Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 17:43   #2041
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Dopiero wróciłam

i nie mam dobrych wieści

szyjka jest miękka i się skróciła
chciał przepisać coś na potrzymanie ciąży ale stwierdził po do pochwowym USG że mam jeszcze 2 tygodnie łykać nospe forte 3 razy dziennie
do tego zero seksu
i się oszczędzać

mała jest wielgachna waży już 220! a to jeszcze nie skończony 31tc

-----------
facet od wanienki napisał że szwagierka byłan a poczcie wanienka waży ponad 2kg i koszt przesyłki 19zł

gdyby nie te wieści od gin kłóciła bym się dla zasady
a tak niech sobie te 4 zł wsadzi

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-10-14 o 17:44
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 17:50   #2042
lisek15
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Weronisia Paskal fajow, a jak czaruje machając łapkami A skarpety odjazdowe.

M25 brzuszek fajny i na prawdę jest nisko

Irsin jak ja bym chciała coś takiego usłyszeć Choć mój lek powiedział,że u mnie też nie powinno być ciężko, bo Olek będzie mały Ale i tak się boję.

Sysunia a może zadzwoń do swojego lek i zapytaj??

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

79Marta to super. Dlatego czasem usg należy brać z lekkim błędem. Czasem źle zmierzonę dziecię i przez to różne wyniki. Najważniejsze,że wszystko jest ok.

Apoolonia wszystko jest do zniesienia. Nawet leżenie i brak przytulanek Coś nie jest to łatwe.
Mi wczoraj mój lek dal właśnie jeszcze duphaston, bo mam skurcze,a 2 tyg pasuje jeszcze wytrzymać.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 17:54   #2043
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
cos mi sie wydaje, ze w tym lek transie on jest na nfz ,pewna nie jestem zadzwon jutro i zapytaj
dzieki

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Juz po wizycie, Hania waży równe 3 kg i ABSOLUTNIE się nigdzie nie wybiera, wszystko pozamykane. Siusiaka nie stwierdzono. Lekarz zrobił mi wymaz, zawiozłam od razu do laboratorium.
Aaaa, mowiłam ostatnio o rozbieżnościach w wymairach USG, powiedziałam mu dziś, że mnie to martwi, zrobił jeszcze USG- poooowooooli i dokładnie . I co? wyszło zupełnie inaczej niż ostatnio, np główka mniejsza niż wtedy ( wiedziałam, ze wtedy jest to źle policzone, bo linie mierzące wyjeżdzały poza czaszkę!) . Hania rośnie równomiernie, ale obawiam się, że jak sie nie zmobilizuje do wyjścia do kolosa urodzę.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

super

Dobrze ze wszystko OK

apoloonia, to juz 31 tydzien ciazy, wiec dasz rade, pooszczedzaj sie, wykorzystaj ten czas na mega odpoczynek bo pozniej to roznie moze byc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 17:57   #2044
rptrbj1978
Rozeznanie

ja tez musze lezectez nospa i luteina nie cierpie lezec

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:13   #2045
Anecka
Zakorzenienie

Ciekawe co u Ishki i Juniora

Wlasnie jem paluszki z sezamem Lubelli, ktoras chce?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-14, 18:22   #2046
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Ishki i Juniora

Wlasnie jem paluszki z sezamem Lubelli, ktoras chce?
Daj Z miłą chęcią sie poczętuję

To mi przypomniało,że już czas na kolację

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-14, 18:25   #2047
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

