|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kobieta - Wykastrowany Mężczyzna/Chłopak?
Witajcie,
Czy spotkałyście się kiedyś niemalżę z 'Freudowskim' nastawieniem ludzi, że kobieta to taki mężczyzna/chłopak, którego pozbawiono przysłowiowych klejnotów? Objawia się to poprzez nie traktowanie nas kobiet poważnie w najróżniejszych sytuacjach...ciekawi mnie wasze zdanie/doświadczenia na ten temat. Czasem mam wrażenie, że jesteśmy tak właśnie postrzegane, także przez inne kobiety! Z czego to waszym zdaniem może wynikać, czy przyczynia się do tego społeczeństwo? Patrycja |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kobieta - Wykastrowany Mężczyzna/Chłopak?
Nie nie spotkałam się z czymś takim, nie bardzo też rozumie o jakie traktowanie ci chodzi , możesz podać przykład ?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Piszesz jakis artykuł czy to praca domowa na studia ?rusz głową sama albo zrób ankietę.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2267969 0]Nie nie spotkałam się z czymś takim, nie bardzo też rozumie o jakie traktowanie ci chodzi , możesz podać przykład ?[/QUOTE]
Jakiś czas temu jechałam samochodem i dosłownie przede mną taka scena: jakiś 10-latek, na oko, chciał umyć przednią szybę w samochodzie, który prowadziła kobieta. Miała tak ze dwadzieścia-kilka lat. Ta kobieta otworzyła okno i powiedziała, że nie chce czyszczenia szyby. Wtedy 10-latek do niej wrzasnął, dokładnie pamiętam, bo mnie zamurowało: popraw sobie lepiej loczki, dziewczynko, i nie pier***. Ta pani jeszcze PODZIĘKOWAŁA temu chłopaczkowi, pozwoliła mu umyć swoją szybę, dała mu sporo drobnych, a sama zaczęła POPRAWIAĆ swoje loczki w samochodzie na światłach w sporym korku, przez co zatarasowała ruch! Nie wierzyłam własnym oczom. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie,nie spotkałam się z czymś takim i nie byłam postrzegana tak przez inne kobiety/dziewczyny
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzi Ci o Freudowską zazdrość o penisa? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
.
|
Cytat:
koniec ankiety? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
A chodzi ci o to że chłopaczek nie potraktował tej pani jak powinien potraktować kobietę czy coś wtym stylu tak ?? Ale to bardziej przejaw niewychowania chyba...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
ZAZDROSC O PENISA?
![]() W glowie mi sie nie miesci jak mialabym byc zazdrosna o penisa. A moze to bardziej metaforycznie mialo byc? Zazdrosc o meskosc, o meskie umiejetnosci, nam nie dane
|
|
#13 |
|
.
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2268066 1]A chodzi ci o to że chłopaczek nie potraktował tej pani jak powinien potraktować kobietę czy coś wtym stylu tak ?? Ale to bardziej przejaw niewychowania chyba...[/QUOTE]
raczej na pewno nawet
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie ja, do dziadzio Freud ^^ Ale on miał wiele różnych teorii, które niekoniecznie się sprawdzają... A ta zazdrość to dosłownie, o męskiego członka jako organ. Dopiero potem przerobili to na zazdrość o męskie atuty i możliwości. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci nam zazdroszczą cycków, więc jeśli my im zazdrościmy penisów to jest remis i nie ma sie co nad tym rozwijać
(o tej zazdrości cycków to ja poważnie piszę, co z jakimś facetem temat schodzi na cycki to ZAWSZE słyszę tę same regułkę - jakbym ja miał dwa takie fajne cycki to nic bym nie robił, tylko sie nimi bawił
|
|
#16 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Wymyślił tylko zazdrość o penisa, nie pamiętam już dokładnie, ale chyba chodziło o to, że w pewnym momencie dziewczynka odkrywała, że chłopiec ma coś czego ona nie ma i przez to czuła się gorsza i zazdrościła ![]() Daenerys, oczywiście że zaprzeczasz tej zazdrości, bo zapewne zazdrościsz NIEŚWIADOMIE ![]() Oczywiście trzeba pamiętać, że mowa o Freudzie, którego teorie w wielu punktach zostały obalone, a w jeszcze większej ilości - przerobione
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Równie dobrze w pewnym wieku chłopiec odkrywa, że kobieta ma piersi a on nie
![]() Pytanie sformułowane co najmniej głupio. A co do 10latka - gówniarz niewychowany i tyle, a reakcja pani świadczy wyłącznie o niej samej, a nie o ogóle kobiet
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22682125]Równie dobrze w pewnym wieku chłopiec odkrywa, że kobieta ma piersi a on nie
![]() Pytanie sformułowane co najmniej głupio. A co do 10latka - gówniarz niewychowany i tyle, a reakcja pani świadczy wyłącznie o niej samej, a nie o ogóle kobiet [/QUOTE]Jeśli pytanie sformułowane jest co najmniej 'głupio' , to zaprezentuj proszę wersję Twoim zdaniem właściwą
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() PS. Pseudocycki mozna wychodowac, wystarczy odpowiednia dieta
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#20 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc 10 lat później sytuacja się odwraca - dziewczynka "nabywa" biust i odkrywa że facetom zależy bardziej na jej biuście niż jej, kobiecie, na ich pensie i tak kobiety rzadzą światem poprzez facetów ;D (to oczywiście jest żart, niech się nikt nie wczuwa - zwłaszcza Wyrak - żeby nie było, że ja sugeruje, że tylko faceci na świecie seksu potrzebują czy coś )Cytat:
w sumie w FG problem zazdrości o rózne organy był często poruszany a w temacie ja tam uważam, że z praktycznego punktu widzenia faceci mają "fajniej" bo te nasze biusty to się w sumie do niczego (poza karmieniem dzieci) nie nadają - w sensie niczego wygodnego - pomijam walory estetyczno manipulujące a facet - przynajmniej nie ma problemów jak go potrzeba numer 1 weźmie na jakimś pustkowiu zawsze uważałam, że to ogromna dogodność (ale może to wynika z tego, że faceci mają kobieta mieso zdobywać więc to oni maja daleko od domu chodzic to i potrzeby łatwiej mogą załatwiać )zazdrościć nie zazdroszcze ale uważam, że to po prostu wygodne a i z zachowaniami o które autor pyta nie spotkałam się
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak faceci orientują się, że kobieta ma cycki to ich nie zazdroszczą tylko pożądają. Kiedy stają się obiektem zainteresowania facetów to jest już z podtekstem seksualnym.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cycki nie mają żadnego zastosowania (a dzieci nie każda chce) a penis to chociaż może sie do czegoś przydać my dostałyśmy item który tylko wygląda a oni dostali full serwis na różne sytuacje edit a tak w ogóle nie dosć, że cycki nie mają zastosowania to jeszcze przeszkadzają bieganie - źle, spanie na brzuchu - źle... (chociaż może panom też się nie fajnie te rzeczy wykonuje ;D)
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-10-15 o 17:25 |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze mowię tżtowi,żeby odczepił swojego i dał mi na jeden dzień. ![]() A co do tematu,to nie spotkalam się z tym,o czym pisze autorka. Albo to analizy,nie na mój poziom intelektualny ![]()
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy bieganiu faktycznie zawadza plataniem sie kolo lydek
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nigdy nie miałam problemu ze spaniem czy bieganiem z piersiami ale na szczęście wielkich nie mam
![]() Natomiast oczywiście że jest więcej funkcji piersi poza ozdobną - zwabieniem partnera czy rozrodczą - karmieniem potomstwa, chociażby w łóżku Wrażliwość sutek i podobne takie Kłania się kraina rozkoszy ![]() Jeśli chodzi o pytanie - mało rozumiem przesłanie autorki - ale spotkałam się raczej z określeniem że niektóre kobiety są takimi ch...mi tylko że z cyckami.I tu nie można czasem odmówić prawdy. |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, przyznaje sie bez bicia.
Majta sie kolo kostek, naprawde przeszkadzajac w chodzeniu i chcialbym, zeby bylo kolo lydek Jest zaleta, bo w zimne wietrzne wieczory mozna sie owinac jak szalem
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
I teraz zapewne zostaniesz zasypany lawiną propozycji spotkań.
No bo która by nie chciała takiego szala?!.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Zazdrosc o meskosc, o meskie umiejetnosci, nam nie dane 

Kłania się kraina rozkoszy