|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Dopiero wróciłam
i nie mam dobrych wieści szyjka jest miękka i się skróciła chciał przepisać coś na potrzymanie ciąży ale stwierdził po do pochwowym USG że mam jeszcze 2 tygodnie łykać nospe forte 3 razy dziennie do tego zero seksu i się oszczędzać mała jest wielgachna waży już 220! a to jeszcze nie skończony 31tc ----------- facet od wanienki napisał że szwagierka byłan a poczcie wanienka waży ponad 2kg i koszt przesyłki 19zł gdyby nie te wieści od gin kłóciła bym się dla zasady a tak niech sobie te 4 zł wsadzi
Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-10-14 o 18:44 |
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Weronisia Paskal fajow, a jak czaruje machając łapkami
A skarpety odjazdowe.M25 brzuszek fajny i na prawdę jest nisko Irsin jak ja bym chciała coś takiego usłyszeć Choć mój lek powiedział,że u mnie też nie powinno być ciężko, bo Olek będzie mały Ale i tak się boję.Sysunia a może zadzwoń do swojego lek i zapytaj?? ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- 79Marta to super. Dlatego czasem usg należy brać z lekkim błędem. Czasem źle zmierzonę dziecię i przez to różne wyniki. Najważniejsze,że wszystko jest ok. Apoolonia wszystko jest do zniesienia. Nawet leżenie i brak przytulanek Coś nie jest to łatwe.Mi wczoraj mój lek dal właśnie jeszcze duphaston, bo mam skurcze,a 2 tyg pasuje jeszcze wytrzymać.
|
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze ze wszystko OK apoloonia, to juz 31 tydzien ciazy, wiec dasz rade, pooszczedzaj sie, wykorzystaj ten czas na mega odpoczynek bo pozniej to roznie moze byc
|
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
ja tez musze lezectez nospa i luteina nie cierpie lezec
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Ishki i Juniora
![]() Wlasnie jem paluszki z sezamem Lubelli, ktoras chce?
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z miłą chęcią sie poczętuję To mi przypomniało,że już czas na kolację
|
|
|
#2047 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem ale też czasami w ogóle nie chce mi się jeść - np. dziś jadłam śniadanie o godzinie 14 dopiero
![]() Cytat:
Cytat:
pobiłaś wszystkich Cytat:
dobrze, że jutro idziesz do kogoś innego za jutrzejsza wizytę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadrabiam was od południa i nadrobić nie mogę bo non-stop coś/ktoś mi przeszkadza no nic - lecę nadrabiać dalej
|
|||||||
|
|
|
#2048 |
|
Rozeznanie
|
To duża, moja w 30 tyg waży 1560.
Uważaj na siebie i leż |
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie siedze wlasnie tak prawie po turecku - w szkole rodzenia kaza tak siadac by rozciagac meiusnie krocza, a miz tym brzocholem to nawet tak wygodniej - pozycje gdzie stopy sa polaczone i się ciagnie piety do krocza, a potem kolana nadusza do ziemi - pamietam takie rozciaganie wewn miesni ud z dziecinstwa, no ale ja sobie siedze tak na kanapie, i nie przyciagam piet mocno do krocza, ani nie naduszam kolan by sie rozciagaly miesnie.
wizualka cwiczenia: http://joga.medycyna.anauk.net/zdj/0...auk.net%29.gif Tylko tak sobie siedze i moje dziecko dostalo czkawki, i nie powiem gdzie ja ta czkawke czuje |
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Mój był wczoraj "ważony" i w 32+4 ma 2001 g. Także chyba dobrze. A w 29 tc miał 1350.Myślałam,że wolniej rośnie.
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
we wrocławiu na NFZ nie ma co liczyć, zwłaszcza jak chce się szybko wizytę. Nawet prywatnie bywa ciężko
|
|
|
|
#2052 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba pogotować kilka minut Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witaj w klubie ![]() ![]() Cytat:
za przyjaciółkę i jej maluszka Cytat:
żeby miała rację Cytat:
Wreszcie was nadrobiłam ![]() Ja dziś byłam z młodą na zakupach bo musiałam jej kupić kurtkę i buty - masakra totalna kurtka 50zł, buty 65zł Jak mi później przyjdzie dwójkę ubierać lub trójkę to tzreba będzie na raty wszystko kupować bo inaczej jednej wypłaty to na pewno braknie
|
|||||||
|
|
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale w Tesco są papmpersy 2 paczki za 32,99... Nie wiem czy są w różnych rozmiarach ale na pewno są midi... Jutro będę w Tesco to Wam napiszę dokładniej
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już zmykam do łóżka bo coś się kijowo dzisiaj czuję - smarkam non-stop, gardzioł mnie drapie i ogólnie jakoś siły brak...
Dobranoc. |
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
My własnie wrocilismy z zakupów. Zjedlismy kolacyjke i zasiadłam do kompa pochwalic sie wam że trafiłam na jakąs mega obniżke bo kupiłam śpiworek za 5 euro
Tyle że rozmiar niestety został tylko 74 ale wzielam to mały skorzysta na dłuzej. Ale nie jest taki wielki wiec mysle ze dobrze zrobiłam????? |
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja jasne, że dobrze... Ni dość, że taniutko to jeszcze będziesz miała na dłużej
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
że też Wam się tak rano chce tyle pisać
Byłam sobie u lekarza - tętno 100/70, to chyba słabe? Ale oczywiście p. doktor nie skomentowała. 12kg już do przodu Kupiliśmy extra parowar, polecam, przepyszne żarełko wychodzi. Mimo, że jestem fanką soli, to nie dodałam nic, podobnie 0 tłuszczu i niczego nie brakowało w smaku. W dodatku wyprodukowanie obiadu zajęło 7min (słownie siedem). Potem 30min się toto dusiło w parze a ja miałam relax. M25 super brzuch
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
AAAA, zapomniałam dodać że jeszcze buciki kupiłam małemu i pidżamke
Załącznik 3470591 Załącznik 3470589 A to jest ten śpiworek, ładny?? Załącznik 3470590
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-14 o 20:37 |
|
|
|
#2059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy to Ty siedziałaś na fotelu pod oknem? Bo nie wiem, czy nie siedziałyśmy razem w poczekalni. Ja byłam z takim długowłosym facetem ![]() A u mnie po wizycie też super Może wyprzedzę Irsin Mam rozwarcie 2cm i lekarz stwierdził, że mieści się już tam palec i może główkę wymacać Powiedział, że ma w weekend dyżur w szpitalu i że może się spotkamy Choć stwierdził, że może się też zdarzyć, że przenoszę (ale tego wolę nie brać pod uwagę ). Kupiliśmy w Ikei też ostatni mebelek do pokoiku - szafkę pod przewijak |
|
|
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
apolonia to leż i odpoczywaj
będzie dobrze ![]() ja tak się zastanawiam, bo ten mój gin, to mnie w ogóle nie bada ginekologicznie i skąd on wie że wszystko jest ok ??VictoriaK to w którym ona jest miesiącu , że już zaczęła rodzić ? ![]() irsin też bym chciała usłyszeć że będę miała łatwy poród jaki wklęsły pępuszek masz nie to co ja taki guzik na maxa ja pewnie nie będę miała żadnego ktg ![]() Weronisia Pascal jaki słodziak M25 śliczny brzuś ![]() Anecka gratki dla koleżanki, oby teraz się udało ![]() 79Marta super że wszystko dobrze niech posiedzi jeszcze w brzusiu trochę ![]() anankee za następną wizytę, odpoczywaj dużo ![]() sanderinka biegunka przeszła ? sereniti normalnie... jak przeczytałam to, to aż sie wzburzyłam kotek super że Michaś rośnie tak szybciutko ja jednak nie byłam dzisiaj u gina... idę jutro na 11 ale dziękuję za kciukaski i proszę o przetrzymanie ich do jutra
|
|
|
|
#2061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że już niedługo. U mnie nic się nie rozkręca. miałas usg?
|
|
#2062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to dajesz lutien, dajesz ![]() |
||
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Lutien to co, chyba czas zacisną za Ciebie kciuki i za lekki i szybki poród na dyżurze Twojego lekarza
![]() ![]() : kciuki: pewnie bedzie się działo, bo u nas co ciekawsze akcje w weekendy się odbywaja ![]() Victoria 100/70 masz na mysli ciśnienie? jak tak to norma-też mam takie niskie ![]() spadam już bo od 14 jest mi niedobrze-chyba żołądek, a teraz na dodatek delikatnie ćmi mnie tak jak na @ trochę się przestraszyłam-to lepiej się już położę...Dobranoc
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za jutro |
|
|
|
|
#2065 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za pocieszenie
mam nadzieję wytrzymać do 36tc było by super choć mąż twierdzi że jeśli coś mi przepiszą to może przenoszę hahaha ------------- super zakupy! ja już niedługo będę mieć wszystko co potrzebne i się wtedy na spokojnie zabiorę za kupno ciuszków --------------------- był nowy lekarz i jak zaczął robić USG mówi co ono takie wielkie ja mówię że jest większa od początku a on to trzeba bylo powiedzieć bo sie zdziwiłem haahah |
|
|
|
#2066 |
|
Przyczajenie
|
A tak z ciekawości, to jaki mają jeszcze posiew robić, bo mnie nikt nic nie informował...chyba, że mam jeszcze za wcześnie?
|
|
|
|
#2067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wszystko sami musimy kupowac, nic nie dostalismy tak jako "nowy" prezent. Myslalam ze dzis ojciec fundnie ten przewijak, no ale sie myliłam, wiec nie mamy co liczyc ze karuzele ktos kupi ![]() Dobranoc Wykuruj się!Cytat:
12kg do przodu.. to nic Ja mam juz jakies 16 do przodu ![]() Co do parowaru, jaki koszt takiego urządzenia? Mnie sie zawsze wydawalo, ze jedzenie jest takie jałowe z niego.. W ogole dzis jaki komplement dostalam od listonosza Mowi do mnie: Z przodu to mozesz sobie rodzic, ale z tyłu... "zrobil maslane oczy".. hehe No ale ja tylko w brzuchu przytylam i mimo ze miesiac do porodu, to z tylu nie wygladam "ciężarówkowo" i dalej mieszcze sie w stare spodnie oczywiscie nie zapinajac w ogole. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak sie czujesz fizycznie??? paulinka, dziek iza gratki dla kolezanki ![]() Objadlam sie wlasnie mlekiem i ciniminis
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wybaczcie, ale chyba nadrobię co naklikałyście dopiero jutro.
Dziś nie mam siły. Kolejne usg, więc kolejne popołudnie pełne wrażeń.Kciuki pomogły. Marysia jest bezapelacyjnie Marysią, pięknie się rozkraczyła. ![]() A potem pokazała twarzyczkę - najpiękniejszą na świecie. Coś sobie ciamkała, bo cała żuchwa jej chodziła. Wymiary w normie, waga też. Położenie idealne, główką w dół. Z każdym usg wzruszam się coraz bardziej i coraz bardziej zakochuję się w mojej małej córeczce. No to tym miłym akcentem życzę Wam dobrej nocy i miłych pluszowych snów. |
|
|
|
#2069 |
|
Rozeznanie
|
Joanna
ciesze się że z Małą dobrze.
|
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiepsko I fizycznie i psychicznie. Bo wiele bym chciała jeszcze zrobić, a fizycznie to już nawet leżenie mnie męczy Niestety nie jestem w stanie odpisać każdej, która miała dziś wizytę u lekarza, ale cieszę się, że wszystko ok |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.

A skarpety odjazdowe.

pobiłaś wszystkich
, ani razu cytologii, obciążenia glukoza i żadnych innych badań - co chciałam np te tarczyce to musiałam sama płacić lub prosić rodzinnego. Po drugie on ma do mnie pretensje że sama mogłam pomyśleć o wykonaniu np tego obciążenia glukozą lub posiewu - nie chce mi robić bo skoro mnie tną to po co on będzie tracił czas
. Wychodzi na to że sama muszę sobie zrobić płytki krwi i INR przed operacją bo na tego ch**a nie ma co liczyć! w ogóle już do niego nie mam zamiaru iść jutro umówiłam się prywatnie na usg do jakiejś pani doktor - jedyna która mogła od razu mnie przyjąć zresztą każdy lepszy niż ten c**l! Ledwo go uprosiłam o badanie na samolocie - faktycznie wielka fanaberia z mojej strony żeby w 36 tygodniu chcieć wiedzieć jak tam moja szyjka!!! jestem taka ściekła i boje się o maleństwo, brzuch mam przez to jak kamień
. nie wiem jak do jutra wytrzymam
za jutrzejsza wizytę.

19.08.2011
będzie dobrze 
Dziś nie mam siły. Kolejne usg, więc kolejne popołudnie pełne wrażeń.