PS. Czy brak apetytu powinien mnie niepokoić?
Nie wiem ale też czasami w ogóle nie chce mi się jeść - np. dziś jadłam śniadanie o godzinie 14 dopiero
Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja zaraz ide po zamowiona firaneprzyjechala ostatnio babka tzta,sie spojrzala i zaczela marudzic ze czemu nie mamy porzadnej firany tylko prawie puste okno,a ja na to,ze ona miala tylko dwie w segmencie na to okno ale byly podarte i pozolkle wiec nie wzielam,bo jak mam taka lipe wieszac to wole w ogole nie wieszac- na razie nie mamy pieniazkow na nowa.Poszla ze mna do sklepu z firanami,wybralam sobie taka ladna z promocji(akurat na ostatnie metry sie zalapalam,bo byla dosc piekna,tania to szla jak woda) i mi dolozyla w koncu bedziemy mieszkac jak ludzie,jeszcze te meble dzisiaj moze beda do odbioru teraz jak babka mieszka u tej sasiadki na wsi(poki domu nie wykonczono jeszcze),to sie zrobila troche milsza i w ogole przyjezdza tu,zje obiad,ale nic nie przeklada nam,ani w koncu nic mi nie dogaduje oraz przywozi bulki,cos do jedzenia...tesciowa twierdzi,ze jak szalona babka jeszcze tam pomieszka,to troche spokornieje i doceni w koncu bliskich..Wredne jestesmy,ja wiem
Super, że z babką pomału zaczyna się układać
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Co do snów o zdradzie, to mi się śniło, że nakryłam męża na seksie z facetem w naszym łóżku- gdzie mój tż był - że tak powiem- stroną aktywną - a ja w tym śnie byłam wcale nieporuszona tym faktem, nawet powiedziałam, żeby sobie nie przeszkadzali , tylko dokończyli
Wprawdzie nie jesteśmy homofobami, ale jak rano opowiedziałam sen mężowi, to mu się prawie niedobrze zrobiło, a ja śmiałam się cały dzień.
pobiłaś wszystkich
Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh nawet nie czytam co napisane wybaczcie ale jestem tak zła że ledwo widzę monitor przez łzy... miałam dziś wizytę u tego starego capa - jak pisałam 2 tygodnie temu zauważył na usg jakiś płyn w komorze mózgu małej. OBIECAŁ że dziś zrobi kolejne usg żeby to sprawdzić i w razie "w" wyśle mnie na jakieś specjalistyczne badanie. i CO?! dziś stwierdził ze skoro za 2 tygodnie będą mnie kroić to on sie nie będzie wysilał a jeśli dziecku coś jest TO SIĘ OKAŻE PO PORODZIE!!!! i on umywa ręce. normalnie się poryczałam ze złości w gabinecie i wyjechałam do niego z ryjem bo po pierwsze w czasie całej ciąży miałam AŻ 2 razy morfologie i mocz , ani razu cytologii, obciążenia glukoza i żadnych innych badań - co chciałam np te tarczyce to musiałam sama płacić lub prosić rodzinnego. Po drugie on ma do mnie pretensje że sama mogłam pomyśleć o wykonaniu np tego obciążenia glukozą lub posiewu - nie chce mi robić bo skoro mnie tną to po co on będzie tracił czas . Wychodzi na to że sama muszę sobie zrobić płytki krwi i INR przed operacją bo na tego ch**a nie ma co liczyć! w ogóle już do niego nie mam zamiaru iść jutro umówiłam się prywatnie na usg do jakiejś pani doktor - jedyna która mogła od razu mnie przyjąć zresztą każdy lepszy niż ten c**l! Ledwo go uprosiłam o badanie na samolocie - faktycznie wielka fanaberia z mojej strony żeby w 36 tygodniu chcieć wiedzieć jak tam moja szyjka!!! jestem taka ściekła i boje się o maleństwo, brzuch mam przez to jak kamień dobrze że siostra po mnie przyszła bo bym chyba nie doszła do domu. siedzę u mamy i ryczę - zaczynam żałować że nie przypieprzyłam temu staremu debilowi krzesłem . nie wiem jak do jutra wytrzymam
masakra jakaś ten lekarz
dobrze, że jutro idziesz do kogoś innego
za jutrzejsza wizytę.
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
my wrocilismy od lekarza, mały miał usg głowki i jest wszystko ok, ostatnio tam byly jeszcze malenkie zmiany ale juz sie wchłoneły i jest ok
Michałek waży 2400g lekarz w szoku ze tak rośnie jak na drożdżach
rośnie jak na drożdżach
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wrocilam od lekarza- po badaniu i ktg- ja jeszcze mam wytrzymac tydzien,10 dni wiec moze ktoras mnie wyprzedzi
no to już coraz bliżej
Cytat:

no wlasnie ciekawe jak to jest z ta nietolerancja u dzieci, czy ma sie to z jedzenia maminego, czy np nie jadlam orzechow w ciazy a dziecko ich nie bedzie tolerowac?
raczej jedno z drugim nie ma nic wspólnego
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

a Ktg to sie chyba robi dosc czesto przed terminem porodu/ czy sie myle?
Ja w pierwszej ciąży miałam dopiero na porodówce robione...

Nadrabiam was od południa i nadrobić nie mogę bo non-stop coś/ktoś mi przeszkadza
no nic - lecę nadrabiać dalej
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:32   #2048
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość

mała jest wielgachna waży już 220! a to jeszcze nie skończony 31tc
To duża, moja w 30 tyg waży 1560.
Uważaj na siebie i leż
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:35   #2049
kliwia
Zakorzenienie

ja sobie siedze wlasnie tak prawie po turecku - w szkole rodzenia kaza tak siadac by rozciagac meiusnie krocza, a miz tym brzocholem to nawet tak wygodniej - pozycje gdzie stopy sa polaczone i się ciagnie piety do krocza, a potem kolana nadusza do ziemi - pamietam takie rozciaganie wewn miesni ud z dziecinstwa, no ale ja sobie siedze tak na kanapie, i nie przyciagam piet mocno do krocza, ani nie naduszam kolan by sie rozciagaly miesnie.
wizualka cwiczenia:
http://joga.medycyna.anauk.net/zdj/0...auk.net%29.gif

Tylko tak sobie siedze i moje dziecko dostalo czkawki, i nie powiem gdzie ja ta czkawke czuje
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:35   #2050
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
To duża, moja w 30 tyg waży 1560.
Uważaj na siebie i leż
Mój był wczoraj "ważony" i w 32+4 ma 2001 g. Także chyba dobrze. A w 29 tc miał 1350.Myślałam,że wolniej rośnie.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-14, 18:58   #2051
anbas
Raczkowanie

we wrocławiu na NFZ nie ma co liczyć, zwłaszcza jak chce się szybko wizytę. Nawet prywatnie bywa ciężko
anbas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 19:00   #2052
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

dziewcyzny pralyscie rożek i okrycia kapielowe? w ogole mam takie okrycie i jest strasznie male, niczym scierka.. ze tez nie zauwazylam co mi w sklepie wcisneli
Wszystko piorę bez wyjątku
Cytat:
Jak sie smoczki sterylizuje? tak samo sie nalewa na nie ciepla wode?
trzeba pogotować kilka minut
Cytat:
tzn mam wrzucic plastikowa butelke i ja gotowac 5 minut? jej boje sie a okrycie mam jakies 65 x 7cos.. :/
nie bój się - nic jej nie będzie
Cytat:

O, taki lezaczek bede kupowac:

http://allegro.pl/borowka-lezaczek-a...258846999.html

Kolezanka ma czerwony/kwiaty a raczej bordo to jest, i jest super! W ogole rozkladany itd, ona zaczepia na raczke zabaweczki..
fajny też myślę nad podobnym ale chyba zamówię u rodzinki jako prezent pod choinkę
Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość
http://www.laser-medica.szczecin.pl/...iegi-laserowe/
myślę, że w okolicach 2-3tys. Więcej i tak bym nie dała .

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Szkoda mi kasy na takie rzeczy.
Witaj w klubie
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejam Wam mój wielki brzuch 36tc

Cytat:

Wlasnie sie dowiedzialam ze przyjaciolka jest w 6 tc pierwze dziecko poronila i teraz tez plami i sie boi.. a lekarz nie dal jej zwolnienia mimo poronienia wtedy w 3 miesiacu..
za przyjaciółkę i jej maluszka
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
lekarka po badaniu powiedziala mi dzisiaj,ze zapowiada sie calkiem latwy porod...skad to wiadomo?
bo szyjke mam miekka?
nie wiem po czym to stwierdziła, ale trzymam żeby miała rację
Cytat:
Juz po wizycie, Hania waży równe 3 kg i ABSOLUTNIE się nigdzie nie wybiera, wszystko pozamykane. Siusiaka nie stwierdzono. Lekarz zrobił mi wymaz, zawiozłam od razu do laboratorium.
Aaaa, mowiłam ostatnio o rozbieżnościach w wymairach USG, powiedziałam mu dziś, że mnie to martwi, zrobił jeszcze USG- poooowooooli i dokładnie . I co? wyszło zupełnie inaczej niż ostatnio, np główka mniejsza niż wtedy ( wiedziałam, ze wtedy jest to źle policzone, bo linie mierzące wyjeżdzały poza czaszkę!) . Hania rośnie równomiernie, ale obawiam się, że jak sie nie zmobilizuje do wyjścia do kolosa urodzę.
Super, że wszystko ok

Wreszcie was nadrobiłam
Ja dziś byłam z młodą na zakupach bo musiałam jej kupić kurtkę i buty - masakra totalna kurtka 50zł, buty 65zł
Jak mi później przyjdzie dwójkę ubierać lub trójkę to tzreba będzie na raty wszystko kupować bo inaczej jednej wypłaty to na pewno braknie
Stary 2010-10-14, 19:06   #2053
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale w Tesco są papmpersy 2 paczki za 32,99... Nie wiem czy są w różnych rozmiarach ale na pewno są midi... Jutro będę w Tesco to Wam napiszę dokładniej
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:12   #2054
kotek81
Zakorzenienie

Ja już zmykam do łóżka bo coś się kijowo dzisiaj czuję - smarkam non-stop, gardzioł mnie drapie i ogólnie jakoś siły brak...

Dobranoc.
Stary 2010-10-14, 19:17   #2055
Patrycja_1708
Zadomowienie

My własnie wrocilismy z zakupów. Zjedlismy kolacyjke i zasiadłam do kompa pochwalic sie wam że trafiłam na jakąs mega obniżke bo kupiłam śpiworek za 5 euro Byłam w tak wielkim szoku ze uwierzyc nie mogłam ze taka promocja bo normalna jego cena była prawie 30 euro. Zostały dwa ostatnie w tym jeden niebieski co ja oczywiscie wzielam a drugi różowy.
Tyle że rozmiar niestety został tylko 74 ale wzielam to mały skorzysta na dłuzej. Ale nie jest taki wielki wiec mysle ze dobrze zrobiłam?????
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:22   #2056
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Patrycja jasne, że dobrze... Ni dość, że taniutko to jeszcze będziesz miała na dłużej
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:28   #2057
VictoriaK
Raczkowanie

że też Wam się tak rano chce tyle pisać Ja chodzę spać 24-2 rano, wstaje o 9-10. Zanim włączę wizaż i doczytam do bieżącej notki to już jest wieczór. A wieczorem jak na złość nikogo tu nie ma Byłam sobie u lekarza - tętno 100/70, to chyba słabe? Ale oczywiście p. doktor nie skomentowała. 12kg już do przodu a jutro zaczynam 31tydzień dopiero. Kurczaki, za dużo czekolady ostatnio wtranżalam, a tak ładnie mi szło na początku i byłam przeszczęśliwa, że w dolnych granicach norm wagowych się mieszczę.
Kupiliśmy extra parowar, polecam, przepyszne żarełko wychodzi. Mimo, że jestem fanką soli, to nie dodałam nic, podobnie 0 tłuszczu i niczego nie brakowało w smaku. W dodatku wyprodukowanie obiadu zajęło 7min (słownie siedem). Potem 30min się toto dusiło w parze a ja miałam relax.

M25 super brzuch
Stary 2010-10-14, 19:29   #2058
Patrycja_1708
Zadomowienie

AAAA, zapomniałam dodać że jeszcze buciki kupiłam małemu i pidżamke

Załącznik 3470591 Załącznik 3470589

A to jest ten śpiworek, ładny?? Załącznik 3470590

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-14 o 19:37
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:38   #2059
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

super
No nareszcie Ci ten posiew zrobił
Czy to Ty siedziałaś na fotelu pod oknem? Bo nie wiem, czy nie siedziałyśmy razem w poczekalni. Ja byłam z takim długowłosym facetem

A u mnie po wizycie też super Może wyprzedzę Irsin Mam rozwarcie 2cm i lekarz stwierdził, że mieści się już tam palec i może główkę wymacać Szyjka skrócona o 80%
Powiedział, że ma w weekend dyżur w szpitalu i że może się spotkamy Choć stwierdził, że może się też zdarzyć, że przenoszę (ale tego wolę nie brać pod uwagę ).
Kupiliśmy w Ikei też ostatni mebelek do pokoiku - szafkę pod przewijak
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 19:40   #2060
_paulinka2
Wtajemniczenie

apolonia to leż i odpoczywaj będzie dobrze najważniejsze że mała zdrowa !

ja tak się zastanawiam, bo ten mój gin, to mnie w ogóle nie bada ginekologicznie i skąd on wie że wszystko jest ok ??

VictoriaK to w którym ona jest miesiącu , że już zaczęła rodzić ?

irsin też bym chciała usłyszeć że będę miała łatwy poród jaki wklęsły pępuszek masz nie to co ja taki guzik na maxa ja pewnie nie będę miała żadnego ktg

Weronisia
Pascal jaki słodziak jeju też chce mieć już swoje maleństwoooooo ! :P

M25 śliczny brzuś

Anecka
gratki dla koleżanki, oby teraz się udało

79Marta super że wszystko dobrze niech posiedzi jeszcze w brzusiu trochę

anankee za następną wizytę, odpoczywaj dużo

sanderinka biegunka przeszła ?

sereniti normalnie... jak przeczytałam to, to aż sie wzburzyłam że tacy lekarze, leczą ludzi :/

kotek super że Michaś rośnie tak szybciutko

ja jednak nie byłam dzisiaj u gina... idę jutro na 11 ale dziękuję za kciukaski i proszę o przetrzymanie ich do jutra

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:41   #2061
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy to Ty siedziałaś na fotelu pod oknem? Bo nie wiem, czy nie siedziałyśmy razem w poczekalni. Ja byłam z takim długowłosym facetem
nie, ja byłam przed 16 już na miejscu, nie było tam nikogo w zaawansowanej ciązy.
Super, że już niedługo. U mnie nic się nie rozkręca. miałas usg?
Stary 2010-10-14, 19:43   #2062
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość

bardzo ładne ciuszki i śpiworek też b,fajny a buty jakie czaderskie

Cytat:

A u mnie po wizycie też super Może wyprzedzę Irsin Mam rozwarcie 2cm i lekarz stwierdził, że mieści się już tam palec i może główkę wymacać Szyjka skrócona o 80%
Powiedział, że ma w weekend dyżur w szpitalu i że może się spotkamy Choć stwierdził, że może się też zdarzyć, że przenoszę (ale tego wolę nie brać pod uwagę ).

no to dajesz lutien, dajesz

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:48   #2063
mallinka
Zadomowienie

Lutien to co, chyba czas zacisną za Ciebie kciuki i za lekki i szybki poród na dyżurze Twojego lekarza : kciuki: pewnie bedzie się działo, bo u nas co ciekawsze akcje w weekendy się odbywaja

Victoria 100/70 masz na mysli ciśnienie? jak tak to norma-też mam takie niskie

spadam już bo od 14 jest mi niedobrze-chyba żołądek, a teraz na dodatek delikatnie ćmi mnie tak jak na @ trochę się przestraszyłam-to lepiej się już położę...
Dobranoc

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:48   #2064
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

sanderinka biegunka przeszła ?

ja jednak nie byłam dzisiaj u gina... idę jutro na 11 ale dziękuję za kciukaski i proszę o przetrzymanie ich do jutra
poki co jest spokoj wiec

za jutro

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:52   #2065
apoolonia
Rozeznanie

Dzięki za pocieszenie
mam nadzieję wytrzymać do 36tc
było by super

choć mąż twierdzi że jeśli coś mi przepiszą to może przenoszę
hahaha

-------------

super zakupy!

ja już niedługo będę mieć wszystko co potrzebne i się wtedy na spokojnie zabiorę za kupno ciuszków

---------------------

był nowy lekarz i jak zaczął robić USG mówi co ono takie wielkie
ja mówię że jest większa od początku
a on to trzeba bylo powiedzieć bo sie zdziwiłem haahah
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:52   #2066
ejzytka
Przyczajenie

A tak z ciekawości, to jaki mają jeszcze posiew robić, bo mnie nikt nic nie informował...chyba, że mam jeszcze za wcześnie?
ejzytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 19:53   #2067
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja już zmykam do łóżka bo coś się kijowo dzisiaj czuję - smarkam non-stop, gardzioł mnie drapie i ogólnie jakoś siły brak...

Dobranoc.
Fajne, ze mozes zamawiac u rodzinki prezenty My wszystko sami musimy kupowac, nic nie dostalismy tak jako "nowy" prezent. Myslalam ze dzis ojciec fundnie ten przewijak, no ale sie myliłam, wiec nie mamy co liczyc ze karuzele ktos kupi

Dobranoc Wykuruj się!

Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość
że też Wam się tak rano chce tyle pisać Ja chodzę spać 24-2 rano, wstaje o 9-10. Zanim włączę wizaż i doczytam do bieżącej notki to już jest wieczór. A wieczorem jak na złość nikogo tu nie ma Byłam sobie u lekarza - tętno 100/70, to chyba słabe? Ale oczywiście p. doktor nie skomentowała. 12kg już do przodu a jutro zaczynam 31tydzień dopiero. Kurczaki, za dużo czekolady ostatnio wtranżalam, a tak ładnie mi szło na początku i byłam przeszczęśliwa, że w dolnych granicach norm wagowych się mieszczę.
Kupiliśmy extra parowar, polecam, przepyszne żarełko wychodzi. Mimo, że jestem fanką soli, to nie dodałam nic, podobnie 0 tłuszczu i niczego nie brakowało w smaku. W dodatku wyprodukowanie obiadu zajęło 7min (słownie siedem). Potem 30min się toto dusiło w parze a ja miałam relax.

M25 super brzuch

12kg do przodu.. to nic Ja mam juz jakies 16 do przodu
Co do parowaru, jaki koszt takiego urządzenia? Mnie sie zawsze wydawalo, ze jedzenie jest takie jałowe z niego..

W ogole dzis jaki komplement dostalam od listonosza
Mowi do mnie: Z przodu to mozesz sobie rodzic, ale z tyłu... "zrobil maslane oczy".. hehe
No ale ja tylko w brzuchu przytylam i mimo ze miesiac do porodu, to z tylu nie wygladam "ciężarówkowo" i dalej mieszcze sie w stare spodnie oczywiscie nie zapinajac w ogole.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość

Fajnyy spiworek! To takie cos zamiast kombinezonu czy tam kurtki i spodni? O wlasnie, dalej nie mam spodni do kurtki

Cytat:

Ulala to juz prawie porodówka

Jak sie czujesz fizycznie???

paulinka, dziek iza gratki dla kolezanki

Objadlam sie wlasnie mlekiem i ciniminis

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-14, 20:04   #2068
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Dziewczyny, wybaczcie, ale chyba nadrobię co naklikałyście dopiero jutro. Dziś nie mam siły. Kolejne usg, więc kolejne popołudnie pełne wrażeń.

Kciuki pomogły.
Marysia jest bezapelacyjnie Marysią, pięknie się rozkraczyła.
A potem pokazała twarzyczkę - najpiękniejszą na świecie. Od razu widać, że dziewczynka - nasza mała. Nie wiem jak to możliwe, ale na 2d było widać prawie jak na 3d. Coś sobie ciamkała, bo cała żuchwa jej chodziła.
Wymiary w normie, waga też. Całe 1728g.
Położenie idealne, główką w dół.
Z każdym usg wzruszam się coraz bardziej i coraz bardziej zakochuję się w mojej małej córeczce.

No to tym miłym akcentem życzę Wam dobrej nocy i miłych pluszowych snów.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:12   #2069
margaryt
Rozeznanie

Joanna ciesze się że z Małą dobrze.
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:18   #2070
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, ja byłam przed 16 już na miejscu, nie było tam nikogo w zaawansowanej ciązy.
Super, że już niedługo. U mnie nic się nie rozkręca. miałas usg?
No to masz farta, bo ja byłam o 16:45 i była taka kolejka, że weszłam do gabinetu dopiero ok 18-tej

Cytat:
Ulala to juz prawie porodówka

Jak sie czujesz fizycznie???
Kiepsko I fizycznie i psychicznie. Bo wiele bym chciała jeszcze zrobić, a fizycznie to już nawet leżenie mnie męczy I mam częste twardnienia brzucha - zwłaszcza wieczorami.

Niestety nie jestem w stanie odpisać każdej, która miała dziś wizytę u lekarza, ale cieszę się, że wszystko ok
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości