"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-16, 10:41   #4081
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

muron stopy to ty chyba jeszcze widzisz prawda??

dziękuję za dopisanie uwag.......będą na pewno pomocne
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 10:41   #4082
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
jest nie zmieni sie ulozenie dziewczyn-czeka mnie cesarka...
oby sie ulozyly sliczne foto

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
mój brzuch;-)na śmiesznie
slicznyyyy

czesc

dziekuje za odpowiedzi na temat szczepionek......:rolleye s:

u mnie pogoda do bani i jestem [przeziebiona....:mad :

milego dnia;*
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 10:45   #4083
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ja zabrałam się za sprzątanie reklamówek, bo nagle tak dużo ich się zrobiło
no i do tego robię listy zakupów dla dziecka podzielone na kilka części, co by nie kupować na raz wszystkiego, bo po wybryku męża to zamiast zainwestować w coś fajnego (np. jego okulary, bo potrzebuje) to nadal chodzi w starych porysowanych, oprawki z odpryskniętą farbą itd., w ten sposób będę mogła inwestować stopniowo

molalala kuruj się kochana, kuruj!!!! a pogoda dzisiaj jest w sam raz do sprzątania
Stary 2010-10-16, 10:53   #4084
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Witam
Ja, tak ogolnie i na szybko, bo jedziemy zaraz do sklepu dla bejbikow.
Co do ubranek, ja mysle, ze mechaca sie, jak sa z materialu kiepskiej jakosci, albo pranie w nieodpowiedniej temperaturze, przyznaje, ze mi nic sie nie mechaci, mimo czestego prania, gorzej jaka plama sie jakas wda , ale kupilam kiedys jakies tansze ubranko i to bylo do wyrzucenia po pierwszym praniu, bo zmienilo kolor.
Soki jak najbardziej wlasnorecznie robione, ale wtedy trzeba miec pewnosc, ze owoce z ktorych je robimy sa ekologiczne, jak tej pewnosci nie ma, to w sklepach ekologicznych, mozna kupic soki 100 procentowe bez cukru, ekstra dla niemowlakow, ja na pewno czasami kupie, bo tu nawet z ekologicznymi owocami jakies afery byly, ze eko nie sa, a takie soki pod kontrole podchodza .
Zgadza sie tez to, ze co dziecko do 2 latek zasmakuje, to pozniej bedzie jadlo, czym mniej smakow pozna, tym mniej pozniej bedzie jadlo, bo potem ma taki czas, ze na nowosci jest na nie, ale indywidualnie od dziecka tez zalezy duzo, moja mlodsza lubi nowosci, starsza nie .
Slodycze idealnie jest dac raz w tygodniu do woli, i potem mycie zebiskow, a nie co dzien po trochu, ale ja np: calkiem wykluczac nie bede, bo sie nie da przy starszych, poza tym znam takie dziecko, co mama do 2 lat nie dawala nic, a potem w przedszkolu, szkole i do dzisiaj, jak tylko widzi, to je mimo zakazow po kryjomu, prosi sie od innych dzieci, a duzo dzieciakow ma niestety, poza tym zawsze sie znajdzie jakas "dobra" ciocia co cichaczem wcisnie.
A, tak dziecko wie, ze sobota jest np: na jedzenie slodyczy, zje do woli i potem spokoj, oczywiscie nie mam na mysli tu dziecka rocznego, bo to zdecydowanie za wczesnie jest.
Ja na szczescie posprzatane dzis mam, tylko zmywarke wlacze zaraz i ruszamy .
Choc srednio mi sie chce, glowa mi peka, niewyspana jestem, bo TZ na pogaduchy sie nad ranem zebralo, i...chyba wczoraj przesadzilam z jedzeniem, TZ postanowil mnie porozpieszczac, wiec co chwila robil mi kanapki z ogorkiem solonym, zjadlam chyba z 4 podwojne, poprawilam 2 batonami, paczka wafli i................dalej bylam glodna, potem bylo mi wstyd, bo ja jak swinka w tej ciazy.
Jadlam o 22, a o 5 znow glodna wstalam, no nienormalne to jest..
Ja chyba też należę do tych świnek ciązowych jak nie miałam apetytu tak teraz chce mi się cały czas jeść ! połykam w duzych ilościach wszelkiego rodzaju słodkości, kanapki w dużej ilości bo cóż mam poradzić na to że mi burczy w brzuszku, przeciez nie będe głodziła malutkiej
Ale sobotę postanowilam sobie zrobic bez słodyczy właśnie przed chwila wcięłam bananika i jabłuszko

Domek już posprzatany, jeszcze tylko łazienka ale to na koniec bo teraz sie jeszcze pierze

Oglądam na allegro kocyki bo chciałam jakiś lepszy, grubszy a nie jakies badziwie za 20zł

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:03   #4085
muron
Zakorzenienie

brzucha wcale nie mam jakiegoś dużego 29 tc

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:05   #4086
muron
Zakorzenienie

kocyk kupiłam śliczny w TK Maxx, podwójny i normalnej wielkości z mikrofibry w BRW, jest milutki i śliczny i 19.90 w promocji, a będzie do opatulenia, chyba 135 cm, na 120

Stary 2010-10-16, 11:14   #4087
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
rzeczywiście malutki, to mój w 23 tyg wygląda chyba na większy

Cytat:
kocyk kupiłam śliczny w TK Maxx, podwójny i normalnej wielkości z mikrofibry w BRW, jest milutki i śliczny i 19.90 w promocji, a będzie do opatulenia, chyba 135 cm, na 120
Niestety ja mieszkam na zadupiu i u mnie w sklepach samo badziwie dlatego grzebę na all a Twój widze dość duzy i jaka cena

Ja zmykam teraz na małe zakupki do rossmana , znów fortunę tam zostawię ale jak mus to mus

Stary 2010-10-16, 11:25   #4088
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

sylfiaa ja kupiłam kocyk za 37 zł u tego pana, co był zestaw butelek dla niemowlaków TT. Gruby, śliczny, mięciutki. On ma oferty na allegro z Katowic. Muszę poszukać jego ofert to dam Ci linka

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

sylfiaa udało mi się znaleźć
http://allegro.pl/kocyki-akrylowe-ex...267193874.html

muron faktycznie nie jest duży a i jak śliczny
Stary 2010-10-16, 11:31   #4089
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Lilijka good good

muszę w ogóle skombinować sobie wyciskarkę do owoców bo teściowa nie ma chyba... a ja sama kocham soki ze świezo wyciśniętych owoców

Sama nie śpię od 6 - w ogóle to dzisiaj obudziłam się o 1.30 i do 2 nie mogłam spać, potem o 3.30 i do 4 nie mogłam spać ... a potem o 5.10 i zasnęłam o 5.30 na 30minut.
Porażka, a pogoda taka straszna...pada i w ogóle.

Dzisiaj mam zamiar wyprać wózeczek i pochować w wory co by się nie kurzył.
Ja mialam dokladnie taka sama noc co Ty co chwile sie budzilam...i tak strasznie pic mi sie chcialo...4x szlam w nocy do kuchni....w koncu sie wkurzylam, nalalam wiecej picia i zanioslam do pokoju, zeby juz takich spacerow nocnych nie urzadzac...to jak na zlosc juz sie nie obudzilam wiecej

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
oby sie ulozyly sliczne foto

slicznyyyy

czesc

dziekuje za odpowiedzi na temat szczepionek......:rolleye s:

u mnie pogoda do bani i jestem [przeziebiona....:mad :

milego dnia;*
Wracaj do zdrowia na pewno szybko sie wyleczysz, bo juz tu tyle sposobow bylo podanych, ze na pewno cos Ci pomoze

Chyba kazda z nas juz zaliczyla chorobe w tym okresie ach ta jesien...

Cytat:
Ale fajny brzusio moj powoli rosnie...zobaczymy jak to bedzie za 8tyg.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Ja sie zastanawiam nad kocykiem co jest w netto, za chyba 20zl... Tylko ja sie kompletnie nie znam...poza tym znowu zwlekam wiec pewnie juz nic nie bedzie ;/

A moje malenstwo to sie chyba wdalo w mamusie ( w sumie w tatusia tez) Bo my to takie spiochy jestesmy...do 11 spimy zawsze. Teraz sie obudzilam tez o tej godzinie...chwile sie pokrecilam po pokoju i teraz czuje jak tak leniwie lekko rusza sie dzidzia pewnie tez sie dopiero obudzila

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:33   #4090
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

weraa11 odpukać w niemalowane, ja ustrzegłam się od choróbska jeszcze witaj, chyba większość z nas miała taką noc
Stary 2010-10-16, 11:45   #4091
mysiopez
Zadomowienie

Dziewczyny, apropo kocyków. Ktoś mi wmawia, że do szpitala potrzeby jest rożek. Trzeba go mieć i już! Ja mam kocyk akrylowy (taki jak na tej aukcji co podała lilijka3) wystarczy do szpitala? czy o musi być coś usztywnianego? Bo nie chce kupowac rożka, a potem co z nim zrobie?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 11:52   #4092
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
rzeczywiście malutki, to mój w 23 tyg wygląda chyba na większy

Niestety ja mieszkam na zadupiu i u mnie w sklepach samo badziwie dlatego grzebę na all a Twój widze dość duzy i jaka cena

Ja zmykam teraz na małe zakupki do rossmana , znów fortunę tam zostawię ale jak mus to mus
z BRW można przez net zamawiać

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dziewczyny, apropo kocyków. Ktoś mi wmawia, że do szpitala potrzeby jest rożek. Trzeba go mieć i już! Ja mam kocyk akrylowy (taki jak na tej aukcji co podała lilijka3) wystarczy do szpitala? czy o musi być coś usztywnianego? Bo nie chce kupowac rożka, a potem co z nim zrobie?
srutututu, miej kocyk czy co tam chcesz, chodzi o zawiniątko Dzieciorki spią w tych łóżeczkach z pleksi pod pieluszką, bo w szpitalach to po 40 stopni, kocyk, jak ją/jego bierzesz

Stary 2010-10-16, 12:00   #4093
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Witam sobotnio!

Ja wczoraj zrobiłam porządki, żeby dzisiaj móc się obijać i to właśnie robię i będę robić przez cały dzień

lilijka, te kocyki, do których wkleiłaś link były jakiś czas temu w Carrefourze za 19,90zł chyba...a ja nie kupiłam, bo mi moja Mami (jak zawsze) powiedziała, że jeszcze czas... Wczoraj w Pepco oglądałam kocyki, ale jakoś nie przypadły mi do gustu ich wzory...

Miłego Dnia dla Wszystkich Mam i Ich Maluszków!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 12:01   #4094
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
u nas nieważne czy kocyk czy rożek ale wymagają nosidełko
powiedz mi prałaś już ten kocyk?? bo one lenią się dość sporo z początku

stalowamagnolia ja akurat mam małego carrefoura pod domem, a duży jest daleko. Poprostu wczoraj miałam okazję od tego allegrowicza odbierać osobiście butelki, więc machłam też kocyk , i tak taniej niż na targu u mnie czy w sklepach

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-16 o 12:04
Stary 2010-10-16, 12:06   #4095
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
u nas nieważne czy kocyk czy rożek ale wymagają nosidełko
powiedz mi prałaś już ten kocyk?? bo one lenią się dość sporo z początku

stalowamagnolia ja akurat mam małego carrefoura pod domem, a duży jest daleko. Poprostu wczoraj miałam okazję od tego allegrowicza odbierać osobiście butelki, więc machłam też kocyk , i tak taniej niż na targu u mnie czy w sklepach
w sumie nie prałam. Chciałam się spytać czy trzeba prać te kocyki...wiadomo: odzież i ręczniki i pościel trzeba, a kocyk?

Stary 2010-10-16, 12:12   #4096
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
w sumie nie prałam. Chciałam się spytać czy trzeba prać te kocyki...wiadomo: odzież i ręczniki i pościel trzeba, a kocyk?
Chyba tak, ale z tego co wiem, to trzeba je wyszczotkować wcześniej taką szczotką do ubrań, bo strasznie mają dużo tych włosów. To metoda stara jak swiat, może ktoś zna lepszą
Stary 2010-10-16, 12:14   #4097
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Chyba tak, ale z tego co wiem, to trzeba je wyszczotkować wcześniej taką szczotką do ubrań, bo strasznie mają dużo tych włosów. To metoda stara jak swiat, może ktoś zna lepszą
Ja bede musiała teraz wyprać swój koc akrylowy - zobacze jak bedzie wyglądać po praniu

Stary 2010-10-16, 12:24   #4098
muron
Zakorzenienie

Cytat:
kocyk prać, często tekstylia są psikane jeszcze w fabryce róznym syfem, żeby w sklepie ładnie sie prezentowały, poza tym nigdy nie wiesz gdzie leżały;-)

Stary 2010-10-16, 12:30   #4099
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ale się dzisiaj obijam hehehe
Stary 2010-10-16, 13:30   #4100
mysiopez
Zadomowienie

Ja już wyprałam dwie pralki ubranek - białe i czerwone;D

muron dziękuje za radę. Przywiozę kocyk następnym razem od teściowej i wypiorę. Jutro czeka mnie pranie swojego koca i pościeli.. szkoda, ze mam taką małą suszarkę, bo bym dziś to zrobiła i miała spokój;D

Stary 2010-10-16, 13:30   #4101
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Ja kocyka nie pralam, bo stwierdzilam ze dziecko nie ma z tym bezpośredniego kontaktu, tak samo nie pralam ochraniacza ani rożka

i jeszcze apropo rożkoów , u nas w szpitalu jest wymagany, a jak nie masz to dzja takiego obdartusa, ze az wstyd zakladac

Muron a brzunio ty masz taki malusi, CUDOWNY

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2010-10-16 o 13:31
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:48   #4102
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
Ja kocyka nie pralam, bo stwierdzilam ze dziecko nie ma z tym bezpośredniego kontaktu, tak samo nie pralam ochraniacza ani rożka

i jeszcze apropo rożkoów , u nas w szpitalu jest wymagany, a jak nie masz to dzja takiego obdartusa, ze az wstyd zakladac

dlatego nie wiem gdzie te 7 kg poszło! Bo biust może pól rozmiaru więcej, tyłek taki sam, troche pyzy;-) i plecki. Ale gdzie, a dzidek wielki nie jest;-)

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość

przesadzają stanowczo Po co OBOWIĄZEK rożka??? Nie rozumiem? Może dla większego bezpieczenstwa? Nie każda nowa mama umie dziecko trzymać. Nie wiem.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
dlatego nie wiem gdzie te 7 kg poszło! Bo biust może pól rozmiaru więcej, tyłek taki sam, troche pyzy;-) i plecki. Ale gdzie, a dzidek wielki nie jest;-)

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

przesadzają stanowczo Po co OBOWIĄZEK rożka??? Nie rozumiem? Może dla większego bezpieczenstwa? Nie każda nowa mama umie dziecko trzymać. Nie wiem.
znowu mnie przelicytowali w ostatnich sekundach. Kurcze...

Stary 2010-10-16, 13:49   #4103
sylfiaaa
Zadomowienie

Ja już po zakupach, weszłam tylko do trzech sklepików co by kasy zbyt dużo nie uciekło
I doszłam do wniosku że wpadam w nałóg, znów malej cosik kupiłam body z dlugim rękawkiem i spioszki do tego komplecik cudo

Teraz się biorę za gotowanie zalewajki na boczku , żeberkach i kiełbasce

Cytat:
sylfiaa ja kupiłam kocyk za 37 zł u tego pana, co był zestaw butelek dla niemowlaków TT. Gruby, śliczny, mięciutki. On ma oferty na allegro z Katowic. Muszę poszukać jego ofert to dam Ci linka

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

sylfiaa udało mi się znaleźć
http://allegro.pl/kocyki-akrylowe-ex...267193874.html

muron faktycznie nie jest duży a i jak śliczny
Dziękuje Ci bardzo, powiem Ci że bardzo podobają mi się wzorki na kocykach , ciekawe własnie jak będzie po ich upraniu

Cytat:
Pierwsze słyszę aby rożek był wymagany hmmmm ciekawe jak to jest u mnie w szpitalu, trzeba się dowiedzieć,.

Cytat:
ale się dzisiaj obijam hehehe
Ja też zaraz zaczynam

Stary 2010-10-16, 13:51   #4104
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Witam
Znowu musiałam nadrabiać...

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
vilya i anka_bzzz rozumiem że dla niemowląt intensywne kolory są lepsze jeżeli chodzi o zabawki. A jak to jest ze ścianami? Ja maluję na dwa kolory pomarańczy. Jeden bardziej pastelowy a drugi żywszy.
Kącik dziecka myślałam pomalować w pastelowe odcienie bo tak tez gdzieś czytałam, ale teraz zwątpiłam. Doradźcie
Ja bym ścian np. na czerwono lub biało-czarno nie pomalowała... Wydaje mi się, że to co ma dziecko aktywować ma być w żywych kolorach - to co uspokajać - w pastelowych, jasnych. Ale było już o tym pisane.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Daj znac, ciekawa jestem
A kilogramami nie ma co sie przejmowac, masz racje...nic nie mozemy zrobic...co dieta czy głodzic sie ..nigdy, skoro tak tyje widocznie moj organizm tak ma..ja wiem ze nie opycham sie i jem wartosciowe posilki.
Dziewczynka mi wychodzi, ale coś czuję, że nic z tego. Za bardzo my córę chciała. U mnie ok 5 kg na plusie. Ale tak "odczuciowo" dużo więcej. Po prostu jakoś duża się czuję. Cóż, ludzie mówią, że dobrze w tej ciąży wyglądam i się nie przejmuję. Duża to ja zawsze byłam.

Cytat:
d
WSZYSTKIM NAUCZYCIELOM, I TYM CO PRACUJĄ W SZKOLNICTWIE SKŁADAM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA WYTRWAŁOŚCI, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :w inko::gad uly::dziek uje:to tak imprezowo
Dziękuję i nawzajem (spóźnione, wiem...)

Molalala - ja nie będę szczepić. Na pewno będę dużo czytać jeszcze na ten temat, ale na tym etapie nie mam zamiaru.

W czwartek byłam u ginekolog, płci nadal nie znam, ale szyjka zamknięta i długa, więc jest ok. Mogę ćwiczyć. Kupiłam piłkę (niestety za małą!;()

Pisałyście dużo o pościeli. Ja kupiłam wypełnienie i teraz nie wiem co. Mam dwa komplety pościeli na poduszkę i kołderkę, ale nie mam ochraniaczy. Teraz sama nie wiem, czy dobrze zrobiłam kupując. ;/ Mam też rożek.

Idę coś w końcu zrobić...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:59   #4105
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

U nas w szpitalu po porodzie zawijają dziecko w swój rożek, ale potem możesz sobie przełożyć do swojego. Ja rożek dostałam, ale nie są one aż tak drogie, potem możesz z niego zrobić kołderkę do wózka np. Na pewno musisz mieć fotelik samochodowy przy wypisie, ale to chyba oczywiste jest...Jakby co, to ja mam jeszcze jeden rożek u teściowej, jakby co, mogę Ci go dać nawet, po co mi dwa . Dogadamy się!

W końcu udało mi się wejść na neta i forum!! Ale mam tyle do czytania, że nie dam rady dziś Was nadrobić...Dziś od rana robiliśmy zakupy dla maluszka. To mi się chyba nigdy nie znudzi. A wieczorkiem do kina - lubię takie soboty.

Miłego weekendu dziewczynki!!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-16 o 14:02
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 14:17   #4106
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

znowu mnie przelicytowali w ostatnich sekundach. Kurcze...
a co licytowałaś??

sylfiaaa dlatego ja wczoraj robiłam już wszystkie zakupy, bo znowu poszłoby za dużo kasy, a z tą to już jest krucho, trzeba pasa zacisnąć żeby starczyło
a kocyki mi się bardzo spodobały, sama mam taki duży od dziadków i jest baardzo ciepły. U nas w mieszkaniu jak sobie nie napalisz to masz zimno, dlatego na niego się zdecydowałam. Po praniu one nie wyglądają najgorzej tylko trzeba je kilka razy wyczesać bo inaczej jak z psem pełno tych włosków. Ja mam kremowy-cytrynowy z misiami. Jest śliczny.

anka_bzzz dokup tylko ochraniacze albo jeszcze jedną z ochraniaczem

cytrynka na wzajem miłego weekendu
Stary 2010-10-16, 14:22   #4107
OYE
Zakorzenienie

Witam w weekend,

caly tydzien was troszke podczytuje ale na pisanie nie bylo juz czasu. Cale szczescie ze weekend troszke wiecej wolnego czasu chodz nie za duzo bo oczywiscie mnustwo wydarzen. Dzis jak zwykle ballet z coreczka, pozniej idziemy na urodziny do jej kolezanki z klasy, jutro znow urodziny synka mojego brata. A jeszcze zadnych prezentow nie kupilam, zaraz sie zbieram na zakupy, tylko pierw musza sklepy otworzyc bo u nas dopiero 7.
Takze obowiazki domowe w ten weekend ida na bok, chodz i tak sprzatanie juz dawno oddalam w inne rece, szkoda mi tracic czas na sprzatanie szczegolnei ze caly tydzien pracujemy takze weekend trzeba poswiecic rodzinie.

Jeli chodzi o szczepienie to na ROTA napewno nie bede szczepic, jedna z tych zawieszona zostala tutaj zawieszona, takze nie mam zamiaru ryzykwoac. Coreczka nie byla szczepiona, fakt ROTA przeszla starsznie ale i tak sadze ze to lepsze wyjscie od tej szczepionki.

Co do odzywiania to coreczka od samego poczatku pila wode i teraz po to najwiecej siaga. Jadla z nami warzywa, owoce, kaszy itd itd itd i teraz nie ma problemu by to jadla. Oczywiscie ma dni ze tego czy tamtego nie chce ale ogolnie nie ma z nia problemow. Odyzwia sie zdrowo tak jak my, najwazniejsze jesc posilki razem i wszyscy jesc to samo, bo dziecko bedzie robic tak jak rodzice.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 14:30   #4108
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

OYE witamy i życzę miłej imprezki

Dziewczyny kurcze co jest cała drżę, a nie mówiąc już o rękach. No po prostu jakaś delirka

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

co macie dzisiaj na obiad?? Bo ja mam schabowego i sałatkę.
Stary 2010-10-16, 14:50   #4109
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

U mnie dziś na obiadek była chińszczyzna Najadłam się za dwóch, a teraz odpoczywam (znowu) !

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 14:57   #4110
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
ja tez ten pomysł ściagnęłam Tzn sam na zdjęcie z góry, dodałam buciki, zdjęłam kolor i dodałam do butków

Właśnie dogaduję się na kupno łóżeczka białego z Drewexu z szufladą, uzywanego za 79 zł+ kurier. Stan bdb, łóżeczko takie jakie chce, a tanio W cenie tego nowego co wybrałam miałabym łóżeczko+materac+przewija k 3 majcie kciuki, zeby doszło do ubicia transakcji;-)Przedwczoraj sniły mi sie pieluszki wielorazowe...

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

nie polecam tego materiału!!! Znam ten z pieskami. jest straszny jakosciowo. Nawet po wypraniu w jelpie jest szorstki, twardy i sztywny, bardzo kiepski splot, taki prześwitujący. To włąśnie z tego siostra dostała posciel od tesciowej. nawet nie ma zamiaru jej używać, a dodam, że ona nigdy nie zwracała uwagi na to, ze materiał musi być super jakości, wystarczyła dobra;-)
muron ja osobiscie nie narzekam, materiał fajny jakosciowo i nie jest jakis sztywny, moze szwagierka zbyt wysoka temperature dała? u nas mela ma z tej serii zołta juz dosc długo i nic sie z nia dzieje

Cytat:
ja mam stary po meli, ale go nie zabieram, nie są dla mnie praktyczne te rozki

Cytat:
OYE witamy i życzę miłej imprezki

Dziewczyny kurcze co jest cała drżę, a nie mówiąc już o rękach. No po prostu jakaś delirka

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

co macie dzisiaj na obiad?? Bo ja mam schabowego i sałatkę.
u nas kluski śląskie z sosem pieczarkowym i mieskiem juz zjadłam czesc, zaraz dokładka :P
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości