Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-16, 13:02   #2431
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

apoloonia, spokojnie.Bierz nospe i duzo lez.Do 36 tygodnia donosimy Zamiar mojego gina U mnie prezenie sie brzucha uspokoilo.Doszly klucia w pochwie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:24   #2432
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

De28 własnie te kłucia bardzo mnie zastanwiaja wczoraj mi nie dawały spac.
Lutien teraz rozumiem, trzymam kciuki

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:34   #2433
De28
Wtajemniczenie

Mi lekarz powiedzial, ze jezeli te klucia nie sa coraz czestsze i nie bola kilka godzin, to to jest normalne.Zobaczymy.

Moj maz wlasnie myje okna Chyba poraz pierwszy w zyciu widze go szorujacego szyby

Daniel

Christian
Stary 2010-10-16, 13:34   #2434
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
No niestety w ciąży to czasem zdarzają się wahania hormonów i przez to doły bez powodu Ale wtedy najlepiej się wypłakać i sobie podogadzać (kąpiel, filmik, leniuchowanie i słodycze ).

No właśnie nie wiem, czy mam szyjkę gładką, ale lekarz stwierdził, że jest duża szansa, że urodzę w weekend, więc chyba tak
Idę się poruszać, żeby troszkę rozkręcić te skurcze
Sadmo-maso

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Lutien,nie ociagaj sie tylko zjedz cos dobrego,poskacz sobie na pilce i marsz na porodowke albo koktail z olejku rycynowego

Kularek, a ta kobieta to z jakiego drzewa spadla?wiekszej glupoty to ja juz dlugo nie slyszalam

Wlasnie bylam kupic sobie pilke do cwiczen,trzeba sie troche zmotywowac bo mi gnaty od lezenia sztywnieja
Ile kosztuje taka pilka i gdzie mozna kupic?

Wlasnie zjadlam obiad, zrobilam te filety zawijane z pieczarkami, papryka i zoltym serem. Wyszly super tlyko male bo male mialam kotlety, troszke za duzo vegety dalam ale wyszlo pysznie

No i potwornie mnie suszy nie mam soku zadnego ani wody mineralnej, zrobilam herbate ale msuze troche odczekac az przestygnie.. juz chcialam sobie sode taka granulowana zrobic, ale nie wiem czy mozna????

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:38   #2435
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
No nie wiem czy to komplement czy mam sie od tej pory kura domowa nazywac? Obetnij te lodyge do oczka, ktore jest jeszcze zielone.Storczyki czesto powtarzaja kwitnienie na tej samej lodydze.Ja mam ok 30 orchidei, mala kolekcja Chociaz zbieram wszystko,fiolki i hibiskusy oraz hoje najbardziej. Ciekawe czy wogole bede miala na to moje hobby czas...rosliny, akwarium, koty, dziecko, praca..
zdecydowanie komplement
wcześniej obciełam kawałek uschniety i jeszcze miałam kilka kwiatków ale w tym tygodniu reszta uschła i cała łodyga-tak z dnia na dzien to chyba wytnę całą, tylko kiedy wypuści nową łodygę...?

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Lutien ja myślę że raczej o gładkości w innych miejscach mallince chodziło ...no wiesz "gólcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny"

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
mallinka jak lodyga cala uschla to ja obetnij
tak zrobię, tylko niech nie umierają liście, i kiedy wypuści nową? już jednego storczyka zamordowałam i nie chciałbym tego powtórzyć
rośnie on w korze i podlewam go robiąc mu kąpiel w zlewie i czekam aż ścieknnie, ale nie jestem pewna jak często to robić-na razie stosuje zasadę że jak wyschnie kora to znowu go kąpię-tak co ok 2 tygodnie... a już od sierpnia jest ze mną-to duży sukces

Apolonia trzymaj się dzielnie i zaciskaj nogi

Kularek a zapytaj w naszym imieniu teściową co robić aby dziewczynka nie była lesbijką bo ona zna bardzo interesujące teorie... i od razu nasunęło mi się takie pytanie... TŻ stwierdził że powinno się sprawiać aby jak najwięcej płakała bo inaczej wyrośnie z niej twarda baba, co może skutkować odmienną orientacją (żeby nie było-nie jestem homofobem i nie mam nic przeciwko odmiennej orientacji )

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:38   #2436
Anecka
Zakorzenienie

apolonia, nogi zaciskaj i nim sie obejrzysz minie ten czas lezenia

Ajj mała mnie kopie, juz nie moge ona ma chyba strasznie malo miejsca.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-16, 13:41   #2437
rptrbj1978
Rozeznanie

http://allegro.pl/pilka-walec-gimnas...270369563.html

Stary 2010-10-16, 13:42   #2438
kootekk
Zakorzenienie

kularek ta twoja teściowa jest superr, takie coś wymyslec haha

na szczescie moja tesciowa nie daje mi ŻADNYCH rad dotyczacych małego, przychodzi tu, ponosi go, pogada se z malym i jedzie do domu

lutien to widze ze akcja sie rozkreca nastepny bejbik w drodze

dla mnie skurcze porodowe to byl jakis kosmos, brzuch mi sie stawial a ja nie wiedzialam co to

michaś mial wczoraj kolke, biedny sie meczyl ale dalam mu rumianku i masowalam po brzuszku i przestalo, dzisiaj kuzynka z niem przywiozla mi te kropelki sab simplex, ponoc sa rewelacyjne, zobaczymy co pokażą

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:42   #2439
De28
Wtajemniczenie

Mallinka, rosnie bo nie popelniasz podstawowego bledu- wiele osob przelewa orchidee-najlepsza wskazowka sa korzenie- jak sa zielone- nie podlewac, jak wszystkie sa biale, mozna podlac. To jak szybko wypusci nowa lodyge zalezy od tego w jakim stanie jest roslina.Jezeli masz phalenopsisa, to on kwitnie prawie bez przerwy.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-16, 13:46   #2440
Anecka
Zakorzenienie

dzieki musze zobaczyc czy w sklepach stacjonarnych sa takie rzeczy, moze w ktoryms hipermarkecie..

PIIIIIIIIIIIIIIIC MI SIE CHCE

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-16, 13:50   #2441
mallinka
Zadomowienie

De tzn korzenie mają być takie szaro-siwe? tego nie wiedziałam to się im dokładniej przyjrzę, bo podlałam go w tym tygodniu i zobacze czy rzeczywiście zbieleją aha, chodzi o korzenie w doniczce czy te wystające? bo się mu przyjrzałam i w doniczce sa zielone a na zewnątrz już takie białawe się robią a nie wiem jaką mam odmianę
i jeszcze jedno pytanie: czy mogę wyciąć jeden liść-był od początku zlamany i tak brzydko wygląda, poza tym ma 7 zdrowych liści

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 13:53   #2442
De28
Wtajemniczenie

Oczywiscie chodzi o korzenie w doniczce, te na samym dnie ( w sumie podloze w doniczce ma byc suche i wszystkie korzenie szare). Wszystkie maja byc szare.Storczyki bez szkody zniosa przesuszenie ale gina z przelania.A liscia mozesz wyciac.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-16 o 13:55
Stary 2010-10-16, 13:58   #2443
mallinka
Zadomowienie

De dziękuję

Stary 2010-10-16, 14:04   #2444
malgosiak25
Raczkowanie

witajcie ja siedze u teściów , a raczej cały czas leże :/ miałam koszmarną noc, prawie wogóle nie zmrużyłam oka przez ból krocza i pachwin do tego wstawałam chyba 6 razy siku :/
Byle do wtorkowej wizyty wytrzymać ehhh

Czytam cały czas co piszecie i co tam u was ale za bardzo nie mam siły odpisywać, wybaczcie.

Lutien oby akcja sie rozkręciła, trzymam kciuki za ciebie i maluszka

a nie wiecie co z Ishką???
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 14:40   #2445
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mnie od kilku dni jakaś straszna chandra dopadła tak sobie pochlipywałam, ale dziś to już przeszłam samą siebie-od rana beczałam jak najęta ot, tak, bez powodu, albo z powodu miliona rzeczy, sama nie wiem
rano wpadli na chwile moi rodzice a ja w ryk normalnie tak mi głupio teraz że szok...
Mallinka moje ostatnie dni też tak wyglądają... pierwszy raz odkąd jestem w ciąży mam taki nastrój.. a tż nic mi w tym nie pomaga tylko się obraża jak ryczę i mu mówię, że mi nic nie jest...

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ja na takie rzeczy mam patent. Sa tesciowej czy kogos kto daje uzywane rzeczy imieniny przychodzisz ze uzywanm kosmetykiem bluzka uzywana rzecza. i jak ma zdziwionina mine mówisz: " przeciez mama(siostra czy brat autor uzywanych podarunków) nie uznaje nowych rzeczy wiec pomyslałam, ze tak bedzie dobrze". Ze sie bardziej ucieszysz!!!
Nie wyobrażam sobie dać komuś coś używanego w prezencie. Nawet jak mam coś używanego co jest w bdb stanie i szkoda mi wyrzucić to pytam kto chce... jak ktoś che to daje, ale nigdy nie w formie prezentu tylko tak po prostu, albo za symboliczna czekoladę, żeby nie wyglądało to jak używany podarunek. Sama też często sprzedaje lub kupuje używane rzeczy, bo szkoda mi kasy na nowe, ale naprawdę nie wyobrażam sobie dać komuś np na urodziny używany prezent. Mam taką ciotkę, która zawsze jak ją odwiedzam (na szczęście rzadko bo mieszka daleko) to daje mi swoje używane ciuchy, w których nie chodzi mimo, że ma swój sklep z ubraniami. Kurcze nigdy nie zaproponowała, żebym sobie coś z tego sklepu wybrała nawet za 10 zł.
Stary 2010-10-16, 14:45   #2446
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość

Nie wyobrażam sobie dać komuś coś używanego w prezencie. Nawet jak mam coś używanego co jest w bdb stanie i szkoda mi wyrzucić to pytam kto chce... jak ktoś che to daje, ale nigdy nie w formie prezentu tylko tak po prostu, albo za symboliczna czekoladę, żeby nie wyglądało to jak używany podarunek. Sama też często sprzedaje lub kupuje używane rzeczy, bo szkoda mi kasy na nowe, ale naprawdę nie wyobrażam sobie dać komuś np na urodziny używany prezent. Mam taką ciotkę, która zawsze jak ją odwiedzam (na szczęście rzadko bo mieszka daleko) to daje mi swoje używane ciuchy, w których nie chodzi mimo, że ma swój sklep z ubraniami. Kurcze nigdy nie zaproponowała, żebym sobie coś z tego sklepu wybrała nawet za 10 zł.
Tez mam ciotke ktora miala sklep i pamietam jak kiedys wyrzucala rzeczy jak juz likwidowala dzialalnosc i nie zapytla sie czy chce cos nawet wlasnie za te 10zl. Oczywiscie dala mi do zrozumienia ze moge kupic za 100% ceny (choc ubrania zalegaly u niej w domu odkad zlikwidowala sklep..). Zawsze proponowala mi ciuchy po swojej córce.. dlatego mam skaze teraz jak bede miala dostawac cos dla dziecka uzywanego

Jeny wielkimi krokami zblizaja sie nasze porody i szczerze mowiac strasznie sie boje no ale wyjscia nie ma, trzeba urodzic

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-16, 14:46   #2447
Artystka23
Dragonfly

Anecka,ja mam taka za 40zl,kupilam w sklepie medycznym(moj tata polowe dorzucil do pilki)
Stary 2010-10-16, 14:48   #2448
M25
Zadomowienie

kuluarek, właśnie przeczytałam co Ci teściowa powiedziała i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Po prostu szok ! Jak można takie głupoty wygadywać !!!

Moja teściowa ostatnio powiedziała, że chce aby Madzia wiedziała, że to na co ona dała pieniądze jest od niej, że bardzo jej na tym zależy. I co, mam napisać na każdej z tych rzeczy, że jest od TEJ a nie od tamtej babci ???? Bo nie wiem o co jej chodziło, przecież takie małe dziecko nie rozumie takich rzeczy.
Stary 2010-10-16, 14:48   #2449
rptrbj1978
Rozeznanie

M25 ja tez nie jestem zwolenniczka ale mysle ze w ten własnie sposob druga strona mozesie poczuc tak jak my sie czujemy.

Stary 2010-10-16, 14:53   #2450
melabn
Wtajemniczenie

wrócilam z wizyty:
szyjka zamknieta i nadal dluga 4cm wiec porod przedwczeny raczej mi nie grozi.Mala wazy 2150 i wszystkie wymiary w normie .Ja mam zglosic sie za tydzien do poradni patologii ciazy w zwiazku z cukrem i mam cisnienie do obserwacji. I jak bedzie wszysto bez zmian to rodze silami natury
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 15:02   #2451
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
wrócilam z wizyty:
szyjka zamknieta i nadal dluga 4cm wiec porod przedwczeny raczej mi nie grozi.Mala wazy 2150 i wszystkie wymiary w normie .Ja mam zglosic sie za tydzien do poradni patologii ciazy w zwiazku z cukrem i mam cisnienie do obserwacji. I jak bedzie wszysto bez zmian to rodze silami natury
Dobre wiesci
Ja to chyba sama sobie szyjke zbadam ile ma tych cm chyba ze teraz lekarz mi powie i w ogole.. a w karcie ciazy mam tylko wpisane wyniki z morfologi/wr/mocz

Widzialyscie ta gre? http://www.grzenda.pl/gra_antykoncepcja.php

Pepek mi prawie wystaje, masakra

Zabieram sie do pochłonięcia chipsów

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-16, 15:02   #2452
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
wrócilam z wizyty:
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 15:05   #2453
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Dobre wiesci
Ja to chyba sama sobie szyjke zbadam ile ma tych cm chyba ze teraz lekarz mi powie i w ogole.. a w karcie ciazy mam tylko wpisane wyniki z morfologi/wr/mocz

Widzialyscie ta gre? http://www.grzenda.pl/gra_antykoncepcja.php

Pepek mi prawie wystaje, masakra

Zabieram sie do pochłonięcia chipsów
wsadz sobie linijke i zmierz

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
a jak u Ciebie? rozkreca sie czy ustalo???
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-16, 15:15   #2454
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Mallinka moje ostatnie dni też tak wyglądają... pierwszy raz odkąd jestem w ciąży mam taki nastrój.. a tż nic mi w tym nie pomaga tylko się obraża jak ryczę i mu mówię, że mi nic nie jest...
Koszmarny jest ten nastrój, mam nadzieję że szybko przejdzie bo powoli czuję się jakbym wpadała depresję w sumie może lepiej teraz niż po porodzie :przy tul:
a to dla TŻta

OMG, przed chwilą prawie się udusiłam-sok z winogrona mi psikną do tchawicy-cały czas czuję jak go wykaszluję

Cytat:
wrócilam z wizyty:
To super

Cytat:
A co Ty tu jeszcze robisz rodzimy, rodzimy...

Stary 2010-10-16, 15:25   #2455
De28
Wtajemniczenie

Biejatka- sa takie czysciki metalowe,ktore nie rysuja powierzchni.Jak same nie daja rady to uzywam sprayu do piekarnika.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-16, 15:42   #2456
dzasta110
Wtajemniczenie

Lutien - i jak tam u Ciebie?? akcja się rozkręca?? a może Ty już na porodówce??

używane rzeczy - jak spotkam coś fajnego w lumpku dla mojego siostrzeńca to bez zastanowienia kupuję, ale daję od razu, nie w formie prezentu

kularek - ale bzdury wygaduje Twoja teściowa... ona chyba nie ma co robić, tylko takie głupoty wymyśla

ale miałam w ten weekend miłe odwiedziny... wczoraj była moja przyjaciółka z lat szkoły podstawowej, a dziś dobra koleżanka z pracy (w lutym wyjechała do W-wy) cieszę się ogromnie, że ktoś o mnie pamięta

ale i tak najgorsze jest to, że męża w domu nie ma cały tydzień i tęsknię ogromnie, wróci dopiero jutro rano, a jutro idziemy do jego babci na imieniny, więc znów mało czasu razem spędzimy, a znając życie w poniedziałek już będzie w trasie :dupa: tak to nasze "małżeńskie życie" wygląda

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 15:50   #2457
VictoriaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Biejatka, my dzis mamy cos takiego- wcoraj zrobilam, dzis tylko odgrzeje.Lasagnie z dyni i ricotty. A w niedziele losos w imbirze i trawie cytrynowej, do tego malutkie ziemniaczki i kapustka wloska podsmazana z boczkiem. Na deser ciasto cytrynowe z kleksem marmolady cytrynowej.
Powiedz mI De proszę jaki masz patent na obranie dyni ze skóry? Ja zrobiłam w poniedziałek gar zupy dyni z kolendrą, była to już moja 3próba dyniowej wariacji zupnej. Za każdym razem męczę się z rozkrojeniem dyni na małe kawałki i nie ma opcji zdjąć skórę inaczej niż a- gotuję te kawałeczki, b- jak przestygną to skóra sama odchodzi niemal. Ale jest to strasznie czasochłonne. Taka lasagne bym sobie też chętnie wypróbowała, zwłaszcza że w sezonie Haloween jest dynia łatwodostępna.

Czy ktoś mi może pomóc. Poszukuję taki kocyk, który od sporu ma ceratkę nieprzemakalną. Już wpisuję co się da w wyszukiwarkę i nie wiem jak to się nazywa. Coś a'la zamiast przewijaka, co w podróży się przyda, albo rozłożyć na łóżku.
Stary 2010-10-16, 15:53   #2458
***luna
Zakorzenienie

Lutien powodzenia
Ishka gratulacje

Widze, że tutaj coraz bardziej porodowo
Nam się jeszcze nie spieszy (i dobrze), we wtorek na USG idziemy, bo ponoc mała wieksza jest niż powinna w tym tygodniu.
Zobaczymy.
O jedzeniu czytać nie chce, bo zjadłabym sobie jakieś pyszne ciacho, a tu... dietka. Całe szczęscie się w miarę sprawdza i nie mam za bardzo skoków cukru
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 16:08   #2459
Anecka
Zakorzenienie

Ogladam licealne ciaze i wlasnie dziewczyna rodzi.. z poczatku bylo ciezko, ale ona przynajmniej dostala znieczulenie wiec nie jęczy eh. zasrana Polska! sorry

Chyba zaczne znow cwiczyc, bo jednak to pomaga w porodzie skoro to taki wysilek.

aaa urodzila

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-16, 16:13   #2460
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Victoria pytałaś De, ale ja też Ci mogę powiedzieć jak obieram dynię - zwykłą obieraczką do ziemniaków, tylko taką całą metalową i świetnie się sprawdza

Pozdrawiam
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości