Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 20:21   #2071
sereniti
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

dziękuję dziewczyny za wsparcie i właściwą ocenę sytuacji - tzn mój "były" już ginekolog to idiota. nie mam zamiaru więcej go widzieć zresztą on sam powiedział ze mam nie przychodzić do niego na wizytę przed porodem - normalnie mnie olał kuźwa nie wiem czy obraził się na mnie ze nie będę rodzic w szpitalu gdzie on pracuje ? ehh szkoda gadać. poza tym strasznie się denerwuję przed jutrzejszym usg staram się myśleć pozytywnie ale sama widziałam 2 tygodnie temu to usg a znam się trochę na tym - uczyli mnie ultrasonografii wprawdzie na zwierzętach ale wiem gdy na ekranie jest jakiś płyn...kurde i znowu zaczynam ryczeć , brzuch mi strasznie się stawia i w dodatku wątroba mnie tak boli bo ten konował mi ją tak mocno nacisnął przy badaniu na samolocie że mało brakowało a bym się brzydko mówiąc zesrała....w sumie na niego zatem zaczynam żałować że moje zwieracze wytrzymały
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:27   #2072
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość
że też Wam się tak rano chce tyle pisać Ja chodzę spać 24-2 rano, wstaje o 9-10. Zanim włączę wizaż i doczytam do bieżącej notki to już jest wieczór. A wieczorem jak na złość nikogo tu nie ma Byłam sobie u lekarza - tętno 100/70, to chyba słabe? Ale oczywiście p. doktor nie skomentowała. 12kg już do przodu a jutro zaczynam 31tydzień dopiero. Kurczaki, za dużo czekolady ostatnio wtranżalam, a tak ładnie mi szło na początku i byłam przeszczęśliwa, że w dolnych granicach norm wagowych się mieszczę.
Kupiliśmy extra parowar, polecam, przepyszne żarełko wychodzi. Mimo, że jestem fanką soli, to nie dodałam nic, podobnie 0 tłuszczu i niczego nie brakowało w smaku. W dodatku wyprodukowanie obiadu zajęło 7min (słownie siedem). Potem 30min się toto dusiło w parze a ja miałam relax.
M25 super brzuch
ja miewam i niższe ciśnienie także u mnie takie to norma

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
AAAA, zapomniałam dodać że jeszcze buciki kupiłam małemu i pidżamke
A to jest ten śpiworek, ładny??
ładny, ładny zakupy śliczne
Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybaczcie, ale chyba nadrobię co naklikałyście dopiero jutro. Dziś nie mam siły. Kolejne usg, więc kolejne popołudnie pełne wrażeń.

Kciuki pomogły.
Marysia jest bezapelacyjnie Marysią, pięknie się rozkraczyła.
A potem pokazała twarzyczkę - najpiękniejszą na świecie. Od razu widać, że dziewczynka - nasza mała. Nie wiem jak to możliwe, ale na 2d było widać prawie jak na 3d. Coś sobie ciamkała, bo cała żuchwa jej chodziła.
Wymiary w normie, waga też. Całe 1728g.
Położenie idealne, główką w dół.
Z każdym usg wzruszam się coraz bardziej i coraz bardziej zakochuję się w mojej małej córeczce.

No to tym miłym akcentem życzę Wam dobrej nocy i miłych pluszowych snów.
super, ze wszystko oki

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:28   #2073
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Dopiero wróciłam

i nie mam dobrych wieści

szyjka jest miękka i się skróciła
chciał przepisać coś na potrzymanie ciąży ale stwierdził po do pochwowym USG że mam jeszcze 2 tygodnie łykać nospe forte 3 razy dziennie
do tego zero seksu
i się oszczędzać

mała jest wielgachna waży już 220! a to jeszcze nie skończony 31tc

-----------
facet od wanienki napisał że szwagierka byłan a poczcie wanienka waży ponad 2kg i koszt przesyłki 19zł

gdyby nie te wieści od gin kłóciła bym się dla zasady
a tak niech sobie te 4 zł wsadzi

Ale duża ta twoja córcia
Moje w 1 dniu 30 tygodnia ważyły każda po 1200 gram .

Jak przyjdzie przesyłka to sprawdź na świstku ile faktycznie zapłacił .

Mój każdy dzień w ostatnim czasie wygląda tak samo. Bym tylko jadła i spała. A między spaniem wpadam was poczytać .

Weronisia malutki na filmikach jest taki słodki .

Kootek super że Michałek tak ładnie rośnie.

Nio właśnie ciekawe co u Ishki .
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:30   #2074
Anecka
Zakorzenienie

Joanna, no to super, ze wszystko gra

lutien, ojjj wiem co piszesz odnosnie lezenia. Mnie tez meczy Czasami to az nie wiem co mam ze soba zrobic bo ani lezec ani siedziec.. a jak mam isc spac to juz mi sie ryczec chce, bo sie nie wysypiam, posladki po bokach mnie bola od lezenia no maskara!

sereniti, 3mam kciuki za USG i oby sie nie sprawdzilo to co widzial ten konował na swoim monitorze.

Klade się tez juz, kurcze mała mnie tak mocno dźga pod zebrami ze juz padam

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-14 o 20:32
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:32   #2075
_paulinka2
Wtajemniczenie

sereniti nie nerwuj się, dla dzidzi za jutro ! oby wszystko było dobrze, i żebyś była spokojniejsza !

apoloniaa przenosisz jeszcze zaciskaj tam nogi jak leżysz chociaż do 38 t ! :P

Joanna super że z małą wszystko dobrze

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:39   #2076
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
moja córcia w 31 i 1 ważyła 1630

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam z młodą na zakupach bo musiałam jej kupić kurtkę i buty - masakra totalna kurtka 50zł, buty 65zł
Jak mi później przyjdzie dwójkę ubierać lub trójkę to tzreba będzie na raty wszystko kupować bo inaczej jednej wypłaty to na pewno braknie
niestety a jeszcze jakby chciało się kupić jakieś lepsze buty, to już w ogóle masakra

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale w Tesco są papmpersy 2 paczki za 32,99... Nie wiem czy są w różnych rozmiarach ale na pewno są midi... Jutro będę w Tesco to Wam napiszę dokładniej
to jak się dowiesz to daj znać

Cytat:
wszystko bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
A u mnie po wizycie też super Może wyprzedzę Irsin Mam rozwarcie 2cm i lekarz stwierdził, że mieści się już tam palec i może główkę wymacać Szyjka skrócona o 80%
Powiedział, że ma w weekend dyżur w szpitalu i że może się spotkamy Choć stwierdził, że może się też zdarzyć, że przenoszę (ale tego wolę nie brać pod uwagę ).
o jaaa...

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Fajne, ze mozes zamawiac u rodzinki prezenty My wszystko sami musimy kupowac, nic nie dostalismy tak jako "nowy" prezent. Myslalam ze dzis ojciec fundnie ten przewijak, no ale sie myliłam, wiec nie mamy co liczyc ze karuzele ktos kupi
ja też kilka pozycji z listy "zamówiłam" u rodziców i siostry, np. leżaczek, nianię elektroniczną, pościel

sereniti -

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:45   #2077
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dziewczyny a czy któraś z was może miała coś takiego jakby takie kłucie czy szczypanie juz sama nie wiem jak to nazwać ale jakby w cewce moczowej?? Bo ja od wieczora własnie takie cos odczuwam i zastanawiam sie co to moze byc?? Takie uczucie jakby mi sie caly czas siku chciało...

Fakt faktem że nie odpoczywalam dzisiaj w ogóle tylko całe popołudnie do wieczora ciekałam po sklepach aż brzusio twardy sie zrobił... Może to ma jakis wpływ na to kłucie czy pieczenie w cewce moczowej?? Bo dopiero jak wrócilismy z zakupów zaczelam to odczuwac...
Martwie sie...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-14 o 20:51
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 21:07   #2078
ona1010
Raczkowanie

Zaczelam Was od wczoraj nadrabiac, ale tyle naprodukowalyscie, ze zwatpilam,moze jutro mi sie uda. Dzisiaj chcialam tylko krotko napisac, ze bylismy znowu na kontoli wagi maluszka Jest wszystko ok, rosnie, ma juz ok 2850 ale nie przekrecil sie i Pani Doktor powiedziala, ze juz raczej nic z tego, wiec musialam zdecydowac.... czekac do konca czy ciac....

Powiedzialam tniemy, bo nie chce zdrowia maluszka ryzykowac, mam termin juz na poniedzialek 18.10.2010 ale teraz to mam dopiero stracha, boje sie jak to dalej bedzie......

Ishka- gratulacje. Sliczny maluszek, buzki
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 21:12   #2079
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Wiesz co sama nie wiem, ale chyba do łykania.... zacznę brać od jutra, bo rano pojadę do laboratorium coby jeszcze czyste siuśki oddać
boję się tych skutków ubocznych, właśnie wysokiego pulsu (teraz mam pomiędzy 75-90), duszności, no i spadku ciśnienia, które i tak mam niskie 110/65
Magnez też biorę.
Zobaczymy co bedzie za tydzień na wizycie, mam nadzieję że już więcej się nie będzie szyjka skracała, niech mała posiedzi jeszcze co najmniej miesiąc
owiem Ci ze ja biore od wczoraj i tak mnie dzisiaj od rana głowa bolała ze myslałm ze padne ... Ale wszystko dla małej .. Niech jeszcze nie wychodzi ...

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim!!
Ja się melduję bo dostałam wiadomość na priv że jestem pierwsza na liście
Ja sobie tutaj troszkę podczytuję ale nie miałam internetu po przeprowadzce a poza tym nie nadążałam z wątkami więc byłam bardziej czytającą forumowiczką.
Ja jeszcze w dwupaku:/ ale już kombinuję jak mogę żeby urodzić ale nic mnie to dziecko nie chce słuchac..
Jak coś się zxacznie to napiszę
pozdrawiam i gratuluję tym które już zostały mamamiDD
No wreszcie ... Martwiłysmy sie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
oj ! ja też biorę cordafen też 3 razy dziennie i mam do połykania na tej wizycie myślałam, że już nie będę musiała brać ale nie wiadomo skąd te bóle więc mam brać dalej i biorę (mam nadzieję, że tylko do nast. wizyty) a skutki uboczne - po pierwszej tabletce to myślałam, że padne tak mnie głowa bolała, teraz już tego nie mam tylko ciśnienie mi spada i policzki mam bardzo czerwone przez kilka godzin a potem przechodzi -nie martw się na pewno będzie dobrze
Musi byc dobrze Ale widze ze duzo nas bierze ten lek ...

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejam Wam mój wielki brzuch 36tc
Śliczny brzus

Cytat:
Dopiero wróciłam

i nie mam dobrych wieści

szyjka jest miękka i się skróciła
chciał przepisać coś na potrzymanie ciąży ale stwierdził po do pochwowym USG że mam jeszcze 2 tygodnie łykać nospe forte 3 razy dziennie
do tego zero seksu
i się oszczędzać

Cos plaga tych skracajacych sie szyjek... Jakos przezyjemy brak seksu i wylegiwanie sie Potem ssobie odbijemy

Cytat:
A to jest ten śpiworek, ładny?? Załącznik 3470590
Swietne zakupy .. Mam bardzo podobny spiworek

A u nas zadnych nowych wiescI ... Mąz zamontował juz przewijak na komodzie i cały czas bawimy sie wózkiem

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 21:46   #2080
sereniti
Zakorzenienie

ona1010 no to już zaraz będziesz tulić maleństwo
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 21:57   #2081
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Zaczelam Was od wczoraj nadrabiac, ale tyle naprodukowalyscie, ze zwatpilam,moze jutro mi sie uda. Dzisiaj chcialam tylko krotko napisac, ze bylismy znowu na kontoli wagi maluszka Jest wszystko ok, rosnie, ma juz ok 2850 ale nie przekrecil sie i Pani Doktor powiedziala, ze juz raczej nic z tego, wiec musialam zdecydowac.... czekac do konca czy ciac....

Powiedzialam tniemy, bo nie chce zdrowia maluszka ryzykowac, mam termin juz na poniedzialek 18.10.2010 ale teraz to mam dopiero stracha, boje sie jak to dalej bedzie......
Ona będziemy trzymać kciuki
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 22:10   #2082
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a czy któraś z was może miała coś takiego jakby takie kłucie czy szczypanie juz sama nie wiem jak to nazwać ale jakby w cewce moczowej?? Bo ja od wieczora własnie takie cos odczuwam i zastanawiam sie co to moze byc?? Takie uczucie jakby mi sie caly czas siku chciało...
Fakt faktem że nie odpoczywalam dzisiaj w ogóle tylko całe popołudnie do wieczora ciekałam po sklepach aż brzusio twardy sie zrobił... Może to ma jakis wpływ na to kłucie czy pieczenie w cewce moczowej?? Bo dopiero jak wrócilismy z zakupów zaczelam to odczuwac...
Martwie sie...
ja jakiś czas temu miałam coś takiego, myślałam nawet, że mam infekcję pęcherza. Jeśli czujesz nieprzyjemne uczucie podczas siusiania to możesz mieć infekcję pecherza, ja jak miewałam zapalenie pęcherza (ale to jak w ciaży nie byłam) to po oddaniu moczu czułam parcie na pęcherz. Nie wiem, kiedy miałaś wyniki moczu, bo jeśli są dobre to na pewno nic złego z pecherzem się nie dzieje. A bardzo prawdopodobne, że dziecko kopię w pęcherz ja chyba tak miałam jakieś 3 tygodnie temu, bo czułam kłucia, często jak czułam ruchy to to czułamw dole i były nieprzyjemne i często po ruchach dziecka chciało mi się od razu do wc (teraz też tak miewam, ale rzadziej, pewnie dlatego, że teraz mała ma na dole główkę a nie nóżki)

Cytat:

bedzie dobrze

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 22:21   #2083
kretencja
Zakorzenienie

Ona, Lutien
Może w poniedziałek obie będziecie mieć już maluchy przy sobie

Anecka, uwielbiam paluszki lubelli, ale wolę z makiem

A ja jestem bardzo zmęczona, pokłóciłam się z mężem, a do tego za gwałtownie z łóżka przed chwilą się podniosłam i przez moment miałam taki ostry ból w podbrzuszu, jakbym sobie coś naderwała w środku Na szczęscie przeszedł

Mały wariuje, chyba czuje, że mama jest smutna i zmęczona...
Idę zaraz spać. Dobranoc!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 22:28   #2084
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
apolonia to leż i odpoczywaj będzie dobrze najważniejsze że mała zdrowa !

ja tak się zastanawiam, bo ten mój gin, to mnie w ogóle nie bada ginekologicznie i skąd on wie że wszystko jest ok ??

VictoriaK to w którym ona jest miesiącu , że już zaczęła rodzić ?

irsin też bym chciała usłyszeć że będę miała łatwy poród jaki wklęsły pępuszek masz nie to co ja taki guzik na maxa ja pewnie nie będę miała żadnego ktg

Weronisia
Pascal jaki słodziak jeju też chce mieć już swoje maleństwoooooo ! :P

M25 śliczny brzuś

Anecka
gratki dla koleżanki, oby teraz się udało

79Marta super że wszystko dobrze niech posiedzi jeszcze w brzusiu trochę

anankee za następną wizytę, odpoczywaj dużo

sanderinka biegunka przeszła ?

sereniti normalnie... jak przeczytałam to, to aż sie wzburzyłam że tacy lekarze, leczą ludzi :/

kotek super że Michaś rośnie tak szybciutko

ja jednak nie byłam dzisiaj u gina... idę jutro na 11 ale dziękuję za kciukaski i proszę o przetrzymanie ich do jutra
bedziesz miala, bedziesz- robia nawet przed porodem

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Ale duża ta twoja córcia
Moje w 1 dniu 30 tygodnia ważyły każda po 1200 gram .

Jak przyjdzie przesyłka to sprawdź na świstku ile faktycznie zapłacił .

Mój każdy dzień w ostatnim czasie wygląda tak samo. Bym tylko jadła i spała. A między spaniem wpadam was poczytać .

Weronisia malutki na filmikach jest taki słodki .

Kootek super że Michałek tak ładnie rośnie.

Nio właśnie ciekawe co u Ishki .

przesylka priorytetowa od 2- 5 kilogramow kosztuje 14,50 zl

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Ona będziemy trzymać kciuki
to moze ktoras mnie wyprzedzi jednak
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 01:04   #2085
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

A ja znowu nie spie Mala tak mnie kopie ze szok....

Po za tym boli mnie brzuch dziwnie ...nie umiem opisac jak ....

Coraz gorzej sie czuje

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 05:03   #2086
KarolinaB
Raczkowanie

Spać nie mogę od 4, TŻ poszedl do pracy, to z nim posiedziałam,a teraz nadrobiłam wasze wczorajsze pisanie. Zresztą zaraz tez powinnam wstawać, bo do gina mam na 8.30 a dojechac musze jeszcze 40 minut, plus ogarnięcie się, co mi zajmuje coraz więcej czasu... echhh w ogóle glodna jestem od 4 rano

Cytat:

O jaaaaaa !!! No to chyba mamy nastepną w kolejce. Ona1010 - trzymam żeby wszystko było dobrze. Dasz radę!
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 06:18   #2087
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień Dobry
ja już tez od pół godz na nogach nawet po śniadaniu wczoraj kupiłam sobie 2 paczki takich płatków błonnika i teraz wcinam z mlekiem

Muszę przyznać , że mimo bólu krocza i pachwin nawet sie wyspałam tylko 2 razy wstawałam siusiu

ONA trzymam kciuki z całych sił za was

Ma może któras wieści co z Ishką ??

Weronisiu, Kootku cudne te wasze dzieciaczki, jak ja się nie mogę doczekać mojej kruszynki

Wczoraj zrobiłam ostatnie zakupy do torby dla siebie, udało mi się kupić biustonosz w auchan z canapolu do karmienia miseczki idealne ale musze zwęzić sobie pod biustem, chyba zrobie zaszywki.

Co do kombinezoników mam 3 2 w rozmiarze 62 ( jeden mój kupiony na ciuszkach, a drugi od kuzynki), a najlepsze, ze jeden i drugi różnią się pod wzgledem rozmiaru mimo, ze 62 to ten mój jest dużo mniejszy ( później wstawię fotki) i mam jeszcze jeden od kolezanki pożyczony na 68

Ehh nie moge się doczekać wtorkowej wizyty u gina, bedę miec usg i zobaczymy (mam nadzieje) co w trawie piszczy, bo ostatnio była tylko rozmowa i sprawdzanie wyników badań.
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 06:34   #2088
Artystka23
Dragonfly

ONA, to bardzo szybko bedzie dzidzia
Stary 2010-10-15, 06:52   #2089
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam

Cytat:

trzymam kciuki

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

Tylko tak sobie siedze i moje dziecko dostalo czkawki, i nie powiem gdzie ja ta czkawke czuje
moje ma codziennie czkawkę, też czuję te podskoki coraz niżej

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość

Kciuki pomogły.
Marysia jest bezapelacyjnie Marysią, pięknie się rozkraczyła.
A potem pokazała twarzyczkę - najpiękniejszą na świecie. Od razu widać, że dziewczynka - nasza mała. Nie wiem jak to możliwe, ale na 2d było widać prawie jak na 3d. Coś sobie ciamkała, bo cała żuchwa jej chodziła.
Wymiary w normie, waga też. Całe 1728g.
Położenie idealne, główką w dół.
Z każdym usg wzruszam się coraz bardziej i coraz bardziej zakochuję się w mojej małej córeczce.
super

Cytat:
też mi to wygląda na jakąś infekcję moczową

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 06:56   #2090
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Wreszcie was nadrobiłam
Ja dziś byłam z młodą na zakupach bo musiałam jej kupić kurtkę i buty - masakra totalna kurtka 50zł, buty 65zł
Jak mi później przyjdzie dwójkę ubierać lub trójkę to tzreba będzie na raty wszystko kupować bo inaczej jednej wypłaty to na pewno braknie
to tanio bardzo, ja z tydzien temu za kurtke malego dalam 140 ,musze jeszcze buty kupic i okolo 170 ta przyjemnosc wyniesie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 06:56   #2091
Artystka23
Dragonfly

Cytat:

Martwie sie...
chyba za duzo chodzisz,bo mnie boli cale krocze za kazdym razem jak wracam z wiekszych zakupow,no ale moja mala naciska glowka na szyjke.Jesli masz infekcje pecherza to gin pewnie przepisze Ci antybiotyk Monural i zaleci picie soku zurawinowego

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ona, Lutien
Może w poniedziałek obie będziecie mieć już maluchy przy sobie

Anecka, uwielbiam paluszki lubelli, ale wolę z makiem

A ja jestem bardzo zmęczona, pokłóciłam się z mężem, a do tego za gwałtownie z łóżka przed chwilą się podniosłam i przez moment miałam taki ostry ból w podbrzuszu, jakbym sobie coś naderwała w środku Na szczęscie przeszedł

Mały wariuje, chyba czuje, że mama jest smutna i zmęczona...
Idę zaraz spać. Dobranoc!
wszystkie zaczynamy sie chyba robic powoli nerwowe..i zmeczone

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
A ja znowu nie spie Mala tak mnie kopie ze szok....

Po za tym boli mnie brzuch dziwnie ...nie umiem opisac jak ....

Coraz gorzej sie czuje

ale mnie zaparcia zaczely meczyc od tych tabletek z zelazem,no masakra
Stary 2010-10-15, 07:01   #2092
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
O jejku To już w ten poniedziałek Ale fajnie

DZień dobry

My właśnie wstaliśmy o 7 i zjem do końca śniadanie i lecę do wyrka.Poszliśmy spać po 24 bo składaliśmy komodę.BArdzo fajna, choć ciężka jak nie wiem co. Zostało jeszcze do złożenia łóżeczko i wąski regał i pokój bedzie skończony Już się nie mogę doczekać jak wprowadzę(na razie ) ciuszki Małego, a później Olka

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 07:08   #2093
olajka
Zadomowienie

Witam Nie mogłam spać całą noc, i tak przeleżałam jakoś z zamkniętymi oczami ;/ Wczoraj zaczęłam brać globule Clotrimazolum i ten krem też. Byłam wogóle u gina na chwile pokazać wyniki badania i powiedział, że są dobre, pytałam o wage dziecka gdzie mogę sprawdzić (wogóle to chce takie dokładniejsze jeszcze), to mnie wysłał, tam gdzie byłam na połówkowym, czyli w innym mieście. Zadzwoniłam tam, a pani mi mówi, że dopiero na za dwa tygodnie mnie może zapisać...i tak myślę, czy to nie za późno jak będę w 36 t.c..a jeszcze jeśli mam tak policzone te tygodnie to nawet może to już być 38..a to już by trzeba było uważać, bo może się jakaś akcja przecież zacząć
Nie mam wogóle ochoty do jedzenia, czy Wy też tak macie? Wczoraj tylko dwa razy zjadłam. Czekam na kuriera z karuzelką

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 07:11   #2094
kliwia
Zakorzenienie

O której dacie znać w sprawie tej promocji pampersów w Tesco?
Edit: spojrzalam na gazetke tesco i tam sa pieluchy tesco w pormocji 2 paczki za 32.99
ale to nie pampki

Ja bym mogla jeść same dobre rzeczy.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-10-15 o 07:13
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 07:12   #2095
De28
Wtajemniczenie

Ona, to juz w poniedzialek!!: kciuki:

Ja sie wyspalam.Znow wizyta kontrolna u gina.I tak teraz dwa razy w tygodniu mnie to czeka.Ale nie wazne,wazne ze w domciu Maly byl bardzo niespokojny w szpitalu,kopal strasznie, wogole nie moglam spac a w domciu luz blus.Przeciaga sie w brzuchu mamy.Dobrze ze mam dzis znow ktg bo zaczelabym sie martwic.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 07:17   #2096
olajka
Zadomowienie

Wczoraj znowu takie ruchy czułam przez jakieś 10 min rytmiczne w to samo miejsce i z taką samą częstotliwością. Nie wiem czy to ma być ta czkawka..?
U mnie szaro i ponuro za okinem i chyba padać będzie, z resztą wygląda na to że i padało w nocy.
Jeśli chodzi o to usg, to jeszcze w szpitalu robią, do porodu no i nie wiem co robić! Poradźcie co byście zrobiły, bo martwię się trochę, jak każdy wywala ślipie że przytyłam ,,tylko" 7-8 kg i mam taki a nie inny brzuch w tym tygodniu.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
O której dacie znać w sprawie tej promocji pampersów w Tesco?

Ja bym mogla jeść same dobre rzeczy.
A mnie teraz do słodyczy ciągnie, bardziej niż wcześniej. Nawet w nocy wstając do ubikacji musiałam zeżreć dwa cukierasy no i pizze bym zjadła a koleżanka, która jest w ciąży mi ostatnio powiedziała, że gdzieś słyszała, że zjedzenie pizzy może wywołać poród nie wiem jak to ma mieć cokolwiek współnego ze sobą,

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Widzę, że Ona i Lutien też się szykują

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 07:19   #2097
lisek15
Zakorzenienie

De też uważam,że lepiej leżeć w domku niż w szpitalu. Ja wteraz jak byłam w szpitalu to nie mogłam spać.

Olajka ja też przytyłam teraz 8,5 kg od poczatku.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Olajka też to słyszałam Pizza = poród
Ja jak jeszcze jadłam słodycze to wstając do sikania musiałam zrobić dodatkowy kurs do kuchni po kilka delicji i w drodze do wyrka je jadła. Tak,żeby tż nie widziała ani nie słyszał

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 07:19   #2098
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
W
Nie mam wogóle ochoty do jedzenia, czy Wy też tak macie? Wczoraj tylko dwa razy zjadłam. Czekam na kuriera z karuzelką
Oj fajnie by bylo.Ja jednak jem za 10 ciu.Szczegolnie wieczorami. Stad waga rosnie.Tragedia, juz sie nie przyznaje ile waze

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 07:22   #2099
kliwia
Zakorzenienie

olajka taak to czkawka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 07:22   #2100
Artystka23
Dragonfly

Olajka nie martw sie,mialam znajoma co miala taki maly brzuch jak ja w 6 miesiacu a ona byla w 9 i urodzila 3kilowe dziecko,naprawde nie wiem,gdzie ona je upchnelaa druga znajoma tez miala malutki brzuszek a podczas cc wyjeli jej 4 kg bobasa w pierwszej ciazy tak czasem jest,w nastepnych juz widac moja chyba przybrala na wadze i to sporo bo czuje jakbym nosila wielkiego ciezkiego klopsaledwo sie schylic i wstac moge,u mnie w rodzinie rodzily sie male dzieci,ale u tzta 4 kilo to norma
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości