukienka Ona i koszule też z HMu tak jak gorset?

Rzyrafko jest u nas mnóstwo maseczek Blue Corn, więc daj znać jakbyś chciała, żeby Ci kupić.

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 23:13   #4739
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Bossy fajna sukienka Ona i koszule też z HMu tak jak gorset?
Tak

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 08:54   #4740
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
A my miałyśmy dziś mini zlot w-wski
I kupiłam sobie śliczny, malutki zestawik w TBSie
W ogóle tyyle miniatur i zestawów jest teraz TBSie, że aż oczopląsu można dostać. A ekspedientki chyba niedługo będą siedzieć na pudłach
A mnie zmusiły baby żebym też coś kupiła i mam zestaw ślicznych mydełek w kształcie owoców Ale jeszcze ich nawet nie wyjęłam z torby
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Tak
O, to tanie te koszule, muszę się wybrać do HM... Tylko kiedy... hm...

A ja wczoraj byłam na rozmowie o pracy... i wyjeżdżam na Pomorze. Więc jednak będę miała TŻta daleko W sumie tylko się tym martwię, bo cała reszta mi się bardzo podoba. Płacą dużo lepiej niż w innych miejscach, w których byłam, ludzie wydają się sensowni no i będę w końcu robić coś, przy czym trzeba myśleć Tylko coś się boję, że będę ciągle w rozjazdach... No ale spróbować nie zaszkodzi, zawsze zarobię na sukienkę (ha,ha), czegoś się nauczę i będę mieć doświadczenie I poznam kawałek Polski
Zamówienie z TD będę się starała zrobić, najwyżej wyśle się paczkę do którejś z Was
No i ponieważ prawdopodobnie już w przyszłym tygodniu wyjeżdżam, to chyba nie będę mogła się spotkać z warszawiankami

I tak z innej beczki: mam problem, wczoraj dziewczynom się żaliłam Nie umiem wybrać sobie sukienki na ślub, nigdy nie marzyłam o takiej sukni i teraz nie mam żadnego pomysłu Wiem, że ma być nie za szeroka i bez koralików i srebrnych nitek Może Wy widziałyście kiedyś jakąś piękną? Może zbieracie na komputerze zdjęcia? Będę baaardzo wdzięczna za wszelkie sugestie

Dobra, lecę, bo jadę dziś na wesele, a jeszcze nic nie zrobiłam! Miłego dnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości