Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-16, 11:56   #1261
skierka1981
BAN stały

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

ale Amelka dopiero przylozyla glowa w plytki krew z buzki leciala ale zeby cale, tylko w srodku na wardze na dole opuchniete i sine. splakala sie biedna...klade ja moze pospi biedna
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 12:44   #1262
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czyli wiekszosc dzieciaczków sie zmówiła, zeby teraz marudzić....
u nas to samo. Jak siadam do laptopa to Oli gryzie mnie w nogi

sniadania o 13? ja bym padla z głodu. choc tez jestem wykonczona ostatnio to musze sniadanie zjesc rano, bo inaczej migreny dostaje.
Łączę się w bólu

Dziś udało się zjeść o 12.20

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
gorgulku mam nadzieję, że dojdziecie z Zuzią do porozumienia Dbaj o siebie

Wiesz, że o sobie myśli się na końcu...

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dużo wytrwałości, Kochana
Mam nadzieję, że niedługo wszystko wróci do normy

Mam nadzieję, że szybko

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

biedna Zuzka,pewnie apetyt ma gorszy przez antybiotyk.Dobrze,że już go skończyłyście,teraz pewno wszystko wróci do normy
Zaglądaj do nas w wolnych chwilach i dbaj o siebie

Będę zaglądać w miarę możliwości

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jestem

masakra jakas 4 godziny siedzialam w poczekalni
nadzerki nie ma ale jakas infekcja , dostalam dopochwowe globulki i przez 2 cykle mam leczyc, do tego wiem skad te bolesne owulacje i te moje krostki na brodzie(wlasnie mam wysyp a jestem kilka dni przed@, ostatnio bylo tak samo), pan doktor zrobil mi usg dopochwowo i mam jakas gruba blone sluzowa co jest powodem wlasnie bolesnej owulacji i powiedzial ze mam za duzo jakiegos tam hormona(nie pamietam) , przepisal mi Diane ale nie wiem czy chce anty brac wiec pozostawil mi do wyboru albo bolesna owulka albo nie i przy okazji antykoncepcja

ale sluchajcie malz spisal sie na medal wrocilam krotko po 21.00 , mala wykapana, pojedzona i spi-nawet pochwalil sie i wyslal mi smsa pojechal do pracy jak wroci to musze go pochwalic, oczywiscie dzwonil sie pytac co i jak ale poradzil sobie, a i nawet mu sie pampers z kupa trafil
...
Werka tez mniej zjada ostatnio , ja ciagle sie martwie czy sie najada ale chyba tak
Zuza daje ci popalic
Tyle czekać, o matko

Spisał się Mąż

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
gorgulku, mam nadzieję, ze Zuzia będzie niedługo lepiej jadła i da Wam w końcu odsapnąc od tych swoich humorków

Poniżej foki zakupów i gratisy

ps. ta tekturowa czapeczka na głowie Bartka kosztowała w szkole 35 zł.....Tak sobie "hurtowo" na rodzicach firmy zarabiają....(w sklepie pewnie sprzedają za 5.....)

Super
Ale bonus najlepszy

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ale Amelka dopiero przylozyla glowa w plytki krew z buzki leciala ale zeby cale, tylko w srodku na wardze na dole opuchniete i sine. splakala sie biedna...klade ja moze pospi biedna
Biedna

Miłego
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:29   #1263
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
uuu biedactwo

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Tyle czekać, o matko

Spisał się Mąż

ale bylo warto
jestem z niego dumna

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:30   #1264
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Czeko jeśli się nie mylę to Diana jest o działaniu antykoncepcyjnym, ale nie jest uznana za lek anty.
Ja brałam ją z 5lat, a potem jak dr.zapytał co brałam, to określił że to "przedpotopowe"tabl i dał mi wykład na ich temat.

Nie wiem co to jeszcze bo mi umknęło

Wieczorem wychodzę , chyba zjem sobie pyszny deser lodowy lub coś innego bardzo słodkiego
Czyli smaki na słodkie masz?

Cytat:
Co do jelenia, mięso jest pycha, ale staram się nie myśleć, że to jeleń...

sylko, ja też bardzo sobie chwalę body "marcinkowski". Mam jeszcze sporo po Bartusiu i się jeszcze nadają, nawet bardzo.

ps. ta tekturowa czapeczka na głowie Bartka kosztowała w szkole 35 zł.....Tak sobie "hurtowo" na rodzicach firmy zarabiają....(w sklepie pewnie sprzedają za 5.....)
Na odległość a gula mi rośnie w gardle

A widzisz,a ja ich nie znałam wogólewzięłam za namową sprzedawczyni,ale tak jakoś nie miałam przekonania,a ona na to niech mi pani zaufa,bo mamy chętnie wracają po wyroby tego producenta,będzie pani zadowolona.Nie myliła się

Zakupy fajneskarpetki z "podeszwami" też posiadamya chłopcy
P.S.Antoś wygląda jakby miał kucyczka na głowie

Ta tekturowa czapka,to dopiero zdzierstwo

Cytat:
Cześć

Kubuś ładnie przespał noc, od 19.50 do 6.50 , katar jakby Mu się zmniejszył, kaszel troszkę też, ale . Małż podłożył wczoraj książki pod nogi łóżeczka, ale rano Kuba i tak spał do góry nogami

Mnie boli głowa , siedzę z kawką, a mój Maluszek ucina sobie pierwszą (pewnie króciutką ) drzemkę.

Miłej soboty
Cieszę się,że Kubcio ma się lepiejmam nadzieję że głowa też Cię już nie boli

Cytat:
wlasnie ja tez-mam zaufanie do tego lekarza , jest przyjemnym, cieplym czlowiekiem i pamieta kazda swoja pacjentke, jak weszlam myslalam ze mnie nie pozna (wiadomo mniej kg ,inna fryz) a on do mnie "ooo Ania witaj"

No właśnie o to zaufanie chodzi

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 13:39   #1265
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
biedna mała

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Łączę się w bólu

Dziś udało się zjeść o 12.20

Wiesz, że o sobie myśli się na końcu...

Mam nadzieję, że szybko

Będę zaglądać w miarę możliwości

Tyle czekać, o matko

Spisał się Mąż

Super
Ale bonus najlepszy

Biedna

Miłego
I wzajemnie

Cześć dziewuszki
U nas dzisiaj rodzinna sobota,mąż w domu.Pospaliśmy do 7.30,ale wstaliśmy w sumie koło 9Później małe zakupy,obiad i tak zeszło
Bartoś dopiero teraz zapadł w pierwszą drzemkę,chyba drugiej dziś nie będzie
Tylko i aż chata jeszcze do sprzątaniaszczel ę sobie kawkę i zabieram się za to

Miłego popołudnia

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-10-16 o 16:31
Stary 2010-10-16, 13:50   #1266
agga19851985
Wtajemniczenie

Cześć
ja dziś na szybciocha do Was wpadam i nawet nieczytam co tam napociłyście
CZEKOLADKO do Ciebie mam romans, że tak powiem Mianowicie chciała cię baaardzo prosić o linka do Twojego orbiteka. Muszę sobie kupić coś na ten mój tłuszczyk a orbik jest w sam raz chyba do tego. Powiedz mi jeszcze ile kosztował?
I ogólnie opowiedz czy jesteś zadowolona, czy widzisz rezultaty po ćwiczeniach, czy ma jakieś bajery? On jest magnetyczny tak? A może lepszy jest na spalenie tłuszczyku rowerek?

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-10-16 o 13:53
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 14:03   #1267
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Cześć dziewuszki
U nas dzisiaj rodzinna sobota,mąż w domu.Pospaliśmy do 7.30,ale wstaliśmy w sumie koło 9Później małe zakupy,obiad i tak zeszło
Bartoś dopiero teraz zapadł w pierwszą drzemkę,chyba drugiej dziś nie będzie
Tylko i aż chata jeszcze do sprzątaniaszczel ę spobie kawkę i zabieram się za to

Miłego popołudnia
ja mam juz posprzatane a zaraz ubieram mala i idziemy do mojej babci

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Cześć
ja dziś na szybciocha do Was wpadam i nawet nieczytam co tam napociłyście
CZEKOLADKO do Ciebie mam romans, że tak powiem Mianowicie chciała cię baaardzo prosić o linka do Twojego orbiteka. Muszę sobie kupić coś na ten mój tłuszczyk a orbik jest w sam raz chyba do tego. Powiedz mi jeszcze ile kosztował?
I ogólnie opowiedz czy jesteś zadowolona, czy widzisz rezultaty po ćwiczeniach, czy ma jakieś bajery? On jest magnetyczny tak? A może lepszy jest na spalenie tłuszczyku rowerek?
romans powiadasz
mam dokladnie ten
http://allegro.pl/markowy-orbitrek-d...258288237.html

najlepiej jest cwiczyc na najlzejszym obciazeniu ale maksymalnie szybko oczywiscie utrzymujac optymalne tetno i najlepiej interwalowo tzn. 60 sek szybko 60 sek wolniej
w ten sposob szybko spalisz tluszczyk acha i tak po 25min do 40min raz dziennie, a jesli na miesnie to na wiekszym obciazeniu
ja jestem zadowolona jak zaczynalam na nim cwiczyc mialam 62kg i w 3 mce waga spadla do 55kg bez zadnej diety
teraz waze 53 i ciezko juz mi zrzucic cos bo teraz musze cwiczyc partie brzucha glownie tam mam tluszczyk, a na orbim cwicze dla kondycji i lepszego samopoczucia

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-16, 14:10   #1268
agga19851985
Wtajemniczenie

CZEKO Tylko ten Twój strasznie drogi jak dla mnie, już lecę na alle szukać trochę tańszego, mam nadzieję że nie kupię jakiejś szmiry Mi właśnie chodzi o uda i brzuszek i tak jak poczytałam odrobinkęto właśnie orbi jest do tego odpowiedni. U Ciebie się sprawdził więc mam nadzieję że u mnie będzie podobnie. Dzięki jeszcze raz.
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 14:58   #1269
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No to pięknie pospał
Dobrze, ze katarek przecodzi i kaszel, ale ciiii
U nas za to pełna produkcja glutków, a frida się gdzieś zapodziała i nie wiem jak o odciągac....

Współczuję bólu , wiem jak to jest...

Paluszek, chyba troszkę lepiej, na noc smaruję i zawijam, wtedy trochę się przysusza, o ale w dzień....ściga opatrunek, plastry, wszystkiego dotyka.....

No właśnie te a alle fajniejsze, a ze obniżyli ze 139,90 na 99,90 to planuję te sprzedać, a tamte kupić

Rajstopki są polskiej firmy (chyba) Pesail, kupowałam u Azjatów . tak samo kapcioszki.

Tu znalazłam e na allegro:
http://allegro.pl/rajstopy-dzieciece...269670853.html

Są b. dobrej jakości, tak na pierwszy rzut oka. No bo jeszcze nie chodził Antoś w nich i nie prałam. Płaciłam 7 zł.

Ciapcie Antosiowe tej firmy, ja kupowałam po 8 zł
http://allegro.pl/show_user_auctions...63&gr_id=25952
http://allegro.pl/cieple-skarpeto-ka...277055007.html
http://allegro.pl/show_user_auctions...90&gr_id=25955

Kuba miał ropień na palcu i też ściągał plaster, więc wiem o czym piszesz. Mam nadzieję, że to nocne leczenie też da szybko rezultaty

, popatrzę sobie wieczorem dokładnie na te kapcie. Z rajstopami mam problem, bo te, które miałam (Disney, Yorker) rozciągają się przy szwach , więc szukam innych.

Cytat:
Biedna Amelka , dobrze, że zębów sobie nie wybiła.

gorgulku

Cytat:
Cieszę się,że Kubcio ma się lepiejmam nadzieję że głowa też Cię już nie boli
, boli, ale kawę piję, to może pomoże

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Wątek przegląda 3 użytkowników i 30 gości

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-10-16 o 14:56
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 15:09   #1270
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć,
jeden dzień mnie nie było a wy piszecie i piszecie...nie mam czasu nadrabiać bo mała zaraz wstanie...

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu - moje "maleństwo" waży 10 i pół kilograma...Prosimy o kciuki, żeby następne dwa tygodnie były spokojne...

W klubie już napisałam ;-)

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 15:15   #1271
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć,
jeden dzień mnie nie było a wy piszecie i piszecie...nie mam czasu nadrabiać bo mała zaraz wstanie...

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu - moje "maleństwo" waży 10 i pół kilograma...Prosimy o kciuki, żeby następne dwa tygodnie były spokojne...

Nie narzekaj, tylko bierz czynny udział

To Kubasek Ją goni, bo waży już "prawie" 10
, gorączkowała Martynka?

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-16, 15:17   #1272
morska
Zadomowienie

Cytat:
Przy katarze na pewno trzeba, a czy przy codziennej higienie to nie wiem - ja używam.

Ja mam 2 kg mniej
No właśnie o codzienną mi chodziło A ten lekarz wyraził zdanie o codziennym oczyszczaniu nosa czy też konkretnie mówił o codziennym używaniu wody morskiej (że można)? Wybacz, że tak się dopytuję, ale jestem ciekawa, bo znowu wychodzi na to, że co lekarz to obyczaj

Ooo, to super! Czuję się uspokojona

Cytat:
Zaproszenie chętnie przyjmęale raczej nie na jeleniawiedząc,że to jeleń chyba bym się nie tknęła

Ja nie Miramej ale odpowiem:myślę,że to może być od karmienia,bo ja też mam 2 kg mniej niż przed ciążą.Wszyscy mi mówią,że Bartosz ze mnie wysysaale jakieś badania chyba by nie zaszkodziły?
A królika jadasz? Bo ja dość często Tymkowi królika przyrządzam i nie mogę się przełamać, by spróbować

Dziękuję za odpowiedź Teraz już jestem zupełnie spokojna
Badania robiłam przed powrotem do pracy i są bardzo dobre, ale tak mi wszyscy mówią, że jestem coraz bardziej wychudzona, że zwątpiłam.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Smażyłam na oleju słonecznikowym, można też na rzepakowym bezerukowym. Ten drugi ma prawie taki sam skład (podobny) do oliwy z oliwek.
Podobno rzepakowy niskoerukowy najlepszy
A jeszcze pozwolę sobie przekopiować - może się komuś przyda:
"13. Jaki olej jest najlepszy do smażenia?
Dla zmniejszenia ryzyka chorób warto ograniczyć smażenie podczas przygotowywania potraw. Jeśli już się na nie decydujemy, smażmy krótko i wybierzmy uważnie tłuszcz do smażenia. Do smażenia powinny być stosowane oleje o wysokim poziomie kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, które zachowują stabilność w wysokich temperaturach i wysoką temperaturą dymienia. Te parametry spełnia olej rzepakowy, który szczególnie nadaje się do smażenia, bardziej niż olej słonecznikowy czy winogronowy. Ważne jest też, by do smażenia wybierać tłuszcze roślinne z tłoczenia na ciepło. Oleje roślinne tłoczone na zimno ulegają niekorzystnym procesom nawet podczas krótkotrwałego smażenia."

Cytat:

Fajne zakupy i gratisy
Z czapką przesadzili i to mocno
Gdzie kupiłaś te - jak to było? Tregginsy(?) z zameczkami?

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-10-16 o 15:27
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 15:35   #1273
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
No właśnie o codzienną mi chodziło A ten lekarz wyraził zdanie o codziennym oczyszczaniu nosa czy też konkretnie mówił o codziennym używaniu wody morskiej (że można)? Wybacz, że tak się dopytuję, ale jestem ciekawa, bo znowu wychodzi na to, że co lekarz to obyczaj

Ooo, to super! Czuję się uspokojona
(...)
A królika jadasz? Bo ja dość często Tymkowi królika przyrządzam i nie mogę się przełamać, by spróbować
Ja pytałam o oczyszczanie Fridą.
Ostatnio przeczytałam jakiś wywiad z lekarzem, który twierdził, że zdrowego nosa nie powinno się nawet nawilżać.

Jak zwykle

Gdzie kupujesz królika? Masz zaprzyjaźniony sklep?

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Lekarz, jak dzwoniłam do niego wieczorem, powiedział, że jak dziecko ma katar, to też nie można bardzo często oczyszczać (ja robiłam źle ), tylko co 3-4 godziny, a w międzyczasie tylko psikać wodą morską i zbierać to, co spłynie.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

morska, wstaw jakieś fotki Tymka

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-10-16 o 19:24
Stary 2010-10-16, 15:47   #1274
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja króliczka jak robiłam Antosiowi nie tknęłam. Jakoś nie miałam serca...

morska, kupiłam w C&A za 79 zł.

A w ogóle przy najmniej u mnie w C&A od 14.10 sa promocje na dziecięce ubranka, sa np fajne body z golfikiem za 19 zł i bluzy już od 22 zł.
Byłam zmuszona kupić, bo Antoś oblał się sokiem i cała górna garderoba była do wymiany

Miramej
, rajstopki wyglądają na porządne, także moze zaryzykuj
Stary 2010-10-16, 15:58   #1275
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
CZEKO Tylko ten Twój strasznie drogi jak dla mnie, już lecę na alle szukać trochę tańszego, mam nadzieję że nie kupię jakiejś szmiry Mi właśnie chodzi o uda i brzuszek i tak jak poczytałam odrobinkęto właśnie orbi jest do tego odpowiedni. U Ciebie się sprawdził więc mam nadzieję że u mnie będzie podobnie. Dzięki jeszcze raz.
tylko zanim kupisz poczytaj opinie w neciezeby po 2 mcach sie nie rozlecial

Cytat:
Cześć,

niezla waga

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-16, 16:07   #1276
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, rajstopki wyglądają na porządne, także moze zaryzykuj
Pewnie tak zrobię

Chciałam pochwalić mojego Chorowitka, że w końcu zaczyna chwytać, jak się napić samemu z niekapka

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-16, 16:51   #1277
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

, popatrzę sobie wieczorem dokładnie na te kapcie. Z rajstopami mam problem, bo te, które miałam (Disney, Yorker) rozciągają się przy szwach , więc szukam innych.

, boli, ale kawę piję, to może pomoże

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Wątek przegląda 3 użytkowników i 30 gości
A rajstopy z Woli miałaś kiedy?Ja sobie chwalę

Dużo tych podczytujących

Cytat:
Cześć,

ładnie waży Martynka.
aby było bezproblemowo

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Dziękuję za odpowiedź Teraz już jestem zupełnie spokojna
Badania robiłam przed powrotem do pracy i są bardzo dobre, ale tak mi wszyscy mówią, że jestem coraz bardziej wychudzona, że zwątpiłam.

Podobno rzepakowy niskoerukowy najlepszy
A jeszcze pozwolę sobie przekopiować - może się komuś przyda:
"13. Jaki olej jest najlepszy do smażenia?
Dla zmniejszenia ryzyka chorób warto ograniczyć smażenie podczas przygotowywania potraw. Jeśli już się na nie decydujemy, smażmy krótko i wybierzmy uważnie tłuszcz do smażenia. Do smażenia powinny być stosowane oleje o wysokim poziomie kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, które zachowują stabilność w wysokich temperaturach i wysoką temperaturą dymienia. Te parametry spełnia olej rzepakowy, który szczególnie nadaje się do smażenia, bardziej niż olej słonecznikowy czy winogronowy. Ważne jest też, by do smażenia wybierać tłuszcze roślinne z tłoczenia na ciepło. Oleje roślinne tłoczone na zimno ulegają niekorzystnym procesom nawet podczas krótkotrwałego smażenia."

.

Królika też obchodzę z daleka przy gotowaniu,tak jakoś na samą myśl

Czyli na bank Tymuś z Ciebie wyciąga

Ja Bartoszowi też jeszcze nie dawałam nic smażonegojajecznicę je robioną na parze,mięsko gotujemy lub parujemynie wliczam juz tego,co czasami skubnie od nas z talerza

Cytat:
Lekarz, jak dzwoniłam do niego wieczorem, powiedział, że jak dziecko ma katar, to też nie można bardzo często oczyszczać (ja robiłam źle ), tylko co 3-4 godziny, a w między czasie tylko psikać wodą morską i zbierać to, co spłynie.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

morska, wstaw jakieś fotki Tymka
Ja nie psikamdelikatnie na patyczku przemywam wodą morskągdzieś mi się zawsze wydawało,że po psiknięciu ma jeszcze większy katar niż do tej pory

morska właśnie już dawno ciotki aktualnego Tymonka nie widziały

Cytat:
Pewnie tak zrobię

Chciałam pochwalić mojego Chorowitka, że w końcu zaczyna chwytać, jak się napić samemu z niekapka
Kubusiu.

A my leniuchujemypos chylałam się trochę ze szmatą i coś mnie plecy bolą

Stary 2010-10-16, 16:56   #1278
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A rajstopy z Woli miałaś kiedy?Ja sobie chwalę
(...)
Ja nie psikamdelikatnie na patyczku przemywam wodą morskągdzieś mi się zawsze wydawało,że po psiknięciu ma jeszcze większy katar niż do tej pory

Kubusiu.

A my leniuchujemypos chylałam się trochę ze szmatą i coś mnie plecy bolą
Nie miałam, a nie rozciągają się przy szwach?

Tak ma być, woda morska ma za zadanie rozrzedzić wydzielinę, żeby łatwiej ją można było odciągnąć albo żeby sama spłynęła

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-16, 17:03   #1279
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja "Wolę" tez lubię, Bartek głównie je nosił.
Polecam!!!

Ogólnie rajtki mają to do siebie, ze się przecierają na szwach, przy paluszkach itp.
Najbardziej w przedszkolu się niszczą

dla Kubaska

sylko
, odpoczywaj.
Stary 2010-10-16, 17:22   #1280
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie miałam, a nie rozciągają się przy szwach?

Tak ma być, woda morska ma za zadanie rozrzedzić wydzielinę, żeby łatwiej ją można było odciągnąć albo żeby sama spłynęła

Nic takiego nie zauważyłamto dobra firma

Wiem że takie ma zadanie,jednak za każdym razem wydawało mi się,że nie ściągam wszystkiego fridą,bo nadal katar mu było słychaćTeraz przemywam patyczkiem i jest o niebo lepiej,przynajmniej już mu tak nie szemrzy

Cytat:
Polecam!!!

Ogólnie rajtki mają to do siebie, ze się przecierają na szwach, przy paluszkach itp.

dla Kubaska

sylko, odpoczywaj.
Często kupuje z Woli,miałam też Gattę,ale gorsza mi się wydaje

Zapomniałam,nie wiem czy wiecie,czy nie,ale w Realu są Pampersy Jumbo Pack na promocji za 41.95.Jakby któraś chciała,to proszę się udać

Stary 2010-10-16, 17:22   #1281
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
mayaha jak tam,mocz złapany?
pobrany
jak wstawałam do pracy to jej o 6 załozyłam woreczek a mama po śniadaniu jej sprawdziła i było 40 ml
tylko wyniki nie najlepsze, pożniej wam napisze co wyszło bo teraz nie mam za bardzo czasu bo mała sie złosci bo głodna
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Czeko jeśli się nie mylę to Diana jest o działaniu antykoncepcyjnym, ale nie jest uznana za lek anty.
Ja brałam ją z 5lat, a potem jak dr.zapytał co brałam, to określił że to "przedpotopowe"tabl i dał mi wykład na ich temat.
ja tez długo brałam Diane, ale pisałam z jakiego powodu, jednak mi gin wyraźnie powiedział ze to anty
Cytat:

mayaho
, sliczne butki dla Zuzi

świetne zakupy, szczególnie tregginsy, a na twojej figurce...
chłopaki tez I klasa

35zł...... masakra
Cytat:

na infekcje dostalam Gynalgin
nie robilam badan tylko stwierdzil tak po wywiadzie i usg
Diane bralam kiedys 5 lat i mi pasowaly
ale nie wiem czy chce pakowac sie znowu w tabsy, boje sie przytycia
a czemu sie boisz? przytyłas poprzednio?
mi gin powiedzial ze to raczej reakcja psych bo jak sie je tabsy to sie je wiecej bo sie ma poxniej na co wine za dodatkowe kg zwalic

a te hormony to ja bym wolała sprawdzic bo pierwszy raz słyszze zeby na podstawie usg i wywiadu sprawdzic ich poziom
ale ja sie nie znam, moze nie jestem doinformowana
ja badałam
Cytat:
ojej, biedactwo
Stary 2010-10-16, 17:26   #1282
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa pod adresem moich przystojniaków
Mnie tez zakupy się podobają, a jak humor poprawiają...

Mayaszko
a co z wynikami. Bardzo złe?
Stary 2010-10-16, 17:38   #1283
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Mayaszko
a co z wynikami. Bardzo złe?
nie najlepsze, tak lekarz powiedział, i ze ma duzo pic

jest tak:
nabłonki wielok. pojed.
leu - 4-6 w polu widzenia
erytrocyty - świeze, pojed
śluz obfity
mineralne - fosf. bezpost. - bardzo liczne - nie mam pojecia co to znaczy....
małz był własnie u naszego lekarza (rolety mu zakłada) i mu przedyktowałam na kartke co i jak wyszło i mu je pokazał i wlasnie tylk otyle sie dowiedział
bede wdzieczna jak mi powiecie co to jest to ostatnie
Stary 2010-10-16, 17:44   #1284
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

jest tak:
nabłonki wielok. pojed.
śluz obfity
małz był własnie u naszego lekarza (rolety mu zakłada) i mu przedyktowałam na kartke co i jak wyszło i mu je pokazał i wlasnie tylk otyle sie dowiedział
Kurcze,kochana ja Cię nie poratuję,bo za bardzo się nie znamBartosz miał zawsze dobry mocz,więc nigdy głębiej w badania moczu nie wchodziłamAle trzymam aby nie były złe

Stary 2010-10-16, 17:50   #1285
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

jest tak:
nabłonki wielok. pojed.
śluz obfity
fosforany bezpostaciowe to jeden ze składników mineralnych, ich obecność zależy od diety i ilości wypijanych płynów, przy prawidłowych pozostałych parametrach to nie ma znaczenia.
Tyle, ze inne parametry sa takie sobie...
Jeżeli te fosforany sa liczne, to kolor moczu jest mętny.
Wit. C redukuje te fosforany.

Musisz pogadać z lekarzem, bo inne parametry nie są w normie.
Mam nadzieję, ze raz dwa przejdzie i to nic poważnego
Stary 2010-10-16, 18:51   #1286
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
fosforany bezpostaciowe to jeden ze składników mineralnych, ich obecność zależy od diety i ilości wypijanych płynów, przy prawidłowych pozostałych parametrach to nie ma znaczenia.
Tyle, ze inne parametry sa takie sobie...
Jeżeli te fosforany sa liczne, to kolor moczu jest mętny.
Wit. C redukuje te fosforany.

Musisz pogadać z lekarzem, bo inne parametry nie są w normie.
Mam nadzieję, ze raz dwa przejdzie i to nic poważnego
dzieki Ola : cmok:
kolor moczu wyszedł jasnożółty/przezroczysty

odkad pije z kapka to pije mniej rzeczywiście
ze zwyklej butelki i z niekapka piła jednak troche wiecej, ona wogóle jakos tak srednio teraz pije

lekarz nie kazał nic robic tylko wiecej pic
moze powtorze za jakis czas badanie to zobacze czy sie zmieni
a np antybiotyki mogły na to wpłynac? skonczyła brac w sobote na noc a badania robiłam piatek rano?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

znalazłam cos takiego
"produkty niewskazane: mleko, jaja, sery, rośliny strączkowe, alkaliczne wody
mineralne.
produkty dozwolone w ograniczonych ilościach: warzywa oraz owoce
produkty zalecane: ryby i mięso, kasza, makarony, masło.
Zioła: ziele skrzypu, owocnia fasoli, korzeń wilżyny, kwiat wiązówki. "

hmmm czyli za duzo owoców i warzyw zjada?
może spróbuje troszke jej ta diete zmienic
a potem sprawdze czy jest efekt
Stary 2010-10-16, 18:54   #1287
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dzieki Ola : cmok:
kolor moczu wyszedł jasnożółty/przezroczysty

odkad pije z kapka to pije mniej rzeczywiście
ze zwyklej butelki i z niekapka piła jednak troche wiecej, ona wogóle jakos tak srednio teraz pije

lekarz nie kazał nic robic tylko wiecej pic
moze powtorze za jakis czas badanie to zobacze czy sie zmieni
a np antybiotyki mogły na to wpłynac? skonczyła brac w sobote na noc a badania robiłam piatek rano?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

znalazłam cos takiego
"produkty niewskazane: mleko, jaja, sery, rośliny strączkowe, alkaliczne wody
mineralne.
produkty dozwolone w ograniczonych ilościach: warzywa oraz owoce
produkty zalecane: ryby i mięso, kasza, makarony, masło.
Zioła: ziele skrzypu, owocnia fasoli, korzeń wilżyny, kwiat wiązówki. "

hmmm czyli za duzo owoców i warzyw zjada?
może spróbuje troszke jej ta diete zmienic
a potem sprawdze czy jest efekt

O właśnie miałam Ci to wkleic.
Ważne, żeby nie przesadzać i nie dawać b.dużo, bo zdrowe

Dokładnie, zmień troszkę i wtedy zrób ponownie badania.
Stary 2010-10-16, 19:00   #1288
skierka1981
BAN stały

ja juz na dzis sie zegnam maz wrocil z winkiem (lampke mala wypije jak Amelka pojdzie spac ) i bukietem kwiatow

Amelka ma napuchniete usta po jednej str i wewnatrz nabite az krwawe, ale pcha paluchy do buzi i je cyca bez problemu to chyba nie jest zle...

a Mariolu sciagam wlasnie ta wyspe tajemnic - zapowiada sie ciekawy film i znalazlam z lektorem. chcialam bardzo fride sciagnac ale pl nie ma i z napisami tez nie moge znalezc...
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-16, 19:03   #1289
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja juz na dzis sie zegnam maz wrocil z winkiem (lampke mala wypije jak Amelka pojdzie spac ) i bukietem kwiatow

Amelka ma napuchniete usta po jednej str i wewnatrz nabite az krwawe, ale pcha paluchy do buzi i je cyca bez problemu to chyba nie jest zle...

a Mariolu sciagam wlasnie ta wyspe tajemnic - zapowiada sie ciekawy film i znalazlam z lektorem. chcialam bardzo fride sciagnac ale pl nie ma i z napisami tez nie moge znalezc...

Na pewno wszystko dobrze. Skaleczyła się, ale zagoi się i będzie git.
Udanego wieczorku

Antek wczoraj spadł z krzesła.... i też sobie rozwalił buźkę. Krew się lała strumieniami. Gdzieś przy dziąsłach sobie rozciął, nie mogę tego zlokalizowac. Po 10 min dopiero przestało leciec. Już bałam się, ze ząbek wybity. A to wszystko przez Bartusia, bo pchali się na jedno krzesło...
Stary 2010-10-16, 19:51   #1290
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam!!!

dla Kubaska

Nasze się nie przecierają, tylko rozciągają przy szwach i to szybko.

Cytat:
Nic takiego nie zauważyłamto dobra firma

Wiem że takie ma zadanie,jednak za każdym razem wydawało mi się,że nie ściągam wszystkiego fridą,bo nadal katar mu było słychaćTeraz przemywam patyczkiem i jest o niebo lepiej,przynajmniej już mu tak nie szemrzy
Dziewczyny, a jakie polecacie, gładkie czy w jakieś wzorki? Jakie miałyście?

U nas patyczek nie wchodzi w grę

Cytat:
O właśnie miałam Ci to wkleic.
Ważne, żeby nie przesadzać i nie dawać b.dużo, bo zdrowe
Ale ile tych warzyw i owoców trzeba zjeść, żeby było za dużo?

mayaszko, czemu robiliście Zuzance badanie moczu?

Cytat:
Antek wczoraj spadł z krzesła.... i też sobie rozwalił buźkę. Krew się lała strumieniami. Gdzieś przy dziąsłach sobie rozciął, nie mogę tego zlokalizowac. Po 10 min dopiero przestało leciec. Już bałam się, ze ząbek wybity. A to wszystko przez Bartusia, bo pchali się na jedno krzesło...

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości